2024. Április 25. - 04:16:28
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: HCG a kúra után? és más fontos dolgok az utókúrában...  (Megtekintve 448984 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2023. Május 23. - 21:01:26
Válasz #1770
Nem elérhető

Peter08


Sziasztok! Lenne egy olyan jellegű kérdésem, hogy most fejeztem be a 3 hétig tartó Clomidnak a szedését.
Milyen tesztoszteron fokozót ajánlotok amiről van tapasztalatotok vagy hallottátok ,hogy működik?
Sokat hallottam a szokásosak mint: Fadogia Agrestis,Tribulus,DAA stb.
Sajnos a régi Novedexről lemaradtam:)
Van-e konkrét termék/márka amit ajánlotok?
Köszönöm előre is,
Péter

2023. Május 25. - 11:21:16
Válasz #1771
Nem elérhető

Mitchel


Sziasztok másik topicban is kérdeztem de nem jött válasz,viszont azóta találtam róla infót,de nem egyértelmű mert 2 helyen 2 félét írnak.
Kezdem az elején Szemes stana 6 hétig,4.héttől heti 270mg cyp kúrám lessz(heti másfél,3* osztva 60 óránként cydotestone 250mg 1ml)kúrám lessz összesen 3 hónapig
A lényeg,utókúrát mikor kezdjem felezési időnél vagy mire teljesen kiürül?ugyanis mire ez teljesen kiürül a kúrával együtt 6 hónap 2 hét kb mivel 12 nap a felezési ideje.Az utolsó 1 mg már nem számoltam bele.Az első 12 nap után lenne még bennem 135mg,teljesen úgy gondolom baromság elkezdeni hcg még ennyi tesztoszteronnál ugyanis van aki szerint már itt el kellene kezdeni.Szerintetek mikor kezdjem?ha teljesen kiürült vagy egész csekély értélnél már?(ami kb annyi mint amennyi testom naturon is van?)viszont nem tudom hogy a ható időt vagy az ürülési időt kell kivárni a pctvel?

Ehhez csatolnám hogy aki szerint baromság mondjuk egy 2 hónapos tesztó kúra kiszámolhatja hogy heti 270 mg-nál még 48 nappal később is marad 16.5mg a vérben

Véletlen rossz topciba ment ki először,bocsi

2023. Május 25. - 12:20:08
Válasz #1772
Nem elérhető

Peter08


Sziasztok! Lenne egy olyan jellegű kérdésem, hogy most fejeztem be a 3 hétig tartó Clomidnak a szedését.
Milyen tesztoszteron fokozót ajánlotok amiről van tapasztalatotok vagy hallottátok ,hogy működik?
Sokat hallottam a szokásosak mint: Fadogia Agrestis,Tribulus,DAA stb.
Sajnos a régi Novedexről lemaradtam:)
Van-e konkrét termék/márka amit ajánlotok?
Köszönöm előre is,
Péter

2023. Május 27. - 08:56:06
Válasz #1773
Nem elérhető

István95


Hello mindenkinek!
PCT-ben ment a hcg és clomid mostanra ürül ki kb. a Clomid és többen említették, hogy "normális" ilyenkor az alacsonyabb tesztó.
Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk lh és fsh értéken belül van, de mondjuk a tesztón ilyenkor alacsonyabb 7-8-9 nmol/l akkor az majd ahogy telik az idő emelkedni fog?
Vagy esetleg valamit nem jól csináltam és ilyenkor már magasabbnak kell lennie egyből ahogy ürült a Clomid?
(ez csak elméletben merült fel bennem, ahogy olvasgattam itt.)
Köszönöm előre is,
István

2023. Június 19. - 11:06:47
Válasz #1774
Nem elérhető

Ritchey


Mivel van egy kis időm, elinditom ezt a témát is, hátha elolvassák az emberek, mielőtt kérdeznek erről.(bár a legtöbbszöt ez ugyse történik meg.)  :D

Még 2005 decemberben, közvetlenül karácsony előtt, írtam erről egy érdekes dolgot a másik fórumra. Most ide is bemásolom, mert még mindig érvényes és még mindig sok embernek segíthet, hogy megértse, mi történik a HCG-vel és mire jó, és mire nem, ez a dolog. Ahogy ismeritek már az írásaimat, inkább olyan nézőponotkból írok általában, ami a nem köztudott, vagy tévesen alklamazott részét nézi meg a dolgoknak, ezért nem írok le általánosan tudott dolgokat, csak ha már nagyon szükséges.

Hipotalamusz - Agyalapi Mirigy - Herék Tengely. (HPTA) és a HCG

"Ugye az egész HCG-zés tesztoszteron termelés feljavításáról szól. Valójában a HPTA feljavításáról kellene szólnia. Nem sok ember érti ezt a részét a kúrának. A tesztoszteron termelés kulcsa a HPTA(hipotalamusz-agyalapi mirigy-herék-tengely) . Segít visszaállítani a tesztoszteron termelést a HCG? Igen. Segít feljavítani, helyrehozni a HPTA-t? Nem. Ez a két kulcskérdés ezzel kapcsolatban.

Mi ez és Hogyan történik ez?

Egyszerűen leírva, hogy sokan megértsék(persze érdemes többször és figyelmesen elolvasni, mert egyébként elég összezavaró lehet.):

A Hipotalamusz GnRH-t(Gonadotropin Kiválasztó Hormont) termel (ha érzi hogy szükség van rá) Az enantát és más tesztoszteron és egyéb szteroid kúra közben ez a termelés áll le legelőször. A GnRH(Gonadotropin Kiválasztó Hormon). A GnRH az Agyalapi mirigyet elérve jelzést ad az LH(Lutenizáló Hormon) és az FSH(Tüsző Stimuláló Hormon) kiválasztására. Ennek a két hormonnak a jelenléte a vérben jelzi a heréknek, hogy kezdjenek el tesztoszteront termelni. És a "fiúk"elkezdik a munkát. 

Mi az az Androgén Negatív Visszacsatolási hurok? Egyszerűen az, hogy ha a Hipotalamusz érzi, hogy sok tesztoszteron áramlik a vérben, akkor befejezi a GnRH termelést. És ezáltal leáll a saját tesztoszteron termelés. Ez történik pontosan egy külső szteroid, mondjuk a jó öreg tesztoszteron kúra közben.

Az "egyszeri János" erre, mivel mindenki így csinálja már vagy 20 éve(viszonylag helytelenül egyébként) HCG-t kezd el injekciózni.

Miért rossz megoldás ez alapvetően?

A HCG(pregnyl) vagy sokkal jobb nevén, Human Chorionic Gonadotropin. Külső Gonadotropin. Azért írom ennyiszer, mert ezt sokan nem veszik figyelembe. A HCG nagyon hasonló felépítésű, mint az LH(lutenizáló Hormon) Ha ezt kívülröl viszed be, akkor a tesztoszteron termelés beindul, csakhogy szegény Hipotalamusz még mindig nem fog termelni Gonadotropin Kiválasztó Hormont!!!!! Mivel Te kívülről elkezdted adagolni a Gonadotropint. Hipotalamusz azt fogja érezni, hogy a szervezet el van látva tesztoszteronnal és neki egyáltalán nem kell semmit tennie. Valójában a Hipotalamusz a végén ugyanúgy ott fog állni leállva, mint az elején, csak mostmár 10 vagy több hete nem termelt GnRH-t. Az "egyszerü Jani" meg azt hiszi, minden rendben van.

Szóval ezek a fickók soha nem hozták rendbe a (HPTA-jukat). És egy idő után ott állnak és nem mennek jól a dolgok.

A magas tesztoszteron szint szintén felülszabályozza az ösztrogénné aromatizálódást is. Szóval a fickó mégegy problémát kell, hogy kezeljen folyamatosan.

Na, mi lenne, ha János figyelne kicsit?

Jani nyomja az teszto cypionátot vagy enantátot vagy valami hasonló hálás cuccot. Közben már az első héttől kezdve elkezdi az Ultra Hottert-t vagy a Gaspari Novedex-et szedni. Mindkettő jó minőségű ATD-t tartalmaz. (vagy az ATD egy jó minőségű analógját)

Ez az ATD két dolgot csinál:
1. Blokkolja az aromatizálódást, és ezáltal a túlzott ösztrogén mennyiséget megakadályozza, ami a megnövekedett tesztoszteron mennyiség következtében jönne létre aromatizálódáson keresztül.
2. A Hipotalamusznál leköti az androgén receptorokat(az izmoknál nem!), úgy hogy inaktívvá teszi azt a receptor oldalt és ezáltal a Hipotalamusz elkezdi/folytatja a GnRH kiválasztást, mivel nem érzékeli a túlzott tesztoszteront.

A kúra nyolcadik heténél az LH(Lutenizáló Hormon-Gonadotropic Hormon) termelés csak kb. 30%-ot esett, mivel a hipotalamusz nem hagyta abba az LH kiválasztást. A saját tesztoszteron termelése nem állt le. Nem kell HCG-t nyomnia valószínüleg!

Néhány hét további ATD használat után a tesztoszteron szint visszaáll normál vagy kicsivel az afeletti szintre. A HPTA szépen működik innetől!

És végül:

A laboratóriumi tesztek alapján az ATD elég egyszerűen a legfelsőrendűbb HPTA stimuláló összetevő, ami ma ismert. Nincs sokszor szükség HCG-re, Clomidra, Arimidex-re, Nolvadex-re és a többi testvérükre és még bika heréket sem kell beültetni a páciensbe ezután. 

Csináljátok a kúráitokat okosan és ne kövessétek vakon az embereket. Nézzetek utána ti magatok is a dolgoknak jobban. "


Nos, ez a téma 2005 decembere óta kicsit változott, mivel nincs már Ultra Hotter, viszont még mindig van Gaspari Novedex, (amiben van ATD) vagy Anabolic Xtreme PCT, (amiben sajnos már nincs ATD, de van pár fontos LH stimuláns benne, ami nagyon jól jöhet kúra után!)

Továbbá, mielőtt valaki elkezdene drámát csinálni itt (értelmetlen hozzászólásokkal a terem díler tanácsaiból), jelzem, hogy ez a téma több ezer oldalt kiván pro és kontra, mivel rengeteg anyag van emögött, az emberi test működésével kapcsolatban, és nem könnyű kijelenteni dolgokat 100%-osan ebben a témában.
Ebben a topikban az utókúra különleges területeit fogjuk végigjárni reményeim szerint és építő hozzászólásokat várok!

Fontos kérdések: Mikor mennyi HCG? Nolva vagy clomid? Anti-aromatázok és mikor? Egyéb kiegészítők az utókúránál?
Ezekkel fogunk foglalkozni.
Hali, nagyon jókat írsz, had kérdezzem már meg szerinted ez működhet dhea-val is kúra közben? Lehet kérdezték már akkor elnézést. Illetve tekintettel arra, hogy ez már jó régi írás ugye ma már a viradex xt van (jó borsos áron) az is ugyanolyan jó vajon, mint a novedex volt? Persze a proteinbuilder boltba azt mondták,hogy fasza, na de ők ugye el akarják adni. Köszönöm (elnézést ha olyat kérdezek amire van már valahol válasz, csak nincs időm most az egész topikot végigolvasni)

2023. Június 29. - 12:15:48
Válasz #1775
Nem elérhető

Snatural


Hogy lehet vajon kideríteni hogy az alkalmazott exemestane valóban exemestan-e?
Úgy értem, hogy nem-e valami olcsóbb vegyület anastrazol/letrozol van benne...

2023. December 16. - 07:31:19
Válasz #1776
Nem elérhető

Nandiee


Sziasztok,

Nem teljesen ide vág, de hirtelen nem találtam jobb helyet a kérdésemnek. Libidó problémák miatt elmentem pár laborra és kiderült, hogy elég szarok a hormonális értekeim így 33 évesen. 10 évvel ezelőtt használtam utoljára tesztoszteront.


SHBG 10.2
Teszto 8.61
Prolaktin 8.17
LH 4.49
FSH 3.29
Ösztradiol 78.9

Elmentem Andrológushoz, aki HCG monót javasolt
"Ovitrelle naponta 2 katt (kb. 500NE)".

Edzéshez is jó lenne, ha legalább a tartomány közepét megütném, mert nehezen fejlődök.

Egyelőre megcsinálom ezt a hónapot úgy ahogy mondta a doki, de szerintem utána elkezdem a trt-t, de még rendesen utána kell járnom a témának. Minden javaslatot szivesen veszek!

2023. December 18. - 07:33:55
Válasz #1777
Nem elérhető

Nandiee


Sziasztok,

Nem teljesen ide vág, de hirtelen nem találtam jobb helyet a kérdésemnek. Libidó problémák miatt elmentem pár laborra és kiderült, hogy elég szarok a hormonális értekeim így 33 évesen. 10 évvel ezelőtt használtam utoljára tesztoszteront.


SHBG 10.2
Teszto 8.61
Prolaktin 8.17
LH 4.49
FSH 3.29
Ösztradiol 78.9

Elmentem Andrológushoz, aki HCG monót javasolt
"Ovitrelle naponta 2 katt (kb. 500NE)".

Edzéshez is jó lenne, ha legalább a tartomány közepét megütném, mert nehezen fejlődök.

Egyelőre megcsinálom ezt a hónapot úgy ahogy mondta a doki, de szerintem utána elkezdem a trt-t, de még rendesen utána kell járnom a témának. Minden javaslatot szivesen veszek!

Nyitottam közben ennek egy témát, szóval ez nem aktuel. Sorry!

2024. Február 12. - 10:54:26
Válasz #1778
Nem elérhető

Predator50



2024. Február 12. - 16:41:43
Válasz #1779
Nem elérhető

Gábor77