Nos, mivel van már némi tapasztalat a hátam mögött, ezért merek nyilatkozni ebben a témában. A "mesterem"
nem szólt hozzá a témához egyelőre, pedig ő igencsak kompetens lenne az ügyben. Ettől függetlenül az ő tudását közvetítem én is.
Én A-s vércsoportú vagyok, ezért ebben vagyok "jártas". Az meg egy másik dolog, h az összes A vcs-ú tulajdonság jellemző rám. Amikor megvilágosultam és kaptam az információt, akkor tudatosult bennem h egy az egyben illik rám a "leírás".
Tavaly 3,5 év után, ösztönösen, de kezdtem rájönni h valami nagyon nem stimmel velem. A tüneteim leginkább emésztőszervi eredetűek voltak, ezen kívül egy baromi gyenge immunrendszer úgy általában (ez egyébként tipikus A-s tulajdonság). Mivel nem szeretném leírni a sztorit, h sikerült információt szereznem, ezért ugorjunk: a megfelelő embert megtalálva
(akinek ezúton köszönöm szépen a segítségét), mondhatni radikálisan megváltoztattam úgy az étrendem, mint az edzéseim. Ez az ember arról számolt be, h bár szkeptikusan fogadta mesterétől a tanácsokat, gyökeresen megváltozott a fejlődése. Na, valahogy így fogadtam én is az infókat, persze közben csak tátottam a számat - ugyanis bizonyítva is lett az állítás.
Mivel én nyitott, új dolgok iránt érdeklődő és befogadó ember vagyok - és mivel mindenképpen cselekednem kellett - ezért úgy döntöttem belevágok. A lehető legjobb döntés volt.
Miről is van szó, avagy hogyan kerül a csizma az asztalra?Meglátásom szerint az A-s vércsoportúak a "leggyengébbek". Számukra van szükség a legradikálisabb változásokra, amelyekhez kell némi idő és akaraterő, mire megszokja az ember.
Az első és legfontosabb:
közepes fehérje - extrém magas ch - 0 vagy minimális zsír Ez jellemzi az étkezést általánosan.
A második legfontosabb a részletkérdések sora.
1. FehérjeTejsavó koncentrátum kizárva. A legjobb megoldás egy
szója - tejsavó izolátum - tojásfehérje keverék. A szója prioritást élvez. Én a tojásfehérjét kihagytam a sorból, mert úgy találom, h nem éri megvenni. Legalábbis azon a szinten ahol én vagyok. Így én a szója - tejsavó izolátumot használtam. Előbbiből 1 rész, utóbbiból 1/2 részt használtam (gyk. egy kanál, fél kanál
)
Húsból a csirkét teljes mértékben elhagytam és átváltottam
pulykára, ami az A-soknak a legmegfelelőbb (a tonhalon kívül). Itt is lehet precízkedni, mégpedig úgy h a pulykamell tulajdonképpen zsírmentes részét az ún. szűzérmét használják. Én maradtam az egész pulykamellnél. És még valami: lefekvés előtt közvetlenül CSAK nagyon könnyen emészthető fehérjét lehet enni!
Ennek a változtatásnak köszönhetően teljes mértékben megszűntek a korábban említett emésztőszervi panaszok. H egy kicsit vulgárisan fejezzem ki magam: nem rohadt belém a sz@r és nem fostam, nem fingottam egész nap hótbüdöset. Ez már ősszel volt. Azóta sincsenek ilyen gondjaim, aminek kifejezetten örülök.
2. SzénhidrátSzinte CSAK és kizárólag komplex ch forrás és az is extrém mennyiségben. Mit is jelent ez? 10 g / tskg mennyiséget. Igen, nem egyszerű ezt a mennyiséget elpusztítani. Hozzá kell szokni. A legjobb forrás a rizs (fehér, barna). Én is csak ezt használom. Edzés után SAN - Element vagy valamilyen vitargo.
3. Zsír0 vagy minimális. A ch-s étkezések esetén
TILOS a zsírbevitel. Ez utóbbit lefekvés előtt, fehérjével együtt lehet bevinni. Esetleg reggel, kardió előtt. Egy nagyon jó - ámbár kicsit drága - megoldás / tipp: lazac, lefekvés előtt. Fehérje és kiváló minőségű zsír együtt. Lehetőleg nyersen fogyasztva. Ezt még nem alkalmaztam, de remélem egyszer majd lesz rá lehetőségem.
Nagyon dióhéjban ennyi.
4. EdzésRadikális változás történt itt is. Ugyanis a használt súlyok nagysága nevetséges szintre csökkent. Csak egy példa: mondjuk fekvenyomás a korábbi 100-120 kilóhoz képest most Smith-gépen úgy kb. 50-55 kiló, 30 fokon még ennél is kisebb. Bicepsz (állva kétkezes): korábban 50, akár 60 kiló. Jelenleg úgy kb. 20-30.
Mindezt úgy h 2-3 év edzés után nyomtam már 160-at is, 140-el elölguggoltam, és 220at felhúztam 2x (7x kilósan). Szóval a nagy súlyok híve voltam elég rendesen, de nem igazán működött. Az említett radikális súlyvisszavételt természetesen egy
brutálisan szabályos kivitelezést vont maga után. Én csak slow-motion technikának hívom. Ilyenkor CSAK a célizom dolgozik, de aztán 120%-osan. A mozdulat negatív szakasza baromi lassú (olyan h bealszol mire leér
) a pozitív egy gyorsabb, robbanékonyabb. Mivel semmi más nem dolgozik, mint a célizom (és ugye testépítésben ez a célunk), ezért kisebb súly elég az izom teljes rommátételéhez. És ha jobban belegondolunk akkor a súly csak relatíve csökken. A célizom számára a súly nagy, maximális, viszont a testnek nem (amikor aztán minden izom dolgozik mondjuk evezésnél vagy másnál). Ja, és az
ismétlések száma szigorúan 8 és 10 között!
A másik: minden áldott alkalommal kardió. Magas intenzitás. Lépcsőző, bicikli leginkább. Ez a combot szépen formálja is. Én mindig súlyzós után csinálom, de nyilván lehet reggel is. Heti 6 nap edzem és minden alkalommal kardiózom. Nem könnyű, de megszokható.
Ez és a zsír ch-tól való elválasztása megakadályozza az extrém zsírosodást. Sőt a definíció és az izomminőség ennek az egész
rendszernek köszönhetően javul.
Ezeken kívül még lehet fokozni a rendszer komplexitását: edzés közben aminosavak (bcaa és glutamin alap), Element vagy vitargo, mindezt oxigénes vízben valamint bíbor kasvirág kivonattal (ez az A-sok gyenge immunrendszerét ellensúlyozva).
Nah, asszem nagyjából ennyi lenne. Valamit biztos kihagytam, de a lényeg benne van. Legfeljebb okosabb emberek hozzászólnak
Remélem tudtam segíteni