Citromos gyömbéres húspogácsákEnnek a receptnek az alapját egy igazi thai szakácskönyvben olvastam, nagyon megtetszett, mert olyan frissnek, tavaszinak hatott. Most, hogy ennyit süt a nap és a napi hőmérséklet többször is elérte a 15-18 fokot, ideje volt elkészíteni. Nem is gondolná az ember mennyire üdítően friss ízt tud adni a citromhéj és a gyömbér egy húsnak, főleg ha finom zöldfűszerekkel van kombinálva. A húspogácsában snidling van, a citromos joghurtban pedig koriander, de szerintem mentával is zseniális lenne. Tami is imádta! Érdemes megkóstoltatni a kicsikkel is az ilyen ízeket, ez nem fűszeres annyira, azonban egy más ízvilágot jelent, mint a megszokott, ők pedig még fogékonyak az újdonságokra. Tami úgy ette, mintha egész nap nem evett volna, három hatalmas húspogácsa csúszott le a pici pocijába.
Hozzávalók: 4-5 csirkecomb kicsontozva (mell is jó, de az sokkal szárazabb hús)
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
2 cm-es gyömbér darab reszelve
2 evőkanál aprított snidling
só
1/2 gerezd fokhagyma reszelve
2 dl natúr joghurt (legjobb a görög)
1 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál aprított koriander
zsemlemorzsa
opcionálisan chili
Elkészítése: 1. A húst daráljuk le és keverjük bele a gyömbért, a tojást, a fokhagymát, a snidlinget és a sót.
2. Hevítsünk fel egy serpenyőt kevés olajjal, a húsból formázzunk pogácsákat, forgassuk meg őket zsemlemorzsában és süssük meg kb 10 perc alatt.
3. A joghurtot keverjük el a citromlével, a korianderrel. Tehetünk bele chilit is, ha szeretjük a csípőset.
4. Salátával, koktélparadicsommal diétás, de finom vacsora.
TIPP: grillezhetjük is a húst. Ebben az esetben nyársnak használjunk ázsiai citromfüvet, a citrusos aroma ez esetben még intenzívebb lesz.
Elkészítési idő: 30 perc
Forrás:
http://www.alacarte-kulinaria.blogspot.com