2024. Május 06. - 15:50:17
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Kezdő kúra  (Megtekintve 2498668 alkalommal)

0 Felhasználó és 49 vendég van a témában

2013. Február 04. - 00:37:01
Válasz #8085
Nem elérhető

Maszat


Tamoxifen, a karcinogén daganat gyógyszer. Ez kurvajó. Nőknél a mellrák gyógyításban használják, ugyanakkor megnöveli a méhrák kockázatát. Férfiakban?
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2013. Február 04. - 02:39:08
Válasz #8086
Nem elérhető

jrk





Másodlagosan kialakuló/kiújuló emlőrák kialakulásával már többször összefüggésbe hozták a tamoxifent. Férfiak esetében is alkalmazzák emlőrák kezelésére (vagy minket a gyno kapcsán érint a dolog), így ezzel mi is számolhatunk, bár az esélye valószínűleg igen kicsi, én pl. nem hallottam még ilyenről, bár ez a világon semmit nem jelent. :) Mondjuk olyan srácokról sem nagyon hallani, akik eret találtak az olajos szarral, és be is nyomták... pedig nyilvánvalóan ilyen is volt, nem is egy. Visszatérve, mivel a különböző ráktípusok kezelési időtartama súlyosságtól és lefolyástól függően akár több év is lehet, a tamoxifen szedése ettől függően szintén akár évekig is elhúzódhat, nem is beszélve a kezelést követő 5 tünetmentes évről, amitől számítva gyógyultnak nyilvánítanak egy rákos beteget. Ez alatt az időtartam alatt is szokás preventív jelleggel kisebb dózisban alkalmazni. Gondolhatjuk, mennyi mellékhatást észleltek már ennyi idő alatt. Olvassatok tanulmányokat erről, biztosan kerekedne a szemetek... persze most elsősorban a mellrák esetét vázoltam fel, hiszen eredetileg annak a kezelésére alkalmazzák, de mellékhatások tekintetében ez szerintem teljesen mindegy. 30 év terápiás tapasztalat, és a hosszú kezelési időtartamok lehetőséget adtak szinte az összes mellékhatás megismerésére... ahogy írtad Maszat, nőknél okozhat méh- vagy petefészekrákot. Minket ez nem érint, de az összes többi mellékhatás igen. Nagyon gyakori például a trombózis kialakulása, a tamoxifen erősen hajlamosít vérrögképződésre.

Nem tudom, hogy merik az emberek ilyen nagy bátorsággal szedni a tamoxifent. Az anabolikumoknak is vannak mellékhatásai, de ezek nagy része egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhető, enyhíthető, és nem jelent közvetlen életveszélyt. A tamoxifennél ezeket nem lehet megakadályozni, a hajlamon és szerencsén múlik az egész. Na jó, a vérrögök kialakulását esetleg meg lehet előzni vérhigítókkal. De őszintén: ki az a barom, aki elkezdi higítani a vérét csak ezért? Én sejtem: az, aki minimum egy agyvérzésre pályázik. Életveszélyes ez a szar... egészséges emberként (még akár szteroidhasználat mellett is nevezhető valaki alapvetően egészségesnek, legalábbis szerintem) érthetetlen, miért szedi be bárki is. Én tényleg csodálkozom, hogy senki nem kapott itt még minimum egy trombózist. Aztán ki tudja, mi halmozódik fel éppen egy érszűkületben bárkinél, aki jelenleg is szedi. Lehet, hogy 3 évig semmit nem tapasztalsz, de egy megrekedt vérrög bármikor elszabadulhat. Egy kibaszott időzített bombáról beszélünk.

A kúra alatti, utáni pozitív hatások nyilvánvalóak, de érdemes mérlegre tenni a dolgokat: 3-4 pozitív hatásért cserébe bevállalunk életveszélyes mellékhatásokat?

A legutóbbi DHEA-s elmélkedés kapcsán valaki felvázolta, hogy Arimidexet fog szedni a DHEA mellé. Miről beszélünk? A DHEA egy filléres, szinte ártalmatlan anyag, az Arimidex drága és alapvetően egy SERM, hatásmechanizmusát tekintve szinte megegyezik a tamoxifennel. Néha nem értem, mi van az emberekkel. Más fórumokon is nyakra-faszra zabálják a tamoxifent bármilyen alap, nem is túl szupresszív kúra után. Nem ártana rendet tenni a fejekben.

Sorry, ha kicsit indulatosra sikeredett.

2013. Február 04. - 03:28:07
Válasz #8087
Nem elérhető

jrk


Mielőtt elhúzok aludni, még annyit hozzáfűznék, hogy szerintem a tamoxifennek egy esetben lehet igazán létjogosultsága: ha már elkezdett nőni a csöcs. De akkor is csak addig, amíg rendeződnek a dolgok.

Az Arimidexről amúgy faszságot írtam. Az aromatázgátló, nem pedig SERM... de mindig SERM-re asszociálok, ha szóbakerül, mert kissé más módon, de mégis nagyjából ugyanazt csinálja, mint a Proviron, ugyanakkor pl. mellékhatásait és az anyag karakterisztikáját tekintve tökéletesen olyan, mint egy SERM. A lényegen amúgy nem változtat, senki ne akarjon Arimidexet szedni DHEA mellé aromatázgátlónak, mert ugyanolyan mellékhatásokra számíthat, mint a tamoxifennél...  ÉS EGYÁLTALÁN, MI EZ A BAROMSÁG?

ezért nem tudok én aludni...

ellenben a Proviron olcsóbb és ugyanúgy megteszi a megtennivalót. Mondom ezt erre az esetre, vagy akár gyengébb-közepes kúrákra vetítve.




2013. Február 04. - 10:09:09
Válasz #8088
Nem elérhető

doncicco


Értsem ezt úgy, hogy a hatásmechanizmusában ultrabiztonságosnak tartott arimidex uo veszélyes mint a tamoxi :o???és a proviron mint dht?

2013. Február 04. - 10:13:22
Válasz #8089
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Nem a DHEA mellé gondoltam aromatáz gátlónak, de valami hasonló kombinációval sikerült egyszer fogynom, és szépen kerekednem. Aromatázgátló az ösztrogén miatt, a DHEA-t meg alapból ajánlanám 30 felett, ha valaki nem hajhullatós. Persze ha valakinél aromatizálna ( nem a DHEA, hanem a tesztoszteron amivé átalakul ), akkor nem fog. De működik tuti, egyszerűen kell, hogy hatása legyen a testösszetételre. Ezt nem kötekedésből írom.
Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2013. Február 04. - 10:27:06
Válasz #8090
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Sokan ugyanúgy nyakra főre szeik az Arimidex-et is, szerencsére mégsem hallunk olyat sokszor, hogy fiatalon trombózist kapott valaki, persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehetséges. a DHEA-t azért írtam ( pont amit említettél is ), mert filléres, és minden nem "szúrós" kúrának adhat egy laza androgén alapot. Eddig úgy tapasztaltam, ha aromatázgátlót szedek, mindig sokkal gyorsabb a fogyás ( igaz a vérrögképződéssel én sem foglalkoztam ), DHEA-val kombinálva, meg tényleg látványos hatást produkált nálam. Az Arimidex hatásmechanizmusába nem mélyedtem el túlzottan ( eddig, de bepótolom ), mert így is kurva sok olvasnivalóm van, több ezer oldal, amit néha nem árt elővenni, és tanulni, kb. legutolsó téma a "gyógyszerek". Teszem hozzá szerencsére az ismerősein közül még senki sem tapasztalta ezt a mellékhatást. De egyébként nálam szinte ugyanazt tudta a Methyl Arimatest is, remekül fogta az ösztrot, csak ideges voltam végig ( jól beindult a teszto termelésem tőle, az összes mellékhatás megvolt  ;) ).


Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2013. Február 04. - 11:45:04
Válasz #8091
Nem elérhető

jrk


Értsem ezt úgy, hogy a hatásmechanizmusában ultrabiztonságosnak tartott arimidex uo veszélyes mint a tamoxi :o???és a proviron mint dht?


Ultrabiztonságosnak tartott? Ez valami olyasmi, mint anno a Deca ultrabiztonságossága. Aztán jöttek a finomságok, pl. a progeszteron-indukált gyno, az emberek meg csak pislogtak, hogy miért is van ez, amikor szedtek aromatázgátlót, és/vagy SERM-et. Mindenki az X-files-ból tanulta a hülyeséget, meg a sárga fórumról, hogy a Deca milyen baromi biztonságos.

Az Arimidex alapvetően abban különbözik a Provirontól, hogy nem az. :D A viccet félretéve, az Arimidex egy nem szteroid antiaromatáz. Sokkal erősebb, mint a Proviron, jóval kisebb dózis elegendő belőle ritkább adagolással. Már-már nemkívánatos módon lenyomja az ösztrogénszintet, ennek pedig komoly mellékhatásai vannak. A hagyományos SERM-ek, mint a tamoixfen egyszerűen nem engedik, hogy az ösztrogén kötődjön bizonyos célszövetek receptoraihoz (pl. az emlő receptoraihoz), ugye, így tehát ösztrogén lehet jócskán a szerveztben, csak elviekben a hatását nem tudja kifejteni a célszövetekben. De az ösztrogén nem csak úgy kötődik ide-oda, sokkal bonyolultabb mechanizmusok révén van hatással a test működésére, ellenben az Arimidex drámai mértékben megakadályozza a szervezetben mind a saját, mint a kívülről bevitt androgének aromatizálódását. A Proviron esetében kevésbé hatékony ez a gátlás, ugyanakkor jóval biztonsgásoabb gyógyszer. Végeredményben képes teljesen lenullázni az ösztrogénszintet az Arimidex, ami nem jó. Alapvetően nem szteroid mivoltából fakadóan hasonlítható a SERM-ekhez, másrészt olyannyira hatásosan nyomja le az ösztrogénszintet, hogy SERM helyett is alkalmazható lehetne elvileg  (gyakorlatilag már kevésbé), mert nincs szabad ösztrogén, ami kötődhetne a célszövetekhez, és gyanúgy képes fokozni a tesztoszeronszintet is, mint pl. a tamoxifen. Ez akár alkalmassá tehetné egy utókúrában annak kiváltására, de a zéró ösztrogénszint egy utókúrában sem kívánatos dolog...

de hogy a kérdésedre rövidebben is válaszoljak, a hatóanyag természete nagyon hasonló a tamoxifenéhez, még ha nem is ugyanaz a működési mechanizmus.

2013. Február 04. - 11:54:30
Válasz #8092
Nem elérhető

jrk


Nem a DHEA mellé gondoltam aromatáz gátlónak, de valami hasonló kombinációval sikerült egyszer fogynom, és szépen kerekednem. Aromatázgátló az ösztrogén miatt, a DHEA-t meg alapból ajánlanám 30 felett, ha valaki nem hajhullatós. Persze ha valakinél aromatizálna ( nem a DHEA, hanem a tesztoszteron amivé átalakul ), akkor nem fog. De működik tuti, egyszerűen kell, hogy hatása legyen a testösszetételre. Ezt nem kötekedésből írom.

István, nem Rád gondoltam. Valaki más írta csak úgy mellékesen megemlítve, hogy DHEA mellé fogja szedni az Arimidexet. Az egész DHEA-témát egyébként én hoztam fel a "HCG az utókúrában"-topikban nemrég, mint egy esetleges hasznos utókúra-komponenst. Elég hosszan írtam róla, még a Proviront és beleszőttem a dologba abban a kontextusban, hogy annak is lehet létjogosultsága az utókúrában hidalásnak, mert nem, vagy csak igen nagy dózis felett szupresszív, és hozzájárulhat az utókúrában az általános jó közérzethez, hangulathoz, esetleg libidóhoz (csakúgy, mint a DHEA, hasonlóképpen van egy jó általános "vitalizáló" hatása, amit bővebben részleteztem már, egyszóval nagyon hasznos lehet az utókúrában, de az ösztrogenikus hatások miatt jó, ha van mellette Proviron). Én abszolút pártolom a DHEA használatát, mert olcsó, legálisan beszerezhető prohormon kevés vagy szinte zéró mellékhatással (én inkább az ösztrogenikus mellékhatásokra tértem ki az ominózus post-ban, illetve az extra szisztolékra, ún. palpitációkra). Úgyhogy félreértetted, nem Rád gondoltam, és nem is vettem kötekedésnek azt, amivel egyetértek  ;-oo-;

2013. Február 04. - 12:21:54
Válasz #8093
Nem elérhető

egyvicc


Sziasztok!
Végre mostanság pörögnek a topikok  :-):-)::
Köszönöm a sok információt :) jó olvasgatni  @:-)

2013. Február 04. - 12:45:41
Válasz #8094
Nem elérhető

jrk


Sokan ugyanúgy nyakra főre szeik az Arimidex-et is, szerencsére mégsem hallunk olyat sokszor, hogy fiatalon trombózist kapott valaki, persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehetséges. a DHEA-t azért írtam ( pont amit említettél is ), mert filléres, és minden nem "szúrós" kúrának adhat egy laza androgén alapot. Eddig úgy tapasztaltam, ha aromatázgátlót szedek, mindig sokkal gyorsabb a fogyás ( igaz a vérrögképződéssel én sem foglalkoztam ), DHEA-val kombinálva, meg tényleg látványos hatást produkált nálam. Az Arimidex hatásmechanizmusába nem mélyedtem el túlzottan ( eddig, de bepótolom ), mert így is kurva sok olvasnivalóm van, több ezer oldal, amit néha nem árt elővenni, és tanulni, kb. legutolsó téma a "gyógyszerek". Teszem hozzá szerencsére az ismerősein közül még senki sem tapasztalta ezt a mellékhatást. De egyébként nálam szinte ugyanazt tudta a Methyl Arimatest is, remekül fogta az ösztrot, csak ideges voltam végig ( jól beindult a teszto termelésem tőle, az összes mellékhatás megvolt  ;) ).




Egyébként a DHEA különböző változatai, a 7-keto, vagy 7-hidroxilált változatok önmagukban nagyon hatékony nem stimuláns zsírégetők, ugyanazzal az izomtömegre és erőnlétre gyakorolt pozitív hatással, mint a hagyományos DHEA esetében. A legkirályabb DHEA-származék a mbAET volt (Retain, Restore), a 17b-triol (a Lean FX fő komponensének) egy alkilált változata. Képzeld el a Lean FX-et alkilálva. A Lean FX gyengéje az alacsony dózis és a gyenge bioelérhetőség. Ez teljesen megöl egy alapvetően nagyon jó anyagot, alkilálva viszont olyan hatást produkál, hogy hihetetlen. Persze már mindenhol be van tiltva az alkilálás miatt... én kevés dologtól tapasztaltam olyan drámai testkompozícióváltozást, mint a mbAET-től. Napról napra pucolta a zsírt mindenhonnan, mindezt stimuláns hatások nélkül, és iszonyatosan be voltak keményedve, töltődve az izmaim. Ha elérhető lenne, szerintem nem is használnék mást. A 7-OH, a 17b-triol csak gyengécske utódok sajnos...

2013. Február 04. - 13:41:29
Válasz #8095
Nem elérhető

draw


Csatlakozom az előttem szólóhoz, nagyon jók ezek az új információk és a DHEA/aromatázgátlás téma, magam is rendeltem a napokban.

Proviron helyett esetleg valami tápkieggel nem megoldható az ösztrogén blokkolás? 100mg-t tervezek naponta két részletre elosztva.


2013. Február 04. - 15:23:58
Válasz #8096
Nem elérhető

nubret21


Ennyire veszélyes lenne a tamoxi? Nekem nagyon bejott provironal kombinálva...
Sajnos nem tudtam új képet csinálni.
Ugy gondoltam am hogy első kúrának elég lenne heti 3 propironát, 8 héten át. Testolicot tudok szerezni.
Szerintetek?

2013. Február 04. - 15:31:41
Válasz #8097
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Sokan ugyanúgy nyakra főre szeik az Arimidex-et is, szerencsére mégsem hallunk olyat sokszor, hogy fiatalon trombózist kapott valaki, persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehetséges. a DHEA-t azért írtam ( pont amit említettél is ), mert filléres, és minden nem "szúrós" kúrának adhat egy laza androgén alapot. Eddig úgy tapasztaltam, ha aromatázgátlót szedek, mindig sokkal gyorsabb a fogyás ( igaz a vérrögképződéssel én sem foglalkoztam ), DHEA-val kombinálva, meg tényleg látványos hatást produkált nálam. Az Arimidex hatásmechanizmusába nem mélyedtem el túlzottan ( eddig, de bepótolom ), mert így is kurva sok olvasnivalóm van, több ezer oldal, amit néha nem árt elővenni, és tanulni, kb. legutolsó téma a "gyógyszerek". Teszem hozzá szerencsére az ismerősein közül még senki sem tapasztalta ezt a mellékhatást. De egyébként nálam szinte ugyanazt tudta a Methyl Arimatest is, remekül fogta az ösztrot, csak ideges voltam végig ( jól beindult a teszto termelésem tőle, az összes mellékhatás megvolt  ;) ).




Egyébként a DHEA különböző változatai, a 7-keto, vagy 7-hidroxilált változatok önmagukban nagyon hatékony nem stimuláns zsírégetők, ugyanazzal az izomtömegre és erőnlétre gyakorolt pozitív hatással, mint a hagyományos DHEA esetében. A legkirályabb DHEA-származék a mbAET volt (Retain, Restore), a 17b-triol (a Lean FX fő komponensének) egy alkilált változata. Képzeld el a Lean FX-et alkilálva. A Lean FX gyengéje az alacsony dózis és a gyenge bioelérhetőség. Ez teljesen megöl egy alapvetően nagyon jó anyagot, alkilálva viszont olyan hatást produkál, hogy hihetetlen. Persze már mindenhol be van tiltva az alkilálás miatt... én kevés dologtól tapasztaltam olyan drámai testkompozícióváltozást, mint a mbAET-től. Napról napra pucolta a zsírt mindenhonnan, mindezt stimuláns hatások nélkül, és iszonyatosan be voltak keményedve, töltődve az izmaim. Ha elérhető lenne, szerintem nem is használnék mást. A 7-OH, a 17b-triol csak gyengécske utódok sajnos...
Na végre nem csak kokszról van szó. Az úgy is olyan lutri, megveszi valaki, aztán vagy az van benne vagy nem.

Igen a Retain és Restore, jó kiegek voltak, kár, hogy betiltották őket  :-\.
Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2013. Február 04. - 15:55:41
Válasz #8098
Nem elérhető

dino


Ennyire veszélyes lenne a tamoxi? Nekem nagyon bejott provironal kombinálva...
Sajnos nem tudtam új képet csinálni.
Ugy gondoltam am hogy első kúrának elég lenne heti 3 propironát, 8 héten át. Testolicot tudok szerezni.
Szerintetek?
  arra inkább ne adj pénzt. még a kínai is jobb :)
hanyagoljatok a szteroidos kérdésekkel, privát üzenetekkel. minenki azt szed, szúr magába amit akar. én teljesen leszarom. köszi a megértést!

2013. Február 04. - 19:20:40
Válasz #8099
Nem elérhető

Rebel


Ennyire veszélyes lenne a tamoxi? Nekem nagyon bejott provironal kombinálva...
Sajnos nem tudtam új képet csinálni.
Ugy gondoltam am hogy első kúrának elég lenne heti 3 propironát, 8 héten át. Testolicot tudok szerezni.
Szerintetek?
  arra inkább ne adj pénzt. még a kínai is jobb :)
Bazze az állítólag már nem gyártott ukrán propi is jó ;D