2024. Április 28. - 23:01:11
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Dianabol  (Megtekintve 287696 alkalommal)

0 Felhasználó és 25 vendég van a témában

2008. November 08. - 11:44:21
Válasz #90
Nem elérhető

Dj Pleace



Dj Pleace fiam mondtam már,hogy ne kokszolj,mert nem értesz hozzá és nem vagy elég érett rá....ENNYI.


lehet, hogy értelmező olvasásból egyest kapok, de nekem kivételesen nem az jött le, hogy kokszolni akar.
Jól beszél:Dnem akarok kokxolni nem éri meg mert 1évbe 8hónapot kéne kokxolni, hogy legyen értelme.de ha 8hónapot kokxolnék akkor nekem sanyi lenneXD
"Everybody wants to be a bodybuilder, but don’t nobody want to lift no heavy-ass weights.” by: Ronnie Coleman

2008. November 08. - 15:58:18
Válasz #91
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member
nem akarok kokxolni nem éri meg mert 1évbe 8hónapot kéne kokxolni, hogy legyen értelme.
!+"%

Akkor ezért nem jutottam még el a Mr. Olympia-ra!


GYURMA FOREVER: http://www.youtube.com/watch?v=AtCbp1kx41M
www.facebook.com/HammerHungarian
"All that we are is the result of what we have thought."

2008. November 08. - 16:19:39
Válasz #92
Nem elérhető

Jordan


1évbe 8hónapot kéne kokxolni, hogy legyen értelme

Most ez mi alapjan szamoltad ki?  :D
Drugs Bunny Edző Válaszol
Szia Bunny! A Sárga kapszula olyan lett nekem, mint a Szent Grál, egy Szentírás, maga a Szent Biblia :)

2008. November 08. - 16:21:21
Válasz #93
Nem elérhető

God Vazzeg


1évbe 8hónapot kéne kokxolni, hogy legyen értelme

Most ez mi alapjan szamoltad ki?  :D

Számolt ürülési időt is  !+"% Amúgy se értem miért van ez a dianabol topikban?  ****:)))

2008. November 10. - 23:47:50
Válasz #94
Nem elérhető

Dj Pleace


1évbe 8hónapot kéne kokxolni, hogy legyen értelme

Most ez mi alapjan szamoltad ki?  :D

Számolt ürülési időt is  !+"% Amúgy se értem miért van ez a dianabol topikban?  ****:)))
INENN:D

A szteroidok az összetett vegyületek egy széles osztályát alkotják, amelyek minden állatban (és mellesleg az emberben) megtalálhatók. A sportolók által használt szteroidok főként androgén szteroidok: szteroidok, amelyek úgy működnek, mint a tesztoszteron. (A szteroidoknak alapvetően kétféle hatásuk van, az androgén hatás és az anabolikus hatás és nem mind úgy működik, mint a tesztoszteron). A szteroidokat használják gyulladásos rendellenességek kezelésére is (pl. prednizolon, kortizon, beclometazon és mások), ezek kortikoszteroidok, és nincs anabolikus hatásuk. (Nem igazán értem, a kortikoszteroidok miért kerültek ebbe a cikkbe?)

A tesztoszteront a férfiak szervezetében a herék termelik, és kis mennyiségben a mellékvesék is. A koleszterolból szintetizálódik. Termelésének szabályozása egyszerűsítve a következő: A hipotalamusz (az agy része) gonadotrofin serkentő hormont (GnRH) termel, ami hatással van a hipofízis (agyalapi mirigy) elülső részére, növelve a luteinizáló hormon (LH) és a tüszőhormon (FSH) termelődését. Az LH hatással van a herék Leydig-sejtjeire, tesztoszteron termelésére serkenti azokat. Az FSH a tesztoszteronnal együtt a herék Sertoli-sejteire hat, szabályozva a spermaképződést és érést. A tesztoszteron visszahatással van a hipotalamuszra, majd a hipofízis elülső részére, gátolva a GnRH, az FSH és az LH termelődését, negatív visszacsatolási mechanizmuson keresztül szabályozva azokat. A mellékvesék által termelt kisebb mennyiséget (mindkét nemnél) az adreno-kortikotróf hormon (ACTH) szabályozza, és szintén a hipofízis választja ki.

A tesztoszteron (és számos változata, mint pl. a dihidro-tesztoszteron) a test számos pontján hat, kialakítva a férfiak másodlagos nemi jegyeit: kopaszodás, arc és testszőrzet, mély hang, nagyobb izomtömeg, vastagabb bőr és ivari érés. Serdülőkorban pattanásokat okoz, fokozza a növekedést, megnagyobbítja a péniszt és a heréket, továbbá a növekvő csövescsont-végek beforradását okozza (ösztrogénná való átalakuláson keresztül), befejezve a testmagasságbeli növekedést. Felnőttkorban szerepet játszik a nemi szervek karbantartásában, de ehhez csak nagyon alacsony koncentráció szükséges. (Ezek az androgén hatások.)

A tesztoszteron normál termelődése felnőtt férfiaknál 4-9 mg/nap. Normál plazmakoncentrációja 22,5 nmol/l, amelynek 97%-a fehérjéhez kötött. Nagy része a vizelettel választódik ki 17-ketoszteroid formájában, de egy kis része ösztrogénné alakul.

A tesztoszteronnak különböző analóg szteroidjai (hasonmásai) használatosak a here rendellenességek gyógykezelésben, öröklött érvizenyő, vérszegénység, méhnyálkahártya-elfajulás és más esetekben. A tesztoszteront magát injekcióban adják be. Szájon át bevehető formái, mint a metil-tesztoszteron, fluoximeszteron, meszterolon és sztanolon használatosak néha, de ezek alapjában véve több májkárosodást okoznak, mint az injektálható vagy végbélbe juttatható változatok (Na ilyet szeretném, ha kipróbálna a kedves szerző!), mert az emésztőrendszerből felszívódva először a májba kerülnek (mint a legtöbb anyag, amit szájon át lenyelünk), ahol nagy koncentrációt érnek el, és alapos átalakuláson mennek keresztül, mielőtt a test többi részét elérik. (Ez sem egészen így van… ha a tesztoszteronról beszélünk konkrétan, akkor azt kell mondanunk, hogy szájon át szedve hatástalan lenne, ha nem végezének el rajta egy olyan kémiai eljárást amely megakadályozza, hogy a vegyületet a máj hatástalanítsa - ezért mérgező, önmagában nem lenne az, csak azért, mert szájon át szedjük!)

Több más analóg szteroidot úgy fejlesztettek ki, hogy anabolikus hatásuk nagyobb legyen, mint a tesztoszteroné. (De olyat is fejlesztetek ki, amelynek androgén hatása (is) nagyobb- az anabolikus/androgen hatás nem válaszható szét.) Ezek olyan hírneves szerek, mint a sztanozolol, a nandrolone, az etilösztrenol vagy az oximetolon. Ezek alapvetően ugyanolyan hatásúak, mint a tesztoszteron: visszatartják a nátriumot, káliumot, vizet, kalciumot, szulfátot és foszfátot, növelik az edzés hatására bekövetkező izom szintézist (Inkább a fehérjeszintézist az izmokban! Egyébként ezek az ún. anabolikus hatások. A tesztoszeronnak közvetlenül nincs vízvisszatartó hatása stb., csak ha ösztogénné alakul, tehát egyes hatások valójában ösztogenikus hatások.), és előfordul, hogy növelik az agressziót és/vagy a libidót. (Ez a felsorolt gyógyszerek mindegyikére egyáltalán nem igaz, sőt az sem, hogy mind hasonló hatású a tesztoszteronhoz: androgén hatásuk igen eltérő.) A hipotalamuszra és a hipofízisre hatnak, serkentve a GnRH, az FSH és az LH termelődést, átmenetileg megszüntetve a herék természetes tesztoszteron termelését, és csökkentve vagy leállítva a spermaképződést. Ezek a hatások nem mindig fordíthatók vissza, amikor a mesterséges androgénekkel leállunk. (Ezek a hatások egészséges embernél gond nélkül viszafordíthatóak.)

A prosztatarák gyakran összefügg a tesztoszteronnal (ezért kezelik kasztrációval), és kifejlődése nagyon felgyorsulhat magas androgén szint mellett. (Egyes vélemények szerint, de erre bizonyítékok nem igen ismertek. De prosztatarákosok nyilvánvalóan ne szedjenek androgént!)

A tesztoszteron bizonyos százaléka ösztrogénná alakul (ezt a folymatot aromatizálódásnak nevezzük) és némely mesterséges androgén szintén rendelkezik ösztrogén hatással, extrém esetben nőiesedést és a mellbimbó alatti szövetek megnagyobbodását (gynaecomastia) okozva. Serdülőkorú fiúknál és a felnőtt férfi népesség egy kis százalékánál ez természetes úton is bekövetkezhet. Ezt a hatást olyan gyógyszerekkel lehet csökkenteni, amelyek megakadályozzák az ösztrogén kötődését a receptoraihoz, pl.: clomid, cyclofenil, tamoxifen, vagy olyanokkal, amelyek blokkolják az aromatizáló enzimet, amely a tesztoszteront ösztrogénná alakítja.

Biztonságosak ezek a szerek? Bármely gyógyszer engedélyezése és használata során azt kell eldönteni, hogy a használatának terápiás haszna nagyobb-e, mint a mellékhatásai. Nincs biztonságos gyógyszer; az acetaminofen (paracetamol) okozott már például nagyon kellemetlen végzetes mérgezést is, az aszpirin ritkán ugyan, de kiütéseket okozhat. A gyógyszerkészítményekkel kapcsolatos problémák általában az adagolástól függően lépnek fel. Ugyanakkor megegyezés van abban, hogy elegendően sok életet mentenek meg, és elég sok problémát oldanak meg ahhoz, hogy ez kompenzálja a mellékhatásokat. Gyógyászati mértékű adagolás mellett a szteroidoknak is kevés mellékhatásuk van.

Az androgén szteroidokat a gyógyászatban eléggé korlátozott mértékben használják. Hatékonyak férfiak esetében a here rendellenességek kezelésében, és esetenként használatosak csontritkulás gyógyítására, valamint étvágygerjesztőként a kórosan lesoványodott betegek felerősítésére. Régebben vérszegénység kezelésére is használták, de ma már hatékonyabb kezelések is vannak erre a betegségre. Ezekben az esetekben a haszon valóban többet nyom a latba, mint a beteget érő rizikó. A kozmetikai és egyéb frivol célú használat nem jár viszont olyan haszonnal, amely kompenzálná a helytelen felhasználásból adódó kockázatokat.

Az orvosi felügyelet melletti koxolás nem teszi a szereket biztonságosabbá, csak nagyobb esélyt ad a mellékhatások mielőbbi felismerésére, és csökkenti az esélyét a helytelen mennyiségek használatának.

Lásd még: The Anabolic Steriod FAQ.

1. Milyen mellékhatásai vannak általában a szteroidok használatának?
Először is számos különböző anabolikus szteroid van, és ezeknek - a szervezet érzékenységétől függően - különböző mellékhatásai lehetnek. Némely szteroidnak nincsenek is észrevehető mellékhatásai, és az összes anabolikus szteroidot egy kalap alá venni (hasznuk vagy káruk szerint), gyógyszertani hatásaik megértésének hiányát mutatja.

Gyógyászati adagolásban, heti 100 mg deca-durabolin esetén például nagyon kevés mellékhatás figyelhető meg. Sajnos a legtöbb sportoló koxolás során nem korlátozza magát a terápiás adagra. (Mivel hatástalan ekkora mennyiségben.)

Mi történik, amikor a sportoló durvább anabolikus szteroidokat szed mértéktelen adagolással? Ez számos mellékhatást okozhat, pl. pattanásosodás, megnövekedett nemi késztetés, impotencia, májproblémák, agresszió és pszichológiai függőség. Egyéb mellékhatások lehetnek: a gynecomastia (nem maga tesztoszteron okozza a nőiesedési jelenségeket, hanem az aromatizálódás során keletkező ösztrogén.), magas vérnyomás, egyéb szív- és érrendszeri betegségek, kopaszodás, kamaszkori növekedésben való visszamaradás, meglévő prosztata daganatok növekedésének fennmaradása a szteroid használatának befejezése után is. Női szteroid használók a fentieken túlmenően virilizálódhatnak, elférfiasodhatnak, ha durvább androgén vegyületeket használnak, beleértve a menstruáció elmaradását (amely visszafordítható), a klitorisz megnagyobbodását, a hang mélyülését, a testszőrzet megerősödését, a haj ritkulását és a bőrszövet megváltozását (ami gyakran visszafordíthatatlan). Nem minden anabolikus szteroid okozza mindezeket a hatásokat. A keményebb szerek egy része a fenti problémákat csak a használók egy bizonyos részénél váltja ki, bizonyos dózis felett. A gyengébb szerek gyakran nem mutatják ezeket a mellékhatásokat. Ezért tehát hiba lenne azt állítani, hogy minden szteroid használónál kijönnek ezek a mellékhatások. Néhány hasonló butaság napvilágot látott már az interneten is. A szteroidok legtöbb mellékhatását a tesztoszteron ösztrogénné vagy dihidro-tesztoszteronná történő átalakulása okozza. Az anabolikus szteroidok egy része nem megy át ezen az átalakuláson. Ezek a szerek kevesebb mellékhatást okoznak.

A tagok gyakran kérdeznek olyanokat a különböző fórumokon, hogy kell-e számítaniuk mellékhatásokra (pl. gyno-ra), ha heti 200 mg deca-durabolint szednek. Ez mutatja, hogy az emberek mennyire nem ismerik az anabolikus szteroidok hatásmechanizmusát és mellékhatásait. Ha ez a személy utána olvasott volna a témának, akkor tudná, hogy a deca nagyon kevéssé aromatizálódik ösztrogénné, a gyno veszélye nagyon kicsi, különösen ilyen alacsony dózis esetén.

Egy értelmesebb kérdés, amit gyakran feltesznek, hogy heti 250 mg tesztoszteron szükségessé teszi-e nolvadex szedését a kúra alatt, a gyno elkerülése érdekében. A tesztoszteron könnyen alakul át ösztrogénné. Ugyanakkor a gyno és a többi mellékhatás ilyen kis adagnál nem jelentkezik. Gyakorlatilag a tesztoszteron heti 600 mg-ig viszonylag biztonságosnak tűnik. RÖVID TÁVON! (Ezt azért értelmetlen kijelenteni így, mert "tiszta" emberi tesztoszteron nem kapható, ha alkalmazásáról ill. adagolásról beszélünk akkor az tesztoszteronészterekről beszélünk, amelyek egymástól különböznek hatóidőben és adagolásban!)

2. Elkezdjem az első kúrámat?
Ha 20 évesnél fiatalabb vagy, ne is mérlegeld a lehetőséget!!!! A tinédzserek eleve anabolikusan felpörgetett állapotában vannak, és a szteroidok kockázata náluk sokszorosan felülmúlja azok hasznosságát. Sok anabolikus szteroid visszafoghatja a növekedést, és azt minden fiatalnak figyelembe kell vennie, hogy alacsony testalkattal sokkal kisebb az esélye a profi sportolóvá válásnak. (Érdekes, hogy miben befolyásolja egy sportoló teljesítményét a magassága? Kivéve persze a törpenövést. De ne úgy értelmezzük, hogy valaki 168 centivel nem lehet profi sportoló!)

Ha az USA-ban, Kanadában, vagy olyan országban élsz, ahol a szteroidok használata szigorúan szabályozott, figyelembe kell venned a törvényszegés következményeit is.

Ha csak néhány éve súlyzózol, akkor gondolj arra, hogy kezdők ritkán mutatnak fel nagy eredményeket a szteroidok használatától. (Ez arany igazság: kell lennie egy már megszerzett alapnak!)

Ha úgy gondolod, hogy enyhébb anabolikus szteroidokat fogsz használni, akkor gondolj csak arra, hogy mindenki, aki kemény szereket használ, így kezdte. A deca-primó kúra átmegy anadrol-tesztoszteron kúrába. Ezek a vegyületek lélektani függőséget alakíthatnak ki, és a többet akarás veszélyes játék.

Ha úgy gondolod, hogy képes vagy önmagad kezelni ezeket a szereket, gondold végig, valójában mennyit tudsz a pszichológiáról és a gyógyszertanról. Például mit fogsz csinálni, ha a tűvel eltalálsz egy ideget? Mit csinálsz, ha tályogot, vagy fertőzést kapsz? Honnan fogod tudni, meddig bírja a májad és a veséd? Van orvos a közelben, akihez elszaladhatsz vérvizsgálatra, hogy megvizsgálja az egészségi állapotodat?

Ha úgy gondolod, hogy tudod kezelni ezeket a szereket, akkor azt is gondold végig, hogyan fejezed be a kúrát. Hogyan fogod levezetni, és kivezetni magad belőle? A vágy, hogy ezeken a szereken éljünk, erőt vesz rajtad. Ismerek olyan fickót, aki elkezdte, és soha nem hagyta abba. Ennek a hozzáállásnak a várható kára elképesztően nagy.

Ha úgy gondolod, hogy el akarod kezdeni a kúrát, el kell döntened, mi a pontos célod. 25 éves korban például akarhatsz jobban kinézni, de 35 éves korban, vagy később az ember elkezd aggódni az egészségéért.

Ha úgy gondolod, hogy készen állsz, gondolj arra is, hogy nagyon sok ember, aki szteroidokat használ, csak kevés izmot tud növeszteni használatukkal, mert rendkívül rosszul alkalmazza azokat. Ezek az emberek növelik esélyeiket a mellékhatásokra, miközben nem érik el a fő hatást (a vélt hasznot), mert nem tudják, hogyan kell helyesen használni (kiválasztani, adagolni, kombinálni, stb.) a szteroidokat, hogyan kell helyesen edzeni, sőt, hogyan kell megfelelően táplálkozni! A potenciális hibák száma nagyon nagy. Nézd meg a World Anabolic Review-t és az Anabolic Reference Guide-ot, ahol a szokásos hibákat leírják.

Amikor már úgy gondolod, hogy széleskörű tudásra tettél szert e területen, várj még egy évet, mielőtt elkezded. Ez elegendő időt ad számodra a további gondolkodásra, és demonstrálja a vasak iránti tiszteletedet. Ilyen jelentőségű dologról nem lehet gyorsan dönteni. Ahogy egy rámenős dílernek szoktam mondani: "ha ma kell döntenem, a válaszom: nem".

3. Kezdeném az első kúrát. Melyek a legbiztonságosabb szteroidok, és milyen adagolással kell őket alkalmazni?
Az önmagunkon alkalmazott szteroidok ritkán teljesen biztonságosak. Ehhez társul még, hogy a feketepiaci szteroidok jó részéről nem lehet tudni pontosan, hogy mit tartalmaz - ez olyan mint az orosz rulett. És ha nem tudod melyik biztonságosabb a másiknál, ez azt jelenti, hogy nem tudod elkezdeni a szteroid kúrádat. Jól képzettnek kell lenned ezen a területen, mielőtt belevágsz, máskülönben könnyen hibázhatsz. Mindig konzultálj a háziorvosoddal, mielőtt új szert iktatsz a rendszeredbe. Bizonyosodj meg róla, hogy az orvosod figyelemmel kísér, mialatt koxolsz. (Magyar viszonylatban ez a mondat röhej.)

Az injekciózható szteroidok általában nagyobb könnyebbséget jelentenek a májnak, mint a tablettás változatok. Természetesen steril, tiszta (új) tűvel és fecskendővel kell az injekciót beadni. Az injekciózás baktériumfertőzés kockázatával jár. A közös tűk növelik a vírusfertőzés (pl. HIV, Hepatitis C) veszélyét is. A gagyi szteroidok gyakran okoznak fertőzést, mert az előállításuk gyakran nem-steril körülmények között történik. Az embólia lehetősége is fennállhat a gondatlanul beadott intravénás injekció esetében. (Ne feledkezzünk meg azért arról a tényről, hogy intravénás adagolást igen ritkán alkalmaznak: gyakorlatilag soha.) Ehhez jön még az ülőideg elszúrásának veszélye a farizomba adott injekciónál, ami nagyon fájdalmas tud lenni. (Lásd írásunkat az injekció beadásáról.)

Enyhébb szteroidnak nevezhető a deca-durabolin, az equipoise, a primobolan és az oxandrolon. A durvább, "ütősebb" szteroidok ugyanakkor több káros hatással is rendelkeznek, ilyenek például a tesztoszteron-észterek, az anadrol (anapolon) és a dianabol.

Amikor az adagolásról kell dönteni, a legtöbb gyurmás mg-ban összesíti az egész heti adagját. Akár deca, akár tesztó, a legfontosabb azt eldönteni, hogy összesen hány mg legyen a heti adag. (Nem, külön-külön számít hogy miből mennyi, sosem összesítünk eltérő készítményeket.)

Gyakori kérdés, hogy akkor mekkora kockázattal is kell számolni? Egyértelmű, hogy minél magasabb az adag, annál nagyobb a kockázat. Ehhez hozzá kell azonban tenni, hogy a koxosok gyakran úgy csökkentik a mellékhatásokat, hogy növelik adagjukban az enyhébb szteroidok arányát. Azok a felhasználók, akik vállalják a nagyobb kockázatot (a nagyobb eredmény reményében), azok nagyobb arányban használnak ütősebb anyagokat. Például a csávó úgy dönt, hogy 800 mg-ot nyomat hetente. Ha ez mind tesztó, akkor a káros mellékhatások kockázata sokkal nagyobb, mint ha 250 mg tesztót kombinálna 550 mg decával (ami biztonságosabb anabolikus szteroid). (Nem tudom, hogy jött ki 550mg, ilyen kiszerelés nem létezik!)

Az, hogy mekkora adagot választunk, teljes mértékben rajtunk múlik, hiszen a kockázatokat is mi viseljük. Ugyanakkor legyünk tekintettel arra, hogy a kockázat összefügg az adagolási szinttel. A legtöbb kezdő koxos heti 200 mg-mal próbálkozik. Sok profi nyomat 2000 mg-ot hetente (10-szeresét). Vannak testépítők, akik 5000 mg-ot használnak, habár ez biztosan gyógyszerpazarlás. A legtöbb első használó megfelelő növekedést fog elérni heti 200 és 400 mg közötti adagokkal. Haladó felhasználók gyakran tapasztalnak jó növekedést heti 600-800 mg-mal. Sajnos a káros mellékhatások, mint pl. a gyno, 750 mg felett sokkal gyakrabban jelentkeznek (ez nem azt jelenti, hogy ez alatt nem fordulhat elő, csak alacsonyabb dózisnál sokkal ritkább). Sok fickó épített fel jó fizikumot úgy, hogy soha nem ment heti 700 fölé. Persze Dan Duchaine-nek is igaza volt, amikor azt mondta: "adjál bármiből hetente 2 grammot bárkinek, és nőni fog".
(Ezen bekezdést komolyabban lehetne venni, ha a szerző nemcsak dobálózna az adagokkal, hanem konkrétumokról beszélne, ugyanis az egyes készítmények erőssége egyáltalán nem megegyező, azonkívül hatásuk sem ugyanaz, ezért nem lehet pl. a decát a tesztoszteronhoz hasonlítani a hatás erősségében, ezenkívül x mg deca természetesen nem ugyanaz, mint x mg tesztó. Magyarul egyetlen szteroidfelhaznnáló sem csinál olyan baromságot, hogy kitalálja hogy 800mg-ot akar pont szedni összesen, hanem x mg-ot szed az egyik, és pl. y mg-ot a másik, z mg-ot a harmadik készítményből. Az adag mindig az adott gyógyszertől és a kombinációtól függ.)

4. Hol szerezhetek szteroidot?
Ha szteroidot akarsz használni sport vagy kozmetikai célokra, orvosok nemigen fogják neked felírni a legtöbb országban. A feketepiaci szerek 95%-a hamisítvány. Olyantól próbálni szteroidot szerezni, akivel a neten futottál össze: BAROMSÁG. Ezeknek az embereknek egy része vagy azt keresi kit tudna lebuktatni, vagy csak simán el akarja szedni a pénzedet - még csak hamisítványokra sem vesztegetik az idejüket.

Az emberek gyakran olyan országokban tett látogatásaik során szerzik be a szereket, ahol a jogszabályok nem olyan szigorúak, vagy ilyen helyekről rendelnek postai úton. Mások állatgyógyászati szereket próbálnak beszerezni. Vagy egyszerűen a legnagyobb csávótól a teremben.

5. Valódi a szteroidom?
Bizonyosodj meg róla, hogy a kérdéses anyagról van-e kép a World Anabolic Review-ban, vagy az Anabolic Reference Guide-ban. Komoly koxosoknál ezek közül valamelyik kézikönyvnek meg kell lennie. Ezek bemutatják a különböző igazi és hamis szteroidokat. Ha a szteroidod képe benne van a könyvben, akkor a kérdés megoldódott. Hozzátesszük, hogy a könyvek számos irányelvet is adnak a valódiság meghatározásához. Ha a szer nincs benne a könyvben, megkérdezheted a Fórumon. Ugyanakkor elég nehéz válaszolni az ilyen típusú kérdésekre a termék tényleges megvizsgálása nélkül, és az emberek rendszerint csak az általános irányelvek alapján tudnak válaszolni.
(Jó dolog nálunk nem kapható könyvekre hivatkozni - az "X-files" valamennyit segíthet, de egyáltalán nincs garancia arra, hogy a hamisitvány nem teljesen ugyanolyan, ezenkívül gyakran jelennek meg újabb és újabb készítmények, amelyek egy könyv - nem túl gyakori megjelenése miatt - nem tud követni! A neten fellehető képek teljesen hamis információkat adhatnak, gyakran felrakja egy-egy marha az általa használt hamis készítményt annak tudatában hogy az igazi.)

6. Mi a legmegfelelőbb módja a kúra levezetésének?
Ne használj olyan anabolikus szereket, amelyek aromatizálódnak, vagy lefojtják a belső tesztoszteron termelődést. Minden olyan anyag, amely lenyomja a saját tesztó termelést, nagyon nehézzé teszi a kúra befejezését. (Érdekes lenne olyat használni, ami nem aromatizálódik… nagyjából az összes androgént elfelejthetnénk. Való igaz, itt a levezetésről van csak szó, de a mondat akkor is félreérhtő, ezenkívül bizony előfordul olyan kúra, amelyben az ember aromatizálódó androgént szed csak és nincs lehetőség másra váltani.) A megfelelő levezetés segít elkerülni a pszichológiai ragaszkodást. (A megfelelő levezetés egyáltalán nem a pszichológia miatt szükséges, hanem a kortizol szint csökkentése miatt.) Az olyan szerek, mint a deca-durabolin, az equipoise, a laurabolin, a primobolan és a proviron általánosan használatosak levezetésként. A két legjobb vegyület a levezetéshez alighanem a primobolan és a proviron. (Az előbbiek beszerezhetősége megint az amerikai piacra értendő. A szerző ennél a pontnál egybemossa a levezetés és stimuláció - saját tesztoszterontermelés beindítása - fogalmát, ami nagy hiba: ne keverjük már a szteroidokat össze az anti-ösztrogénekkel!)

Itt egy módja annak, ahogy sokan levezetnek: mindenféle tesztoszteront, dianabolt, anadrolt és más durva androgént kiürítenek a rendszerükből, erre általában 3-4 hét elegendő, de rövidebb időszak is jó, ha az anyag felezési ideje rövidebb, és elkezdenek HCG-t szedni egy-két hétig. Aztán folytatják a HCG-t clomid-dal (sohasem fordítva) egy-két hétig. A következő héten elkezdenek primobolant szedni (amelyik nem fojtja le a saját tesztót). Néhány hét után ejtik a primót és két hétig clenbuterolt szednek. A levezetés ideje alatt néha proviront is használnak, mert nem csak anti-ösztrogén, hanem androgén hatású is, (A proviron egy szinte tiszta androgén, amelynek ösztrogén-ellenhatása van.) és szintén nincs lefojtó hatása.

7. Az egyes kúrák között hasznos az átkötés?
Nem, ez nagyon veszélyes. Amikor úgy döntesz, hogy kis adagokban szteroidokat használsz a kúrák között, gondolj arra, hogy akkor nem is vagy kúrák között. Akkor folyamatosan koxolsz. Ez nagyon drasztikus lépés és senki nem tud könnyen kimászni belőle. Sok profi testépítő belemegy, és ott ragad. Gondold át a komoly egészségügyi kockázatait ennek a döntésnek.

Mondhatnád, hogy csak 50-100 mg decá-t szedsz hetente az átmeneti periódusban. Ez hibás gondolkodás, csak pazarlod az anyagot és zavarod az androgén receptorokat. Nem fog különösebben káros mellékhatásokkal járni, de akadályozza a receptorokat abban, hogy visszatérjenek a normál szintre. És amikor elhatározod, hogy visszatérsz a kúrához, sokkal kevesebb eredménye lesz még nagyobb adag szteroid esetén is, mivel a receptorok még mindig leszabályozottak. Ez az a helyzet, amikor az emberek elkezdik kérdezgetni, hogy vajon valódi-e a szteroidjuk, mert nem látják a hatását. Az áthidalás demonstrálja, milyen is pszichológiailag hozzászokás. Azt mondja az illető, hogy ő most "off", nem csinál kox-kúrát, ő nem függő, de azért hetente lövi magát.

A legtöbb ember, aki a legjobb növekedést érte el, évente egyszer csinál egy 10 hetes kúrát. (Ez a mennyiség azért ismereteink szerint vicces. Évente egy 10 hetes kúra nagyon karcsú!) Az egész fennmaradó időszakban edzéssel fokozzák az androgén receptoraik érzékenységét. Amikor aztán megcélozzák ezeket a receptorokat az anyaggal, azok készen állnak az akcióra.

Az áthidalás egy hiba. Sokkal ártalmasabb, mint azt az emberek általában hiszik. A profik, akik nem tartanak szünetet, egész évben komoly mennyiségeket nyomatnak. Ne kockáztasd az egészségedet a folyamatos koxolással. Néhányan úgy érvelnek, hogy megéri a kockázatot, ha valaki milliókat tud keresni a szteroid használata által. De azok az emberek, akik így vélekednek, általában nem a testépítést választják sportjuknak.

8. A koxolás erkölcsileg elítélendő?
A koxolás elleni erkölcsi érvek általában szánalmasan elbuknak. Az egyik felvetés szerint ezt mindenki morálisan elítéli - nos, ez biztosan nem igaz. A másik, hogy az emberek gyakran elfeledkeznek arról, hogy sok szabadon vásárolható szer van, amelyeknek sokkal károsabb mellékhatásai lehetnek, ugyanakkor legálisak, sokszor politikai-ideológiai okokból, nem pedig az adott szer biztonságossága miatt. Például az alkohol és a nikotin is számos mellékhatással rendelkezik, és sok megsemmisítési szándék ellenére mégis legalizálta a demokratikus társadalom, de nem a viszonylagos biztonságosságuk miatt.


--------------------------------------------------------------------------------
Mivel demokráciában élünk, mindenkinek joga van abba beledögleni amibe akar és olyan deviáns életmódot élni, amilyet akar, viszont cserébe el kell fogadja, hogy ezért mások megszólják, mert nekik meg jogukban áll kritizálni.
Jokerface
"Everybody wants to be a bodybuilder, but don’t nobody want to lift no heavy-ass weights.” by: Ronnie Coleman

2008. November 10. - 23:53:12
Válasz #95
Nem elérhető

Dj Pleace


amúgy lenne a havernak egy kérdéseXD15 és féléves naposimozik a hülye gyerek és azt kérdezi tőlem, hogy "már be szedettem 110 szemet és miért csak 2-3 cm nőttem más már beszedett 50 szemet és 2x-3x nagyobb a melle mint nekem(igen de az a külömbség hogy az a más gyerek 23 éves)?"és azt mondta, hogy néha a bimbói nagyon érzékenyek valamikor az eggyik valamikor a másik.3 hónapja edzett tisztán és úgy döntött, hogy belevág egy lightosabb kúrába mondom sztem ne tedd mert még ráérsz.na és az a lényeg, hogy meg állt a nővésbe és azt kérdezi, hogy miért?válaszotok előre is megköszönné
"Everybody wants to be a bodybuilder, but don’t nobody want to lift no heavy-ass weights.” by: Ronnie Coleman

2008. November 11. - 00:00:25
Válasz #96

B1ll4

Vendég
Érdekes srác vagy te , akárhányszor Cressler elvtárssal ránézünk a nevedre , 0-24-ben a szteroid topicokat bújod ... ez a szöveg meg vicc ... találj ki jobbat ! Ezereszer elmondtuk már , a nagymestereken kívül senki nincs tudásilag azon a szinten , hogy a te egészséged kockáztatásával tanácsokat adjon , főleg nem egy fórumon . Olvass sokat , edz keményen , zabáljál , meglesz az eredménye ! Sorry , ha rosszul esett !  :-){

2008. November 11. - 00:01:50
Válasz #97
Nem elérhető

Gabe


amúgy lenne a havernak( 8-) #:-)) egy kérdéseXD15 és féléves naposimozik a hülye gyerek
miért nem megy le kispályásfocizni?
szerinted valaki fogja ezt értelmesen kommentálni?
gondolom minőségi táplálékot fogyaszt a haverod, meg megfelelő kiegészítőket.
Pisti írta valamelyik topicban: "izom, csak fehérjéből lesz, semmi másból."
szerintem ez elég tömör, és érthető megfogalmazás.
"Yeah buddy, light weight baby!"

2008. November 11. - 17:34:05
Válasz #98
Nem elérhető

Dj Pleace


Érdekes srác vagy te , akárhányszor Cressler elvtárssal ránézünk a nevedre , 0-24-ben a szteroid topicokat bújod ... ez a szöveg meg vicc ... találj ki jobbat ! Ezereszer elmondtuk már , a nagymestereken kívül senki nincs tudásilag azon a szinten , hogy a te egészséged kockáztatásával tanácsokat adjon , főleg nem egy fórumon . Olvass sokat , edz keményen , zabáljál , meglesz az eredménye ! Sorry , ha rosszul esett !  :-){
nekem biztos nem esett rosszúl!ja és lehet azért jelzi azt hogy 0-24 fenn vok mert nem szoktam kijelentkezni.
"Everybody wants to be a bodybuilder, but don’t nobody want to lift no heavy-ass weights.” by: Ronnie Coleman

2008. November 11. - 17:34:05
Válasz #99
Nem elérhető

Dj Pleace


Érdekes srác vagy te , akárhányszor Cressler elvtárssal ránézünk a nevedre , 0-24-ben a szteroid topicokat bújod ... ez a szöveg meg vicc ... találj ki jobbat ! Ezereszer elmondtuk már , a nagymestereken kívül senki nincs tudásilag azon a szinten , hogy a te egészséged kockáztatásával tanácsokat adjon , főleg nem egy fórumon . Olvass sokat , edz keményen , zabáljál , meglesz az eredménye ! Sorry , ha rosszul esett !  :-){
ja és mondom nem kokxolok :-Đ ;D
"Everybody wants to be a bodybuilder, but don’t nobody want to lift no heavy-ass weights.” by: Ronnie Coleman

2008. November 11. - 23:24:59
Válasz #100
Nem elérhető

NaturalBoy


Ezek után a hozzászólások után nekem midnig csak egy kérdés jut eszembe.Hogy a haverod miylért nem regisztrál?
Én is modntam néhány embernek h regisztráljanak mert nagyon fasza fórum.3-an regisztráltak is aki meg nem az ne várja tőlem h közvetítő legyek.te is ajánld a havernak h regisztráljon és szeméylesen kérdezzen.
Vagy ennyire hülyének nézel itt midnenkit a "mit tegyen a haverom" kérdésekkel?

Egyébként ezt meg csak puszta kíváncsiságból: milyért nem jelentkezel ki akkor amikor úgyse olvasod a fórumot? ;D
Valaki úgy rúg ki  a hámból h a spórolt pénzéből étterembe jár és eszik nagyokat vagy bulizik eljárkál szórakozni valaki meg napokig bekapcsolva hagya a gépet és így bulizik? ;D
Bár nem mintha zavarna csak puszta kíváncsiság,kutatom az emberi elmét mint Freud  ;D

2008. November 12. - 17:36:56
Válasz #101
Nem elérhető

Dj Pleace


Ezek után a hozzászólások után nekem midnig csak egy kérdés jut eszembe.Hogy a haverod miylért nem regisztrál?
Én is modntam néhány embernek h regisztráljanak mert nagyon fasza fórum.3-an regisztráltak is aki meg nem az ne várja tőlem h közvetítő legyek.te is ajánld a havernak h regisztráljon és szeméylesen kérdezzen.
Vagy ennyire hülyének nézel itt midnenkit a "mit tegyen a haverom" kérdésekkel?

Egyébként ezt meg csak puszta kíváncsiságból: milyért nem jelentkezel ki akkor amikor úgyse olvasod a fórumot? ;D
Valaki úgy rúg ki  a hámból h a spórolt pénzéből étterembe jár és eszik nagyokat vagy bulizik eljárkál szórakozni valaki meg napokig bekapcsolva hagya a gépet és így bulizik? ;D
Bár nem mintha zavarna csak puszta kíváncsiság,kutatom az emberi elmét mint Freud  ;D
AZért nem regelt mert nincs gépje meg azért mert mondtam neki, hogy én emg tudom kérdezni.....
ÉS azért nem jelentkezek ki mert minek?fölös utánna ujra írkálja a jelszót meg ilyenek sztem csak idő pocséklás.!
és szerinted én ugy kérdeztem mindig, "hogy a haverom ezt kérdezte?"sztem nem.
"Everybody wants to be a bodybuilder, but don’t nobody want to lift no heavy-ass weights.” by: Ronnie Coleman

2008. November 18. - 16:59:23
Válasz #102
Nem elérhető

Boby_69


Hello! 100 szem hozhat valami eredményt egy hónapalat? Üdv

2008. November 18. - 17:17:49
Válasz #103
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member
Hello! 100 szem hozhat valami eredményt egy hónapalat? Üdv
100 szem nem valami sok... Sztem szedd be egy napalat! Hátha.

 ;-oo-;
GYURMA FOREVER: http://www.youtube.com/watch?v=AtCbp1kx41M
www.facebook.com/HammerHungarian
"All that we are is the result of what we have thought."

2008. November 18. - 17:19:45
Válasz #104
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Hello! 100 szem hozhat valami eredményt egy hónapalat? Üdv
Még ha olcsó is miért ilyen szarokra költenek az emberek? :-Đ
Inkább költsd a pénzed minőségi kajára,tényleg azt hiszed érni fog valamit,önmagában az a 100 szem?

Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).