Szuper antioxidánsok, kivételes hatékonyság!
Az Antioxidánsok számos módon csökkentik a szabad gyökök hatását. Nagyban csökkenthetik a szabad gyökök okozta pusztítást, megállíthatják őket, vagy "oxidálhatják" őket, hozzájuk kapcsolódva, és káros hatásukat semlegesítve.
A test két enzimet termel a szabad gyökök lekötésére. Ez a két enzim a superoxid diszmutáz (SOD), a kataláz és a glutation peroxidáz. Bár a felsorolt enzimeket mesterséges úton is lehet pótolni, a test nem mindig képes őket elraktározni. Ezért sokkal hatásosabb a tested az enzimek alapanyagaival ellátni, amiből aztán a szervezet maga építheti fel az enzimeket.
Számos enzim, vitamin, ásványi anyag, enzim és gyógynövény viselkedik antioxidánsként vagy serkenti az antioxidánsok termelését. Ilyenek az E vitamin, a beta-karotin, a B2, B2 és B6 vitamin, a Q-10 koenzim, a szőlőmag, az áfonya, a fenyőkéreg, a ginkgo biloba, a szelén, a cink, a réz és még számtalan más anyag. A szabad gyökök leküzdésének érdekében legjobb, ha ezeket a szereket pótoljuk. Számos ilyen jellegű szert fejlesztettek ki, amelyben többféle antioxidáns is található.