2024. Május 09. - 08:12:27
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: A Lance Armstrong történet  (Megtekintve 17703 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2013. Január 20. - 12:31:16
Megtekintve 17703 alkalommal
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Most pénteken hajnalban(magyar idő szerint) a hétszeres Tour De France győztes végül, hosszú évek tagadása után, bevallotta, hogy doppingolt, avagy szedett, szúrt mindent, amit csak ért a versenyek alatt és így nyerte a tour de france versenyeket. Azt is hozzátette, hogy nem érezte magát bűnösnek egyáltalán, mivel mindenki más a versenyben használt szteroidokat(főleg EPO-t), szóval így volt kiegyenlített a verseny.





Nem akarok túl sokat ugrálni ezen a témán, de ez egy nagyon jó téma és kiváncsi vagyok az "egy forintotokra" a témával kapcsolatban. Elitélnéd vagy nem Armstrongot?

Én abszolut nem, a mai világban!

és te bahátom?

A másik érdekes oldala az éremnek, hogy kb. 500 mintát vettek Armstrong-tól az előző 15 évben(és mindet negatívnak találták 15 évig) és csak most jött ki az USADA(az amerikai anti-dopping szövetség), hogy Armstrong doppingolt és elveszik a díjait. Elég nagy égés egy ilyen szervezet számára, hogy kb. 15 év után derítik ki, hogy valaki doppingolt, nem gondoljátok? Hol voltak eddig? Mit csináltak eddig? Mennyi pénzt vesznek fel ezért a hihetetlen hatékony munkáért? És a második, és harmadik helyezett Armstrong mögött nem doppingolt? Ugyan már...Majd újabb 15 év múlva jönnek elő azzal, hogy megtalálták a mintákban a dopping nyomait a többi versenyzőnél is?

És az Olimpiai versenyzők, nem-emberi eredményekkel? Majd 20 év múlva elveszik az előző években kiosztott aranyakat?

Mi a gőzölgő hererák van ezekkel a hivatalos emberekkel?

A tour de france versenyzők doppingolnak? Ez hír? A halak úsznak. Ez hír?
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2013. Január 20. - 12:51:01
Válasz #1
Nem elérhető

Maszat


Nevetséges, és képmutató dolog! Valakinek 3x akkora a tesztoszteron értéke alapból, mint a másiknak, nem a dopping igazságtalan hanem az élet! Ezt 1 lebukott, híres szteroid díler mondta, aki olimpikonoknak volt a háttérsegítsége. ...és kurvára igaza volt! Szerinte bizonyos szereket: tesztoszteron, növekedési hormon engedélyezni kellene, míg az amfetiamin származékokat tiltani. Teljes mértékben egyetértek vele.

Ami még idegesítőbb, az a sok buta és tájékozatlan, képmutató, szteroidokat ellenző szurkoló, akik ugyan a világcsúcsokat, és az állandóan versenyformában lévő versenyzőket elvárják, de a szteroidokat használókat csalónak titulálják. Hányok tőlük! Vagdalóznak a csaló szóval, miközben 100kgos testsúllyal rendelkeznek, vagy életükben nem mozogtak semmit.

"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2013. Január 20. - 13:42:52
Válasz #2
Nem elérhető

warren


 Szerintem meg engedélyezni kellene mindent. Nem vicc.
Ettől válik nézhetővé egy sport, hiszen mindenki szuperembereket akar látni.
Aki ezt nem vállalja annak legyen egy amatőr kategória, és kész.
Aki meg belemegy az tudomásul veszi a hátulütőket is.

Pl.: naturl body — profi body
Mindenki tudja, hogy minden profit az elérhető legjobb legújabb szerekkel készítenek fel, de mégis őket nézi mindenki.

Kíváncsi lennék hányan nézni a tourt jövőre, ha az eredmények 30 évet enének vissza hirtelen.
http://www.youtube.com/watch?v=sAPv_DhIFkQ

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

2013. Január 20. - 13:53:14
Válasz #3
Nem elérhető

Fuji


A legszomorubb az egeszben,Djokovic is elitelte Armstrongot.
De az olimpian a kinai kiscsaj jobb reszidot uszott mint a ferfi vilagbajnok.Ha eszt ep esszel valaki atgondolja,igazan rajohetne hogy,o sem a minosego kajatol van jo eroben.
Amugy meg nem tudom mit varunk ettol a vilagtol!Mikor meg George Bush focicsapataban is bevallotta az egyik jatekos a birosagon,fejesektol kaptak a penzt a szteroidokra.  ????...
De azert meg ezutan siman elnok lett,pedig mekkora felhajtas volt az akkor. Szegyen ez az egesz sporteletnek es nem Armstrongnak.

2013. Január 20. - 13:53:38
Válasz #4
Nem elérhető

Pretorian


Én már több helyen is kiakadtam miatta és most kurva lusta vagyok leírni megint (  ˝=/ ), de bemásolom.


"Végignézve ezt az Armstrong "botrányt" egyre jobban kiborulok mennyi elbaszott, álomvilágban élő, szűk látókörű ember él ezen a bolygón. Doppingolt... És akkor mi van!? Mintha a többi nem doppingolt volna... Mintha az élsportolók nem doppingolnának. Neeem persze, miért is tennék? Csak jönnek a nyilatkozatok, hogy "napi 7 órát edzek". Persze, mert az emberi szervezet az már csak egy kimeríthetetlen energiaforrás. Olyan, hogy heti hétszer a napjai majdnem 1/3-át intenzív terhelés alatt tartja, de ettől mégsem lesz kimerült. Majd akkor (de egyébként még akkor sem) nem lesz doppingolás az élsportban, mikor az emberek hajlandóak lesznek érdeklődni akkor is a sportágak iránt, mikor a közelükbe nem lesz ember a jelenlegi rekordoknak és a büdös kurva életbe nem fogja senki azokat megdöntetni. Az embereknek cirkusz kell, nem érdekli őket különösebben az, amit már valaki elért, mindig valami új/jobb kell és az embernek vannak korlátai. Egy sportoló nem él meg üres stadionokból (bár van olyan is; és van olyan is, aki a teltből sem...) és telt stadionok kiemelkedő eredmények nélkül nem lesznek..."



'Gondolom sokaknak bökte a szemét, hogy elindult Triatlonon, Iron Man-en és mindezeken nem kevés sikerrel. Így már nem csak a "szimpla" kerékpársportban voltak emberek, akik ezt nem igazán tolerálták. Emellett voltak kormányzói tervei is amikről elég ködös a dolog (Texas stb.), valószínűleg ott is voltak emberek, akik be akarták sározni.
Akinek van esze nagyon jól tudja milyen a profi kerékpározás, bringás ismerőssel is beszélgettem erről. Egy Tour-t így nem tekerne végig senki tisztán, ez emberfeletti. Ebben a világban az emberek nagy része még mindig egy álomvilágban botorkál és simán beveszik azt, hogy csak Armstrong doppingolt. Persze doppingolt oké, elfogadom, de akkor itt mindennek buknia kéne a kerékpársportban. A szövetségnek, a minisztériumnak akik támogatták stbstb., mert nem hülyék azok sem és nagyon jól tudják mik folynak ott.
Szerintem ez nem a Tourról szólt legfőképp, hanem a fent említett egyéb dolgokról.'


Összességében, aki valaha is elismerte Armstrong teljesítményét, tudja mi van mögötte és van egy csöpp esze, annak ugyanaz a legenda marad, mint amilyen a botrányai előtt is volt.  :-){
"It is important to have fun in life, of course. But when you're out there partying, horsing around, someone out there at the same time is working hard. Someone is getting smarter and someone is winning. Just remember that."

2013. Január 20. - 13:56:47
Válasz #5
Nem elérhető

Maszat


Azért közel sem kellene "mindent" engedélyezni. Az amfetamin származékokat nem engedném. Túlságosan elnyomja a fájdalmat, és becsapja a felhasználót. Láttam már olyat akit mentő vitt el, pedig ő csak táncolt...
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2013. Január 20. - 14:05:15
Válasz #6
Nem elérhető

Pretorian


Azért közel sem kellene "mindent" engedélyezni. Az amfetamin származékokat nem engedném. Túlságosan elnyomja a fájdalmat, és becsapja a felhasználót. Láttam már olyat akit mentő vitt el, pedig ő csak táncolt...

Ezt valahogy úgy kéne megoldani, hogy alapvetően egy amatőrt és egy élsportolót máshogy vizsgálnának jogilag stb. Mert itt a fórumon is van 0,1%-nyi tag, aki legalább olvas utána meg ért valamelyest a szerekhez, de a legtöbbjük csak összevissza szed-szúr mindent, amit a kis barátai vagy a nagydarab idióta a teremben elmondott neki (lásd a már említett silica gel, amire ha jól emlékszem egy "nagytudású" rá is kérdezett egyszer :D ). Nyilván ezt egészségügyileg korlátozni kéne valahogy, de az élsportban ez már tényleg csak képmutatás.
"It is important to have fun in life, of course. But when you're out there partying, horsing around, someone out there at the same time is working hard. Someone is getting smarter and someone is winning. Just remember that."

2013. Január 20. - 14:19:15
Válasz #7
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Kösz a véleményeket srácok!! Érdekes, hogy mennyire hasonlóan vélekedünk erről a témáról. Mindannyian itt ennyire elvetemültek lennénk?  ;D

Jöjjön már valaki kockafejű, idióta, akivel lehetne egy jót vitatkozni  ;D

Egyébként az is egy jó megközelítés, hogy milyen szinten, mit alkalmazhat valaki. Egy Tour De France szinten szerintem már nem lehet semmi korlát. A verseny szó szerint életre-halálra megy.
Ha engedélyezve lenne ez a dolog, akkor sokkal biztonságosabb lenne, mivel klinikai körülmények között folyna a dopping(nem mintha az élsportban nem ott folyna már most is, évtizedek óta, legalábbis sok fejlett országban...), de a fejlesztések nyilvánosak lennének, az eredmények és káros mellékhatások nyilvánosak lennének és rögzítettek stb...nem csak 70-es évekbeli patkány kisérletek lennének a tízmilliószámra használt szteroidokhoz stb...

A kínai úszókislányról pedig majd kb. 25 év múlva tudjuk meg, mit használtak nála pontosan...és az emberi fizikai teljesítmény egy új szintre lép majd...
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2013. Január 20. - 14:38:30
Válasz #8
Nem elérhető

Pretorian




Személy szerint én ezt is elismerem, mert tényleg, ahogy nézi az ember jobban szurkol neki, mint egy Phelpsnek, de azért ha 32 ilyen úszás lenne nem hiszem, hogy a közönség ugyanígy élvezné. Viszont lehetne vízi mentésből is olimpiai érmet osztani.  Łł=
"It is important to have fun in life, of course. But when you're out there partying, horsing around, someone out there at the same time is working hard. Someone is getting smarter and someone is winning. Just remember that."

2013. Január 20. - 16:15:12
Válasz #9
Nem elérhető

Woodslave


azt én se itélem el, hogy koxolt, csak azt hogy egy hazug xar ember, mondjuk erre meg a környezet "kényszeritette" (faxt csak qrva gazdag és sikeres akart lenni) De legalább az amatőr bicikliseknek nem reklámoznak minden barom kieget, azzal hogy úgy fogsz tekerni mint Armtrong...

2013. Január 20. - 16:20:06
Válasz #10
Nem elérhető

Maszat


Igen valóban ez lehet a probléma amúgy...az átlag ember (1 alap tájékozatlan, lusta, debil, köcsög birka)  \nem tudom miért, 1re jobban utálom az embereket\  egyszerűen nem értené meg aggyal a helyzetet. Nem tudják hova tenni, mert buták és tájékozatlanok. Ennyi az egész.
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2013. Január 20. - 16:25:32
Válasz #11
Nem elérhető

vekony


addig jó amig álomvilágba élnek az emberek. Mi lenne ha engedélyeztetnénk a doppingot? Hogy állna hozzá az átlag ember? Egy gyerek? Oda lenne a varázsa...azt mondaná a kissrác h ááá Messi doppingol, úgy könnyü és nem megy ki a pályára, nem gyakorolja a cseleket, mert nem hisz már benne-magába. Nem tudnák felfogni h ez csak egy plusz (elég nagy plusz), de ennek ellenére kemény munka van benne. Nem véletlenül vannak szabályok (erkölcs, lelkiismeret, törvény kinek mi)...Megszegjük őket persze...de kell korlát, mert káosz és anarchia lenne.

2013. Január 20. - 16:26:42
Válasz #12
Nem elérhető

Maszat


Mindig meglepődöm rajtad. Tudom,h nem vagy hülye, csak mindig elfelejtem szerintem  ;D
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2013. Január 20. - 16:30:28
Válasz #13
Nem elérhető

vekony


egy jó ökörködéshez néha több agy kell mint gondolnád  ;)

2013. Január 20. - 16:32:09
Válasz #14
Nem elérhető

vekony


de lehet h én vok a kockafejű idióta :D