Általános Témák > Saját cikkek

keverem-kavarom

(1/146) > >>

Rencsi:
Sziasztok!
Sztereo tegnap már is utalt rá, hogy jön a fórum kuktája (remélem rá is fogok szolgálni), hát itt volnék.  :-):-)::
Ahogy az időm engedi, megpróbálok minék több reform kaját kikísérletezni, és feltenni, hogy egy kicsi plusszal izgalmasabb legyen a csirke-rizzsel, hal-rizzsel és tojás összeállítás. Én csak az alapreceptet írom fel, hogy miként csináltam az ételt, és miből mennyit tettem. Ezeket alakítsátok a saját szükségleteitekhez. Remélem hasznos tippeket adhatok és hamarosan jön egy klasszikus.
Üdv: Rencsi

Linda Varga Namat:
Szió!

Üdvözlünk a fórumon Rencsi ! :-):-)::

Ez egy nagyon jó téma  @:-) szerintem mindenki várja már a recepteket  /7% :-oD.

Nutzilla:
...majd a halas tojást is.  <:-) ;D

Rencsi:
Köszi a fogadtatást!
A halas tojás még kísérleti stádiumban van, de belátható időn belül az is meglesz. Először is mivel kezdjem...aha!
Nézzünk  a kimaradt rizs felhasználására egy ismert receptet. Kicsit hosszadalmas, de megéri! Kb 4 adagra a recept:

Rakott brokkoli
Kb. 30 dkg brokkolit rózsájaira szedve vízben megpároljuk (ne főljön szét!) Közben 60 dkg darált pulyka/csibi/marha husit kevés olivaolajon fehéredésig sütjük, közben ízlés szerint só+bors. Ennek az elkészülte is kb 10 perc. A 3 adagnyi rizs már megvan, ez is 30 dkg. Most pedig jön az összeállítás: Egy tűzálló tál alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a párolt brokkolikat beletesszük szépen sorban. Erre jön a rizs, majd a réteg husi következik. Ha maradt ki brokkoli, akkor a tetejére rakjuk még rá. És most jöjjön az öntet: 1 kisdobozos zsírszegény tejfölt elkeverünk 1-2 egész tojással, ízlés szerinti sóval, borssal. Ezzel egyenletesen beborítjuk az egészet. Ha nagyon extrát szeretnénk 5 dkg sajtot reszeljünk a tetejére.
A tepsit takarjuk le alufóliával és közepes hőfokon (légkeveréses: 170°C) 20 percig sütjük, majd levéve a fóliát pirosra pirítjuk a tetejét.
 /7%
Na, hogy hangzik??

Rencsi:
Most pedig jöjjön egy tömegnövelős kajcsi. 4 adag
Reform spagetti
1. először előkészülünk: megpucolunk 1 sárgarépát, 1 cikk zellert (igen, jól olvassátok). Ezeket 0,5-1 cm-es kockákra vágjuk. Egy közepes vöröshagymát apróra felkockázzuk.
2. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, majd 60 dkg sovány darált marhahúst is hozzáadjuk. Ezt folyamatosan kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik. Ez kb. 6-8 perc. A kockákra vágott zöldségeket beledobjuk. Ezt követően 8 ek sűrített paradicsomot adunk hozzá (legjobb a Kecskeméti üveges, mert nem cukrozott) és összekeverjük. Kb. 2 dl vizet öntünk hozzá, hogy sűrű mártás legyen belőle. Megsózzuk, megborsozzuk, csipet kakukkfűvel és rozmaringgal (ezzel óvatosabban bánjatok) fűszerezzük. Lefedve pároljuk.
3. Közben, apránként beleönthetünk 1 dl száraz vörösbort, de ez el is maradhat (de ez nagyon jó ízt ad, és az alkohol is elpárolog)
4. A párolás kb. 10-15 percig tart. Persze közben kóstoljuk, hogy elég fűszeres-e a számunkra, és hogy a répa megfőtt-e.
5. Teljes kiörlésű tésztával kínáljuk.
 /7%
tipp: ha nem bírunk el ekkora adaggal, akkor fagyasszuk le, akár tésztával együtt. Jól bírja. ;)
Az elkészült remeket holnap fogják tesztelni, úgyhogy majd olvashatjátok a vélemény róla.
Egyszerűbb receptek is jönnek majd, meg persze édességek. (Csak a Zsolti kedvéért pl. Nutellás spitáltorta  ))=/  )

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése