2024. Május 09. - 14:27:18
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Növi avagy IGF avagy HGH....  (Megtekintve 174634 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2008. Július 29. - 18:41:17
Válasz #45
Nem elérhető

AtomAnti


Kécskei Mtarazzo Jr te beszélsz amikor Mentzerbe pajzsmirigy hormonokkal hozod a sixpacket?   ;D ;D ;D
The pain you feel today will be the strenght you feel tomorrow.
Hard work beats talent when talent doesn't work hard.
"A világon semmiféle tehetség el nem vesz. Nem olyan bolond a természet, hogy hiába teremtsen erőket. Amit teremt, azért teremti, hogy hasznát vegye."
"A tehetség utat tör magának."

2008. Július 29. - 22:50:15
Válasz #46
Nem elérhető

hummerdikk


Hali!

Bela: Nyugi, orvos akartam lenni regebben es erdekelnek a dolgok, meg jobb elore tanulni, mert sztem nem fog karomra valni... Ladynek meg igaza van, nem kell tolem felni az oszi versenyszezonban, de sztem 3 ev mulva se  >:D
Am miert ne erdekelhetne ez engem?

Anti: Fasza a kiskeped!  @:-)

ui: Bela, egyszer nagy szeretnek lenni, de mar most is tele vagyok... grillcsirke es narancs juice! @-o :-oD

2008. Július 29. - 22:51:40
Válasz #47

B1ll4

Vendég
Érdekelhet , érdekelhet ! Csak én vagyok az ilyen slow motion típus... :-){

2008. Július 29. - 22:57:12
Válasz #48
Nem elérhető

FirstLady


Érdekelhet , érdekelhet ! Csak én vagyok az ilyen slow motion típus... :-){
Mivagy?! Hehehe 8-) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2008. Július 29. - 22:59:35
Válasz #49

B1ll4

Vendég
szlóóóóv móóósön . így jobb ?:)

2008. Július 29. - 23:01:34
Válasz #50
Nem elérhető

FirstLady


szlóóóóv móóósön . így jobb ?:)
Nem is vagy olyan :D olyan én vagyok :D :D :D :D :D :D :D :D :D
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2008. Július 30. - 08:01:26
Válasz #51
Nem elérhető

danybuilding

VIP Member
Akkor Steve én meg berakom szó szerint:

A növekedési hormonok jelentik a legnagyobb merészséget, amit egy testépítő elkövethet, mivel ennek a mellékhatásait nem lehet visszafordítani. Mivel még mostanában is eléggé nagy misztikum veszi körül a növ.-i h.-kat, ezért nézzünk egy kis ismertetőt:
Fontos már az elején megérteni, hogy a felszabadult HGH-nak (emberi növekedési hormon) nincs közvetlen anabolikus hatása, hanem csupán a májat ösztönzi arra, hogy az inzulinhoz hasonló növekedési faktorokat és szomatomedineket válasszon ki. A 80-as évek közepéig csak az emberi, biológiailag aktív formája létezett mint exogén szedési lehetőség, ezt a halottak hipofíziséből nyerték. Az előállítók ezt a változatot kivonták a forgalomból. Ezután kifejlesztették a szintetikus növekedési hormont, melyet géntechnológiai úton állítanak elő vagy E Coliból, vagy átalakított egérsejtekből. Az STH-nak (szomatotróp-hormon) háromféle hatása van a testépítők számára:

Először is erős anabolikus hatása van, s fokozott proteinszintézist idéz elő, mely IZOMHIPERTRÓFIÁBAN, (AZ IZOMSEJTEK SOKASODÁSA) MUTATKOZIK MEG. EZ UTÓBBI AZÉRT ÉRDEKES, MERT A SZTEROIDOK SZEDÉSÉVEL EZT NEM LEHET ELÉRNI!
A második hatás a zsírégetésre kifejtett kifejezett benyomása, ez lehetővé teszi az atlétát, hogy nagyobb mennyiségű kalóriát fogyasszon el.
A harmadik, általában figyelembe sem vett pont az, hogy az STH a kötőszövetet, az izmokat, a csontokat, és a porcokat erősíti, mely az egyik oka a roppant erőnövekedésnek.
Mégis sokan nem érzékelnek megfelelő fejlődést a növekedési hormon alkalmazásakor. Ennek több oka is lehet:

Az atléta egész egyszerűen nem szedett kielégítő mennyiséget hosszú időn keresztül.
A második ok, amit nem sokmindenki tud, az az, hogy még három hormon van, melyekre egyszerre van szükség, hogy maximális anabolikus hatást érjenek el. Ezek a STH, az inzulin és egy pajzsmirigyhormon, pl. a Cytomel.
A harmadik ok, az az, hogy egyszerű HCG-t vettünk a drága STH-helyett, magyarán szólva jól átlettünk b*szva. Ugyanis a STH kiszerelési formája nagyon hasonlít a HCG-hez, mindkettő vegyület szárazanyagként fordul elő, elegendő, ha egy utánnyomott Serono-féle Saizen vagy Lilly-féle Humatrope címkét ráraknak a HCG üvegcsére, és - láss csodát! - mindjárt van egy üveg "STH"-nk.
A negyedik ok, az az, hogy egészen ritka esetekben előfordulhat, hogy a szervezet az exogén STH-ra antitestképzéssel reagál, így hatástalanná teszi azt.
Adagolása
Tapasztalatok alapján a STH - t hosszabb időn keresztül szedik, ez legalább 6 héttől több hónapig tarthat. Érdekes, hogy a STH hatása néhány hét után sem csökken, ezért ugyanakkora adagolás esetén is fejlődés érhető el hosszabb távon.
Valójában még hónapokkal később is további izomtömeg és növekedés léphet fel, mivel az edzéssel stimulált izomhipertrófia az újonnan létrejött izomsejtekre is átterjed.

Tehát:
Egy 100kg-os testépítőnek hetente 60 n.e-t kellene injekcióznia, a heti adagot heti 3*20 n.e-es intramuszkuláris injekcióra kell elosztania. További szedési lehetőség a szubkután (bőr alatti) injekció, melyet azonban naponta kell beadni, leginkább 8n.e-t naponta.

Mellékhatások
Általában a fő gondot a vér túl alacsony cukorszintje (hypoglykoemia), és a pajzsmirigy lehetséges alulműködése jelenti. Az anabolikus szteroidokra jellemző mellékhatásokkal nem kell számolni, ugyanis nincsenek. Viszont mi a helyzet az akromegáliáról, csontdeformálódásról, szívmegnagyobbodásról szervi megnagyobbodásról, gigantizmus és a korai halálról szóló horrortörténetekkel?!

Lássuk csak:
A csontok hosszának növekedése csak akkor lehetséges, ha az ember a pubertáskor előtt van. Ez után már a növekedési hormonoknak sem az endogén hiper kiválasztása útján, sem a STH nagymértékű exogén bevitel mellett nem lehetséges a csontok hosszának növelése. Az óriás növekedés (gigantizmus) mely az érintett észrevehető testi erejével, és izomkeménységgel jár, s melyet ha nem kezelnek, az gyengeséggel és halállal végződik, az megint csak a pubertás kora előtti embereknél lehetséges, akik egyidejüleg a nemi mirigyek alulműködésében (hypogonodizmus) is szenvednek. Azok az emberek, akik pubertás koruk után endogén hiperszekrécióban és normálisan végződő magasságnövekedésben szenvednek, felléphet az akromegália. Ezáltal a csontok szélesebbek lesznek, az arcvonások is növekednek az alsó állkapocs és az orr növekedése miatt. A szívizom és a vesék súlya és nagysága is növekedhet. Ez azonban fáradsággal, gyengeséggel, diabétesszel, szívproblémákkal. Ill. korai halállal végződik.

Megjegyzés:
Megbízható amerikai bennfentes körökből tudható, hogy amerikai és ausztrál tudósok inzulinhoz hasonló injekcióban beadható növekedési hormont állítottak elő. Amennyiben ez piacra kerül, akkor a STH mint teljesítményt növelő szer a múlté lesz. Így a szervezetnek sokkal nagyobb mennyiség állna rendelkezésre a szerből, mint amennyit a máj valaha is elő tudna állítani, ill. ki tudna választani a STH injekciók hatására.


2008. Július 30. - 08:03:07
Válasz #52
Nem elérhető

danybuilding

VIP Member
Gyári növekedési hormon leírása, avagy Genotropin:

GENOTROPIN 4NE (1,3mg) por injekcióhoz
GENOTROPIN 16 NE (5,3mg) patron injekcióhoz
GENOTROPIN 36 NE (12mg) patron injekcióhoz
ATC:H01A C01

A szomatropin rekombináns DNS technológiával előállított , emberi növekedési hormon. Aminosav összetétele és szekvenciája megegyezik a hypophyzis által termelt természetes növekedési hormonéval. A növekedést többek között a szomatomedin és a protein szintézis serkentésével segíti elő. Megfelelő mértékű endogén növekedési hormon szekréció hiányában serkenti a gyermekek hossznövekedését és fokozza annak ütemét. Felnőttekben elégtelen növekedési hormon esetén csökkenti a zsírtömeget, növeli az izomtömeget, valamint javítja az energia-egyenleget és a vitalitást. A kezelés hatására normalizálódik a szérum IGF-I (inzulinszerű növekedési faktor) szintje. A szomatropin adagolása nátrium, kálium és foszfor retenciót eredményez, valamint növeli a szérum anorganikus foszfát koncentrációját, de nem befolyásolja jelentős mértékben a szérumkalcium szintet. A géntechnológiai úton előállított szomatropin elsődleges és másodlagos farmakológiai hatásában megegyezik a human hypophysis által termelt növekedési hormonnal. A sc. Injekció beadása után a szomatropin kb. 80%-ban szívódik fel, a maximális plazmakoncentráció a beadást követően kb. 3-4 óra mulva alakul ki; a felezési idő kb. 4 óra. Az injekciós oldat ozmolitása kb. 300 mosm/kg; pH-ja kb 6,7.

Hatóanyag
4 NE (1,3 mg) somatropinum porampullánkét. 16 NE (5,3mg) somatropinum és 1ml (3mg m-krezol tartalmú) oldószer kétrekeszes patrononként (Genotropin Pen-hez)
36 NE (12mg) somatropinum és 1ml (3mg m-krezol tartalmú) oldószer kétrekeszes patrononként (Genotropin Pen-hez)

Segédanyagok:
A hatóanyag mellett a porampulla és a patronok glicin és nátrium foszfát puffert tartalmaznak. A 4 NE inj. oldószere injekcióhoz való desztillált víz, a penek oldószere emellett mannitolt és konzerválóanyagokat (m-krezolt) is tartalmaz.

Javallatok
Növekedési hormon hiány vagy gonadalis dysgenesis (Turner-szindróma) okozta növekedési zavar, krónikus veseelégtelenséggel járó gyermekkori törpenövés (ld. Figyelmeztetés), igazolt felnőttkori növekedési hormon hiány (az inzulintolerancia tesztben a növekedési hormon érzékenység maximuma.

Ellenjavallatok
Bármilyen fennáló tumoros megbetegedés, a gyógyszer összetevőivel szemben ismert túlérzékenység, terhesség, zárt epiphysis gyermekkorban. Intracranialis tumor esetén csak akkor alkalmazható, ha az érintett területek inaktívak, ill. a tumor-ellenes terápia befejeződött.

Subcutan adagolandó. Az adagot egyénileg, a beteg testtömege vagy testfelszíne alapján kell meghatározni. A következőkben megadott szokásos heti adagokat, 7 részre elosztva (naponta) kell beadni. A lipoatrophia elkerülése érdekében az injekciók beadási helyét folyamatosan változtatni kell. Növekedési hormon hiány okozta növekedési zavar esetén szokásos adagja 0.5-0.7 NE/ttkg/hét vagy 14-20NE/testfelület négyzetméter/hét.

Ajánlott napi dózis:
0.07-0.1 NE/ttkg/nap, amely megfelel 0.025-0.035 mg/ttkg/nap adagnak, azaz 2,1-3,0 NE/testfelület négyzetméter/nap adagnak.

Gonadalis dysgenesis okozta növekedési zavar (Turner-szindróma) esetén szokásos adagja 1.0 NE/ttkg/hét vagy 28 NE /testfelület négyzetméter/hét.

Ajánlott napi dózis:
0.14 NE/ttkg/nap amely megfelel 0.045-0.050 mg/ttkg/nap adagnak, azaz 4.2 NE/ttkg/nap, ill. 1.4 mg/testfelület négyzetméter/nap adagnak.

Krónikus veseelégtelenséggel járó gyermekkori törpenövés esetén szokásos adagja: 1.0 NE/ttkg/hét (30 NE/testfelület négyzetméter/hét)
Ajánlott napi dózis: 0,14 NE/ttkg/nap, amely megfelel 0.045-0.50 mg/ttkg/nap adagnak, azaz 4.2 NE/testfelület négyzetméter/nap ill. 1.4 mg/testfelület négyzetméter/nap adagnak. Amennyiben a növekedés üteme túl lassú, magasabb adagok alkalmazása válhat szükségessé. Az adagot 6 hónapos kezelés után lehet módosítani.

Igazolt felnőttkori növekedési hormon hiány estén szokásos kezdő adagja 0.125 NE/ttkg/hét (0,040 mg/ttkg/hét), azaz naponta 0.018 NE/ttkg (0,006 mg/ttkg) általában 4 héten át, majd az adagot egyénileg kell meghatározni a mellékhatások figyelembevételével, valamint az IGF-I plazmaszint meghatározása alapján.

Porampulla
A porampulla tartalmát a mellékelt oldószerrel kell feloldani, az oldószeres ampulla tartalmának a porampullába történő fecskendezésével. A por feloldódását az ampulla lassú, körkörös mozgatásával lehet elősegíteni. Nem szabad erőteljesen rázni, mert ez a hatóanyag hatástalanná válását okozhatja!!

Kétrekeszes patron (az injekciós oldat elkészítésére és beadására tervezett injekciós eszközhöz: Genotropin Pen).

A szomatropint és az oldószert tartalmazó kétrekeszes patront a Genotropin Pen-be kell helyezni. A liofilizált por és az oldószer az injektor elemeinek összecsavarásakor keveredik. A por feloldódását az eszköz óvatos, körkörös mozgatásával lehet elősegíteni. TILOS ERŐTELJESEN RÁZNI! A csomagolásban található steril injekciós tű a túlnyomás eltávolítására és az injekciós oldat beadására szolgál. A tűt az oldat elkészítése előtt kell a fecskendőre illeszteni.

Mellékhatások
Általában a kezelés korai szakaszában jelentkeznek, előfordulásuk és gyakoriságuk a kezelés során az idővel csökken, ritkán befolyásolják a napi aktivitást. Gyakran (>1/100) átmeneti lokális reakció az injekció beadási helyén, folydék retentió, periféliális ödéma, arthralgia, myalgia, ritkán hypothyreosis, néhány estben antitest képződés (az antitestek kötőképződése alacsony); nagyon ritkán jóindulatú intracranialis hypertensio (súlyos vagy visszatérő fejfályás, látási zavarok, hányinger és/vagy hányás) fordulhat elő. A kezelés során in vitro kromoszóma aberráció fordulhat elő, amelynek klinikai jelentősége nem ismeretes. Egyes estekben akut leukemia kifejlődését észlelték gyerekeken, valamint nagyobb gyakorisággal a kezelt, mint a nem kezelt gyerekeken. Az ok-okozati összefüggés nem bizonyított.

Gyógyszerkölcsönhatás
Óvatosan adható együtt: Inzulinnal (adagjának módosítása válhat szükségessé)

Figyelmeztetés:a növekedési hormon hiányát a kezelés megkezdése előtt igazolni kell. Növekedési hormon kezelést csak a növekedési hormon hiány diagnosztizálásában jártas szakorvos végezhet. 60 év feletti betegek kezelésére vonatkozólag nincs, és felnőttek hosszantartó kezeléséről is csak korlátozott tapasztalat áll rendelkezésre. Nem ismert, hogy a szoptatás során a szomatropin kiválasztódik-e az anyatejbe. Krónikus veseelégtelenséggel járó növekedési zavar szomatropin kezelése csak akkor kezdhető el, ha a vesefunkció szintje a normál érték 50%-a alá csökken. A növekedés visszamaradásának igazolására a kezelés előtt egy éven keresztül ellenőrizni kell a testmagasság változását. A krónikus veseelégtelenség hagyományos terápiáját a szomatropin kezelés előtt be kell állítani és a hormonkezelés ideje alatt folytatni kell. A szomatropin-kezelést a vese-átültetés után be kell fejezni. Még nem ismeretes, hogy milyen végleges testmagasság érhető el Turner-szindrómás gyermekeken. Malignus betegség kezelése miatt másodlagosan jelentkező növekedési hormonhiány pótlása esetén ügyelni kell a malignus relapsus jeleire. (Pan)hypopituitarismus esetén folyamatos hormonpótlás során a beteg állapotának gondos monitorozása szükséges. Endokrinológiai megbetegedés esetén subluxált-csípő kialakulása gyakrabban fordul elő. Ezért minden sántító gyermeket, amely növekedési hormon kezelésben részesül, gondosan kell ellenőrizni. Szomatropin kezelés alatt hypothyreosis alakulhat ki. Mivel a kezeletlen hypothyreosis befolyásolhatja a növekedés hormon hatását, a pajzsmirigy funkciót rendszeresen ellenőrizni kell, és szükség szerint pajzsmirigy hormont kell adni. Súlyos vagy visszatérő fejfájás, látási zavarok, hányinger és/vagy hányás esetén szemtükrözést kell végezni. Ha a papillooedema kimutatható, és a benignus intracranialis hypertensio gyanuja beigazolódott, a kezelést lehetőség szerint fel kell függeszteni. Amennyiben az intracranialis hypertensio normalizálódása után folytatódik a szomatropin kezelés, a beteget fokozott megfigyelés alatt kell tartani a tünetek korai felismerése céljából.

Túladagolás
Akut esetben először hypoglycaemia, majd hyperglycaemia, tartós túladagolás estén a növekedési hormon túltermelődésére jellemző tünetek jelentkezhetnek.

Eltartás
Eredeti csomagolásban 2-8oC-on hűtőszekrényben, fénytől védve. Fagyasztani TILOS. Egy hónapig szobahőmérsékleten, 25oC-on is tarthatók. A tartósítószert nem tartalmazó 4NE injekció az oldás elvégzése után hűtőszekrényben (2-8oC) fénytől védve 24 órán át tartható el. A tartósítószerként m-krezolt tartalmazó 16NE és 36NE patron injekcióhoz készítmények az oldás elvégzése után fénytől védve hűtőszekrényben (2-8oC) 3 hétig, szobahőmérsékleten 25oC-alatt, 1 hétig tarthatók el. A már egyszer lefagyasztott oldat nem használható fel.

Csomagolás
GENOTROPIN 4 NE injekció: 1 porampulla-1 oldószerampulla/doboz (K-1508)
GENOTROPIN 16 NE patron injekcióhoz (Genotropin Pen 16-hoz): 5db kétrekeszes patron/doboz (K-2050)
GENOTROPIN 36 NE patron injekcióhoz (Genotropin Pen 36-hoz): 1db, ill. 5db kétrekeszes patron/doboz (OGYI-T.:5246)


2008. Július 30. - 08:04:13
Válasz #53
Nem elérhető

danybuilding

VIP Member
És az X-files leírása:

Az emberi szervezetben az agyalapi mirigy termeli a növekedési hormont (STH, szomatotrop hormon). Serdülőkorban különösen nagy mennyiségben van jelen. Ilyenkor a szövetek kialakulását, a fehérjeraktárak feltöltését és a bőr alatti zsírszövetek lebontását segíti elő. Felnőttkorban a növekedési hormon mennyisége csökken, de viszonylag alacsony szinten a szervezetben marad. A hormon 191 aminosavból álló polipeptid. Mivel a kutatók izolálták ezt a hormont, sokan meg voltak győződve arról, hogy kivételesen előnyös terápiás hatásai lehetnek. Különösen sokat segíthet a hipofízer törpeség kezelésében, ahol kamaszkorban alkalmazva jelentős hosszanti növekedést hozhat létre.

Az 1980-as években kerültek piacra az első növekedési hormont tartalmazó készítmények. Ezek biológiai eredetűek voltak, halott emberek agyalapi mirigyéből készítettek kivonatokat, majd injekcióvá alakították őket. Ez az előállítási eljárás azonban igen rövid életű volt, mivel végzetes fiatalkori agyi betegségeket okozott. Ma az összes növekedési hormon készítmény szintetikus eredetű. A DNS-rekombinációs technika révén genetikailag transzformált Escherichia coli baktériumok illetve egérből származó sejttenyészetek termelik a hormont. Valószínűtlen tehát, hogy akár a feketepiacon régebbi eljárással készült termékre bukkanjunk (mint a Grorm), mivel ezeket, azóta hivatalosan nem gyártják. Az Egyesült Államokban kétféle ilyen terméket gyártanak gyógyászati célokra. Az Eli Lilly Labs Humatrope nevű terméke 19l aminosavhól, míg a Gentech-féle Protropin 192 aminosavból áll. A többlet aminosav valamelyest növeli az esetleges immunválasz valószínűségét, ezért a 191 aminosavból álló termék megbízhatóbb, noha nincs a kettő között nagy különbség. A Protropin is hatásos gyógyszer, amelyet rendszeresen írnak fel receptre. Más országokban szinte kizárólag a 191 aminosavat tartalmazó készítmények kaphatók, így ezekkel termékekkel kapcsolatban nincs ok aggodalomra. A növekedési hormon használat sportolók körében az utóbbi időben egyre elterjedtebb, ami nyilvánvalóan a kedvező hatásoknak köszönhető. Először is, a növekedési hormon serkenti szinte az összes szövetképződését, ami elsősorban a sejtek számának nem pedig méretének növekedésében nyilvánul meg. A vázizomzatot is beleértve, a szemek és az agy kivételével ez az összes szerv szöveteire jellemző. Az aminosavak szállítása is gyorsul, ami a fehérjeszintézis ütemét növeli. Mindezeket a hatásokat voltaképpen az IGF-1 (inzulinfüggő növekedési faktor), a máj és más szövetek által a növekedési hormon hatására termelt, erős anabolikus hatású hortnon váltja ki. (Az IGF-1 mennyisége a csúcsértékeit körülbelül 20 órával a növekedési hormon beadása után éri el.) Maga a növekedési hormon serkenti a zsírszövetekben a trigliceridek hidrolízis és is, ami a kezelés során jelentős zsírbontást eredményez. A növekedési hormon a máj glükóz-termelését is növeli, és gátolja az inzulin működését a célsejtekben. Ennek szemmel látható eredményei vannak, amikor a zsírok válnak elsődleges energiaforrássá, ami fokozottabbá teszi a zsírégetést.

A növekedést segítő hatás erősíti a kötőszöveteket, porcokat és inakat. Ez a hatás csökkenti (a kemény súlyemelő edzéseken) a sérülések előfordulásának esélyét, nagyobb súlyok megmozgatására tesz képessé (növeli az erőt). A "vizelet-teszteken" a növekedési hormon nem mutatható ki. Bár a legtöbb sportágban tiltott a használata, nincs rá megbízható kimutatási módszer. Ezért alkalmazzák szívesen (többek között) profi testépítők, nagy erőkifejtést igénylő sportágakat űzők és olimpikonok, akik így a verseny ideje alatt is használhatják a szert. Hallani azonban olyan híreket is, hogy kifejlesztették már a növekedési hormon kimutatására szolgáló teszteket, illetve, hogy közel állnak a megoldáshoz. Amíg azonban ez bizonyossá nem válik, a növekedési hormon iránt nagy lesz a kereslet a doppingteszteknek alávetett sportolók körében.

Erősen vitatott azonban annak a kérdése, hogy milyen mértékben járul hozzá a növekedési hormon a sikerhez. Néhányak szerint csodaszer, az anabolikumok afféle Szent Grálja: elképzelhetetlen izomtömeg növekedést eredményez, hihetetlen zsírvesztés mellet, mindezt rendkívül rövid idő alatt. Mivel a szert olyan profi versenyzők használják, akik megengedhetnek magunknak egy ilyen drága szert, rengeteg mítosz övezi a növekedési hormont (különösen azok körében, akik maguk nem próbálták ki a szert). Sokan teljes bizonyossággal állítják, hogy évről évre a növekedési hormon csodáját látjuk az olimpikonok hatalmas izmaiban. Mások, akik olvastak már testépítőknek szánt kiadványokat, úgy vélik, hogy a szer ablakon kidobott pénz, hiszen csapnivaló anabolikum és alig éget zsírt. Magas árát tekintve, tényleg nem a legjobb vétel a szteroid piacon. Most, hogy ezeket a végletes véleményeket ismerjük, kinek higgyünk tehát?

Fontos először is átlátnunk, mi okozza az eredmények nagy különbségét. Logikus, hogy az ár, mint tényező is beleszámít ebbe. A szer azért ilyen rettenetesen költséges, mert bonyolult az előállítási technológia. Még mérsékelt adagok mellett is napi 75-150 dollár egy kúra, amelyet a legtöbben nem hajlandók vagy nem képesek kifizetni, ezért kisebb adagokkal vacakolnak. Azoknak, akik már használták a szert, a többsége azt állítja, hogy az csak nagyobb adagokban hatásos. Az adagok csökkentésével, vagy ha nem napi rendszerességgel alkalmazzuk a hormont, az eredmények is csökkennek. Ha nem engedhetjük meg magunknak a teljes kúra árát, nem is érdemes kipróbálni a növekedési hormont.

Egy átlagos férfi a legjobb eredmények eléréséhez napi 4-6 IU szert kell, hogy használjon. Ez legkevesebb napi 1-2 egység lehet, ami még mindig aránylag drága. Fontos a napi adagolás, mivel a növekedési hormon csak nagyon rövid ideig marad aktív a szervezetben. A vérben nagyon hamar, a beadás után már 2-6 óra múltán eléri maximális koncentrációját, és mindössze 20-30 perces felezési idővel ürül a szervezetből. Mivel ennyire hamar távozik a vérből, nem könnyű annak állandó hormonszintjét biztosítani. Ráadásul csak hosszabb, gyakran több hónapos kúrák során jelentkeznek előnyös hatásai. Vannak, akik ennél rövidebb ideig alkalmazzák, különösen akkor, ha zsírégetés céljából használják. Ebből a célból is érdemes legalább négy hetes kúrát folytatni. Az injekciókat beadhatjuk intramuscularisan vagy subcutan. Az utóbbi módszer különösen a helyi zsírbontás céljára alkalmas, viszont az injektálási helyeket mindig változtatni kell, hogy a hatás egyenletes legyen. A zsírégető hatás egyébként az a jellemző, amivel kapcsolatban a legtöbben egyetértenek. Úgy tűnik, hogy a hormon zsírégető tulajdonsága a leginkább szembetűnő és a legkevésbé függ az adagolástól. A legjobb eredmény elérése érdekében a növekedési hormonnal együttesen más készítményeket is alkalmazunk. A szervezetben megnő ilyenkor az igény a pajzsmirigy-hormonokra, inzulinra és androgénekre (kimutatták, hogy a növekedési Hormonterápia csökkeni a tiroxin és az inzulin mennyiségét). A kúra során alkalmazott pajzsmirigy-hormonok jelentős termogén hatást fejtenek ki. Akár Cytomelt, akár Synthroidot használunk (a trijód- illetve a tetrajód-tironin gyógyszerkészítményei), meglesz az eredménye (az erősebb Cytomel a kedveltebb). Jól jöhet az inzulin pótlása is a kúra folyamán, amely amellett, hogy visszaállítja a hormonszinteket, növeli a receptorok érzékenységét az IGF-1-re, és csökkenti az IGF-kötő fehérjék aktivitását, ezáltal több szabad IGF-t enged a keringésbe (maga a növekedési hormon is gátolja az IGF-kötő fehérjék működését). A szteroidok is szükségesek lehetnek ahhoz, hogy a növekedési hormon teljesebb anabolikus hatást fejtsen ki. Különösen az olyan erőteljes androgének, mint a tesztoszteron vagy a trenbolon (ha aggódunk az ösztrogén miatt) tesznek jó szolgálatot. Az androgén kiegészítés azért fontos, mert serkenti az anabolizmust és növeli az izomsejtek méretét (talán még emlékszünk, hogy a növekedési hormon csak a sejtek számát növeli). A szteroidok is növelik a szabad IGF-1 mennyiségét, a kötőfehérjék gátlásán keresztül. A négy szer (növekedési hormon, inzulin, anabolikus szteroid és tiroxin) kombinációja a legerősebb hatáshoz vezet, megsokszorozva az eredményeket. Itt kell azonban megjegyeznünk, hogy a tiroxin és az inzulin rendkívül erős hormonok, amelyek alkalmazása számos kockázati tényezővel jár.

Maga a növekedési hormon sem mentes veszélyektől. A leglényegesebb mellékhatása az akromegália, illetve a csontok szemmel követhető vastagodása (elsősorban a lábfejek, homlok, kezek, áll és könyök területén). A vegyület megnagyobbítja az olyan létfontosságú szerveket is, mint a vesék, a szív, továbbá összefüggésben lehet a hypoglycemia vagy a cukorbetegség kialakulásával is (amiatt, hogy inzulin-rezisztenciát okoz). Elméletileg tehát a hormon alkalmazása során sokféle tünet jelentkezhet, köztük életveszélyesek is. Az ilyen helyzetek azonban rendkívül ritkák. Sokan használnak növekedési hormont, de ilyen problémákról nagyon kevés esetben tudunk. Ha kúraszerűen, mérsékelt adagokban használjuk, nem lehet okunk aggodalomra. Ha azonban bármilyen elváltozást tapasztalunk a csontok vagy a bőr szerkezetében, közérzetünkben vagy egészségi állapotunkban, azonnal fejezzük be a kezelést. Összegezve: a legnagyobb hiba, amit ezzel a hormonnal kapcsolatban elkövethetünk az, ha ára alapján ítéljük meg. Még egy viszonylag rövidebb kúra is (kiegészítő szerekkel együtt nem hogy több száz, de több ezer dollárba kerül. Ne kerüljünk abba a csapdába, hogy a növekedési hormon pazarlás. Egyszerűen arról van csak szó, hogy ez a hormon nagyon összetett, és az előállítása is igen költséges (bár várhatóan egyre olcsóbb lesz). Ha mindössze csak nagyarányú tömegnövelés a célunk, akkor ezt az ezer dollárt jobban tesszük, ha szteroidokra költjük. A növekedési hormontól nem leszünk egyik napról a másikra "terminátorok", és nyilván nem ez "A megoldás". Valóban nagyon hatásos azonban a finomabb részletek kidolgozásában, csak éppen sokkal inkább a versenyzők számára, akik egy egyszerű szteroidnál többet akarnak. Nem kétséges, hogy a növekedési hormon nagyban hozzájárul sok élvonalbeli testépítő és más sportoló teljesítményéhez. Ebben a körben ennek a pénznek itt, jó helye van, és a készítmény egyértelműen keresett - ellentétben a nem versenyszerűen sportolókkal...

Hamisítványok:
A növekedési hormon magas ára erős motivációt jelent a csalók számára, ezért legyünk óvatosak vásárláskor. A feketepiacon fellelhető készítmények nagy része átcímkézett hCG-termék, amelyek nagyon hasonlítanak az eredeti növekedési hormon-készítményekre. Nem kell félni, csak egy kiruccanás a sarki patikába és megvan a legolcsóbb és legbiztosabb módja a tesztelésnek. Az otthoni terhességi tesztek, amelyek a hCG jelenlétét mutatják ki a vizeletben, azt is kimutatják, ha a mi kis fiolánkban hCG van. A növekedési hormon kúra elején, lefekvés előtt adjunk be magunknak 1 ml injekciót. Ha növekedési hormon helyett hCG-t kaptunk, a hCG megjelenik a vizeletben. Reggel, felkelés után végezzük el a tesztet! Ha a teszt pozitív, biztosan átvertek.

A hCG-t és a növekedési hormont is két különálló fiolába csomagolják, amelyeknek a tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni (kivéve a legújabb, Nurotropin nevű vízbázisú terméket). Az egyik fiolában steril oldószer, a másikban por van, amely tulajdonképpen nem porszerű, hanem korongocska, mivel liofilizált. Azokat az utánzatokat, amelyben az egyik fiola laza port tartalmaz, kerüljük.

Megjegyzés: fentebb említettem, hogy ma már csak szintetikus úton állítanak elő GH-t. Ez az országok nagy részére igaz is, de a szegényebb - volt szocialista - országokban továbbra is terjed a humán eredetű változat, ami sokkal olcsóbban beszerezhető. Ennek veszélyeit fentebb már tárgyaltuk, mindenképp a szintetikust kell preferálni!

2008. Július 30. - 08:45:01
Válasz #54
Nem elérhető

Lalika85


Komoly ez a topic  :-){
Nagyon érthető és sok információt tartalmaz.
Hasonló témákat is kivesézhetnétek ennyire részletesen és tömören.
Akadályt csak az lát, ki leveszi szemét a célról.

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.

Az őszinteség fájdalmat okozhat,de a hazugságot ritkán bocsájtják meg

Zsán Klucsó Alajos (Az Örök Mosolygó)

2008. Július 30. - 09:20:37
Válasz #55
Nem elérhető

FirstLady


Nekem még vannak itt hiányosságok... Mondjuk egyik sem most készült írás...

Pl. egyik sem említi azt, hogy minden növi-kúra előtt ajánlatos egy teljes testet érintő citológiai vizsgálatot csináltatni (kb. 300eFt), mert a lehetséges rákos sejteket is ugyanúgy sokszorozza, és csúnya meglepetéseket okozhat...
Valamint nem említik azt sem, hogy a legújabb kutatások szerint nem csak az említett belsőszerveket nővesztheti meg, hanem bármelyiket, pl. gyomor, bélfal, stb.
Mellé tolt inzulin nélkül is képes növekedést elérni, és sokan válinak cukorbeteggé azok közül is, akik tolnak mellé inzulint... Kevesebb azok közül, akik nem... Mert ha már belenyúl valaki külsőleg az inzulin-háztartásba nagy kockáztatot állal a cukorbetegséggel kapcsolatban... Viszont inzulin nélkül is kialakulhat a növit használóknál (bár asszem ez a része benne volt).
A génekbe is bele tud szólni ez a szer -állítólag-, de még pontosan nem tudják, hogy hogyan, és azt sem tudni, hogy mit okoz ott az örökítő anyagok környékén sem...
Van olyan testépítő (nem is egy), aki meg van győződve arról, hogy csak lánya lehet egy ilyen kúra után, de nekem fogalmam sincs arról, hogy ez igaz-e...

Én ezeket csak olvasgattam itt-ott, Steve, te biztos többet tudsz ezekről, javíts ki, ha tévedek :)
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2008. Július 30. - 09:31:06
Válasz #56

Torony

Vendég
mind a sima- mind a harántcsíkolt izomszövetben előidéz hipertrófiát és hiperpláziát.

2008. Július 30. - 10:15:57
Válasz #57
Nem elérhető

danybuilding

VIP Member
Teljes citológiai vizsgálatot meg lehet csináltatni akár 15ezer jó magyar buznyákért is, csak úgy kell odamenni, hogy a körzeti orvosod beutal, nem pedig beesni akár hova.

Elsődlegesen a lágy szöveteket növesztHETI meg! Orr, fül, porcok stb...Azért nem térnek amúgy meg erre ki, mert a "vizsgált" alanyoknál van valamely ok, ami követelei a növi használatát, nem pedig azzal foglalkoznak, hogy egy testépítő, miért is tolja ezt?

A cukorbetegség kialakulása benne volt, de tapasztalati úton azt lehet mondani, hogy kevés részénél alakúl ki. Amúgy míg itthon már hülye gazdag burzsuj állatnak néznek ha 5-10 egységet tol valaki versenyidőszak alatt, addig elárulom, hogy kint a 20 NE a fenntartási rész.

Az hogy mit tartanak azok a testépítők azt nem tudom, azt viszont igen, hogy ha megnézzük, elég soknak van fia is aki használt már.

A génekbe való beleszólását, meg azért nem taglalják, mert erre még nincs bizonyíték, olyan bizonyíték amit mindenki elismert volna. SZERINTEM!

Remélem, hogy nem Steve válaszolt nem baj, de azt hiszem neki most elég legkissebb baja is nagyobb ennél.

2008. Július 30. - 10:30:26
Válasz #58
Nem elérhető

FirstLady


Persze, elsődlegesen azokat növesztheti meg, de az úgymond "növishas", amit szerintem bárki simán lát, az is ott van, és valahogy mégsem porcszövet... ergo, ha elsődlegesen a lágyszöveteket növeszti, később a többit, akkor ha van "növishas" elvileg van lágyzsövetnövekedés is volt/van... nem?

A cukorbetegség részéhez inkább nem fűzök hozzá semmit, mert úgysem lenne az sem sem bizonyítható, sem reprezentatív... ;) :D

Azoknak a testépítőknek van fiú gyermekük, akik növikúra után ejtették teherbe a akkori barátnőjüket/feleségüket? (nem kötözködés képp kérdezem, de akikről én biztosra tudtam dolgokat, azoknál én csak lány gyereket láttam, ezért is hittem el ezt a teóriát, de ha megcáfolsz, én csak örülök neki :) )

Soha nem lesz olyan kutatás szerintem, amit mindenki elfogadna :D :D :D :D :D

Dehogy baj, én csak örülök neki :)

Egyébként megemlítetted, hogy nem azzal foglalkoznak, hogy egy testépítő, miért is tolja ezt... szerinted hogyan lehetne ezt "normálisan vizsgálni"? Vagy szerinted miért tolja ezt egy testépítő?
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2008. Július 30. - 14:05:10
Válasz #59
Nem elérhető

danybuilding

VIP Member
Lady!

Szerintem nézz körbe a magyar mezőny között és elcsodálkozol, hogy mennyi fiú gyermek van. De azt mondom inkább (ha tényleg így van ahogy írtad) legyen lány gyermekem, mint a sok teszto miatt ne legyen egyáltalán!

A "növis"-gyomor: Növekedési hormon használatakor megnövekszik a szervezet felvevő képessége, és az élvonalban levő emberek (akiknek tényleg ilyen gyomruk van) azok nem is kevés tesztót nyomnak, s a kaja igényük is elég lényegesen megnövekszik, s ott van még az is, hogy majdnem mindenki nyom inzulint mellé...De száz szónak is egy a vége: Ha körbenézel nincs egy olyan ember sem aki azt mondja neked, hogy ez jó és mindenkinek jó is lesz. Iszonyatos más az emberek genetikája és így változatos az emberi szervezet. Ígynem is fogod tudni megmondani, kire hogyan hat bármi is. De lassan a genetika szó már csak azt jelenti, hogy mennyire honorálja a szervezetünk a cuccokat, s nem azt amit eddig jelentett, hogy hol is tapad az izom, s mennyire hajlamos a növekedésre s stb...Szóval igen most ott vagyunk, hogy minden évben nagyobbak és szárazabbak a testépítők, s minden évben újabb és újabb világcsúcsok dölnek meg!

De akkor nekem is lenne kérdésem: Magyarázd meg nekem azt, hogy az egyi ktestépítőnek darázs dereka van 110 kg mellett a másiknak meg nagy bele ugyan ez a súly mellett, s mégis ugyanazt a kaját és ugyanazt a cuccot használják. Erre egyetlen egy válaszod lehet: a genetika. S akkor ott vagyunk amit én írtam. S akkor ebből születne a következő kérdésem: Magyarázd meg nekem a genetikát, mitől függ és hogyan tudnám megváltoztatni!

Ezt a cikk részt Norbi haveromnak ajánlanám Dunakeszire!