Babos csirkeragu sütőben sült burgonyával
Hozzávalók:
Olívaolaj
40 dkg csirkemell
15 dkg füstölt kolbász
2 közepes vöröshagyma
2 paradicsom
24 dkg babkonzerv
1 csomag (40 dkg) Bertolli originale paradicsomszósz
1 dl víz
6 burgonya (közel azonos méretűek)
1., A felkockázott csirkemellet kevés forró olívaolajon megpirítjuk, sózzuk.
2., Rászórjuk a felkarikázott kolbászt, kiolvasztjuk a zsírját.
3., Hozzáadjuk a durvább darabokra szelt hagymát, megpuhítjuk.
4., Jöhet a feldarabolt paradicsom, kicsit hőkezeljük.
5., Hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt és a vizet. Elkeverjük, a csirke teljes puhulásáig rotyogtatjuk.
6., A burgonyákat alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. 180-200 fokra előmelegített sütő aljába gurítjuk őket. 10 percenként megfordítjuk, hogy minden oldalról átsüljenek. Addig sütjük, míg hústűvel megszúrva puhának nem érezzük.
7., Tálalásig konyharuhába csomagoljuk. Így meleg marad, ill. a héja is könnyebben lehúzható. Tálaláskor pedig a burgonyákat ketté vágjuk és megtöltjük a babos csirkeraguval.