2024. Május 18. - 11:50:15
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: ALRi -=Pro-Anabol=- teszt  (Megtekintve 16963 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2007. Szeptember 06. - 23:54:51
Megtekintve 16963 alkalommal
Nem elérhető

ViCtor


Sziasztok!

Üdvözlök Mindenkit a sajátos stílusban íródott fórumomban. A következő hetekben megpróbálok minél több minőségi izmot felpakolni magamra a lehető leggyorsabban. Ebben a fázisban kizárólag tömegnövelőket választottam szánt szándékkal. Márpedig azért, mert az alapanyagokra szeretném a hangsúlyt tenni. Nem akarom, hogy más komponens bele szóljon a vitathatatlan tudásukba. Teszt lesz ez a számomra is. Tapasztalataimat pedig szeretném megosztani veletek. Androéknak ezúton is köszönöm a PRO-ANABOL felajánlásukat a tömegnövelő teszthez. Kurva rendesek! Előzőleg írtam, hogy semmi más kiegészítő ne szóljon bele a tesztbe..,.. ez beleszólhat. Sőt a Hyperdrol, a Jungel és a többiek is simán. Csak, a külön edzés előtti, utáni kreatin és klassz társaik most ne stimulálják az erőnövekedésemet. Így értettem. Elég lesz az, amit tartalmaz majd a True-Mass, Mass-Tech, UpYourMass és a ProComp.Gainer. Igen, jól olvastátok, ők lesznek specialistáim mixelve. Nem vagyok biztos benne, hogy ez a kúra lesz a legerősebb, de előfordulhatnak majd meglepetések is. Mindenesetre én lassú, de minőségi fejlődésre számítok, így szerényen. Ugyanakkor bízom benne, hogy nagyszerű eredményeim lesznek, törekszem is erre. Drukkoljatok.

Étkezéssel kapcsolatos információról csak annyi, hogy minőségben és mennyiségben megállja a helyét a kúrához. Napi bevét.: 0,7-1,5 kg hús (steak, cs-p. m.filé, hal kérdéses) ch: rízs, de a ch bevitellel kivételesen óvatosan fogok bánni. Edzésterv pedig változatos, majdnem, hogy speciális. Néhol magas intenzitású pörgősebb szettek lesznek, máskor pedig nagyon nehéz súlyokkal való lassú szettezés. Nem szeretném, hogy a mérleg hamar megugorjon, ezért fontos lesz a kardió is reggelente.

Ismételnem kell magam, hogy a teszt hangulata és információtartalma igencsak változó lesz. Inkább a blog jellegű módot választva, jobban szeretném átláthatóbbá, értelemszerűbbé tenni az egész tesztet. Remélem, sikerül majd inspirációban gazdag, újdonságokkal teli leírást nyújtanom evvel az egyedi tömegnöveléssel. Blah, blah, blah…

Köszönöm a figyelmet!

Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 07. - 13:26:48
Válasz #1
Nem elérhető

ViCtor


Ötödike du. kezdtem el a kúrát és a mai napon, már túl vagyok a 4-ik szemen (pro-anabol), amit még ma követni fog egy 5. is. Napi kettő kapszulával számolok és kíváncsian várom a hatásait; regeneráció, libidó, vízhajtás, erő, izomzat. Mindenesetre étvágy és étvágy az nagyon van. Baromi éhes vagyok a nap folyamán, pedig lassan két óránkét zabálok. Megpróbálok ilyenkor csak húst enni, mert egyenlőre félek a túlzott  ch beviteltől. Ne tessen’ félreérteni, csak nem akarok átesni a ló túloldalára. Így is a kalória bevitelem elég szépen ível felfelé, nem beszélve, h tömegnövelő is finoman besegít. Apropó, tömegnövelők. Nagyon fain stackelni a négyest. Laktat, finom és napi 2 adagnál többet alig tudok inni belőlük, ez is 1 liternek felel meg kb..

Az étkezéseim, tojásokból, tejből, zabkásából, (vegyes zöldséges) rizsből, több liter vízből, mell filékből és túróból áll. Ez az általános felhozatal, mindezt 6-7 étkezéssel elosztva. Tegnapi energia-bevitelem  4500g felett volt, 400g körüli protein, 450g ch és 100g zsír. És ehhez még hozzá jött a 3 adag tömegnövelő proteinmix.
A napi zsírbevitelemet a felére akarom csökkenteni. Valószínűleg a tej lesz kiiktatva a rendszerből és a tojássárgája is. Amúgy 30g körüli napi zsír lenne frankó.

Edzésről annyit, hogy mell-váll szuper szettet nyomtam le másfél óra alatt. Kissé brutál volt, nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen hasonló edzésem. Bemelegítés után jött a show. 8 x páros, 1-1 gyakorlatforma, 4-4 szettel, 6-15 ismétléssel, néhol súlynövelő szettel, csökkenő ismétlésekkel, rövid pihenőidőkkel. A végén 5 x 10 ismétléses hasazásom is volt, csigán, kötéllel súlynövelő szettben.
Legközelebb a szuper szettek helyett inkább a HIT-féle edzésmódszert fogom alkalmazni. Tehát a koncentráltabb, fárasztóbb, izombukásos stílust.

Kissé megérzem a tegnapi edzést, és még nem regenerálódtam teljesen. Minden rendben van amúgy. Jó a kedvem, edzésen jól érzem magam. Fáradságnak semmi nyoma.  Tegnap óta energikusabbnak érzem magam, és állandóan éhesnek, úgy érzem, hogy alakul a helyzet. A helyzet, igen a helyzet alakul. Szépen lassan, úgy tűnik. Azért beszélek így, mert volt közöm  jó pár cucchoz, és tapasztaltam ezt-azt. Kezdem azokat érezni, ami elvárható a terméktől. De ez még nem minden. Nekem itt van hasonlításként a régi Hyperdrol, az Axis-Nitrix kombó.
Mentális fókusz nagyon magas, izomkeménység elég jó. Libidó is alakul. Még nem egy Axis-Nitrix feeling az edzésen, de,hol járunk még...
Na, ez volt tegnap és ezt érzem ma. Nemsokára indulok edzeni. Később még jelentkezem.
 :-):-)::

Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 07. - 13:53:24
Válasz #2
Nem elérhető

Bubee


Szevasz Victor koma!

Csak azt akarom javasolni h a zsírt annyira ne vedd vissza, mert ha tömegelsz akkor kell az is. Viszont a tej és a tojássárgája igen szar zsírforrás. Főzéshez olíva vagy napraforgó, amúgy meg nyersen lenmag, tökmag. Sztem olyan 70-80 gramm körül maradhatsz, bár nem tudom h mennyire vagy érzékeny a zsírra, csak cseréld ki a zsírforrást.

A ch-t meg ne csökkentsd le nagyon mert ha gyarapodni akarsz akkor arra szükség van. Olyan 400 gramm azért nem egy vészes mennyiség, főleg egy olyasfajta embernek mint te. Csak a tömegnövelőkben lévő cukor gáz. Azzal azért óvatos lennék a helyedben...
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2007. Szeptember 07. - 22:30:00
Válasz #3
Nem elérhető

ViCtor


Okay Bubee, zavarba jöttem, de megfogadom a tanácsod. A tej és a sárga lemarad, én is fehérjére szavazok jobban. Amúgy, ezek dobták fel 100 g fölé a napi zsíradagot. A tömegnövelős cukortól meg nem félek, mert nem számottevő, stack adagonként 10 g csak. Ezek azért jobb tömegnövelők.
Olajok is a helyükön vannak sütéskor. Apropó, van nekem tökmagolajam, bár fanyargok tőle. 400g ch alá meg nem is tudok lemenni.

Mai nap is edzéssel telt. Erős vádlival nyitottam, 4-féle gyakorlattal öt szettben izombukásig. Eléggé bedurrant a dolog, tetszett, meg amúgy is, erre vártam. A folytatásban bicepsz jött. Hat gyakorlat, 5 szett, izombukásos ismétlésig. HIT-féle rendszerben. Suppaaa vót. A tricepszet sem volt kímélve, bár oda kevesebb gyakorlat jutott. Hat szett, szintén izombukásos módszerrel, viszont iszonyat súlyokkal terheltem ezt a részt. Ez jól is jött a végére.
Tehát egy keményebb kar edzés vádlival megnyomva ma megvolt. A durranás és az izomkeménység alakul. Semmi több, még az elején vagyok.

Meg kell említenem, hogy a tesztoszteron hatás egyre jobban növekszik. Hyperdrol közeli érzés. Ez jót tesz a mentális hozzáállásra és a libidóra is, ami fokozódik. Ezek az apróbb észrevételek.
A kar és vádli edzésem után a regeneráció bámulatos. Eléggé szétszedtem magam. Nem szoktam aludni edzéseken, úgyhogy most kb hánynom kéne itthon a fájdalomtól.  Habár a tegnapi mell-váll show után még mindig érzek fájdalmat, de talán azért mert iszonyat szétszedtem magam.

A tömegnövelő mixemet, majd megpróbálom kiszámolni, hogy mekkora energia dózis jelent pontosan. Mass-Tech-es vagy True-Mass-os kanállal mérek mind a 4-ből egy pópozottat 3 deci hideg vízbe, amibe teszek jeget is. Így kb. 4 deci vízzel kitűnő turmixot tudok jólesően mívelni.
A MT. és az UYM csokis, a másik kettő pedig vanilia ízesítésű.

Holnap pihenőnap
Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 08. - 14:46:37
Válasz #4
Nem elérhető

fLeSs


Bicepszre 6 gyaksi, 5 szett, ez azt akarja jelenteni, hogy összesen 30 sorozat?  ??? ;D

2007. Szeptember 08. - 15:22:20
Válasz #5
Nem elérhető

zotja



2007. Szeptember 08. - 21:02:15
Válasz #6
Nem elérhető

ViCtor


(Bicepsz)

*állva kétkezes rúddal   (5 x izombukásig)
*Scott-pad   (5 x izombukásig)
*kalapács-bicepsz  (5 x izombukásig)
*Bicógép  (5 x izombukásig)
*állva váltott karral  (5 x izombukásig)
*koncentrált bicepsz  (5 x izombukásig)

Nem volt ez shock! Köszi a hozzászólást. Sőt, ha tudnád még, hogy alig pihenek, akkor rosszúl ne legyél. (mármint rövid a pihenőidő és pörgösebb a stílus, így fantáziálj)

A mai nap pihenéssel telt, nem volt semmi extra. Talán az említésre méltó, hogy iszonyat étvágyam lett és egymást követik az adagjaim. Még a kiegészítők sem csillapítanak. Ez valahol fain.
Láb edzésem még nem volt (kivéve vádli), de comb tájékán erősödő keménységet érzek, ami nem szokványos ilyen helyzetben. Éppen ezért, jó jelnek tűnik. Pár adat magamról: 9-10 körüli zsírszázalék és 89 kilóról indultam 187 cm-es magassággal.  /:-)

Stevie-nek pedig innen is nagy HAJRÁT kívánok!  :-):-)::
Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 11. - 22:44:12
Válasz #7
Nem elérhető

God Vazzeg


Mizu? Élsz még?  :-/-(-:  ;D

2007. Szeptember 11. - 22:52:21
Válasz #8
Nem elérhető

ViCtor


Na, vagyok!  @:-)
Egy kicsit késve, de törve nem.  ;) Nos, Pro-Anabol.  Khmmm.  @-o
-állandó bedurranás --> Amit eddig kezdödő izomláznak éreztem, azt később (másnap) folyamatos bedurranás követett. Minden eddig edzett izmom állandó bedurranás alatt van. Fasza érzés, csak vigyáznom kell fogmosáskor.  ;D Erőben még nincs nagy növekedés, nem az mondom, hogy nem számottevő, csak még nem az igazi. Ugyanakkor kevesebb gyakszikkal és ismétlésekkel is bedurranok hamar. Már most tudom, hogy komolyabb stack-ben, milyen hyper tudása lehet. Ugyanis, elég szépen turbozza a mentális hozzállást, a tesztoszteront és ezáltal a libidót is. Erőben még gyengélkedik, remélem, nem sokáig. Egyre jobban örülök ennek a szernek. Apropó, erezettég; meg kell említeni, mert tényleg jelentős. Ez, még fontosnak tartottam, így, 1 hét után leírni.
Az edzéseim kíválóak. Túl vagyok egy hát, egy teljes láb és egy mell-váll edzésen. Utóbbi már nem szuperszettben.

Kis hasonlítgatás:

(váll) Millitary press (fej előtt&mögött felváltva) 5x15 (40kg) ment a régi BSN superSTACK-el, főleg az AXIS-NITRIX és a NO-XPL kombinációjával bírtam ilyen tetteket végrehjtani. Ráadásúl szuperszettben mellel, ahol ezt a gyaksit fekvenyomás váltott mindössze 15 másodpercenként. Már a szöveg is duurva, nem csak a real  ;)

...most egy ugyan ilyen military press, "csak" 5x12-10-8-6 megy. És természetesen több pihiidővel és nem szuperban. Most izmosabb vagyok,mint akkor. De az a formáció királykategória volt és lehetett hasítani rendesen.

No, de itt egymagában segít nekem az ALRI cucc. És nem is lehet a szemére vetni rosszakat. Mondom, ilyen, és ennyire komoly bedurranásos érzésem még sosem volt , amúgy meg a teszto és mentális kombó pedig vastépő edzést produkál. Az is komoly  ;D

A kalóriabevitel lényegében nem változott. Étkezésem rendben van. A hús annyira nem változatos, maradt a szimpla csirkemell. A szilárd ch pedig nem tud 400 alámenni, úgyhogy nincs gond. Zsír: a kedvenc bocitej  :-oD és az így is kevés sárgája is végleg kimaradta rendből. Ennek hatása a 100 alatti zsír, majdnem, h fele.

A Pro Complex Up your True Mass Tech purest powerful Weight Gainer formulám szuper finom, jó választás volt és hozza az eredményeket.

Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 14. - 21:02:28
Válasz #9
Nem elérhető

ViCtor


Hi Guys! Itt a 'strategy':

(1.)                 6-8 tojásfehérje, 1 cup zabkása+túró, gyümölcsféle (néha mix, néha két banán vagy alma)

(2.)                 GainMASSterMIX vízzel, ami 6 deci és ebben 200g por gyúrja szét magát. Kíváló!

(3.)                 200 g hús + 2 cup vegyes rízs mix (ProComplex mérőkanállal mérem, poén is)

(Edzés)           Másfél óra Kb. bemelegítéssel, levezetéssel.

(post workout)    GainMASSterMIX vízzel

(4.)                 300 g hús + 3 cup vegyes rízs mix

(5.)                 200 g hús + 2 cup vegyes rízs mix

(6.)                 200 g hús (gyakran ez hal) + saláta mix

(7.)                 GainMASSterMIX vízzel

Az 1-es és 5-ös vagy 6-ös étkezéssel veszem be a Pro-Anabolt. Étvágy nagy. Álvás ilyen szereknél szokásosan nagyon jó. Edzéskényszer, teszto hatás odab@sz! Erezettség kimagaslóan a legjellemzőbb erre a szerre, libidó alábecsülve! Erő? Stagnál.




Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 14. - 22:03:20
Válasz #10
Nem elérhető

fLeSs


A "cup" az mekkora mennyiséget jelöl? Csak mert az usa-ban is állandóan "cup"-olnak, de ahány ország, annyiféle mennyiséget jelent.

2007. Szeptember 14. - 22:37:14
Válasz #11
Nem elérhető

ViCtor


Igen, elég jó mérce. Vicces, h a ProComplex Gainerben ekkora kanál van, de legalább két oldalán mértékekkel.... cup ml.stb..
Erre a kérdésre itt is felelhetek,de felmész a netre és máris találsz átváltót.
1cup = 240ml = 8oz (ounce) uncia = 226-240g  kb usa

Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 17. - 10:06:59
Válasz #12
Nem elérhető

ViCtor


Hi Guys! Amit eddig el tudok mondani:

    * Megnagyobbodott izomtömeg       Valóban így van!
    * Lecsökkent zsírtömeg                  10 nap alatt eddig 2 kg plussz és only 1% plussz (zsírszázalék).
    * Gyorsabb regenerálódás              Jól fogalmaz, gyorsabb, de nem a leggyorsabb. Egy glutamin is képes hasolókra.
    * Megnövekedett erő                     Igen, megnövekedett, de nem számottevő. Ennél többett várna az ember.
    * Megnövekedett libidó                  Igen, szintén megnövekedett, de ennél többre képes készítménnyel is találkoztam már.

Egy kis összegzés 10 nap távlatából:

Igencsak jó terméknek titulálom. Valóban hízás nélkül érhetünk el minőségi izomtömeget és kimondottan hatásos szer a zsírtömeg ellen. Belegondolok, h Bubi is ,hogy fogja szeretni. Kissé más, mint a hyperdroll, mert nem annyira brutál a tömegnövekedés, hanem szolidabb, minőségibb. A test összes izma be van állva, feszes, kemény, ráadásúl erezett is. Úgyhogy kimondottan ajánlom szálkásítós programhoz is, mert biztos vagyok, h ott képes igazi meglepetésekre. Itt állítom 100%-osan,h Bubi kedvence lesz, és meg fog lepődni használata közben. Természetesen, erről ő fog majd beszámolni.

Az erő növekedésével nem vagyok kibékülve. Úgy érzem, jobban kéne teljesítenie. Ezt az eddigi tapasztalataimból vonom le. Nehogymá egy sima Aplodan alázza erőben:), de úgy tűnik. Lényegében pedig, nem vagyok olyan szériákra, ismétlésekre képes, mégis simán bedurranok, bármit mívelek a vasakkal. Talán illene hozzá egy jobb NO fokozó. Párosítva jobban menne az edzés. Talán egy NO-Xpld. -ra gondoltam. Nyilván, magamból indulok ki, ugyanis imádom azt a cuccot.

Ha kíváncsiak vagytok, íme az én NO rangsorom: N.O.Xpld vagy a vitamindúsabb Endorush, Primed, Vapor, SP250  :)

Még egy kis válaszadás:

    * Bioaktív Hormonok, növekedési faktorok és citokinek segítik a sejtnövekedést     
            -passzolom     
    * Az immunrendszer aktiválása, ami megakadályozza a protein- és az energiavesztést     
            -ebben van valami
    * A tápanyagok jobb hasznosulása
            -ebben mindenképp van valami
    * A megtartott nitrogén szintjének növekedése, segíti a tömegnövelést
            -abszolút
    * Megnövekedett energiaszint
            -igen
    * Csökkenti a protein és aminosav katabolizmust, javítja a protein megtartását
            -erről beszéltem, igen
    * Növeli a száraz izomtömeget
            -csak azt növeli  @-o
Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 22. - 13:25:07
Válasz #13
Nem elérhető

Kola


Victor élsz még? mi a helyzet veled ?mostanság nem nagyon firkálsz ;-oo-; :-}
(pedig én csak azért vagyok a fórumon hoyg a TE írásaidat olvasgassam) @-o ;-oo-;
A lehetetlen méltatlan az emberhez...

2007. Szeptember 23. - 11:41:52
Válasz #14
Nem elérhető

ViCtor


;D

Újabb értékelés:

Elég durva termék abból a szempontból, h magas kalóriabevitel esetén sem ugrik meg a súly. Szerencsére ennél a terméknél nem kell félni az elhízástól, ez ki merem jelenteni. Míg az elsőszériás Hyperdrolnál úgymondd elszállsz, addig ez a termék kordában tart. Én így vélekedek. Nem arról van szó, h überli az anabolic xtreme termékét, hanem arról, h vannak olyan érezhető hatásai, amiről érdemes írni. Ez pedig számmotevő dolog a tömegnövelők között, úgyhiszem.

Nincs pörgés, de mégis van az a "gyere huzzunk edzeni és tépjük szét a vasakat" effektus. Ez is alap a pro-anabolnál.  Szal' vigyázat skacok, nagy intenzitású edzésre lehet számítani. Ez nem túlzás. Erőben csupán annyi a figyelemre méltó, hogy a progresszív edzés hatására van egy csekély növekedés, ez elfogadható, de nem ez teszi hatásos termékké szerintem. Kanosabbnak, izmosabbnak, éhesebbnek, keményebbnek érzem magam a ciklus alatt. Jó a kedvem, nem fáj a fejem, jól alszom, nem vagyok fáradékony. DE, nem érzem erősnek magam!!! Sajna, de nem rossz termék ez, engem meglepett, h képes olyan minőségi tömeget "adni", mellyel inkább szálkásodsz, mint vizesedsz. Klassz dolog ezt látni, érezni, ha már az ember közelebb került más termékekhez is.
90-kilóról indultam pont és 92 körül vagyok. Most reggel 91,4 voltam.

ui: nagyon kemények az izmok és előjönnek az erek. Nagyon tudom ajánlani más tömegnövelő cuccokkal és vagy egymagában pucolásra is. Magas anabolikus előnyöket lehet vele élvezni. Aki nem ismeri ezt a feelinget, annak csak annyi, h nem kell fosni, h összeomlik a kártyavár. Lehet rá építeni.

Majd még jelentkezem, aztán hasonlítgatok.


Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.