Bodybuilding.hu Fórumok

Általános Témák => Kaja Zóna => A témát indította: Rencsi - 2010. Február 25. - 23:31:58

Cím: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Február 25. - 23:31:58
Sziasztok!

Diétás és kalóriaszegény édességek kerülnek terítékre, mert hát lehet a vonalakra figyelve is finom desszerteket enni!
Kezdetnek egy sokak által kedvelt finomság következik:

FEHÉRJÉS MADÁRTEJ

Hozzávalók:                        
   2 liter tej;
   5 tojás;
   60 g finom vaníliás fehérje;
   Fél rúd vanília;
   2-3 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   Ízlés szerinti édesítőszer;
   1 csipet só;

Elkészítés:
1.   Másfél liter tejet felteszünk forrni közepes lángra, egy nagyobb edénybe. A vanília rúd kikapart belsejét és a héját is mellé dogjuk, hogy az ízek jól átjárják.
2.   Amíg forr a tej, a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet só hozzáadásával nagyon kemény habbá verjük. Amikor már kemény a hab, óvatosan, lassan kevergetve ízesítjük folyékony édesítőszerrel. A forrásban lévő tejbe kanál segítségével beleszaggatjuk a habot. Egyszerre keveset tegyünk bele, mert megdagad. Oldalanként 20-30 másodpercig főzzük őket, majd kiszedjük egy edénybe.
3.   A maradék tejet kézi habverővel kikeverjük a liszttel, a tojások sárgájával és a fehérjeporral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a takarékra hajtott forró tejhez. Besűrűsödésig kevergessük folyamatosan, mert a forró tej hatására a tojássárgája kiválhat. A kész krémhez hozzákeverjük a habok alatti tejet, majd a felhőket ráhalmozzuk és lehűtjük. Ne feledkezzünk meg a vanília rúd kivételéről.
 
 /7%
Cím: Re: Édes örömök
Írta: csesztike - 2010. Február 26. - 11:58:30
Na ezt kipróbálom....:D
Valami süti recept? ***))) :D
Cím: Re: Édes örömök
Írta: haven - 2010. Február 26. - 14:26:43
sütinek én ezt szoktam csinálni,
1kg almát lereszelek és összekeverem 30dkg zabpehellyel,fél csomag mazsolával,édesítőszer,fahéj,kicsi őrölt szegfűszeg,ha nincs akkor egész, csak evéskor figyelni kell,ne harapjunk rá. Finom még ilyen kész mézes fűszerkeverékkel is,próbálgatni kell. Tehát megvan a massza,az almától a zabpehely megpuhult,aki nem diétázik tehet bele úgy 5-10 dkg margarint,én nem szoktam ::) ezt az egészet elterítjük egy zsemlemorzsával vagy zabpehely liszttel kiszórt tepsiben/jénai edényben. Előmelegített sütőben,közepes fokon sütjük,amíg a beleszúrt villa nem ragad. Mielőtt majdnem készre sülne,a tetejére lekvárt teszek jó sokat. Nekem eddig az eper és szilvalekvár íze passzolt hozzá a legjobban,persze cukor nélküli,házi elrakású ****:))))))
Ezután még egy pár percig visszamegy a sütőbe és kész
tömegnöveléskor a kedvencem
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Február 26. - 14:36:52
sütinek én ezt szoktam csinálni,
1kg almát lereszelek és összekeverem 30dkg zabpehellyel,fél csomag mazsolával,édesítőszer,fahéj,kicsi őrölt szegfűszeg,ha nincs akkor egész, csak evéskor figyelni kell,ne harapjunk rá. Finom még ilyen kész mézes fűszerkeverékkel is,próbálgatni kell. Tehát megvan a massza,az almától a zabpehely megpuhult,aki nem diétázik tehet bele úgy 5-10 dkg margarint,én nem szoktam ::) ezt az egészet elterítjük egy zsemlemorzsával vagy zabpehely liszttel kiszórt tepsiben/jénai edényben. Előmelegített sütőben,közepes fokon sütjük,amíg a beleszúrt villa nem ragad. Mielőtt majdnem készre sülne,a tetejére lekvárt teszek jó sokat. Nekem eddig az eper és szilvalekvár íze passzolt hozzá a legjobban,persze cukor nélküli,házi elrakású ****:))))))
Ezután még egy pár percig visszamegy a sütőbe és kész
tömegnöveléskor a kedvencem
Hűha ezt belerakom a hízókúrámba :) /7%
Cím: Re: Édes örömök
Írta: csaba.r - 2010. Február 26. - 17:10:34
Borhabos saláta bogyós gyümölcsökből

Hozzávalók:

25 dkg ribizli
25 dkg málna
10 dkg cukor (vagy édesítőszer, ekkor az energiatartalma kevesebb)
2 tojássárgája
1 ek. citromlé
2,5 dl édes fehérbor
kis reszelt szerecsendió


A gyümölcsöket megtisztítjuk és egy tálba téve a cukor felével meghintjük. A tojássárgákat a többi cukorral kikeverjük, a citromlevet és a reszelt szerecsendiót hozzáadjuk, majd a fehérborral együtt lassú tűzön, habverővel kevergetve sűrű krémmé főzzük. A gyümölcsre téve, tálkákba osztva kínáljuk.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: csaba.r - 2010. Február 26. - 17:11:58
Citromjoghurt

Hozzávalók:

1 pohár joghurt
citrom
édesítőszer


Elkészítés:

A citromból nagyon vékony szeleteket vágunk, a joghurttal és az édesítőszerrel együtt turmixgépben összekeverjük. Citrom helyett használhatunk friss, vagy fagyasztott gyümölcsöt, például erdei gyümölcs keveréket. Csökkentett kalóriatartalmú, vitaminban gazdag frissítő italt...
Cím: Re: Édes örömök
Írta: csaba.r - 2010. Február 26. - 17:13:06
Gyümölcsös túróhab

Hozzávalók:

25 dkg sovány túró
2 őszibarack
2 körte
1 ek. méz


Elkészítés:

A túrót, a meghámozott őszibarackot, a joghurtot és a mézet jó habosra összeturmixoljuk. A körtéket kockára vágjuk, és egy tálban a túrókrémhez keverjük
Cím: Re: Édes örömök
Írta: csaba.r - 2010. Február 26. - 17:14:40
Vajban sült gyümölcsök rummal

Hozzávalók:

1 db zöld alma
1 db kivi
1 db banán
1 db körte
vaj, barna cukor, rum

Elkészítés:

1 db zöld almát,1 db kivit,1 db banánt,1 db körtét kevés zsírmentes vajon megfuttatunk, barna cukrozzuk, és egy kis rumot teszünk rá. Egy jó kis desszert, ha ránk jön az éhség!   Olvasói recept. Köszönjük



Cím: Re: Édes örömök
Írta: Szandi - 2010. Február 26. - 22:42:39
sütinek én ezt szoktam csinálni,
1kg almát lereszelek és összekeverem 30dkg zabpehellyel,fél csomag mazsolával,édesítőszer,fahéj,kicsi őrölt szegfűszeg,ha nincs akkor egész, csak evéskor figyelni kell,ne harapjunk rá. Finom még ilyen kész mézes fűszerkeverékkel is,próbálgatni kell. Tehát megvan a massza,az almától a zabpehely megpuhult,aki nem diétázik tehet bele úgy 5-10 dkg margarint,én nem szoktam ::) ezt az egészet elterítjük egy zsemlemorzsával vagy zabpehely liszttel kiszórt tepsiben/jénai edényben. Előmelegített sütőben,közepes fokon sütjük,amíg a beleszúrt villa nem ragad. Mielőtt majdnem készre sülne,a tetejére lekvárt teszek jó sokat. Nekem eddig az eper és szilvalekvár íze passzolt hozzá a legjobban,persze cukor nélküli,házi elrakású ****:))))))
Ezután még egy pár percig visszamegy a sütőbe és kész
tömegnöveléskor a kedvencem
Ehhez egy picit hasonlót csinálok én is:
Arányokat nem írok,mert érzésre megy.:D
Zabliszt,zabpehely, dessert protein <3! , rozsliszt, fahéj, sütőpor, víz. Mehet még bele szárított gyümölcs Apránként összekeverem tetszőleges formájúra alakítom és megsütöm.:)
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Február 26. - 23:14:31
Ezt nyárra ajánlom igazán:

BERRY-S FEHÉRJEKOSÁR

Hozzávalók 12db-hoz:                        
   300 g natúr joghurt;
   50 g finom berry-s fehérjepor;
   250 g krémes zsírszegény túró/ krémes ricotta;
   300 g vegyes gyümölcs, fagyasztott is lehet (málna, eper, őszibarack, meggy, ribizli, szeder…)
   12 db muffin papír;

Elkészítés:
1.   A joghurtot egy közepes tálba tesszük, hozzáöntjük a fehérjeport és beletesszük a túrót. A túró mindenképpen krémes legyen, semmiképpen sem szemcsés. Habverő géppel összekeverjük.
2.   A gyümölcsökből pár szebb szemet félreteszünk a díszítéshez, ez kb. 100 g, a nagyobb darabokat szétdaraboljuk, a krémhez adjuk és összekeverjük.
3.   Egy muffin forma mélyedéseibe papírt teszünk, majd belekanalazzuk a masszát. A tetejét végigrakjuk a kihagyott gyümölcsökkel és betesszük a fagyasztóba. Amikor megfagytak a papírt lefejtjük róluk.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Február 26. - 23:16:26
Még egy kis hideg:

CSOKIS NITRO-TECH JÉGKRÉM

Hozzávalók 12db-hoz:                        
   57 g NITRO-TECH tripple chocolate milkshake
   250 g krémes túró, vagy krémes ricotta;
   125 g natúr joghurt;
   230 ml tejszín;
   12 db muffin papír;
   12 db nyelvlapoc fa;

Elkészítés:
1.   A muffin papírokat belehelyezzük a formába. A hozzávalókat egy tálban kézi mixer segítségével összekavarjuk.
2.   Az elkészült krémet belekanalazzuk a muffin papírba. A nyelvlapoc fákat beleállítjuk a közepébe, ez fog a jégkrém nyeléül szolgálni. Ha túl hosszúnak találjuk ezeket, akkor eldaraboljuk.
3.   Fagyasztás után a papírt leszedjük és máris kész a saját fehérjés jégkrémünk.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Február 27. - 20:04:07
TÚRÓS FEHÉRJÉS PITE

Hozzávalók ø: 24cm:
   15 dkg túró;
   3 evőkanál olaj, vagy margarin;
   1 tojássárgája;
   1 csipet só;
   1,5 teáskanál sütőpor;
   15 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával (fele lehet zabliszt);
   Kb. 1 mokkáskanál folyékony édesítőszer;
   2 evőkanál diabetikus baracklekvár;
   4.5 dl tej;
   3 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   2 mérő vaníliás fehérjepor;
   35 dkg túró;
   2 teáskanál zselatin;
   Gyümölcs (pl.: barack);

Elkészítés:
1.   A tészta elkészítése: robotgéppel összekeverjük a túrót a tojássárgáját a sót, az édesítőszert, az olajt, majd apránként a sütőporos lisztet. A szemcsés tésztát kézzel átgyúrjuk, cipót formálunk belőle és kinyújtjuk a formánk átmérőjénél (24 cm) nagyobbra. (nem baj, ha nem teljesen szabályos, mert a formában is alakíthatjuk egy kissé) a tésztát beletesszük egy kimargarinozott és kilisztezett formába. Elektromos sütőben 180-190°C-on 25 percig sütjük. Ha megsült, rácson kihűtjük.
2.   Krém elkészítése: A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és nagyon sűrűre főzzük. Miután valamelyest meghűlt, belekavarjuk a fehérjét. Ez meghígítja a masszánkat. Kézi habverővel belekeverjük a túrót. Amennyiben nem elég édes, édesítőszert tegyünk bele. Közben a zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és mikor meghűlt és sűrűsödni kezd, a krémmel elkeverjük. A gyümölcsöt összedaraboljuk, vagy összeturmixoljuk és a krémhez adjuk. A kész masszát a már lekvárral megkent tésztára adagoljuk, úgy hogy ne csorogjon le róla a krém. Hűtőben pár óra alatt megdermed.

Tipp:
   Ha a tésztánk széle nem eléggé magas, akkor visszatesszük a kapcsos tortaformába, és ott öntjük rá a krémet, és úgy dermesztjük meg. Reggelre a formáját felveszi és nyugodtan lekapcsolhatjuk, nem folyik szét.
   Intenzívebb vaníliás íz végett tegyük bele fél rúd vanília kikapart belsejét a krémbe.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Február 28. - 22:34:08
TEJSZÍNES KÁVÉTORA

Hozzávalók (ø=24 cm):                        
A tésztához:
   7 tojásfehérje;
   3 teáskanál folyékony édesítőszer (~20 dkg cukornak megfelelő édesség);
   10 dkg kókuszreszelék;
   2-3 evőkanál rizsliszt;
A krémhez:
   7 tojássárgája;
   3 teáskanál folyékony édesítőszer (~20 dkg cukornak megfelelő édesség);
   2 evőkanál kakaópor;
   2 dl feketekávé;
   2 dl tejszín;
   2 csapott teáskanál zselatin;
   1 dl langyos víz;
   Durvára vágott dió;

Elkészítés:
1.   A tésztához egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Mikor kész, hozzátesszük a folyékony édesítőszert, óvatosan elkeverjük, hogy ne törjük meg a habot, majd a kókuszreszeléket és a lisztet is apránként hozzátesszük. Egy kapcsos tortaforma aljába öntjük és közepesen meleg sütőben, ~170°C-on 15 perc alatt megsütjük. Szép világosbarnás lesz a teteje helyenként.

2.   A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a feketekávéval, a kakaóval és az édesítővel. Kis láng fölött felfőzzük, sűrű krémet kapunk. Amíg a krém hűlik, 1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint, feltesszük forrni, és a forrástól számított 20-30 másodperc múlva elzárjuk alatta a lángot. Ezt is kihűtjük. Közben a tejszínhabot keményre verjük, a kihűlt kávés krémmel összevegyítjük. Amikor a zselatin elkezd egy kicsit már sűrűsödni, beleteszünk egy-két kanálnyit a krémből, összekavarjuk, majd így öntjük hozzá a tejszínes kávékrémhez. A kész masszát a kapcsos formában lévő tésztára öntjük, megszórjuk dióval és egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap körbevágjuk, kiemeljük a formából és díszítjük, pl.: banán, eper, tejszínhab.

Tipp:
- Amennyiben folyós lett a krémünk, ne ijedjünk meg, a zselatin megszilárdítja.
- A tésztát vaníliával ízesíthetjük.
- Ha nem szeretnénk a zselatinnal bajlódni, egy kocka margarint (25 dkg) habosítsunk fel és keverjük a kávékrémhez.

 /7%
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Február 28. - 22:48:48
Amennyiben az előző süti tésztájából kihagyjuk a lisztet, egy másik egyszerű finomságot készíthetünk.

Kókuszcsók


   7 tojásfehérje;
   3 teáskanál folyékony édesítőszer (~20 dkg cukornak megfelelő édesség);
   10 dkg kókuszreszelék;

Ekkor a kókuszos masszából egy kanál segítségével készítsünk formás kis halmokat. 170-180°C-on süssük 10-15 percig. Igen gyorsan elkészül.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: atleeta - 2010. Február 28. - 22:50:01
nemlehet topicot ignorálni?  :-\ diétában ezek az édességek tönkretesznek  ;D
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Február 28. - 23:22:44
nemlehet topicot ignorálni?  :-\ diétában ezek az édességek tönkretesznek  ;D
Jelen esetben bóknak veszem az ignorálást és a lenti képet küldöm NEKED!  >:D  ;D

Természetesen a recept mellé:

Túrós-epres fehérjetortácska

Elkészítése: 12-15 dkg rizst tejben felfőzünk és 2 mérő vaníliás fehérjét teszünk bele.
Fél kg túrót ízlés szerinti darabolt eperrel összekeverünk. Ha túl kemény tegyük bele 5-10 dkg epres joghurtot (nekem ezem volt: Lidlis diet joghurt) ha nem elég édes édesítőszer mehet bele. Ezután keresünk egy kisebb hőálló edényt, pl:jénait és az aljába a fehérjés tejberizst beletesszük, a tetejére szamócát darabluk, rá pedig jön a túrós epres rész és a sütőben 15-20 perc múlva kész. (én légkeverésen süröttem)

Tipp:
- A desszertnél következőre 1-2 tojást is felhasználok a rizses részbe, a sárgáját elkeverem benne, a fehérjét pedig habbá vert állapotában teszem bele.
- Továbbá epres fehérje is mehet bele a túróban, nekem sajna nem volt, de majd benézek Baluhoz 7végén. :)
- Hűtve könnyen vágható, meg jobb is ilyen melegben.
 /7%
Cím: Re: Édes örömök
Írta: atleeta - 2010. Március 01. - 21:31:56
valami diétás édesség lakozik a tarsolyodban ? ::)
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 01. - 22:06:26
valami diétás édesség lakozik a tarsolyodban ? ::)
Persze! túró + fehérje. kefir+ fehérje! diétás és édes! ;D

Vagy egy másik:

Fehérje puding
Igen egyszerű az elkészítése. Kell hozzá fél liter tej, 2-3 ek liszt (zab/rizs) és 1 mérő finom fehérje.
Elkészítés: Csomómentesen elkeverjük a tejet a liszttel, és nagyon sűrűre felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a fehérjét. Kis pudingos formát vízzel kimossuk és beletöltjük a pudingot. Hűtőbe tesszük és néhány óra múlva már ehetjük is. Gyümölccsel igazán finom.

Ez nem egy kőkemény remegős puding. Ha azt szeretnénk, akkor tegyünk bele zselatint is! Ennyihez 1 teáskanálnyi bőven elegendő. A zselatin elkészítése a zacsi hátulján részletesen le van írva, forralás, hűtés, keverés. ;)
Kép alul! ;)

 Túrós durumbúza-gríz túróval:

3-4 dl tejben fel kell főzni 2-3 evőkanál teljes kiőrlésű durumbúza lisztet. A kész grízben tetszés szerinti gyümölcsöt teszel, pl. késvillával pépesített banánt, és hozzá 100 g túrót. Keverés és kész. Ez nem diétás, de finom. Fehérjét is lehet bele tenni, ekkor kevesebb durumbúza kell.
Képem nincs róla, de Tündinek megígértem, mikor jön hozzám spanyolra, csinálok neki és azt lefotózom és felteszem. Ő úgyis tömeget növel! ;D
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Március 01. - 22:14:14
köszi anyu  :-* akkor mehet durumból???azt mondtad az nem jó?vagy jó? ;D ne zavarj össze  :-/-(-:
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 01. - 22:26:37
köszi anyu  :-* akkor mehet durumból???azt mondtad az nem jó?vagy jó? ;D ne zavarj össze  :-/-(-:
Neked igen, mert te tömeget növelsz, így nem gond. ;) Meg ez valszeg edzés után menne közvetlen, így sztem még kevésbé probléma. Ha tévednék, javítsatok ki. :)

Cím: Re: Édes örömök
Írta: csaba.r - 2010. Március 02. - 13:49:35
Stefánia torta

Tésztához:

600 g liszt
300 g margarin
2 db tojás
7 ek édesítőszer (sütéshez is használható legyen!)
1 cs sütőpor
1 csipet só
kevés tej


Krémhez:

100 g liszt
1 l tej
3 ek keserű kakaópor
250 g margarin
7 ek édesítőszer
1 cs vaníliás cukor

Mázhoz:

keserű kakaópor


A lisztet átszitáljuk és összekeverjük az édesítőszerrel és a sütőporral.
A szobahőmérsékletű margarint belekockázzuk, majd a tenyerünk között elmorzsoljuk a liszttel.
Hozzáadjuk a tojást és kevés tejet, hogy inkább lágy, rugalmas tésztát kapjunk.
6 egyenlő részre vágjuk, és kör alakúra sodorjuk (a tortaforma alját körbevágva ez nem nehéz).
Gyengén zsírozott tepsi hátulján, előmelegített sütőben pár perc alatt világos színűre sütjük.
A krémhez a lisztet és a kakaóport csomómentesen elkeverjük a tejjel, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krém már hideg, a kettőt összekeverjük.
A krémet a kihűlt lapok közé töltjük, és a tetejét illetve az oldalát is ezzel vonjuk be.
A tetejére vastagon keserű kakaóport szórunk.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: csaba.r - 2010. Március 02. - 13:54:27
A chef álma torta

Tészták: A külső „burkolathoz”:

6 tojás
6 csapott evőkanál édesítő
6 evőkanál liszt
A belső kis tortához:

5 tojás
5 csapott evőkanál édesítő
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
1/2 zacskó sütőpor
A lefedéshez:

3 tojás
3 csapott evőkanál édesítő
3 evőkanál liszt

A krémekhez:

Narancsos krém:

2,5 dl tejszín
2 evőkanál édesítő
2 evőkanál narancslikőr
pár csepp vaníliaaroma
2 evőkanál narancslekvár,
&frac12; zacskó zselatin
&frac12; narancs leve

Málnás krém:

4 dl cukornélküli málnás joghurt
&frac12; zacskó zselatin

Fehér krém:

5 dl tejszín
1 üveg ananászbefőtt –az eredetiben őszibarack van, de csináltam már körtével is-
pár csepp vaníliaaroma
1 zacskó zselatin
2 csapott evőkanál édesítő


Elkészítés: 
A piskótákat a szokott módon készítettem, a leírás itt a 6 tojásost a tűzhelyhez kapott nagy tepsiben, az 5 tojásos kakaóst 16 cm átmérőjű, a 3 tojásost 26 cm átmérőjű kerek tortaformában.
A narancsos krémhez a zselatint elkevertem a kifacsart narancslében, és forrásig főztem. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a vaníliaaromát, a narancslikőrt, a narancslekvárt, az édesítőt, majd a langyosra hűlt zselatint. Amikor a krém kihűlt, a kakaós piskótát három lapra vágtam, és megtöltöttem a krémmel, és a tortát a mélyhűtőbe tettem.
A nagy piskótalapot langyosra hűtöttem, és kibéleltem vele egy gömbölyű tálat. A málnás krémhez a joghurtot elkevertem a zselatinnal, és addig főztem, amíg jó meleg lett, de még nem forrt. Levettem a tűzről, és amikor langyosra hűlt beleöntöttem a piskótával kibélelt tálba. Hagytam egy kicsit megdermedni.
A fehér krémhez a befőtt levét egy lábosba szűrtem, belekevertem a zselatint, és felfőztem. Felvertem a tejszínt, belekevertem az édesítőt, a vaníliaaromát, a langyosra hűlt zselatint, és az ananászdarabokat.
A kis tortát kivettem a mélyhűtőből, óvatosan a málnás krém tetejére tettem, ráöntöttem a fehér krémet, és lefedtem a kerek piskótalappal. Letakartam, és másnapig a hűtőben pihent.
Tálalás előtt a torta széleit meglazítottam, és kiborítottam egy tálra. Vékonyan bekentem narancslekvárral, és szeletelt mandulával beborítottam, amennyire tudtam. A tetejére tejszínhabot, és reszelt keserű csokoládét tettem.


Cím: Re: Édes örömök
Írta: atleeta - 2010. Március 02. - 17:18:08
valami diétás édesség lakozik a tarsolyodban ? ::)
Persze! túró + fehérje. kefir+ fehérje! diétás és édes! ;D

Ezek sajnos nem elégítik ki az édesség utáni vágyakozásomat  :'(
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 03. - 00:20:27
Egy igazi finomság:  /7%  <3!

MANDULÁS-VANÍLIÁS TÚRÓPALACSINTA


Palacsinta hozzávalók (12-15 db-hoz):                     
   35 dkg rizsliszt és zabliszt és univerzális búzaliszt keveréke;
    2 dkg élesztő;
    1,5 dl langyos tej;
   1 teáskanál cukor;
   1 egész tojás;
   1 tojássárgája;
   Csipet só;
   Kb. fél liter szénsavas ásványvíz (min. 4mg/l CO2);
   2 evőkanál olaj;
Töltelék hozzávalók (12-15 db-hoz):                     
   25 dkg ricotta;
   25 tehéntúró;
   10 dkg tejföl;
   5 dkg szeletelt mandulabél;
   3 csomag vaníliás cukor (3 dkg);
   Ízlés szerint édesítőszer;

Elkészítés:
1.   A lisztet átszitáljuk, az élesztőt másfél deciliter langyos tejbe morzsoljuk, utána egy kis kanálnyi cukrot hozzáadva, kis liszttel megszórva a tetejét langyos helyen körülbelül 15 perc alatt felfuttatjuk.
2.   Ezalatt a liszthez hozzáadjuk a tojást, olajt és a sót. Mikor felfutott az élesztős tej, hozzáöntjük, kézi habverővel kevergetjük, közben fokozatosan hozzáöntjük az ásványvizet. A kapott palacsintatésztát merőkanál segítségével a palacsintasütőbe öntjük és készre sütjük. Folyamatosan majd hígítani kell a szénsavas vízzel. Vastagságtól függően ez 12-15 palacsintához elegendő tészta.
3.   A töltelékhez a ricottát és a túrót villával áttörjük, hozzátesszük a tejfölt, kellemesen krémes lesz az állaga. Belekeverjük a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti édesítőszert. A mandulát kislángon lepirítjuk, félmaréknyit félreteszünk a díszítéshez, a többit kézzel beletördeljük a masszába és elkeverjük. A palacsintákat a szokásos módon megtöltjük.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Gabe - 2010. Március 03. - 00:30:08
 :-Đ ;D
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 03. - 00:32:10
valami diétás édesség lakozik a tarsolyodban ? ::)
Persze! túró + fehérje. kefir+ fehérje! diétás és édes! ;D

Ezek sajnos nem elégítik ki az édesség utáni vágyakozásomat  :'(
Pl. diétában egy olyat tudnál csinálni, hogy az előbbi palacsintareceptet diétásítod. Pl.: rizs és zablisztet felesben összekevered, nem kell sok, ehhez 1-2 mérő finom fehérjét teszel. Csokis, vagy vaníliás sztem célszerűbb. Összekevered, tejjel felöntöd, vagy víz, szódavíz is jó (a normál palacsintatészta sűrűségénél viszkózusabb lesz). 1 tojást is elkeverhetsz benne, és úgy mint a palacsintát megsütöd. Ez vastagabb lesz a szokásos paliknál, kicsit amcsi jellegű. Sztem egész finom.
Ha ilyenből lesütsz egy 3-4-5-öt betöltöd egy édesítős túrókrémmel, vagy még jobb ha a fentebb leírt fehérjepudinggal, kicsit lehűtöd és vághatod is mint a tortát! ;) Aki meg nem diétázik, az pedig a fehérjepudinggal megkent palacsintákat gyümölccsel is feldobhatja, pl.: meggy, málna, banán, eper ...
Sokak számára már ismert ez a fehérjés-palacsinta. ;)
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Balu - 2010. Március 03. - 07:18:51
Ebből a mandulás-vaniliás túrópalacsintából kérek már egy 10-20db-ot Rencsi, ha nem gond.  ;D
Cím: Re: Édes örömök
Írta: atleeta - 2010. Március 03. - 12:05:00
valami diétás édesség lakozik a tarsolyodban ? ::)
Persze! túró + fehérje. kefir+ fehérje! diétás és édes! ;D

Ezek sajnos nem elégítik ki az édesség utáni vágyakozásomat  :'(
Pl. diétában egy olyat tudnál csinálni, hogy az előbbi palacsintareceptet diétásítod. Pl.: rizs és zablisztet felesben összekevered, nem kell sok, ehhez 1-2 mérő finom fehérjét teszel. Csokis, vagy vaníliás sztem célszerűbb. Összekevered, tejjel felöntöd, vagy víz, szódavíz is jó (a normál palacsintatészta sűrűségénél viszkózusabb lesz). 1 tojást is elkeverhetsz benne, és úgy mint a palacsintát megsütöd. Ez vastagabb lesz a szokásos paliknál, kicsit amcsi jellegű. Sztem egész finom.
Ha ilyenből lesütsz egy 3-4-5-öt betöltöd egy édesítős túrókrémmel, vagy még jobb ha a fentebb leírt fehérjepudinggal, kicsit lehűtöd és vághatod is mint a tortát! ;) Aki meg nem diétázik, az pedig a fehérjepudinggal megkent palacsintákat gyümölccsel is feldobhatja, pl.: meggy, málna, banán, eper ...
Sokak számára már ismert ez a fehérjés-palacsinta. ;)
Ezt tuti megcsinálom még ma, jól hangzik  /7% Az én számomra eddig nem volt ismert, de te megmutattad a fényt  :D  :-*
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Prod - 2010. Március 03. - 12:14:06
jó kis topik  ****:))))))
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 03. - 22:54:48
Atleeta, örülök, hogy sikerült elkészítened és ízlett!   ****:))))))
Persze Balu...hogy 5 perc alatt elpusztítsd az 1 órás munkám!  ;D  Csajos 7vége lesz nálam, még nem döntöttem el, hogy mi lesz a menü, de ha lesz időm palacsintára akkor viszek kóstolót, mikor megyek fehérjéért, így ok? :D
Köszi Prod, igyekszünk a legjobbat összehozni! ;)

Remélem a következő is sikert arat majd. :)

KARDINÁLIS SZELET

Hozzávalók:      
A tésztához:
   8 tojásfehérje;
   Édesítőszer: 25 dkg cukornak megfelelő;
   3 tojássárgája;
   5 dkg liszt;
A töltelékhez:
   20 dkg fagyasztott gesztenyemassza;
   Ízlés szerinti folyékony édesítőszer;
   2 evőkanál rum/rumaroma;
   1 evőkanál zselatinpor;
   0,5 dl víz;
   5 dl tejszínhab;
   Kb. fél kisüveg magozott meggybefőtt;
                  
Elkészítés:
1.   Kétféle tésztát kell készítenünk.  A fehérhez a tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval, majd a legvégén a kemény habba beledolgozzuk lassan a folyékony édesítőt, ügyelve, hogy nehogy összetörjön a hab.  Kétharmadát kanállal a sütőpapírral bélelt tepsire egymástól egyenlő távolságban 2×3, egyenként 35-40 cm hosszú, párhuzamos csíkot rakunk belőle úgy, hogy a csíkok között egy csíknyi helyet kihagyunk.
2.   A sárga tésztához a tojássárgáját és a lisztet óvatos mozdulatokkal a maradék egyharmadnyi édesítős tojáshabba forgatjuk. A fehér habcsíkok közötti 2-2 sávot ezzel a sárga masszával töltjük ki. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C) 15-20 percig sütjük, vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk.
3.   A töltelékhez a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát átpasszírozzuk, majd a rummal összedolgozzuk. A zselatint a vízben kevergetve addig melegítjük, míg föl nem oldódik. A tejszínt kemény habbá verjük. 4-5 evőkanálnyit a gesztenyével összekeverünk, így lesz olyan laza az állaga, hogy könnyebben belefogathassuk a többi habot. A már csak langyos olvasztott zselatint belecsorgatjuk, összekeverjük és megkóstoljuk hogy elég édes e, amennyiben nem, utólag folyékony édesítőszert dolgozunk bele.
4.   Az egyik, immár kihűlt tésztalapot alufóliacsónakba helyezzük. Ehhez duplán hajtjuk a fóliát, rátesszük a tésztát, amely köré peremet készítünk, azért, nehogy szétfolyjon a töltelék. A tésztára rákenünk egy réteg gesztenyehabot, amire bőséggel lecsöpögtetett meggyet szórunk, majd a maradék habot rákenjük. A másik tésztalappal befedjük, és egy napra betesszük a hűtőszekrénybe.
5.   Másnap forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 06. - 00:23:35
Nem mindenben.. néha bizonyos fordulatoknál szinte észvesztően habzsolok ::) ;D
Ez alatt gondolom az alábbi kajákra gondoltál és nem másra, különben nem a kajálós részre írtad volna!  ;D

NUTELLÁS KÓKUSZKOCKA

Hozzávalók:                        
   12 tojás;
   12 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer;
   Egy csomag sütőpor;
   Csipet só;
   150 g diabetikus étcsoki/éttortabevonó;
   5-10 evőkanál tej;
   15-20 dkg Nutella;
   15-20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1.   A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval félkeményre verjük. Ha por édesítővel dolgozunk ekkor tesszük bele, akárcsak ha cukorral készítenénk. A folyékony édesítőszert csak a legvégén a kemény habba keverjük. A tojások sárgáját egyesével hozzátesszük, majd a sütőpor, végül a lisztet szitáljuk apránként hozzá.
2.   A piskótát kiolajozott, kilisztezett formába öntjük, és 160-170°C-on előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amint kihűlt felkockázzuk.
3.   A tűzhelyen felolvasztjuk a Nutellát, tejjel hígítjuk, a csokoládét beletördeljük és az egészet egybeolvasztjuk.
4.   A csokoládémázat levesszük a tűzhelyről, a piskóta kockákat késvillára felszúrjuk, megforgatjuk benne, majd a kókuszreszelékben.

Tipp:  A csokoládémázat pikánsabbá tehetjük rummal, vagy rumaromával.


KÓKUSZGOLYÓ

Hozzávalók:                        
   50 dkg darált keksz;
   Folyékony édesítőszer ;
   5 evőkanál rum, vagy rumaroma;
   10-15 dkg Nutella;
   4-5 evőkanál diabetikus baracklekvár;
   1 üveg meggybefőtt;
   10 dkg kókuszreszelék;

Elkészítés:
1.   A darált kekszben „szétmorzsoljuk” a Nutellát, hozzátesszük a rumot és a lekvárt. Annyi meggybefőtt levet engedünk hozzá, hogy egy könnyen gombócokká formálható masszát kapjunk. Megkóstoljuk, hogy elég édese a számunkra, és utóízesítjük édesítőszerrel.
2.   A meggybefőttet kimagozzuk, és mindegyik gombóc közepébe helyezünk egyet, végül kókuszreszelékben megforgatjuk.

Tipp:  A tésztájába is tehetünk 2-3 dkg kókuszreszeléket.
         Kókusz helyett csokoládéforgácsba is megforgathatjuk.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: doncicco - 2010. Március 06. - 00:28:22
Őszintén mondom csodákat művelsz Rencsi! és némi irigykedéssel gondolok a párodra.

Jó éjt csajok {-)!
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Balu - 2010. Március 06. - 09:15:57
Ebből a mandulás-vaniliás túrópalacsintából kérek már egy 10-20db-ot Rencsi, ha nem gond.  ;D


Köszönöm Rencsi!  /7%
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Balu - 2010. Március 06. - 09:16:46
Tyűűűű...most nézem ezeket a Nutella-s finomságokat.  (:-)
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 07. - 17:18:22
Tyűűűű...most nézem ezeket a Nutella-s finomságokat.  (:-)
Örülök, hogy tetszenek! ;) :D
Nekem az alábbi az egyik kedvencem!  :)

BAGOLYSZEM
   <3!

Hozzávalók:                        
A tésztához:
   30 dkg liszt (univerzális búzaliszt búzacsírával, fele lehet zabliszt);
   20 dkg margarin;
   3 tojássárgája;
   2 dkg élesztő;
   6 ek. tej;
   1 teáskanál cukor;
A krémhez:
   3 tojásfehérje;
   15 dkg cukornak megfelelő édesítőpor, vagy 3 teáskanál folyékony édesítőszer;
   15 dkg darált dió;
   1 kisüveg diabetikus lekvár;

Elkészítés:
1.   A lisztet a margarinnal és a tojások sárgájával összegyúrjuk, közben a tejjel és a cukorral felfuttattuk az élesztőt. Három cipót formálunk belőle, és 20 percig pihentetjük.
2.   A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük az édesítőt és a diót. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában megkenjük lekvárral és egymással szemben, párhuzamosan, majdnem a közepéig feltekerjük őket úgy, hogy a habos töltelék is elférjen. A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 07. - 17:26:21
Mákos túrós gombóc

Tésztához: főtt áttört  krumpli, zabliszt, túró, kis só, 1-2 tojás (adagtól függően). A hozzávalókat összegyúrjuk.

Töltelék: túró, kis só (azért szoktam bele tenni, mert jobban kihozza az édes ízt) édesítőszer a cukor helyett.

Belisztezett kézzel egy kis tésztadarabot kiveszünk, szétlapítjuk, belehelyezzük a túrótölteléket a közepébe, összegöngyölgetjük és forrásban lévő vízben kifőzzük. (beletétel után én lentebb szoktam venni a lángot.) Akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére. Leöblítjük őket, és darált édesítőszeres mákba meghempergetjük. De aki morzsával szereti, úgy is nagyon finom.

Tippek:
•   aki nem akar töltöttet, az több túrót tegyen a tésztába.
•   ha véletlenül nagyobb adag sikerül, akkor a kifőzött gombócok jól fagyaszthatóak.
•   Vaníliás fehérjével is lehet a töltelék túrót ízesíteni.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 10. - 23:26:16
NITRO-TECH-ES KALÁCS

Hozzávalók:                        
   40 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával;
   20 dkg rizsliszt;
   2,5 dkg élesztő;
   2 dl langyos tej;
   2 tojás;
   2 mérő Nitro-Tehc triple chocolate milkshake (~ 57 g);
   Kb. 50 g natúr joghurt;
   1 mokkáskanál só;
   5 dkg vaj, vagy margarin;
   1 kiskanálnyi cukor;
   Ízlés szerint édesítőszer;
   1 tojássárgája a lekenéshez;
   Liszt a gyúráshoz;


Elkészítés:
1.   A lisztet átszitáljuk, az élesztőt körülbelül 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, utána 4 evőkanálnyi lisztet meg egy kis kanálnyi cukrot (cukor nélkül nekem nem futott fel) hozzáadva kovászt készítünk, és körülbelül 15 perc alatt langyos helyen felfuttatjuk.
2.   A többi lisztet egy tálba töltjük és hozzáadjuk a sót, a maradék 1 dl tejjel elkevert csokoládés fehérjét, a két tojást, végül a kovászt. Elkezdjük dagasztani és apránként az olvasztott vajat is beledolgozzuk. Amennyiben nem akar összeállni a tésztánk, joghurtot tegyünk hozzá, az sokat lágyít rajta. Lisztezett gyúródeszkán alaposan dagasszuk le, ha ragacsos lenne, tegyünk hozzá még lisztet. Ekkor gazdagíthatjuk még mazsolával, csokoládé darabokkal, diófélékkel, illetve édesítőszerrel.
3.   Konyharuhával letakarva langyos helyen körülbelül 50 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, és hat részre daraboljuk. A kis cipókat összesodorjuk, hogy hosszúak legyenek és összefonjuk. Lehet nagyobb kalácsot is készíteni, ekkor 3-3 kisebb hosszú tésztadarabot kell összefonni. A kalácsokat tepsibe sorakoztatjuk, és langyos helyen 20 percig kelesztjük konyharuhával lefedve.
4.   Végül megkenjük a tojássárgájával, előmelegített sütőben 170 °C-on megsütjük egy 20-25 perc alatt. Amennyiben nagyobb kalácsot készítettünk, több idő is kellhet a sülésének. A kész kisült kalácsokat hideg vizes ecsettel átkenjük nagyon vékonyan, hogy szép fényes maradjon.

Tipp:
-Gazdagítható: diófélékkel, csokoládéval, mazsolával.
-Kiváló reggeli kávé mellé.
 /7%
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Gabe - 2010. Március 10. - 23:31:07
Ez mekkora királyság, csak 2-3x ennyi fehérjével és nem Nitro-Tech :---- -el! ;D
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 10. - 23:46:11
Ez mekkora királyság, csak 2-3x ennyi fehérjével és nem Nitro-Tech :---- -el! ;D
Igen, azt elfelejtettem írni, hogy bármilyen másik fehérjével is jó! Sőt, most eszembe jutott még egy ötlet! Vaníliás-csokis/fahéjas/mogyorós-csokis fehérjékkel meg lehetne könnyen oldani a többlet fehérjét. A tésztát válasszuk két részre, az egyik felébe 2-3 mérő finom vaníliás fehérje/ sütikrémes. A másik felébe 2-3 mérő csokis/fahéjas/mogyorós-csokis. ;) Jó 5letet adtál Gabe, majd így is kipróbálom!  ;)
Épp Nitrom volt,jobban mondva Balutól kaptam a mintát és gondoltam, valami hasznosat csinálok belőle!  :)
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Gabe - 2010. Március 10. - 23:46:54
Nekem mindig jó ötleteim vannak! ;D
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 10. - 23:56:45
Nekem mindig jó ötleteim vannak! ;D
Nana, 1 fecske nem csinál nyarat.  ;D

ALMÁS PITE AHOGY ÉN KÉSZÍTEM

Hozzávalók:                        
A tésztához:
   60 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával,
   1 csomag sütőpor;
   Csipet só;
   Édesítőszer: 15 dkg cukornak megfelelő;
   15 dkg margarin;
   2 tojássárgája;
   300 g tejföl;
A nyújtáshoz: liszt;
A tepsi kikenéséhez: margarin, liszt;
A töltelékhez:
   1,5 kg reszelt alma;
   Édesítőszer, ~ 8-10 dkg cukornak megfelelő;
   1 evőkanál zsemlemorzsa;
   Egy kiskanál őrölt fahéj;

Elkészítés:
1.   A töltelékhez való almát meghámozzuk, lereszeljük, majd az édesítőszerrel összekeverjük, és félretesszük addig, amíg a tésztát elkészítjük.
2.   A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és az édesítővel összeforgatjuk, a margarint elmorzsoljuk benne. Ezután a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Akkor jó, ha már nem ragacsos, könnyen kezelhető tészta lesz belőle. A tejfölt apránként adjuk hozzá, mert minőségétől függően, a hígabból kevesebb is elég lehet. Ezután elfelezzük, az egyiket enyhén meglisztezett gyúrólapom egy nagy tepsi nagyságúra nyújtjuk, aztán kikent tepsibe bekefektetjük.
3.   Az almát kinyomkodjuk, a zsemlemorzsával és a fahéjjal összekeverjük, egyenletesen a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük. A végén villával több helyen megszurkáljuk.
4.   Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C) 30 percig sütjük. Amikor már csak langyos, kockára vágjuk.


Tipp:
- A kimaradó tojásfehérjével megkenhetjük sütés előtt, ekkor szép fényes lesz a teteje.
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Március 17. - 22:52:01
FÖLDIMOGYORÓS LINZER

Hozzávalók (~50-60 db):                        
   40 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával;
   25 dkg földimogyoróvaj (nem sós);
   15 dkg porcukornak megfelelő édesítőszer;
    2 tojássárgája;
    Tejföl (kb. 2 dl);
   1,5 teáskanál sütőpor;
   1 tojássárgája;
   Földimogyoró (nem sós);

Elkészítés:
1.   A lisztet elmorzsoljuk a földimogyoróvajjal és a sütőporral, az édesítőszert elkeverjük a tejfölben, hozzátesszük a két tojássárgáját és a lisztes elegyhez adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, ne legyen kemény, de lágy sem. Ha szükségesnek látjuk, akkor tejföllel tudjuk még lágyítani, liszttel pedig keményíteni.
2.   A sütőt 150 fokosra hevítjük. A linzerek készítését két féle módon tehetjük meg. Ha van linzernyomónk, akkor annak a segítségével készítünk formákat. Legjobbak a nagyobb lyukú betétek.  Amennyiben nincs ilyenünk, deszkára tesszük és vékonyra, félujjnyira, kinyújtjuk. Forma segítségével kiszaggatjuk. Ha túlságosan megolvadt a tészta, tegyük hűtőbe.
3.   A tepsiben lévő linzereket megkenjük tojássárgájával, és durvára vágott (vagy klopfolóval tört) földimogyoróval meghintjük. Gyorsan kisülnek, 10-15 perc egy adag.

Tipp:
- Barackízzel kínáljuk.
- Készíthetjük úgy, hogy földimogyoróvaj és margarin fele-fele arányban szerepeljen, ekkor kevésbé lágy és olvadós a tészta.
- Csokoládéval gazdagíthatjuk a kész linzerek tetejét.
- Tejföl helyett tejjel is készíthető.
 /7%
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Április 02. - 11:56:36
Mivel jön a Húsvét, úgy gondoltam ideje sütnöm valamit. Ez egy nagyon egyszerű, gyors és könnyen variálható finomság. :)

LINZER


Hozzávalók:                        
A tésztához:
   45 dkg liszt (univerzális búzaliszt búzacsírával, fele lehet zabliszt);
   20 dkg margarin;
   4 tojássárgája;
   1 egész tojás
   16 dkg cukor/ennek megfelelő édesítőszer;
   1 sütőpor;
   1 vaníliás cukor;
A diós töltelékhez:
   2 tojásfehérje;
   10 dkg cukor, vagy annak megfelelő édesítőszer;
   10 dkg darált dió;
   csipet őrölt szegfűszeg és fahéj;
   díszítésnek néhány szem meggy;
A diós töltelékhez:
   2 tojásfehérje;
   10 dkg cukor, vagy annak megfelelő édesítőszer;
   10 dkg kókuszreszelék;
A lekváros töltelékhez:
   ízlés szerinti sűrűbb házi lekvár, vagy diabetikus dzsem;

Elkészítés:
1.   A lisztet elkeverjük az édesítővel (vagy cukorral) a vaníliás cukorral, sütőporral. Végül beledolgozzuk a margarint és a tojásokat. (Ha nem áll össze, akkor tojást teszünk még bele, ha viszont ragacsos, akkor liszt segítségével érjük el a gyúrható állapotot.) A tésztát miután összeállt, tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
2.   2 tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük az édesítőt és a befűszerezett diót.
3.   A tészta felét kinyújtjuk olyan 3mm vastagra, és pogácsa szaggató segítségével (pohár is jó) kiszaggatjuk. A korongokat sütőlapra rakjuk, a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajtuk és a közepüket meggyel, díszíthetjük. 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
4.   A kókuszos töltelékhez ugyan olyan módon felverjük a tojásfehérjét, beletesszük az édesítőt, vagy a cukrot és végül a kókuszt. A tészta másik felét is kinyújtjuk, korongokat szaggatunk és a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta és a sütőbe helyezzük.
5.   A maradék tésztát szintén kiszaggatjuk, felét megkenjük vastagabban lekvárral, úgy hogy ne folyjék le róla. Miután megsült, a töltetlen korongokat ráhelyezzük, de hagyhatjuk simán, lekváros korongnak is. Csokoládéba, vagy porcukorba márthatjuk a tetejét.
 /7%
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Gabe - 2010. Április 02. - 16:59:53
Én sosem gondoltam volna, hogy a kókuszreszeléktől dió íze lesz egy linzernek! ;D  ;)
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Balu - 2010. Április 02. - 17:01:18
Én sosem gondoltam volna, hogy a kókuszreszeléktől dió íze lesz egy linzernek! ;D  ;)

Kókuszdió.  8-}  ;D
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Április 14. - 16:48:58
Köszi Balu a helyesbítést!  ;D

PALACSINTA

Alap recept:
http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=1051.msg184030#msg184030

FEHÉRJÉS PALACSINTA

Hozzávalók (6 db-hoz):                        
   3 dl tej;
   2 evőkanál liszt;
   2 mérő fehérje ízlés szerint;
Elkészítés:
1.   A tejet felfőzünk jó sűrűre a 2 evőkanál. liszttel, majd belekeverünk két mérő fehérjét. Kissé kihűtjük, majd a palacsintákat betöltjük.

GESZTENYÉS PALACSINTA

Hozzávalók (~10 db-hoz):                        
   4 dl tej;
   2 evőkanál liszt;
   25 dkg gesztenyemassza;
   3 evőkanál rum, vagy rumaroma;
Elkészítés:
1.   A tejet felfőzünk jó sűrűre a 2 evőkanál. liszttel, majd belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumot, és betöltjük vele a palacsintákat.

MANDULÁS-VANÍLIÁS TÚRÓPALACSINTA
http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=1052.msg175065#msg175065
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Április 14. - 20:09:03
Fuu Rencsi ezek nagyon jól néznek ki!!! Łł=
Cím: Re: Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Április 20. - 13:29:36
Fuu Rencsi ezek nagyon jól néznek ki!!! Łł=
Köszi, igyekszem!  :)
Húsvétkor anyukám talált számomra egy megfelelően bonyolult receptet a Príma Konyha magazin 2010. áprilisi számában. Ez a recept tehát nem saját szerzemény, de nagyon-nagyon finom!

CIGÁNYMEGGYTORTA

Hozzávalók:                        
A tésztához:
   25-30 dkg aszalt cigánymeggy;
   0,5 dl rum;
   3 közepes tojás;
   1 vaníliarúd;
   12 dkg vaj v. sütőmargarin;
   12 dkg porcukor;
   14 dkg finomliszt;
   7 dkg darált dió;
   1 kiskanál sütőpor;
   Fél kiskanál őrölt fahéj;
   1 citrom reszelt héja;
   Fél mokkáskanál só;
A tortaforma kikenéséhez:
   Vaj vagy sütőmargarin;
A tészta leszórásához és megkenéséhez:
   Kb. 2 ek. finomliszt;
   15 dkg meggylekvár;
   6 dkg dió;
A cigánymeggye-pálinkás sziruphoz:
   1 csapott evőkanál cukor;
   0,5 dl víz;
   0,3 dl cigánymeggy pálinka;
A zselatinhoz:
   2,5 dl víz;
   4 dkg zselatinpor;
A marcipános krémhez:
   1,25 dl tej;
   10 dkg natúr fehér marcipánmassza;
   2 tojássárgája;
   1 evőkanál kristálycukor;
   1,5 dl habtejszín;
A csokoládés krémhez:
   1,25 dl tej;
   5 dkg étcsokoládé;
   1 tojássárgája;
   2 evőkanál kristálycukor;
   1,5 dl habtejszín;
Díszítéshez:
   2 dl habtejszín;
   16 szem aszalt cigánymeggy;
   10 dkg vékony lapocskákra vágott pirított mandula;

Elkészítés:
1.   A tésztához az aszalt meggyet apróra vágjuk, majd forrásban lévő vízbe szórjuk. Csak addig hagyjuk a vízben, amíg felpuhul, de nem szabad megfőzni! Ezután leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. Jól lecsöpögtetjük, tálba rakjuk, a rumot ráöntjük.
2.   A tojásokat egy nagy tálba elhabarjuk, és a félebehasított vaníliarúd belsejét belekaparjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként a tojást is beledolgozzuk. 2-3 percnyi kevergés (habosítás) után könnyű krémes massza lesz belőle. A rumos meggyre öntjük. A lisztet a dióval, a sütőporral, a fahéjjal, a citromhéjjal és a sóval összeforgatjuk. Könnyed mozdulatokkal az előzőekhez adjuk, de nem szabad túl sokáig keverni, mert nagyon tömörré válik.
3.   A masszából három, egyenként kb. 34 dkg-os adagot tudunk kimérni, amiket azután egyenként megsütünk. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk, egyharmadnyi tésztát kb. 1 centi vastagon elsimítunk rajta. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190°C) kb. 10 percig sütjük. Ha kész a tetejét meghintjük egy kevés finomliszttel, majd megfordítva sütőpapírra borítjuk. Még két tortalapot sütünk ugyanígy.
4.   A tészta tetejére való meggylekvárt egy kicsit kikeverjük, így könnyebb lesz kenni. A diót egy nagy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd apróra vágjuk. De az is jó, ha egy mozsárban törjük durvára.
5.   A cigánymeggy-pálinkás sziruphoz a cukrot a vízben kevergetve 2 percig forraljuk. Megvárjuk, amíg kihűl, ekkor a pálinkát is hozzáadjuk.
6.   Még kétféle krémet kell főznünk, egy marcipánosat és egy csokoládésat. Miután mindkettőt egy kevés zselatinnal fogjuk megkötni, ezt készítjük el először. A vizet fölforraljuk, a zselatint beleszórjuk, és kis lángon, kevergetve 2-3 percig forraljuk, hogy fölolvadjon. A marcipános krémhez a tejet a lereszelt marcipánmasszával simára turmixszoljuk, majd feltesszük forrni. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, az előzőekhez adjuk, kis lángon kevergetve fölforraljuk, ezalatt egy kicsit besűrűsödik. Kevergetve hűlni hagyjuk. A csokoládéshoz a tejet a tűzre tesszük, a csokoládét felolvasztjuk benne. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, az előzőekhez adjuk és kevergetve fölforraljuk, ezalatt egy kicsit besűrűsödik. Kevergetve hűlni hagyjuk. A tejszínhabot egyszerre kemény habbá verjük, elfelezzük. Amikor a marcipános krém is és a csokoládés krém is már csak langyos, a tejszínhabot beléjük forgatjuk, és 2-2 evőkanálnyi langyos olvasztott zselatint is belecsurgatunk.
7.   Villámgyorsan nekilátunk a torta töltésének, még mielőtt a krémek megszilárdulnának. Egy tortalapot először pálinkás sziruppal, majd a kikevert meggylekvárral megkenünk, a pirított dióval megszórjuk, majd visszatesszük a tortaformába. Azért kell így tölteni, mert a krémek a betöltésnél még nagyon lágyak. A csokoládés krémből jó egy evőkanálnyit elteszünk a  torta tetejének díszítéséhez, a többit a tortalapra simítjuk. A másik két tésztalapot is megkenjük pálinkás sziruppal, meggylekvárral és megszórjuk dióval. Egyet a csoki krémre illesztünk. A marcipános krém háromnegyedét rákenjük, a harmadik piskótalapot rátesszük. A maradék marcipános krémet is rákenjük. A félretett csokoládés krémből kis pöttyöket vagy vonalakat teszünk rá, és egy fogvájóval elhúzzuk, így szép márványos lesz a teteje. Letakarva legalább 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, de még jobb, ha egy egész éjjelen át ott marad.
8.   Tálalás előtt a torta tetejét kemény habbá vert tejszínhabbal és aszalt cigánymeggyel díszítjük, a torta oldalához pedig pirított mandulát tapasztunk. Forró vízbe mártott késsel 16 szeletre vágjuk.

Észrevételek:

- A tészták elég vékonyak, egy plusz diós piskótalappal mindenképp ki fogom egészíteni, mert az aszaltmeggyes lapok elég csömörek és egy légiesebb tészta jobban feldobná.
- A krémek kevesek, több csoki és marcipán mehetne beléjük, mert a meggyes tészta túl domináns, és több tejszínhab is szükséges. Tehát a krémekbe 2.5-2,5 dl tejszínt használnék és 15 dkg marcipán masszát és 10 dkg étcsokoládét (80% kakaó tartalmút olvasztottam be).
- A lekvárból is többet használtam fel.
- Zselatinból 2 dkg-ot használtam, és 3-3 evőkanálnyit csorgattam bele, hogy kevesebbet pazaroljak, mint az eredeti recept. Ezzel is szépen megkötött.

Aki ezek után nekiveselkedik, annak jó szórakozást! Az eredmény megéri mindenképp, amint alul is látható!  ;)  /7%
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Április 20. - 13:38:19
Egy jóval egyszerűbb édesség, amit nagyon szeretek reggelinek is:

REFORM TEJBEGRÍZ


Hozzávalók:                        
   5 dl tej;
   3 evőkanál durum búzaliszt (szemcsés), vagy búzadara;
   15-20 dkg zsírszegény túró, vagy 1-2 mérő fehérje;
   Ízlés szerint édesítő, gyümölcs, finom fehérjepor;
   Lekvár a díszítéshez;

Elkészítés:
1.   A tejet feltesszük forrni, mikor már felforrt csomómentesen elkeverjük benne a teljes kiőrlésű durum búzalisztet, vagy a búzadarát. Miután besűrűsödött hozzáadjuk a túrót. Aki édesen szereti, tehet hozzá édesítőszert (én nem szoktam), feldarabolt gyümölcsöt vagy ízletes fehérjével is gazdagíthatja. Ha fehérjét teszek hozzá, akkor hígabbra hagyom egy kissé a grízt, mert úgy is felszívja.
2.   A díszítéshez a lekvárból 2-3 evőkanálnyi mennyiséget elkeverünk kevés vízzel (1-2 evőkanálnyi elég) és feltesszük a tűzre. Miután meghígult a dzsemünk, köröket, vagy spirális vonalat húzunk a tányérra szedett gríz tetejére, majd ezt követően fogvájó segítségével elhúzzuk a vonalakat.
 /7%
Cím: Re:Édes örömök
Írta: haven - 2010. Május 25. - 13:52:05
Leírom a legújabb felfedezésem,hátha másnak is bejön majd. Szóval,mákos tésztát szerettem volna enni,de nem kaptam durum tésztából rövidmetéltet. Igen ám,de a mákot már megvettem és ráadásul továbbra is nagyon kívántam az ízét. Arra gondoltam,mi lenne,ha rizzsel csinálnám tészta helyett. Főztem egy tejbe rizst,bele a darált mákot és édesítőnek mézet majd összekavartam. Nem volt az igazi valahogy. Majd jött egy szikra, a tányéron elhúztam laposra a mákos rizst,majd szilvalekvárral (cukornélküli,házi) megkentem. Ez már nagyon ízlett,azóta többször is ettem,a mák a szilvalekvárral harmónikus ízt ad.
-tejberizs
-darált mák
-szilvalekvár
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Gabe - 2010. Május 25. - 14:15:11
 :----
Cím: Re:Édes örömök
Írta: rr - 2010. Május 25. - 14:16:37
nem egy nullkalóriás kaja :D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: haven - 2010. Május 25. - 14:22:25
nem,viszont nagyjából "tiszta" kaja
tömegelés van,szerencsére :-):-)::
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Rencsi - 2010. Május 25. - 14:24:17
Leírom a legújabb felfedezésem,hátha másnak is bejön majd. Szóval,mákos tésztát szerettem volna enni,de nem kaptam durum tésztából rövidmetéltet. Igen ám,de a mákot már megvettem és ráadásul továbbra is nagyon kívántam az ízét. Arra gondoltam,mi lenne,ha rizzsel csinálnám tészta helyett. Főztem egy tejbe rizst,bele a darált mákot és édesítőnek mézet majd összekavartam. Nem volt az igazi valahogy. Majd jött egy szikra, a tányéron elhúztam laposra a mákos rizst,majd szilvalekvárral (cukornélküli,házi) megkentem. Ez már nagyon ízlett,azóta többször is ettem,a mák a szilvalekvárral harmónikus ízt ad.
-tejberizs
-darált mák
-szilvalekvár
Nem hangzik olyan rosszul. A mákot is szeretem, a tejberizst is és szilvalekvárt is. Együtt sem lehet rossz. (Gabenek biztos gyenge a gyomra. ;D ). Meggyel is próbáld ki, az jobban stimmel a mákhoz. ;) Miért nem teszel bele egy kis fahéjas, vagy vaníliás fehérjét méz helyett? Adagtól függően pár mérő megadná neki a kellő ízt és még fehérjedúsabb is lenne. (ekkor nem kell kemény tejberizsnek lennie, mert a fehérje úgyis szívna fel belőle). ;)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: haven - 2010. Május 25. - 14:28:33
köszönöm,megfogadom,a héten akkor kreatívkodni fogok 8-)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Gabe - 2010. Május 25. - 14:41:38
Nekem a tej, meg a szilvalekvár még tömegeléskor sem lenne benne a repertoárban, de ízlések és pofonok.
A lekvárkészítéshez meg nem értek, de én szerintem van elegendő mennyiségű gyümölcscukor is a lekvárban anélkül, hogy hozzáadott cukorról kellene beszélni.
Cím: Re:Édes örömök
Írta: haven - 2010. Május 25. - 14:47:40
jogos,hasonlóképpen gondolkodom én is. Ez egy kilengésem most. A tej az gáz szerintem is, a szilvalekvárban meg csak egy kis gyümölcscukor van,az belefér,legalább tölti a máj glikogént ****:))))))
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Gabe - 2010. Május 25. - 14:50:04
jogos,hasonlóképpen gondolkodom én is. Ez egy kilengésem most. A tej az gáz szerintem is, a szilvalekvárban meg csak egy kis gyümölcscukor van,az belefér,legalább tölti a máj glikogént ****:))))))
KIS gyümölcscukor? D
Jó, azé' nem kell csúnyán nézni!  ;D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: haven - 2010. Május 25. - 15:06:08
asszem olyan 50-60 %-os lehet a szilvalekvár fruktóz tartalma,de próbálok nagyon keveset enni belőle egy nap
szebben nem tudok nézni ))=/
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Szandi - 2010. Május 26. - 22:28:35
Egy adag protein + egy tojás fehérjéje.
Összekutyultam, bögrébe tettem és mikróba tettem. Amikor ki akart már futni, akkor kivettem. Kiborítottam egy tálra és megettem. Nem rossz... /7%
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Maszat - 2010. Május 26. - 23:36:19
kipróbáltam darálva a zabpelyhes lepényt.

Király vagy Szandi!!!!  <3! :-*   ;D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Szandi - 2010. Május 27. - 20:33:57
kipróbáltam darálva a zabpelyhes lepényt.

Király vagy Szandi!!!!  <3! :-*   ;D
Köszi.:)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: zotja - 2010. Május 27. - 21:40:59
Sütik cukorbetegeknek>>>

http://hotfile.com/dl/45086367/5a17c9a/Stemnyek_-_cukorbetegeknek.zip.html

Ez pedig egy általános főzőiskolás könyv>>>

http://hotfile.com/dl/45087020/fbfa11d/Fziskola.pdf.html
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:42:05
Jamie Eason “Oh Baby!” Répás protein szeletei

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/r%C3%A9pas%C3%BCti.jpg)

- 135g zabliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk fahéj
- ½ tk szódabikarbóna
- 2 csipet só
- csipet reszelt szerecsendió
- csipet szegfűbors (opcionális)
- 3 tojásfehérje
- 100g cukornak megfelelő édesítő
- 50g zsírszegény rikotta sajt
- 220g reszelt répa
- 2 adag vanília fehérjepor
- 90g zabpehely (opcionális)
- vaj/olaj

 

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz/olajozz ki egy nem túl nagy, de mély tepsit.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót szerecsendiót, és fehérjeport.
Egy közepesben meg a tojásfehérjét, az édesítőszert, a sajtot, és a répát. Utána keverd össze a két tál tartalmát, és gyúrd el jól. Ha kell extra szénhidrát, akkor keverd még bele a 90g zabpelyhet is!
Öntsd bele a tepsibe a tésztát, és 28-30 percig süsd, amíg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki.
Hagyd 15 percig hűlni, és vágd szét.

Én véletlen majdnem 50 percig sütöttem, de picit sem égett oda, úgyhogy a fent említett 30 perc lehet kevés neki. Répa egyébként mehet bele sztem kb. dupla adag is, mert alig érezni rajta! :)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:47:04
Banános-csokis protein szeletek

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/proteinbar.JPG)

300g banán
1 tk őrölt fahéj
2 ek édesítetlen kakaó
3 nagy tojás fehérjéje
1dl tej
200g zabpehely
3 kanál cukornak megfelelő édesítőszer, vagy amennyi jólesik
1 ek lenmagolaj
60 g csokis fehérjepor

Összedobálunk mindent, és előlemegített sütőbe rakjuk, 150°C-on megsütjük 25 perc alatt amíg meg nem keményedik. Ha simább állagút akarunk kapni, akkor robotgéppel össze is lehet dolgozni.
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 10. - 12:52:14
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs124.ash2/39545_477503370691_58856135691_7470625_3057969_n.jpg)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Balu - 2010. Október 10. - 12:55:38
 /7%
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Nutzilla - 2010. Október 10. - 13:33:00
Pmiller Te egy Isten vagy! Ilyen kajákat!!! Gyöyörű mindegyik!!! @-o
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 12. - 23:13:06
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs392.ash2/67022_478131235691_58856135691_7487071_4637652_n.jpg)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 12. - 23:29:03
(http://4.bp.blogspot.com/_gFIioJFI1FM/TLS5aMFRl7I/AAAAAAAAFWs/NvSDGYjKbQk/s400/P1120171.JPG)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Szandi - 2010. Október 12. - 23:33:25
(http://4.bp.blogspot.com/_gFIioJFI1FM/TLS5aMFRl7I/AAAAAAAAFWs/NvSDGYjKbQk/s400/P1120171.JPG)
mondd hogy nincs benne ch.:D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 12. - 23:39:13
full zsír, cukor!  ;D ;D ;D Nemsokára indul a cheat meal topic! /7%  ;D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Szandi - 2010. Október 12. - 23:54:07
full zsír, cukor!  ;D ;D ;D Nemsokára indul a cheat meal topic! /7%  ;D
Akkor majd máskor kérek receptet. ;D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 20. - 01:41:06
(http://1.bp.blogspot.com/_gFIioJFI1FM/TL36KajwDaI/AAAAAAAAFbc/nyvcBIqDc9s/s400/P1120254.JPG)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Maszat - 2010. Október 20. - 01:53:00
ezt most a diétások miatt dobálod be, ge*iségből? vagy mi értleme van a képeknak, recept nélkül?  ;D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 20. - 01:54:54
ezt most a diétások miatt dobálod be, ge*iségből? vagy mi értleme van a képeknak, recept nélkül?  ;D

Toblerone kehely!
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Tóth Attila - 2010. Október 20. - 14:03:49
Kajak trenbolone kehelynek olvastam! ;D
 :-)->
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 20. - 20:40:37
A mester csokoládépudingja

(http://3.bp.blogspot.com/_oBHZKGJEkaQ/TL79x-43VUI/AAAAAAAABPU/qrSEGx1l2wc/s320/S6303166.JPG)

Hozzávalók:
135 g étcsoki
208 g tej
188 g tejszín
3 közepes tojás sárgája
70 g cukor

Az étcsokit apróra daraboltam, és beleszórtam egy tálba. A tejet és a tejszínt összefőztem, s mialatt felforrt, habosra kevertem a sárgáját a cukorral. A forró tejszín-tej egyveleget lassan a cukros tojáshoz csorgattam, majd visszatettem a tűzre, és becsületesen kavargattam. Mikor besűrűsödött, kisebb adagokban a csokihoz öntöttem, és simára kevertem az egész katyvaszt. Azután már csak poharakba kellett töltenem, a tetejére egy kis eperpürét meg habcsókos tejszínhabot halmoztam, de önmagában is csábító desszert.
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Gabe - 2010. Október 21. - 02:20:47
Kibaszott precíz voltál azzal a 208g tejjel. ;D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Balu - 2010. Október 21. - 07:42:15
Kibaszott precíz voltál azzal a 208g tejjel. ;D

;D  ;D
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 25. - 21:50:12
Fehércsokis-málnahabos brownie

(http://1.bp.blogspot.com/_adzskSuBQnA/TMV0dDLl5HI/AAAAAAAAEco/FgdpYr6KXsc/s400/1085..jpg)

Recept: http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/10/fehercsokis-malnahabos-brownie.html
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. Október 25. - 21:57:33
És amivel születésnapom alkalmából meglepem magam és a többieket a hétvégén:

Milka csokis csúsztatott palacsinta

(http://1.bp.blogspot.com/_AEEoDr6c_aY/TMJszenOiFI/AAAAAAAABdU/27Dw3LUI6js/s640/DSC03243.JPG)

recept: http://tucsokbogar.blogspot.com/2010/10/csusztatott-palacsinta.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TcskbogrKonyhja+(T%C3%BCcs%C3%B6kBog%C3%A1r+konyh%C3%A1ja)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. November 08. - 22:12:57
Csupa csoki pite krémsajt kalappal

(http://3.bp.blogspot.com/_F3Gg2cnPkcQ/TNchQgZGsrI/AAAAAAAAAds/GWX5I0pdsHQ/s640/P1070938.JPG)
Cím: Re:Édes örömök
Írta: Maszat - 2010. November 14. - 01:30:46
ezeket a recept nélküli képeket totál faszságnak tartom. De tényleg, mi értelme?
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. November 14. - 12:01:54
Kb 5 mp alatt lehet nyitni egy új ablakot, és valamelyik kereső segítségével a címet kimásolva receptet találni a képhez....
Cím: Re:Édes örömök
Írta: pmiller06 - 2010. December 02. - 12:25:59
http://ritmusakonyhaban.blog.hu/2010/12/02/csokiimadok_figyelmebe_nutella_hazilag_esetleg_reformosan