Általános Témák > Kaja Zóna

Diéta dilemma

(1/8) > >>

Rencsi:
Halihó!

Az összes diétás kaja részlegébe csöppentél!
Ha nincs ötleted hogyan lehet változatossá tenni a csirkét, pulykát, marhát, túrót, stb.-it, úgy,hogy egy igazán finom, fehérjedús és korántsem egyhangú ételek kerüljenek eléd, akkor a legjobb helyen jársz!

Ízelítőül:

HAJDINÁS HÚSSAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ

Hozzávalók:                        
   ~9 darab közepes nagyságú zsenge karalábé (~4×250 g);
   50 dkg darált csirkemellfilé/pulykamellfilé;
   125 g zabpehely;
   25 g hajdinakása;
   2+1 evőkanál olívaolaj;
   1 közepes fej vöröshagyma (50g)
   1 tojás;
   1 kisdoboz tejföl (175 g);
   Só; bors
   10 dkg sajt;

Elkészítés:
1.   A karalábék legtetejét levágjuk, és a díszítéshez félretesszük. A többi részét meghámozzuk és az alján kis talpat vágunk, hogy megálljon. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig előfőzzük, így könnyebben ki tudjuk vájni a közepüket. Kiemeljük a vízből és egy élesebb peremű kanállal amennyire lehetséges, kiszedjük a belsejüket.
2.   Ameddig a karalábék előkészülnek, megcsináljuk a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a felkockázott hagymát (ne legyen túl forró a zsiradék, mert az olívaolaj hamarabb megég, mint a többi). Amint üveges, beletesszük a darált húst és többször kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amíg fehéredik, egy kisebb serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a zabot, majd, kb. 2-3 perc után az hajdinakását is hozzátesszük és együtt pirítjuk tovább őket.  A kifehéredett húst (zsiradékja nélkül) összekeverjük a pirult hajdinás zabbal, ezzel kész a töltelék.
3.   A tejfölt elkeverjük kis sóval, borssal és 1 egész tojással. A karalábékat betöltjük, a tetejüket megöntözzük a tojásos szósszal, sajtot reszelünk rá és előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Tálaláskor a félretett tetőkkel díszítjük.

 /7%

atleeta:
Ez lesz az elkövetkező pár hétben még a kedvenc topicom  /7% sok -  sok receptet kérünk  :-){

Tündi-Bündi:

--- Idézetet írta: Rencsi - 2010. Február 25. - 22:56:55 ---Halihó!

Az összes diétás kaja részlegébe csöppentél!
Ha nincs ötleted hogyan lehet változatossá tenni a csirkét, pulykát, marhát, túrót, stb.-it, úgy,hogy egy igazán finom, fehérjedús és korántsem egyhangú ételek kerüljenek eléd, akkor a legjobb helyen jársz!

Ízelítőül:

HAJDINÁS HÚSSAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ

Hozzávalók:                        
   ~9 darab közepes nagyságú zsenge karalábé (~4×250 g);
   50 dkg darált csirkemellfilé/pulykamellfilé;
   125 g zabpehely;
   25 g hajdinakása;
   2+1 evőkanál olívaolaj;
   1 közepes fej vöröshagyma (50g)
   1 tojás;
   1 kisdoboz tejföl (175 g);
   Só; bors
   10 dkg sajt;

Elkészítés:
1.   A karalábék legtetejét levágjuk, és a díszítéshez félretesszük. A többi részét meghámozzuk és az alján kis talpat vágunk, hogy megálljon. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig előfőzzük, így könnyebben ki tudjuk vájni a közepüket. Kiemeljük a vízből és egy élesebb peremű kanállal amennyire lehetséges, kiszedjük a belsejüket.
2.   Ameddig a karalábék előkészülnek, megcsináljuk a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a felkockázott hagymát (ne legyen túl forró a zsiradék, mert az olívaolaj hamarabb megég, mint a többi). Amint üveges, beletesszük a darált húst és többször kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amíg fehéredik, egy kisebb serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a zabot, majd, kb. 2-3 perc után az hajdinakását is hozzátesszük és együtt pirítjuk tovább őket.  A kifehéredett húst (zsiradékja nélkül) összekeverjük a pirult hajdinás zabbal, ezzel kész a töltelék.
3.   A tejfölt elkeverjük kis sóval, borssal és 1 egész tojással. A karalábékat betöltjük, a tetejüket megöntözzük a tojásos szósszal, sajtot reszelünk rá és előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Tálaláskor a félretett tetőkkel díszítjük.

 /7%

--- Idézet vége ---
Na asszem ezt megcsinálom Lalinak imádja a hajdinát :) és van darált húsi otthon :)  :-*

csaba.r:
Csirkemell pizzasütő módra kicsit másképpen

Egy nagy 40 dkg csirkemell
3 paradicsom
3 cikk fokhagyma
só, bors
olasz pizzafűszer, kakukkfű
6 szelet sajt
olaj


Egy nappal a fogyasztás előtt a csirkemellet fölszeletelem, kb 6 szelet lesz belőle. Sóval, borssal és fokhagymával befűszerezem és éjszakára hűtőbe teszem. Másnap egy serpenyőben előmelegitek 2 ek olajat és azon picit átsütöm a húst. Egy tepsit bekenek vékonyan olajjal(kb. 2 ek) és beleteszem az elősütött hússzeleteket. Megszórom kakukkfűvel és pizzafűszerrel, majd a paradicsomot rákarikázom. Enyhén azt is megsózom, majd minden szelet húsra ráfektetek egy szelet sajtot és a sütőbe teszem kb. 15-20 percre.

csaba.r:
Sonkás- mozzarellás csirkemell

20 dkg (3 szelet) csirkemell
10 dkg mozzarella sajt
3 szelet gépsonka
só, bors, kakukkfű, rozmaring ág
liszt, 2 ek. olívaolaj
Narancs karikák


A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe hempergetjük és mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. Papírral bélelt serpenyőbe tesszük, rátesszük a sonkát, a felszeletelt mozzarella sajtot, és mellé a rozmaring ágat. Rátesszük a narancs karikákat és kakukkfűvel meg sóval, borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése