2024. Április 23. - 22:04:09
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: (gyaníthatóan) magas ösztrogén szint VS. vízvisszatartás VS. diéta  (Megtekintve 15570 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2011. Február 22. - 11:23:39
Megtekintve 15570 alkalommal
Nem elérhető

robi1979


Sziasztok!

A következő problémámmal fordulok a hozzáértő fórumtársaimhoz:

A vasakat kb 10 éve pumpálom, régen dagadt voltam. Kb 10 éve fogytam 103kg-ról 62kg-ra cirka 3-4 hónap alatt (nagyon drasztikusan). Jelenleg 92kg vagyok és pucolnám a felesleget.

De és itt jön a gondom: tavaly már neki álltam egy alacsony CH-s diétának, pontosabban CH hintáztatós diétának. A lényege hogy indulok 200g/nap/CH-ról, fokozatosan csökkentem kb 80g ig, minden 3. napon CH töltést csinálok 400g/nap/CH val. Tavaly szinte semmit sem fogytam, az idén kb 1-1,5 hónapja diétázom, szinte semmi. Pedig a kajám rendben van, CH/fehérje grammra kiszámolva, napi 4-5l víz/nap szintén meg van. Heti 4x súlyzós edzés+heti 4x 8km kocogás vagy súlyzós után intervallum edzés (40perc futás/kocogás váltakozásával). Így sem mozdul meg az a kib@szott mérleg, kb olyan mintha be lennék vizesedve, egyszóval fedett vagyok, ezen szeretnék változtatni. Kokszolni soha nem kokszoltam, nem attól vizesedek. A grammra kimért kaja mellett kiegészítők (marketing orientált zsírégetők) tömkelegét kipróbáltam, semmi.

Szerintetek ez lehet mondjuk egy magas ösztrogén szinttől? Honnan lehet megtudni ha magas az ösztrogén szintem? Van erre valami vizsgálat vagy melyek a jelei?

Erre gyanakszom, mert anno mikor lefogytam 103kg-ról 62kg-ra 3-4 hónap alatt feltételezésem szerint zsírból nem mehetett le ennyi idő alatt ennyi fölösleg. Ráadásul akkoriban semmit sem mozogtam, ittam napi 1 fél literes ivójoghurtot meg szedtem mellé a szűztea kapszulát, (jól megf@satot, a gyomrom kikészült) hétvégente meg mindent megettem ami nem volt leszögezve az asztalra.  Most 92kg vagyok (170cm magas) de fedett. És rohadtul elegem van abból hogy hiába tartom be a diétát, hiába kardiózok qrvasokat, sehol semmi eredmény.

Átolvastam a Nolva vs. Closty topicot. Kérdésem az lenne hogy szerintetek a Zitazonium ( azaz a Nolvadex) segítene ezen a problémán – magas ösztrogén szint? Beszereztem 1 doboz Stanzol-t is (5mg 200 szem SB lab) szerintetek a kettő együtt jó párosítás? Soha életembe nem kokszoltam, de már nem látok más lehetőséget mert minden sz@r zsírégetőt meg „szárazizomépítőt” kipróbáltam (így 10 évnyi vaspumpálás után).

A Stana-t és a Zitazoniumot hogy szedjem? Stana alatt mehet Creatine Phosphate? A Nolva-nál olvastam az alacsony libido szintről, szerintetek ez kiküszöbölhető mondjuk Adriol testocaps-al?

Adriol testocaps:

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/ANDRIOL_Testocaps_40_mg_lagy_kapszula/13397

Ha jó ez a stack: Stana+Nolva+Adriol hogy rakjam össze azaz miből mennyit szedjek belőlük és mikor? Vagy van esetleg valami jobb szemesbe?

Minden segítséget szívesen veszek mert már nagyon elegem van abból hogy belőtt kaja mellett qrvasok mozgással még mindig úgy nézek ki mint egy telexart zokni.

Segítségetek előre is nagyon szépen köszönöm!

2011. Február 22. - 13:18:25
Válasz #1
Nem elérhető

God Vazzeg


Szia

Érdekesen gondolkozol, de hadd szóljak hozzá, ha megengeded.

1. a koxot mindenképp kerülném a helyedben, főleg ezt az összeállítást.
2. alapokkal nem vagy tisztában, és ne haragudj hogy ezt írom, de ezen a téren tedd rendbe magad, csodálom hogy 10 év edzés után ilyen szinten vagy táplálkozás terén. Diétában alap az alacsony inzulinszint, tehát kenyér, cukor, lisztes dolgok kerülendők. A napi étkezésed fehérje alapú legyen, tej/tojás/túró/protein por mind jó lehet, ez mellé kevés ch-t rakj, leginkább zöldség formájában. A zöldség segíti az emésztésed, és a savasodást segíti megelőzni, amit a hús válhat ki. És a lényeg: ne éhezz, de ne is lakj jól! Figyelj oda hogy minél sűrűbben egyél keveset, így az anyagcseréd beindul, felgyorsul, nem tartalékol majd. A hétvégi nasikkal pont ezt baszod el. Felesleges addig hintáztatnod amíg a fogyás meg nem áll, alapból a ch elvételében gondolkozz majd. Amikor már nagyon alacsony a ch, emelhetsz a zsíron majd, de ez már a vége nagyon.
3. tápkiegek: mindenképpen vegyél valami fehérje kiegészítőt, ez a legfontosabb (multivitamin után, mert azt gondolom alapból szedsz, ha nem, hajrá), ha ez megvan, glutamin kellene edzés utánra, illetve BCAA kellene edzés közbenre. Így minimalizálhatod az izomvesztést. Ha ezek is megvannak, és gyanakszol arra hogy lassú az anyagcseréd, akkor valami termogenikus zsírégetőre is szükséged lesz, illetve én személy szerint az l-karnitint ajánlom még neked, abból is a folyékonyt, edzés előttre. Tesztoszteron szintedet több termék is helyre tudja rakni, keresgélj itt a shopban, illetve biztos tud valaki jót ajánlani, én nem tudom jelenleg mik vannak raktáron.. Éjjelre vennék a helyedben tribulust, illetve ZMA kieget, ezzel az alvásodat és az alvás alatti hormontermelésed (ami szinte a legfontosabb) tudod optimalizálni.

Remélem segítettem, majd szólj hogy mizu  ;-oo-;

2011. Február 22. - 14:36:59
Válasz #2
Nem elérhető

Milo


10év rengeteg idő,olvass el itt a fórumon mindent,tájékozódj,mert ha nem vagy tisztába  a dolgokkal akkor csak időpazarlás az egész.
Riceman

2011. Február 22. - 16:56:05
Válasz #3
Nem elérhető

kemi


Szia!

God is elmondta, mik lehetnek a hibák.

Ami fontos, alacsony telített zsír, magas telítetlen zsír fogyasztása. pl: kerüld a szószokat, mindenféle mártást, disznóhúst stb. Amit ehetsz: csirkemell: párolva, grillezve, főzve, tonhal vízben, bélszín vagy olívaolajban
telítetlen zsír: lenmagolaj, olívaolaj, halolaj földimogyoró, dió, magvak.
Szénhidrát: jó szisztéma a hintáztatás, de én annyival kezdeném amennyit amúgy is használok és folyamatosan csökkenteném és "hintáztatnám" is. A zsírok és a fehérje után itt is nagyon fontos a minőség, NATÚR zabpehely (nem müzli!!!!!) és nem joghurttal!! főtt rizs, főtt burgonya, főtt bab, főtt lencse.

Másik fontos dolog, a kardioval nem lehet zsírt égetni, kivéve ha tele vagy cuccal és/vagy csoda genetikád van. A mozgásnak folyamatosnak és azonos intenzitásúnak kell lennie, 50-60 perc simán kell, 40 perc szerintem túl kevés, mivel 30 után kezd zsírt égetni a szervezeted. Intenzitása: lihegj izzadj, de bírd 60 percig. Szóval kb gyors séta.

Asszem mindent leírtam, ami fontos.

2011. Február 23. - 13:35:01
Válasz #4
Nem elérhető

Breaker


sztem ch töltés csak akkor kell ha már nagyon alacsony a ch és akkor is elég a heti egy X 300g

2011. Február 23. - 13:58:33
Válasz #5
Nem elérhető

Gabe


Szerintem kezdd azzal, hogy leírod ide az étrended, a táplálékkiegészítésed és az edzéseidet valamilyen részletességgel.
Biztos, hogy jó pár hiba van a gépezetben.
A magas ösztrogénszint maximum arra lehet indok, ha bizonyos helyeken makacsabb zsírréteged van, vagy marad, de arra nem, hogy egyáltalán! nem fogysz.
"Yeah buddy, light weight baby!"

2011. Február 23. - 15:43:43
Válasz #6
Nem elérhető

robi1979


Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat, azért – remélhetőleg -  nem vagyok ám annyira LÁMA a témában mint amennyinek látszik:

GOD!

2. alapok: tisztában vagyok az alapokkal, kenyér, cukor, lisztes dolgok alapból kilőve. Jelenleg 120g CH-nál tartok, fehérje bevitelem (tápkiegből+kajából) 220g. Fő CH forrásom a mexikói zöldségkeverék (300-350g/nap, ezt ugye nem kell bele számolni a CH bevitelbe?) Vagy a francia saláta mix. Természetesen mindkettő párolva. Illetve pufirizs és edzés után 30g szőlőcukor a turmixba, illetve edzés előtt (eddig 100g zabpehely) 80g zabpehely. Pufirizsből eddig (két hetet voltam 150g/CH-n) 4 szelet ment reggeli tojásrántottám mellé, visszavettem 2db-ra (20g).
Fehérje bevitelem tojás fehérjéből (150-200g), pangasius halból (300g), Power Track-es Power Proteinből (100g) áll, illetve 2dl tej.

Hétfő, Kedd, Szerda – alacsony CH, Csütörtök töltés (400g/CH), Péntek, Szombat  - alacsony CH, Vasárnap – Csaló nap

A 400g/CH-s napomon annyiban másabb az étrendem hogy hozzá rakok még barna rizst, illetve pufirizsből és szőlőcukorból eszek többet, de ez is grammra kiszámolva.

Most 120g/CH-n vagyok:

Napi bontásban így néz ki:

Reggeli:
4 tojás fehérje+1 teljes tojásból rántotta
2 szelet pufirizs (eddig 4 ment)
100g sovány túró (bele keverem a tojásba)
50g trapista sajt
Power protein 25g


Ebéd:
Pangasius
Mexikói mix vagy francia saláta mix

Edzés előtt:
80g zabpehely+25g power protein

Edzés után:
25g power protein+30g szőlőcukor

Edzés utáni kaja:
Pangasius
Mexikói mix vagy francia saláta mix

Vacsora:
Pangasius
Mexikói mix vagy francia saláta mix

Lefekvés előtt:
Csak power protein vízzel + fahéjjal

Az a gond hogy a csirkemelltől megundorodtam. Ezért megy a pangasius hal helyette meg a csirkezúza light pöri.

3. tápkieg: vitamin nálam alap, Daily One (......h) 1db, fehérje: Power Protein 100g (Powertrack), edzés előtt fél adag Nitrox Therapy 1 adag zöldteába bele keverve. Ezeken kívül még Ca-MG (......h) 1db, Melatonin 1 db (elalvás előtt), C-vitamin (1000mg) 2db, Garlic&Pharsey (fokhagyma kapszula) 1db.

Zsírégetők közül jelenleg a Biotech-es Lipotropic Fat Burnert szedem, de már megvásároltam a   THERMOXTREME HARDCORE ULTRA-t (California Fitness), illetve kardio előtt Pentacarn-t szedek 2db-ot. Termogént addig nem akartam szedni amíg a fogyásom meg nem áll, de már be van spájzolva.

Illetve most azon gondolkodok hogy a termogént kezdjem el szedni vagy a Stanát? Zitazonium-ról azt írták hogy elősegíti a diétát, ez mennyiben igaz?

„csodálom hogy 10 év edzés után ilyen szinten vagy táplálkozás terén.” – milyen szinten? Mi a gond a kajámmal?


Kemi!

40 perc INTERVALL EDZÉSRE (1 perc sprint, 1 perc kocogás) bőven elég, ezen kívül kocogok minden héten 8km-t (ez kb nálam 1óra). Illetve 1 héten 1x hosszú futásom is van, ez kb 1óra 15perc-1óra 30 perc. Kardiózni mindig pulzusmérővel szoktam. A zabpehely nálam nem téma, kb 10éve natúr zabpelyhet eszem, ráöntve a turmixot amit álltalában vízzel keverek diéta alatt. Olajak közül csakis extraszűz olivát használok vagy szőlőmag olajat.

Egyszóval szeretnék rájönni hogy mi a gond a diétámmal. Ennyi edzés után és ilyen kaja mellett miért csak 3kg-t fogytam január óta?! PLS HELP!

Nem lehet hogy ezt a magas ösztrogén szint okozza?




2011. Február 23. - 15:43:43
Válasz #7
Nem elérhető

robi1979


jelenleg így nézek ki:

http://www.kepfeltoltes.hu/view/110222/piccc001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

az oldalamról azt a sz@rt sehogy sem tudom eltüntetni. Miután 2001-ben lefogytam 103kg zsírból (vízből)  62 kg-re 3hónap alatt, qrvasok bőr maradt rajtam. Ha olyan cuccot eszem amiben van creatin monohidrát, (pl ATTACK) az oldalamon az a sz@r (bőr) megtelik vízzel, és rohadtul úgy néz ki mint valami úszógumi. Ez kb az utóbbi 2 évben lett ilyen. Kb úgy tűnik mintha a szervezetem sokkal több vizet kötne meg illetve raktározna. Nátrium (só) alapból kilőve, szóval ezért sem értem mi a gond..............

2011. Február 23. - 16:08:18
Válasz #8
Nem elérhető

Breaker


a zöldségkeverék nem igazán jó , mert cukorborsó kukorica répa rengeteg ch-t tartalmaznak és cukrot is ha jól tudom. ez ugyanúgy nem jó mint gyömölcscsel fogyókúrázni mert abban is sok a cukor.........
szálkásításhoz a jó zöldség a friss paradicsom uborka vegy melegen a zöldbab és a brokkoli

2011. Február 23. - 16:21:44
Válasz #9
Nem elérhető

Gabe


Kajánál az adagokat leírnád?
Nem tudom hogyan jön ki tojásból az a 150g fehérje.
Edzés utánra az a fehérjemennyiség nagyon sovány, meg úgy általában is legyen meg 2 kanállal, minden turmixban.
A szőlőcukor sem egy jó megoldás, pláne diétában.
Ruházz be egy burgonya, vagy kukorica alapú waxyra, ha már komolyan veszed.
Ezeket a "zsírégetőket" hagyd el, az árukból meg vegyél BCAA-t és ha még van cash, akkor glutamint is.
Edzés előtt, után 5-10.
Edzés közben mit iszol?
"Yeah buddy, light weight baby!"

2011. Február 23. - 16:33:19
Válasz #10
Nem elérhető

Jordan


Hallod, szerintem ne ird le az olyan tapkiegeket, amiket itt nem lehet vasarolni!  ;D Durci lesz belole, es jogosan! Ez nem fuggetlen forum  :)
Drugs Bunny Edző Válaszol
Szia Bunny! A Sárga kapszula olyan lett nekem, mint a Szent Grál, egy Szentírás, maga a Szent Biblia :)

2011. Február 23. - 17:24:40
Válasz #11
Nem elérhető

kemi


jó genetikával meg cuccal ilyen "diéta" mellett is lehet jól kinézni, de ez messze van a jótól

Reggeli:
4 tojás fehérje+1 teljes tojásból rántotta
2 szelet pufirizs (eddig 4 ment)
100g sovány túró (bele keverem a tojásba)
50g trapista sajt
Power protein 25g

kevés a ch a reggeliben 5-6 szelet (10g/szelet) pufi smán kell, ennyit vacsorára eszek, és nem vagyok 90 kg :)
tojást főzd!! a sárgája meg nem kell bele, túró sem, zsíros, szar a fehérje ami benne van,
trapista sajt WÁÁÁÁ ez kb egyenlő a csokival

szerintem jobb lenne ha 100g zabot felöntenél 25-30g fehérjével, valami édesebbel, mert elég ratyi íze lesz
ha van gusztusod igyél hozzá 2evőkanál lenmagolajat vagy tedd a turmixba

reggeli után 2-3 órával már simán éhes vagyok, szerintem ha reggel kelsz és délben ebédelsz az úgy nem túl jó, egyél 2-3 óránként

Ebéd:
Pangasius: ez nem tudom mi, de ha zsírmentes tengeri hal akkor biztos jó
Mexikói mix vagy francia saláta mix: ez megint felejtős, a zöldsőg: párolt brokkoli, vagy jégsaláta, esetleg kígyóuborka (nem cukros savanyúuborka!)
szénhidrát is kell, legalább 50-60g rizs FŐZVE!




Edzés előtt:
80g zabpehely+25g power protein    ez így jó, esetleg több zab és még a turmixba lenmagolaj

ja és a turmixot nem úgy értem hogy leleturmixolod a zabot a fehérjés olajos vízbe!



Edzés után:
25g power protein+30g szőlőcukor   szőlőcukor kizárt! zabot tegyél hozzá, vagy fehérje+glutamin, esetleg pufirizs de semmi cukor!

Edzés utáni kaja:
Pangasius
Mexikói mix vagy francia saláta mix - ezt már írtam

Vacsora:
Pangasius
Mexikói mix vagy francia saláta mix - úgyszint

Lefekvés előtt:
Csak power protein vízzel + fahéjjal    tennék bele lenmagolajat, bár szerintem jobb a vizes tonhal+zöldség+lenmagolaj

Az a gond hogy a csirkemelltől megundorodtam. Ezért megy a pangasius hal helyette meg a csirkezúza light pöri. nincs light pöri, meg undor, nem nehéz megenni a fűszeres, (nem szószós!!!) csirkét ha kevés ch-n vagy! felejtsd el az ilyen zuza meg máj és hasonló szarokat


heti 4-5-6 aerob edzés ahogy leírtam, lihegős tempó, 50-60perc, reggel vagy este, de ne edzés után/előtt éhgyomorra, előtte lenmagolaj (elvileg termogén) és utána is max fehérjét igyál! ha van zséd akkor közben a vízbe amit iszol simán tehetsz glutamint!

3-4 hónap és tuti máshogy nézel majd ki




Dino várom a te véleményed is, kíváncsi vagyok hogy diétáztál a SB-ra!

2011. Február 23. - 17:34:06
Válasz #12
Nem elérhető

VG


Lenne egy kérdésem. Én edzés után végzek 60perces aerobot, ez miért baj?! Köszi

2011. Február 23. - 18:24:55
Válasz #13
Nem elérhető

Szabi


Lenne egy kérdésem. Én edzés után végzek 60perces aerobot, ez miért baj?! Köszi

Nem baj de reggel éhgyomorra hatékonyabb és szerintem jobb is,de kinek mi a jó...
"A jövő testépítője pedig az,aki az általános jó alak,jó kinézet mellett eltér az átlagostól.Valahogy más..."

"A mai bodybuilding több szertartásból tevődik össze: vallás, sport, művészet, és tudomány, összemosva kémiával és a matematikával."

2011. Február 23. - 20:54:01
Válasz #14
Nem elérhető

clemens



Pangasius: ez nem tudom mi, de ha zsírmentes tengeri hal akkor biztos jó


Pangasius finom, de diétába hanyagolnám, mert teli van zsírral.