2024. Május 10. - 07:31:45
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Válság - Amikor A Föld Megáll.  (Megtekintve 27106 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. Február 16. - 14:18:31
Válasz #15
Nem elérhető

K.F.


A válság mindenkit érint..kit kevésbé, kit jobban. A legnagyobb vesztesek a lakoságon belül az a 40-50 éve korosztály, akik a rendszerváltásnál már 1szer rosszuljártak, mivel maradtak versenyképesek.
Érdekes mert vannak ágazatok ami teljesen szarok: autó, gépipar, textilépítőipar..Ill vannak olyan ágazatok ahol meg nem lehet észrevenni..
Ami javíthatna a helyzeten az a kisker fogyasztások szintentartása.De mivel a csapból is az folyik hogy mindenszarvilágvégevan, így még aki megteheti, az is visszafogja a fogyasztását óvatosságból. Szóval az egész egy spirál..
Annyi "előnyét" azért én látok a dolognak, hogy sokan megtanulnak így racionálisabban takarékoskodni meg fogyasztani..ugyanis a 98 után volt egy nagy jövedelemtranszfer ahol mindenkinek több lett a jövedelme. Mivel a demokrácia, és a fogyasztói társadalom gyerekcipőben járt, így sokan nem tudták kezelni a helyzetet.

A szomorú inkább az, hogy a szemét semmirekellő tolvaj politikusaink, még ezekben az időkben sem tudnak összefogni..- ***)))) ***))))Mindegyiket csak az érdekli, hogy tud többet lopni, és szemrebben nélkül néznek minket mosolyogva hülyének.!! **:))))* ***))))

2009. Február 16. - 14:20:52
Válasz #16
Nem elérhető

FirstLady


A kiskerfogyásztásnak nem igazán tesz jót az áfaemelés sem....

És szerintem nem lesz racionális takarékoskodás, amíg az állam azoknak segít, akik széthitelezték magukat... (de ezt már egy másik topicban kitárgyaltuk asszem :) )
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Február 16. - 14:24:47
Válasz #17
Nem elérhető

George


Szerencsére nincs semmilyen hitel, sem nekem, sem másnak a családban, így annyira nem jön át ez az egész. Viszont lassan eljutok oda, hogy kerülöm a híreket. Nem dugom a homokba a fejem, csak egyszerűen unom már, hogy Gyurcsány meg a cigányok váltják egymást naponta többször is, és a kormány a cigányellenes forrongás takarását kihasználva, gyorsan kidobja a csodálatos adó"reformokat", ami újabb mélységbe taszítja az ország egy jelentős részét. És ez a hangulat azért rám is kiterjed valamennyire, szar kedvem van tőle néha. De nem tántorít el semmitől, megyek tovább, csinálom azt, amivel előrébb vagyok, a negatívumokat meg kizárom szépen lassan. A végtelenségig ez úgysem megy, változás mindig van, lesz itt is, amikor lennie kell.

2009. Február 16. - 15:14:25
Válasz #18
Nem elérhető

God Vazzeg


Én már leírtam: összehúzom magam, és szarok bele. Kicsit kevesebb mindenből, csak hagyjanak békén  :-Đ

2009. Február 16. - 15:23:21
Válasz #19
Nem elérhető

lue


igazábol minden  dragább_igy  azert   agyalni  kell  melyik  kiegeszitő az amire   igazan  szükseged van,én  is   csak   feherje,  vitamin,+a  hus,  rizs  hal  tojás, satöbbi,satöbbi,eszem,és  ahhoz  hogy  ezeket   megtudjam  venni,le  kell mondanom  1   csomo  mindenröl.mivel  megdolgozok a  pénzemért.nem élek  nagylábon,  sporoltam én mar  azelött is,csak  hát  szr igy  aprozgatni mindenre_  ugyhogy  a  kedvenc  kiegészitöm:amire   van  pizem ;D ;D ;D

2009. Február 16. - 16:24:56
Válasz #20
Nem elérhető

pókerarc


Akkor írok én is.
Páran tudjátok jelenleg hol vagyok,mit csinálok.Pár hét múlva mindenképpen mennem kell haza(legalábbis még újra vízumot,útlevelet csináltatok)
Nos pár dolog mi van itt és mi vár rám otthon.Majd 1-2 kérdés.

Itt: szuper(önálló) élet,jó(elismert)meló-itteni viszonylatban jó pénz
     örök nyár,olcsóság,hihetetlen kedves-segítőkész emberek
     a főnök és a sulik elismernek,szeretnek,visszavárnak
     beállt élet,teljesen biztonságban érzem magam,elboldogulok
Nagyon röviden ennyi.

Most leírom mi vár rám otthon:
     a szobám a szülői lakásban,semmi meló-nemhogy jó
     tél és egyéb gusztustalan évszakok(nem épp a kedvencem ;D)
     bunkó megbízhatatlan emberek
     arról pedig nem is írok amiket ti is tudtok az országról.
     Így távolról nézve még fájóbb ez az egész.Komolyan úgy érzem,mintha valami koncentrációs táborba kéne mennem.Direkt nem olvastam sose politikát,de sajnos már egy iwiw fal is tele van vele,elkerülhetetlen.

És akkor a kérdés.
Miért kéne,hogy várjam a hazamenetelt?
Miért kéne boldognak lennem otthon?
Mi késztessen arra,hogy otthon maradjak?

Ezeket azért(is) kérdem,mert többen is azt mondták nekem,hogy fogjam fel pozitívan és találjam meg otthon is a boldogságot.Ok...várom a válaszokat :)

Na regénynek most vége.

2009. Február 16. - 16:30:54
Válasz #21
Nem elérhető

Prod

Globális moderátor
Nagyon jól látod a helyzetet Pókerarc! Ha lehetőséged van soha a büdös életbe ne költözz haza.  ;)
 

2009. Február 16. - 16:40:35
Válasz #22
Nem elérhető

lue


jaja.itthon az almaid  nem  hiszem hogy  sikerülnek,   föleg  hogy ennyit  kleres  az  ember,   na  es  akinek  csaladja  van  es   kibszák a  melohelyröl, tele  hitelekkel,2  gyerekkel? az  komoly-kint  ha  megvan a  lehetösege  az embernek használja  ki, ez  nem 1  mese  amiben megmutatod a  szegeny  emberböl milliomos  lett_  ez a  valosag,  ha megelhetesre  keresed a  pénzt akkor  mit ersz  el az eletben?  csak  nagyon  hosszu ido  alatt  lehet,  és   talán  bele  is  fasulsz az eletbe, de  nem  kell  feladni,  mások  sokkal rosszabb   helyzetbe  vannak,hát  örülni  kell  annak  amink  van,   vagy  tervezünk,  mindig tervezni  kell,  ez  olyan  minta testepites  tudatosan elérhetsz  valamit, és  itt  is  neked  dolgozik az  ido.azt hiszem  az itthoni elet  nagyon nem  szinvonalas, ide  járnak a  szlovákok  bevasarolni, mi  meg  számolgatjuk  hogy  mire   mennyi  jut :-\ :-\

2009. Február 16. - 16:43:02
Válasz #23
Nem elérhető

Gabe


Tömören a f@szom kivan.
2évvel ezelőtti a bérem, semmi pluszjuttatás, pedig ELVILEG premizálva is vagyok.
Most meg ez a féregnyúlvány megemeli 19%ra a SZJA-t, ami a legtöbb embert szarul érinti, mert a pénze egyik részét feketén kapja, ami meg adózott, arra még rájött 1%, az ÁFÁ-t meg 23%-ra emeli, amivel aztán mégtöbbet kivesz a zsebemből.
Rohadt sarcország ez, csak tudnám merre kellene innen menni.
Németül társalgási szinten beszélek, így arra kellene orientálódnom, mert angolul is megértetem magam, de nekem az inkább hobbiszint.
Csak ugye nehéz, itt vannak rokonok, "megszokott" szar élet...
Elmenni idegenbe, ismeretlenbe...nem egyszerű!
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. Február 16. - 16:43:42
Válasz #24
Nem elérhető

powerhuni


Egyelore nem panaszkodom orulok hogy a szuleimnek es nekem van melom. de ez a valsag dolog miat is kerdeses az h osszel versenyzek e majd :(
Ami az erdekessege a dolognak hogy azok az emberek fosnak a legjobban a valsagtol akik kurva gazdagok pl. jelenlegi fonokom es ex fonoknom.Anyira szarago skotok  es atbaszak az alkalmazotakat minden veszteseget az ok nyakukba varnanak.A szegeny emberek egyszeruen csak felnek mert nem tudjak mi lesz es nem tudjak lesze mit megeni mibol fizetni a szamlakat stb.
a kibaszot gazdagemberektol meg ijeneket hallok h ejszakakkon at nem alszok stb
nem bazeg mert mert fosol h egy 0-sal kevesebb lesz a bankszamladon, mert felsz h elveszted azt amiert anyit dolgoztal  esetleg loptal de Isten adta es o veszi el, kulomben se viszi senki magaval odaat a vagyonat.
szoval ojan szempntbol lehet h jo a valsag h lejar a vagany 16 eves nike, adidas, audiA6-os csavok ideje

2009. Február 16. - 16:43:58
Válasz #25
Nem elérhető

pókerarc


Nagyon jól látod a helyzetet Pókerarc! Ha lehetőséged van soha a büdös életbe ne költözz haza.  ;)
 

Tudod..2 hét után is ugyanezeket éreztem,mint közel 1 év után.Egy a baj,hogy itt lehetetlen letelepedni.Még ha elvennék egy helyi lányt :P se lenne semmi.Ugyanúgy évente el kell hagyni az országot.Ez azért nem a legjobb életem végéig.
Viszont!Eddig ugye azzal baszlatták a fiatalokat,hogy otthon melózzanak,hogy legyen majd nyugdíjuk.Ööö miről is beszélünk?Arról amit még lehet,hogy szüleink sem fognak kapni,miután 30 éve fizetik a tetves adókat.És ha kapnak is majd,az lesz vagy minimálbérnyi. Łł= &5*
Ez aztán motiváló tényező...
Hónapok óta ezen agyalok,hogy mit csináljak,de a nehézségek ellenére(mert ugyebár itt még angolul se nagyon tudok kivel beszélni,plusz nincsenek haverok,akikkel elugorhatok egy bambira) is összehasonlíthatatlan a 2 hely.

Metaxa törölj a privijeidből! :-/-(-:

2009. Február 16. - 16:49:47
Válasz #26
Nem elérhető

lue


nekem amugy  van  most  kint  welsz-be  1  jo haverom, aki azert  hazajönne_  szoval  ha  ki  is  megy  az  meber  nem mindegy  milyen körülmenyek között  él, neki  volt  hogy  lakokocsi,  2  liter  viz  furdesre,  nincs  tv, internetet lopják  , szoval   kemeny  az  elet, külömbözö  emberekkel  dolgozik,és  ugy  latja  hogy  ha hazajön  nem  megy  vissza-  bár  mindig  ezt  mondja  aztan  ott  köt ki, de  azert  vannak olyan  dolgok is  amik  hianyoznak  az embernek. mondjuk  a  közös  iszogatasok, összejövetelek, ismerosök,  csalad_ezekkel  szamolni  kell   hogyha  kimegy az  ember  dolgozni.......... :-\ :-\

2009. Február 16. - 16:50:50
Válasz #27
Nem elérhető

Prod

Globális moderátor
szoval ojan szempntbol lehet h jo a valsag h lejar a vagany 16 eves nike, adidas, audiA6-os csavok ideje

Sajnos nem mert több lesz a lopás és a bűnözés  :)
  

2009. Február 16. - 17:44:14
Válasz #28
Nem elérhető

Raymond


szoval ojan szempntbol lehet h jo a valsag h lejar a vagany 16 eves nike, adidas, audiA6-os csavok ideje

Sajnos nem mert több lesz a lopás és a bűnözés  :)
  


...Ott a pont .....Producernél....

2009. Február 16. - 17:52:10
Válasz #29
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member
de  azert  vannak olyan  dolgok is  amik  hianyoznak  az embernek. mondjuk  a  közös  iszogatasok, összejövetelek, ismerosök,  csalad_ezekkel  szamolni  kell   hogyha  kimegy az  ember  dolgozni.......... :-\ :-\
Na ja. Ezért sírnám tele a párnámat éjjelente...

 ****:)))
GYURMA FOREVER: http://www.youtube.com/watch?v=AtCbp1kx41M
www.facebook.com/HammerHungarian
"All that we are is the result of what we have thought."