2024. Május 08. - 10:20:55
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Hormonzavar és tápkiegészítők  (Megtekintve 7334 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2008. Szeptember 13. - 19:38:33
Megtekintve 7334 alkalommal
Nem elérhető

Thyroid


Sziasztok! Remélem akad közöttetek valaki, vagy ismer olyat aki tudna nekem segíteni. Régóta edzem és nagy kiegészítő fan voltam, de fél éve egy 4 mm-es mikroadenómát találtak az agyalapi mirigyemben,így orvosaim tanácsára minden tápkieggel leálltam. Tamoxifent és Bromokriptint szedek. A daganat már csökken a gyógyszerek hatására és a hormoneredményeim is jók. Újra szeretném elkezdeni a kiegészítőket de mivel az agyalapi mirigyemmel nem szórakozhatok szeretném tudni melyek a számomra biztonságos kiegészítők. Orvosaim túl konzervatívak még a proteinturmixokról is leállítottak. Ismerjük a hozzáállásukat a témához, nem tudom hogy mi a túlzott óvatosság részükről és mi a vaskalaposság. Ha nektek van a témában tanácsotok, vagy olyan orvos ismerősötök aki nem a seggében tartja a fejét kérdezzétek már meg nekem. Előre is köszöntem! További jó gyúrást!!  =/+'

2008. Szeptember 13. - 19:45:46
Válasz #1

B1ll4

Vendég
Haliho Thyroid ! Jobbulást szeretnék kívánni . Hasonló helyzetet áttok érezni , nem sokan szerintem itt a fórumon , mivel az én orvosom nem kisebb helyeken tanít mint a Sorbonne-on meg szakosztályvezető és egyebek ... fej-nyak sebész specialista . Aki teljesen támogatja az én életstílusomat is , akkor a tiédet is fogja , megkérdezem , mit mondana erre . Kedden este tudok mondani valamit !  :-){

2008. Szeptember 13. - 20:26:57
Válasz #2
Nem elérhető

NaturalBoy


Én mem vagyok orvos de szerintem mindent lehetne szedni ami nem hat a hormonrendszeredre.Pl: fehérje,aminosav,kreatin mehet szerintem.
De hát ja ezekkel az orvosokkal elég nehéz ezt én is tudom.

Nekem pl: nagyon fájt a derekam elmentem orvoshz csinált röntgent stb. és elkezdett kezelni mondta h miket szedjek mit csináljak stb.Aztán kérdezte hogy történt mondom hogy hát testépítek és edzésről -edzésre egyre jobabn fájt.erre azt mondta hogy ja hát akkor hadjam abba ezt a sportot és midnen rendbejön ez a legkárosabb sport ami létezik.Akkor fel se írok semmit csak hadja abab és jobb lesz....na mondom bazeg.

Szóval az orvsosok nagyon ott vannak ezekbe az összeesküvés elméletekbe...Hogy mit írnak  afehérjére,de mi van benne mert beleteszik ezt meg azt....De szerintem fehérje aminosav kreatin nyugodtan mehet.

Találkoztam már oylan orvossal aki beszélt valami táplálékkiegészítő cégről.Már elfelejtettem  a nevét.Ilyen hálózatos cucc szóval nincs boltba csak oylasmi mint az avon.És ennek a cégnek volt egy telejs termékpaletája amit csak európába árulnak.Amerikai cégről van szó.Úgy kell elképzelni mint a Fordot ami külön gyárt az Eu-nak autókat és az Amcsiknak kinek kinek igénye szerint.Ez az orvos szentül megvolt győződve róla h az európaiaknak beletesznek valami szart hogy roszabb legyen a sportteljesítményük és így az Amerikaiak előnyhöz juthassanak a nemzetközi versenyeken az európaikkal szemben meg stb stb....

2008. Szeptember 14. - 19:56:46
Válasz #3
Nem elérhető

Thyroid


Üdv Srácok! Köszönöm a válaszokat, ez pont kettővel több mint amire számítottam... Az emberek szeretik tartani a távolságot az ilyenektől, nem neheztelek ezért.
Hát igen NaturalBoy nekem is meg kellett harcolnom az orvosok negatív hozzáállásával, mivel a betegségemre úgy figyeltem fel h bitch tits-em lett és elmentem egy ultrahangra. Persze h azt mondták hogy gyúrós az kokszol. Mondom nem. Akkor kokszolt. Nem. Valamit csak szedett! Persze proteinek, aminok, arginine, creatine, stimulánsok stb.... Áááá, na ugye?! Kenjem körömvirág kenőccsel... Hát legalább 3 felesleges körbe és 6-8 hétbe került míg endokrinológushoz kerültem és vérvételkor hormonra is vizsgáltak, valamint az MR-rel meglett a kis huncut. Még őszinte elégtételt is éreztem, végighívtam mind a 3 orvost, hogy ugye mondtam h nem cuccoztam!?  @:-) Nos így kiderült h un. prolaktinomám van, egy ritkán rosszindulatú elváltozás ami még slusszpoénként hormonálisan aktív daganat a prolaktin hormonra hat. Na innen a fájdalmas mellnagyobbodás. H néha az ösztrogént is megbolygatta az csak kis hab a tortán,:), még mindíg a legkevésbé problémás ilyen típusú betegség, mert akár a növekedési hormont is megzargathatná. Mondjuk egy okos azt mondta a bulk fórumán h nem-e az a bajom, mert akkor biztos jól tudnék tömegelni! Jézus Krisztus! o--O
B1II4 köszi a jókívánságot és a segítséget, már igazán jöhetne vmi reális tanács, ami több annál hogy inkább hagyjak mindent... Mivel a kérdés összetettebb így egyenlőre inkább hallgattam rájuk, mondjuk az edzéssel is visszább akartak vetetni. Jó nagy súllyal nem dolgozom, azért 4 még belemegy fekve 120-130-ba... és jövő hónapban futom a 30 km-t a Budapest Maratonon. Na ezekhez szeretném ha lenne egy kis extra táplálékkiegészítő az arzenálomban. Mégegyszer köszöntem, várom a válaszod!
Üdv, és jó gyúrást... =/+'

2008. Szeptember 16. - 20:59:17
Válasz #4

B1ll4

Vendég
Üdvözletem Thyroid ! Ígéretemhez híven jelentkeznék a fejleményekkel .

Ha elfogadod egy 50 éve praktizáló professzor véleményét és az országos egészéségügy főpatikusának véleményét , akkor ezek a következők :

1. Táplálékiegészítőket használhatsz , sőőőt ! Itt kihangsúlyoznám mindenkinek : Vizsgálták különböző szaktekintélyekkel a brutális aszpartám , acesulfame-K , Sucralose bevitelt és az égi világon semmi mellékhatása nincs .
2. Kiemelet szerepet adna nálad a Glutamine bevitelnek !
3. Lenmagolajat és halolajat is alkalmazna .
4. Vitamin beviteled lehetne hasonló mint az enyém (5-10g c-vitamin , 1 pak , co-q10 60 mg , E-vitamin 800 NE )
5. Nagyon fontos , hogy ne savasítsd el magad , tehát lúgosító kajákat előtérbe helyezd .
6. Kíván neked nagyon jó egészséget !  @:-)

Tehát A-Z-ig minden jöhet ami kiegészítő , edzés , táplálkozás . Szeretnék én is sok sikert kívánni továbbra is ! Szívesen követnénk fejlődésed a fórumunkon !  :-){

2008. Szeptember 17. - 19:52:10
Válasz #5
Nem elérhető

Thyroid


Hi B1II4!

Köszönöm szépen a válaszod, és le a kalappal, innen üdvözlöm a Professzor Urat, hogy még erre is van érkezése valamint neked is örök hála!
Tápkieg alatt gondolom a proteines tápkiegeket érted, mert az édesítőkről, káros hatásukról és gondolom vélt rákkeltő hatásukra utaltál. Nem hagyom el őket...
Glutamin, zsírsavak, vitaminok, OK.! Gondolom kreatin is ide tartozik. Mindenesetre megnyugtató hogy Ő a tényleg mega dózisú vitaminokat, antioxidánsokat is javallja, én is nagyon hiszek bennük Lenkei erősét szedem, csak a jód ugye. Azzal nem tudom mennyire kellene hogy vigyázzak. A dokim tanácsa ellenére hajlandó vagyok vitaminokat megában szedni, szerintem jelenleg hit kérdése ki mit gondol a hatásosságukról, de a jód az ugye valóban nagyban befolyásolja a pajzsmirigy működését(Thyroid /:-)), stb...azt pedig már én is vágom h az endokrin rendszerünkben minden mindennel összefügg.
Ami engem izgat az energizálók, stimulánsok, zsírégetők köre. Na a jó öreg Tight, a régi AMP és társaik hiányoznak, meg a jó kis nootropikumok agyi serkentők amik életed edzését hozzák ki belőled. Azt még meg tudnád kérdezni azokkal hogy állunk?
Az étrendet megfogadom, utána nézek mit is jelent az.
Frankó hogy utánanéztél ezeknek a dolgoknak nekem!
 Hasonlóképp jókat kívánok Neked, mindamellett hogy:
Jó gyúrást!! =/+'
 

2008. Szeptember 17. - 19:58:37
Válasz #6

B1ll4

Vendég
Igazán nincsmit ! Csak a hozzám hasonlóak érezhetik te mit is érzel , mit is csinálsz , min mész keresztül valójában ! PRO-HORMONOK OFF ! Ezt kihagytam . Mivel  nálad más a helyzet , recesszív vagy, de ki tudja meddig . Ne igazán add meg neki az esélyt , hogy változzon , nálam már kurva mindegy hiszen szervhiány van :) . A jóddal vigyázni kell , de mivel csak a multivitamin pakodban van JÓD és a tökéletes mennyiség , ezáltal a kajával pluszba nem tudod hazavágni , nagyon okosan kivan találva a pajzsmirigyműködés , mint ahogyan az emberi szervezet is . Koffeinmentes cuccokat próbálgasd : pl. : Dymatize - Xpand (por,tabis) , BSN-NITRIX , MAP - ALTERED STATE , MUSCLETECH - NANOX9 ... és még sorolhatnám . Ne feledd itt a kulcs a sav-bázis egyensúly , ezt kell megérteni és karbantartani  .

Nah már megint kis takony léttemre beleszólok a dolgokba :( . Elnézést mindenkitől !  Mégegyszer mondanám : Szívesen látjuk fejlődésed a fórumon !  8-) (:-)

2008. Szeptember 27. - 07:07:16
Válasz #7
Nem elérhető

Thyroid


Üdv!

Bocs, nem voltam gépközelben.
Szervhiány? Uhh barátom és még nekem "sír a szám"... Ki kellett műtetni, v mi a szösz?!   :(
Őszintén sajnálom!!
A prohormonok és más ütős cuccok evidens h off!! A koffeint is tudom, csak érted, írtam, vannak jobb cuccok is mint a koffein. Na azokkal hányadán állunk? Az OK.?  Te hogy vagy ezzel?
Üdv!
Jó gyúrást! =/+'

2009. December 16. - 22:12:04
Válasz #8
Nem elérhető

Rottweiler


Sziasztok!
Lehet hogy nem a legjobb topikba irok ezesetben bocsi.
A helyzet az hogy 16 éves vagyok pár éve (3) járok endokrinológushoz mivel a melleimben gynecomastia van
a bal oldali nagyobb mint a jobb na mind1 nem is ez a lényeg
az orvos mindíg nyugtat hogy el fog tűnni 3 éve 'tűnik' kicsit már zavaró..
van ennek a műtéten kívül valami módja hogy eltűnjön? mert a műtétet csak 18 évesen lehetne elvégezni az meg 2 év
Köszi!