2024. Április 26. - 09:04:29
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Hogyan fogyjak le sikeresen "sztár"diéta nélkül?  (Megtekintve 82736 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. Július 14. - 22:51:26
Megtekintve 82736 alkalommal
Nem elérhető

agica_


Sziasztok!

Agica vagyok !
A segítségeteket szeretném kérni, hogy hogyan is fogyhatnék le sztárdiéta nélkül laza 20 kilót?
Adataim:

Magasságom 168 cm vagyok cipő nélkül.
Testsúlyom ingadozik. Havi előtt felszedek kb 3 kg-ot. Most is ez a helyzet. Reggel voltam 87.5 kg.
Mellbőségem : 108 cm
Derékbőségem : kereken 100 cm
Csípőszélességem : 115 cm. ( széles csípőjű leányzó vagyok, ami szép is lenne, csak nem ennyi felesleggel )
Bal csuklóm : 17 cm
Jobb csuklóm : 17 cm
Bal combom : 66 cm
Jobb combom : 66 cm
 
Megmértem még a vádlimat is!
Jobb : 41 cm
Bal : 43 cm
Mit tegyek? Hogy tegyem? Hallottam erről a hydroxycut Max nevű zsírégetőről, mennyit edzek mellette? Konditerembe nem járok, mert nem tehetem meg, de van biciklim, fekpadom, egyszerű taposóm. Futni is tudok, ha nagyon muszály, de még a térdem nem bírja. Hosszú sétákra vehető vagyok...
Kérlek ha tudtok segítsetek :(

2009. Július 14. - 23:02:29
Válasz #1
Nem elérhető

csaba.r


Szerintem neked is a Kardióra kéne fektetned a hangsúlyt én is azt teszem és nagyon gyorsan észrevehető változást fogsz tapasztalni
Futás semmikép gyors gyaloglás max de azt minimum 30-percet.
Az első 1-2 alkalommal meg akarsz majd halni mert úgy fog fájni a lábad de ez a legjobb módszer zsírégetéshez
Kitartást és sok sikert üdvözlégy a fórumon :-):-):: :-):-)::
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2009. Július 14. - 23:12:42
Válasz #2
Nem elérhető

agica_


Köszönöm szépen a köszöntésed!

Nem tudom, hogyan kezdhetném el... :(
Étrend? Mennyire jó ez a csak hús meg rizs? jah meg némi zöldség?

Ha kell, minden nap felkelek hajnali 4 kor, amikor világosodik, és kimegyek sétálni .... Van kutyum, és ugye neki kell a mozgás, de nem délben a legnagyobb melegben!!!

Nagyon rossz +20 kiló fölösleggel mászkálni... Munkát sem találok... Hiába jó a beszélőkém, végigmérnek, és kész, majd értesítjük :(

Help!

2009. Július 14. - 23:19:15
Válasz #3
Nem elérhető

Kozi001


Köszönöm szépen a köszöntésed!

Nem tudom, hogyan kezdhetném el... :(
Étrend? Mennyire jó ez a csak hús meg rizs? jah meg némi zöldség?

Ha kell, minden nap felkelek hajnali 4 kor, amikor világosodik, és kimegyek sétálni .... Van kutyum, és ugye neki kell a mozgás, de nem délben a legnagyobb melegben!!!

Nagyon rossz +20 kiló fölösleggel mászkálni... Munkát sem találok... Hiába jó a beszélőkém, végigmérnek, és kész, majd értesítjük :(

Help!
Az aerob a reggeli időben a legjobb..  ;) Zöldség mehet lazán.. Az elején úgyis fogyni fogsz, mert a dzsubáról áttérsz "normális" kajára..  ;)
Ja és 18:00-után ne egyél ch-t((szénhidrátot)) !
Nincsen példaképem, nem akarok más lenni, máshoz hasonlítani, a legjobbat akarom kihozni magamból, hogy én lehessek a példakép.

2009. Július 14. - 23:21:22
Válasz #4
Nem elérhető

csaba.r


Én ezt az étrendet GG-től kaptam nem muszály ezt követned de legaláb látod hogy kell kinézzen egy étrend.
Nem muszáj reggel 4-kor felkelned öltözz fel rendesen én pl ha 30 fok van akkor is pulóverben edzek csakhogy ízadjak mint a ló benned is tuti hogy sok a folyadék de vizet mindig vigyél magaddal mert sokat fogsz izzadni és ha az utcán leszel rosszul nem biztos hogy odamennek segíteni.
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2009. Július 14. - 23:23:37
Válasz #5
Nem elérhető

agica_


Értelek kedves Kozi001!

Bemásolok pár mondatot!

Pill :)

2009. Július 14. - 23:25:54
Válasz #6
Nem elérhető

agica_


-

Fogyás (nem csak testépítőknek - átlagembereknek)
 
Tévhitekről:
 
1.       Nincs semmiféle szer, amivel fogyni lehet diéta nélkül.
2.       Nincs "fogyasztó", edzés, gép vagy készülék.
3.       Diéta nélkül fogyni nem lehet! - aki az ellenkezőjét állítja, hazudik!
4.       Célirányosan fogyni egy testrészről nem lehet. Genetikailag meghatározott, hol tárolódik a legtöbb zsír és honnan tűnik el utoljára. Nem lehet a problémás területeket se edzéssel, se zsírégetővel fogyasztani, minden ilyen állítás hazugság.
5.       Az éhezés nem fogyaszt, hanem az izmokat bontja, ami gátolja a zsírégetést. A táplálkozásnak felkeléstől lefekvésig kel tartani, a "6 óra után nem eszünk" elv baromság és káros.
6.       Az összes sztárdiéta baromság!
 
Fogyás alatt tegyük fel, hogy azt értjük a mikor az átlagember nem rendelkezik izomtömeggel, de túl sok zsír van rajta, és ettől szeretne megszabadulni. Az étrendnél a szálkásítás szabályai irányadók. Jegyezzük meg, nem a testsúlyunkból kell veszítnünk, hanem a zsírból, az izomvesztés nem jó! A jel.szó harma_dik betu:k
 
Edzés: súlyzós edzés és aerob edzés. A súlyzós edzés intenzitása nyilván kezdő szint, az edzés szekcióban található 3 napos kezdő program javasolt.
Azok, akik nem akarnak/tudnak súlyzós edzést végezni, fogadják el, hogy az eredmény mérsékelt lesz. Számukra kardió edzés javasolt, ez okozza ugyanis a magasabb intenzitása révén az izmok stimulációját – de összehasonlíthatatlanul gyengébb szinten, mint a súlyzós edzés – és így arra ösztönzi a testet, hogy a bevitt tápanyagokat ne zsírként tárolja, hanem az izmokba szállítsa. A nem kielégítő táplálkozás azonban MINDIG izomvesztéshez vezet, aminek egyenes következménye a zsírvesztés leállása, sőt a zsír tárolása. Fogyni (zsírból) csak hosszú távú munkával és diétával lehet, a minimális eredmény 12 hét, de kövér embereknél évekre kel tervezni.
 
Mintaétrend 60-65kg-os súlyzós edzést nem végző nőnek:
 
1.       20g zabpehely + 8tojás fehérje vagy 20g (1 kanál) protein+ 1 kanál lenmagolaj
2.       50g csirke+30g rizs
3.       50g csirke+30g rizs
4.       50g csirke+200g zöldség
5.       50g csirke+100g zöldség
6.       50g csirke+200g zöldség
 
A kaja tetszőleges módon elkészíthető, fűszerezhető és sózzunk! Finom legyen! Kevés gyümölcs megengedett, édesség, cukor, liszt tilos! Szószok és egyéb dzsuvák tilosak!
Az itt bemutatott étrendek működő minták, de ezek sikeréhez egyénre kell optimizálni!
Célszerű ezt a mintát mindenkinek a saját testtömegéhez testre szabni. A csirke szabadon helyettesíthető egyéb sovány hússal a megfelelő mennyiségben, a rizs azonban nem, az csak pufirizzsel, maximum részben főtt krumplival helyettesíthető!
A 6 óra után tilos enni elvet eszünk ágában se legyen betartani, baromság! Amint kihagyunk étkezést, azonnal izmot bontunk és visszatartjuk a zsírvesztést!

2009. Július 14. - 23:45:11
Válasz #7
Nem elérhető

agica_


Holnap találkozunk... Most megyek csucsu! :)

2009. Július 15. - 05:32:56
Válasz #8
Nem elérhető

FirstLady


Üdv a fórumon!  #:-)

Én azt mondom, hogy a saját érdekedben még először fehérjeport (turmix) vennék, nem zsírégetőt, mert -ahogy Kozi is írta- a fogyás meg fog indulni könnyen az elején már a mozgástól, és a nagyjából rendbe rakott kajától.

Amit bemásoltál, hát az az étrend neked kevés szerintem a testsúlyod alapján.

Én Kozival ellentétben az elején nem támogatnám neked a pulcsiban edzést 30 fokban még... könnyen hiperventillációhóz, ill. túlmelegedéséhez vezethet, az pedig ájuláshoz. Valahogy' figyelned kellene a gyorssétában a pulzusodat is. Ha túlmész a számodra megfelelő aerob-szakaszon, és áteshetsz könnyen kardióba, ami magasabb pulzust produkál, jobban üríti a glikogénraktárakat, és szintén izomból fogyhatsz. De nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy ha nem vagy edzett, nagyon nehezen viselheti a szervezet ezt, és rosszulléthez, rossz esetben infarktushoz vezethet. Vagy pulzusmérőt kellene alkalmaznod, vagy -bár tudom, hogy írtad, hogy nem teheted meg-, de ha mégis, akkor pulzusmérős futógépen egy hónap alatt megismerheted a szervezeted, hogy mikor vagy a "jó" szakaszban, és utána tudod, hogy milyen tempóban kell sétálnod ahhoz, hogy a legjobb eredményt érd el.

A Hydroxycut Max egy nagyon jó zsírégető, de én az elején még nem ezzel kezdeném a helyedben. Inkább turmix-szal, mert nem biztos, hogy a megfelelő tápanyagmennyiséget be tudod vinni a szervezetedbe, amíg nem szokod meg, hogy mennyit-hogyan kell enni. A tápanyag az elején főleg fontosabb, mint a zsírégető, mert -ahogy írtam is- biztosan megindul könnyen a fogyás. Amikor ez a folyamat megáll, na akkor célszerűbb zsírégetőhöz fordulni "segítségért".

Ami még nagyon fontos, ezt is írta Kozi, a víz. Az aerobbal, az edzéssel, és nyáron pláne sok vizet veszít az ember, mindenképpen pótolni kell, de nem csak az edzésen, hanem úgy általában a nap folyamán.

Ha megteheted, akkor használj táplálékkiegészítőnek a fehérje turmix mellé, glutamint, aminót is, azok is segítenek megelőzni az izomvesztést.

Hú, így hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, segítettem :)
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Július 15. - 07:50:21
Válasz #9
Nem elérhető

agica_


Reggelt kipattant a szemem, és jöttem ide elolvasni a fejleményeket :)
Ma reggel mértem magam. Sajna 87 kg vagyok.

Akkor még most hagyagolom a zsírégető fogalmat. :) És milyen fehérjeport vegyek?

én honnan tudom, hogy mi a megfelelő pulzus számomra? Lemértem a vérnyomásom... : full vértengésem van... 84/58 pulzusum 71 !!!! És qrva jól érzem magam, nem szédülök, nem fáj a fejem, sem a szívem, semmim...
Fú a vízet kis korom óta nem szeretem :) De megiszom... Napi 4 liter kell? Ha jól tudom, akkor nekem annyira lenne szükségem... És milyen víz legyen? Tudom, hogy szénsavmentesnek kell lennie, de a csapi víz sem jó.... ( amúgy a csapi vizet eleve nem iszom meg )...

Ha megteheted, akkor használj táplálékkiegészítőnek a fehérje turmix mellé, glutamint, aminót is, azok is segítenek megelőzni az izomvesztést. ( ha nem drága akkor megveszem, de a kiadások miatt nem nagyon tudok ugrándozni...)
És milyen ez a glutamin, és aminó? Ez a cuccos neve?

Fú boccs, hogy ennyit kérdek, de csak így lehet megtanulni a helyes életmódot.... :)



2009. Július 15. - 07:50:22
Válasz #10
Nem elérhető

agica_


És még annyit kérdeznék, hogy mi legyen a kajám, hogy étkezzek, mennyit egy nap????
Mert hajlamos vagyok unalmamban enni... Ami mostanában eléggé lecsillapodott... Szerencsére...

2009. Július 15. - 07:56:51
Válasz #11
Nem elérhető

Suncity


 :-}
ha  étkezések között, unalmadban enni támad kedved, akkor egyél párolt zöldségeket
és igyál Zöld-teát ;)

2009. Július 15. - 08:25:08
Válasz #12

Torony

Vendég
nem akarok (megint) én lenni a bunkó, de az összes kérdésedre csak ezen a fórumon van legalább 100 oldalnyi válasz, aminek nagy része versenyzőktől származik. Össze kéne kukázni. Szerintem.

2009. Július 15. - 08:25:27
Válasz #13
Nem elérhető

FirstLady


Reggelt kipattant a szemem, és jöttem ide elolvasni a fejleményeket :)
Ma reggel mértem magam. Sajna 87 kg vagyok.

Akkor még most hagyagolom a zsírégető fogalmat. :) És milyen fehérjeport vegyek?

én honnan tudom, hogy mi a megfelelő pulzus számomra? Lemértem a vérnyomásom... : full vértengésem van... 84/58 pulzusum 71 !!!! És qrva jól érzem magam, nem szédülök, nem fáj a fejem, sem a szívem, semmim...
Fú a vízet kis korom óta nem szeretem :) De megiszom... Napi 4 liter kell? Ha jól tudom, akkor nekem annyira lenne szükségem... És milyen víz legyen? Tudom, hogy szénsavmentesnek kell lennie, de a csapi víz sem jó.... ( amúgy a csapi vizet eleve nem iszom meg )...

Ha megteheted, akkor használj táplálékkiegészítőnek a fehérje turmix mellé, glutamint, aminót is, azok is segítenek megelőzni az izomvesztést. ( ha nem drága akkor megveszem, de a kiadások miatt nem nagyon tudok ugrándozni...)
És milyen ez a glutamin, és aminó? Ez a cuccos neve?

Fú boccs, hogy ennyit kérdek, de csak így lehet megtanulni a helyes életmódot.... :)



A fehérjeporban sok választási lehetőség van az Extremefitnél. Nekem fontos az íz, szóval én most a Myofusion-t iszom. http://www.extremefit.hu/modules.php?name=catalog&file=product_info&manufacturers_id=51&products_id=1109

De finom még az intrapro: http://www.extremefit.hu/modules.php?name=catalog&file=product_info&manufacturers_id=51&products_id=995

Vagy a syntha-6: http://www.extremefit.hu/modules.php?name=catalog&file=product_info&manufacturers_id=17&products_id=627

De igazából bármelyiket választhatod az extremefit kínálatából: http://www.extremefit.hu/


A megfelelő pulzusszámot életkor alapján lehet meghatározni:
(220-életkor) X 0,65 = pulzuszóna alsó határa  
(220-életkor) X 0,85 = pulzuszóna felső határa

tehát én 29 éves vagyok: (220-29)x0,65= 124,15 ; (220-29)x0,85=162,35, ez azt jelenti, hogy az én aerobzónám: 124,15 - 162,35 között kell lennie. :)
Az elején inkább az alsó tartomány felett legyél kicsivel, utána emelheted fokozatosan a pulzusszámot a felső határig.
(ha nem érthető, írd be hány éves vagy, és kiszámolom neked :) )

A glutamin egy aminosav. A glutamint használja a szervezet a legtöbb esszenciális aminosav előállításához. A glikogénraktárakat is tölti. http://www.extremefit.hu/modules.php?name=catalog&file=product_info&manufacturers_id=32&products_id=755

Az aminó pedig aminosavakból áll, amik a fehérjét is alkotják. pl. aminóra egy verzió: http://www.extremefit.hu/modules.php?name=catalog&file=product_info&manufacturers_id=55&products_id=446

Legjobb az ásványvíz, a 4 liter az max. egy javaslat, de annyit úgysem fogsz inni szerintem :D meg hirtelen nem lehet. Kezdd azzal, hogy 1,5-et igyál, aztán később óránként egy pohár vizet. (akár bolerót -italpor- is rakhatsz bele, cukormentes) Aztán minden nappal, ha tudod, emeld a szintet. A csapvíz az attól függ, hol laksz. Vidéken jó lehet a víz, de én itt Bp-n már meg sem tudom inni, annyira rossz az íze, meg a szaga.

A kajád elvileg úgy kellene kiszámolnod, hogy 2g/tsg fehérje legyen, pl. ha 87 kiló vagy, akkor napi 174 g fehérje, azaz 70-80 deka csirkemell egész napra elosztva. Én a szénhidrátot is 2g/tsg-re állítanám be az elején, tehát 174 g ch, én azt 20 deka rizsre osztanám inkább + zöldség, saláta.
Ezt viszonylag nehéz betartani, és lehet, hogy első hallásra több, mint amennyit enni szoktál, de a mozgáshoz több energia kell, és azt inkább húsból vidd be, mint szénhidrátból.

Ha rádjön az ehetnék, ahogy Suncity is írta, rágcsálj nyers vagy párolt zöldségeket, esetleg igyál egy finom turmixot, az olyan, mint a desszert :)

(remélem, nemsokára mások is elkezdenek segíteni, és ha netán a gyors válaszomban valamit elszámoltam, kijavítanak ;) )
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Július 15. - 08:25:42
Válasz #14
Nem elérhető

agica_