2024. Május 10. - 01:49:19
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Erdei Zsolt  (Megtekintve 10049 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. November 22. - 22:41:36
Válasz #15
Nem elérhető

lue


Erdei Zsolt WBO interkontinentális bajnok
2002. október 06.

 
Erdei Zsolt ragyogó formát mutatva, az ötödik menetben - biztos vezetés mellett -, kiütötte ellenfelét, a dél-afrikai Jim Murrayt, s ezzel megszerezte a WBO interkontinentális bajnoki övét!   
   
A mérkőzésen Madár sziporkázott: kondíciója nagyszerű volt, óvatos taktikája biztos győzelmet hozott neki, mellyel bekerült a WBO szervezet első tizenkét helyezettje közé. Az Universum Box Promotion szerint nem sokára az Európai Box Unió (EBU) bajnoki címéért öklözhet a csúcsformában szárnyaló Madár.

Gratulálunk, Madár - köszönjük, Madár!


A debreceni gála felhozó programjában Nagy János, veretlen nagypehelysúlyú ökölvívónk az első menetben ütötte ki francia ellenfelét a ma esti debreceni ökölvívó gálán. A vezetőbíró TKO-t hírdetett... Nagy mérlege immáron (10-0-0; 8 KOs).

 

2009. November 22. - 22:43:02
Válasz #16
Nem elérhető

lue


Erdei megtörte a paraguay-i bikát
2002. november 25.
 
 Ezen az estén megfontolásra méltó meccset láthattunk. A magyar félnehézsúlyú Erdei Zsolt (14-0-0; 10 KOs) 8 menetben legyőzte a Paraguay bikájának nevezett Juan Carlos Gimenez-t (52-11-3; 36 KOs) - és ezzel megvédte WBO interkontinentális bajnoki címét.

Már jól ismert ütéseitől eltekintve kevéssé állt ellen a paraguay-i boxoló Erdeinek. Erdei már kezdettől fogva talált gyors és brilliáns kombinációival, a négyszeres világbajnok kihívó ellentámadásait pedig folyamatosan kivédte. Madár teljes technikai repertoárját felmutatta és végül 8 menet után megtörte a konok dél-amerikai akaratát.

Gimenez miután feladta vállsérülésére hivatkozott, de nyilvánvaló, hogy a 41 éves "öreg" harcosnak elege lett.
Erdeinek ez a 14. győzelme sorozatban, ebből 10 KO. Gimenez 65 profimérkőzéséből 11. alkalommal veszített, kétségtelen hogy csak két esetben KO-val. A vereséget a paraguay-i boxoló a Joe Calzaghe ellen vívott meccshez hasonlította, ahol a WBO nagyközépsúlyú világbajnokának 10 menet kellett ahhoz, hogy megállítsa őt.

 


 
 

2009. November 22. - 22:46:33
Válasz #17
Nem elérhető

lue


Madár kiütéssel szerezte meg 15. győzelmét
2003. március 30.
 
 Erdei Zsolt (15-0-0; 11 KOs) harmadik címmérkőzését nyerte meg tegnap este a hamburgi Color Line Arena szorítójában. Ellenfele, a brazil José Hilton Santos (10-3-1; 7 KOs) elég ügyesen bokszolt: a negyedik menetben még padlóra is küldte Madárt. [PTM] 
   
 
Erdei továbbra is veretlen 
Madár fegyelmezett és erőteljes ökölvívással tartotta kordában dél-amerikai ellenfelét, aki nagyon jól bírta a rá gyakorolt nyomást. Bajnokunk a mérkőzés első két menetében a megszokottnál kisebb lendülettel és kevesebb kombinációval támadta Santos-t, s inkább igyekezett éreztetni vele fizikai- és mentális fölényét. Rendkívül okos, óvatos taktikát választott, ami segített neki felülemelkedni hetek óta sérült térde és az orrnyergén lévő mély seb jelentette veszélyen.

Az ellenfél - noha nem szerzett nagy nevet a profi ökölvívásban -, elég jól mozgott és többször visszaütött. Mozgása nem csúszott szét, noha elég sok komoly ütést kapott Zsolttól. A negyedik menetben egy jobb horoggal sikerült is "felborítania" Erdeit, aki épp hátrafelé mozgott és az ütés pont akor érkezett, mikor súlypontját akarta másik lábára helyezni.

A mérkőzést vezető Eddie Cotton azonnal a semleges sarokba küldte a brazilt és rászámolt Madárra, aki azonnal felállt a padlóról. Zsolt tekintete tiszta volt - az ütés nem rendítette meg, hideg fejjel folytatta a küzdelmet. Ez az intermezzo számomra bebizonyította, hogy Madár mára igazi profivá vált, aki fejben is megnyeri a mérkőzéseit.

Zsolt a negyedik menettől sem veszítette el a türelmét: megfontoltan és éretten bokszolt a továbbiakban is. A tizedik menetben aztán szó szerint szétbombázta a brazil védelmét. Santos képtelen volt feltartóztatni - a kötelekhez hátrált, majd mikor látta, hogy Erdei továbbra is a nyomában van, leguggolt és kifordult a ringből. A mérkőzést Madár TKO-val nyerte meg, s ezzel sikerrel megőrizte a WBO félnehézsúlyú interkontinentális bajnoki címét.

2009. November 22. - 22:47:30
Válasz #18
Nem elérhető

lue


Erdei harmadjára is megvédte címét
2003. július 12.

 
 Erdei Zsolt (16-0-0; 12 KOs) harmadjára is megvédte a WBO félnehézsúlyú interkontinentális címét Leverkusenben, a súlycsoport olasz bajnokával, Massimiliano Saianival (20-12-1; 9 KOs) szemben. A mérkőzést a bíró a hetedik menetben TKO-val beszüntette, mivel több jól eltalált ütés után az olasz kihívó már csak szabálytalanságokra volt képes. [A] 
   
A mérkőzés a szokásokhoz híven ismerkedős, tapogatódzós két menettel kezdődött, amikben mindkét bokszoló keveset ütött. A második menet vége előtt egy percel azonban Zsolt emelte az iramot, s többször is tisztán betalált, Saiani pedig fogásba menekült.

A harmadik menetet az olasz kihívó már hátrálással kezdte és amikor Zsolt közelebb került egyből lefogta, de így is beszedett egy-két balegyenest és felütést. A dulakodásoknak köszönhetően Erdeinek felszakadt a homlokán a bőr, de szerencsére nem vérzett komolyabban.

A negyedik részben balegyenessel Zsolt többször eltalálta Saianit, ki a már ismert fogásba menekült, s a dulakodásban saját szemöldöke is felrepedt Zsolt homlokcsontjától.

A következő menetben ismét visszaesett az iram, mert Erdei csak körbe-körbe hajszolta az olasz bajnokot, ki a vége előtt egy percel beleszaladt Zsolt egy nagyon szépen kivezetett ütésébe, amit még több testütés követett. Látszott, hogy Saiani gondban van, megrogyott, de nem csuklott a földre, így nem kellett számolni rá. Az ütés valószínűleg azonban benne maradt, mert folyamatosan fogásba menekült, amit a bíró több figyelmeztetés után megunt, s egy pont levonást javasolva megintette Erdei ellenfelét.

A tervezett menetszám feléhez érve sem javult a kihívó harcmodora, esetlen mozgását sorozatos szabálytalanságokkal tarkította. Kelléktárából előkerült a fogáson és a fejelésen kívül a mélyütés is, amiért a bíró ismét megintette.

A hetedik menetben sem változott a helyzet, Zsolt többször tisztán betalált, de az olasz védekezés helyett fogásba és rugásba menekült. A mérkőzést vezető bíró megelégelve az olasz bokszoló ellenállásának hiányát félbeszakította a mérkőzést, s a menet 2:34-ik percében kihirdette Erdei Zsolt TKO győzelmét.

A mérkőzés végén Erdei elárulta, hogy már három hete orrsérüléssel bajlódik, ami miatt többször is felmerült a mérkőzés lemondásának lehetősége, mert az orra annyira érzékeny, hogy egy-egy ütéstől azonnal elered a vére. Szerencsére ezt a ringsegédek nagyon jól kezelték a szünetekben, s a fájdalom is türhető volt, így sikeres címvédésen lehet túl az amatőrként világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes magyar kivállóság.

A jövőt illetően Zsolt bizakodó, bár még nem érzi magát teljesen felkészültnek, de tervei szerint jövőre talán egy Európa-bajnoki, az év végén pedig esetleg egy világbajnoki címmérkőzésen is bokszolhat.
 

2009. November 22. - 22:51:13
Válasz #19
Nem elérhető

lue


Erdei Zsolt pontozással őrizte meg interkontinentális bajnoki címét
2003. szeptember 07.

 
 A vártnál - és reméltnél - sokkal nehezebbnek bizonyult Erdei Zsolt (17-0-0; 12 KOs) negyedik címvédő mérkőzése, a szegedi közönség előtt. Madár hősies küzdelemben bokszolta végig a tizenkét menetet kihívója, Juan Nelongo Pérez (15-5-1; 5 KOs) ellenében, s ezzel továbbra is a WBO veretlen félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka maradt. A mérkőzés nagy csatát, izgalmakat és válaszokat adott a jövőre nézve...
   
Zsolt hatalmas szívvel küzdötte végig a mérkőzést... Az első menetektől offenzív harcmodorban szorította sarokba ellenfelét, s így magabiztosan tartotta vezető helyét a pontozólapokon. Egészen a mérkőzés második harmadáig nem engedélyezett magának pihenőt a két öklöző: a félnehézsúlyhoz képest igen nagy iramot diktáltak. Madár a nyolcadik menetben meg is tudta "fogni" Pérezt egy egyenes-felütés kombinációval, melyet azonban nem követett leütés.

A kilencedik menettől láthatóan kezdtek kimerülni az ellenfelek. A kondícionális problémák - be kell vallanunk -, elsősorban Zsolt részéről voltak szembetűnőbbek. Az utolsó három menetben szinte őrült csata folyt a szorítóban: Madár fogott, amikor kellett és nem hagyta magát komolyan megütni. A tizenkettedik menetben már nagyon elfogyott a szufla és Zsolt több ütést szedett be, mint a mérkőzés első tíz menetében együttvéve. Egy vétlen összefejelés alkalmával Pérez még a padlóra esett, de alig egy perces szünetet követően ismét készen állt a befejező menet végigbokszolására. A pontozók végül 118-111; 117-111 és 118-111 arányban Erdeit látták jobbnak, s ezzel ő maradt a WBO félnehézsúlyú nemzetközi bajnoka.
 
 
A győztes - ezúttal is - Erdei Zsolt 
 
Ahogyan a mérkőzést követő sajtótájékoztatón is elmondta Fritz Sdunek, Zsolt ezen a mérkőzésen bebizonyította, milyen nagy szíve van a bunyóhoz, hiszen nem tördelte az utolsó három menetet szabálytalanságokkal - amikor a spanyol odadobta neki a kesztyűt, Ő mindig kész volt az ütésváltásra, de ha muszáj volt, azért igazi profihoz méltóan le tudta fogni ellenfelét. A tréner szerint Madár azt is bebizonyította, hogy elég jól állja az ütéseket és mentálisan is túljutott már az első 12 menetes mérkőzés okozta nehézségeken.

Bajnokunk nem volt ennyire elnéző magával szemben: elmondta, hogy a kondícióján bizony javítania kell és ki kell elemeznie Sdunek edzővel a mérkőzés felvételét, hogy lássa, "hol úszott el" az utolsó három menet.


 

2009. November 22. - 22:52:18
Válasz #20
Nem elérhető

lue


Madár gyors győzelemmel búcsúzott az idei évtől
2003. november 15.
 
 Az első menetben, egyenes kiütéssel győzte le francia kihívóját Erdei "Madár" Zsolt (18-0-0; 13 KOs), a WBO veretlen félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka. A hamburgi klub vezetőjének ma délutáni kijelentése szerint immár biztos, hogy januárban Erdei lép szorítóba a világbajnok Julio Cesar Gonzalez ellenében...
   
 
Erdei Zsolt ért a bejelentések megpecsételéséhez... Annak idején - tavaly október ötödikén -, ugyanis kiütötte a dél-afrikai Jim Murrayt, miután az UBP bejelentette, hogy szerződést hosszabbított vele. Most egy évvel később pedig kiütötte Ramdane Serdjanet, s milyen meglepő: ezúttal az RTL Klub bejelentésének adott nyomatékot.

Az RTL Klub ugyanis ma esti híradójában közölte a hírt, hogy Klaus Peter-Kohl ígérete szerint Madár léphet szorítóba a mexikói Julio Cesar Gonzalez ellen, a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoki címéért.

A bejelentést követően azonnal felkerestük Dámosy Dánielt, aki a kérdésben talán egyik legilletékesebb szereplőként, egészen pontosan felvázolta a helyzetet:

"Gonzalezzel az Universumnak van egy megállapodása, miszerint a német klub szervezheti a következő mérkőzését, így a bejelentés csak annyit jelent, hogy az Universum egyértelműen kijelentette, hogy Madárt kívánja bokszoltatni Gonzalezzel, ha sikerül a gála körüli szerződéseket aláírni" - nyilatkozta a Szorito.Hu munkatársának a menedzser. - "Azonban a magyar menedzsment péntek esti utolsó értesülései szerint 100 százalékosan még nem lehet készpénznek venni a találkozót, ugyanis a budapesti mérkőzés megrendezéséhez a gálát közvetítő ZDF hozzájárulása is szükséges, amit a TV csatorna még nem írt alá. Ha a ZDF hozzájárul, akkor a mérkőzést a Budapest Sportarénában láthatják a szurkolók."
 
A mérkőzés érdekessége, hogy Madár eddigi leggyorsabb győzelmét aratta: mindössze 64 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy kiüsse Ramdane Serdjanet, akit Mario Veit és a jelenlegi félnehézsúlyú WBA világbajnok Silvio Branco (49-6-2; 30 KOs) sem tudott kiütni, valamint az egykori WBF, jelenlegi WBC nemzetközi bajnok, a 25 éves macedón Sasha Mitrevski (13-1-1; 7 KOs) is végig bokszolta ellene mind a 12 menetet az alig egy hónappal korábbi címmérkőzésén.
 

2009. November 22. - 22:54:30
Válasz #21
Nem elérhető

lue


A WBO új félnehézsúlyú világbajnoka
2004. január 17.: Erdei Zsolt!


 
 Erdei Zsolt (19-0-0; 13 KOs) fantasztikus, fegyelmezett ökölvívással egyhangú pontozással verte meg a Dariusz Michalczewskit Hamburgban legyőző mexikói Julio Cesar Gonzalezt (34-2-0; 22 KOs). Madár ezzel megszerezte Magyarország harmadik profi világbajnoki címét! Gratulálunk az új világbajnoknak! [A&LS] 
   
A január 17-i nap valószínűleg sokáig bevéste magát a magyar spottörténelembe, hiszen egy kis országnak az egyik legkiválóbb öklözője profiként élete első világbajnoki döntőjén legyőzte a hivatalban lévő világbajnokot, Julio Cesar Gonzalezt. Ez a bravúr eddig csak neki sikerült. Ő Erdei Zsolt, aki sidney-i olimpián szerzett harmadik helye után a profik táborába lépve három év alatt megkaparintotta a világ legjobbjának járó trónt, a világbajnoki címet.

Okosan, megfontoltan kezdett Erdei, gyors balegyenesekkel rendre megállította az előre törő címvédőt. Gonzalez széles terpeszből, eldobált horgokkal és csapott ütésekkel próbálkozott, de vajmi kevés sikerrel. Erdei fegyelmezetten, végig kettős fedezékkel védekezett, és kontrákkal akkor találta el a mexikóit, amikor akarta. Ahogy teltek a mentek, Zsolt előnye egyre jobban nőtt a pontozóbíráknál.

Erdei kondícióját és koncentrált bokszát látva fel sem merült az a félelem, hogy honfitársunk a szegedi találkozójához hasonlóan nem bírja szuflával a meccs végét. Végig gondosan beosztotta az erejét, és iskolabokszot bemutatva vitathatatlan fölénnyel öklözött a tanácstalan, sokat szabálytalankodó mexikói ellen. Gonzalez látva, hogy már csak kiütéssel győzhet ismét rohamba kezdett a tizenegyedik menetben, de Madár túlvészelte az őt ért ütéseket, sőt tökéletesen, pontot téve a menet végére, hatalmas búcsúpofont adott ellenfelének.

A Roy Jones ellen is talpon maradó mexikói Karlsruheban is helyt állt, de ma megismétlődött számára az az emlék, amik már talán csak rémálmaiban kínozták. Erdei Zsolt ugyanis tizenkét menet után győztesen emelhette magasba a kezét és hol sírva, hol nevetve, hol a végtelenbe kiáltva hangoztathatta: Sikerült! Megvan!

Zsolt és a nézők érzését a pontozóbírók is igazolták, ugyanis a pontozólapokon 118-110, 117-111 és ugyancsak 118-110 állt. Erdei Zsolt 19-ik győzelmével az első olyan magyar ökölvívó lett, aki nem betöltetlen világbajnoki címet hódított el

2009. November 22. - 22:56:23
Válasz #22
Nem elérhető

lue


Erdei Zsolt megvédte világbajnoki címét
2004. szeptember 12.

 
 Izgalmas és színvonalas mérkőzésen, pontozással védte meg a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoki címét a veretlen Erdei Zsolt (21-0-0; 13 KOs) a román származású, Spanyolországban élő Alejandro Lakatussal (24-4-1; 18 KOs) szemben. [PTM & LS] 
   
A Kisstadionban megrendezett gálán Madár második alkalommal tette kockára januárban Julio César Gonzalez legyőzése révén megszerzett koronáját.

Kiválóságunk megfontoltan kezdte a találkozót. Már az első menetben rendre eltalálta kihívóját megelőző balegyeneseivel, akinek támadásait Zsolt zárt védekezéssel védte. A második menetben Lakatus már támadóbban lépet fel, azonban ütéseinek nagy része csupán a világbajnok kesztyűjét találta el. Madárnak azonban sikerült Lakatus két kesztyűje között bevinni ütéseket. A harmadik menetben a kihívó egyre agresszívabb rohamokba kezdett, amelyből Madár - gyorsaságának köszönhetően - jobban jött ki. A menet felénél a mérkőzésvezetőnek figyelmezetetnie kellett Lakatust sorozatos mélyütései miatt. Ezt követően Zsoltnak lehetősége nyílt arra, hogy megsorozza kihívóját, aki csak foggásal tudta megúszni a hatalmas pofonokat. A negyedik menetben Madár tovább növelte az előnyét: balkezes ütései változatlanul betaláltak, sőt: ismét sikerült többször megsoroznia Lakatust. Az ötödik menet kiegyenlített küzdelmet hozott, amit többek között a kihívó erőteljes támadásai eredményeztek. A hatodik menetben lehetett látni először Lakatus orrán és szemöldökén Madár kemény ütéseinek hatását. A hetedik menetben a bíró megintette a kihívót, mert ismételten mélyütést vitt be Madárnak. Mind a két bunyós sok ütést szedett be ebben a menetben, Erdei láthatólag a mérkőzés ezen periódusában esett át a holtponton. A látványos és izgalmas összecsapás utolsó szakaszában nemegyszer alakult ki adok-kapok küzdelem. Lakatus ekkorra már érezhette, hogy csak kiütéssel győzhet, ezért mindent bevetett a siker érdekében. Erdei Zsolt legnagyobb örömünkre most tökéletesen osztotta be erejét. Jobban, mint májusban Garay ellen, és magas színvonalú mérkőzésen, nagy küzdelemben jobbnak bizonyult kihívójánál.

A pontozóbírók ítélete alapján Erdei Zsolt 116:111, 118:109 és 116:112 arányban, egyhangú pontozással megvédte a WBO világbajnoki címét. Győzelmével Madár a szervezetektől független világranglistákon elfoglalt pozícióját is erősítette. A BoxRec internetes világranglistán az ötödik helyről a negyedikre "javított", beelőzve ezzel Dariusz Michalczewskit is.
 
 
A boldog címvédő a következőképpen értékelte az összecsapást: "Nagyon nehéz mérkőzésen vagyok túl. Minden elismerésem az ellenfélnek, mert nagyon keményen állta a sarat. Hála Istennek, én sokkal gyorsabb és mozgékonyabb voltam nála. Boldog vagyok, mert megtudtam mutatni, hogy jobb bokszoló és világbajnok vagyok. Nagyon örülök neki, hogy itt Magyarországon is megtudtam őrizni a világbajnoki címemet. Büszke vagyok arra, hogy ilyen sokan kijöttek erre a mérkőzésre és szorítottak értem. Nagyon jó volt a hangulat. Nagyon nagy köszönettel tartozok edzőmnek, aki az egész felkészülés alatt melettem állt. Nagyon sokat segített nekem: átlendített a holtpontokon nemcsak a felkészülés során, hanem a mérkőzésen is. Nem véletlenül tartom a világ legjobb edzőjének."

Erdei Zsolt szerint a következő címvédésére majd januárban fog sor kerülni. Madár számára most jöhet a jól megérdemelt pihenés, aztán a következő címvédések vagy esetleges címegyesítések.

 

2009. November 22. - 22:59:00
Válasz #23
Nem elérhető

lue


Garayt elnémították a pofonok
2005. február 28.
Az vitathatatlan, hogy Madár kedve volt már jobb, mint kevéssel a meccse után, de mégiscsak megőrizte a trónját, ugyanakkor a félnehézsúly WBO-uralkodója a média kérdéseinek kereszttűzében már tudott mosolyogni, és gyorsan az ujja köré csavarta a nagyrészt német sajtót.

Az ideges Hugo Hernán Garayt például nyilván elképesztette azzal a kijelentésével, hogy ez sokkal könnyebb győzelem volt, mint a tavaly májusi, igaz, az argentinnal dupla bajok voltak: amúgy sem a szellem óriása, ráadásul a Madártól kapott ütések miatt gyakorlatilag nem tudott beszélni, úgy bedagadt a szája.

Ezzel együtt - ellentétben az első mérkőzést követő sajtótájékoztatóval - Garay nem tajtékzott, elismerte a vereségét, és gratulált Erdeinek. Figyelemre méltó, hogy belülről hasonlóan érezték a két meccset.

2009. November 22. - 23:02:03
Válasz #24
Nem elérhető

lue


Erdei kiütötte Mehdi Sahnoune-t!
2005. október 23.

 
 Ma este a németországi Halleban lépett ringbe a veretlen Erdei Zsolt (23-0-0; 14 KOs), hogy negyedik alkalommal is megvédje WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét. A telt házas rendezvényen Zsolt ellenfele a korábbi WBA világbajnok Mehdi Sahnoune (31-2-0; 27 KOs) volt. [Hollywood] 
   
 
Az első három menetben Erdei egyértelműen jobb volt a kissé esetlen mozgású és folyamatosan támadó franciánál. Madár remek balegyenesekkel és néhány jó testütéssel simán hozta a meneteket.

A 4. körben kissé kiegyenlítetebbé vált a küzdelem, de ez is Erdeié volt. Az 5. menettől aztán Erdei szemmel láthatóan nagyon elfáradt, a mozgása is szétesett és egy komoly holtpontra került. A mérkőzés ezen szakaszában a francia volt összeszedettebb és irányította a meccset, de Erdei a 7. körre egy kicsit összekapta magát és szorossá tudta tenni ezt a felvonást.

A 8. menetben aztán Erdei látszólag túljutott a nehéz időszakon és simán nyerte ezt a szakaszt, majd a következő menetben már a körülményekhez képest nagyon jó teljesítményt nyújtott. A 10. menetben Sahnoune feljött és szorosabbá tudta tenni a felvonást, de Erdei egy kiváló kombinációval megnyerte ezt a kört is.

 
A mérkőzés bírája a világ elismerten egyik legjobb szakembere, Joe Cortez volt 
 


 
A 11. menetben a francia minden erőtartalékát mozgosította és folyamatosan támadta a világbajnokot. Az utolsó menetben folytatódott az előzőleg már megszokott koreográfia, Erdei szinte csak tántorgott a ringben, de a szintén rendkívül fáradt kihívó nem tudott megrendítő erejű találatot bevinni.

A menet vége felé aztán Zsolt egy hatalmas jobbegyenessel a kötelekhez küldte Sahnoune-t, majd egy remek sorozással védekezésképtelenné tette, mire Joe Cortez vezetőbíró közéjük ugrott és teljesen jogosan leállította a küzdelmet.

A meccs valószínűleg rendkívül fontos állomása volt Madár karrierjének, hiszen egyrészt első ízben tudott KO-val nyerni világbajnoki mérkőzésen, másrészt egy izgalmas összecsapáson, heroikus teljesítményt nyújtva, szinte az utolsó erőtartalékait mozgosítva nagyon értékes győzelmet aratott.

2009. November 22. - 23:03:54
Válasz #25
Nem elérhető

lue


Erdei ötödször is megvédte vb-címét
2006. május 07.

 
 Erdei Zsolt (24-0-0; 15 KOs) ötödik alkalommal is megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét, miután a tegnap esti düsseldorfi gálán a 10. menetben technikai KO-val legyőzte az ausztrál Paul Murdochot (25-6-1; 16 KOs). [AirMan] 
   
Erdei több, mint fél év után lépett ismét szorítóba az esélytelenebbnek tartott 32 éves ausztrál ellenfele ellen, aki 2001-ben még cirkálósúlyban próbált szerencsét. Murdoch eddigi pályafutása alatt nem bokszolt még ilyen magasan jegyzett bokszolóval, ám 2002 decembere óta mind a 9 mérkőzését megnyerte, küzülük hét idő előtt ért véget, így semmi képp sem lehetett alábecsülni.

Az első menetek ennek alapján óvatos tapogatódzással kezdődtek, főként balegyenesekkel operált mindkét bokszoló. Az ausztrál igéretét meghazudtolva nem rohanta le a bajnokot, sőt egyértelműen kontra bokszot játszott, sokszor talán túl passzívan, főként védekezve hátrált Erdei támadásai elől.

A negyedik menetig kellett várni mire történt valami izgalom, Erdei egyik ütésétől Murdoch elbizonytalanodott, talán kicsit meg is rogyott, de a magyar klasszis rohamát kibírta lábon, így már a ringsarokban pihentette ki az ütközet okozta nehézségeket.

Az elkövetkező három menet ismét nem hozott nagy izgalmakat, Erdei egyenesekkel, néha egy-egy kombinációval terelgette kihívóját, magabiztosan hozva a pontokat a pontozólapokon.
 
 
A nyolcadik menet második felében Erdei szokásos egyeneseivel ostromolta az ausztrál fedezékét, majd közelről bevitt két-három balhorgot, amit egy homlokra mért jobbegyenessel toldott meg. Az ütések hatására Murdoch padlót fogott és csaknem kiszámolta a bíró. Az ausztrál csak jóindulattal folytathatta a mérkőzést, de Erdei ismét képtelen volt a menet végéig véget vetni a küzdelemnek.

A kilencedik menet is csak töltelék volt meccs képében, igazi parázs boksz ekkor sem történt, Murdoch passzivitásába mintha Erdei is belefáradt volna.

A tizedik felvonás elején az ausztrál kezdeményezőként lépett fel, de Erdei kontrájába és saját lendületébe, esetlen és koordinálatlan mozgásába beletört a bicskája. A kezdő gongszót követő 19. másodpercben Mark Nelson vezetőbíró TKO-val beszüntette a mérkőzést, hisz a mérkőzés képe oly egyoldalú volt, hogy nem volt értelme tovább folytatni a meccset.
 
Erdei ezzel a győzelmével ötödször is megvédte világbajnoki övét és sikerrel készülhet a nyár közepén vagy végén tartandó következő címmérkőzésére, talán a Dariusz Michalczewskit korábban kiütő WBA világbajnok francia Fabrice Tiozzo ellen.
 

2009. November 22. - 23:06:03
Válasz #26
Nem elérhető

lue


Erdei simán verte Ulrichot!
2006. július 29.

 
 Pályafutása hetedik világbajnoki címmérkőzését vívta Erdei Zsolt ma este Oberhausenben. A WBO veretlen félnehézsúlyú világbajnoka klubtársával, a magasra taksált Thomas Ulrichal találkozott a nagyszabású Universum Box-Promotion rendezvényen. [Hollywood] 
   
 
Erdei nagyszerűen kezdte az összecsapást és villámgyors balegyeneseivel rendre megelőzte és sakkban tartotta a németet, aki szemmel láthatóan sokkal statikusabb és lassabb volt, mint a világbajnok. A sima első két menet után a harmadik felvonásban a magyar bunyós visszavett és Ulrich szorosabbá tette a küzdelmet. A negyedik és az ötödik körben Madár tovább folytatta fegyelmezett, precíz, de nem igazán látványos bunyóját és mindkét menetet könnyedén megnyerte. Ulrich rendkívül rossz százalékban találta el a világbajnokot és láthatóan nem igazán tudott mit kezdeni Madárral. Ráadásul a német orrán egy seb is keletkezett, melyet folyamatosan kezelni kellett a szünetekben, igaz ez látszólag nem hátráltatta őt. A középső menetekben a koreográfia semmit nem változott, a kihívó jött komótosan előre és szorgalmasan ütötte Madár kettős fedezékét, míg Erdei gyors balegyenesei nagyon jó százalékban érték el Ulrichot. A hetedik menet közepénél Erdei ritmust váltott és egy szép hármas kombinációval az addigi legkomolyabb találatokat helyezte el Ulrich fején, aki azonban gond nélkül átvészelte a kritikus pillanatokat. A következő menetben újra jöttek Erdei jobbkezesei, amiből viszonylag keveset ütött a meccsen és sokszor zavarba hozta ezzel a németet. A mérkőzés utolsó harmadába Madár nagy pontfölénnyel érkezett és nyilvánvaló volt, hogy ezt a meccset csak kiütéssel veszítheti el, ráadásul a szünetekben jól látszott, hogy Ulrich bal szeme egyre jobban bedagadt ami mindenképpen zavaró lehetett a számára. A 9. menettől Zsolt a biztos vezetés tudatában visszavett, aminek eredményeképpen Ulrich feljött és talán elvitt néhány menetet, de a győzelem továbbra sem forgott veszélyben. Az utolsó menetben Ulrich tudta, hogy csak kiütéssel nyerhet és próbálkozott is tisztességgel, de a pályafutása legjobb kondijában lévő Erdei nagyon összeszedett, higgadt és taktikus volt, aki tetszés szerint kontrázta meg a németet. A mérkőzés után elsősorban a világbajnok ünnepelte magát, de Ulrich sem tűnt elkeseredettnek. A pontozók egyhangú döntéssel, 120-108, 118-110, 116-112 nagy fölénnyel, de teljesen megérdemelten Erdei Zsoltot látták jobbnak, aki hatodik alkalommal is megvédte WBO világbajnoki címét. Mindent összevetve Erdei Zsolt egy nagyon kemény mérkőzést hozott igen magabiztosan és karrierje egyik legnagyobb és legfontosabb győzelmét aratta.

2009. November 22. - 23:08:14
Válasz #27
Nem elérhető

lue


Erdei kiütötte Santiagot
2007. január 27.

 
 Az amerikai Danny Santiago ellen lépett ringbe ma este Erdei Zsolt, hogy hetedik alkalommal is megvédje WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét. [Hollywood] 
   
 
Madár az első tapogatózó menetet követően a második körben egy gyönyörű balhoroggal padlóra küldte ellenfelét, aki azonban folytatni tudta a küzdelmet. Ezt követően Erdei még jobban erőltette legnagyobb fegyverét a gyors balegyenest, amivel rendre megelőzte az amerikai kihívót. A 4. menetben mindkét bunyós bőre felrepedt, de szerencsére ez egyiküket sem befolyásolta és Erdei magabiztosan hozta továbbra is a meneteket. A 7. felvonástól kezde Santiago látványosan lelassult és csupán elvétve tudta elérni Erdeit, aki csak annyit adott ki magából, ami a menetek megnyeréséhez kellett. A 8. menetben a kihívó mozgásán már nagyon látszott a fáradtság, ráadásul Madár egy pontos jobbegyenessel padlóra is küldte az elcsigázott amerikait, aki ugyan felállt, de a következő Erdei rohamnál a mérkőzésvezető beszüntette a teljesen egyenlőtlenné vált küzdelmet.
 
 
Madár ezzel 26. profi meccsét is megnyerte és továbbra is őrzi a WBO világbajnoki címét

2009. November 22. - 23:09:56
Válasz #28
Nem elérhető

lue


Erdei megvédte címét
2007. november 25.

 
 Tegnap este a drezdai Freiberger Arenában vívta 10. világbajnoki címmérkőzését Erdei Zsolt. A WBO félnehézsúlyú világbajnoka Tito Mendozával csapott össze.
   
 
Zsolt visszafogottan kezdte a meccset, de a már védjegyévé váló balegyenesekkel ha vékonyan is de hozta a találkozó első negyedét. A negyedik menetben azonban az előzetesen teljesen esélytelennek tartott panamai egy jobbegyenessel tisztán eltalálta Erdeit, aki ettől kicsit megrogyott és miután ellenfele ráugrott igen nehéz helyzetbe került. Szerencsére Zsolt ki tudott kerülni a szorult helyzetből és a menet végére, már bele-bele tudott verni ellenfele rohamaiba. Ezután láthatóan Zsolt az eddiginél is ovatosabbá vált, és mivel Mendoza sem tudott igazán közel kerülni Madárhoz, a kivülálló nézők számára gyakorlatilag unalomba fulladt a találkozó. A láthatóan közel sem élete formájában bokszoló Erdei összességében 3-4 menettel mindenképpen jobb volt a kihívónál, amit 2 pontozó lapja (116-112, 117-111) hűen tükrözött. Azonban a 3. döntnök 111-117-es pontozása Mendoza javára több mint érdekes. A lényeg, hogy Erdei 9. alkalommal is megvédte világbajnoki övét, de kérdés, hogy egy Glen Johnson vagy egy Chad Dawson ellen ez a forma elég lenne-e.

2009. November 22. - 23:11:59
Válasz #29
Nem elérhető

lue


Erdei kipontozta Barashiant!
2009. január 10.

 
 Ma este Magdeburgban lépett ringbe a WBO félnehézsúlyú világbajnoka Erdei Zsolt. A Yuri Barashian elleni meccs tétje azonban csupán Erdei veretlensége volt, ugyanis a kihívó nem tudta hozni a tegnapi mérlegelésen az előírt súlyhatárt. [hollywood] 
   
 
a WBO két magyar világbajnoka 
Madár nagyon jól kezdte a meccset és többször is eltalálta balkezes ellenfelét, aki szemmel láthatóan sokkal lassabbnak és jóval nehezebbnek tűnt a világbajnoknál. A második és a harmadik menetben Erdei tovább növelte a fölényét és már hangsúlyos ütéseket is be tudott vinni az akkor kissé fásultan bokszoló Barashiannak. A következő menetben a szokásosnál sokkal agresszívebben bokszoló világbajnok kicsit kiengedett és az utolsó fél percben több nagy ütést beszedett, de ezt szerencsére minden következmény nélkül viselte. Ezt követően kicsit kiegyenlítettebb lett a meccs, de féltávnál nyilvánvaló volt, hogy Erdei nagy pontfölénnyel vezet és ezt a meccset csakis kiütéssel veszítheti el. A hetedik és a nyolcadik menetben Barashian kissé magára talált és több találatot is elért, míg Madár jelentősen csökkentette az indított ütések számát, így a találkozó kiegyenlítettebbé vált. A kilencedik menetben a kihívótól pontot vont le a mérkőzésvezető, miután három alkalommal is mélyet ütött, majd egy vétlen fejelést követően Erdei szemöldöke vérezni kezdett, de ez látszólag nem zavarta meg őt. Az utolsó három menetben Barashian újítani próbált és több kemény ütése is eltalálta a magyar klasszist, de igazán komoly bajba egyszer sem került Erdei, akinek ekkor láthatólag már csak az utolsó gongszó meghallása volt a fő célja. Ez sikerült is neki és teljesen egyértelmű volt az eredmény kihirdetése előtt, hogy egyhangú pontozásos győzelmet aratott. A pontozók végül 116-111, 117-110, 116-111 arányban Zsoltot látták jobbnak, aki így készülődhet az augusztusi magyarországi Universum gálára.

Mindent összevetve Erdei a meccs első felében karrierje egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, rendkívül agresszíven, szellemesen és hatékonyan bunyózott. A találkozó második fele már szorosabb küzdelmet hozott, itt elsősorban Erdei taktikai felkészültsége és rutinja mutatkozott meg.