Általános Témák > Szteroidok

Kezdő kúra

<< < (2022/2537) > >>

efitmaster:
Pontosan. Nem a tren káros a vesére és nem a tesztoszteron, de a májra sem.

vikker:
remélem efit nem veszed rossznéven,de azért ez így önmagában sem igaz..ha tolnék heti 1000mg tesztót ami nem tartalmaz benzyl-alcoholt / tegyük fel hogy nem.vagy telenyomom magam millió tesztó tapasszal :) / akkor a májamnak semmi baja nem lenne?

efitmaster:

--- Idézetet írta: vikker - 2015. Január 29. - 15:48:29 ---remélem efit nem veszed rossznéven,de azért ez így önmagában sem igaz..ha tolnék heti 1000mg tesztót ami nem tartalmaz benzyl-alcoholt / tegyük fel hogy nem.vagy telenyomom magam millió tesztó tapasszal :) / akkor a májamnak semmi baja nem lenne?

--- Idézet vége ---

önmagában semmi nem igaz, persze.

Megértem, hogy az emberek össze vannak zavarodva sok mindennel kapcsolatban, hiszen nagyon felületes információkat kapnak szinte minden témáról az életben. Általában csak ilyesmiket, hogy a drogok rosszak, a szteroidok rosszak, a dohányzás öl...stb...stb. Nagyon kevés embernél látom, hogy képes lenne valódi és értékes adatelemzésre egy egy témával kapcsolatban.(értékes adatelemzést nem is tanítanak az iskolákban Magyarországon) Például ilyesmi, hogy nem a dohányzás öl és nem a nikotin, hanem a szén-monoxid és a kátrány. Sőt a nikotin önmagában egy elég hálás anyag néhány szempontból, klinikailag is igazoltan... Az emberek nem képesek szétválasztani ilyesmi adatokat...Ráadásul nem is képesek gondolkozni ilyen adatokkal általában.

Csak nagyon nagy vonalakban beszéljünk most a tesztoszteronról ebból a nézőpontból:

A tesztoszteron egy jól ismert anyag az emberi szervezet számára, hiszen a szervezet önmaga is termeli mondjuk 60 éven át folyamatosan.(50-100mg/hét)(vagy 20-50mg)  8)  Tehát nem egy idegen anyagról beszélünk, ha a tesztoszteronról beszélünk. Ha valaki kívülről viszi be, az kb. olyan a szevezetnek, mintha egy természetes szőke csaj helyett egy festett szőkét kapnál. Mi a f@sz van, nem?  ;D

A tesztoszteron a szervezeten belül, csak hasraütésre mondom, de, kb. 15 perc felezési idővel rendelkezik, szóval elég gyorsan kezeli a szervezet és viszonylag könnyedén, mivel egy nagyon precízen felépített ősrégi metabolikus útvonalak vannak ehhez felépítve az emberi testben Szóval nem a tesztoszteron az igazán rossz fiú ebben a konkrét ügyben.

Az észtereket azért találták ki a hatóanyagok mellé, hogy pl. a tesztoszteron hosszabb ideig legyen képes aktív maradni és nagyobb mennyiségben. Tehát a máj nem igazán a tesztoszteronnal küzd meg ebben a menetben. A benzil alkohol pedig egy szükséges rossz. A máj, vese, idegrendszer és egyben az emberi szervezet nagyobb mennyiségben a háta közepéra sem kívánja. Patkány kisérletekben a benzil alkohol halálos adagja kb. 300mg/testsúlykilogramm volt kb. Ami hatalmas mennyiség. Egy normál tesztoszteron injekcióban(200mg) kb. 9.5mg benzil alkohol van. Ez így nem hangzik túl veszélyesnek, nem igaz?

A másik oldala ennek a témának. Azt mondják, hogy a szteroid káros a májra. Csak így egyszerűen monják az egyszeri parasztembereknek a falu végen, mint ahogy mindent mondanak nekik és valójában a proffok leszarják, hogy mit mondanak ők, a legfontosabb számukra csak annyi, hogy nehogy plágium ügybe keveredjenek az életükben, igaze, András? A többi nem nagyon számít.

Hivatalos egészségügyi könyvtári oldalakon összegyűjtik az összes infót erről a témáról és a legérdekesebb hogy nem túl sok hivatalos és klinikailag igazolt téma van ezzel kapcsolatban összegűjtve, úgyhogy lehet félrebeszélni könnyedén ebben a témában is. Szóval ez jó a politikus tipusú embereknek, akik általában mindennel kapcsolatban össze vannak zavarodva egyébként is és folymatosan félrebeszélnek, komolynak tettetve magunkat közben.  ;)

Szóval hivatalos gyógyszerészeti könyvtári oldalon írják, hogy 5-15 év kb az az idő, ami allatt komolyabb májkárosodás kialakul a szteroid használattól. Persze, ahogy mondtam, könnyen lehet itt is félrebeszélni, mivel vannak C17-alkilált szteroidok, amik teljesen más ligában játszanak a májjal, mint pédául egy tesztoszteron enantát. Szóval pontosan mely szteroid használat után alakul ki 5-15 év alatt komolyabb májkárosodás? És ilyenkor hallod a nagy csendet az univerzumban.

Gondolod van részletes klinikai tanulmány ezekről az előző 50 évben bárhol is? A nagy büdös lóf@szt van.

Na ennyit így estére erről.  :D

vikker:
Szeretem amikor ilyen hozzaszolasokat kapok egy kerdesre! ;) koszi efit! Meg egy vmi...ezekszerint ha teszto tapaszokat rakok magamra ( tegyuk fel h csak tesztoszteront tartalmaznak ) millioszamra az lenne a 'legegeszsegesebb' a maj szamara..:) csak elvi sikon maradjunk..:)

efitmaster:

--- Idézetet írta: vikker - 2015. Január 29. - 21:13:27 ---Szeretem amikor ilyen hozzaszolasokat kapok egy kerdesre! ;) koszi efit! Meg egy vmi...ezekszerint ha teszto tapaszokat rakok magamra ( tegyuk fel h csak tesztoszteront tartalmaznak ) millioszamra az lenne a 'legegeszsegesebb' a maj szamara..:) csak elvi sikon maradjunk..:)

--- Idézet vége ---

Nem nagyon számolnak be valós májproblémákról transzdermális tesztoszteron terápiáknál. Minden más mellékhatásról beszámolnak csak olyat nagyon nem fogsz olvasni, hogy májproblémát okozott volna.

Mint ahogy olvashattad már itt is korábban, a tapaszos vagy kenőcsös "börön át" beviteli rendszerű tesztoszteronoknak a hasznosulása nagyon gyenge sajnos, bár dinó azt írta, hogy neki jó volt ennek ellenére.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése