Milyen CH forrásokat használtok diétához?
Még odébb van igaz, de a tavalyi formával nem voltam elégedett, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a fehér rizs miatt.
Gondoltam rá, hogy lecserélem barna rizsre. Van még ezen kívül más alternatíva, ami kicsi hazánkban könnyen beszerezhető? Burgonya van itthon zsákszámra, de nem tudom milyen, gondolom a sima házi az édes és annak magas a gi-je?!
Köles kizárva, próbáltam főzve, nem bírom megenni.
Zabpelyhet nyersen nem szoktátok enni? Én csak összerázom 1 adag fehérjével és kész a reggeli... ami diétában nem biztos, hogy jó, mert azt olvastam, hogy ennek a kombónak nagyon magas a gi-je, ez igaz?
Aaa 3. meg az hogy.. sok újságban láttam, legutóbb pl Tóth Dani is mondta, hogy csak edzés előtt és után eszik CH-t. Az utolsó étkezései shakek. Vélemény?
Sajnos a burgony, ez a "mai" agyon kinemesített burgonya rengeteg keményítőt tartalmaz, és magas a G.I-je, tehát ha szereted is módjával, én is visszavettem ezeket, pedig a burgonyát szeretem.
Persze soha nem fogjuk kibírni, hogy egyáltalán ne bűnözzünk, de mindet csak nagyom módjával, pl. egyszer egy nap, és ha lehet reggel, vagy közvetlenül edzés után.
Mert én sem bírnám ki.......sajnos nem a tiszta étrendhez szoktunk hozzá, a rizst meg nem szeretem, de nem is baj.
Ha nem szereted a rizst, nem eszel gabonaféléket és burgonyát, akkor miből viszed be a szénhidrátot ? Reggelre ott a zab, de a többi étkezés ?
Zöldségek, némi ( nem túlzásba vitt, a fruktóz miatt ) gyümölcs, valamennyi zab ( bár nem túl sok, mert speciel nem emésztem jól a gabonaféléket - glutének ) + néha egy kis bűnözés, mert ezt úgysem bírjuk ki
, lényeg az, hogy ne csak szeméttel tömjem a fejem. Bár hozzá tenném, hogy a gyümölcsökbe lévő fruktóz "kötött" formában jobb, mintha por, vagy fruktóz alapú édesítőszert használna valaki, az utóbbiak nem jó megoldások. A fruktóz jól visszatölti a máj kiürült glikogén raktárait, ellenben könnyen zsírrá is tudja alakítani, ha a megfelelő mennyiségnél többet viszünk be belőle.........no de pontosan mennyi is a megfelelő mennyiség? Grammra pontosan
?
Egyébként a glutamin, és az alanin aminosavak is segítenek visszatölteni a máj glikogén raktárait. És ez miért olyan fontos? Mert a májunk a leganabolikusabb mirigyünk, olyan, mint egy "anabolikus kapcsoló" a szervezetünkben, optimális működése, és glikogén feltöltöttsége nem elhanyagolható tényező.
Egyébként nem teljesen a ketogén diéta felé húzok ( de jó észrevétel ), hanem pontosan, arra amit egész életünkben be tudnánk tartani, ha kicsit akarjuk, és odafigyelünk, Paleo étrend, csökkentett ch, normál zsír és magas fehérje fogyasztás + sok olyan "rossz" dolog kiiktatása amit szervezetünk bizonyos okokból ( mindenre vannak független kutatási eredmények, aminek nem örül a gyógyszer, és élelmiszeripar......nem véletlenül, nem véletlenül támadja ezeket az iparágakat egyre több független tudós, orvos, legyen az magyar, amerikai, stb....mert mindenkit nem lehet megvezetni ) nem igényel.