2024. Május 09. - 19:39:47
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Segítség, eligazítás kéne a kezdéshez  (Megtekintve 3747 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. Július 30. - 09:56:47
Megtekintve 3747 alkalommal
Nem elérhető

marczzz


Sziasztok!
Marci vagyok, 14 éves, pécsi fiatalember.
Egyik ismerősöm, kérésemre bevezetett a testépítés rejtelmeibe.
Mostmár 2 hete folyamatosan (hetente 3-4 alkalommal) megyek vele edzeni.
Egy edzés alatt a következő gyakorlatokat csinálom:
Gugolás, 3x12 (tehát 3 sorozatban, egymás után 12x)
Fekvenyomás, 3x12
Felhúzás, 3x12
Váll mögül kinyomás, 3x12
Vádli gyakorlatok, 3 sorozatban.
Természetesen ezeket a nekem megfelelő súlyokkal bonyolítom le, attől függően, hogy bírom.
Minden edzés végén egy 500ml-es Isosource tápszert iszok meg.

A kérdéseim a következőek:

Szerintetek elegendő mennyiséget csinálok a gyakorlatokból, és elég-e a 3 edzés hetente?

Lehetséges, hogy az Isosource tápszer egy 14 éves szervezetnek még sok, és komplikációk léphetnek fel a jövőben emiatt?

Várom a válaszotokat, előre is köszi szépen!

2010. Július 30. - 10:49:14
Válasz #1
Nem elérhető

Yanou


Szia!

Először is üdv. köztünk!
Így kezdőként egy pár oldalnyi jótanáccsal el lehetne látni, de nincs az az ember, aki minden lényeges dolgot le tudna írni ide Neked, főleg nem pár mondatban összefoglalva! Kezdőként én (hangsúlyozom, ÉN, más lehet mást fog mondani) nagyjából 2-3 hónapig az edzéseken a teljes test átmozgatását javasolnám, amit nagyjából jól is kezdtél el, az alapgyakorlatokra kell ráfeküdni! Az általad felsoroltakat még bicepszhajlítással, húzódzkodással, evezéssel, tárogatással, oldalemelésekkel, meg még pár dologgal ki lehetne egészíteni, persze nem egy edzésre bezsúfolva, hanem szétosztva úgy, hogy edzésenként nagyjából minden izomcsoportot ugyanolyan mértékben dolgozz meg. A heti edzésbontást én egy nap edzés, egy nap pihenőre próbálnám belőni. Egyenlőre tartózkodj a túl nehéz súlyoktól, amivel 12 ismétlést szabályosan meg tudsz csinálni, az még belefér, szerintem semmiképp ne próbálj 3-4eket nyomkodni nehéz súllyal, a csontozatod még igencsak fejlődésben van, nem beszélve arról, hogy a tested viselkedését/visszajelzéseit még meg kell szoknod/tanulnod, így ha kellő felkészültség nélkül fekszel be túl nagy súly alá nagyon könnyen sérülés lehet a vége és akkor jó ideig pihenőpályára kényszerülsz! Ha majd eléred azt a szintet, hogy az ilyesfajta edzésterv túl könnyűnek bizonyul, akkor majd át lehet térni az izomcsoportokra való lebontásra és a heti akár 4-5 edzésre.
A súlyodról és a testfelépítésedről nem írtál, de egy fejlődőben lévő szervezetnek nem biztos, hogy az elsődleges és legjobb dolog az Isosource lenne táplálékkiegészítés szintjén. Bajod semmiképp nem lesz tőle, sőt, de a helyedben a ráköltött összeget inkább egy fasza vitamincsomagra fordítanám, ha ezen felül még marad pénz, akkor egy normális minőségű fehérjére költeném. Kezdőként ezek, meg a kellő mennyiségű kaja - hidd el - rövid időn belül látható eredményt fognak produkálni! Idsanyukádnak meg mondd, hogy a család étrendjébe iktasson be marha sok csirkemellet rizzsel!  :D
Remélem segítettem valamelyest!

Üdv!

2010. Július 30. - 14:03:50
Válasz #2
Nem elérhető

marczzz


Szia!
Természetesen az első 1-2 hónapot arra fordítjuk, hogy megtanuljam teljes mértékben, helyesen a gyakorlatokat. Még pár hétig nem fogok semmit emelni a súlyokon, csak is arra koncentrálok, hogy tökéletesen menjenek a gyakorlatok. Testfelépítésemről annyit, hogy 174 cm, 76kg vagyok, normális testfelépítésű.
Illetve kihagytam azt is, hogy Daily One vitamint szedek, az Isosource tápszert pedig ingyen be tudom szerezni, ismerősnek köszönhetően! Természetesen ügyelek az étkezésemre is, sok fehérjedús táplálékot viszek be, pl. tojás, tej, marha / csirkehús, túró, stb. Ezeket napi rendszerességgel fogyasztom :)
Köszi szépen a visszajelzést, ennek megfelelően folytatom majd!

Üdv