2024. Április 25. - 09:37:20
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Tömegelés kardió mellet?  (Megtekintve 3979 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2016. Március 28. - 12:07:43
Megtekintve 3979 alkalommal
Nem elérhető

Gozarak


Sziasztok! A kezdők kezdőjeként írok most ide kérlek ne ítéljetek el érte ha valami egyértelműre kérdezek rá.

Pár szót magamról: Adottságaimat tekintve 182cm magas vagyok és jelenleg 71 kiló (testzsírszázalékom 14-15% körül mozog jelenleg) 23 éves vagyok ja.. és férfi. A testtípusom mezomorf (bár ebben nem vagyok teljesen biztos). Február eleje óta edzek rendszeresen és kitartóan, emellett kyokushin karatézok(ez is fontos tényező).

A célom: 75 és 80 kiló közötti testsúly lenne 12 max 15% körüli testzsírszázalékkal (A testsúly fontos, hogy 80 kiló alatt maradjon mert a kyokushin karate full contact harcművészet ami annyit takar, hogy az ütéseket, rúgásokat ténylegesen beviszik. Na most 80 kiló felett már nincs több kategória, így aki 80 kiló felé esik az mind egy súlycsoportba tartozik ami sok esetben nem túl előnyös. Természetesen amíg a tömegelési szakaszban vagyok addig nem baj ha 80 kiló felé megyek, addig kibírom.)

Hátráltató tényezők: Eleve, hogy jön a nyár már egy nagy minusz a tömegelésben de a karate edzések rátesznek egy lapáttal, főleg mikor a teremben egyszerre izzad 20 ember és a hőmérséklet felmegy 40 fokra, na akkor égnek a kalóriák. Úgy gondolom ez felér egy kardióval. (Heti háromszor van edzés és kb. 2,5 - 3 órásak)

Kérdések:
1. Van rá bármi esély, hogy tudjak tömegelni ilyen feltételek mellett akár a nyári időszakban is vagy hagyjak fel a tervvel és ősszel újra álljak neki?
2. Hány kilóig kéne felmennem...rendszeres súlyzós edzések mellett...hogy abból leszálkásítva (12-15% testzsírszázalékig) a kívánt 75-79 kilót kapjam?
3. Applikációk illetve internetes kalkulátorok segítségével azt számoltam, hogy körülbelül napi 3300 kalóriára van szükségem ahhoz, hogy hetente 0,5kg-ot hízzak (ami nem túl sok)
viszont már ez is elég nehézkesen jön össze főleg, hogy dolgozom.
Sajnos így nem tudok napi 5-6x szilárd ételt bevinni ezért ezt a mennyiséget 3 max 4 étkezésbe kell sűrítenem.
Valamilyen tápkieggel meg lehetne turbózni a száraz izomtömeg növelést? A fehérje vagy a tömegnövelő (esetleg valami teljesen más ) tápkieg lenne jobb választás?

Ha bármi hasznos eszetekbe jut a témával kapcsolatban vagy további kérdésetek van tegyétek fel és igyekszem válaszolni.
Várom tanácsotokat!

Az itt látható Úriember 180cm magas és 77kg. Ilyesmiben gondolkodom én is.