Töltött csirkemell tormamártással
Hozzávalók:
csirkemellek,
10 dkg mozarrella villával összezúzva,
2 ek. snidling apróra vágva,
1 ek. dijoni magos mustár,
4 szelet bacon,
fűszer,
olaj.
Tormamártáshoz:
2 dl tej,
2 dkg vaj,
1 ek. liszt,
2 ek. friss reszelt torma,
1 ek. citromlé,
pici só,
egy - egy evőkanál aprított snidling és zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtot a mustárral és snidlinggel jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket jó mélyen és megtöltjük a sajtos töltelékkel. Betekerjük egyenként 2 szelet baconnal majd a húst kivülről tetszés szerint fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olajat töltünk és a csirkemelleket előpirítjuk majd egy jénai tálban egymás mellé helyezve 25 perc alatt megsütjük.
Tormamártás:
A tejből, lisztből és a vajból besamel mártást főzünk, majd elkeverjük benne a tormát és a zöldfűszereket, végül citromlével és sóval ízesítjük.