2024. Május 09. - 06:48:24
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Terhessèg utàni edzès  (Megtekintve 5518 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2013. Február 15. - 21:32:47
Megtekintve 5518 alkalommal
Nem elérhető

Tunde80


Udv....nemrèg szultem ès segitsèget szeretnèk kèrni, nem vilàgos hogy mikortol szabadna edzenem,nyilvàn a 6 hèt gyerekàgy idoszakot meg kell vàrnom de hogy utàna rogton vagy mègsem????mi tortènt ahasizmommal????lehet e hasizom gyakorlatot csinàlnom???ès ha igen milyet????mennyi ideju edzèstol nem megy el a tejtermelès???vàlaszotokat elore is koszonom....udv..Tunde

2013. Február 16. - 01:00:00
Válasz #1
Nem elérhető

Maszat


mi az a gyerekágy időszak?  ;D
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2013. Február 16. - 07:18:59
Válasz #2
Nem elérhető

ninja14


A barátnő olyan mint a HCG, ha kúra előtt nem szerezted be mind2őt akkor el se kezd a mókát ;D

Nem számít, hogy jutsz el a kincsig bélyegykomám, csak az a lényeg, hogy lenyomd a zöld manót! by Stewie

Nincs nagy has, csak kis mellkas :D

2013. Február 16. - 11:03:40
Válasz #3
Nem elérhető

jrk


Udv....nemrèg szultem ès segitsèget szeretnèk kèrni, nem vilàgos hogy mikortol szabadna edzenem,nyilvàn a 6 hèt gyerekàgy idoszakot meg kell vàrnom de hogy utàna rogton vagy mègsem????mi tortènt ahasizmommal????lehet e hasizom gyakorlatot csinàlnom???ès ha igen milyet????mennyi ideju edzèstol nem megy el a tejtermelès???vàlaszotokat elore is koszonom....udv..Tunde


Pár információ kimaradt. Pl. hogy császároztak-e, vagy természetes úton szültél. Nem mindegy, ha császároznak, átvágják a fasciát a hasizmodon, annak több időre van szükség ahhoz, hogy regenerálódjon. Ebben az esetben még egy kis ideig kerülném az egész testes-hasazós gyakorlatokat, guggolást, stb. Alap súlyzós edzés egykezes súlyokkal, aerob edzés lehet célravzető. Persze a kérdés az elsősorban, hogy mi a cél. Ha csak fogyni szeretnél, nem érdekelnek az izmaid, nyugodtan csinálhatsz aerob edzés (tempós séta, bringa vagy szobabicikli max. 120-as pulzusszámmal).

A tejtermelésre elsősorban a táplálkozás van hatással, illetve az, hogy a babának milyenek az igényei, ugyanis a szervezetet elsősorban ahhoz alkalmazkodik. Diétázhatsz, de ésszerűen: hús, zöldségek, és kevés szénhidrát a megfelelő forrásokból. Hangsúlyozom, a diétával óvatosan bánj, mert elapadhat a tejed. Mindenképpen szerezz be egy jó multivitamint, pl. a Twinlab-féle Pre-natal kifejezetten alkalmas erre a célra, terhesség alatt és szoptatás idején is kötelezőnek mondanám. Közönséges multit ne szedj, a sok vas nem jó. Ezen kívül kalcium-magnézium MINDENKÉPPEN menjen mellé, ha meg szeretnéd tartani a fogaidat még egy pár évig. Mennyi tejet iszik a baba? Ha már alkalmanként 100ml felett, erre tényleg nagyon komolyan figyelj, rengeteg kalciumot von el a tejtermelés a szervezetedből.

A másik a víz. A nők 90%-a alig bír meginni 1 liter folyadékot egy nap. Embereld meg magad, és törekedj minimum 2-2.5 literre. Gondolj csak bele: ha már több, mint fél liter tejet iszik a pici egy nap, rengeteg folyadékot veszítesz. Ez az általános egészségi állapotodra komoly hatással van, és ha nem iszol eleget, elapadhat a tejed.

Összegezve: könnyű súlyzós és/vagy aerob edzés (ha választani kell, akkor még inkább aerob egy darabig, ill. kis egykezes súlyzókkal alapgyakorlatok), Twinlab Pre-natal multivitamin vagy NOW Foods Prenatal, a kettő között nincsen jelentős különbség (utóbbi árban jobban megéri), kalcium-magnézium, és elegendő folyadék. A diéta pedig ne éhezés legyen, hanem megfelelő minőségű és mennyiségű, magas tápértékű étkezésekből álljon, szem előtt tartva azt, hogy a zsírvesztésre koncentrálsz (kevés szénhidrát, de bőséges fehérje és megfelelő mennyiségű zsiradék, zöldségek, csak K-betűs ne, mert a pici el fog szállni a sok fingtól, mint egy héliumos lufi).


2013. Február 16. - 11:23:06
Válasz #4
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2013. Február 16. - 11:32:53
Válasz #5
Nem elérhető

jrk


Ja, és még valami. Urtica urens 5CH mehet preventív jelleggel, ez homeopátiás készítmény, egy fiola 700Ft körül van. 5 bogyó este, 5 reggel. Ha már érzed, hogy apad a tejed, az 5CH megfelelő, de az állapotváltozás mértéktől függően szóbajöhet 15CH vagy 30CH. Szintentartáshoz 15CH a megfelelő, apasztáshoz elvileg 30CH. Amit kifejezetten javaslok még: MecsekTea Tejszaporító gyógytea. Napi 5 megfogta a feleségem tejapadását, nagyon hatásos. Napi 3 teával szinten tarthatod magad, ha rendbejöttél, és biztos lehetsz benne, ha a fentiekre is figyelsz, ezek jó szolgálatot fognak tenni. Arról nem is beszélve, hogy ennyi teával elég sok folyadékot viszel be... és egészen kellemes íze van, pontosan ugyanúgy ízesíthető, mint bármilyen más tea.


2013. Február 16. - 12:22:00
Válasz #6
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Good!  8-)
Jrk abszolút kielégítő válasz adott, csak egyet jegyeznék meg halkan, hogy nem biztos, hogy azonnal mindenki érti, mi az a fascia. Zárójelben leírhatnád mellé magyarul is  :D. Bocs, nem kötözködés  ;-oo-;.

Izompólya ami az izmot, és az izmon belüli izomrostocskákat körülveszi. Ez olyan mikor az orvos ecseteli a betegnek az állapotát, tele latin kifejezéssel, az meg holtsápadtan hallgatja, és fingja nincs semmiről, persze nem minden esetben mer rákérdezni a dologra  :).
Lehetne jobb is a kép, de ki lehet a lényeget hámozni.

Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2013. Február 16. - 12:24:40
Válasz #7
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Egyébként tanulsz, vagy már dolgozol? Illetve milyen orvos leszel, ha nagy leszel?

Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2013. Február 16. - 12:57:33
Válasz #8
Nem elérhető

jrk





Köszi István a kiegészítést, egyáltalán nem vettem kötekedésnek, jó eséllyel valóban nem tudja, mi az... bár a jó öreg gugli azért mindig segít, ha baj van, de ha már infót adok, adjam rendesen, ez tiszta sor. ;)
Zárójelben egyébként oda szerettem volna írni, csak elfelejtődött.

Már régen leálltam a fősulival, pont a meló miatt már több mint 5 éve. Azóta csak elmelózgatok havi 230-300 órát jó rabszolga módjára. Kellemes kis taposómalomba kerültem, mert a sulit így nem tudom folytatni, dolgozni meg muszáj, ha a családomat el akarom tartani. Márpedig az az elsődleges. A suli egyébként agrármérnöki szak volt, igazából nem sok köze van ezekhez a dolgokhoz...

Úgyhogy orvos már soha nem lesz belőlem, azt eleve csak nappalin lehetne horror pénzért. A dietetikát céloznám meg, de újra kellene érettségiznem, mert hiányoznak választható tárgyak, ami szükséges a felvételhez. Úgyhogy egyelőre csak állok a langyos hígfosban, de legalább nem merülök. :)

Minden ezzel kapcsolatos dolog ragad rám, mint légy a szarra. Ha akarnám, sem tudnám nem megjegyezni ezeket, a gyógyszerekkel ugyanez a helyzet (nem elsősorban a szteroidokra gondolok). Úgyhogy elsősorban csak magamat szórakoztatom ezzel... meg néha titeket ;)


2013. Február 16. - 14:45:53
Válasz #9
Nem elérhető

Tunde80


Udv..koszonom szèpen jrk nak a segitsèget termèszetes uton szultem,csak egy gàtvàgàsom van ami màr 2 hèt alatt a varratok is felszivodtak..ugyhogy okès...akkor nyilvàn egy pici hasazàs az beugorhat meg akkor az elliptikus trèneremet hasznàhatom..ez nagyszeru....règen aktivabb sportolo voltam...de  most csak a baba van meg a munkàm..ami nèmi fizikai aktivitàst igènyel,de sajna szerintem nem sok kaloriàt ègetek vele....mègegyszer koszonom szèpen....remèlem majd sikerul a diètàt is tartani meg delutànonkènt a trèneren csinàlok egy 45 percet....lightosan....udv Tunde

2013. Február 16. - 20:53:39
Válasz #10
Nem elérhető

Tunde80


jah igen ezt kifeleljtettem,szedek szoptatos vitamint,meg plusz kalcium sandozt 1000 mg ot kètnaponta....,meg amugy is sok sajtot eszem meg joghurtot,ès tejbol is legalàbb fèl liter naponta, vizet iszom kb 2 liter egy nap ,(mindig szomjas vagyok)....

2013. Február 18. - 00:53:33
Válasz #11
Nem elérhető

jrk


jah igen ezt kifeleljtettem,szedek szoptatos vitamint,meg plusz kalcium sandozt 1000 mg ot kètnaponta....,meg amugy is sok sajtot eszem meg joghurtot,ès tejbol is legalàbb fèl liter naponta, vizet iszom kb 2 liter egy nap ,(mindig szomjas vagyok)....



A tej nem mindig szerencsés szoptatás alatt. Nem minden baba tolerálja jól, bár ezt Te úgyis látod/hallod. :) Diétában meg talán végképp nem... ezeket próbáld szerintem elhagyni, vagy legalábbis minimálisra mérsékelni. A Sandoz-féle kalcium nem túl költséghatékony, és (tudtommal) nincs a társaságában magnézium. Az pedig nem árt a kalcium mellé :) Célszerűbb helyette egy olyan tablettás kalciumkészítményt választani, aminek kb. 2:1 arányú a kalcium- és magnéziumtartalma.

Sok sikert! ;)