2024. Április 28. - 21:51:29
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: The Secret - A Titok  (Megtekintve 18502 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. November 05. - 14:10:38
Megtekintve 18502 alkalommal
Nem elérhető

Balu

Globális moderátor
1 hete kaptam egy könyvet és DVD-t, The Secret - A Titok cimmel, kiváncsi lennék kinek mi a véleménye erről a gondolkodásmódról.

Idéznék pár mondatot a könyvből:

A Titok

A Titok évszázadokon keresztül rejtve volt. Nemzedékről nemzedékre örökítették, mohón sóvárogtak utána, elvesztették, ellopták, hihetetlen pénzekért adták-vették. Az évezredes Titok tudói olyan történelmi nagyságok voltak, mint Platón, Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein, és még sok más feltaláló, teológus, tudós és elismert gondolkodó.

A Nagy Titok töredékei eddig is fellelhetők voltak szájhagyomány útján fennmaradt bölcsességekben, irodalmi művekben, különböző vallásos és filozófiai szövegekben. A darabkák azonban most először állnak össze teljes kinyilatkoztatássá, mely képes megváltoztatni mindazok életét, akik kapcsolatba kerülnek vele.

A múlt vezetői, akik ismerték A Titkot, maguknak akarták a vele járó hatalmat, ezért tudatlanságban tartották az embereket. Így A Titok egy szűk réteg kiváltsága maradt. A történelem során az emberiség mindig is sóvárgott A Titok bölcsessége után, de olyanok is akadtak szép számmal, akik megtalálták a módját, hogy a világ elé tárják ezt a tudást.

Olyan költőóriások örökítették meg műveikben, mint William Shakespeare, Robert Browning és William Blake. Kiváló zenészek - például Ludwig van Beethoven - komponáltak zenét róla. Elévülhetetlen érdemű művészek, köztük Leonardo da Vinci festették meg képeiken. Nagy gondolkodók - Szókratész, Platón, Ralph Waldo Emerson, Pitagorasz, Sir Francis Bacon, Sir Isaac Newton, Johann Wolfgang Goethe és Victor Hugo - foglalkoztak vele írásaikban. Ezek az emberek egytől egyig halhatatlanok, akiknek legendás története és munkássága évszázadokat élt túl.

Vallások - köztük a hinduizmus, a hermetikus tradíció, a buddhizmus, a judaizmus, a kereszténység és az iszlám -, valamint ősi kultúrák, például a babilóniaiak és az egyiptomiak szent szövegeiben és történeteiben találhatunk rá utalásokat.

Ha az ősi írásokat tanulmányozzuk, minden században megtaláljuk annak a törvénynek a lenyomatát, amin A Titok alapul. Már Krisztus előtt 3000 táján kőbe vésték. Bár voltak, akik mohón csak maguknak akarták, ez a tudás valójában mindig is elérhető volt bárki számára. A törvény születése egészen az idők kezdetére nyúlik vissza. Mindig is volt, és mindig is lesz.

Ez a törvény a vonzás törvénye. Ez határozza meg az univerzum egészének rendjét, beleértve a te személyes életed minden egyes pillanatát és történését is. Nem számít, hogy ki vagy és hol élsz, teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg tapasztalataidat, mégpedig az elmédben felbukkanó gondolatok által. Ez utóbbiak révén te magad hívod életre és működteted ezt a mindenható törvényt.

1912-ben Charles Haanel úgy jellemezte a vonzás törvényét, mint „a leghatalmasabb és legcsalhatatlanabb törvényt, amelyen az egész teremtett világ alapul". A bölcsek mindig is tudtak erről, egészen az ősi babilóniaiaktól kezdve. Egy kis, kiválasztott embercsoport mindig is tisztában volt vele.

Az ősi Babilónia életéről és mesés gazdagságáról sokat kiderítettek már a tudósok. Gondoljunk csak a világ hét csodájának egyikére, a babiloni függőkertre. Az ott élő emberek nem csak ismerték az univerzumot meghatározó törvényeket, de azt is tudták, hogyan fordítsák ezeket a saját hasznukra, ennek köszönhetően pedig a világ egyik leggazdagabb népévé váltak.

Mit gondolsz, mi az oka annak, hogy az emberiség összbevételének mintegy 96 százaléka a népesség 1 százalékának zsebében landol? Ugye nem hiszed, hogy ez csupán véletlen? E mögött tudatosság rejlik. Ők azok, akik ismerik a Titkot.


Mindannyiunkat egy végtelen erő mozgat, és ugyanazok a törvények vonatkoznak ránk. Az univerzum törvényei olyan precízek, hogy lehetővé teszik űrrepülők megalkotását, amelyek embereket visznek a Holdra, századmásodperces pontossággal landolva a felszínén. India, Ausztrália, Új-Zéland, Stockholm, London, Toronto, Montreal, New York - bárhol is élj, téged is ugyanaz az erő, ugyanaz a törvény mozgat. A vonzás törvénye!

A Titok nem más, mint a vonzás törvénye!

Meglepő módon ez egy jól ismert elmélet. A pozitív gondolkodás hatalmának elmélete, amely a vonzás törvényén alapszik, és ami szerint gondolataink - vagyis az univerzummal folytatott párbeszédünk - és pozitív érzéseink határozzák meg sikereinket. A Nagy Titok töredékei eddig is fellelhetők voltak szájhagyomány útján fennmaradt bölcsességekben, irodalmi művekben, különböző vallásos és filozófiai szövegekben. A darabkák azonban most először állnak össze teljes kinyilatkoztatássá. S ez képes megváltoztatni mindazok életét, akik kapcsolatba kerülnek vele.


Ezek a részek kevésbé adják vissza a gondolatmenetet, de a lényeg, hogy mindent amit elképzelünk az valóra válik. Mindent mi vonzunk bele az életünkbe. Persze nem ilyen egyszerű a dolog, de pozitiv gondolatokkal és tettekkel mi alakithatjuk az életünket...pozitiv irányba. Negativ gondolatokkal, pedig ellenkezőleg...

2009. November 05. - 14:15:45
Válasz #1
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Érdekes a könyv olvastam az első 30 oldalt, tovább azonban nem, mert mert amit leír az első 25-30 oldalon azt fejti ki a könyv további részében, tehát elég elolvasni az elejét ;D.

Bocsi csak utána nekem már nem volt annyira érdekes, de megjegyezném, hogy nem ír hülyeségeket, mert pl. Schwarzenegger sem véletlen ennyire sikeres, nagyjából azt a gondolkodásmódot követi amit a könyv leír.

 
Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2009. November 05. - 14:19:27
Válasz #2
Nem elérhető

Balu

Globális moderátor
Érdekes a könyv olvastam az első 30 oldalt, tovább azonban nem, mert mert amit leír az első 25-30 oldalon azt fejti ki a könyv további részében, tehát elég elolvasni az elejét ;D.

Bocsi csak utána nekem már nem volt annyira érdekes, de megjegyezném, hogy nem ír hülyeségeket, mert pl. Schwarzenegger sem véletlen ennyire sikeres, nagyjából azt a gondolkodásmódot követi amit a könyv leír.

 

Igen, valóban a könyv eleje az érdekesebb. Az elején leirja, hogy mit kéne csinálni...a többiben viszont azt, hogy hogyan. Az alapelvvel én amúgy teljesen egyetértek. Pozitiv gondolkodás...csak igy megy. Ha negativ gondolatokkal árasztod el magad belül...akkor olyan is lesz az életed.

2009. November 05. - 14:20:41
Válasz #3
Nem elérhető

meghalokhogyharámnézel


Érdekes...bővebben?
Ha Wichitában buksz, azért buksz, mert Wichitában vagy.

2009. November 05. - 14:22:55
Válasz #4
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Érdekes...bővebben?
Bővebben...érdemes megvenni a könyvet....persze nem azért jött létre ez a topic, hogy reklámot csináljunk a kiadványnak, de tényleg nem árt elolvasni.


Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2009. November 05. - 14:29:03
Válasz #5
Nem elérhető

AtomAnti


Én a filmet láttam és szerintem nagyon jó.
The pain you feel today will be the strenght you feel tomorrow.
Hard work beats talent when talent doesn't work hard.
"A világon semmiféle tehetség el nem vesz. Nem olyan bolond a természet, hogy hiába teremtsen erőket. Amit teremt, azért teremti, hogy hasznát vegye."
"A tehetség utat tör magának."

2009. November 05. - 19:58:24
Válasz #6
Nem elérhető

Gabe


Most ezé' új topikot kell nyitni?
Ezt kell csinálnie?  ;D
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. November 05. - 20:06:14
Válasz #7
Nem elérhető

Prod

Globális moderátor
Én kb 2évvel ezelőtt láttam a filmet, nem rossz  ;) Bár eddig még nem nagyon tapasztaltam a hatását  ;D
Az igazság az, hogy a titok bennem, bennünk lakozik  ;)

2009. November 09. - 00:39:29
Válasz #8
Nem elérhető

Rencsi


1 hete kaptam egy könyvet és DVD-t, The Secret - A Titok cimmel, kiváncsi lennék kinek mi a véleménye erről a gondolkodásmódról.
...
Én még születésnapomra kaptam meg ezt a könyvet egy számomra nagyon kedves embertől, de csak a nyáron olvastam el, mikor a padlóra kerültem úgymond. Friss diplomásként az állás amit szerettem volna nem jött össze, mellé még a magánélet is a padló alá került, sorra jött egy csomó más baj, gond, kilátástalnaság. Ekkor elolvastam a könyvet, és egyre pozitívabban álltam mindenhez. És hirtelen, véletlenszerűen jöttek a lehetőségek az életembe. Most egy olyan munkahelyen dolgozhatok amiről mindig is álmodtam,több mint 100 emberből engem választottak és pont attól a naptól, amire azt mondtam: én X-dikén akarok kezdeni. A további tanulmányaimat is tudom csinálni mellette és a nyelvet is, azt amit akartam, úgy hogy támogatják. Lehet, hogyha nem olvasom el, akkor is minden így történik, de ebben én erősen kételkedem. Ezeken kívül még rengeteg olyan dolog történt velem, amire sokan azt mondták, hogy lehetetlen, mégis sikerült. Ez erősen elgondolkodtató, hogy tényleg van benne valami. :)
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. November 09. - 00:40:39
Válasz #9
Nem elérhető

God Vazzeg


1 hete kaptam egy könyvet és DVD-t, The Secret - A Titok cimmel, kiváncsi lennék kinek mi a véleménye erről a gondolkodásmódról.
...
Én még születésnapomra kaptam meg ezt a könyvet egy számomra nagyon kedves embertől, de csak a nyáron olvastam el, mikor a padlóra kerültem úgymond. Friss diplomásként az állás amit szerettem volna nem jött össze, mellé még a magánélet is a padló alá került, sorra jött egy csomó más baj, gond, kilátástalnaság. Ekkor elolvastam a könyvet, és egyre pozitívabban álltam mindenhez. És hirtelen, véletlenszerűen jöttek a lehetőségek az életembe. Most egy olyan munkahelyen dolgozhatok amiről mindig is álmodtam,több mint 100 emberből engem választottak és pont attól a naptól, amire azt mondtam: én X-dikén akarok kezdeni. A további tanulmányaimat is tudom csinálni mellette és a nyelvet is, azt amit akartam, úgy hogy támogatják. Lehet, hogyha nem olvasom el, akkor is minden így történik, de ebben én erősen kételkedem. Ezeken kívül még rengeteg olyan dolog történt velem, amire sokan azt mondták, hogy lehetetlen, mégis sikerült. Ez erősen elgondolkodtató, hogy tényleg van benne valami. :)

Egyre érdekesebbnek tűnik ez a könyv  ;D

2009. November 09. - 00:49:51
Válasz #10
Nem elérhető

Rencsi


1 hete kaptam egy könyvet és DVD-t, The Secret - A Titok cimmel, kiváncsi lennék kinek mi a véleménye erről a gondolkodásmódról.
...
...

Egyre érdekesebbnek tűnik ez a könyv  ;D
Jaja, de az elejétől érdemes elkezdeni olvasni és nem csak úgy beleszemezgetni. :D
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. November 09. - 10:04:49
Válasz #11
Nem elérhető

God Vazzeg


1 hete kaptam egy könyvet és DVD-t, The Secret - A Titok cimmel, kiváncsi lennék kinek mi a véleménye erről a gondolkodásmódról.
...
...

Egyre érdekesebbnek tűnik ez a könyv  ;D
Jaja, de az elejétől érdemes elkezdeni olvasni és nem csak úgy beleszemezgetni. :D

Ha valahol meglátom, majd jól megveszem. Én sose azért veszek könyvet, hogy ne olvassam el, nagy könyvmoly vagyok  /:-)  0o0o0  8-}

2009. November 09. - 11:54:52
Válasz #12
Nem elérhető

badedazel


A titok nagyvonalakban: akard a dolgot és a pozitív energiák kisugároznak azok meg visszasugároznak blablablabla....de ha rosszul sugárzol egy pillanatig is megszakad a folyamat blablablabla. Hiányos tudásom a dvd verzióból fakad onnan is csak az első 30 percet bírtam aztán dobtam a lemezt a kukába.

Ez egy baromság... de röviden leírom én az igazi titkot bár nem fogok vele milliárdokat keresni.... ha valamit akarsz akkor teszel érte és nem adod fel ennyi.
És amikor összejön vmi akkor fogd a titokra és örülj magadnak.

De aki sugározni akarja a pozitív energiáit az univerzumnak annak szíve joga.


2009. November 09. - 11:57:08
Válasz #13
Nem elérhető

Balu

Globális moderátor
Ezt sokmindenhogy lehet hivni, a lényeg, hogy legyél pozitiv. És ez az, ami valóban igaz szerintem.
Abban én sem hiszek, hogy nagyon akarok 100 millát, otthon fekszem, és egyszer csak kapok csekken 100 millát. De a pozitiv gondolkodás nagyon sokat segit abban, hogy elérd amit akarsz.

2010. Január 24. - 00:17:01
Válasz #14
Nem elérhető

God Vazzeg