2024. Május 06. - 14:25:03
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Kezdő kúra  (Megtekintve 2498641 alkalommal)

0 Felhasználó és 59 vendég van a témában

2022. Szeptember 29. - 23:46:38
Válasz #12435
Nem elérhető

sBen


http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=888AE55B61A_D622_4724_A65.png

Ha levezetés akkor:

Bár ehhez jó lenne tudni azt, hogy ez egy alap séma, és tök mindegy milyen és mennyi cucc ment illetve meddig, vagy csak egy bizonyos mg és hosszú észter és kúra hossz

Mindenképp G szavaira hagyatkoznek ezugyben 4-5 felezési idő az utolsó beadott injekcionak megfelelően(ha jól emlekszem).


De minden esetre itt van a konyv szerint is:
https://ibb.co/Jpxbc6H

2022. Szeptember 30. - 07:31:02
Válasz #12436
Nem elérhető

Gábor77


Az énáltalam preferált PCT:

Tamoxifein 1-6. hét 20 mg/nap vagy (II) Clomid 1-5. hét 100 mg/nap
HCG 1-3. hét 500 IU/nap
Aromasin 1-4. hé 20 mg/nap vagy (II) Arimidex 1-4. hét 1 mg/nap
E-vitamin 1-3. hét 1000 IU/nap 

2022. Szeptember 30. - 07:35:57
Válasz #12437
Nem elérhető

Gábor77


Egy kis olvasnivaló annak akit érdekel! @:-)

A kúra utáni helyreállítás az egyik legkényesebb dolog azoknak, akik belevágnak ebbe az egészbe…a legtöbben nyomnak 3x5000 IU Pregnyl esetleg egy kis Clostyl…és persze van aki semmit tesz és várja a megváltást, esetleg imát, vagy mantrát mormol érte vagy épp rituális szeánszokat tart…én azt gondolom, hogy ez egy rendkívül összetett kérdés és azt is, hogy sok nem teljesen tisztázott területe van…

Lehet vele vitatkozni, nem egyetérteni és lehet belőle tanulni is…mint mindenből

Egy szteroid-kúra után a cél megtartani, azt amit a kúra alatt felépítettünk és visszaállítani a szervezet egészséges homeosztázisát. Sajnos ez egyszerűbb mondani, mint megtenni, lévén eddig egy hatalmas  külső segítséggel dolgoztunk ami most megszűnik. Kevesebb anabolikus és több katabolikus hormon…ez a legrosszabb ami történhet velünk! Amit tennünk kell az az, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítsuk az anabolikus hormonok belső termelésének és persze minimalizáljuk a katabolikus hormonok keringő szintjét.

Sajnos a szervezetünknek egész más tervei vannak. De ettől még mi megtesszük…

Az első dolog, hogy megértsük, hogy mit is művelnek az anabolikus szteroidok és miért olyan lassú és nehézkes a szervezet „helyreállítása”. Ha azt gondolod, hogy ez felesleges tudományos halandzsa ugord át, ott egy táblázat a végén és csináld…de ha Te komoly testépítő vagy akkor komolyan veszed amit csinálsz és tudni akarod mit és miért teszel!

Nos, nézzük!

A here belső elválasztású hormon és sejttermelési funkciói a hypothalamus szabályozása alatt állnak, az agyalapi mirigy közvetítésével.

A hypothalamus gonadotropin stimuláló hormon (GnRH) szekréciója az agyalapi mirigy elülső felének gonadotropin, luteinizáló hormon (LH) és folliculus stimuláló hormon (FSH) elválasztását serkenti. Az LH és FSH pedig közvetlenül szabályozza a here aktivitását. (1. ábra..amit ott lent találsz valahol)

Az FSH mindkét nemben főként a gametogenezist, az LH a hormontermelést szabályozza. Azaz FSH többek közt (mindenféle negatív feedback mechanizmusok mellett) a spermium termelést, az LH pedig közvetlenül a Leydig-sejtek androgén-hormon, így tesztoszteron termelését fokozza.

(Csak érdekességképp (és nemcsak azért) a GnRH szekréciója pulzáló, nagy amplitudójó hullámok követik egymást és ez feltétele az LH/FSH szekréciónka. Tartósan magas GnRH-szint esetén az LH és FSH termelés megszűnik.)

Az androgének ezek után más sejtekbe „vándorolnak” és az androgén receptorokhoz kötőddve vagy nem receptor közvetítette úton teszik a dolgukat.
Azon kívül, hogy a tesztoszteron megteszi azt amiért szeretjük sajnos mást is.

Az egyik „fájdalmas” mechanizmus a negatív-visszacsatolás. Nos miután a GnRH hatására az agyalapi mirigy LH-t és FSH-t termel, végső soron pedig a here tesztoszteront. A Leydig sejtek szteroid-horminjai gátolják az adenohypodhisis LH/FSH szekrécióját és talán még lényegesebb, hogy gátolják a hypothalamus GnRH elválasztását, a GnRH csökkenés, pedig önmagában is csökkenti az LH és FSH elválasztást és így végső soron a tesztoszteron termelést (és persze sok minden mást is).
A szervezet így gondoskodik arról, hogy a tesztoszteron szintünk optimális legyen, ha a tesztoszteronszint alacsony akkor a hypothalamusz GnRH-t szekretál, ha magas visszafogja az elválasztást. A GnRH elválasztás így egy zárt láncú visszacsatolási hurok eleme, de a hypothalamust érő központi idegrendszeri információk is befolyásolják. A limbicus rendszerből (amygdala, hypocampus) és a szagló és vizuális rendszer is küld ide információt….tehát ez a kúra utáni helyreállítás első eleme: tartózkodj sokat vonzó nők társaságában és légy aktív... Grin

…és akkor az anabolikus szteroidok. Az AAS hatásai ahhoz hasonlóak, mintha a szervezetben a normálisnál magasabb lenne a saját tesztoszteron szintje. A magas tesztoszteron illetve AAS szint így gátolja az LH elválasztását azáltal, hogy egyrészt közvetlenül az agyalapi mirigy elülső részére hat, másrészt csökkenti a hypothalamus GnRH szekrécióját. Ez pedig mind az LH mind az FSH elválasztásának további csökkenését okozza…az LH szint csökkenése pedig gátolja a szervezet saját tesztoszteron termelését.

A negatív feedback kúra közben nem annyira „zavar” minket, lévén külső segítségünk van, de különösen kellemetlen, ha a külső segítség megszűnik…

…és, hogy még kellemetlenebb legyen a dolog, bár a negatív visszacsatolásért főként a tesztoszteron felelős, de szerepe van más androgéneknek és az androbénekgből keletkező ösztrogénnek is….és bármily kellemetlen ez a szerep egy főszerep…
Az ösztrogén koncentrációja férfiakban sokkal kisebb, mint a nőkben, de a gonadotrop sejtekre gyakorolt gátló hatásuk meghaladja az androgének gátló hatását (Fonyó, Medicina, 2004)

Nézzük mire leesz szükségünk…

Az egyik dolog az egy SERM. A Tamoxifein (Nolvadex, Zitazonium…) egy SERM (Selective Estrogen Receptor Modulator). A SERM-ek szintetikus molekulák. A szervezetben mindenütt képesek östrogén-receptorokhoz kapcsolódni, majd az adott szövettől függõen östrogén-agonista, vagy -antagonista hatást fejtenek ki.

Így a kapcsolódó források szerint ösztrogenikus hatást gyakorol a csontokra (olyannyira, hogy a Raloxifeint ami nem csupán nevében roikon a Tamoxifeinnel, jó eredményekkel alkalmazzák ilyen célokra)  és a vérzsírszintekre, így például csökkenti a koleszterin szintet (4) (5), míg épp ellenkező hatással van például a mellszövetben és anti-osztrogénként funkcionál az agyalapimirigyben is, így fokozzhatja az LH és FSH elválasztást.

A kapcsolódó kutatások szerint 20mg Tamoxifein 150 %-kal növeli a tesztoszteronszintet. (6)

A Tamoxifein-t a testépítők alapvetően a gynecomastia megelőzésére használják. A mellszövetben a Tamoxifein verseng a receptorokért és kötődik hozzájuk, így blokkolja az ösztrogén hását. (7) A Tamoxifein azonban más is tesz. Hypogonális és terméketlen férfiak adott Tamoxifein, növeli a szérum az LH, FSH szintjét, és ami számunkra a legfontosabb, a tesztoszteron szintet (35). Mégegyszer, mert olyan jó ezt olvasni: 20mg Tamoxifein 150 %-kal növeli a tesztoszteronszintet.

Blokkolja az ösztrogén kötődését az agyalapi mirigy érzékelő receptoraihoz, ami alapvető jelentőségű a GnRH termelés helyreállításához, különösen, ha HCG-t is akarunk használni (de erről később). (36) (37) A Tamoxifeinnek emellett megvan az az előnye, hogy növeli a GnRH-ra létrjövő LH választ (6).

Miért nem Clomid?  Nos, a Clomid is egy remek SERM, azonban sokkal több végzi el belőle ugyanazt a munkát. Összehasonlításképpen 150mg a Clomid szükséges olyan mértékű tesztoszteron növekedéshez, mint amire 20 mg Tamoxifein képes, de van néhány plusz a Tamoxifein oldalán lévén az jelentősen fokozza a GnRH-ra adott LH választ is.
Bár a Tamoxifein és a Clomid is egy SERM meglehetősen eltérő hatásúak. Talán meglepő és talán összetettebb a dolog, de egy kapcsolódó tanulmány szerint (7) a Tamoxifein sajnos nem bődületes mértékben, de anti-ösztrogenikus hatású a hypothalamus és az agyalapi mirigy területén, ezzel szemben a Clomid gyengén ösztrogenikus az agyalapi mirigy területén. (7)

A kérdés, hogy mennyi Tamoxifeinre lesz szükségünk? 20 mg/nap, bár biztos vagyok benne, hogy jóval kevesebb is elvégeznél amit kell…adott esetben bizonyos források szerint 5mg/map is elég lehet. 8  Nincs szükségünk mega-dózisokra és ez csaknem minden anti-ösztrogénre igaz! Az Arimidex egyes források szerint 0.5mg-os dózisban megteszi ugyanazt, mint amire 1mg képes (9). És láttam oloyan tanulmányokat melyek azt bizonyították, hogy 10 mg semmivel sem volt hatákonyabb, mint 1 mg. A Letrozole 100mcg/nap dózisa gyakorlatilag teljesen blokkolja az aromatizálódást (10.).
Ezért meglehetősen vicces olyanokat látni akik 40-80 mg Tamoxifeint használnak naponta…


Kell még valami ami más módon segít, a választás itt egyértelmű, ez a HCG, human coriogonic gonadotropin. Itt egy kicsit ellentmodnásos dologról van szó. A HCG egy peptid hormon melyet a terhesség korai szakaszában az emrió később a placenta „gyárt”.
A HCG ahogy a nevében is benne vana gonadális telepeket szabályozza. Gyakorlatilag az LH-t „utánozza”, így a Leydig sejtek tesztoszteron termelését fokozza. Ez így remek lenne. Fokozzuk az LH és FSH elválasztást a Tamoxfeinnel és közvetlenül is a tesztoszteron termelést a HCG-vel. Nos ... ez nem ilyan egyszerű.
Sajnos a HCG növeli a tesztoszteront, de ezzel együtt az ösztrogén szintet is (12). Az ösztrogén közvetelnül is hat a Leydig sejtekre, szabályozva a tesztoszteron színtézishez szükséges enzimek aktivitását (13) és sajnos „felsőbb-szinteken” is része a negatív visszacsatolási körnek.
Mivel pedig az LH szint növekedése negatív visszacsatolásként csökkenti az LH elválasztást (14) (15), a HCG, mint az LH „helyettese” azt gondolnánk ugyanezt megteszi, nos ez egy érdekes dolog, a válasz nem egyértelmű, de talán nem…ám erről egy picit később.

A kapcsolódó tanulmányok szerint a nagy HCG dózis, alapvetően nagy tesztoszteron elválasztást indukál, ám csökkenti a Leydig sejtek érzékenységét mind a HCG-re, mind az LH-ra (17). Ha tehát az első dózis túl nagy akkor a második már nem lesz kellően hatékony!
Sajnos azonban ez a legkevésbé sem azt jelenti, hogy az ösztrogén szint sem emelkedik (18). Az ösztrogénszint növekedése pedig önmagában is csökkenti a tesztoszteron termelést.

A kapcsolódó kutatások szerint az alacsony LH szint nem az elsődleges oka a kúra utáni lassú regenerálódásnak, mert az LH szint relatíve gyorsan emelkedni kezd (gyorsabban, mint a tesztoszteron), az agyalapi mirigy kőkeményen dolgozik, hogy újra munkára bírja a Leydig sejteket. De azok kéretik magukat…

A HCG-t sikeresen alkalmazzák olyan férfiak terápiájában, akik alacsony LH szinttel rendelkeznek (19). Ez pedig olyan érdekes következtetésekre utalhat, hogy a HCG-indukált Leydig sejt „érzéketlenné” tétel, hasznos eszköz is lehet az LH termelés beindításához.

Nos, mivel mi akkor szeretnénk használni mikor még az LH/Gonadatropin szint nagyon alacsony ez igazából nem is gond…sőt. A megoldás csupán annyi, hogy abba kell hagynunk mielőtt a normál termelés beindul és a dolog elkezdene ellenünk dolgozni. (19) (20)

Az anabolikus szteroidok okozta hypogonadizmus nyomán ugyanúgy fogunk reagálni a HCG-re mint egy más okból alacsony LH szinttel sújtott egyén (21), és kellő időben és adagban használva a lehetséges gátló hatás nem lesz releváns, lévén akkor még nincs igazán LH…
Ha tehát akkor alkalmazzuk a HCG-t amikor azon dolgozunk, hogy a HPTA visszaálljon és akkor már nem amikor a gonadatropin szint elég magas ahhoz, hogy HCG negatív hatása érvényesüljön, akkor ez nagy segítségünkre lehet…

De kicsit kanyarodjunk vissza egy korábbi kérdéshez, van e olyan egyéb tényező amiben a HCG hátrányunkra is válhat? Nos ez a következő érdekes kérdés.

Néhány emberen (kiemelve, hogy emberen) végzett tanulmányban azt találták, hogy a a HCG valójában nem gátolja közvetlenül az LH elválasztást (22) (23), a gátlás valószínűleg indirekt
Az egyik ok a HCG hatására megemelkedett tesztoszteron okozta negatív visszacsatolás. Egy másik tényező, hogy a megemelkedett ösztrogén szint.
Illetve van még egy (már említett) kellemetlen folyamat ez pedig a Leydig Cell LH receptoraihoz vezet, pontosabban azok érzékenységének csökkenéséhez és a 17 alpha-hydroxyprogesterone (17 OHP) testoszteron konverzió gátlásához. (24). A jó hír, hogy a Tamoxifein blokkolja a HCG ilyetén hatását. (25) Valószínűleg a Tamoxifein direkt anti-ösztrogenikus hatása miatt, az agyalapimirgyre gyakorolt hatása nyomán pedig gátolja a gonadotropinok, így a HCG szupresszív hatását (ha van neki). (25)
Ha tehát használunk Tamoxifeint és a HCG-t csak addig használjuk, míg a saját gonadotripin termelésünk alacsony akkor a negatív hatások kiküszöbölhetőek. Így van?

Nos…talán…de ott van még az ösztrogén-probléma . A megoldás itt két dolgot vet fel.

Az egyik, hogy a relatíve alacsony dózis alkalmazásával elkerülhetjük a nagy kiugrásokat, és így sokkal kevésbé jelent problémát a HCG ilyetén hatása (26).  Én injekciónként 500 IU-t mondanék, a gyors és teljes helyreállításhoz és mellé E-vitamin kiegészítést is, lévén az jelentős mértékben fokozza a keringő tesztoszteron szint HCG kiváltotta emelkedését, azaz ugyanannyi HCG jelentősen magasabb tesztoszteron elválasztást generál E-vitaminnal, min a nélkül. (27).  1000 IU E-vtamin/nap megteszi ezt nekünk!

Amit pedi az ösztrogén probléma további megoldását illeti.

Ami kell az egy aromatáz-gátló! Melyik? Alapesetben azt mondhatjuk, hogy a Tamoxifein mellé nem tanácsos Letrozole-t vagy Arimidex-t fogyasztani lévén a Tamoxifein csökkenti azok vérplazmában mérhető szintjét (28)! Így marad az Aromasin (exemestane).
Az idézett tanulmány pontosan ezt mondja:
„Az interakciókat vizsgálva azt találtuk, hogy a letrozole és a tamoxifein között intarakció áll fennt, a letrozol keringő mennyisége ugyanis csökkent a tamoxifein együttes adagolásával. Ám a letrozol és az anastrazol nem befolyásolta a tamoxifen koncentrációt együttes adagolás esetén”
A letrozolt így kerülném, de mivel más választás amúgy sem marad Arimidexet azaz anastrazolt nem feltétlenül. Tény, hogy az Aromasin jobb döntés lehet, lévén  androgén hatásokkal is rendelkezik (29)(30)(31), de ne emeljünk neki szobrrot…

Mellesleg mind három hatóanyag több, mint 96%-kal csökkenti az aromatizáció mértékét.

Hát ennyi…ez a PCT protokoll az LH, FSH és tesztoszteron gyors emelkedését okozza és blokkolja természetes hormontermelés helyreállását akadályozó faktorokat. Mikor kezd el? Ahogy abbahagyod a kúrát el kell kezdened (1 hét az utolsó injekció vagy 1 nap az utolsó szem AAS után).

A kérdés, hogy milyen hosszú legyen a PCT? Nos…a HCG-t relatíve rövid ideig alkalmazzuk. De a Tamoxifein és az Aromasin vagy Arimidex hosszabb ideig szükséges. Ideális lenne, ha hetente tudnánk egy vérvizsgálatot végeztetni, de ezt kevesen tehetik meg, de havonta mindenképpen érdemes lenne, mert ez befolyásolja a PCT hosszát. Ha ez sem tehetjük akkor egy általános sémát az alábbiakban találsz.
Lényeges kiemelni, hogy számos olyan tápanyag és kiegészítő van ami segíthet…de ez az írás most nem erről szól, hanem a hormonális funkciók helyreállításáról.

2022. Szeptember 30. - 10:06:12
Válasz #12438
Nem elérhető

guzzi


Az énáltalam preferált PCT:

Tamoxifein 1-6. hét 20 mg/nap vagy (II) Clomid 1-5. hét 100 mg/nap
HCG 1-3. hét 500 IU/nap
Aromasin 1-4. hé 20 mg/nap vagy (II) Arimidex 1-4. hét 1 mg/nap
E-vitamin 1-3. hét 1000 IU/nap

A HCG-ből a napi 500 jó de a 3hét kevés! Mert kevés!!

2022. Szeptember 30. - 10:13:45
Válasz #12439
Nem elérhető

Logan


Az énáltalam preferált PCT:

Tamoxifein 1-6. hét 20 mg/nap vagy (II) Clomid 1-5. hét 100 mg/nap
HCG 1-3. hét 500 IU/nap
Aromasin 1-4. hé 20 mg/nap vagy (II) Arimidex 1-4. hét 1 mg/nap
E-vitamin 1-3. hét 1000 IU/nap

A HCG-ből a napi 500 jó de a 3hét kevés! Mert kevés!!

Arimidex napi 1mg?  Ezeket amúgy honnan szeditek?  Teljesen lenullazzàtok az ösztrogént az arimidexnek is van felezési idelye nem kell minden nap szedni! Heti 2*0.5 mg szépen kordában tartja de van akinek ennek kevesebb is…. Aromasin lehet úgy adni hogy minden második nap 25mg a hcg beadása után de csak ha 2000hcg adsz be ez 500 hcg nem kell
Ekkora dózis… lenullázni az osztrogent nem jó sőt nagyon is nagy hiba

2022. Szeptember 30. - 12:38:20
Válasz #12440
Nem elérhető

Gábor77


Na erről van szó.Így tanulunk, ha átbeszéljük ezeket a dolgokat. Én örülök minden véleménynek.

2022. Szeptember 30. - 12:55:10
Válasz #12441
Nem elérhető

guzzi


Az énáltalam preferált PCT:

Tamoxifein 1-6. hét 20 mg/nap vagy (II) Clomid 1-5. hét 100 mg/nap
HCG 1-3. hét 500 IU/nap
Aromasin 1-4. hé 20 mg/nap vagy (II) Arimidex 1-4. hét 1 mg/nap
E-vitamin 1-3. hét 1000 IU/nap

A HCG-ből a napi 500 jó de a 3hét kevés! Mert kevés!!

Arimidex napi 1mg?  Ezeket amúgy honnan szeditek?  Teljesen lenullazzàtok az ösztrogént az arimidexnek is van felezési idelye nem kell minden nap szedni! Heti 2*0.5 mg szépen kordában tartja de van akinek ennek kevesebb is…. Aromasin lehet úgy adni hogy minden második nap 25mg a hcg beadása után de csak ha 2000hcg adsz be ez 500 hcg nem kell
Ekkora dózis… lenullázni az osztrogent nem jó sőt nagyon is nagy hiba



Nekem pl. 1 szem sem kell semmilyen ösztrogén blokkoló/gátló -bol! Nyomhatom egybe a heti tesztot vagy külön is akkor sincs semmilyen gondom!!!  @-o
Szervezet függő kinek mennyi kell kúra alatt vagy az utó kurában. Ismerek olyat aki kura alatt is napi 1 szemet kell hogy szedjen és nincs lenullázva az ösztrogén szintje! Nagyon sok minden szervezet és a kura alatt használt anyag függő!
Abba meg nem menjünk hogy melyik orvos tudja vagy melyik testépítő nem!
Sok testépítő többet tud a testépiteshez tartozó endokrinológiai részről mint némelyik orvos!

2022. Szeptember 30. - 13:45:55
Válasz #12442
Nem elérhető

Logan


Az énáltalam preferált PCT:

Tamoxifein 1-6. hét 20 mg/nap vagy (II) Clomid 1-5. hét 100 mg/nap
HCG 1-3. hét 500 IU/nap
Aromasin 1-4. hé 20 mg/nap vagy (II) Arimidex 1-4. hét 1 mg/nap
E-vitamin 1-3. hét 1000 IU/nap

A HCG-ből a napi 500 jó de a 3hét kevés! Mert kevés!!

Arimidex napi 1mg?  Ezeket amúgy honnan szeditek?  Teljesen lenullazzàtok az ösztrogént az arimidexnek is van felezési idelye nem kell minden nap szedni! Heti 2*0.5 mg szépen kordában tartja de van akinek ennek kevesebb is…. Aromasin lehet úgy adni hogy minden második nap 25mg a hcg beadása után de csak ha 2000hcg adsz be ez 500 hcg nem kell
Ekkora dózis… lenullázni az osztrogent nem jó sőt nagyon is nagy hiba



Nekem pl. 1 szem sem kell semmilyen ösztrogén blokkoló/gátló -bol! Nyomhatom egybe a heti tesztot vagy külön is akkor sincs semmilyen gondom!!!  @-o
Szervezet függő kinek mennyi kell kúra alatt vagy az utó kurában. Ismerek olyat aki kura alatt is napi 1 szemet kell hogy szedjen és nincs lenullázva az ösztrogén szintje! Nagyon sok minden szervezet és a kura alatt használt anyag függő!
Abba meg nem menjünk hogy melyik orvos tudja vagy melyik testépítő nem!
Sok testépítő többet tud a testépiteshez tartozó endokrinológiai részről mint némelyik orvos!

Ez igaz sok testépítő tényleg jobban ért egy részéhez ennek a sztorinak de igazi gyoygszertari arimidex ből napi 1 mg lenullázza az osztrogent bármit is írsz… teljesen megszünteti át aromatizaciot tehát 0 ösztrogén lessz hiába megy egy zsák tesztoszteron ha nincs aromatizakodas osztorgennè akkor nincs ösztrogén( ráadasul az hogy teszto bol ösztrogén legyen az is időt vesz igenybe) és napi 1 EREDETI ARIMIDEX az lenullaza! Sztem aki napi 1 et szed az valami UG laboros arimidex vagy h nem az akkor is ha elmegy verkeore és osztrogent nézet akkor ott látszani fog. Hidd el  ezt orvos mondta nekem… amúgy az is igaz h sokat feleslegesen szedik mert nem is biztos h kell aromataz gátló ezt csakis vérkép után kéne szedni addig hozza se kéne nyúlni ilyenekhez…. 

2022. Szeptember 30. - 16:33:01
Válasz #12443
Nem elérhető

guzzi


Az a baj látod hogy te írod amit írsz anélkül hogy mindenkétséget kizáróan tudnád azt a részét amiről írtam, én meg tudom hogy mit szed! Gyógyszertárit szed és nincs nullàn!
De ne menjünk bele mert emiatt nem fogok itt feleslegesen irkálni magyarázkodni meg semmiképp!
De erre egy példa van itt egy srác mindegy mennyi tesztot tol mégsem ér el vele sem erő sem súly gyarapodást! Akkor ez mi?
Mindegy is!
Tapasztalat és nem a papírforma szerint megy mindig minden!

2022. Október 01. - 08:34:46
Válasz #12444
Nem elérhető

Kamagraking


Sziasztok.

Próbáltam összerakni magamtól egy laza kúrát és a véleményeteket szeretném kikérni.

1-12 hét:  minden 4.nap 200mg tesztoszteron enantát
1-12 hét minden nap 1 szem proviron
1-12.hét heti 2x 250IU HCG

Beszerzek arimidexet, ha szükséges lenne akkor 3 naponta fél szem menne belőle.

Levezetésnek: kúra utáni 14.napon 5000IU HCG 1hétre rá 1x5000IU hcg+ 2x50mg clomid +2x20mg tamoxi 2 hétig  majd újabb 2 hét múlva 50mg clomid+20mg tamoxi ismét 2 hétig majd 2 hétig 50mg clomid

Vélemények? Esetleg felesleges lehet 5000IU hcg ha kúra közben is megy?
Minden egyéb tanácsot szívesen fogadok.

Hcg nehogy beadj 5000 egyszerre…
Visszaállítás úgy kell elkezdeni hogy az összes cucc már teljesen ki legyen ürülve úgy álj neki ennek:

A kezelés 15 napig minden másnap
2500 IU HCG adásával kezdódik, ez beindítia a here tesztoszteron termeléset, majd Clostilbegyt es
Tamoxifen együttes adásával folytatódik, ez az agyalapi mirigy múködéset serkenti. A tamoxifen és
Clostilbegyt együttes adása során a ket gyógyszer verseng az ösztrogén receptorok blokkolásán igy a hatás sokkal erosebb. A Clostilbegyt kezelés 30 napig, Tamoxifen kezelés 45 napig
 
Elég ha úgy csinálod hogy heti: 2* 2500hcg mondjuk hétfő csütörtök, és ezt két hétig tehát összesen 10000ne hcg használsz el. Melle persze Zita clostilbegyt

Összesen 10000ne? Kúra közben akkor nem szükséges, elég a végén?

Én ezt a protokolt az andrologusomtol kaptam nem halgatnék ilyen olyan legendákra hogy 5-10000 hcg kell használni mert bizonyos testepitok annyit használtak… annyi elvakult Gyuros van itt hogy nem igaz🙄  andrologusom visszaállítás át csináld sztem ne halgass itt 5000meg 10000 hcg re több hcg nem biztos hogy jobb… főleg nem egy ilyen kúra után…. Ja ha megy heti 500hcg akkor sztem kúra végén ha kiürült a teszto nézess egy teszto szintet és lehet nem is fog kelleni…

Hagyd had csinálják,úgyis mindegy mit mondasz,majd rájönnek.

Ferit üdvözlöm ;)
Anabolika bevizsgálás-->írj privit

2022. Október 01. - 17:11:18
Válasz #12445
Nem elérhető

Gábor77


Az énáltalam preferált PCT:

Tamoxifein 1-6. hét 20 mg/nap vagy (II) Clomid 1-5. hét 100 mg/nap
HCG 1-3. hét 500 IU/nap
Aromasin 1-4. hé 20 mg/nap vagy (II) Arimidex 1-4. hét 1 mg/nap
E-vitamin 1-3. hét 1000 IU/nap

A HCG-ből a napi 500 jó de a 3hét kevés! Mert kevés!!

Arimidex napi 1mg?  Ezeket amúgy honnan szeditek?  Teljesen lenullazzàtok az ösztrogént az arimidexnek is van felezési idelye nem kell minden nap szedni! Heti 2*0.5 mg szépen kordában tartja de van akinek ennek kevesebb is…. Aromasin lehet úgy adni hogy minden második nap 25mg a hcg beadása után de csak ha 2000hcg adsz be ez 500 hcg nem kell
Ekkora dózis… lenullázni az osztrogent nem jó sőt nagyon is nagy hiba
Amit bemásoltam cikket annak a végén volt a PCT protokol.

2022. Október 02. - 21:19:35
Válasz #12446
Nem elérhető

kemi


Hogy érthette Modernbulking az 50:1, illetve 70:1 tesztó:ösztrogén arányt?

2022. November 06. - 02:39:21
Válasz #12447
Nem elérhető

Gyuf


Az a baj látod hogy te írod amit írsz anélkül hogy mindenkétséget kizáróan tudnád azt a részét amiről írtam, én meg tudom hogy mit szed! Gyógyszertárit szed és nincs nullàn!
De ne menjünk bele mert emiatt nem fogok itt feleslegesen irkálni magyarázkodni meg semmiképp!
De erre egy példa van itt egy srác mindegy mennyi tesztot tol mégsem ér el vele sem erő sem súly gyarapodást! Akkor ez mi?
Mindegy is!
Tapasztalat és nem a papírforma szerint megy mindig minden!
"De erre egy példa van itt egy srác mindegy mennyi tesztot tol mégsem ér el vele sem erő sem súly gyarapodást! Akkor ez mi?"
-Magam részére tudnék a válasznak valamikor 1x örülni
 >:D

2022. November 16. - 11:27:09
Válasz #12448
Nem elérhető

sasalino


Hogy érthette Modernbulking az 50:1, illetve 70:1 tesztó:ösztrogén arányt?

Én úgy gondolom (lehet tévedek, de kb ahogy számolgattam számomra ennek van legtöbb értelme.)Tételezzük fel hogy 40 nmol/L a total tesztoszteron szintünk. Ezt átváltjuk ng/dL re ìgy 1154 et kapunk. Ez osztva 50 el az 23.08 pg/mL és ezt átváltjuk pmol/L ra ami 106.76  70:1 nél ugyan ez 60.5. Tehát 60.5 és 107.76 között kell valahol lenni az optimális tesztoszteron szintnek ha 40nmol/L a tesztoszteron . Kérdeztem Zolit erről de természetesen nem válaszol. De ha ez az elmélet nem jó így és valami tudja a megoldást akkor az leírhatná. 🙄 sok átváltás meg ugye azért van mert itthon ezekben az értékekben adják meg az eredményt legalábbis a synlab biztosan

2022. November 16. - 12:30:22
Válasz #12449
Nem elérhető

sasalino


Helyesbítek. 1:70 nél 150 . Tehát 107-150 között kell lennie .