2024. Május 20. - 22:48:35
Bodybuilding.hu Fórumok

Szavazás

Mit tippelsz, kire szavazol a választásokon?

Kormányváltók
Fidesz
Jobbik
Egyéb töltelékpártok

Szerző Téma: Politika  (Megtekintve 402049 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

2009. Február 23. - 16:40:32
Válasz #450
Nem elérhető

Bubee


Ha már rákérdeztél, hogy normális vagyok-e, akkor elmondhatom, hogy te meg szűklátókörű!
Te sem veszel audit, csak volkswagent, ha arra van pénzed, azzal is eljutsz,ahova kell!
Nem hiszem, hogy csak az új vagy legújabb traktorral lehet elvégezni a földjén a munkát.
A hangsúly azon van, hogy ő valamire megkapja a hitelt, van fedezete!
De felesleges vitatkoznunk, mert gondolom van pár  ilyen ismerősöd, akik miatt elvakultan ítélkezel, ez nem is baj, inkább az, hogy átmentél személyeskedésbe!

Elnézést kívánok h idepofátlankodom, de lenne egy-két hozzáfűzni valóm.

Gabe

Adott két munkahely. Mindkettő esetében ugyanannyit keresel, minden ugyanaz, azonban az egyik helyen télen -10, nyáron pedig +40 fokba kellene dolgoznod, a másik helyen pedig mindkét évszakban ugyanúgy 20 fok lenne, akkor te melyiket választanád?

Ha volna két autód, tök ugyanolyanok, csak az a különbség h az egyikbe van légkondi a másikban pedig nincs (akármelyiket választhatod), akkor melyiket választanád?

Ha volna két munkaeszközöd, de az egyik már elavult és csak kínlódás vele dolgozni, valamint a hetente (ha nem naponta) kéne javítani, vagy volna egy új munkagéped, amivel öröm dolgozni és havonta egyszer kellene átnézni, akkor is minimális ráfordítással, melyiket választanád?

Tudod, azért van különbség. Én már csak tudom.

Egy új, fejlettebb technológia beruházási igénye nagy, azonban a fenntartása kisebb költséggel jár (illetve valahol ugyanott van a kettő, csak nem mindegy mivel dolgozik az ember). Ezen felül ott van az ergonómia. A munkahatékonyság sokszorosan javul, ha a körülmények optimálisak. A munkahatékonyság javul egy új technológia segítségével, és a manuális munka ezzel arányosan csökken. Egy új technológia javítja, növeli, gyorsítja a termelést.

Akkor mi a probléma?

Arról nem is beszélve, h ezeket a gépeket - nagyon okosan - EU-s pályázatok elnyerésével és hitellel tudják megvásárolni. Nem értem mi a gond...
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2009. Február 24. - 09:54:31
Válasz #451
Nem elérhető

madinorbi


Összemásoltam néhány bekezdést, hogy tisztábban lehessen látni, hogy miről is szól a gazdaság liberalizmusa, mi a szabad piac, piacgazdaság, ill. hogy mennyire beteg a rendszer, amely nem szól másról, mint a történelni országok nemzeteinek kirablásáról.

A professzor úgy látja, a magyar nemzet végveszélyben van, a Reformszövetség pedig teljesen behódol a globális tőkének és helyi kollaboránsainak, amikor a nemzet történelmének legsötétebb fordulópontjához érkezett. A nemzetállam totális szétverése, a kamat- és profitszivattyú magasabb fokozatba kapcsolása és zűrös társadalmi helyzet jellemzi mindennapjainkat. Bogár szerint a pénzhatalom élősködő struktúrája kivégzés helyett életben tartja a gazdaállatot, hogy hozzájusson a pénzéhez. A következő kormánynak új alkut kell kötnie ezzel a hatalommal, mert a jelenlegi végzetes rossz, s Magyarország megsemmisüléséhez vezet.

Radikális kísérlet történik a nemzetállam maradékénak is a szétverésére, hiszen a globális tőkestruktúráknak a nemzetállam van a leginkább az útjában. A liberalizálj, deregulálj és privatizálj parancsa az elmúlt húsz év során azt célozta meg, hogy minél rövidebb idő alatt szétverjék a nemzetállamot. Az persze mulatságos, hogy a jelenleg bajban lévő globális tőke érdekes módon mégis az általa elpusztításra ítélt államtól – vagyis ezen keresztül mindannyiunktól – várja a segítséget. Erre mondja Joseph Stiglitz: amikor nyereség áll elő, az magántulajdon és privatizálni-, a veszteséget pedig államosítani kell s áthárítani a kifosztott többségre. A nemzetállam szétverésére irányuló törekvés pontosan tetten érhető, nagyon nehéz szavakkal minősíteni azt a felelőtlenséget és cinizmust, amellyel ebben a helyzetben nem hogy megerősítenék a nemzetállamot, hanem inkább annak szétverésével gondolják el a kiutat ebből a válságból. Ami persze az elemi logika szintjén is képtelenség.

A magyar állam valójában már közel két évtizede csődben van, mert a kötelezettségeinek állománya sokszorosan meghaladja a vagyonának teljes összegét. Ennek a megrendítő ténynek a felszínre kerülése azonban eddig nem állt érdekében a minket függésben tartó globális pénz-hatalmi rendszernek. Technikailag viszont az államcsőd azért kizárt, mert éppen azt célozza az IMF-hitel, hogy ez ne történjen meg. Maga a csőd az a pillanat, amikor állam bejelenti, hogy fizetésképtelen, vagyis nem tudja a törlesztéseket, a kamatokat fizetni, nem tud eleget tenni az adósságtörlesztési kötelezettségeinek. Ez egyelőre nem áll fenn; egyrészt a gigantikus hitel, másrészt az MNB elégséges deviza-tartalékai miatt. Most még minden feltétel adott ahhoz, hogy fizessük a törlesztéseket. Igaz, ez a hitel része annak a pénzhatalmi mozgásnak, ami a védelmi pénzek szedéséhez hasonlítható. Egyrészt ráijesztenek az országra, hogy bedől, majd jönnek a „verőlegények” és azt mondják, ha fizetsz védelmi díjat, akkor megkegyelmezünk neked. Ez egy sötét és szemfényvesztő pénzhatalmi játszma. Ám ennek a hitelnek és a mögötte álló struktúráknak nem az a célja, hogy kivégezze Magyarországot, hanem a további kizsigerelésére játszik, és ehhez életben kell tartania minket. Ez egy élősködő rendszer, amelyik életben tartja a gazda-állatot, s minimális mértékben visszaenged az elrabolt erőforrásokból is. Természetesen kamatra adja azt is.Egyébként minden jel azt mutatja: hosszú távon ezek az adósságok visszafizethetetlenek, hiszen gyorsabban növekednek, mint ahogy törleszteni lehet azokat. Valójában már vissza is fizettük e kölcsönöket, többszörösen is, és most már egy végtelenített kamat-szivattyúként működik az egész.
A kamat a mozgatórugó, az gerjeszti újra és tartja életben az amúgy most is haldokó folyamatot.

Ebben a logikában az új kormánynak semmilyen mozgástere nincsen. Egyetlen lehetősége – ha nem akar féléven belül katasztrofális, polgárháborús körülmények között megbukni –, hogy azonnal tárgyalást kezdeményez ezekkel a pénzhatalmi erőkkel. Vagyis ha volt Washingtoni Konszenzus – ami éppen most bukik meg –, legyen egy „budapesti konszenzus" is, amelyik az mondja, hogy újra kell tárgyalni a korábbi megállapodásokat, mert ez egy végzetesen rossz alku, ami Magyarország teljes megsemmisüléséhez vezet.

Kétségtelen, hogy egyelőre nem mutatnak erre hajlandóságot. De Argentína esetében sem voltak rá hajlandók, amíg a pusztító következmények nem tették számukra is világossá, hogy nekik is lehet jó üzlet, ha mégis csak tárgyalásokba bocsátkoznak. Ha nem tárgyalnak és továbbra is ilyen erővel szívják ki az erőforrásokat, akkor ezek az országok összeomlanak, így teljesen elveszíthetik a biztos lehetőséget, amit részben az adósságszolgálat, részben pedig az itt tevékenykedő multik profitja jelent. Üzleti ajánlatot lehetne nekik tenni, hiszen a két szivattyún keresztül általuk kiszívott jelenleg körülbelül évi 15 milliárd dollárt teljesen elveszíthetik, ha az ország összeomlik, anarchiába süllyed.

Tehát cél először az elbeszélés, majd a megbeszélhetőség elősegítése, tehát, hogy újra egyesüljön a nemzet, a többsége pedig felismerje, miféle erők és milyen irányba próbálják lökni. S közösen forduljon szembe ezekkel az erőkkel és védje meg magát, majd próbálja meg gyarapítani a nemzet anyagi és szimbolikus forrásait is.
...
Forrás: Bogár László
szekönd editör mentes felhasználó

2009. Február 24. - 10:06:41
Válasz #452
Nem elérhető

Gabe


Nem értem mi a gond...
Nincs itt semmi gond, de ahogy God is leírta, sok inkább kiszántotta a szőlőt a nagy lóvéért, minthogy azt modja, apukám, én mezőgazdaságból éltem, és ezután is abból fogok. A másik pedig, hogy senki sincs arra kényszerítve, hogy a mezőgazdaságból éljen, el lehet menni szalagmunkásnak, vagy villanyszerelőnek, vagy bárminek. Most majd megint jönnek az ellen kommentek, pedig csak arra céloztam, hogy aki ezt választotta, az utána ne siránkozzon.
Nekem esélyem sincs semmiféle állami támogatásra, sem eu-s pályázatra a munkámmal kapcsolatban!
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. Február 24. - 10:37:19
Válasz #453
Nem elérhető

Gabe


És itt van God!

Na oké, gyere:
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. Február 24. - 10:38:35
Válasz #454
Nem elérhető

God Vazzeg


Nem értem mi a gond...
Nincs itt semmi gond, de ahogy God is leírta, sok inkább kiszántotta a szőlőt a nagy lóvéért, minthogy azt modja, apukám, én mezőgazdaságból éltem, és ezután is abból fogok. A másik pedig, hogy senki sincs arra kényszerítve, hogy a mezőgazdaságból éljen, el lehet menni szalagmunkásnak, vagy villanyszerelőnek, vagy bárminek. Most majd megint jönnek az ellen kommentek, pedig csak arra céloztam, hogy aki ezt választotta, az utána ne siránkozzon.
Nekem esélyem sincs semmiféle állami támogatásra, sem eu-s pályázatra a munkámmal kapcsolatban!

Igen ám, csak közben annyira tönkre tették az exportot, illetve a magyar áru versenyképességét, hogy a parasztnak esélye sincs eladni a terményt. Ehhez viszont tömörülniük kellene és a mostani érdekképviselet helyett egy olyat felállítani amelyiknek a nyelve nem az unio seggében végződik, és ellátja feladatát. Sok gond van itt, és nagyon is látja mindenki, csak valamiért nem történik semmi. És most visszakanyarodhatunk a "birkamagyarhoz"  :-X

Itt vagyok 'ázze!

2009. Február 24. - 10:42:27
Válasz #455
Nem elérhető

Gabe


Viszont néztem valamelyik nap a tv-ben, hogy ilyen szociális boltok nyílnak, ahol csak magyar termékeket árulnak, ugye nem az okosoknak kell eladni a terméket fillérekért, hanem közvetlenül ennek a bolthálózatnak, így mindenki jól jár, a paraszt is, mert jóval magasabb áron veszik meg tőle, a vásárló pedig még így is olcsóbban kapja meg. Nem tudom látta-e valaki rajtam kívül, nem rossz kezdeményezés, sőt!
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. Február 24. - 10:45:19
Válasz #456
Nem elérhető

God Vazzeg


Viszont néztem valamelyik nap a tv-ben, hogy ilyen szociális boltok nyílnak, ahol csak magyar termékeket árulnak, ugye nem az okosoknak kell eladni a terméket fillérekért, hanem közvetlenül ennek a bolthálózatnak, így mindenki jól jár, a paraszt is, mert jóval magasabb áron veszik meg tőle, a vásárló pedig még így is olcsóbban kapja meg. Nem tudom látta-e valaki rajtam kívül, nem rossz kezdeményezés, sőt!

Mondom: érdekképviselet kell a gazdáknak, de nem a magosz! Hanem egy épeszű..  :-/-(-:

2009. Február 24. - 10:49:12
Válasz #457
Nem elérhető

madinorbi


Viszont néztem valamelyik nap a tv-ben, hogy ilyen szociális boltok nyílnak, ahol csak magyar termékeket árulnak, ugye nem az okosoknak kell eladni a terméket fillérekért, hanem közvetlenül ennek a bolthálózatnak, így mindenki jól jár, a paraszt is, mert jóval magasabb áron veszik meg tőle, a vásárló pedig még így is olcsóbban kapja meg. Nem tudom látta-e valaki rajtam kívül, nem rossz kezdeményezés, sőt!
Az is Jobbik kezdeményezés, jó ötlet a magosz bolthálózat, ha lesz a közelemben mindenképpen csak onnan fogom beszerezni a zöldségeket+gyümölcsöket. Az egészbe csak az idegesít már előre, hogy a szabad piac ellen, saját gazdaságot támogatva működnek, az elmebajos ruppótlan prolit és időseket szolgálja és ennek ellenére mégis a buzeráns baloldalra fog szavazni, aki pedig csak a szabad piacot és gazdasági libaralizmust támogatják...
Valamit csinálni kell az ostobákkal, mert megfojtják az életképes, termelő, tevékeny réteget és ezzel együtt az egész országot.
szekönd editör mentes felhasználó

2009. Február 24. - 10:50:15
Válasz #458
Nem elérhető

God Vazzeg


Viszont néztem valamelyik nap a tv-ben, hogy ilyen szociális boltok nyílnak, ahol csak magyar termékeket árulnak, ugye nem az okosoknak kell eladni a terméket fillérekért, hanem közvetlenül ennek a bolthálózatnak, így mindenki jól jár, a paraszt is, mert jóval magasabb áron veszik meg tőle, a vásárló pedig még így is olcsóbban kapja meg. Nem tudom látta-e valaki rajtam kívül, nem rossz kezdeményezés, sőt!
Az is Jobbik kezdeményezés, jó ötlet a magosz bolthálózat, ha lesz a közelemben mindenképpen csak onnan fogom beszerezni a zöldségeket+gyümölcsöket. Az egészbe csak az idegesít már előre, hogy a szabad piac ellen, saját gazdaságot támogatva működnek, az elmebajos ruppótlan prolit és időseket szolgálja és ennek ellenére mégis a buzeráns baloldalra fog szavazni, aki pedig csak a szabad piacot és gazdasági libaralizmust támogatják...
Valamit csinálni kell az ostobákkal, mert megfojtják az életképes, termelő, tevékeny réteget és ezzel együtt az egész országot.

A fidesz se megoldás, szerintem  :-}

2009. Február 24. - 10:53:23
Válasz #459
Nem elérhető

Gabe


A fidesz se megoldás, szerintem  :-}
Sajnos nem az, így van!
Ha az lenne, már felmutattak volna ők is valami programot! De nekik sem érdekük, Viki csak olyan akar lenni, mint Berlusconi, de sosem lesz!
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. Február 24. - 11:18:33
Válasz #460
Nem elérhető

madinorbi


Viszont néztem valamelyik nap a tv-ben, hogy ilyen szociális boltok nyílnak, ahol csak magyar termékeket árulnak, ugye nem az okosoknak kell eladni a terméket fillérekért, hanem közvetlenül ennek a bolthálózatnak, így mindenki jól jár, a paraszt is, mert jóval magasabb áron veszik meg tőle, a vásárló pedig még így is olcsóbban kapja meg. Nem tudom látta-e valaki rajtam kívül, nem rossz kezdeményezés, sőt!
Az is Jobbik kezdeményezés, jó ötlet a magosz bolthálózat, ha lesz a közelemben mindenképpen csak onnan fogom beszerezni a zöldségeket+gyümölcsöket. Az egészbe csak az idegesít már előre, hogy a szabad piac ellen, saját gazdaságot támogatva működnek, az elmebajos ruppótlan prolit és időseket szolgálja és ennek ellenére mégis a buzeráns baloldalra fog szavazni, aki pedig csak a szabad piacot és gazdasági libaralizmust támogatják...
Valamit csinálni kell az ostobákkal, mert megfojtják az életképes, termelő, tevékeny réteget és ezzel együtt az egész országot.

A fidesz se megoldás, szerintem  :-}
Én jobbikot írtam, az meg hogy jelenleg a magosz a legnagyobb gazdaszerv., nem számít.
Viki hát igen ő is a szabad piac nyálát csurgatja a szájából, egy db nemzeti protekcionista program és párt van a jobbik, ez önerőből építkezett, nem formális jobboldali mint a fidesz, mdf, vagy miép akinek az élére csurit ültették anno, a raszkolnyikov néven tevékenykedő kommunista írót...
szekönd editör mentes felhasználó

2009. Február 24. - 11:24:49
Válasz #461
Nem elérhető

God Vazzeg


Én is a Jobbik pártján vagyok, sőt, akikkel beszéltem, azok többsége is. Remélem előbb-utóbb felnő a feladathoz  :violinplay3:

2009. Február 24. - 11:29:07
Válasz #462
Nem elérhető

madinorbi


Én is a Jobbik pártján vagyok, sőt, akikkel beszéltem, azok többsége is. Remélem előbb-utóbb felnő a feladathoz  :violinplay3:
Szakértelemben már most ver bárkit, a hozzáállást nem is említem, az eddigi garnitúrák kevés kivétellel, semmit sem raktak le semmit, teljes analfabetizmus, hitel felvét és abból finanszíroz mindent.
szekönd editör mentes felhasználó

2009. Február 24. - 11:29:12
Válasz #463
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Az tény,hogy sem az MSZP-re,sem a FIDESZ-re,sem az SZDSZ-re nem szabadna voksolni a következő választáson.Nem is fogok,mert ezt az úgymond "politikai elit"-et,az elmúlt kb.25 év szűklátókörű,hozzá nem értő szocialista maradványait(én inkább söpredéknek hívnám őket)el kellene már végre távolítani.
Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2009. Február 24. - 11:29:47
Válasz #464
Nem elérhető

madinorbi


Az tény,hogy sem az MSZP-re,sem a FIDESZ-re,sem az SZDSZ-re nem szabadna voksolni a következő választáson.Nem is fogok,mert ezt az úgymond "politikai elit"-et,az elmúlt kb.25 év szűklátókörű,hozzá nem értő szocialista maradványait(én inkább söpredéknek hívnám őket)el kellene már végre távolítani.

Ez így van  ;-oo-;
szekönd editör mentes felhasználó