2024. Április 27. - 23:42:47
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Édes örömök  (Megtekintve 37607 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. Március 06. - 00:23:35
Válasz #30
Nem elérhető

Rencsi


Nem mindenben.. néha bizonyos fordulatoknál szinte észvesztően habzsolok ::) ;D
Ez alatt gondolom az alábbi kajákra gondoltál és nem másra, különben nem a kajálós részre írtad volna!  ;D

NUTELLÁS KÓKUSZKOCKA

Hozzávalók:                        
   12 tojás;
   12 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer;
   Egy csomag sütőpor;
   Csipet só;
   150 g diabetikus étcsoki/éttortabevonó;
   5-10 evőkanál tej;
   15-20 dkg Nutella;
   15-20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1.   A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval félkeményre verjük. Ha por édesítővel dolgozunk ekkor tesszük bele, akárcsak ha cukorral készítenénk. A folyékony édesítőszert csak a legvégén a kemény habba keverjük. A tojások sárgáját egyesével hozzátesszük, majd a sütőpor, végül a lisztet szitáljuk apránként hozzá.
2.   A piskótát kiolajozott, kilisztezett formába öntjük, és 160-170°C-on előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amint kihűlt felkockázzuk.
3.   A tűzhelyen felolvasztjuk a Nutellát, tejjel hígítjuk, a csokoládét beletördeljük és az egészet egybeolvasztjuk.
4.   A csokoládémázat levesszük a tűzhelyről, a piskóta kockákat késvillára felszúrjuk, megforgatjuk benne, majd a kókuszreszelékben.

Tipp:  A csokoládémázat pikánsabbá tehetjük rummal, vagy rumaromával.


KÓKUSZGOLYÓ

Hozzávalók:                        
   50 dkg darált keksz;
   Folyékony édesítőszer ;
   5 evőkanál rum, vagy rumaroma;
   10-15 dkg Nutella;
   4-5 evőkanál diabetikus baracklekvár;
   1 üveg meggybefőtt;
   10 dkg kókuszreszelék;

Elkészítés:
1.   A darált kekszben „szétmorzsoljuk” a Nutellát, hozzátesszük a rumot és a lekvárt. Annyi meggybefőtt levet engedünk hozzá, hogy egy könnyen gombócokká formálható masszát kapjunk. Megkóstoljuk, hogy elég édese a számunkra, és utóízesítjük édesítőszerrel.
2.   A meggybefőttet kimagozzuk, és mindegyik gombóc közepébe helyezünk egyet, végül kókuszreszelékben megforgatjuk.

Tipp:  A tésztájába is tehetünk 2-3 dkg kókuszreszeléket.
         Kókusz helyett csokoládéforgácsba is megforgathatjuk.
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 06. - 00:28:22
Válasz #31
Nem elérhető

doncicco


Őszintén mondom csodákat művelsz Rencsi! és némi irigykedéssel gondolok a párodra.

Jó éjt csajok {-)!

2010. Március 06. - 09:15:57
Válasz #32
Nem elérhető

Balu

Globális moderátor
Ebből a mandulás-vaniliás túrópalacsintából kérek már egy 10-20db-ot Rencsi, ha nem gond.  ;D


Köszönöm Rencsi!  /7%

2010. Március 06. - 09:16:46
Válasz #33
Nem elérhető

Balu

Globális moderátor
Tyűűűű...most nézem ezeket a Nutella-s finomságokat.  (:-)

2010. Március 07. - 17:18:22
Válasz #34
Nem elérhető

Rencsi


Tyűűűű...most nézem ezeket a Nutella-s finomságokat.  (:-)
Örülök, hogy tetszenek! ;) :D
Nekem az alábbi az egyik kedvencem!  :)

BAGOLYSZEM
   <3!

Hozzávalók:                        
A tésztához:
   30 dkg liszt (univerzális búzaliszt búzacsírával, fele lehet zabliszt);
   20 dkg margarin;
   3 tojássárgája;
   2 dkg élesztő;
   6 ek. tej;
   1 teáskanál cukor;
A krémhez:
   3 tojásfehérje;
   15 dkg cukornak megfelelő édesítőpor, vagy 3 teáskanál folyékony édesítőszer;
   15 dkg darált dió;
   1 kisüveg diabetikus lekvár;

Elkészítés:
1.   A lisztet a margarinnal és a tojások sárgájával összegyúrjuk, közben a tejjel és a cukorral felfuttattuk az élesztőt. Három cipót formálunk belőle, és 20 percig pihentetjük.
2.   A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük az édesítőt és a diót. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában megkenjük lekvárral és egymással szemben, párhuzamosan, majdnem a közepéig feltekerjük őket úgy, hogy a habos töltelék is elférjen. A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 07. - 17:26:21
Válasz #35
Nem elérhető

Rencsi


Mákos túrós gombóc

Tésztához: főtt áttört  krumpli, zabliszt, túró, kis só, 1-2 tojás (adagtól függően). A hozzávalókat összegyúrjuk.

Töltelék: túró, kis só (azért szoktam bele tenni, mert jobban kihozza az édes ízt) édesítőszer a cukor helyett.

Belisztezett kézzel egy kis tésztadarabot kiveszünk, szétlapítjuk, belehelyezzük a túrótölteléket a közepébe, összegöngyölgetjük és forrásban lévő vízben kifőzzük. (beletétel után én lentebb szoktam venni a lángot.) Akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére. Leöblítjük őket, és darált édesítőszeres mákba meghempergetjük. De aki morzsával szereti, úgy is nagyon finom.

Tippek:
•   aki nem akar töltöttet, az több túrót tegyen a tésztába.
•   ha véletlenül nagyobb adag sikerül, akkor a kifőzött gombócok jól fagyaszthatóak.
•   Vaníliás fehérjével is lehet a töltelék túrót ízesíteni.
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 10. - 23:26:16
Válasz #36
Nem elérhető

Rencsi


NITRO-TECH-ES KALÁCS

Hozzávalók:                        
   40 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával;
   20 dkg rizsliszt;
   2,5 dkg élesztő;
   2 dl langyos tej;
   2 tojás;
   2 mérő Nitro-Tehc triple chocolate milkshake (~ 57 g);
   Kb. 50 g natúr joghurt;
   1 mokkáskanál só;
   5 dkg vaj, vagy margarin;
   1 kiskanálnyi cukor;
   Ízlés szerint édesítőszer;
   1 tojássárgája a lekenéshez;
   Liszt a gyúráshoz;


Elkészítés:
1.   A lisztet átszitáljuk, az élesztőt körülbelül 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, utána 4 evőkanálnyi lisztet meg egy kis kanálnyi cukrot (cukor nélkül nekem nem futott fel) hozzáadva kovászt készítünk, és körülbelül 15 perc alatt langyos helyen felfuttatjuk.
2.   A többi lisztet egy tálba töltjük és hozzáadjuk a sót, a maradék 1 dl tejjel elkevert csokoládés fehérjét, a két tojást, végül a kovászt. Elkezdjük dagasztani és apránként az olvasztott vajat is beledolgozzuk. Amennyiben nem akar összeállni a tésztánk, joghurtot tegyünk hozzá, az sokat lágyít rajta. Lisztezett gyúródeszkán alaposan dagasszuk le, ha ragacsos lenne, tegyünk hozzá még lisztet. Ekkor gazdagíthatjuk még mazsolával, csokoládé darabokkal, diófélékkel, illetve édesítőszerrel.
3.   Konyharuhával letakarva langyos helyen körülbelül 50 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, és hat részre daraboljuk. A kis cipókat összesodorjuk, hogy hosszúak legyenek és összefonjuk. Lehet nagyobb kalácsot is készíteni, ekkor 3-3 kisebb hosszú tésztadarabot kell összefonni. A kalácsokat tepsibe sorakoztatjuk, és langyos helyen 20 percig kelesztjük konyharuhával lefedve.
4.   Végül megkenjük a tojássárgájával, előmelegített sütőben 170 °C-on megsütjük egy 20-25 perc alatt. Amennyiben nagyobb kalácsot készítettünk, több idő is kellhet a sülésének. A kész kisült kalácsokat hideg vizes ecsettel átkenjük nagyon vékonyan, hogy szép fényes maradjon.

Tipp:
-Gazdagítható: diófélékkel, csokoládéval, mazsolával.
-Kiváló reggeli kávé mellé.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 10. - 23:31:07
Válasz #37
Nem elérhető

Gabe


Ez mekkora királyság, csak 2-3x ennyi fehérjével és nem Nitro-Tech :---- -el! ;D
"Yeah buddy, light weight baby!"

2010. Március 10. - 23:46:11
Válasz #38
Nem elérhető

Rencsi


Ez mekkora királyság, csak 2-3x ennyi fehérjével és nem Nitro-Tech :---- -el! ;D
Igen, azt elfelejtettem írni, hogy bármilyen másik fehérjével is jó! Sőt, most eszembe jutott még egy ötlet! Vaníliás-csokis/fahéjas/mogyorós-csokis fehérjékkel meg lehetne könnyen oldani a többlet fehérjét. A tésztát válasszuk két részre, az egyik felébe 2-3 mérő finom vaníliás fehérje/ sütikrémes. A másik felébe 2-3 mérő csokis/fahéjas/mogyorós-csokis. ;) Jó 5letet adtál Gabe, majd így is kipróbálom!  ;)
Épp Nitrom volt,jobban mondva Balutól kaptam a mintát és gondoltam, valami hasznosat csinálok belőle!  :)
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 10. - 23:46:54
Válasz #39
Nem elérhető

Gabe


Nekem mindig jó ötleteim vannak! ;D
"Yeah buddy, light weight baby!"

2010. Március 10. - 23:56:45
Válasz #40
Nem elérhető

Rencsi


Nekem mindig jó ötleteim vannak! ;D
Nana, 1 fecske nem csinál nyarat.  ;D

ALMÁS PITE AHOGY ÉN KÉSZÍTEM

Hozzávalók:                        
A tésztához:
   60 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával,
   1 csomag sütőpor;
   Csipet só;
   Édesítőszer: 15 dkg cukornak megfelelő;
   15 dkg margarin;
   2 tojássárgája;
   300 g tejföl;
A nyújtáshoz: liszt;
A tepsi kikenéséhez: margarin, liszt;
A töltelékhez:
   1,5 kg reszelt alma;
   Édesítőszer, ~ 8-10 dkg cukornak megfelelő;
   1 evőkanál zsemlemorzsa;
   Egy kiskanál őrölt fahéj;

Elkészítés:
1.   A töltelékhez való almát meghámozzuk, lereszeljük, majd az édesítőszerrel összekeverjük, és félretesszük addig, amíg a tésztát elkészítjük.
2.   A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és az édesítővel összeforgatjuk, a margarint elmorzsoljuk benne. Ezután a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Akkor jó, ha már nem ragacsos, könnyen kezelhető tészta lesz belőle. A tejfölt apránként adjuk hozzá, mert minőségétől függően, a hígabból kevesebb is elég lehet. Ezután elfelezzük, az egyiket enyhén meglisztezett gyúrólapom egy nagy tepsi nagyságúra nyújtjuk, aztán kikent tepsibe bekefektetjük.
3.   Az almát kinyomkodjuk, a zsemlemorzsával és a fahéjjal összekeverjük, egyenletesen a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük. A végén villával több helyen megszurkáljuk.
4.   Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C) 30 percig sütjük. Amikor már csak langyos, kockára vágjuk.


Tipp:
- A kimaradó tojásfehérjével megkenhetjük sütés előtt, ekkor szép fényes lesz a teteje.
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 17. - 22:52:01
Válasz #41
Nem elérhető

Rencsi


FÖLDIMOGYORÓS LINZER

Hozzávalók (~50-60 db):                        
   40 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával;
   25 dkg földimogyoróvaj (nem sós);
   15 dkg porcukornak megfelelő édesítőszer;
    2 tojássárgája;
    Tejföl (kb. 2 dl);
   1,5 teáskanál sütőpor;
   1 tojássárgája;
   Földimogyoró (nem sós);

Elkészítés:
1.   A lisztet elmorzsoljuk a földimogyoróvajjal és a sütőporral, az édesítőszert elkeverjük a tejfölben, hozzátesszük a két tojássárgáját és a lisztes elegyhez adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, ne legyen kemény, de lágy sem. Ha szükségesnek látjuk, akkor tejföllel tudjuk még lágyítani, liszttel pedig keményíteni.
2.   A sütőt 150 fokosra hevítjük. A linzerek készítését két féle módon tehetjük meg. Ha van linzernyomónk, akkor annak a segítségével készítünk formákat. Legjobbak a nagyobb lyukú betétek.  Amennyiben nincs ilyenünk, deszkára tesszük és vékonyra, félujjnyira, kinyújtjuk. Forma segítségével kiszaggatjuk. Ha túlságosan megolvadt a tészta, tegyük hűtőbe.
3.   A tepsiben lévő linzereket megkenjük tojássárgájával, és durvára vágott (vagy klopfolóval tört) földimogyoróval meghintjük. Gyorsan kisülnek, 10-15 perc egy adag.

Tipp:
- Barackízzel kínáljuk.
- Készíthetjük úgy, hogy földimogyoróvaj és margarin fele-fele arányban szerepeljen, ekkor kevésbé lágy és olvadós a tészta.
- Csokoládéval gazdagíthatjuk a kész linzerek tetejét.
- Tejföl helyett tejjel is készíthető.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Április 02. - 11:56:36
Válasz #42
Nem elérhető

Rencsi


Mivel jön a Húsvét, úgy gondoltam ideje sütnöm valamit. Ez egy nagyon egyszerű, gyors és könnyen variálható finomság. :)

LINZER


Hozzávalók:                        
A tésztához:
   45 dkg liszt (univerzális búzaliszt búzacsírával, fele lehet zabliszt);
   20 dkg margarin;
   4 tojássárgája;
   1 egész tojás
   16 dkg cukor/ennek megfelelő édesítőszer;
   1 sütőpor;
   1 vaníliás cukor;
A diós töltelékhez:
   2 tojásfehérje;
   10 dkg cukor, vagy annak megfelelő édesítőszer;
   10 dkg darált dió;
   csipet őrölt szegfűszeg és fahéj;
   díszítésnek néhány szem meggy;
A diós töltelékhez:
   2 tojásfehérje;
   10 dkg cukor, vagy annak megfelelő édesítőszer;
   10 dkg kókuszreszelék;
A lekváros töltelékhez:
   ízlés szerinti sűrűbb házi lekvár, vagy diabetikus dzsem;

Elkészítés:
1.   A lisztet elkeverjük az édesítővel (vagy cukorral) a vaníliás cukorral, sütőporral. Végül beledolgozzuk a margarint és a tojásokat. (Ha nem áll össze, akkor tojást teszünk még bele, ha viszont ragacsos, akkor liszt segítségével érjük el a gyúrható állapotot.) A tésztát miután összeállt, tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
2.   2 tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük az édesítőt és a befűszerezett diót.
3.   A tészta felét kinyújtjuk olyan 3mm vastagra, és pogácsa szaggató segítségével (pohár is jó) kiszaggatjuk. A korongokat sütőlapra rakjuk, a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajtuk és a közepüket meggyel, díszíthetjük. 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
4.   A kókuszos töltelékhez ugyan olyan módon felverjük a tojásfehérjét, beletesszük az édesítőt, vagy a cukrot és végül a kókuszt. A tészta másik felét is kinyújtjuk, korongokat szaggatunk és a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta és a sütőbe helyezzük.
5.   A maradék tésztát szintén kiszaggatjuk, felét megkenjük vastagabban lekvárral, úgy hogy ne folyjék le róla. Miután megsült, a töltetlen korongokat ráhelyezzük, de hagyhatjuk simán, lekváros korongnak is. Csokoládéba, vagy porcukorba márthatjuk a tetejét.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Április 02. - 16:59:53
Válasz #43
Nem elérhető

Gabe


Én sosem gondoltam volna, hogy a kókuszreszeléktől dió íze lesz egy linzernek! ;D  ;)
"Yeah buddy, light weight baby!"

2010. Április 02. - 17:01:18
Válasz #44
Nem elérhető

Balu

Globális moderátor
Én sosem gondoltam volna, hogy a kókuszreszeléktől dió íze lesz egy linzernek! ;D  ;)

Kókuszdió.  8-}  ;D