No elolvasgattam a hozzásszólásokat, és érdekes dolgokat írtatok és senkit nem akarok fikázni
, de akkor van értelme egy témáról mélyebben beszélgetni, ha megtaláljuk a célját. Már többször akartam írni, de aztán mindig letettem róla, gondoltam kivárom a végét. Az hogy megállapítjuk huhh ez az aminosav mennyire jó meg azt így bontja a szervezet, meg ez a "kedvencem" akkor van értelme, ha eszerint is csináljuk ezekután a testépítést lévén ez gyakorlati sport. Most szívesen megkérdezném a téma megindítása óta ki eszik több arginint, vagy táplálkozik teljesen máshogyan.
Ezért sem akartam beleszólni vagy kijavítgatni a hozzászólásokat, mert akkor elmentünk volna a ki mennyire hihetetlenül művelt irányba...
amit hiányoltam, hogy támasszuk meg tényekkel, hamár írunk valamit, és nézzük a gyakorlati hasznát. Komolyan kicsit kihaltam azon a 1db táblázaton ahol csak az maradt ki melyik csík mit jelent!
Szóval elnézést mindenkitől, és akkor próbálok egy kicsit hasznosabb lenni, és nem off:
Szóval: 1, a növényi fehérjéket teljesen alulbecsülik ez igaz, 2 a változatosságot is pedig a kettő kombinációja sokszor pont kiegészíti egymást. Lásd Németh Pisti sem egy fajta fehérjeforrást eszik, eszik halat is csirkét is stb... A növényi fehérjék hasznosságánál különösen fontos a változatosság, ha ki akarjuk használni ezeknek az előnyeit is. Feltöltök egy könnyen értelmezhető táblázatot (nézzétek meg a sárga mezőket) egy 1970 es Biokémia könyvből (ez azóta sem változott) bizonyos tápanyagok esszenciális aminosavprfofiljáról, és nézzétek csak meg mi van ha pl. a rizst egy kis krumlival kombináljuk, pont "kiütjük a két sárga mezőt"... Vagy, hogy a marha mellé miért is kell más protein a teljes hasznosuláshoz?? Ha szervezetben nincsenek egyensúlyban az aminósavak a feleslegeseket egyszerűen nem használja föl a szervezet, ezt jól tudjuk. De! a növényi fehérjék koránt sem annyira szarok és hiányosak mint a legtöbben gondolnánk...