Bodybuilding.hu Fórumok

Általános Témák => Kaja Zóna => A témát indította: Rencsi - 2010. Február 25. - 23:19:58

Cím: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Február 25. - 23:19:58
Halihó!

Itt szabadjára indul a sütkérezés! Minden, ami a tömegnövelős és csaló napokon csak engedett!
-Variációk marhára, szárnyasokra, vadakra éppúgy mint disznóra.
- Mártások és szószok ízkavalkádja, annak ami már unja a "rizsát" :D

Kezdetnek egy ütős párok, ki-ki döntse el, hogy melyikkel is kezdené a kóstolót! ;)

HAWAII PULYKAMELL


Hozzávalók:                        
   75 dkg pulykamellfilé (12 szelet);
   1 doboz körszeletes ananászkonzerv (12 db szelet);
   25 dkg szeletelt sajt, (pl.: light mozzarella);
   Só, bors;
   6 dl tej;
   3 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   1 tojás sárgája;
   szerecsendió
   Olaj a sütéshez;

Elkészítés:
1.   A húst felszeleteljük, 12 darabnak kell kijönnie belőle, enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk. Egy nagyobb serpenyőben olajt hevítünk, kb. 3-4 evőkanál, fele lehet margarin is, szebb lesz akkor a színe. A húsokat hirtelen megsütjük rajta, hogy szép legyen a színük. Sütés közben fedőt használjuk, mert nem pattog szét annyira a zsiradék, illetve a gőz miatt puhább lesz hús. Az elkészült szeleteket egy nagy kimargarinozott tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé, ekkor borsozzuk meg kissé, letakarva félretesszük.
2.   A hús sütése közben elkészítjük a mártást. Ehhez a 6 dl tejet elkeverjük a liszttel, a tojássárgájával és folyamatos kevergetés mellett közepes lángon besűrítjük. (Figyelni kell, mert a tojás sárgáját a meleg könnyen összekaphatja és csomós marad akkor.) Közben sóval, borssal, reszelt szerecsendióval (nagyon intenzív) ízesítjük.Mikor besűrűsödött, félrehúzzuk és 10 dkg sajtot belereszelünk.
3.   A tepsibe sorakoztatott húsokat megkenjük a mártás ¾-ed részével, majd mindegyikre egy-egy ananászkarikát fektetünk, majd a maradék szószt is rátesszük. A tetejüket sajttal beborítjuk. Alufóliával letakarjuk, és 180°-on 25 percig sütjük.


GOMBÁS TÖLTÖTT

Hozzávalók:                        
   50 dkg csirkemellfilé, pulykamellfilé vagy sovány sertéshús;
   Só, bors;
   20 dkg csiperke;
   1 kis fej lilahagyma, vagy 2 szál újhagyma
   2 db közepes méretű csemegeuborka;
   2 dl tejszín;
   1 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   1 teáskanál mustár (magos mustár a legjobb);
   Olaj a sütéshez;

Elkészítés:
1.   A húst felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Ha nagyobb, egyben lévő húsunk van, azt felszúrjuk késsel és fakanál nyelével kitágítjuk a nyílást és a tölteléket ebbe töltjük bele.
2.   A töltelék elkészítéséhez a hagymát finomra aprítjuk, a gombát felszeleteljük vékonyra, a csemegeuborkát is apróra daraboljuk. A hagymát 1-2 evőkanál olajon megdinszteljük, vigyázzunk, nehogy megégjen, pár perc múlva a gombát hozzátesszük. Lefedve kb. 5 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Kakukkfűvel fűszerezhetjük. A tejszínt közben kikeverjük a liszttel és a mustárral, a csemegeuborkát is beleszórjuk. Az szószt ráöntjük a gombárra és összeforraljuk annyira, hogy leve ne maradjon, egészen sűrű legyen. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk még.
3.   A töltést a következő képen végezzük: A hússzelet közepére, mérettől függően ráhelyezünk néhány kanál tölteléket, annyit, hogy egyik oldaláról indulva szorosan fel tudjuk tekerni, fogvájóval, vagy hústűvel megtűzzük, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon. Amennyiben egyben lévő húsunk van, csak egyenletesen beletöltjük a gombás masszát és a legvégét fogvájóval lezárjuk.
4.   Egy serpenyőben olajt hevítünk, és hirtelen elősütjük a töltött husikat, hogy szép színük legyen. Elősütés után tepsibe rakjuk őket, a fogvájókat kiszedjük, már nem fog szétesni. Minimális vizet öntünk alá, 2-3 ek., alufóliával letakarjuk, és 180°-on 25 percig sütjük.
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Február 25. - 23:53:16
ASZALT SÁRGABARACKKAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

Hozzávalók:                        
   50 dkg csirkemellfilé, pulykamellfilé vagy sovány sertéshús;
   20 dkg aszalt sárgabarack;
   125 g szeletelt light mozzarella;
   Só, bors;
   Olaj a sütéshez;

Elkészítés:
1.   A húst felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. A töltést a következő képen végezzük: A hússzelet közepére, mérettől függően 1-2 szelet mozzarellát helyezünk, ennek a közepét végigrakjuk aszalt kajszival. Egyik oldaláról indulva szorosan feltekerjük, fogvájóval, vagy hústűvel megtűzzük, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon.
2.   Egy serpenyőben olajt hevítünk, és hirtelen elősütjük a töltött husikat, hogy szép színük legyen. Elősütés után tepsibe rakjuk őket, a fogvájókat kiszedjük, már nem fog szétesni. Minimális vizet öntünk alá, 2-3 ek., alufóliával letakarjuk, és 180°-on 25 percig sütjük. Sajttal megszórhatjuk a tetejét. 
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Február 26. - 23:22:47
Utazásos, strandolós kedvenc receptem! Isteni finom!!  <3!

SONKÁS COTTAGE CHEES-ES MUFFIN

Hozzávalók (24 db-hoz) :                        
   6 tojás,
   40 dkg cottage cheese,
   30 dkg felkockázott (csirkemell)sonka,
   30 dkg reszelt sajt,
   40 dkg zabliszt,
   1-1,5 csomag sütőpor,
   2 szál felkarikázott újhagyma,
   ízlés szerint: só+bors. (
   kis tej, ha sűrű a massza;


Elkészítés:
1.   A tojás fehérjét kemény habbá verjük egy mokkáskanálnyi sóval. A sárgáját összeturmixoljuk a cottage cheese-zel, sonkával, sajttal, hagymával, majd  apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjét. Amennyiben túl sűrű a tésztánk tejjel lazíthatjuk.
2.   A masszát kivajazott,kilisztezett formába kanalazzuk, kb. a mélyedés 3/4-ig töltjük. 170-180°C-on 20-25 percigig sütjük.
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Február 26. - 23:26:58
SAJTOS TEJSZÍNES RAKOTT PULYKA

Hozzávalók:                        
   1 kg pulykamellfilé;
   Só, őrölt színes bors;
   4 evőkanál zabliszt;
   3 tojás;
   70 dkg reszelt trappista sajt;
   7 dl tejszín;
   Reszelt szerecsendió;
   1-2 gerezd fokhagyma;

Elkészítés:
1.   A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A bundáját elkészítjük, először lisztbe megforgatjuk a hússzeleteket, majd a felvert tojásba, végül a reszelt sajtba. Egy nagyobb, előre kivajazott és kilisztezett tepsibe fektetjük a bundás hússzeleteket, úgy hogy félig fedjék egymást.

2.   A főzőtejszínbe beletesszük a szerecsendiót (kis késhegynyi elég) és belenyomjuk a fokhagymát. Ha maradt a tojásból, vagy a sajtból, azt is belekeverjük. Egy sűrűbb mártást kapunk, ha túl sűrű, akkor tejjel lehet rajta hígítani. A tejszínt a tepsis húsra öntjük egyenletesen. Letakarjuk fóliával, és 55-60 percig közepes lángon sütjük, de az utolsó negyed órában már fólia nélkül, hogy szép piros legyen a teteje.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Február 27. - 19:56:55
Ez egy másik nagy kedvencem!  <3!

CITROMOS KAKASMELLFILÉ

Hozzávalók:                        
   50-60 dkg kakasmellfilé, csirkemellfilé, vagy pulykamellfilé;
   Fekete őrölt bors; színes bors;
   Só;
   Oregano;
   1,5 fej fokhagyma;
   1 dl száraz fehérbor (pl.: Furmint);
   2 dl tejszín, vagy növényi főzőkrém szója fehérjével (laktóz mentes);
   1 evőkanál zabliszt;
   1 cirtom;
   Olívaolaj a sütéshez;
   5 dkg reszelt sajt;

Elkészítés:
1.   A mellfiléket 2-3 darabra szétdaraboljuk (kb. harmad tenyérnyi nagyságúakra), megsózzuk, fekete őrölt borssal megszórjuk. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, megpucoljuk, de nem zúzzuk össze. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajt hevítünk, a húsdarabokat bele tesszük, a fokhagymagerezdeket pedig mellé. Közepes lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Közben megszórjuk kis durvára darált színes borssal és 3 nagy csipetnyi morzsolt oreganoval.

2.   Mikor lepirultak a húsok, felöntjük 1 dl fehér borral, majd lefedjük. Közben megmossuk a citromot, a két dl tejszínt elkeverjük a citrom reszelt héjával (a fehér részt ne reszeljük bele) és az 1 ek. zabliszttel. Fél citrom levét kifacsarjuk és a húshoz adjuk. 1-2 percig még együtt főzzük, majd egy tűzálló tálba kiszedjük a húsokat.

3.   A visszamaradó fokhagymás szaftot kimerjük és pürésítjük (pl.: turmix, ha nincs késvillával szétnyomkodjuk). Visszaöntjük a serpenyőbe, hozzátesszük a citromos tejszínt, kis sót és összeforraljuk, hogy mártás sűrűségű legyen.

4.   A kész mártást ráöntjük a kiszedett húsra, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Az utolsó negyed órában fólia nélkül, hogy piros legyen a teteje.
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Február 28. - 13:31:12
Túlzások nélkül, aki eddig megkóstolta a következő volt a véleménye :  <3!  /7%  <3!

PULYKÁS TEJSZÍNES LASAGNE

Hozzávalók:                        
   50-60 dkg darált pulykahús (mellfilé lehetőleg);
   2 evőkanál olaj;
   5-6 gerezd fokhagyma;
   2-2,5 mokkáskanál só;
   2 mokkáskanál fehérbors;
   Pici reszelt szerecsendió;
   Fél mokkáskanál gyömbérpor;
   Egy mokkáskanál morzsolt oregano;
   1,5-2 dl víz;
   25 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával;
   2 tojás;
   1 evőkanál margarin (el is maradhat);
   4 evőkanál liszt;
   4 dl tej;
   2 dl tejszín;
   15 dkg sajt;

Elkészítés:
1.   A házi lasagne tésztával kezdjük a hozzákészülődést, ha nem előrevásároltból dolgozunk. A 25 dkg liszthez hozzáütjük a két tojást, és eldolgozzuk. Kevés vizet (kb. fél deci kell majd hozzá) apránként hozzádolgozunk, mindig csak annyit, amennyit felvesz. Végül egy kemény tésztát kapunk, amit sodrófa segítségével kb. 2-3 mm vastagra nyújtunk, felhajtjuk a fára és a közepénél elvágjuk. Az így kapott nagy téglalapot kisebb „négyzetekre” vágjuk. Kb. 16-18 db jön ki belőle, a kevésbé szimmetrikusak kerülnek majd a középső rétegre.
2.   A darált húst egy nagyobb serpenyőben, az olajon, lepirítjuk. Közben fűszerezzük: 1-1 mokkáskanál só és fehérborssal, zúzott fokhagymával, beleszórjuk a csipetnyi szerecsendiót (keveset, mert nagyon intenzív az íze), a gyömbért és az oreganot. Ahogy a levét elfövi, fokozatosan hozzáöntjük a vizet és készre pároljuk, azaz megvárjuk, míg ismét elpárolog a víz.
3.   A mártáshoz a margarint fölolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, de nem pirítjuk meg. A tejet apránként folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, tejszínnel gazdagítjuk és még 1 dl vizet öntünk hozzá. Hozzáadunk 1 mokkáskanál sót és fehérborsot, folyamatosan kevergetve pedig besűrítjük. A végén mikor kész, elkeverünk benne 7 dkg reszelt sajtot.
4.   Egy kb. 16×25 cm-es tepsit kimargarinozunk és jöhet a rétegezés. Alulra kerül egy kis sajtos mártás, erre a tészta réteg, egymás mellett kb. 4 tésztalap elfér. Erre ismételten sajtos mártás kerül, majd a pulyka fele. Rá tészta, ide betehetjük a kevésbé szépre sikerült lapokat, tetejére mártás, hús, és jön a 3-dik réteg tészta, ezek szép egységes lapok legyenek lehetőleg, a tetejére öntet kerüljön, hogy a lapok megpuhuljanak. Végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 percig sütjük.

Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Február 28. - 17:50:57
A mai diétásnak nem mondható ebédünk :)

Darált pulykamelles bacon-ös tükörtojásos hajdina

Hozzávalók:
- olívaolaj
- fél kiló darált pulykamell
- 4-5 szelet bacon szalonna
- néhány tojás
- trapista sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- szárnyas fűszerkeverék
- 1 csokor petrezselyem

- kígyóuborka, szárított kaporlevél, két kis poharas joghurt a salátához.
- jégsaláta levelek a tálaláshoz

A darált pulykamellet bepácoltam a szárnyas fűszerkeverékkel és kevés olívaolajjal, apróra vágott petrezselyemmel és állni hagytam. A szintén apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteltem a fokhagymával együtt. Majd hozzáadtam a darált húst, lassú tűzön kevergetés mellett addig főztem míg fehér nem lett a hús. Egy serpenyőben megpirítottam a zsírjától megszabadított és kockára vágott bacon szalonnát aztán hozzáadtam a pulykához. Belereszeltem a sajtot és jól elkevertem. Közben egy másik edényben ízesített vízben előfőztem a hajdinát. Miután megpuhult és elfőtte a levét, hozzáadtam a húshoz és még 5 percig lassú tűzön fedő alatt pároltam. Ez alatt megsütöttem a tükörtojásokat. Közben kérjük, meg a kis kuktát (jelen esetben Lalika <:-) ), hogy reszelje le az uborkát és sózza be. A a joghurtokat elkeverjük egy tálban a kaporral, apróra vágott fokhagymával együtt és hozzáadjuk kinyomkodott uborkát (Lalika annyira szereti a joghurtos ubit, hogy szinte minden húsos ételhez ezt kell csinálnom :) ) A megmosott salátalevélre halmozzuk a húsos hajdinát és a tetejére a tükörtojást és hozzá adjuk a joghurtos uborka salit is.  /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Február 28. - 20:40:26
Darált pulykamelles bacon-ös tükörtojásos hajdina

Jól hangzik Tündi!  /7%
Mennyi hajdinát főztél fel hozzá?
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Február 28. - 22:29:42
BROKKOLI PÜRÉ

Hozzávalók:                        
   350 g brokkoli rózsa;
   350 g burgonya (megpucolva);
   Só;
   1-2 evőkanál tejföl;

Elkészítés:

A megtisztított krumplit feltesszük főni enyhén sós vízbe. Mikor elkezdett forrni ugyan ennyi brokkolit hozzáteszünk. Amikor megfőtt leszűrjük, letörjük és 1-2 evőkanál tejfölt teszünk bele, illetve ízlés szerint még egy kis sót.

FOKHAGYMÁS RÁNTOTT SZELET

Hozzávalók:                        
   4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os csirkemell/pulykamell/sertéskaraj;
   3-4 gerezd fokhagyma;
   2 ek tejföl, ki is maradhat;
   Só;
   Őrölt bors;
Bundázáshoz:
   10 dkg liszt (fele zabliszt, fele univerzális búzaliszt búzacsírával);
   3 tojás;
   Kb.10 dkg zsemlemorzsa;
Sütéshez: bő olaj;
Elkészítés:

1.   A húst kissé kiverjük, majd a fokhagymával jól bedörzsöljük. Megsózzuk, megborsozzuk, és pár órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
2.   Először lisztbe, majd a sóval, borssal, tejföllel fölvert tojásba mártjuk. Zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Végül bő, forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Március 01. - 08:15:21
Darált pulykamelles bacon-ös tükörtojásos hajdina

Jól hangzik Tündi!  /7%
Mennyi hajdinát főztél fel hozzá?
1 whiskys pohárnyit szoktam kb kettőnknek..és 3, 4x annyi vízzel..edény függő, hogy milyen hamar fő meg..:) amúgy te mennyiért szoktad venni? én olyan 2-300 között 500g-os az jó ár?
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Milo - 2010. Március 01. - 20:15:08
Eddig nem voltam éhes ,de amint ezeket végig néztem már korog a gyomrom. Megyek eszek  rizst ,csirkemellel,uborkával. sajnos most én főztem úgy hogy ez van
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 03. - 00:08:32
Egy finom szószos hús következik, igazán fel lehet vele dobni a rizs egyhangúságát:

DUPLÁN SAJTOS CSIRKEJAVA

Hozzávalók:                        
   4 fél csirkemell (kb. 60 dkg),
    só,
   1 púpozott evőkanál zabliszt,
    3 dl tej,
   1 dl tejszín,
   0,5 dl fehérbor(elmaradhat),
   őrölt fehérbors,
   pici szerecsendió,
   fél kaliforniai paprika;
   15-20 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
1.   A csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtogatjuk, nem túl vékonyra, de azért nagy szeletekké, klopfolóval kissé kiverjük. Kis olajt hevítünk, és a hússzeleteket oldalanként 2-2 alatt pirosra elősütjük, és egy tűzálló tálba helyezzük.
2.   A hús sütéséből visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a lisztet (kis lángon, mert könnyen leéghet) és tejjel felöntjük. Kevergetve 2 perc alatt sűrűre főzzük, közben a tejszínnel és borral (elmaradhat) hígítjuk. A tűzről levéve megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt sajt fele belekerül. És jön az ízesítés: aki szereti tehet bele bazsalikomot, pici szerecsendiót(rendkívül intenzív, csak óvatosan) fél kaliforniai paprika darabolva.
3.   Ezt a sajtos mártást a csirkékre öntjük, a maradék sajttal behintjük és közepesen forró sütőben ~15 perc alatt megsütjük.
  /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 03. - 00:13:26
RAKOTT PULYKAMELL MEXIKÓI ZÖLDSÉGEKKEL

Hozzávalók:                        
   80 dkg pulykamellfilé;
   1-1 kiskanál só, őrölt bors és flekken fűszerkeverék;
   Kb. 3 evőkanál zabliszt.
   4 evőkanál olaj;
   1 kisfej vöröshagyma;
   15 dkg rizs;
   45 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
   3 dl tejszín, vagy növényi főzőkrém szója fehérjével;
   A tetejére:10 dkg trappista sajt;

Elkészítés:
1.   A sütés előtt egy nappal a pulykamellet a rostjaira merőlegesen 10-12 vékony szeltre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük a fűszerkeverékkel. Lefóliázva éjjelre betesszük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól átjárják.

2.   Sütéskor a hússzeleteket lecsöpögtetjük, majd a lisztben megforgatjuk, és a fele olajon hirtelen átsütjük. Kiszedjük és letakarva félrerakjuk.
 
3.   Közben a többi olajon a finomra vágott hagymát futtatjuk meg, a rizst rádobjuk, és egy kicsit így pároljuk. Enyhén sózzuk, de nem engedjük fel vízzel. Ebben a félig főtt állapotában átkanalazzuk egy római, vagy más tűzálló tálba (pl.: jénaiba). Elterítjük rajta a mélyhűtött mexikói zöldségkeveréket, és erre ráfektetjük a pulykaszeleteket, úgy hogy egy kissé fedjék egymást. A tál alján maradt ízes húslevet is ráöntjük.

4.   Végül a rakottast nyakon öntjük tejszínnel és végigrakjuk sajtszeltekkel. Befedjük a tál fedelével, és közepesen forró sütőben sütjük kb. 1 órán át. A sütés utolsó 15 percében levesszük róla a fedelet, hogy szép pirosra süljön.

Tipp:
   A tűzálló tál alját 15-20 dkg szeletelt császárszalonnával kibélelhetjük, akárcsak a tetejét is beboríthatjuk ennyi baconnal.
   Füstölt sajttal még különlegesebb ízt kapunk.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: csesztike - 2010. Március 03. - 17:42:57
Ma megcsináltam a Hawaii Csirkemellet csak én a szósz helyett csirkemell sonkát tettem az ananász alá!
A bors viszont nagyon jó ötlet Rencsi!Olyan pikáns ízt adott neki! ****:))))))

Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Szabi - 2010. Március 03. - 17:45:52
Szép meg jó de nem tudom mennyit kéne ebből megennem hogy jól lakjak ;D :P
 :-*
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Pity - 2010. Március 03. - 17:48:45
Egy finom szószos hús következik, igazán fel lehet vele dobni a rizs egyhangúságát:

DUPLÁN SAJTOS CSIRKEJAVA

Hozzávalók:                        
   4 fél csirkemell (kb. 60 dkg),
    só,
   1 púpozott evőkanál zabliszt,
    3 dl tej,
   1 dl tejszín,
   0,5 dl fehérbor(elmaradhat),
   őrölt fehérbors,
   pici szerecsendió,
   fél kaliforniai paprika;
   15-20 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
1.   A csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtogatjuk, nem túl vékonyra, de azért nagy szeletekké, klopfolóval kissé kiverjük. Kis olajt hevítünk, és a hússzeleteket oldalanként 2-2 alatt pirosra elősütjük, és egy tűzálló tálba helyezzük.
2.   A hús sütéséből visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a lisztet (kis lángon, mert könnyen leéghet) és tejjel felöntjük. Kevergetve 2 perc alatt sűrűre főzzük, közben a tejszínnel és borral (elmaradhat) hígítjuk. A tűzről levéve megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt sajt fele belekerül. És jön az ízesítés: aki szereti tehet bele bazsalikomot, pici szerecsendiót(rendkívül intenzív, csak óvatosan) fél kaliforniai paprika darabolva.
3.   Ezt a sajtos mártást a csirkékre öntjük, a maradék sajttal behintjük és közepesen forró sütőben ~15 perc alatt megsütjük.
  /7%
Ez elég jól nézki! :P
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: csesztike - 2010. Március 03. - 20:22:34
Szép meg jó de nem tudom mennyit kéne ebből megennem hogy jól lakjak ;D :P
 :-*

Neked úgy 1 fogásnak kéne az egész tepsi amit csináltam...de nekem csak napi 300gramm húst kell megennem! ;D
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 03. - 22:40:51
Örülök, hogy tetszést aratnak a receptek!   :)

Egy gyors, és finom kedvencem:  <3!

HAMIS VADAS CSIRKEMELL

Hozzávalók:                        
   2 csapott evőkanál cukor;
   3 evőkanál olaj, vagy 5 dkg vaj;
   3 nagyobb sárgarépa;
   1-2 babérlevél;
   50-60 dkg csirkemellfilé;
   1 teáskanál mustár;
   1 evőkanál zabliszt;
   2 dl tejföl;

Elkészítés:
1.   A cukrot az olajon világosbarnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk a reszelő durva fokán lereszelt sárgarépát, rádobjuk a babérlevelet, és lefödve, kis lángon megpároljuk.
2.   Közben csíkokra vágjuk a csirkemellet, s azt is rádobjuk a párolgó répára, és 5-8 percig, a hús kifehéredéséig hagyjuk, hogy együtt puhuljanak. Belekeverjük a mustárt.
3.   Felöntjük egy kevés vízzel, majd behabarjuk, a tejföllel simára kevert liszttel. Akkor jó, ha a leve mártásszerűen sűrű lesz.

Tipp:
    Orsó- vagy szarvacskatésztát főzünk mellé köretnek, de zsemlegombóccal is kiváló.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 05. - 23:04:40
Tündi, ez a másik ígért receptem. ;)

KELBIMBÓS PULYKARAKOTT

Hozzávalók:                        
   1 kg darált pulykahús (mellfilé lehetőleg);
   2 evőkanál olaj;
   Fél fej vöröshagyma (50 g);
   2-2,5 mokkáskanál só;
   Fehérbors;
   Pici reszelt szerecsendió;
   Őrölt feketebors;
   2,5 dl tejszín;
   8 dl tej;
   4 evőkanál zabliszt;
   25 dkg sárgarépa;
   50 dkg kelbimbó;
   25 dkg kukorica;
   10 dkg sajt;

Elkészítés:
1.   Az olajon megdinszteljük az összevágott hagymát, majd a húst is rátesszük, 1,5 mokkáskanál sóval meghintjük, 2 csipetnyi fehérborssal, frissen őrölt feketeborssal és kevéske reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A hús mikor kifehéredett és a levét is elfőtte, felöntjük 1 dl tejszínnel, kevergetve elforraljuk a levét.
2.   Két deci tejet elkeverünk a liszttel, a többit feltesszük forralni, a tejszínt belekeverjük, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük, megborsozzuk, ebbe is teszünk kevés szerecsendiót. A forró tejbe belekeverjük a lisztes tejet és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Amikor már sűrű, hozzáadjuk a kukoricát.
3.   Közben a sárgarépát 1-2 percre lobogó vízbe dobjuk. A leforrázott sárgarépát vékony karikákra daraboljuk. A kelbimbóból a nagyobb darabokat kettévágjuk.
4.   A rétegzést a tejes kukoricás masszával kezdjük, ebből vékony réteget teszünk alulra, rá a szeletet sárgarépákat, majd a kelbimbó következik. Tovább folytatjuk a hússal, rá kukoricás öntet jön, majd ismét egy sor sárgarépa, kelbimbó, hús és végül tejes mártás. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és letakarva 170-180 °C-on 20 percig sütjük, fólia nélkül még 10 percig pirosítjuk a tetejét.

Tipp:
   Szójatejjel is készíthető.
   Rizs illik mellé köretnek.
   Petrezselyemzöldjével lehet gazdagítani a szószt.
   Brokkolival és karfiollal is készíthető.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Március 06. - 08:19:25
apucim gondoskodott a mai tömegnövelésemről...vettem nekik is hajdinát, ne mindig csak rizst egyenek...erre ma fél 8 kor ott kukorékolt felettem egy tálcával  ;D azt sem tudtam hol vagyok, olyan fáradt voltam...mondom ez meg mi? mondja egészséges rántotta  ;D kérdezem miért mit rakott bele, erre ő belekevert egy kevés hajdinát a rántottába..rakott bele bacon szalonna darabokat..brokkolit és sajtot reszelt a tetejére... ****:))) mondtam neki, hogy azért mert rakott bele hajdinát, ez még nem egészséges...de azért nagyon finom volt  ))=/ ****:)))))) nem akartam lelombozni, úgy szeret főzni...rám meg rám fért a kiadós reggeli...aztán elment "lottozni" és két cserép jácinttal jött haza :) mondja hétfőn úgyis csavargok (edzek  ;) ) úgyhogy boldog nőnapot  ;D nekem van a legcukibb apucim a világon  <3! kár, hogy az ilyen férfiak már kihalóban vannak... :-\
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: zotja - 2010. Március 06. - 09:32:24
apucim gondoskodott a mai tömegnövelésemről...vettem nekik is hajdinát, ne mindig csak rizst egyenek...erre ma fél 8 kor ott kukorékolt felettem egy tálcával  ;D azt sem tudtam hol vagyok, olyan fáradt voltam...mondom ez meg mi? mondja egészséges rántotta  ;D kérdezem miért mit rakott bele, erre ő belekevert egy kevés hajdinát a rántottába..rakott bele bacon szalonna darabokat..brokkolit és sajtot reszelt a tetejére... ****:))) mondtam neki, hogy azért mert rakott bele hajdinát, ez még nem egészséges...de azért nagyon finom volt  ))=/ ****:)))))) nem akartam lelombozni, úgy szeret főzni...rám meg rám fért a kiadós reggeli...aztán elment "lottozni" és két cserép jácinttal jött haza :) mondja hétfőn úgyis csavargok (edzek  ;) ) úgyhogy boldog nőnapot  ;D nekem van a legcukibb apucim a világon  <3! kár, hogy az ilyen férfiak már kihalóban vannak... :-\

az olyanok is akik edzenek (lány)  8-)
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Március 06. - 09:48:19
apucim gondoskodott a mai tömegnövelésemről...vettem nekik is hajdinát, ne mindig csak rizst egyenek...erre ma fél 8 kor ott kukorékolt felettem egy tálcával  ;D azt sem tudtam hol vagyok, olyan fáradt voltam...mondom ez meg mi? mondja egészséges rántotta  ;D kérdezem miért mit rakott bele, erre ő belekevert egy kevés hajdinát a rántottába..rakott bele bacon szalonna darabokat..brokkolit és sajtot reszelt a tetejére... ****:))) mondtam neki, hogy azért mert rakott bele hajdinát, ez még nem egészséges...de azért nagyon finom volt  ))=/ ****:)))))) nem akartam lelombozni, úgy szeret főzni...rám meg rám fért a kiadós reggeli...aztán elment "lottozni" és két cserép jácinttal jött haza :) mondja hétfőn úgyis csavargok (edzek  ;) ) úgyhogy boldog nőnapot  ;D nekem van a legcukibb apucim a világon  <3! kár, hogy az ilyen férfiak már kihalóban vannak... :-\

az olyanok is akik edzenek (lány)  8-)
hát igen sajnos ez is igaz...szerdán is megdöbbenten láttam, hogy kb 15 pasi volt a teremben és jó ha volt 5 lány velünk együtt... :-\
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 07. - 16:32:36
 :-!!!

RÁNTOTT SZELET MUSTÁROS TEJSZÍNMÁRTÁSSAL ÉS KÁPOSZTÁVAL

Hozzávalók:                        
   60 dkg sovány sertéshús, csirkemellfilé, vagy pulykamellfilé;
   1 evőkanál mustár;
   Só, bors;
   2 tojás;
   2 evőkanál rizsliszt;
   80 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa;
   A sütéshez olaj;
A mártáshoz:
   2-2 evőkanál rizsliszt és zabliszt;
   2 evőkanál margarin;
   4 dl zsírszegény tejszín, vagy növényi alapú főzőkrém;
   1-2 teáskanál mustár;
   Fél mokkáskanál só;
   Őrölt bors;
   Kevéske frissen reszelt szerecsendió;
   20 dkg finom sonka;
A káposztasalátához:
   40 dkg fejes káposzta;
   2 dl víz;
   1 mokkáskanál só;
   1 teáskanál 10%-os ecet;
   1 mokkáskanál folyékony édesítőszer;

Elkészítés:
1.   Az ízek összeérése végett legcélszerűbb a káposztát és a húsok előkészítését még előző elvégezni. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sóval, borssal és mustárral egyenletesen bedörzsöljük, és másnapig hűtőbe rakjuk. A káposztát vékonyan felszeleteljük, a torzsáját kivágjuk. A pohárnyi vizet elkeverjük a sóval, az ecettel és az édesítőszerrel, kóstoljuk meg , hogy megfelelő e az íz világunknak, majd öntsük a káposztára. Lefedve tegyük ezt is a hűtőbe.
2.   Másnap a húsokat megforgatjuk a lisztben, majd a sós, borsos felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
3.   Végül elkészítjük a mártást, ehhez a kis zsiradékon megpirítjuk (nem kell pirosnak lennie) a kétféle lisztet, majd felöntjük tejszínnel. Sóval, borssal, szerecsendióval és mustárral fűszerezzük, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Amikor kész, elzárjuk a lángot alatta és beleszórjuk a felkockázott sonkát.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 07. - 16:58:31
MÉZES MUSTÁROS CSIRKEMELL BALZSAMECETES SZÓSSZAL

Hozzávalók:                        
   50 dkg csirkemellfilé, vagy pulykamellfilé.
   1 evőkanál méz;
   1 evőkanál mustár;
   1 evőkanál balzsamecet;
   1 dl tej;
   1 evőkanál liszt;
   Só, bors;
   Olaj a sütéshez;

Elkészítés:
1.   A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és mézzel. Egy órára hűtőbe tesszük pihentetni.
2.   Egy nagyobb serpenyőben olajt hevítünk és a húsokat hirtelen megsütjük nagy lángon (így az értékes húsnedvek bent maradnak), majd lentebb vesszük a lángot és fedő alatt készre sütjük őket. Kiszedjük, majd leborítjuk, hogy ne hűljön és száradjon ki.
3.   A szószhoz a visszamaradó zsiradékba 1 kisebb evőkanálnyi balzsamecetet öntünk. Miután abbamarad az intenzív sercegés 1 dl tejjel felöntjük, majd egy evőkanál liszttel besűrítjük. Megkóstolva utóízesítjük. 

Tipp:Rizs illik mellé köretnek.
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Március 07. - 18:00:40
Dubarry csirkemell, gombával megspékelve Tündi-Bündi módra

*csak a türelmes bevállalósoknak...(3 órát töltöttem a konyhában :) )

Hozzávalók:

- 4 személy részére, közepes tepsihez:
- 8 szelet filézett csirkemell
- 1 fej karfiol
- 1 konzerv szeletel gomba
- 4 dl zsírszegény tejföl
- 10 dkg zab liszt
- 30 dkg félzsíros sajt
- vaj omega3al  ;D
- zsírszegény tej
- olíva olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- 1-2 csésze hajdina/rizs

Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval, borssal mindkét oldalát megfűszerezzük, majd teflon serpenyőben pici olajon megsütjük. A karfiolt vegetás vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A csirkemellet kivajazott tepsibe lerakjuk, először a gombát, majd a kihűlt karfiolt ráhalmozzuk, és leöntjük a következő mártással. Világos rántást készítünk: vajat felhevítünk, gyors kevergetés mellett lassan adagoljuk bele a lisztet, világosra pirítjuk, felengedjük pici tejjel, és próbáljuk csomó mentesre keverni (sok sikert, nekem nem sikerült elsőre  :-\, de kezdő háziasszonyként ez elnézhető  :-[ ) majd beletesszük a tejfölt és reszelt sajtot, amit már segédünkkel(Lalika  :-*) időközben lereszeltettünk. Az egészet megszórjuk egy kis reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Köretként hajdinát készítettem, de lehet rizzsel és krumpli pürével is. Az eredmény nem marad el...anyós, após is megnyalja mind a tíz ujját  ****:)))  /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 10. - 23:36:22
MECSEKI FINOMFALATOK

Hozzávalók:                        
   60 dkg csirkemellfilé, pulykamellfilé vagy karajszelet;
   1 kiskanál só
   1 mk őrölt feketebors
   3 tojás
   1 közepes burgonya
   12 dkg reszelt sajt
   Kb. 10 dkg zabliszt
   Sütéshez olaj;

Elkészítés:
1.   A húst kb. 10 kisebb részre vágjuk, kissé kiverjük, inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2.   A tojásokat felverjük, a meghámozott burgonyát belereszeljük. A sajtot, meg kb. 2 ek lisztet hozzáadva kikeverjük. A húst először a maradék lisztben, majd a tojásos masszában forgatjuk meg. Bő olajban közepese forró olajban 7-8 perc alatt kisütjük.
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 12. - 00:20:09
A saját készítésű hamburgert nagyon szeretem, mert finom és az van benne amit beleteszek, semmi adalék, és tartósító. Remélem sokak tetszését elnyeri. :)

HAMBURGER

Hozzávalók:                        
   30 dkg darált marhahús;
   2 nagy gerezd fokhagyma;
   Fél fej vöröshagyma;
   5-7 dkg sajt;
   1-2 szál zeller, vagy petrezselyemlevél;
   2 evőkanál olíva olaj;
   1 mokkáskanál só;
   Őrölt bors;
   4 db teljes kiőrlésű zsömle;
   Szeletelt sajt;
   Saláta; paradicsom, paprika, hagyma, uborka…

Elkészítés:
1.   A marhahúst elkeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra összevágott hagymával és petrezselyem zölddel, a lereszelt sajttal, a sóval, borssal és az olívával. Lehetőleg a sütés előtti este készítsük el és éjjelre tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
2.   A hamburgermasszából 4 darab nagyobb lapos korongot formázunk. Sütés közben úgyis összébb esnek. Felhevített olajon oldalankét kb. 5 percig sütjük.
3.   A tálaláshoz a zömléket félbe vágjuk, beletesszük a salátalevelet, a többi zöldséget, a sajtot, majd rá a húst és leborítjuk a zsömle tetejével.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Gabe - 2010. Március 12. - 00:21:19
ez  (:-)  @-o
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Március 12. - 00:23:08
hát ez tényleg marhanagy!!!! :o ****:))))))
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 12. - 00:29:21
ez  (:-)  @-o
Örülök fiúk, hogy tetszik! A hús íze sokkal intenzívebb, mert igazi és mindenki a saját ízlése szerint tudja ízesíteni. A 30 dkg darált marhából 4 normál zsömlényi méretű hús lesz, tehát nagy zsömlénél csak 2 húspogácsa jön ki kb. ;)

Ez egy másik gyors kedvencem:

MEDITERRÁN SZELET BURGONYA KÖRÍTÉSSEL

Hozzávalók:                        
   100 g olíva bogyó;
   Rozmaring,
   oregano;
   0.5 dl olívaolaj;
   Só; bors;
   60 dkg csirkemellfilé, pulykamellfilé, vagy kicsontozott sertéskaraj;
   50 dkg burgonya;

Elkészítés:
1.   A legcélszerűbb, ha még a készítés előtti este páclevet készítünk. Ehhez egy jó maréknyi olívabogyót felkarikázunk, beleteszünk egy kis csipet rozmaringot, egy mokkáskanálnyi oreganot, kb. fél dl olívaolajt, pici sót, borsot. Az olívabogyó levéből is öntsünk bele. A husikat felszeleteljük, kb. 6-8 kisebb szelet. Beletesszük a pácba, hogy mindenütt érje. Letakarva egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
2.   Másnap egy akkora tepsit keresünk, amibe beleférnek, és páclevestől beleöntjük, eligazítjuk. Az olívabogyókból teszünk még a tetejére. (Ha úgy látjuk kis vizet -1dl- önthetünk alá.) A meghámozott és felszeletelt burgonyát alárakjuk és letakarva sütőbe tesszük 170-180°C-ra. Így süljön 20-25 percig, fordítsuk meg a tepsiben a husikat és a krumplikat. Közben nézzük meg késsel, hogy mennyire főttek meg, és ha már majdnem készen vannak, vegyük le a fóliát a tetejükről és kb. 10 perc alatt pirítsuk kissé pirosra a tetejüket.

Tipp:
- A húsok tetejét feta sajttal megszórhatjuk, hogy finoman ráolvadjon.
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: doncicco - 2010. Március 12. - 15:18:44
Ma megcsináltam a mézes csirkemellet, nagyon finom lett! jó lett a marhahúsos leves is, megtoldottam tárkonnyal..
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 12. - 18:34:16
Ma megcsináltam a mézes csirkemellet, nagyon finom lett! jó lett a marhahúsos leves is, megtoldottam tárkonnyal..
Örülök, hogy ízlett! Ügyi vagy hogy sikerült utánam csinálni, hátha mások is látják hogy megy ez!  ****:))))))  :D
Ha már mézes, akkor:

CSIRKEMELL SZEZÁMOS-MÉZES BUNDÁBAN

Hozzávalók:                        
A páchoz:
   60 dkg csirkemellfilé;
   1 kiskanál só;
   1 evőkanál méz;
   1 evőkanál fehérbor;
   1 kiskanál őrölt fehérbors;
   1 evőkanál szezámolaj (esetleg napraforgó olaj);
A bundájához:
   5 evőkanál zabliszt;
   5 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   1 kiskanál sütőpor;
   1 tojás;
   2 evőkanál olaj;
   Kb. 1,5-2 dl víz;
   Fél mokkáskanál só;
Sütéshez: bő olaj
A mézes mázhoz:
   2 evőkanál ketchup;
   6 evőkanál méz;
   1 evőkanál fehérborecet;
   1 mokkáskanál erőspaprika krém;
 A tetejére:
   szezámmag

Elkészítés:
1.   A csirkemellet kis csíkokra vágjuk, majd a sóval, a mézzel, a borral és a szezámolajjal jól bedörzsöljük. Letakarva néhány órán át hűtőszekrényben érleljük (legjobb, ha még előző este megcsináljuk a pácolást).
2.   A hús bundázásához valókat simára keverjük, a vizet apránként adjuk csak hozzá, a lényeg, hogy jó sűrű legyen a bunda. A csirkecsíkokat beleforgatjuk, ehhez legjobb kanalat használni, majd forró olajban pár perc alatt kisütjük, kiszedjük, lecsöpögtetjük.
3.   A mártáshoz valókat kevergetve megforrósítjuk, a bundázott husikat beleforgatjuk, tálaláskor a tetejére szezámmagot szórunk.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: doncicco - 2010. Március 12. - 19:43:13
Képzeld el ugyanezt grillen Rencsi.. :-):-):: csak arra kell vigyázni, hogy a parázs gyenge legyen mert megéghet a mustáros mézes pác.

Ennél is turpiskodtam egy kicsit, nagyon kevés szerecsendióval.. rendkívül finom volt (:-)
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: H. Laci - 2010. Március 13. - 18:10:32
Szia Rencsi!  :-*
Az utolsó recepttel kapcsolatban lenne annyi kérdésem hogy az univerzális búzaliszt és búzacsírát mivel lehetne helyettesíteni? Valami eccerű parasztos mögoldással. Mert bemennék a faluban a boltba és mondanám hogy "univerzális búzaliszt és búzacsírát szeretnék" szerintem kiröhögnének.  ****:))) ****:))) ****:)))  Valamelyik nap teszteljük a receptet, ha jól fog kinézni, akkor dobunk képet is, meg esetleg valami megjegyzést.  ;)  Előre is köszi szépen.  ****:))))))
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: H. Laci - 2010. Március 14. - 12:00:10
Itt ilyen lett.   /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Istenien finom egyébként.   Łł= Łł=
(Bocs hogy ilyen béna képet csináltam   :-[ )
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 15. - 20:34:56
Itt ilyen lett.   /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Istenien finom egyébként.   Łł= Łł=
(Bocs hogy ilyen béna képet csináltam   :-[ )
Örülök, hogy ízlett! Látom megoldódott a lisztes kérdés is, bármilyen jó hozzá, parasztosabb mögoldásnak mondjuk a felétek kapható jánoshalmi félfogós. ;)
Jó lett a kép is! ;)

Doncicco! wow! a Grill még ad neki egy kis plusz füstösséget, úgy még finomabb!  ****:))))))
Kövire képet is tehetsz ám be. ;)

CSIRKEMÁJJAL TÖLTÖTT PULYKAMELLFILÉ BACONBE GÖNGYÖLVE

Hozzávalók:                        
   50 dkg csirkemellfilé, vagy pulykamellfilé;
   15 dkg csirkemáj;
   Fél csokor petrezselyem;
   2 főtt tojás;
   Két szikkadt zsömle;
   1 dl tej, vagy víz;
   1 nyers tojás;
   10 dkg bacon;
   Só, bors;
   Olaj a sütéshez;

Elkészítés:
1.   A húst középen bevágjuk, kihajtjuk, de úgy, hogy egyben maradjon a mellfilé, majd kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, hűtőben letakarva pihentetjük.
2.   A töltelékhez a zsömléket beáztatjuk a tejbe, vagy vízbe. A csirkemájat a késsel elkaparjuk, egyszerűbb így kis mennyiségnél, mint bot mixerrel. A májhoz hozzáteszünk egy mokkáskanál sót két csipet borsot, az összedarabolt petrezselyemzöldet, a két apróra összedarabolt főtt tojást és a nyers tojást, illetve a kinyomkodott zsömléket. A masszát összekeverjük.
3.   A húsok szélétől kicsit bentebb eloszlatjuk a tölteléket, majd az egyik oldaláról indulva szorosan feltekerjük, baconba tekerjük.
4.   Serpenyőben olajt hevítünk. Sütéskor a bacon-toldásos rész kerüljön először alulra, hogy rendesen rásüljön, majd forgassuk. Mikor minden oldala szép piros, kis vizet öntünk alá és fedő alatt készre pároljuk, hogy a belseje is átsüljön. Ezt tepsiben, alufólia alatt is elvégezhetjük.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 17. - 22:48:22
Egy vendégmarasztaló finomság!  <3!

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL


Hozzávalók:                        
   50 dkg csirkemellfilé, pulykamellfilé vagy sovány sertéshús;
   20 dkg aszalt szilva;
   1 dl víz;
   Csipet szegfűszeg, fahéj;
   15 dkg szeletelt light sajt;
   Só, bors;
   Olaj a sütéshez;
   2 dl tej;
   2 dl tejszín;
   2-3 evőkanál liszt;
   1 evőkanál balzsamecet;
   1-2 evőkanál méz;

Elkészítés:
1.   A húst felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Közben a szilvát, hogy eléggé puha legyen, egy kis tálba helyezzük, vízzel felöntjük, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük. Mikroba helyezve nem egészen egy perc alatt meg is puhul.
2.   A töltés során a hússzelet közepére, mérettől függően 1-2 szelet sajtot helyezünk, ennek a közepét végigrakjuk aszalt szilvával. Egyik oldaláról indulva szorosan feltekerjük, fogvájóval, vagy hústűvel megtűzzük, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon. Amennyiben nagyobb, egyben lévő húsunk van, azt felszúrjuk késsel és fakanál nyelével kitágítjuk a nyílást és a sajtszeletbe tekert szilvákat beletunkoljuk.
3.   Egy serpenyőben olajt hevítünk, és megsütjük a töltött husikat. Amennyiben vastagabb a húsunk és nem sülne át rendesen, tepsibe rakjuk őket, a fogvájókat kiszedjük, és készre sütjük őket. Ekkor minimális vizet öntsünk alá és alufóliával takarjuk le.
4.   A szósz elkészítéséhez a serpenyőben visszamaradó zsiradékot használjuk fel. Egy evőkanál balzsamecetet hozzáöntünk. Mikor a heves sistergés alább hagy, felöntjük a tejes-tejszínben elkevert liszttel. Aki szereti, 1-2 evőkanál mézzel édesítheti. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a mártást és a hús mellé kínáljuk.
 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Március 17. - 22:55:44
GOMBÁS MILÁNÓI

Hozzávalók:                        
   50-60 dkg darált marhahús;
   1 fej vöröshagyma;
   2 ek olívaolaj;
   25 dkg gomba;
   ~ 20 dkg paradicsomsűrítmény (egy közepes üvegnyi);
   oregano; só; bors; kakukkfű;
   2-3 gerezd zúzott fokhagyma;
   pici rozmaring;
   6-8 dkg sajt;
   durumtészta/teljeskiörlésű;
Elkészítés:

1.   Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, majd a sovány darált marhahúst is hozzáadjuk. Közben a húst fűszerezzük: oreganoval, kakukkfűvel, sóval, borssal.  Folyamatosan kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik. Ez kb. 6-8 perc.
2.   Beletesszük az összedarabolt gombát. 5-6 perc után felöntjük a paradicsomszósszal, elkeverjük, összeforraljuk, és utóízesítjük, hogyha szükségesnek érezzük. Lefedve pároljuk kb. 10-15 percig.
3.   Közben megfőzzük a tésztát és már kész is. A tetejére sajtot reszelünk.

Ha nagyobb adagot készítünk, fagyasszuk le, jól bírja. ;)  /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: balic - 2010. Április 07. - 17:37:46
Rencsi le a kalappal, nagyon jók a receptek. Jó párat megcsináltam már és mind nagyon finom.  ****:))))))
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Április 09. - 13:37:50
Itt ilyen lett.   /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Istenien finom egyébként.   Łł= Łł=
(Bocs hogy ilyen béna képet csináltam   :-[ )
Lacika megkérhetem a kezed? ;D Nem csak erős, de főzni is tud!Álom pasi...feltétlenül szólj ha betöltötted a 18-at   ****)  ***)))  ****:)))
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: H. Laci - 2010. Április 09. - 16:39:42
Itt ilyen lett.   /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Istenien finom egyébként.   Łł= Łł=
(Bocs hogy ilyen béna képet csináltam   :-[ )
Lacika megkérhetem a kezed? ;D Nem csak erős, de főzni is tud!Álom pasi...feltétlenül szólj ha betöltötted a 18-at   ****)  ***)))  ****:)))
:-* :-*
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Április 14. - 16:26:26
Sziasztok! A csináld magad mozgalom nevében házi pizza, ami nekem jobban is ízlett mint némelyik pizzéria "remeke"  /7%

PIZZA

Hozzávalók (2-3 db-hoz):                        
   3 dl langyos víz;
   2,5 dkg élesztő;
   25 dkg zabliszt;
   25 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával;
   1 mk só,
   4-5 evőkanál olívaolaj;
A nyújtáshoz: 3-4 evőkanál liszt;
Lekenéshez: 4-5 evőkanál olaj;
Paradicsommártás:
   3,5 dl sűrű paradicsomlé;
   1,5 dl sűrített paradicsom, jófajta ketchup is lehet;
   Bazsalikom, kakukkfű, oregano;

Elkészítés:
1.   Az élesztőt belemorzsoljuk kb. 1 dl langyos vízbe, 1 evőkanál lisztet beleszórva meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután egy nagyobbacska tálban a többi liszttel, a fele olajjal meg a kb. 2 dl langyos vízzel, megsózva összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 6-8 percig intenzíven dagasztunk, egészen addig, míg az edény falától el nem válik, szép sima nem lesz. Ekkor a maradék olajjal meglocsoljuk, a tésztába dagasztjuk, így jó laza lesz tőle.
2.   A kész tésztát cipóvá formáljuk, a tetejét olajjal lekenjük és letakarva, langyos helyen kb. 40 perc alatta a duplájára kelesztjük.
3.   A hagyományos nagyhoz a tésztát két részre osztjuk, ekkor kicsit vastagabb a tésztája, de három darab vékony tésztájú is kijön belőle. Az egyik kis cipónkat kinyújtjuk, ha van pizza sütőformánk, abba nyomkodjuk bele a tésztát (ez ~ 0.5 cm vastag lesz)
Ha pizzelléket akarunk készíteni, rúddá sodorjuk és 15-18 részre vágjuk, és belisztezett deszkán egyenként ellapítjuk. (ez a minipizza lenne).
4.    A tésztánkat célszerű elősütni, mert így fagyasztható, és másnap is kevesebbet kell vele bajlódni, ha előredolgozunk. A tepsibe tett tészta tetejét olajjal megkenjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben nagy lánggal (kb. 220°C, légkeverésesben 200°C) 5 perc alatt elősütjük.
5.   Csak ezután kenjük meg a paradicsomos mártással. A házi paradicsomlé sűrejét összekeverjük a sűrített paradicsommal, vagy a kechuppal, majd a fűszereket ízlés szerint elkeverjük benne.
6.   Feltétek:
a.   darált húsos: egy vöröshagymát megtisztítunk, felaprítjuk és 4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Fél kg darált marhahúst ráteszünk és kevergetve 10 perc alatt megpirítjuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, oreganoval, rozmaringgal (csak óvatosan) fűszerezzük. Ha kihűlt, egyenletesen a paradicsomos alappal megkent tésztára halmozzuk. Gyűrűire szedett hagymával befedhetjük. A tetejére sajt kerül. (lásd.: kép)
b.   Hawaii: 30 dkg csíkokra vágott sonka + 30 dkg lecsöpögtetett ananászkocka+ edami.
c.   Tenger gyümölcsei: lecsöpögtetett konzerv vagy fagyasztott, felengedett, langyos vízzel leöblített teng gyümölcsei keverék (kagyló, rák, polip) Ezt a paradicsomos alapra szórjuk. + néhány szem olivabogyó, + füstölt lazac vékony csíkokban, végül pizza mozzzarella.

Tipp:
- A tésztát ízesíthetjük is. Pl.: a tenger gyümölcseivel készül, akkor 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, de tehetünk bele bazsalikomot is.
- friss hámozott és felkockázott paradicsom, amit fűszerekkel összekeverünk
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Április 14. - 16:42:46
PALACSINTA

Hozzávalók (20 db-hoz):                        
   25 dkg zabliszt;
   25 dkg rizsliszt;
    2,5 dkg élesztő;
    2 dl langyos tej;
   1 teáskanál cukor;
   1 egész tojás;
   1 tojássárgája;
   1 mokkáskanál só;
   1-1,2 liter szénsavas ásványvíz (min. 4mg/l CO2);
   3 evőkanál olaj;
Elkészítés:
1.   A lisztet átszitáljuk, az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, utána egy kis kanálnyi cukrot (cukor nélkül nekem nem futott fel) hozzáadva, kis liszttel megszórva a tetejét langyos helyen körülbelül 15 perc alatt felfuttatjuk.
2.   Ezalatt a liszthez hozzáadjuk a tojást, olajt és a sót. Mikor felfutott az élesztős tej, hozzáöntjük, kézi habverővel kevergetjük, közben fokozatosan hozzáöntjük az ásványvizet. A kapott palacsintatésztát merőkanál segítségével a palacsintasütőbe öntjük és készre sütjük. Folyamatosan majd hígítani kell szódával.

Tipp:
- Az alaptésztát ízesíthetjük pl.: tehetünk bele almát, fehérjeport.

HORTOBÁGYI PALACSINTA

Hozzávalók (15-20 db-hoz):                        
   70 dkg csirkemell;
   1 nagyobb hagyma;
   Só, bors;
   3 kiskanál fűszerpaprika;
   1 kis mokkáskanál Erős Pista;
   2 evőkanál liszt;
   2 kisdoboz tejföl (375 g);
Elkészítés:
1.   A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, 1-2 evőkanál olajon megdinszteljük, félrehúzva a tűzről belekeverjük a pirospaprikát, majd a húsokat. Felöntjük, kb. 1 dl vízzel. Sóval, borssal, erős paprika krémmel ízesítjük. Lefödve készre főzzük, közben ha elforrta a levét pótoljuk.
2.   A megfőtt csirkemelleket kiszedjük, és vagy ledaráljuk, vagy éles kés segítségével vékony csíkokra daraboljuk, szinte pépesre. A pépesített húst visszatesszük, a tejfölt elkeverjük a liszttel és a paprikás alapba öntjük. Pár perc alatt összeforraljuk.
3.   A kész tölteléket a palacsintákba töltjük és feltekerjük, úgy hogy először a két oldalsó szélét hajtjuk rá, majd a be nem hajtott oldaltól feltekerjük, így nem fog kifolyni a töltelék.

TÚRÓS PALACSINTA
Ez a fajta túrós palacsinta inkább sós karakterű, ezért nem az édességekhez került. ;)
Hozzávalók (12-15 db-hoz):                        
   50 dkg túró;
   175 g tejföl;
   Só;
   2 tojás sárgája;
   Édesítőszer, vagy cukor (kb. 6-8 dkg);
Elkészítés:
1.   A túrót átpasszírozzuk, hozzátesszük a tojást, a sót és az édesítőszert, vagy cukrot. A tejfölt a végén adagoljuk hozzá, annyit, hogy ne legyen túl híg (1-2 evőkanál). Ízileg ez nem egy édes palacsinta, inkább sós alapú, ezért nincs benne mazsola, vagy vanília sem.
2.   A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel. A maradék tejfölt is a túrókrémhez hasonlóan ízesítjük, sóval, édesítővel, ha maradt ki a töltelékből hozzákeverjük. Egy kisebb jénai alját megkenjük a krémmel, majd egy réteg palacsinta következik. Ismét a tejfölös krém jön, rá a palacsinta az előző sorra merőleges rakással. A tetejét tejfölössel leöntjük és előmelegített sütőben közepes lángon 25 perc alatt készre sütjük.

 /7%
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Április 14. - 20:16:41
Most, hogy a látottak alapján majd kilyukassza a gyomrom a gyomsavam  ;D megyek és sütök pár tükörtojást  :-\ máshoz most nincs energiám...Figyu csajszi...nem akarsz vállalkozást csinálni, Rencsi kifőzdéje házhoz szállítással... ;D szerintem lenne forgalmad...pl most rendelnék valami energia dús vacsit  ****:))) ...addig is marad a tükörtojás.. :-\
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Szandi - 2010. Április 14. - 20:54:07
Most, hogy a látottak alapján majd kilyukassza a gyomrom a gyomsavam  ;D megyek és sütök pár tükörtojást  :-\ máshoz most nincs energiám...Figyu csajszi...nem akarsz vállalkozást csinálni, Rencsi kifőzdéje házhoz szállítással... ;D szerintem lenne forgalmad...pl most rendelnék valami energia dús vacsit  ****:))) ...addig is marad a tükörtojás.. :-\
Ha megfelel rozslisztből frissen készült tészta + tonhal akkor szívesen viszek egy adagot, úgyis kár belém, hiába eszem nagyon sokat, csak fogyok. ****:))) :'(  Sose gondoltam, hogy ilyen problémáim lesznek. (Mondjuk bicajos futárkodást nem vállalok, mert villámlik-dörög.)
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Április 14. - 21:14:39
Most, hogy a látottak alapján majd kilyukassza a gyomrom a gyomsavam  ;D megyek és sütök pár tükörtojást  :-\ máshoz most nincs energiám...Figyu csajszi...nem akarsz vállalkozást csinálni, Rencsi kifőzdéje házhoz szállítással... ;D szerintem lenne forgalmad...pl most rendelnék valami energia dús vacsit  ****:))) ...addig is marad a tükörtojás.. :-\
Ha megfelel rozslisztből frissen készült tészta + tonhal akkor szívesen viszek egy adagot, úgyis kár belém, hiába eszem nagyon sokat, csak fogyok. ****:))) :'(  Sose gondoltam, hogy ilyen problémáim lesznek. (Mondjuk bicajos futárkodást nem vállalok, mert villámlik-dörög.)
Jaj de drága vagy!!! :-* Ha előbb olvasom nem szenvedek a tojással  ;D Nekem lekopogom nagyon jó lett az étvágyam...nemtom hogy mitől igazából még Egerben vettem egy másfajta magneb6ot mert fájt a vádlim..és a b vitamint elvileg étvágyat csinál bár nem tudom...de azóta mindig megeszem az ebédet leves és másodikat is, és nem idegeskedem annyit, mint azelőtt...azt nem tudom, hogy híztam e mert mostanában nem jártam mérleg közelben, de most úgy is lefogyok a betegség miatt :-\
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Szandi - 2010. Április 14. - 21:46:57
Most, hogy a látottak alapján majd kilyukassza a gyomrom a gyomsavam  ;D megyek és sütök pár tükörtojást  :-\ máshoz most nincs energiám...Figyu csajszi...nem akarsz vállalkozást csinálni, Rencsi kifőzdéje házhoz szállítással... ;D szerintem lenne forgalmad...pl most rendelnék valami energia dús vacsit  ****:))) ...addig is marad a tükörtojás.. :-\
Ha megfelel rozslisztből frissen készült tészta + tonhal akkor szívesen viszek egy adagot, úgyis kár belém, hiába eszem nagyon sokat, csak fogyok. ****:))) :'(  Sose gondoltam, hogy ilyen problémáim lesznek. (Mondjuk bicajos futárkodást nem vállalok, mert villámlik-dörög.)
Jaj de drága vagy!!! :-* Ha előbb olvasom nem szenvedek a tojással  ;D Nekem lekopogom nagyon jó lett az étvágyam...nemtom hogy mitől igazából még Egerben vettem egy másfajta magneb6ot mert fájt a vádlim..és a b vitamint elvileg étvágyat csinál bár nem tudom...de azóta mindig megeszem az ebédet leves és másodikat is, és nem idegeskedem annyit, mint azelőtt...azt nem tudom, hogy híztam e mert mostanában nem jártam mérleg közelben, de most úgy is lefogyok a betegség miatt :-\
Az étvággyal nincsen baj,megeszem, amit kell.:)
A magnézium az idegekre jó, a b6 meg az étvágyra is.:)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Április 20. - 13:06:45
 :-!!!
Az offok után egy nagyon egyszerű és finom kajcsi hús nélkül. A storyhoz hozzátartozik, hogy húsvét után anyukám elcsomagolt 20 db főtt tojást a számomra és fogalmam sem volt hogy mit csináljak velük, mert már kezdtem unni, így lett belőlük töltött tojás és tojáspörkölt, amik nagyon bejöttek, nem csak nekem. :)

TOJÁSPÖRKÖLT, AHOGY ÉN KÉSZÍTEM  ;D

Hozzávalók:                        
   14 db főtt tojás;
   100 g zöldborsó;
   175 g tejföl;
   2 tojás;
   2 dl víz;
   Kb. 20 dkg univerzális búzaliszt és zabliszt keveréke.
   Só, bors;
   1 ek. olaj;

Elkészítés:
1.   Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet teszünk fel forrni. Egy laposabban 1 evőkanál zsiradékon megfuttatjuk a zöldborsót, majd 1-2 dl vizet aláöntve megpároljuk. Amíg ez elkészül a nokedlihez a két egész tojást elkeverjük a vízzel és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amelyet fakanállal folyamatosan homogenizálunk. Végül a ragacsos masszát egy nokedli szaggató segítségével a már felforrt vízbe szaggatjuk.
2.   A főtt tojásokat 8 felé daraboljuk, majd hozzáadjuk a megpárolódott borsóhoz. Megsózzuk, megborsozzuk. Az időközben megfőtt nokedlit (nem kell leszűrni) hozzátesszük, majd tejföllel elkeverjük. Ha nem elég krémes, a nokedli főzővizéből teszünk hozzá (kb. 1 dl szükséges).
 /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Április 20. - 14:14:29
TOJÁSPÖRKÖLT
Még jó, hogy megnéztem, az alábbi kép a tojáspörkölt. SORRY!!!


Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Április 20. - 21:32:09
TOJÁSPÖRKÖLT
Még jó, hogy megnéztem, az alábbi kép a tojáspörkölt. SORRY!!!




Ezt toltuk edzés előtt múltkor!!Fincsi volt!!  ****:))))))
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Május 14. - 00:04:43
Halihó!
Már páran kérdezték, hogy miként lehetne feldobni a már megunt rizs-csirke párost. Aki szereti a különleges ízvilágot, annak nagyon be fog jönni ez a kínai remek! A fagyasztást is jól tűri, gyorsan elkészül, nekem 25 perc elég volt, és nagyon finom! ;)

KÍNAI CSIRKÉS RIZSES-TÁL

Hozzávalók:                        
   60 dkg csirkemellfilé;
   40 dkg előgőzölt rizs, vagy jázminrizs;
   Só,
   6 gerezd fokhagyma;
   1 közepes vöröshagyma (4 szál újhagyma);
   1-2 mokkáskanál Erős Pista;
   1-1,5 mokkáskanál őrölt gyömbér;
   2 kiskanál currypor;
   6 evőkanál szójamártás;
   2-3 evőkanál olaj a sütéshez;

Elkészítés:
1.   A rizs előkészítésével kezdjük, alaposan megmossuk, beletesszük egy lábasba és ráöntünk 6,5-7 dl vizet. Kissé megsózzuk, néha megkevergetve fölforraljuk. Mikor már forr a víz, takarékra állítjuk, rátesszük a fedőt és így 10 percig gőzöltetve főzzük. A tíz perc leteltével elhúzzuk a gázról és még lefedve hagyjuk 10 percig, így fog a saját gőzében megpuhulni, közben pedig pergős marad.
2.   A rizs főzése közben a húst 1cm-es kockákra, vagy 1×2-es csíkokra daraboljuk és a hagymát finomra vágjuk.
3.   Egy wokban (nagyobb serpenyőben) olajt hevítünk, rádobjuk a hagymát, kis lángon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a  gyömbért, zúzott fokhagymát és kb. fél percnyi kevergetés után belekeverjük a húst. Ekkor nagyobbra vesszük a lángot, hozzáadjuk a curryport, szójaszószt és az erőspaprika krémet. Mikor megpirult a hús hozzávegyítjük a már megpuhult rizst, megkóstoljuk és ha még szükségesnek érezzük megsózzuk. 

 /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Tündi-Bündi - 2010. Június 03. - 12:34:21
A drága kollégák ajánlották az oldalt  ;D http://www.mindmegette.hu/azoknak-akik-hizni-vagynak-12435  /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Június 03. - 23:29:25
Ha már a mai nap pizzát emlegettem, akkor hű is maradok a szavamhoz. :) Ez a tésztamennyiség 3 vékonyra elegendő, aki a vastagot szereti, annak 2 jön ki belőle. Átmérőjük 28 cm. A pizzáról meg mindig a következő poén jut eszembe: http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=272.msg174127#msg174127 (link, mielőtt még valakitől megkapnám, hogy déja vu érzése van...  ***))) )
Mind finom volt, de talán legkülönlegesebbre a tonhalas sikerült. ;)

PIZZA

Hozzávalók (3 db-hoz):                        
   3 dl langyos víz;
   2,5 dkg élesztő;
   25 dkg zabliszt;
   25 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával;
   1 mk só,
   4-5 evőkanál olívaolaj;
A nyújtáshoz: 3-4 evőkanál liszt;
Lekenéshez: 4-5 evőkanál olaj;
Paradicsommártás (3 db-hoz):
   3,5 dl sűrű paradicsomlé;
   1,5 dl sűrített paradicsom, jófajta ketchup is lehet;
   Bazsalikom, kakukkfű, oregano;
Tejfölmártás (1 db-hoz):
   1,75 dl zsírszegény tejföl;
   Só, kapor.

Elkészítés:
1.   Az élesztőt belemorzsoljuk kb. 1 dl langyos vízbe, 1 evőkanál lisztet beleszórva meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután egy nagyobbacska tálban a többi liszttel, a fele olajjal meg a kb. 2 dl langyos vízzel, megsózva összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 6-8 percig intenzíven dagasztunk, egészen addig, míg az edény falától el nem válik, szép sima nem lesz. Ekkor a maradék olajjal meglocsoljuk, a tésztába dagasztjuk, így jó laza lesz tőle.
2.   A kész tésztát cipóvá formáljuk, a tetejét olajjal lekenjük és letakarva, langyos helyen kb. 40 perc alatta a duplájára kelesztjük.
3.   A hagyományos nagyhoz a tésztát két részre osztjuk, ekkor kicsit vastagabb a tésztája, de három darab vékony tésztájú is kijön belőle. Az egyik kis cipónkat kinyújtjuk, ha van pizza sütőformánk, abba nyomkodjuk bele a tésztát (ez ~ 0.5 cm vastag lesz)
Ha pizzelléket akarunk készíteni, rúddá sodorjuk és 15-18 részre vágjuk, és belisztezett deszkán egyenként ellapítjuk. (ez a minipizza lenne).
4.    A tésztánkat célszerű elősütni, mert így fagyasztható, és másnap is kevesebbet kell vele bajlódni, ha előredolgozunk. A tepsibe tett tészta tetejét olajjal megkenjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben nagy lánggal (kb. 220°C, légkeverésesben 200°C) 5 perc alatt elősütjük.
5.   Csak ezután kenjük meg a paradicsomos mártással. A házi paradicsomlé sűrejét összekeverjük a sűrített paradicsommal, vagy a kechuppal, majd a fűszereket ízlés szerint elkeverjük benne.
6.   Feltétek:
a)   darált húsos (2-3 db pizzára): egy vöröshagymát megtisztítunk, felaprítjuk és 4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Fél kg darált marhahúst ráteszünk és kevergetve 10 perc alatt megpirítjuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, oreganoval, rozmaringgal (csak óvatosan) fűszerezzük. Ha kihűlt, egyenletesen a paradicsomos alappal megkent tésztára halmozzuk. Gyűrűire szedett hagymával befedhetjük. A tetejére sajt kerül.
b)   Hawaii (2 db pizzára): 30 dkg csíkokra vágott sonka + 30 dkg lecsöpögtetett ananászkocka+ edami kerül a paradicsomos alapra.
c)   Tenger gyümölcsei: lecsöpögtetett konzerv vagy fagyasztott, felengedett, langyos vízzel leöblített tenger gyümölcsei keverék (kagyló, rák, polip) Ezt a paradicsomos alapra szórjuk, majd néhány szem olívabogyó, + füstölt lazac vékony csíkokban, végül pizza mozzarella.
d)   Tonhalas (1 db pizzára): A tejfölös alapba elkeverünk 1 evőkanálnyi apróra összevágott kapribogyót és ezzel lekenjük a pizzát. Egy egész tonhalkonzervet (saját levében eltett) lecsöpögtetünk, ráhalmozzuk és 5 dkg-nyi félbe vágott olíva bogyóval megszórjuk, végül a reszelt sajt jön.
e)   Lehetőségek tárháza: szalámis, gombás, csirkés…

Tipp:
   A tésztát ízesíthetjük is. Pl.: a tenger gyümölcseivel készül, akkor 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, de tehetünk bele bazsalikomot is.
   A mártás lehet friss hámozott és felkockázott paradicsom, amit fűszerekkel összekeverünk.
   A paradicsomos alapba ha ízlés szerinti Erős Pistát keverünk az is nagyon finom, főképp a magyarosabb jellegűek mellé.

 /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Gabe - 2010. Június 03. - 23:42:00
 :D
De legalább jól néznek ki, ha már enni nem ehetek ilyet. :)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Rencsi - 2010. Június 03. - 23:59:25
:D
De legalább jól néznek ki, ha már enni nem ehetek ilyet. :)
Az ízük meg még jobb volt mint a kép mutatja. :) A tésztája finom vékony és ropogós lett. Következőre majd mikor kinyújtom, akkor a szélébe teszek sajtot és kissé felgöngyölöm, hogy ne legyen olyan snassz. ;) Jó diétázást amúgy!  >:D  ;D

Egy másik finomság:

TEJFÖLÖS GOMBÁS CSIRKEMELL

Hozzávalók:                        
   Fél fej vöröshagyma,
   45 dkg gomba,
   60 dkg csirkemellfilé,
   Só és őrölt feketebors;
   2 evőkanál olaj;
   1,75 dl zsírszegény tejföl;
   ½  evőkanál magos mustár;
   Kakukkfű, szurokfű, rozmaring;

Elkészítés:
1.   A hagymát apróra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a csirkemellfilét pedig ujjnyi vastagságú, ~5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csirkecsíkokat megsózzuk, megborsozzuk.
2.   Serpenyőben, gyenge lángon összeolvasztjuk az 1 evőkanál olajt, majd erősebbre tekerjük a lángot, és halványpirosra pirítjuk a csirkecsíkokat. Szűrőlapáttal kiszedjük őket egy tálba, letakarva félretesszük őket.
A serpenyőbe újra 1 evőkanál olaj kerül és a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzájuk tesszük a gombaszeleteket. Közepes lángon puhára pároljuk a gombát. Közben fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, és a fűszernövényekkel.
3.   Miközben a gomba puhul, a mártáshoz egy tálban összekeverjük a tejfölt és a magos mustárt.
4.   A megpárolódott gombához hozzáöntjük a tejfölös mártást és visszarakjuk a serpenyőbe a csirkecsíkokat. Az egészet jól összekeverjük, lefedjük, és 5 perc alatt összefőzzük.
 /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Június 21. - 21:54:50
Én ma fehérpecsenyét ettem oroszosan kakukkfüves fokhagymás steakburgonyaszerűséggel. Kurvajó lett! A recept:


   1. A hagymát, a szalonnát és az uborkát kockára vágjuk.
   2. A húst forró sütőben megpirítjuk.
   3. Olajat öntünk egy mélyebb lábasba, rátesszük a húst.
   4. Mellétesszük a hagymát, szalonnát, uborkát, a leveskockát, majd borsot darálunk rá.
   5. Vizet öntünk rá és lefedve pároljuk, míg a hús meg nem puhul. A vizet néha pótoljuk.
   6. Amikor a hús puha, kiemeljük, szeleteljük.
   7. A lábasban maradt hagymás-szalonnás-uborkás léhez hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. A szeletelt húsra merjük.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Balu - 2010. Június 22. - 08:07:09
Én ma fehérpecsenyét ettem oroszosan kakukkfüves fokhagymás steakburgonyaszerűséggel. Kurvajó lett! A recept:

  • 1 kg fehérpecsenye
     2 nagy fej vöröshagyma
     5 dkg kenyérszalonna
     5 db csemegeuborka
     1 erőleveskocka
     frissen őrölt bors
     2 dl "light" tejföl

   1. A hagymát, a szalonnát és az uborkát kockára vágjuk.
   2. A húst forró sütőben megpirítjuk.
   3. Olajat öntünk egy mélyebb lábasba, rátesszük a húst.
   4. Mellétesszük a hagymát, szalonnát, uborkát, a leveskockát, majd borsot darálunk rá.
   5. Vizet öntünk rá és lefedve pároljuk, míg a hús meg nem puhul. A vizet néha pótoljuk.
   6. Amikor a hús puha, kiemeljük, szeleteljük.
   7. A lábasban maradt hagymás-szalonnás-uborkás léhez hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. A szeletelt húsra merjük.



Húúú, ez jól hangzik. Fehérpecsenyét elég gyakran eszem én is. Csak én megfűszerezem, kisütöm, azt kész.  ;D Néha bepácolom mustárosan, de ennyi.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: mangela87 - 2010. Június 22. - 08:53:11
Srácok,a fehérpecsenye gyakorlatilag a bélszín ???
Vagy rosszul tudom ???
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Június 22. - 14:35:11
A vesepecsenye a bélszín. Nagyon jó lett ez a kaja amúgy!

(http://www.gasztromanko.hu/images/marha_reszei_img.jpg)

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Augusztus 24. - 13:10:06
http://ildinyo.blogspot.com/2010/08/paprikas-cukkinis-szalonnas-serpenyos.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Augusztus 24. - 13:27:14
http://imbisz.blogspot.com/2010/08/baratsagos-curry.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Augusztus 31. - 01:25:19
http://azotthonizei.blogspot.com/2010/08/kinai-zoldseges-csirkes-teszta-nea.html

http://rozmaringesibolya.blogspot.com/2010/08/lecsos-hatszin-haziknedlivel-parolt.html

http://www.fincsisegek.hu/2010/08/sajtos-csirke/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sajtos-csirke

http://nemisbeka.hu/archives/2010/06/02/Zldsggyon_slt_lazac/

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Augusztus 31. - 16:21:27
mivan Miller, tömegelsz, vagy csak egyszerűen zabálsz mostanában? ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pwz - 2010. Augusztus 31. - 16:29:47
http://www.fincsisegek.hu/2010/08/sajtos-csirke/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sajtos-csirke

Most tettem be a sutobe, mar igy nyersen is jol nezett ki  /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Augusztus 31. - 23:02:58
Edzeni perpill jó ideje semmi esélyem.. de legalább jókat eszem... most beindul a suli egy 95kg-ra összeszedem magam pár hónap múlva... remélem. Izmos sosem voltam, de most :D :D :D

http://agifoz.blogspot.com/2010/08/szultan-kedvenc-ize.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Augusztus 31. - 23:26:49
Szarvashátszín erdészné módra

(http://media.boresvad.hu/2010/08/hatszin_gombakkal.jpg)

    * 1 kg szarvashátszín
    * 5 dkg vaj
    * 2 ek olaj
    * 1-1 tk őrölt rozmaring és kakukkfű
    * só, szemes bors
    * 2 fej fokhagyma
    * 3 dl húsleves
    * 1 dl vörösbor
    * 1,5 kg vegyes erdei gomba (barna csiperke, róka, vargánya)
    * 1 ek keményítő

A szarvashátszínt megtisztítjuk a hártyáktól és inaktól, majd besózzuk és gorombára tört feketeborsba forgatjuk. Az olajat a vajjal együtt felhevítjük és megpirítjuk benne a hús minden oldalát, vigyázva, hogy közben ne szúrjuk meg sehol. Ha ezzel megvagyunk, helyezzük a húst egy tepsibe, a megmosott és félbevágott fokhagymafejekre, locsoljuk rá a visszamaradt zsiradékot, öntsük alá a húslevest és a bort, majd lefedve süssük kb. 30 percen keresztül erős fokozaton, előmelegített sütőben.
Ekkor fordítsuk meg a húst és vegyük ki alóla a fokhagymákat, illetve nyomkodjuk ki ezek belsejét a pecsenyelébe. Ezután szórjuk a hús köré a megmosott és rusztikusan feldarabolt gombákat, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal, majd visszafedve pároljuk további 15-20 percen keresztül. Végül a pecsenyelevet öntsük le a tepsiből és forraljuk be egy evőkanálnyi burgonya-, vagy kukorica keményítővel. A húst felszeletelve, a gombával és pecsenyelével körítve tálaljuk rizskásával, vagy burgonyaröstivel.  
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Augusztus 31. - 23:36:49
http://tomakonyha.blogspot.com/2009/06/mozzarellas-paradicsomos-csirkehus.html

ez csirkemellel is nagyon zsír!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 01. - 12:37:10
http://tucsokbogar.blogspot.com/2010/08/pestos-csirke.html

Maszatnak, aki semmitől sem hízik:

http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/2010/07/negysajtos-csirke.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 12:00:44
http://tomakonyha.blogspot.com/2010/08/citromos-csirkemell-dieta-uzemmodban.html

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:19:31
Tüzes-boros csiremell

(http://jokaja.hu/wp-content/uploads/tuzes-boros-csirkemell-1a.jpg)

60 dkg csirkemell filé
2 dl fehérbor
4 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, fehérbors, curry por, csípős paprika, (friss) chili

Vágjuk kockákra a húst és egy serpenyőben, kevés zsiradékon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit és fokhagymát, majd rövid pirítás után öntsük fel a borral. Sózzuk, fűszerezzük, és csendesen főzve pároljuk puhára. Öntsük hozzá a tejszínt és óvatosan forraljuk fel vele. Kóstoljuk meg és utóízesítsük. Azonmód tálaljuk, egyszerű főtt rizzsel.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:21:30
Spárgás csirkemell

(http://jokaja.hu/wp-content/uploads/csirkemell-spargaval-1a.jpg)

2 csirkemell
1 nagy pohár joghurt vagy kefir – író lenne az igazi
1 gerezd fokhagyma
mustár, kakukkfű, babérlevél, bors

A csirkemelleket dörzsöljük be kakukkfűvel, borssal és kenjük be mustárral. Nyomjuk a fokhagymát a joghurtba, adjuk hozzá a babérlevelet és fektessük bele a csirkemelleket. Pár órán át – még jobb egész éjszaka – hagyjuk pácolódni.

1 fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 chilipaprika
1 csomag spárga
5 dkg (zsírszegény) krémsajt
kevés liszt
só, bors, paprika, házi ételízesítő

Vegyük ki a pácból a húst, töröljük szárazra és vágjuk csíkokra. Szórjuk meg liszttel, rázzuk le a fölösleget és kevés olajon, több részletben pirítsuk meg. Tegyük félre. A serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, amivel fel is oldjuk a lesült dolgokat. Tegyük vissza a húst, öntsük rá a megmaradt páclevet, amiből kihorgásztuk a babérlevelet. Pici lángon, legfeljebb gyöngyözésid melegítve pároljuk kb. 10 percig. Ha nagyon felforraljuk, csúnyán megtúrósodik a joghurt.

Keverjük simára a krémsajtot kevés joghurttal és az ételízesítővel, majd ízesítsük sóval, borssal és paprikával. Öntsük a csirkére ezt a mártást és együtt tartsuk melegen.

A megtisztított spárgát tegyük kevés forró olajra egy serpenyőben, adjuk hozzá a magjaitól megszabadított, vékony csíkokra vágott chilipaprikát és együtt pirítsuk meg. Ha kevésbé szeretjük roppanósan, húzzuk kisebbre alatta a tűzhelyt, löttyintsünk rá egy korty fehérbort és lefedve pároljuk néhány percig.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:28:51
Lazacfilé kéksajtos morzsabundában

(http://jokaja.hu/wp-content/uploads/keksajtos-lazac-1a.jpg)

1 kg lazac filé
20 dkg kékpenészes sajt, pl. márvány, rokfort, gorgonzola
10 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
só, bors, fokhagyma, kakukkfű

Először készítsük el a bundának valót. Ehhez villával törjük össze a sajtot, keverjük össze a lágy vajjal és nyomjuk bele a fokhagymát. Gyúrjuk össze a morzsával és simítsuk folpackkal bélelt – lehetőleg szögletes – jénai fedőbe. Tegyük a hűtőbe, hogy megkeményedjen.

A halfilét sózzuk be, szórjuk meg kakukkfűvel és daráljunk rá borsot. Fektessük a filéket kivajazott tepsibe vagy jénaiba és borítsuk rá az előző nap elkészült morzsás bundát. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 20 – 25 perc alatt elkészül. Tálaljuk könnyű, habos krumplipürével.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:35:50
Gazdagon töltött csirkemell

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/toltottcsirke.jpg)

- 1 kg filézett csirkemell
- 2-3 fej gomba
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 10dkg reszelt sajt
- 1 fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyem
- 2 dl tejszín
- oliva olaj



Kétféleképpen lehet megtölteni a csirkét, attól függ ki hogyan szereti!
1: Késsel mélyedéseket vágunk bele, mintha táskát akarnánk belőle csinálni. Alakítsuk jó nagyra, hagy férjen bele sok töltelék. Tehát meg is töltjük a lyukakat gazdagon, majd egy fogvájóval biztosítjuk.
2: Kiklopfoljuk a csirkét, belerakjuk a tölteléket, és összehajtjuk. Utána a nyílásait összeklopfoljuk, és így nem esik szét. Ebben az esetben a fűszerezést a klopfolás után csináljuk!

Töltés módjától függően sózzuk, borsozzuk a csirkemelleket és félrerakjuk, míg a tölteléket kikeverjük.
Nagyon apróra vágva tálba kerül a gomba, a fokhagyma, a petrezselyem, majd rá a tojás, a mustár és némi só. Ezt összekeverjük, majd hozzáadjuká a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, majd beletömjük a csirkemellbe, és hagymakarikákat pakolunk rájuk. A tepsibe oliva olajat teszünk, amibe belepakoljuk a melleket, és ráöntjük a tejszínt, majd lefóliázzuk. Amikor majdnem átsült a hús, levesszük a főliát és sütjük még egy picit, hogy színt is kapjon az étel. Ínyencek(és nem diétázók) baconba is tekerhetik, ahogy a képen látni!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:38:40
Tonhallal töltött cukkini

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/toltottcuki.jpg)

- 4 cukkini
- 30 dkg tonhalkonzerv
- 10 dkg főtt rizs
- 1 dl tejföl
- 5 dkg koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- olívaolaj
- só
- citromlé (opcionálisan)
- sajt (opcionális)

Cukkinit félbevágod, és kikaparod a magokat. Kifőzöd a rizsd, és egy tálban a vízmentesített tonhallal, tejföllel, koktélparadicsommal és felkarikázott újhagymával, sóval összekevered(citromlé opcionálisan mehet bele). Utána a trutyit beletumkolod a cukkini közepébe, reszelsz rá 1,5-2dkg sajtot(csak az íze kedvéért :) ), és berakod sülni kb. 1 órára 220 °C-on amíg a cukkini megpuhul. Ha nincs rajta sajt, és a hal is vízben volt eredetileg, akkor zsiradékként rakjunk bele kis olivaolajat!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:43:06
Illatos Csirkemell

- 2 db csirkemell
- 15 dkg juhtúró
- 1 hagyma
- 2 csokor kapor
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk ételízesítő por
- só
- (2 szál reszelt sárgarépa.)

Akárhogy is kerestem, ehhez nem találtam képet, majd ha megcsinálom akkor lefényképezem.

A csirkemelleket akkora darabokra vágjuk, mintha pörköltet főznénk. A hagymát is felaprítjuk. A forró olajon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, majd a tűzről lehúzzuk, gyorsan belekeverjük a pirospaprikát és az ételízesítőt. Ráöntünk egy evőkanál vizet, majd beletesszük a csirkemellet. A serpenyőt a lángra visszahúzzuk, és a hús fehéredéséig kevergetve pirítjuk. Aláöntünk fél pohárka vizet, beleszórjuk a finomra aprított kapor felét, és fedő alatt 10 percig főzzük. Végül a fedőt levesszük, elpárologtatjuk a fölösleges levet, elosztjuk rajta a darabokra morzsolt juhtúrót és a megmaradt kaprot. Fedő alatt hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk. A reszelt sárgarépával és kevés friss kaporral meghintve rizzsel tálaljuk.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:45:50
Korma csirke

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/rsz_korma.jpg)

- 2 ek olaj
- 1 hagyma, feldarabolva
- 1 fokhagyma, feldarabolva
- 2 szem kardamon, összetörve
- 1/2 tk kurkuma
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1/2 tk só
- 1 ek paradicsompüré
- 2 csirkemell
- 100ml kókusztej
- 5-7 kesudió, vagy mandula
- 1 cm friss gyömbér, meghámozva, és lereszelve.
- (csipet indiai fűszerkeverék)
- (chillipor, vagy paprika)

Olajat felhevíted, és beleszórod a hagymát, a fokhagymát, és a chillit. Közepes lángon 5 percig sütöd.
Rakd bele a kardamont, a kurkumát, a köményt, a koriandert és a sót. Keverd meg, majd mehet bele a paradicsompüré is. Vedd lejjebb a lángot, és 5-6 percig rotyogtasd a csirkét kevergetés mellett.
Mandulát, vagy kesudiót reszeld bele, és adj hozzá kb. 2dl forró vizet. 7 percig főzd.
Add hozzá a gyömbért, és az indiai fűszerkeveréket(ha van).

Rizzsel tálaljuk!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:48:32
Kertipartihoz, BBQ-hoz indiai satay csirke

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/satay.jpg)

Páchoz:

- 1/8 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma kinyomva
- 1 lime leve 1 ek
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál mogyoróvaj (sima vagy ropogós)
- 2 kisebb csirkemell, hosszú csíkokra vágva

 
Mártás:

- 100g ropogós mogyoróvaj
- 75m kókusztej
- 75ml víz
- 1 evőkanál édes chili szósz (ízlés szerint)
- 1 teáskanál szójaszósz


- 10db Bambusznyárs, 30 percig vízben állva.

Tedd egy nagy tálba pác alapanyagokat, és simára keverd össze. Klopfold ki a csirkemellet kb. fél centi vastagságúra, vágd 5 csíkra, és rakd bele a pácba kb. 10 percre(vagy több). Közbe a szósz hozzávalókat serpenyőben megmelegítjük, és addig forraljuk(1-2 perc), míg össze nem áll kicsit. Utána belerakjuk a maradék limelevet.
Ráhúzzuk a csirkemelleket a nyársra, és grillezzük!
Ha sütőbe szeretnéd ugyanezt megcsinálni akkor alufóliára rárakod a nyársakat, és csak úgy a sütőrácson megsütöt. 5 perc után fordítod. Persze mindezt csak ha van grill funkció.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:51:36
Indonéz rizses csirke

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/indocsirke.jpg)

- 50 dkg csirkemell filé
- 30 dkg rizs
- 3 kicsi zöld banán
- 1 kis fej hagyma
- 1 dl olaj
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- só
- curry
- aki szereti: hegyes erős paprika
- bors

 

A csirkehúst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A felaprított hagymát az olaj felén üvegesre pároljuk. Ezután rádobjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg egy kis kérget kap. Sóval és jó sok curryvel ízesítjük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Puhára pároljuk. Eközben a jól megmosott rizst az olaj másik felén átfuttatjuk, majd 6 dl vízzel felöntjük, erre is curryt és sót szórunk, majd hagyjuk felforrni, ezután kis lángon puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, belekeverjük a lekvárt, a karikára vágott banánt, majd az egészet a rizzsel összekeverjük.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:52:42
Zöldséges csirkeragu

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/z%C3%B6ldsegescsirke.JPG)

- 1 nagy csirkemell
- 1 zacskó fagyasztott vegyeszöldség (zöldbab, kukorica, zöldborsó, sárgarépa)
- sózott földimogyoró
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 2-3 db paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- 1 húsleveskocka
- olívaolaj


 

A hagymát kockára vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk egy jó nagy serpenyőben vagy WOK-ban. Ezután belerakjuk a csíkokra vágott csirkemellet, megfűszerezzük, majd amikor már majdnem teljesen puha, egy gerezd zúzott fokhagymát teszünk rá, hozzáadjuk a vegyeszöldséget, a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, belerakjuk a húsleveskockát, és fedő alatt puhára pároljuk. A végén a fedőt levesszük, és hagyjuk, hogy a víz majdnem teljesen elfőjön. Ekkor tesszük bele a sós földimogyorót. Jól elkeverjük, és rizzsel tálaljuk.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 13:55:15
Kókusszal rántott csirkemell ananászszószban

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/kokihusi.jpg)

4 csirkemellfilé(vékonyra szeletelve)
3 tojás
kókuszreszelék(ha lehet frissen)
egy nagyobb konzerv ananász
bors

szójaszósz

Dörzsöld be a csirkéket só, borssal, és szójaszósszal. Panírozd a felvert tojással és kókuszreszelékkel, amíg teljesen be nem fedi.
Rakd őket serpenyőbe, és kevés vajon süsd meg őket, kb. 10 perc alatt ne túl nagy lángon. A kókusz ne égjen meg! Vedd ki őket, és ugyanabba a serpenyőbe(ne mosd el), a konzervananászt levével együtt megsütjük, úgy, hogy barnás legyen.

Főtt rizzsel tálaljuk, először a rizs, aztán a szósz, aztán a csirkemell! Istenien néz ki, és az íze is finom!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 14:04:10
Kesudiós csirkemell

szerintem aki nem tud angolul, annak is felismerhetők az összetevői

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 14:06:07
Pizzaalap

- 0,25kg teljes kiörlésű liszt (zabliszt itt szerintem csődöt mondana)
- 1 ek olivaolaj
- kb. 1 kiskanál só
- fél zacsi sütőpor
- (tejföl)

Az alapanyagokat vízzel gyúrjuk össze, tejfölt is tehetünk bele, h puhább legyen a tészta. Kb. 4-5 darabra szedjük szét, és szépen  nyújtófával simitjuk ki kb. fél centi vastagságura(1 centi már sok, mivel 'eléggé' száraz a tészta a liszt miatt), helyezzük el őket a tepsziben, elvileg belefér egybe. A sütőbe 200fokon, kb. 20-30 percig sütjük.
Ne lepődjön meg senki, a tészta jó ropogós és szárazra sül.

Nyilván a feltétet nem írtam rá, mehet akármi ami tetszik és jó(tonhal, zöldségek, sajtok, akármi...).
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 14:07:48
Sült paradicsom csirkével, és joghurtmártással - Buday módra

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/joghurtoscsirke.jpg)

- 4 szelet csirkemellfilé
- 2 paradicsom
- 3 dl zsírszegény joghurt
- só
- bors
- mustár
- 1 hagyma
- 1 fokhagyma
- olaj
- rizs



A sózott borsozott csirkemell filé szeleteket süsd meg olajon, majd a paradicsomszeleteket is. Keverj össze- joghurtot, sót mustárt, hagymakockákat, és reszelj bele fokhagymát, majd kever össze. Ezzel tálald a husit és a paradicsomot. Mellé mehet rizs.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 14:09:01
Csirke sali

- 250g csirkemell
- 1 fej saláta (v. kevesebb picit)
- 3 paradicsom
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- olivaolaj
- citromlé
- bors
- sajt


Fél sült csirkemellet csíkokra vágsz, egy fej zöld salit paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzáadod a csirkemellet összekevered és leöntöd olívaolajból, citromléből és borsból készített öntettel. Megszórhatod reszelt pannóniával.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 14:12:45
Fetasajtos csirkemell burgonyasalátával

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/fetascsirke.jpg)

- 40 dkg csirkemell
- 4 dkg fetasajt
- só
- tk olivaolaj
- kevés oregano
- kakukkfű
- bazsalikom

- 20 dkg burgonya
- 5 dkg lilahagyma
- 1dl jogonéz/salátaöntet
- 2 dl joghurt
- fél citrom leve
- ízlés szerint mustár
- őrölt bors
- kevés só


A csirkemell mindkét oldalát rostlapon átsütjük (ha nincs rostlapunk, teflon serpenyőben). Ezután megszórjuk a fűszerekkel. Rárakjuk a fél centi vékony szeletre vágott fetasajtot, úgy, hogy a szélén egy kevés a hússzeletből is kilátszódjon. Előmelegített sütőben tizenöt perc alatt készre sütjük.

A héjában megfőzött, majd meghámozott burgonyát és a hagymát felkockázzuk. Jogonézt kikeverjük a fűszerekkel, majd a joghurttal elegyítjük. Ha az nincs otthon, akkor másmilyen öntet is megteszi. Összekeverjük a kockára vágott burgonyával és hagymával. Végül fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 02. - 14:14:45
Csirkés töltött káposzta

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/toltottkapi.jpg)

- 1 kg savanyú káposzta
- 1 fej káposzta
- 1 hagyma,
- 60 dkg csirkemell,
- olivaolaj
- 2 kanál teljes kiőrlésű liszt,
- 100g rizs
- tejföl

- 2 db tojás,
- 2 fokhagyma,
- bors,
- pirospaprika
- majoranna,
- só


A rizst félig megfőzzük! A húst ledaráljuk, belekeverjük a rizst, a tojásokat, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymákat. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, fűszerpaprikával, majoránnával majd alaposan összekeverjük. A húsokat káposztalevélbe töltjük. Az aprókáposztát beletesszük egy lábosba ráültetjük a gombócokat, tetejére pedig megint savanyú káposztát, és kis pirospaprikát. Annyi vizet töltünk alá, amennyi épp ellepi. Kis lángon fedő alatt főzzük.
Amikor a hús megpuhult a gombócokat kiszedjük, félretesszük, tálalásig melegen tartjuk. Az aprókáposztát tk. lisztes olivaolajjal besűrítjük. Kiforraljuk, ha szükséges utóízesítjük.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 07. - 16:19:03
Csirkemell whiskys mustáros mártással

(http://keptarolo.com/thumb.php?id=BFC4_4C864B22) (http://keptarolo.com/share.php?id=BFC4_4C864B22)

2 szelet csirkemell filé megveregetve
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál whisky (nálam most Jack Daniel's)
1 evőkanál barna nádcukor
2 kiskanál worcester szósz
olaj
vaj


Elkészítés
Összekevertem egy tálban a mustárt, whiskyt, barnacukrot és a worcester szószt, megsóztam. A húst egy lapos tálba tettem, ráöntöttem a pácot, megforgattam a húst, és hűtőbe tettem kb. egy órára.
Teflonba olajat öntöttem, dobtam hozzá egy kis vajat, és megsütöttem a csirkét, majd félretettem. Kiöntöttem a serpenyőből a nagyja zsiradékot, beleöntöttem a pácot, kicsit forraltam rajta, majd a tésztaágyon csücsülő húsra öntöttem.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Szeptember 07. - 21:15:07
jövő7en prestige-ben majd megnézem mekkora beled lett!  ;D 
amugy kurva jó receptek, még nem csináltam meg 1iket sem, de tuti kipróbálok párat!!!  ;)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 08. - 16:30:15
Kuszkusszal töltött csirke

(http://4.bp.blogspot.com/_SdJXyciJIyU/THeQBlrkFiI/AAAAAAAAA9w/GgwBggW4gJk/s320/kuszkuszos.JPG)


Hozzavalok:
A kuszkuszhoz:
• 1 ek olivaolaj
• 2 gerezd szetnyomott fokhagyma
• 1/8 kk piros paprika pehely
• 4 ek szaritott paradicsom, darabolva
• 4 ek olivabogyo, darabolva
• 2 csesze husleves
• 1 doboz kuszkusz
• so, bors
• 15 dkg feta sajt, morzsolva
A csirkehez:
• 4 darab bor nelkul csirkemell
• so es frissen orolt bors
• 1 ek olivaolaj
• 1 ek vaj
A szoszhoz:
• 2 gerezd szetnyomott fokhagyma
• 1/2 pohar feherbor
• 1/2 citrom leve
• 6 ek aprora vagott aszalt/szaritott paradicsom
• 4 ek durvara vagott olivabogyo
• 2 ek vaj
• 15 dkg feta sajt, morzsolva

Elkeszites
Melegitsunk egy serpenyoben olivaolajat, majd adjuk hozza a fokhagymat es a paprikapelyhet. Par percig sussuk. Adjuk hozza az olivabogyot es a huslevest,
majd forraljuk fel. Adjuk hozza a kuszkuszt, kapcsoljuk le a gazt es hagyjuk
lefedve 5 percig. Villaval ovatosan keverjuk ossze, sozzuk, borsozzuk.
2 bogrenyit teritsunk szet egy nagy tanyeron, adjuk hozza a feta sajtot,
hagyjuk kihulni. A tobbit tartsuk melegen, ezt majd a csirkevel talaljuk.
Melegistuk elo a sutot.
Filezzuk ki a csirkemellet, majd felul vagjun kbele egy hosszanti zsebet.
Ugyeljunk arra, hogy ne vagjuk at a hust.
Ha a kuszkusz kihult, kanallal toltsuk meg a zsebeket, majd a kezunkkel
egyengessuk el, a hust pedig toroljuk at, majd kivulrol sozzuk, borsozzuk a hust.
Melegistunk oliva olajat egy serpenyoben es a csirke mindket oldalat sussuk elo, majd tegyuk be a husokat 30-40 percre a sutobe.

A serpenyo visszamaradt zsiradekaba tegyuk a fokhagymat.
Ontsuk ra a bort es a citromlevet. Vegyuk vissza a gazt, fozzuk 2-3 percig,
majd adjuk hozza az olivabogyot. Zarjuk el alatta a gazt, keverjuk hozza a vajat.
Talalas: tegyuk a kimaradt kuszkuszt egy tanyerra, vagjuk a csirkemmellet felbe.
Ezt tegyuk a kuszkuszra, tegyunk ra egy kis szoszt es morzsoljuk az egeszre a maradek feta sajtot.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: dumbass - 2010. Szeptember 08. - 22:53:20
Én nem receptet írnék csak egy tippet. Lehet ismeri mindenki... Szóval Ajvár. Egy paprika alapú, szerintem nagyon finom hideg mártás húsokhoz. Metróban, illetve nagyobb áruházakban be lehet szerezni, van csípős és csemege is. A csípős se csíp igazán, csak más az íze. Mindenkinek ajánlom, én imádom @:-)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 09. - 00:48:43
Tárkonyos csirkegombóc sajtos gombamártással

(http://3.bp.blogspot.com/_UgK9NUgWNi0/TIfNYE4RDJI/AAAAAAAAAks/ofl9m-lK0U0/s320/010.JPG)

Az az igazság, hogy pontos mennyiségekkel csak a hús és gomba esetében szolgálhatok, a többit csak úgy, érzéssel adtam hozzá.

Hozzávalók kb két női adaghoz :D

A gombócokhoz

220 g darált csirkemell filé
1 felvert tojás (kb. a fele elég)
őrölt zabpehely (zsemlemorzsa helyett)
szárított tárkony
citromhéj
só és bors
a sütéshez olívaolaj és vaj

A mártáshoz

120 g csiperke gomba (tisztítva mért)
1 evőkanál fehérbor
kb. 120 ml tejföl (fél doboz Spar laktózmentes)
összesen 1 jó nagy marék reszelt ementáli és parmezán sajt
citromlé
só és bors
a sütéshez olívaolaj

Elkészítés
Először a gombócokat készítettem el. Ez abból állt, hogy a hozzávalókat összekevertem és diónyi gombócokat formáztam belőlük, majd folpackkal letakarva hűtőbe tettem, amíg a mártás elkészült.
A gombákat felszeleteltem és az olajon megpároltam. Sóztam és bőven borsoztam. Mikor az összes kiengedett levét magába szívta, hozzáöntöttem a bort, nagy lángon rövid ideig kevergettem, amíg az alkohol elpárolgott. Beleöntöttem a tejfölt, felmelegítettem és hozzáadtam a reszelt sajtot. Miután az elolvadt, ellenőriztem a fűszerezést, hozzáadtam a citromlevet és levettem a tűzről.
Közben feltettem főni egy nagy marék makarónit, a gombócokat (kicsit lelapogatva) olaj és vaj keverékén kisütöttem, és pár darab kivételével a mártásba kevertem. A kifőtt tésztát összekevertem a mártással, tálalásnál a maradék gombóccal "díszítettem" a tésztakupacot.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 09. - 01:37:02
Csirkemell Orly módra

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/orly.jpg)

- 4 db csirkemell
- 2 db tojás
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl sör
- 15 dkg sajt
- só
- bors
- olivaolaj


A sajtot lereszeljük. Csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk. A tojásból liszttel, sörrel sűrű palacsintatésztát keverünk, beletesszük a reszelt sajtot, megsózzuk, borsozzuk és a csirkeszeleteket belemártva forró olajban kisütjük. Rizzsel tálaljuk!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 09. - 01:42:44
Ananászos-currys csirkecsíkok

(http://1.bp.blogspot.com/_qjqHAt7LzRg/SlMxghXVGWI/AAAAAAAAAD8/zuKktQeouS8/s320/Anan%C3%A1szos+currys+csirkecs%C3%ADkok+007.jpg)

Hozzávalók: 2 db nagy csirkemell, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál currypaszta, 2 teáskanál chilipor, 1 evőkanál mazsola, 10 dkg konzerv ananász, 5 dl csirkehúsleves, dióolaj a sütéshez, só

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, majd közepes méretű darabokra szeleteljük. Az ananászt lecsöpögtetjük. A serpenyőt felforrósítjuk, majd olajat öntünk az edénybe. A forró olajba dobjuk az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csirkét és közepes hőmérsékleten 6-8 percig sütjük. Ezután 5 dl csirkehúslevessel felöntjük, hozzáadjuk a chiliport, a currypasztát, a mazsolát és az ananászt, majd további 8-10 percen át főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, a húsleves legjava pedig elfő. Az elkészült currys csirkét forrón, basmati rizzsel tálaljuk.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 09. - 01:46:04
Thai jellegű csirke

(http://4.bp.blogspot.com/_qjqHAt7LzRg/SsHv3wxpEmI/AAAAAAAAAHY/og2y5tpg8pA/s320/Thai+jelleg%C5%B1+%C3%A9tel+003.jpg)

Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg csirkemell kockákra vagy csíkokra vágva
szójaszósz
szezámolaj
mindenféle zöldség falatkákra vágva pl:
sütőtök, spárga, gomba, karfiol, kelbimbó, paprika, fél lilahagyma
kesudió (elhagyható, de én imádom és a thai konyha is szereti használni)

A csirkemell kockákat jól meglocsoltam szójaszósszal, hogy miközben a zöldségeket feldaraboltam, a husinak legyen ideje jól magába szívni a szószt.
A sütőtökből vágtam egy szeletet, meghámoztam és kockákra vágtam. A gombakalapokat négybe vágtam. A paprikát kisebb csíkokra vágtam. A karfiolt kisebb rózsákra törtem. A spárgát kb. 4 cm-es falatkákra daraboltam. A kelbimbót félbe vágtam. A lilahagymát szélesebb (kb. 0,5cm) csíkokra vágtam.

A szezámolajat jól felhevítettem és beleöntöttem a szójaszószos csirkemellet, a szósszal együtt. Amikor a húsnak szép színe lett (ott kell állni mellette és kavargatni), beleöntöttem a zöldségeket. Folyamatosan kavargattam, hogy sehol se égjen oda, illetve minden megsüljön. Amikorra a sütőtök szépen megpuhul, általában a többi is. A karfiolt érdemes megkóstolni, hogy jó-e (ha már nem nyers, de szépen roppan a fogaid között, akkor jó). Az utolsó egy percben hozzádobtam a kesudiót, azzal is összekevertem és már kész is lett a nagy mű.
Rizzsel tálaltam.

 Ha szükségesnek érzed, menet közben lehet még hozzáönteni egy kis szezámolajat, vagy ha kell, egy kis vizet és fedő alatt párolni. Ne sokáig, mert a lényeg, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 09. - 16:16:29
Csirke gyros-tál

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/chicken-gyros.jpg)

- 60 dkg csirkemellfilé
- 1/2 fejes káposzta
- 1 kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 fej lila hagyma
- 1/2 fejes saláta
- 4 dl joghurt
- 3-5 gerezd fokhagyma
- szárnyas fűszer
- oregánó
- őrölt bors
- őrölt kömény
- ételízesítő
- 1 dl olíva olaj

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
Az olívaolajba belekeverem a szárnyas fűszert, vagy gyros fűszerkeveréket + oregánót, borsot, köményt és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Beleforgatom a csirkecsíkokat és legalább egy órára hűtőbe teszem. Ha előző nap bepácoljuk még finomabb. Közben a zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk.
Én a káposztát vékonyra szeletelem a többi hozzávalót felkockázom. A salátát darabokra tépkedjük. Kivesszük a hűtőből a csirkemellet, és pirosra sütjük!
A joghurtba kevés ételízesítőt és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát keverünk.
A zöldségeket összekeverjük. A joghurt öntettel és a hússal tálaljuk.
Készíthetünk mellé kapros vagy csípős öntetet is!

Vagy megcsinálhatjuk mindezt a most megjelent gyros alappal+öntettel is.. de abban az esetben kicsit több adalékanyag jut be a szervezetünkbe...
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 11. - 02:43:21
Citromos joghurtos csirkenyársak

(http://m.blog.hu/ti/timoandjulien/image/posztok/csirkenyars/nyars03.jpg)

Hozzávalók 2 főre:
50 dkg csirkemell , 250 g natúr joghurt, 1,5 ek. fűszerpaprika, 0,5 ek. őrölt római kömény, 0,5 ek. oregánó (friss, de az sem baj, ha szárított), 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 2 ek. finomra vágott petrezselyem, kevés olaj, 60 ml (nálam másfél citrom) kifacsart leve

Elkészítés:
A fokhagymát nagyon finomra vágom. Összekeverem a joghurttal, majd hozzáadom a fűszereket és a citromlevet. A húst kockákra vágom és fanyársakra húzom. Beleforgatom a joghurtos szószba és hagyom őket állni 1,5-2 órát. Ezután kevés olajat hevítek egy serpenyőben és megsütöm a húst.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 11. - 02:52:17
http://timoandjulien.blog.hu/2009/12/06/jamie_teszta_a_hetkoznapi_spagetti_unnep
http://timoandjulien.blog.hu/2010/09/10/gombak_hatszin_miegymas
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 11. - 03:20:56
Csirkekockák fetasajttal-zöldségekkel pirítva

(http://lh4.ggpht.com/_3ow6h73D12k/S_rQQ_8uncI/AAAAAAAADgE/RFi-08y5yl0/P5210017.JPG)


Hozzávalók: (két személyre):
Két kisebb csirkemellfilé (kb. 30 dkg)
2-3 szelet bacon
1 nagy fej lilahagyma
1 nagy paradicsom
Egy kiskanálnyi szárított kakukkfű vagy 2-3 ágacska friss
10 dkg feta sajt vagy más krémfehérsajt
1-1 evőkanál vaj és olaj
só, bors

Készíts mindent elő, hogy később csak a sütéssel kelljen foglalkoznod. Vágd fel a csirkét tisztesebb méretű, mondjuk kb. egycentis kockákra, a lilahagymát nyolc gerezdre, és szedd szét a rétegeket. A bacont vékony csíkokra, a kakukkfüvet finomra, a fetát kis kockákba aprítsd. Ne felejtsd el a paradicsomot sem, nagyobb gerezdekre ezt is.
Ha ezzel megvagy, a munka nagyobb részét már el is végezted.
A vaj-olaj keveréket forrósítsd meg egy serpenyőben. Végig nagy lángon dolgozz. Szórd bele a csirkekockákat, hintsd meg egy kevés sóval és borssal. Két perc múltán add hozzá a baconcsíkokat is. Folyamatosan kevergesd, pirítsd, míg aranybarna színt nem kap a hús minden oldala. Ekkor add hozzá a lilahagymát, és még kb. 2 percig pirítsd ezt is, míg egy picit üvegessé nem válik. ekkorra az erejét elveszti, de még ropogós marad. Szórd hozzá a kakukkfüvet, a paradicsomot és a fetát, óvatosan, hogy a feta ne maszatolódjon nagyon, kavarj még egyet rajta, és azonnal zárd el a lángot. A maradék hő szépen összemelegíti majd a későn jövő hozzávalók ízeit. Szerintem friss ropogós bagettel vagy zsömlével könnyed, finom vacsora.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 11. - 03:27:45
Csirkemell camambert sajttal töltve

(http://lh6.ggpht.com/_3ow6h73D12k/S54jPpOFUoI/AAAAAAAADXs/Q1liGsh9nyQ/P2240033.JPG)

Hozzávalók (4 személyre):
4 kisebb csirkemell
1 doboz (12 dkg) camembert sajt (Bakony)
1 evőkanál magos mustár
1 csipet őrölt kömény
1 csipet darabos chili
2 evőkanál száraz fehérbor
olívaolaj
só, bors

A csirkemelleket "felszúrom", azaz a hosszanti oldaluk mentén hegyes késsel egy minél nagyobb zsebet vágok közepükbe. Nem olyan bonyolult mint amilyennek hangzik. Egyik tenyeremmel lapítom a húst, miközben a párhuzamosan tartott késsel mélyen belehasítok.
A mustárt, a bort, köményt és chilit egy evőkanál olívaolajjal elkeverem egy tálkában.
A camembert-t közepesen vékonyra szelem, a Bakonyból nekem 3 szelet került egy zsebbe, azaz 12 felé vágtam a sajtot. Megtömöm a húst a sajttal, csak lazán, nem kell hogy tökéletesen el legyen bújtatva, a szoros alufólia-borítás majd segít egyben tartani. Ezután gyengén megsózom.
Négy közepes méretű alufólia-lapot tépek, egy-egy teáskanálnyi olívaolajat elkenek rajtuk. A csirkemelleket ecset segítségével jó alaposan körbekenem a mustáros "páccal", majd az alufóliába szorosan beletekerem, hogy ne nagyon folyjon ki a szaftja majd, no meg a sajt is biztosan üljön a helyén.
Gyakorlatilag készen vagyok a munkával, egy tepsin a sütőbe dobom a csomagokat, és kb. fél óra alatt kb. 220 fokon megsütöm. A sütési idő végéhez közeledve ismét megjelenek a konyhában és legyártok egy nagy adag vegyes salátát valamilyen egyszerű öntettel.
Ha úgy látom, hogy a hús át van sülve (pontosabban átpárolódott saját levében), akkor kicsomagolom, de még pár percig pihenni, hűlni hagyom. Ezután sokkal könnyebben lehet szeletelni, ugyanis tálaláshoz rézsútosan kb. centi vastag szeletekre vágom, így jól érvényesül a sajt is.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 11. - 03:35:19
Halszeletek csípős szósszal sütve

(http://lh3.ggpht.com/_3ow6h73D12k/TBfiTUfSK1I/AAAAAAAADjo/P6rs9lqy74U/P6100022.JPG)

2 személyre:

2 szép szelet pangasius
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagy teáskanál paprikakrém, vagy több, vagy kevesebb (csípőset szeretőknek ajánlom az erős pista alternatívájának a sambal oelek-et) ,
vagy fél kávéskanál pirospaprika és 1 nagy hámozott-apróra vágott paradicsom, vagy 1-2 teáskanál finom sűrített paradicsom (az a pici lengyel üvegecske a sparból - ilyet mondjuk akár a paprikakrém mellé is rakhatsz, ártani nem árt neki.)

1. A halszeleteket kis sóval, citromlével kezeld. Míg magába issza ezeket, keverd össze a csípős burkot egy kis tálban: az olívaolajat, a paprikakrémet (vagy az őrölt paprikát a paradicsommal), a zúzott fokhagymát, borsot.
2. A halat fektesd tűzálló tálba, melyet előzőleg egy kanál olívaolajjal kezeltél, majd egyenletesen oszlasd el a tetején a tüzes krémet. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd készre. Tört krumplival, snidlinges joghurttal a legjobb. (snidlinges joghurt: 1 kis csokor metélőhagyma apróra vágva, 1 kis doboz joghurttal, sóval-borssal, ízlés szerint egy teáskanál majonézzel mélyítve. Kiválóan enyhíti a szájszervek parázslását.)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 11. - 03:44:45
Chow Mein

(http://3.bp.blogspot.com/_OO6wPvRbFNM/S2novvd14-I/AAAAAAAAAc0/XT5IyH84RS4/s320/Chow+Mein.jpg)

hozzávalók:

4 evőkanál földimogyoró olaj
600g csirkemell

50g gyömbér
1db chilli
3 gerezd fokhagyma
3db újhagyma
2db shiitake gomba
200ml szárnyas alaplé
150g noodles
2db bok choi
200g vízi gesztenye
2  evőkanál keményítő
3 evőkanál szója szósz
1 lime
koriander levél
elkészítés:

Wok-ban hevítsük fel a földimogyoró olajat, majd pirítsuk le a már előre felcsíkozott csirkemellet. Egyből szórjuk meg sóval, hogy teljes legyen az összkép. Várjuk meg míg a húsnedvek elfőnek és újra elkezd pirulni a hús. A következő lépésben formázzuk az ízeket reszelt gyömbérrel, fokhagymával és durvára vágott piros chillvel. Mikor már megteltünk az illatokkal, gazdagítsuk a karikára összevágott újhagymával és a cikkre vágott shiitake gombával. Ha a gomba elfőtte a levét, öntsük fel alaplével, főzzük bele a noodels-t és forraljuk össze az ízeket. Amikor a tészta megdagadt, színesítsük az előtte megfőzött bok choi-val és vízi gesztenyével. Keményítő segítségével  sűrítsük be. - először kevejük ki a keményítőt hideg folyadékkal, utána adjuk a forró ételhez -  Majd utolsó lépésként szójaszósszal, reszelt lime héjjal, lime lével és finomra összevágott koriander levéllel adjuk meg az étel üdeségét. Hagyjuk egy pár percet, hogy érhessenek az ízek és már tálalhatjuk is.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Szeptember 11. - 10:14:41
mi az anyádat csinálsz Te hajnal fél 4kor a fórumon pmiller?  :D látom nem sikerül a káros szenvedélyeket mellőzni  ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 11. - 19:22:30
Lefeküdtem este 8kor.. 1:45kor felébredtem... beraktam pár receptet, olvasgattam, aztán 6kor feküdtem vissza :D meg vagyok őrülve :D na de ne offolj!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 12. - 19:05:21
Hátszín mustáros barbecue szósszal és tepsis rozmaringos burgonyával

(http://2.bp.blogspot.com/_CGr4x-RACZI/TIzlwOBTqvI/AAAAAAAAACw/oFJTkq6dV_w/s320/DSC00125.jpg)


Hozzávalók

    * 500 g szürkemarha hátszín

A páchoz

    * bors
    * mustár
    * olaj

A barbecue szószhoz

    * 100 g mustár
    * 100 g dijoni mustár
    * 100 g nádcukor
    * 0,5 dl víz
    * 3 ek fehérborecet
    * 1/2 tk bors
    * 1/2 tk őrölt csili
    * 1 ek vaj

A tepsis krumplihoz

    * 500 g krumpli
    * pár szál rozmaring
    * 4 gerezd fokhagyma
    * olívaolaj

Elkészítés

   1. A hátszínt kb. kétujjnyi szeletekre vágom egy éles késsel. Borsozom (sózni nem kell) mindkét oldalukat, vékonyan megkenem mustárral, majd egy műanyag dobozba rakom szorosan egymás mellé. Ha kész egy sor, olajat öntök rá úgy, hogy teljesen ellepje a hússzeleteket. Így járok el, amíg el nem fogynak. Legalább 2-3 napig jó, ha ebben a pácban érlelődik a hűtőszekrényben.
   2. Sütés előtt 2 órával kiveszem a hűtőből, és addig elkészítem a krumplit és a szószt.
   3. A krumplit meghámozom, cikkekre vágom, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezem. A fokhagymagerezdeket karikára vágom, és rászórom a krumplira. Az egészet meglocsolom kevés olívaolajjal, rozmaringot tépkedek rá, és 200°C-on 1 órán keresztül sütöm.
   4. A barbecue szószhoz a vaj kivételével minden hozzávalót összekeverek egy kis lábasban, majd elkezdem melegíteni. Rendszeresen kavargatva 20 percig rotyogtatom kis lángon. A végén felolvasztom benne a vajat, és elzárom alatta a gázt.
   5. A hátszínt mi közepesen átsütve szeretjük a leginkább. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, a hússzeletek mindkét oldalát nagy lángon 1-1 percig sütöm, majd 3-3 percig közepesnél kisebb lángon. Sütés közben sózom a hátszínszeleteket.
   6. A hátszínt a barbecue szósszal és a rozmaringos tepsis krumplival tálalom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pwz - 2010. Szeptember 15. - 13:59:26
Csirkemell Orly módra

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/orly.jpg)


Most csinaltam meg, nekem kozel sem igy nez ki mint a kepen ;D , de ez is finom. Megmaradt egy csomo panirnak valo, holnap is ez lesz  /7%
Ez a sok recept igazi megvaltas nekem, tobbsege egyszeru, es nagyon jo.  :-){
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 15. - 14:49:51
Jó sütögetést! Én tegnap baconbe tekert gorgonzola, feta és füstölt sajttal töltött csirkemellet ettem. Sütőben sütöttem egy 30-40 percig kb 200-220 fokon (lefedve), majd kivettem, faragtam rá jó sok grana padano forgácsot és visszaraktam fedő nélkül pirítani. Parádés lett!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 15. - 15:06:04
Mézes-balzsamos kacsamell szendvicsbe ágyazva

(http://2.bp.blogspot.com/_AEEoDr6c_aY/TI9S4h_60fI/AAAAAAAABIM/g9D77jvwJ5o/s640/DSCF4911.JPG)

Hozzávalók:

2 db kacsamell filé

1 ek méz
2 ek balzsamecet
diónyi vaj

Egy jó minőségű zsemle (pl teljes kiőrlésű)
Jégsaláta
Madársaláta
Mézes dijoni mustár

Elkészítés:
A kacsamell bőrét bevagdosom és megsózom .

(http://3.bp.blogspot.com/_AEEoDr6c_aY/TI9RMGpVr2I/AAAAAAAABHU/4rz083jnfK8/s400/DSCF4875.JPG)

Közepes lángon ( én 3-as fokozaton ) felforrósítom a vajat .  Bőrével lefelé beleteszem a kacsát és 10-12 percig sütöm . Megfordítom és még 4-5 percig sütöm a másik felét is . Fogom a sült húst és félreteszem .

(http://4.bp.blogspot.com/_AEEoDr6c_aY/TI9Rgq1McmI/AAAAAAAABHc/u5FNpSO-CxI/s400/DSCF4879.JPG)

 A pecsenyelébe teszem a mézet és a balzsamecetet és beforralom . Azért csak óvatosan , mert a méz közben karamellizálódik ! Amikor kellően sűrű és bevonóképes beleforgatom a kacsamelleket .

(http://1.bp.blogspot.com/_AEEoDr6c_aY/TI9RrXeSc0I/AAAAAAAABHk/RvcLtglZaA4/s400/DSCF4888.JPG)

Hagyom kihűlni. A zsemlét félbe vágom. Ráhalmozom a salátákat. Majd a vékony szeletekre vágott húst. A mell akkor jó , ha a színe világos rózsaszín maradt .

(http://2.bp.blogspot.com/_AEEoDr6c_aY/TI9SXhg2VvI/AAAAAAAABH8/mWgraRRvZ3o/s400/DSCF4904.JPG)

Végül mézes mustárt csorgatok rá.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 16. - 14:16:35
Tejszínes-boros csirkemell

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/rsz_1borostejszinescsirke.jpg)

- 50 dkg csirkemell
- 3 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- petrezselyem
- fehérbors
- 1-2 dl fehérbor
- teljes kiőrlésű liszt

A csirkemellet felcsíkozzuk, olívaolajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Liszttel megszórjuk, meglocsoljuk borral, majd ha már elpárolgott az alkohol, a tejszínt is hozzáöntjük. Ha besűrűsödött, megszórjuk petrezselyemmel.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: warren - 2010. Szeptember 16. - 14:29:57

Le a kalappal előtted.

Frankó kajákat teszel fel.

Ezeket el is készítetted?

 /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 16. - 15:27:09

Le a kalappal előtted.

Frankó kajákat teszel fel.

Ezeket el is készítetted?

 /7%

Még az összeset nem, de jó párat már megvalósítottam. Most pl perceken belül nekiállok a tejszínes-boros csirkemellnek
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 19. - 11:50:07
Lencsesaláta mustáros csirkemellel

(http://lh4.ggpht.com/_3ow6h73D12k/Svm5FvpQl7I/AAAAAAAACvM/9r-QWrzYaM4/s720/PB090027.JPG)

Hozzávalók:
a salátához:
30 dkg lencse
2 babérlevél
1 piros kaliforniai paprika
1 közepes fej lila hagyma
2-3 csemege savanyú uborka

az öntetéhez:
1 nagy evőkanál mustár
4 ek. olívaolaj
1 ek. fehérborecet
1 tk. citromlé
1 mk. porcukor
1 kis gerezd fokhagyma
só, bors

A húshoz:
2 csirkemellfilé
2-3 evőkanál mustár
só, bors
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma

A mártáshoz:
1 kis doboz natúr joghurt ( vagy fél doboz joghurt és fél doboz tejföl)
2 evőkanál majonéz
csipet cukor, só
őrölt bors
kevés citromlé

A lencsét beáztattam (beáztatás nélkül is lehet lencsét főzni, de azt tapasztaltam, hogy ha az áztatóvizet leöntjük róla, akkor kevésbé puffaszt - van, aki szerint fel kell forralni, és azután ezt az "első" vizet leönteni róla), egy óra alatt dagadt valamicskét, leöblítettem és feltettem főni némi babérlevél és só társaságában. A lencse keménysége ellenére egészen elviselhető idő alatt megpuhul - különösen, hogy ezúttal kifejezetten nem kell szétfőzni, a salátában a málló szemek nem túl esztétikusak ugyebár.
Míg a lencse fő, sok mindent elő lehet készíteni: a hagymát karikára, a paprikát és a savanyú uborkát minél apróbb darabokra vágom, és egy nagy tálba szórom. Ezután elkészítem a salátaöntetet, ami rém, egyszerű: az összes hozzávalót elkeverem, hogy sűrű, fényes anyagot kapjak.
A csirkemelleket vízszintesen félbevágom, hogy négy szép szeletet kapjak, majd besózom, végül mustárral jó alaposan megmasszírozom. Egy kis borsot is szórok rá és félreteszem.
A fokhagymagerezdeket meghámozom és finomra zúzom, erre majd a hússütés végén lesz szükség.
A joghurtos tartárféle mártáshoz is összekeverek mindent, kellemesen savanykásra ízesítem.
Eddigre a lencse jó eséllyel elkészült, így leszűröm és a babért kidobom. Kicsit hűlni hagyom, majd összekeverem a többi zöldséggel és az öntettel. Félreteszem, hogy míg a hús készül, magába szívja az ízeket, vagy be a hűtőbe, ha másnap lesz tálalva.
Előveszek egy nagy serpenyőt, megolvasztom benne a vajat (ha nem fér bele az összes hús egyszerre, felezek). Nagy lángon megkapatom a csirkemell egyik felét, majd fordítok rajta, lejjebb veszem a hőt és 2-3 perc alatt átsütöm. A forró csirkemellszeletekre ecsettel rákenem a zúzott fokhagymát, és készen is.

Ha van lehetőség rá, érdemes egy kicsit előre dolgozni: összeállítani a salátát, mustárba pácolni a csirkét, és másnap nincs más tennivaló, mint kisütni a húst és enni.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Koxi - 2010. Szeptember 19. - 12:46:43
Jól néz ki!Nekem csak csirkepörkölt jutott,durumtésztával  :'(
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Szabi - 2010. Szeptember 19. - 14:00:12
Kúrva jól néznek ki ezek a kaják :-)!

Na majd a diéta után... /7% /7% /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: George - 2010. Szeptember 19. - 16:16:40
Pmiller csinálj már egy ilyen házhoz szállítós kajás céget. Én tuti rendelnék tőled ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: dumbass - 2010. Szeptember 19. - 19:59:15
Almás-sajtos csirkemell:

hozzávalók:
csirkemell 40dkg
alma (zöld almával a legjobb)
cukor

sajt

Csirkemellet vízszintesen kettévágjuk. Megsózzuk mindkét oldalát, kiolajozott tűzálló edénybe beletesszük. Egy réteg almát teszünk rá, kicsit megcukrozzuk, meg sózzuk. Ez után a maradék csirkemellet befűszerezzük, rátesszük. Sajtot reszelünk rá. Aluval lefedjük az edényt, előmelegített sütőben 175-180 fokon 35 percig sütjük.

Elkészítve:
(http://img821.imageshack.us/img821/7947/kp0129.jpg)
Kicsit furán néz ki, mivel én csináltam :D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 19. - 23:31:01
Rozmaringos kacsamell lila gyümölcsös szósszal

(http://1.bp.blogspot.com/_rFIbQoadCmU/TJYzGJAE4DI/AAAAAAAABL0/o5ueGbjpaGQ/s400/kacsamell4-Sf.jpg)

Hozzávalók:
kacsamell
frissen őrölt rózsabors

rozmaring
édes, vörös Portói bor

kékszőlő
szilva
áfonya
kevés nádcukor

Köret ajánlat: köles

Elkészítés:

A kacsamell bőrős felén ejtsünk bevágásokat, mindkét oldalát sózzuk, illetve borsozzuk meg, és tegyünk rájuk néhány rozmaring levelet. Tegyük egy magas falú edénybe, locsoljuk meg a Portóival, és hagyjuk minimum fél órán keresztül, hogy átvegye az ízeket. Félidőben fordítsuk meg.

(http://3.bp.blogspot.com/_rFIbQoadCmU/TJYuJnIAdiI/AAAAAAAABLo/qL7kUOVym-A/s400/kacsamell2-Sf.jpg)

A szószhoz magozzuk ki a szilvákat, majd daraboljuk fel. A nagyobb szőlőszemeket vágjuk ketté, vagy negyedeljük, de a kicsik maradhatnak egyben is. Akit zavarnak a magok, az ki is magozhatja.

Egy felforrósított teflon serpenyőben a lecsepegtetett kacsamelleket bőrös felükkel lefelé süssük 4-5 percig magas hőfokon, majd fordítsuk meg a húsokat, és süssük tovább 3-4 percen át, közepes hőfokon.
Ha a hús megsült, vegyük ki a serpenyőből és tartsuk melegen. A zsírt ki ne öntsük, ha lehűlt, tartsuk hűtőben későbbi felhasználásig.

Tegyük a forró serpenyőbe a gyümölcsöket, hintsük meg egy kis nádcukorral, forgassuk jól össze, hogy karamellizálódhassanak. 1-2 perc múlva öntsük fel a húsról visszamaradt Portóival, rottyantsuk össze, majd közepes hőfokon főzzük néhány percig, míg kellőképpen besűrűsödik.

A kacsamellet szeleteljük fel és tálaljuk a szósszal nyakon öntve.
A párolt köles helyett lehet más köretet is készíteni mellé, de szerintem ez így volt tökéletes.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 20. - 16:24:55
Fajita

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/chicken-fajita.jpg)

- 8 db tortilla
- 60 dkg csirkemell
- gyros fűszersó
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- fél kígyóuborka
- mexikói szósz
- 10 dkg márvány sajtkém


A csirkemellet vékony csíkokra vágom, befűszerezem a gyros fűszersóval, és egy fél órát állni hagyom. Ezt követően forró olajban megsütöm. A tortillát mikróban felmelegítem, majd megkenem a mexikói szósszal, majd a márványsajttal. Teszek rá felszeletelt paradicsomot, paprikát uborkát, majd a kész húsból halmozok rá egy picit. Feltekerem, és már kész is.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 04:13:35
Csirke mézes bundában

(http://lh5.ggpht.com/_N6_bek3u3MU/TJ37XQ3SvdI/AAAAAAAAAmw/1PjPQ-g0_8c/s400/DSC_0158.JPG)

Hozzávalók:
 
   * 500 g felcsíkozott csirkemellfilé

Pác

    * 2 ek olaj
    * 2 ek fehér bor
    * 2 ek méz
    * fűszerek (só, bors)

Bunda

    * 2 ek olaj
    * 5 ek liszt
    * 1 tk sütőpor
    * 1,5 dl víz
    * 1 db tojás
    * só

Szósz

    * 2 db paradicsom
    * 4 ek méz
    * 2 ek fehér bor
    * 1 ek balzsamecet

    * + 2 dl olaj (a sütéshez)
    * főtt rizs (köretként)

A csirkehúst beleforgattam a pácba, és 1 órára a hűtőbe tettem. Közben elkészítettem a bunda tésztáját, palacsintatészta állagúvá kevertem a hozzávalókat . Majd a szósz is sorra került: a paradicsomokat megszabadítottam a héjtól, apróra vágtam és elfőztem a levét, ekkor került bele a többi hozzávaló. Sötét pirosra készítettem a szószt. A húst a tésztába mártottam és a forró olajba dobtam. Amikor aranybarnára sült, kiemeltem, lecsepegtettem és a szószba forgattam.
Rizzsel tálaltam.


Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 05:40:31
Rozmaringos-kukoricás csirkeragu

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/rozmaringos%20kukoricas%20csirke.jpg)

Hozzávalók:


2 evőkanál olívaolaj
50 dkg csirkemell (filézve)

1 doboz (285 g) konzerv kukorica
3 dl tejszín
0,5-1 teáskanál bazsalikom
0,5-1 teáskanál rozmaring
Reszelt parmezán
250 g orsótészta vagy rizs köret

1., Az olívaolajat a serpenyőben felforrósítjuk.
2., A felkockázott csirkemellet megpirítjuk rajta.
3., Sózzuk, rászórjuk a lecsepegtetett kukoricát, majd felöntjük a tejszínnel és elkeverjük.
4., A rozmaringgal és a bazsalikommal ízesítjük.
5., Alacsony lángon, néha kevergetve a hús teljes puhulásáig készre főzzük.
6., Kifőtt tésztával vagy rizs körettel kínáljuk.
7., Tálaláskor parmezánnal szórjuk meg
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 05:41:47
Ananászos grillnyárs

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/ananaszos%20grillnyars.jpg)

Hozzávalók – 6 nyárshoz:
40 dkg pulyka- vagy csirkemell (filézve)
1 pohár (200 ml) kefir
1 teáskanál só
Őrölt bors
1 ananász konzerv
Olívaolaj

1., A húst felkockázzuk.
2., A kefirt elkeverjük a konzerv ananász levének felével, sóval, borssal.
3., Beleforgatjuk az előkészített húst, és minimum fél napot áztatjuk benne.
4., Közvetlenül sütés előtt nyársakra húzzuk felváltva az ananász kockákat és a husikat.
5., A nyársakat tepsibe fektetjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
6., Fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, hogy kicsit megpirulhasson.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 05:44:00
Olaszos csirkebatyuk

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/olasz%20csirke.jpg)

Hozzávalók – 7 db batyuhoz:
65 dkg csirkemell (filézve)

1 cserép bazsalikom
5 db paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
1 csomag (100 g) mini mozarella golyó
7-10 szelet bacon
3 evőkanál olívaolaj

1., A csirkemellet nagyobbacska (felgöngyölgetésre alkalmas) szeletekre készítjük elő.
2., A bazsalikomot megmossuk, apróra vágjuk. A paradicsomot cikkekre szeljük. A mozarellát lecsepegtetjük. A lilahagymát nagyobb szeletekre vágjuk.
3., A csirkeszeletek mindkét oldalát enyhén sózzuk. Belső felét az apróra vágott bazsalikommal „megkenjük”, közepére helyezünk 1 mozarella golyót, 1-2 cikk paradicsomot és bőséges lilahagymát.
4., Oldalait felhajtogatjuk és bacon-nel tekerjük körbe.
5., Tepsibe sorakoztatjuk őket. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A maradék paradicsomot és lilahagymát köré szórjuk.
6., Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. Első 35-40 percben fedő vagy fólia alatt sütjük, majd az utolsó 10-15 percben anélkül, hogy a bacon szépen megpirulhasson.

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/olasz%20csirke2.jpg)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 05:45:39
Ázsiai csirkés tészta

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/azsiai%20teszta.jpg)

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
2 evőkanál szezámolaj
3 kisebb sárgarépa
Fél póréhagyma
2 evőkanál szezámolaj
4 dl húsleves alaplé
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál gyömbér reszelve
2 evőkanál étkezési keményítő
Fél teáskanál chili szósz
8 dkg pörkölt mogyoró
250 g ázsiai mie tészta

1., A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.
2., A sárgarépát és a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk.
3., A serpenyőben (miután kivettük a húst), a répát és a hagymát kevés olajon megpirítjuk.
4., Felöntjük a húsleves alaplével, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is (fokhagyma reszelve, szójaszósz, gyömbér frissen reszelve, étkezési keményítő, chili szósz). Mindezt egyenletesen elkeverjük. Megvárjuk, amíg kissé besűrűsödik. Ezután az egész szószt turmixgépben összeturmixoljuk.
5., A leturmixolt mártásba visszatesszük a húsokat, és teljes puhulásig rotyogtatjuk. Végén pörkölt mogyorót keverünk bele.
6., Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Tálaláskor erre halmozzuk a húsos mártást.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 05:48:01
Kukoricás csirke

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/kukoricas%20csirke%203.jpg)

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
Kevés olaj

Bors
1 doboz (150 g) tejföl
200 ml főzőtejszín
1 konzerv (390 g) kukorica
15 dkg füstölt sajt

1., Egy tepsi aljára kevés olajat öntünk, szétterítjük benne.
2., Ráfektetjük az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket.
3., Rászórjuk a kukoricát.
4., Szétkenünk rajta 1 doboz tejfölt.
5., Meglocsoljuk a tejszínnel.
6., Megszórjuk a füstölt sajttal.
7., 180 fokra előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
8., Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 05:56:28
Csirkés tortilla

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/csirkes%20taco.jpg)

Hozzávalók – 4 főre:
400 g csirkemell
6 evőkanál olívaolaj
0,5 -1 csomag Tex-mex fűszerkeverék ( http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.hu.santamariaworld.com/gfx/product/images/Taco_seasoning_mix.jpg&imgrefurl=http://www.hu.santamariaworld.com/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet%3Fa%3D307%26id%3D123&usg=__N9iZdD2ZwbOXucQO3Vxu6NXosYc=&h=275&w=200&sz=30&hl=hu&start=7&um=1&itbs=1&tbnid=SJeTRAyuJtfwqM:&tbnh=114&tbnw=83&prev=/images%3Fq%3Dtaco%2Bf%25C5%25B1szerkever%25C3%25A9k%2Btex%2Bmex%26um%3D1%26hl%3Dhu%26tbs%3Disch:1 )
240 g vörös bab (konzerv)
300 g kukorica (konzerv)
4 dl passzírozott paradicsom
1 csomag tortilla chips

1., A felkockázott csirkemellet kevés olívaolajon hőkezeljük. Ha már kellően megpirult, befűszerezzük a taco fűszerkeverékkel. Én azt javaslom, elsőre körülbelül a fél zacskónyi mennyiség elég, kóstolás után még mindig utóízesíthetjük.
2., Ha a húst már kellően átsültnek érezzük, hozzákeverjük a babot, a kukoricát és a paradicsomot is. Egyenletesen elkeverjük, tovább hőkezeljük, hagyjuk összeérni, majd kóstoljuk és ha szükségesnek érezzük, kevés fűszerkeverékkel beállítjuk az ízeket.
3., Tálaláskor tortilla chips-sel kínáljuk.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 05:58:38
Illatos omlós csirke

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/illatos%20omlos%20csirke.jpg)

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
3 db tojásfehérje
5 evőkanál étkezési keményítő

Őrölt bors
Étolaj (a sütéshez)
Hozzávalók – a mártáshoz:
2 dl ketchup
0,5 dl balzsamecet
0,5 dl méz
3 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma

1., A csirkemellet hosszúkás csíkokra vágjuk. Enyhén sózzuk.
2., A tojásfehérjét a keményítővel, kevés sóval és borssal simára keverjük.
3., A csirkecsíkokat a fehérjében megforgatjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük.
4., Miközben sül a hús, a mártást elkészítjük. A folyadékokat kimérjük, elkeverjük. A fokhagymát és a gyömbért reszelve, a vöröshagymát pedig nagyon apróra vágva hozzáadjuk, és simára keverjük.
5., Köretnek rizst főzünk ki mellé.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 06:00:58
Paradicsomos, mozarellás csirkeragu

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/paradicsomos%20mozarellas%20csirkeragu.jpg)

 Hozzávalók:

80 dkg csirkemell
Olívaolaj
Bazsalikom
Citromlé

8 db paradicsom
2 db lilahagyma
20 dkg füstölt mozarella
240 g darabolt paradicsom konzerv

1., A csirkét felkockázzuk, és még előző nap bepácoljuk. Azaz őrölt bazsalikommal és 0,5 dl citromlével elkevert olívaolajba helyezzük az előzőleg sóval meghintett csirkekockákat.
2., Kevés olívaolajon a csirkét megpirítjuk.
3., Hozzáadjuk a nagyobb cikkekre vágott lilahagymát, dinszteljük.
4., Ráöntjük a darabolt paradicsomot, elkeverjük.
5., Hozzákeverjük a paradicsom konzervet és a nagyobb darabokra szelt mozarellát is. Hagyjuk kicsit rotyogni, a sajtot enyhén megpuhulni.
6., Kóstoljuk, szükség esetén sóval vagy bazsalikommal ízesítjük.
7., Valamilyen körettel tálaljuk. A képen tésztával elkeverve látható, de pirított burgonya inkább javasolt.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 26. - 06:02:40
Babos csirkeragu sütőben sült burgonyával

(http://fozomasina.freeblog.hu/files/babos%20csirkeragu.jpg)

Hozzávalók:
Olívaolaj
40 dkg csirkemell
15 dkg füstölt kolbász
2 közepes vöröshagyma
2 paradicsom
24 dkg babkonzerv
1 csomag (40 dkg) Bertolli originale paradicsomszósz
1 dl víz
6 burgonya (közel azonos méretűek)

1., A felkockázott csirkemellet kevés forró olívaolajon megpirítjuk, sózzuk.
2., Rászórjuk a felkarikázott kolbászt, kiolvasztjuk a zsírját.
3., Hozzáadjuk a durvább darabokra szelt hagymát, megpuhítjuk.
4., Jöhet a feldarabolt paradicsom, kicsit hőkezeljük.
5., Hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt és a vizet. Elkeverjük, a csirke teljes puhulásáig rotyogtatjuk.
6., A burgonyákat alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. 180-200 fokra előmelegített sütő aljába gurítjuk őket. 10 percenként megfordítjuk, hogy minden oldalról átsüljenek. Addig sütjük, míg hústűvel megszúrva puhának nem érezzük.
7., Tálalásig konyharuhába csomagoljuk. Így meleg marad, ill. a héja is könnyebben lehúzható. Tálaláskor pedig a burgonyákat ketté vágjuk és megtöltjük a babos csirkeraguval.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Szeptember 26. - 16:14:01
na brokifejű, ezt a mozarellás csirkeragut most jól megcsinálom. ajánlom,h finom legyen.  ;D

most nézem, az 1nappal előtti pác elmarad  ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Szeptember 26. - 17:19:21
be kell szereznem 1 jól főző barátnőt... ;D "tapinacis-tornacipős"-ben van ilyen?  ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 27. - 02:05:32
Chicken cacciatore

(http://1.bp.blogspot.com/_HXPsXlqOEwE/TJ78SHU0YgI/AAAAAAAACJY/0AaH14euafY/s400/Chicken.jpg)

Hozzávalók:

6 db felezett csirkemell (filézett,az eredeti recept bőröset javasol)
1 nagy fej hagyma, apróra vágva
3 fej fokhagyma, összezúzva
1 csokor bazsalikom
700 g paradicsomszósz (hagymás, bazsalikomos ízesítésűt választottam)
2 nagy paradicsom,hámozva,kockára vágva
4 evőkanál bazsalikom
só,bors
olaj

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölgetett csirkemelleket sóval, borssal megszórjuk.Néhány evőkanál, teflon edényben felforrósított olajban mindkét oldalán megkapatjuk, aranybarnára sütjük.

Ezután betesszük őket egy tűzálló tálba vagy tepsibe.

A zsiradékon megpároljuk a felaprított hagymát és a fokhagymát, vigyázva, hogy ne barnuljon meg.Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a felaprított paradicsomot,és 10-15 percig főzzük.Ezután elkeverjük benne a mascarponét, hozzáadjuk a felaprított,friss bazsalikom felét.

A mártást a csirkemellek köré öntjük és előmelegített sütőben sütjük 25-30 percen át,180 fokon,amíg teljesen átsül a csirke.Még forrón megszórjuk a maradék bazsalikommal.

Tésztával tálaljuk...
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 27. - 02:14:41
Juhtúrós csirkemell

(http://2.bp.blogspot.com/_43i4uxZ-H08/SxVDD7ZHQtI/AAAAAAAAEn8/wE3T2gUIffA/s200/2-crop-crop.jpg)

-70 dkg csirkemell
-kevés olaj,
-fél vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
-só, bors, fűszerek tetszés szerint( pl.majoranna, kakukkfű)
-15-20 dkg juhtúró
-3-4 ek. tejföl

A megmosott, kisebb szeletekre vágott csirkemellet az olajon tetszés szerint frissen sütjük vagy pároljuk. Ez utóbbi esetben tovább tart az elkészítés, cserében azonban ezalatt lehet mással is foglalkozni.
Én most pároltam.
Az olajon fehéredésig sütöttem a húsdarabokat, ekkor adtam hozzá a hagymaféléket, a fűszereket. Húslével felöntöttem, puhára pároltam.
Közben 1 perc alatt simára kevertem a juhtúrót a tejföllel.
A húsdarabokat lecsepegtettem, egy kis tepsibe pakoltam sütőpapírra ( könnyebb a mosogatás), majd rákanalaztam a juhtúrós keveréket.
Grill fokozaton pirulásig sütöttem.
Tetszés szerinti körettel tálalható azon melegében.
Tipp: a sóval bánjunk óvatosan, a juhtúró miatt egész minimális is elég lesz!!!!!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: George - 2010. Szeptember 27. - 09:58:38
be kell szereznem 1 jól főző barátnőt... ;D "tapinacis-tornacipős"-ben van ilyen?  ;D
Max az anyukájuk ;D Majd esztek a mekiben ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Szeptember 27. - 11:31:23
be kell szereznem 1 jól főző barátnőt... ;D "tapinacis-tornacipős"-ben van ilyen?  ;D
Max az anyukájuk ;D Majd esztek a mekiben ;D

 ;D  Jah, a múltkorinak nagyon jól főzött az anyja, ráadásul a pasija is edz, tehát mindig csirkét csinált és túros sütiket. Azt éltem nagyon.  :D

Kérdezted miller,h milyen lett a kaja, hát a pác kellett vona hozzá,így oylan nyers lett az ízvilága. Ráadásul anyu álltal befőzött paradicsom szószt használtam és ugyan jó a gramm szemmértékem  ;D de valószínűleg 1 kicsit megszalad. Így olt 1 enyhén savanykás íze, de legalább változatos volt, szval megérte. Durumtésztával csiáltam.

Holnap ez a chicken cacciatore lesz soron.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Szeptember 27. - 14:08:13
Miller, a chicken cacciatore-nél van 1 ilyen rész:  "Ezután elkeverjük benne a mascarponét..."  mi az a mascaporne??
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Andy9 - 2010. Szeptember 27. - 14:12:18
Miller, a chicken cacciatore-nél van 1 ilyen rész:  "Ezután elkeverjük benne a mascarponét..."  mi az a mascaporne??

Egy sajt fajta,bármelyik hipermarketben kapsz!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Szeptember 27. - 14:14:41
Miller, a chicken cacciatore-nél van 1 ilyen rész:  "Ezután elkeverjük benne a mascarponét..."  mi az a mascaporne??

Egy sajt fajta,bármelyik hipermarketben kapsz!


jah tényleg, beugrott. Nem írja a hozzávalóknál, azért csodálkoztam.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Balu - 2010. Szeptember 27. - 14:23:41
Miller, a chicken cacciatore-nél van 1 ilyen rész:  "Ezután elkeverjük benne a mascarponét..."  mi az a mascaporne??

Egy sajt fajta,bármelyik hipermarketben kapsz!

Így így..egy semleges ízű sajt, a Tiramisu-hoz is azt használják.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Andy9 - 2010. Szeptember 27. - 14:30:29
Érdekes íze lehet csirkével,lehet ki kéne próbálni :)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: George - 2010. Szeptember 27. - 15:28:09
Miller, a chicken cacciatore-nél van 1 ilyen rész:  "Ezután elkeverjük benne a mascarponét..."  mi az a mascaporne??

Egy sajt fajta,bármelyik hipermarketben kapsz!

Így így..egy semleges ízű sajt, a Tiramisu-hoz is azt használják.
Igazi tömegelős cucc ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 27. - 17:32:34
Miller, a chicken cacciatore-nél van 1 ilyen rész:  "Ezután elkeverjük benne a mascarponét..."  mi az a mascaporne??

Egy sajt fajta,bármelyik hipermarketben kapsz!

Így így..egy semleges ízű sajt, a Tiramisu-hoz is azt használják.
Igazi tömegelős cucc ;D

Maszatnak pont mind1 :D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: mack - 2010. Szeptember 27. - 17:42:01
Miller, a chicken cacciatore-nél van 1 ilyen rész:  "Ezután elkeverjük benne a mascarponét..."  mi az a mascaporne??

Egy sajt fajta,bármelyik hipermarketben kapsz!

Így így..egy semleges ízű sajt, a Tiramisu-hoz is azt használják.
Igazi tömegelős cucc ;D

Maszatnak pont mind1 :D

itt van Maszatnak a tömegnövelő: http://www.nana.hu/gasztro/receptek/mascarponebol-edeset-sosat-38785.html (http://www.nana.hu/gasztro/receptek/mascarponebol-edeset-sosat-38785.html)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Szeptember 27. - 21:40:49
Csirke steak (Barilla Pecorino raguval), Parmezán forgáccsal

(http://kepfeltoltes.hu/100927/20100927642_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Hozzávalók:

- csirkemell
- olaj
- őrölt fekete bors
- só
- Barilla Pecorino -> (http://kepfeltoltes.hu/100927/20100927643_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

A megmosott csirkemellet sóval, borssal meghintjük. Közben egy teflon serpenyőben olajat hevítünk.  Kérget sütünk rá (magas hőmérsékleten a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk 2-2 perc alatt). A csirke egyik felét megkenjük Barilla Pecorinoval, majd 5 percre 220-250 fokra a sütőbe tesszük. Ha kész megszórom parmezán forgáccsal.  Tésztával, rizzsel, vagy akár steak burgonyával tálalom.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: parrre - 2010. Szeptember 27. - 21:51:25
Ez jó fajta. Szoktam még pestoval is az se rossz ;)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Október 04. - 21:54:24
na Miller, nehogy alábbhagyjon a lelkesedés. Mégmégmég receptet  /7%   ;D   ;-oo-;
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 04. - 22:06:47
Más dolgom is van...De ha 10 db-ot már elkészítettél, akkor szólj! És dobok még..
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pwz - 2010. Október 04. - 23:27:13
Más dolgom is van...De ha 10 db-ot már elkészítettél, akkor szólj! És dobok még..

En is szolhatok?  ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 04. - 23:29:41
Más dolgom is van...De ha 10 db-ot már elkészítettél, akkor szólj! És dobok még..

En is szolhatok?  ;D

Akartam is kérdezni pwz, hogy melyik hogy ízlett? Marhás receptek is készülnek? :D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pwz - 2010. Október 04. - 23:41:46
Más dolgom is van...De ha 10 db-ot már elkészítettél, akkor szólj! És dobok még..

En is szolhatok?  ;D

Akartam is kérdezni pwz, hogy melyik hogy ízlett? Marhás receptek is készülnek? :D

Egyikkel sem nyultam melle. Van par favorit. A tarkonyos csirkegomboc martasa nagyon jo, es a joghurtos citromos cuccot is megcsinaltam mar vagy 3szor  ;D (Kicsit a korozottre hasonlit az ize :D ,de lehet, hogy csak nekem)
Amire meg nagyon kivancsi vagyok az a whiskys mustaros csirke. Ezt meg nem csinaltam meg.
Marhat nem nagyon csinalok, mert a tescoba csak szar marhat lehet kapni, a hentesnel meg iszonyat ara van. Viszont multkor lattam a 800grammos lazac felaron volt, csak tele a fagyasztom meg mindig...
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 10:14:42
Sütőtökös csirkenyárs

(http://4.bp.blogspot.com/_F3Gg2cnPkcQ/TLHNj9HDwhI/AAAAAAAAAWM/2s9qTtlCtms/s640/s%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k2.jpg)

Hozzávalók 4 nyárshoz
1 egész csirkemell, húsa kockára vágva

1 kisebb cikk sütőtök
a páchoz:
2 ek méz
2 ek paradicsompüré
2 tk szójaszósz
kb. 1 ek. frissen aprított rozmaring (szárítottal ne kísérletezzünk)

bors
1 tk frissen őrölt chili

Elkészítés:
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, beleforgatjuk a csirkemellet és hűtőbe tesszük egy órácskára.
A húsdarabokat kissé lecsepegtetjük, majd a kockára vágott sütőtökkel felváltva nyársra húzzuk. A maradák páccal beecsetejük a sütőtököt is.
A sütő rácsára 2 rétegben alufóliát borítunk, aléteszünk egy tepsit, ha esetleg csöpögne és időnként megforgatva 180-200 fokon kb. negyed óráig sütjük. A sütési idő alatt 2-3-szor átkenegetjük a páccal.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 10:22:56
Lazac kapribogyóval, kapros tejszínes mártással

(http://4.bp.blogspot.com/_qJ0GOb5WD-g/TLHISh4SgII/AAAAAAAABBU/4wLo4Ij6PcM/s400/lazac.jpg)

Hozzávalók:
4 szelet lazac
vaj és olíva olaj
2 evőkanál kapribogyó
1 csokor kapor
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
só, bors

Az előre besózott, borsozott lazacszeleteket a vaj és olíva olaj keverékén megsütöttem, félretettem. A serpenyőben megfuttattam a kapribogyókat, fakanállal kicsit szétnyomkodtam, apróra vágott kaporral meghintettem és a a borral összefőztem. Felöntöttem tejszínnel, borsoztam kicsit (sózni nem kellett, megtette ezt a kapribogyó) és összeforraltam a mártást.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pwz - 2010. Október 11. - 16:29:30
Megcsinaltam a mustaros BBQ szoszos hatszint.

Most nyomtam be a steak-et  /7% A martas nekem kicsit surure sikeredett, de izre nagyon ottvan. Nem csinaltam belole sokat, csak egy picit tettem a husra. A krumpli is jo lett, feltem, hogy nagyon ki fog szaradni, de nem lett olyan.

Tegnap vettem lazacot, de ehhez nincs itthon minden fuszer, a heten kiprobalom ezt is.  ;-oo-;
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:14:08
Újhagymás-mangós csirke

(http://lh5.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/S2hsikEKeGI/AAAAAAAABBs/vehTuxjmdkw/csirke1_thumb.jpg?imgmax=800)


Hozzávalók:

    * 50 dkg csirkemell filé
    * 1-2 evőkanál olaj
    * 3-4 evőkanál mangó chutney (azoknak való, akik szeretik az édes-csípős-fűszeres ízeket, a nagyobb boltok nemzetközi konyha részlegén szokott lenni)
    * 2 csokor újhagyma
    * 2 dl csirke alaplé

A tálaláshoz:

    * bulgur vagy kuszkusz, apróra vágott korianderrel megszórva

A csirkemellet nagyobb csíkokra vágom, és pár percig sütöm a felhevített olajon. Ezután hozzáadom a 2-3 cm-es darabokra vágott újhagymát, a mangóchutneyt és a húslevest, és pár percig főzöm, hogy a hús megpuhuljon. Csirkealaplében puhított, apróra vágott korianderrel elkevert bulgurral vagy kuszkusszal tálalom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:15:45
Ropogós csirkecsíkok

(http://lh3.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/S115SGIltYI/AAAAAAAABAk/Y6VcqHUwW9M/csirkecsikok1_thumb.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    * liszt
    * fűszerek (oregano, szerecsendió, só, bors, pirospaprika, majoranna, fokhagymapor, zellersó, bazsalikom)
    * tojás
    * corn flakes
    * csíkokra vágott csirkemell filé
    * a sütéshez olaj

A lisztet tetszés szerint fűszerezem (én a fent felsoroltakat használtam, de lehet chilivel vagy bármi mással bővíteni a sort, ami illik a csirkéhez), és előveszek három mélytányért. Az elsőbe a fűszeres liszt kerül, a másodikba pár felvert tojás, a harmadikba pedig összetört corn flakes. Én kézzel törtem össze, lehet zacskóba tenni, és sodrófával csapkodni, szerintem a corn flakes kellemesen masszírozza a tenyeret összezúzás közben. Innentől megegyeznek a lépések a hagyományos panírozáséval: a húst először lisztbe, majd tojásba, végül corn flakesbe forgatom, és forró olajban pár perc alatt megsütöm. Hasábburgonyával és ketchuppel tálalom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:18:33
Pulykamell cheddar sajttal és tortilla chipsszel

(http://lh6.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/Syd2V_Rf9OI/AAAAAAAAA68/YuxFkT59DYE/pulyka1_thumb%5B2%5D.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    * 45-50 dkg pulykamell-filé szeletekbe vágva
    * kb. 2 evőkanál olaj
    * liszt
    * 1 kis sűrített paradicsom konzerv
    * 1 evőkanálnyi apróra vágott korianderzöld (vagy egy mirelit korianderkocka)
    * 2 gerezd fokhagyma
    * kevés só
    * 1 púpozott teáskanál bazsalikom
    * 4 evőkanál tejföl
    * kb. 1 maréknyi reszelt cheddar sajt
    * 1 nagy maréknyi tortillachips

A húst lisztbe forgatom, és kevés olajon elősütöm (oldalanként pár perc). Közben a sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverés), és előveszek egy teflon tepsit, vagy egy sima tepsit kibélelek sütőpapírral. A sűrített paradicsomba keverem a zöldfűszereket és a zúzott fokhagymagerezdeket, és egy kicsit megsózom. A hússzeleteket a tepsibe teszem, megkenem a tetejüket a paradicsomszósszal, és mindegyiken elkenek egy evőkanál tejfölt. A chipset egy zacskóba teszem, és pár roppantással összetöröm (nem kell sodrófával és hasonlókkal csapkodni, párszor a markommal megroppantom és kész). Először a chipsszel, majd a sajttal szórom meg a húst, és 15-20 perc alatt készre sütöm. Forrón, guacamoleval tálalom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:23:47
Póréhagymás csirkemell tejszínes mártásban

(http://lh4.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/SrseQot-YGI/AAAAAAAAAtA/_0Wgdu7kpHs/porescsirke1_thumb.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    * 1 csirkemellfilé
    * 1 csokor újhagyma
    * 1 póréhagyma
    * kb. 1 dl fehérbor
    * 2 dl tejszín
    * 1 evőkanál liszt
    * kb. 2 evőkanál olaj
    * só, bors

A csirkehúst felkockázom, a kétféle hagymát karikákra vágom. Az olajon megpirítom a húst és a hagymát, megszórom a liszttel, majd hozzáöntöm a bort. Elkeverem, és lefedve 10 percig párolom. Hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom, és még egyszer felforralom. Rizzsel vagy krokettel, ha van, snidlinggel megszórva tálalom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:27:29
Sajtos bundában sült csirkefalatok petrezselymes-tejfölös mártogatóval

(http://lh6.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/SmYaRHVjFOI/AAAAAAAAAgc/0Z6WcobMTf4/sajtoscsirke1_thumb%5B2%5D.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók (1 adag)

    * egy csirkemellfilé
    * 1 tojás
    * fél csésze keményítő
    * egy csésze liszt
    * egy teáskanál sütőpor
    * só, bors
    * szerecsendió
    * 2 maréknyi reszelt sajt
    * olaj a sütéshez

A mártogatóhoz:

    * 1 dl tejföl
    * 1-2 evőkanál majonéz
    * 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
    * 1 teáskanálnyi apróra vágott korianderzöld
    * só

A húst kockákra vágom. A tojást villával felverem, majd simára keverem a keményítővel. Hozzáadom a sütőport és a lisztet és azzal is csomómentesre keverem. Némi vízzel hígítom (nem mértem, több adagban adtam hozzá keveset, mert elég sűrű kell legyen a tészta, különben lefolyik a húsról), és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt sajtot. Belemártom a húst és forró olajban aranyszínűre sütöm. A mártogatóhoz összekeverem a tejfölt, a majonézt és az aprított zöldfűszereket, és picit megsózom. Tetszőleges körettel és a tejfölös dippel tálalom a húst.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:30:17
Paradicsomos-baconös csirkenyársak

(http://lh6.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/SlOYzMbGFwI/AAAAAAAAAeE/YtQgaeO-_XQ/csirketekercs2_thumb.jpg?imgmax=800)

Ez talán az a grillezett hús, amit jobb sütőben elkészíteni, mint grillrácson vagy grillserpenyőben, mert a húst nehéz igazán vékony karikákra vágni, ezért aztán lassabban és nehezebben sül át, ha csak alulról kap hőt (onnan viszont viszonylag sokat), mint ha sütőben sütjük (grill fokozaton persze). Csirkemellen kívül pulykából is tökéletes, abból könnyebben lehet szép nagy szeleteket vágni.

Hozzávalók:

    * 2 (fél) filézett csirkemell
    * 2 evőkanál sűrített paradicsom
    * bazsalikomlevelek
    * 1 gerezd fokhagyma
    * bacon szeletek
    * só, bors
    * saslik

A csirkemellet 3-4 szeletre vágom, a sűrített paradicsomot elkeverem a zúzott fokhagymával, és kicsit megsózom. Ha sütőben sütöm, akkor előmelegítem 220 fokra. A hússzeleteket megkenem a sűrített paradicsommal, bazsalikomleveleket tépkedek rájuk, és baconnel borítom be. Feltekerem és megpróbálom kb. 2 cm vastag szeletekre vágni, a szeleteket keresztben saslikra húzom (miután levágtam egyet, rögtön felhúzom a fára, hogy lehetőleg ne tekeredjen le). Grillen vagy sütőben megsütöm, a grillhez nem tudok időt megadni, sütőben 15 percig sütöm, úgy, hogy a nyársakat egy tepsi peremére teszem, így nem égnek oda, és nem a kicsöpögő lében fognak párolódni, hanem sülnek.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:32:44
Tejfölös-laskagombás csirke

(http://lh3.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/Sjag6AYEhwI/AAAAAAAAAaw/4r8DusFQ29g/tejfolos-gombas1_thumb.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    * 1 kis fej hagyma
    * 2 evőkanál olaj
    * 25 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
    * 12 dkg laskagomba
    * 1-1,5 dl tejföl
    * kevés fehérbor
    * 1 púpos teáskanál pirospaprika

A felhevített olajon megdinsztelem a hagymát, félrehúzom, 1-2 perc múlva belekeverem a pirospaprikát, és visszateszem a tűzhelyre. Hozzáadom a húst, és addig sütöm, amíg minden oldalán kifehéredik. Mellédobom a gombát, átforgatom, majd kevés bort öntök alá, és lefedve készre párolom. Végül belekeverem a tejfölt, felforralom és krumplipürével tálalom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:36:03
Kókusztejes-chilis csirke

(http://lh5.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/Sh2e_gWdfaI/AAAAAAAAAV4/_hLFSVlslI0/kokusztejescsirke2_thumb%5B5%5D.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    * 30 dkg csirkemell filé
    * 1 dl tyúkhúsleves
    * 2 dl kókusztej
    * 2-3 újhagyma
    * 1 kis chilipaprika vagy ízlés szerint chilipor
    * 3 púpos evőkanál mogyoróvaj
    * 1 evőkanál olaj
    * só
    * 1 lime

Wokban vagy egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, és aranybarnára pirítom a felcsíkozott csirkehúst. Hozzáadom a felkarikázott újhagymát (és a felkarikázott chilipaprikát, ha abból készítem), és pár percig együtt pirítom. Felöntöm a húslevessel és a kókusztejjel, belekeverem a mogyoróvajat, a citrom reszelt héját, és a levét. Alacsony lángon 5 percig forralom. Ha szükséges, megsózom. Jázmin rizzsel tálalom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:38:20
Csirke saslik

(http://lh4.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/SgHTSiscXyI/AAAAAAAAATc/jeKtWSre-WM/csirkesaslik_thumb%5B8%5D.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    * 2 csirkemell
    * kb. 25 dkg apró szemű csiperkegomba
    * kis darab szalonna
    * 2 gerezd fokhagyma
    * 1 teáskanál citromlé
    * 1 teáskanál balzsamecet
    * 3 + 1 evőkanálnyi olívaolaj
    * 1 kávéskanálnyi bazsalikom
    * bambusznyársak

A csirkemellet falatnyi kockákra vágom. Egy tálban elkeverem az átnyomott fokhagymát a citromlével, a balzsamecettel, a bazsalikommal és 3 evőkanál olívaolajjal. Beleforgatom a húst, átkeverem, és lefedve beteszem a hűtőbe – lehetőleg egy egész éjszakára. Másnap (pár órával később), felvágom a szalonnát (vékony kb. 2x2 cm-es szeletekre), megtisztítom a gombát (megmostam, és levágtam a tönkök végét). A bambusznyársakat félbetörtem (vágtam), és kihegyeztem a letört rész egyik végét. Víz alá mártottam a nyársakat, így nem égnek meg. Felváltva felhúztam rájuk a gombát-szalonnát-húst. Lehetőleg minden húskocka mellé kerüljön szalonna, így kevésbé szárad ki. Szerintem filézett pulya-felsőcombból is lehetne készíteni, akkor valószínűleg szalonna sem kell. A grillserpenyőt vékonyan megkenem olajjal, felhevítem, és a nyársakat minden oldalukon ropogósra sütöm (közepesénél kicsit nagyobb lángon/teljesítményen, különben megég a széle, belül azonban nyers marad). A húst (és a gombát) csak a tányéron sózom meg (különben sütés közben levet eresztene, és párolódna sülés helyett).
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:41:09
Texasi mézes csirke

(http://lh4.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/Sc50-DRlxxI/AAAAAAAAANI/t53oRd-STw0/texasicsirke_thumb%5B12%5D.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    * 4 csirkemell
    * só, bors
    * 2 evőkanál méz
    * 3 evőkanál olaj
     
avokádós salsa:
    * 1 fej hagyma
    * 1 érett avokádó
    * 2 hegyes, enyhén csípős zöldpaprika
    * 6 paradicsom
    * 2 gerezd fokhagyma
    * 2 zöldcitrom
    * só
    * 4 evőkanál méz
    * 1 csokor korianderzöld

A húsból nagy szeleteket vágok. Sózom, borsozom, és egy nagyobb tálba teszem. Összekeverem az olajat a mézzel, és bekenem ezzel a páccal a húsok mindkét oldalát. Letakarva hűtőbe teszem, minimum egy órára. Közben elkészítem a salsát. A hagymát finomra aprítom, a paprikát, a paradicsomot, és az avokádót kb. 1 cm-es kockákra vágom, és összekeverem a hagymával. hozzáadom az áttört fokhagymát, a zöldcitromok levét, a mézet és az apróra vágott korianderzöldet. Megkóstolom, és kevés sóval ízesítem. Tálalásig behűtöm. Grillen, vagy serpenyőben pár perc alatt megsütöm a húsok mindkét oldalán (nem kell a serpenyőbe olaj, elég van a pácba). Forrón tálalom a hideg salsával. köretnek burgonyát, vagy párolt spárgát adok hozzá.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:44:09
Nachos marhahússal

(http://lh5.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/TB9vIoMzTyI/AAAAAAAABek/0_8MOnw8_Zc/nachos1_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    *
      20 dkg darált marhahús
    *
      1 evőkanál olívaolaj
    *
      3 paradicsom
    *
      1-2 evőkanál sűrített paradicsom
    *
      1 nagy vagy 2 kisebb hagyma
    *
      1 gerezd fokhagyma
    *
      bazsalikom, oregano, bors, chili (só nem!)
    *
      1 zacskó tortillachips
    *
      fél dl vörösbor
    *
      tejföl
    *
      reszelt cheddar (kb. 2 maréknyi)
    *
      pár szem olajbogyó

A hagymát apróra vágom, és pár percig párolom az olajon, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és a darált húst, és addig pirítom, amíg a hús mindenhol kifehéredik. Ráöntöm a bort, belekeverem a kis kockákra vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, fűszerezem (de nem sózom meg, mert a tortillachips nagyon sós), és addig főzöm, amíg a jól besűrűsödik.  A tortillachipset elosztom két tányérba, rákanalazom a darálthúsos ragut, szórok rá pár szem olajbogyót, kb. 1-1 maréknyi sajtot és megpöttyözöm tejföllel. Ha a tányér/tál tűzálló, akkor pár percre előmelegített, forró sütőbe teszem, hogy a sajt megolvadjon, ha nem tűzálló, akkor a mikróban melegítem össze.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:47:53
Fokhagymás-paradicsomos pulykamell

(http://lh4.ggpht.com/_TZU1LtUdi2I/S2_XJcrHLoI/AAAAAAAABCc/rMe3Sz0daKI/fokhagymaspulyka1_thumb.jpg?imgmax=800)

Hozzávalók:

    * 20-25 dkg pulykamellfilé
    * 1 evőkanál olaj
    * 5 nagy fokhagymagerezd
    * 1 kis sűrített paradicsom konzerv
    * fehérbor
    * 1,5-2 dl tejszín

A pulykamellet csíkokra vágom, és pár percig sütöm a felhevített olajon. Hozzáadom az áttört fokhagymát, és 1 percig együtt pirítom őket, majd kevés fehérbort öntök alájuk. Hozzákeverem a paradicsompürét és a tejszínt, és fedő alatt kis lángon 30 percig főzöm. A húsnak nem kellene ilyen sok, de a fokhagyma miatt sokáig kell főzni. Az én fedőm nem zár túlságosan, ezért ennyi idő alatt kellően besűrűsödött a mártás, ha túl sok gőz szökik alóla, szükség lehet még egy kis vízre, ha pedig túlságosan zár, a végén fedő nélkül kell egy kicsit főzni. Végül kicsit megsózom, és burgonyapürével tálalom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 18:49:29
Mézes-fűszeres pulykamell

(http://2.bp.blogspot.com/_TZU1LtUdi2I/ScYx1AjZ6-I/AAAAAAAAAKo/wkTJi2qNpRE/s320/mezescurrys.jpg)

Hozzávalók

    * pulykamell szeletek
    * curry paszta (nekem mangós-curry szószom volt)
    * paprika
    * kurkuma
    * méz
    * só, bors


Összekeverem a curryt, a fűszereket két evőkanál olajjal, és beleforgatom a hússzeleteket. Minimum egy fél órát állni hagyom, még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódnak. Egy grillserpenyőt forróra hevítek, és gyorsan megsütöm a hússzeletek mindkét oldalát. Sózni csak sütés közben szoktam.

(A legutóbbi receptek innen származnak: http://lillafoz.blogspot.com/)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2010. Október 11. - 21:03:08
beszereztem a nem "tapinacis-tornacipős" barinőt, ugyhogy kinézek 1 nehezebb recaptet és 7végén megcsináltatom vele.
Most 7végén, csak sima rántott húst csinált, petrezselymes krumplival. Az jól sikerült, igaz sok mindent nem lehet elbaszni rajta.

A múltkori tapinacis 1x csinált rántottát, azt is kiszárította mint az állat, és még csak hagymát sem tett bele  ;D

Ezt a sajtos bundás csirkét petrezselymes mártással viszont holnap után megcsinálom!!!!!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: dino - 2010. Október 11. - 21:15:13
így hirtelenjébe sztem meg tudnám enni ezt az egész topicot  ˝=/ Maszat ne kínozz!  ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: dumbass - 2010. Október 11. - 22:13:14
beszereztem a nem "tapinacis-tornacipős" barinőt, ugyhogy kinézek 1 nehezebb recaptet és 7végén megcsináltatom vele.
Most 7végén, csak sima rántott húst csinált, petrezselymes krumplival. Az jól sikerült, igaz sok mindent nem lehet elbaszni rajta.

A múltkori tapinacis 1x csinált rántottát, azt is kiszárította mint az állat, és még csak hagymát sem tett bele  ;D

Ezt a sajtos bundás csirkét petrezselymes mártással viszont holnap után megcsinálom!!!!!

OFF: Tudod Maszat valamit valamiért :) Nekem is kéne már egy barátnő....
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 11. - 22:28:56
na! menjetek a punciba egymást szopkodni!  :-!!!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 12. - 23:42:09
Cayenne borssal fűszerezett csirkemell avokádó salsával

(http://4.bp.blogspot.com/_2oWE5xsFIHM/TLQpBPTLAVI/AAAAAAAAAo0/8U2LnOg001w/s400/IMG_3107ww.jpg)

Hozzávalók:

    * 4 szelet csirkemell (nem klopfoltam ki)
    * 2 érett avokádó
    * 1 nagy lila hagyma
    * fél lime leve
    * olíva olaj
    * cayenne bors (1/4 tk)
    * natúr (házi) joghurt a pácoláshoz
    * só
    * 1 tk. méz (eredetileg nincs a receptben)




Elkészítése:

   1. Előző este megmostam, megtöröltem és natúr joghurtba bepácoltam a csirkemelleket, azért hogy finom, omlós legyen. Légmentesen záródó dobozba fektettem a húsokat, és jól beleforgattam őket a joghurtba. Ekkor még nem fűszereztem őket! Másnap délelőttig csücsültek a hűtőben.
   2. Másnap lemostam a joghurtot a husikról, leitattam róluk a nedvességet egy papírtörlő segítségével.
   3. A hagymát nagyon apróra vágtam, sóztam és meglocsoltam bőven a lime levével, majd félretettem.
   4. Az avokádóból kikapargattam a belső részt, és amennyire tudtam, kockákra vágtam.
   5. Egy kevés olívaolajat összekevertem a mézzel, sóval, cayenne borssal, ezután alaposan bedörzsöltem a csirkemellek mindkét oldalát.
   6. Serpenyőben olajat hevítettem, és a husik mindkét oldalát jó alaposan átsütötte.
   7. Tányérokra szedtem őket, beszórtam lila hagymával és avokádóval, majd megcsorgattam még egy kevés lime-mal.
   8. Párolt rizs illik hozzá!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 20. - 12:55:26
Mézes-narancsos csirke

(http://4.bp.blogspot.com/_1wB5O3mmlso/TL3uOsyMCTI/AAAAAAAAA-g/CeHcLCZEEss/s400/mezes-narancsos_csirke_hajdinaval.jpg)

Hozzávalók 2 személyre:

    * 2 csirkemellfilé
    * 0,7 dl frissen facsart narancslé
    * 0,7 dl méz
    * 1 tk magos mustár (opcionális)
    * 2 tk olíva olaj
    * só, bors, bazsalikom

A körethez:

    * 100 g hajdina
    * 100 g mirelit vegyes zöldség (nálam sárgarépa, zöldborsó, kukorica)
    * só

Elkészítése:

   1. Kezdjük a körettel. Az átöblített hajdinát tegyük egy fedővel rendelkező lábasba. Adjuk hozzá a zöldségeket, kevés sót és kb. 2,5- szeres mennyiségű forrásban lévő vizet. Keverjük össze, lefedve pároljuk puhára. (Ha friss zöldséget használunk, vagy egyáltalán nem szeretnénk zöldségeket adni a hajdinához, 3- szoros mennyiségű vízben, fedő alatt pároljuk készre. Egyébként rizshez hasonlóan meg is lehet kissé pirítani a hajdinaszemeket.)
   2. A csirkemelleket mossuk meg alaposan, papírtörlővel szárítsuk le őket, majd sózzuk, borsozzuk. Vegyünk elő egy (grill)serpenyőt, hevítsük fel benne az olajat, majd süssük majdnem készre, és szép aranybarnára.
   3. A mézet keverjük el a narancslében, ízesítsük mustárral, sóval, borssal, majd forraljuk jól össze (mikróban is lehet) úgy, hogy kb. felére csökkenjen a mennyisége.  Adjunk hozzá egy kis bazsalikomot, és ezzel locsoljuk le a majdnem készre sült csirke mindkét oldalát. Hagyjuk, hogy az öntet jól bevonja a csirkét.
   4. Közben szépen megpárolódott a hajdinánk is, így már tálalhatunk is.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 20. - 20:47:03
Limara: Őzpörkölt dödöllével

(http://1.bp.blogspot.com/_wOtGwObrPyI/S_v1KV96CUI/AAAAAAAAC28/DBmfVzwZbIY/s320/s%C3%BCt%C3%A9s+1480.jpg)

Hozzávalók:

    *
      2 kg őzhús
    *
      1 ujjnyi vastag szelet húsos szalonna
    *
      3 fej vöröshagyma
    *
      2 szál répa
    *
      2 szál petrezselyem
    *
      1 zeller
    *
      1 nagyobb zöldpaprika
    *
      2 paradicsom
    *
      2 babérlevél
    *
      só, bors, őrőlt kömény
    *
      őrőlt pirospaprika
    *
      2 dl száraz vörösbor

A kockára vágott hagymát és a felkockázott szalonnát kevés zsíron sütni kezdem, majd hozzáadom a lereszelt répát, gyökeret, zellert, a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Megsózom és fedő alatt puhára párolom. Ráteszem a húst, összeforgatom és megvárom, míg levet enged. Annyi vízzel engedem fel, ami épp ellepi a húst, sózom, fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. 4 óra kellett mire megpuhult annyira, hogy rátehessem az őrőlt paprikát. Ehhez félrehúzom először a tűzről, megvárom míg a zsiradék a tetejére jön fel, ezután hintem meg a paprikával. Rövid ideig várok, míg a paprika színe kioldódik a zsiradékban, majd visszateszem a tűzre és tovább főzöm, kb. 20 percig. Ekkor ráöntöm a bort és pár percig rotyogtatom. A pörkölt szaftja szépen besűrűsödik.

Dödölle

A meghámozott krumplit ( kb. 50 dkg-ot) vékonyan felszeletelem, majd annyi hideg vízben teszem fel főni, ami épp nem lepi el. Fedő alatt egészen puhára főzöm, az a jó, ha szétmegy a krumpli. Egy krumplinyomóval összetöröm, sózom, a vizet nem szabad leönteni róla. Ezután lisztet öntök hozzá, annyit, amitől jó kemény lesz a tészta (kb. 30 dkg). Egy fakanállal simára keverem (végig a tűzön tartva) egészen addig, míg a lisztszemek eltünnek és elválik a lábas falától. Karizom erősítő munka. Egy serpenyőben zsiradékon hagymát pirítok, erre szaggatom egy kanál segítségével a krumplis tésztát. Mindkét oldalát pirosra pirítom.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 20. - 20:53:11
Papírcsónakban sült lazac zöldségekkel, kukoricás muffinnal

(http://1.bp.blogspot.com/_adzskSuBQnA/TL7nnvo2LeI/AAAAAAAAEbY/rr9kx7L9pBk/s400/1073..jpg)

Hozzávalók 2 szelet hal elkészítéséhez:

2 szelet lazac
1 db zsenge cukkini
2 db sárgarépa
1 szál paszternák
1 nagy vöröshagyma

színesbors
őrölt fehérbors
kakukkfű
citromlé
1/2 dl fehérbor
olívaolaj

Először a lazac mindkét oldalát sózni, megszórni színes borssal és citromlével, majd kicsit állni hagyni. Közben előlehet készíteni a zöldségeket.

A zöldségeket jól megmosni és megpucolni, majd tetszés szerinti méretben zsülienre vágni.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni, majd elkezdeni párolni a hagymát. 1-2 perc után hozzáadni a paszternákot, majd a sárgarépát és jól összekeverni. közben ízlés szerint fűszerezni, végül pedig beletenni a cukkinit is. Szintén jól összekeverni, majd hozzáönteni a bort. Lefedve kb. 5-6 perc alatt előpárolni.

Nagyobb darab sütőpapírt vágni, majd ráhelyezni az előpárolt zöldségeket, majd a tetejére tenni a halszeletet. Egy pici olívaolajjal megspriccelni, majd a papír két végét felhajtani és jól összecsavarni, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Előmelegített sütőbe tenni és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütni.(én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

(http://1.bp.blogspot.com/_adzskSuBQnA/TL7nnV4rpnI/AAAAAAAAEbQ/YBwyXT8yAHw/s400/1074..jpg)

Ameddig sül a hal, ellehet készíteni a citrommártást.

5 dk vaj
2 ek liszt
2 dl tejszín
1 db húsleveskocka
1 dl víz

őrölt fehérbors
szerecsendió
1-2 citrom leve

Egy serpenyőbe felhevíteni a vajat, majd hozzáadni a lisztet és kicsit pirítani.
A húsleveskockát feloldani a meleg vízbe, majd állandó keverés mellett a liszthez önteni. Simára keverni és közben hozzáadni a tejszínt és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket, és a citromlevet. (ízlés szerint a citromhéját is belelehet keverni, de én azt most kihagytam) Végül kevergetve jól kiforralni.

Tálaláskor a hal és párolt zöldségek mellé kínálni a citrommártást és kukoricás muffint.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 20. - 21:02:00
Pita készítéshez recept: http://axiskitchen.blogspot.com/2010/10/pitat-sutni-jo.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+axiskitchen+(axi%27s+kitchen)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 22. - 12:10:04
Mogyorós currys csirke

(http://3.bp.blogspot.com/_8-RWhohmOPA/TITA7oOK7bI/AAAAAAAAC3U/RjNl1pPp_KM/s400/mogyoros+csirke.jpg)

Hozzávalók:

    * 1 kg csirkemell filé
    * 5 dkg friss gyömbér
    * 4 gerezd fokhagyma
    * 1 db lime
    * 2 ág friss bazsalikom
    * 15 dkg pirított sósmogyoró
    * 4 evőkanál barnacukor
    * 3 evőkanál piros curry paszta
    * 3 evőkanál szójaszósz
    * darált bors
    * olívaolaj

Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra.
Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, csorgassuk rá a szójaszószt, és főzzük egy-két percig.
Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemell filét és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban tegyük bele a húscsíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha a húscsíkok szélei már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a mogyorószószt, párszor keverjük össze a forró serpenyőben a csirkehússal. Ne sózzuk, mert a mogyoró és a szójaszósz is sós.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 25. - 21:45:36
Tonhalpástétom

(http://3.bp.blogspot.com/_UgK9NUgWNi0/TMW905ci5iI/AAAAAAAAAtg/8pqiMjJHCF8/s320/001.JPG)

Hozzávalók
1 doboz (130-150 g) konzerv tonhal
3 kisebb darab articsóka
2-2,5 evőkanál juhtúró
1 főtt tojás
fél kk mustár
citromlé
frissen őrölt vegyes bors


A halról leöntöm a vizet és összetöröm egy tálban. Az articsókáról leitatom az olajat és felaprítom a főtt tojással együtt, majd összekeverem a hallal. Hozzákeverem a juhtúrót és a citromlevet, sózom, borsozom. Ha túl sűrű lenne, kevés halolajjal lazítom. Egy-két órára hűtőbe teszem, ami nagyon jót tesz az ízeknek. Tálalásnál retekkel díszítem, az íze és ropogóssága remekül illik a krémhez.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. Október 30. - 02:03:05
Fokhagymás-tejes csirkemell

(http://m.blog.hu/gy/gyuroskaja/image/fokhagymascsirke(1).jpg)

- 80 dkg csirkemell
- 3 dl tej
- 1 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- sajt
- só vagy ételízesítő
- fekete- és fehérbors

A csirkemelleket laposan félbe vágjuk, és egy tálba rakjuk. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje (kb. 3 dl). A fokhagymákat apróra vágjuk, és a tejes húsra szórjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Minimum fél napig (pl. egy éjszakán át) a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Magas falú tepsibe teszünk egy réteg húst, sajtot szórunk rá. Használhatunk trappistát, füstöltet, camembert-t... mindegyikkel isteni! A sajtra újabb réteg hús kerül, a tetejére pedig a megmaradt páclé -sűrítve egy deci tejföllel és egy kis sajttal. Fóliával lefedve 180-200 fokon kb. 50 perc alatt megsül, majd még 10-15 perc fólia nélkül zegyük vissza a sütőbe, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

Megjegyzés:
Lasagne- vagy makarónitésztával kibélelhetjük a tepsi alját és oldalát, ezzel felitatjuk a fölösleges nedvességet, és tartalmasabb lesz az étel!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. November 27. - 10:52:40
Visszatértem, bár az érdeklődés csekély  :-\

Csípős csirke salátával

0,5kg csirkemell
1 tk csípős chiliszósz
3 ek olívaolaj
1 ek citromlé


Saláta:
2 fej saláta
1 kígyóuborka
3-4 paradicsom
2 zöldhagyma

Öntet:
1 ek csípős chiliszósz
1 ek citromlé
4 ek olívaolaj


Keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat és a chili szószt egy kis sóval. Dörzsöljük be ezzel a keverékkel a kisebb darabokra vágott csirkemellet.

Egy másik tálban keverjük össze az öntethez valókat is.

1-2 evőkanál olajban süssük pirosra a hússzeleteket.

Közben egy nagy tálban készítsük el a salátát.

Halmozzuk a csirkemell darabokat a tál közepére, és locsoljuk meg az öntettel.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. November 27. - 11:12:16
Angolul beszélőknek itt egy jó kis steak recept Jamie Olivertől: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/1-steak-2-sauces
Nem bonyolult, de most semmi kedvem lefordítani :D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. November 27. - 11:16:28
Marokkói csirke kuszkusszal

·         2 csirkemell
·         1 ek olívaolaj
·         1 ek méz
·         1 tk római kömény
·         1 csipet fahéj
·         1 tk koriandermag
·         150 ml alaplé
·         1 bögre kuszkusz
·         egy paradicsom
·         1 marék mirelit vegyes zöldség
·         1 csokor petrezselyem
·         olaj a sütéshez
 

A csirkemellet vékony csíkokra vágtam. A fűszereket forró serpenyőben megpirítottam, majd mozsárban összetörtem. Összekevertem a mézzel, olajjal, és belehempergettem a csirkecsíkokat.

A kuszkuszt leöntöttem a felforrósított alaplével, és még egy kevés forró vízzel. Lefedve állni hagytam.

Egy serpenyőben olajat forrósítottam, a csirkecsíkokat megpirítottam. A húst félreraktam, a serpenyőben még egy kevés olajat hevítettem, és megsütöttem rajta a zöldséget.

A kuszkuszt villával fellazítottam, összekevertem apróra vágott paradicsommal, a zöldséggel, a maradék fűszerrel, és a felaprított petrezselyemmel.

Az egész maximum fél óra alatt elkészül.
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. November 27. - 11:27:34
Steak petrezselymes, fokhagymás szósszal (http://vesta007.blogspot.com)

(http://1.bp.blogspot.com/_HXPsXlqOEwE/S0b0FTCHLgI/AAAAAAAABzM/YJrprPPIfGo/s400/Steak2..jpg)

A mártáshoz:

1 csésze friss petrezselyem, apróra vágva
6-8 gerezd fokhagyma, aprítva
2 teáskanál szárított oregano
2 teáskanál őrölt piros paprika
fél csésze vörösborecet
fél csésze víz
6 teáskanál kukoricaolaj v. más növényi olaj
só és frissen őrölt fekete bors

Egy kis tálban összekeverjük a petrezselymet, fokhagymát,oregánót, piros paprikát,borecetet és a vizet.Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, közben kézi habverővel keverjük, egy fél percen át.Sóval, borssal ízesítjük.

(http://1.bp.blogspot.com/_HXPsXlqOEwE/S0bxR6Tx4nI/AAAAAAAABys/CdMpqUpxjEE/s400/Chimichurri.jpg)


Ez a mártás közvetlenül az elkészítése után a legfinomabb, de hűtőben, jól záródó edényben három napon át tárolható.

A mártást az elkészített bélszín mellé öntve szolgájuk fel.


A steakhez:

4 db 2,5-3 cm vastagra vágott vesepecsenye
só, bors
olívaolaj
5 dkg vaj

A bélszínszeleteket kevés sóval, sok őrölt borssal megszórva, olívaolajban pácoljuk egy éjszakán, vagy néhány órán át.

Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk a hússzeleteket. Utána kisebb lángra állítjuk a gázt, a szeletek mellé tesszük a vajat, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a húsokat.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. December 08. - 20:27:59
Több mint száz csirkemell recept
http://david.deb.hu/receptek/Dr%F3tpostagalamb%20receptt%E1ra/Csirkemellb%F5l%20k%E9sz%FClt%20%E9telek.doc

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2010. December 22. - 23:00:59
Vacsi
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Gabe - 2010. December 22. - 23:05:10
Vacsi
Diétázol?
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Január 03. - 18:14:30
Vacsi
Diétázol?

Nem! Sajnos régóta nem jutottam le a terembe. Így aztán a zabálást is vissza kellett fognom  :-\ Nem akarok még dagadtabb lenni  ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Március 07. - 23:47:12
Parmezános csirkemell brokkolival és camemberttel töltve

(http://ancifalatkai.files.wordpress.com/2011/03/dscf6034.jpg?w=480&h=360)

Hozzávalók:

1 egész csirkemell
1 camembert
kb. egy maréknyi brokkoli
néhány szelet bacon
parmezán

(http://ancifalatkai.files.wordpress.com/2011/03/dscf6013.jpg?w=480&h=340)

A csirkemellet négy vékony szeletre vágtam és kiklopfoltam, majd sóval, borssal megszórtam. A brokkolit néhány percig pároltam, de csak annyira, hogy még roppanós maradjon.

A bacont egymás mellé fektettem, ráhelyeztem a csirkemmellet és a hús végébe tettem néhányat brokkoliból és sajtból. A husit szalonnával együtt felgöngyöltem és megforgattam a reszelt parmezánban.

Ezután egy kisebb sütőtálba szorosan egymás mellé tettem a húsokat, majd a sütőbe toltam és szép pirosra sütöttem.

(http://ancifalatkai.files.wordpress.com/2011/03/dscf6037.jpg?w=480&h=360)

Köretként grillezett puliszkát készítettem mellé, amit szintén megszórtam egy kis parmezánnal.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Március 24. - 10:41:19
http://dallacucina.freeblog.hu/archives/2011/03/24/Paprikachipses_csirkemell_feherbabbal_gyomberes_balzsamkremmel/

Ez rettentően jól néz ki!!!!
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Szeptember 03. - 00:52:44
Vietnami csirkegolyók - sütőben sütve

(http://www.oliva.eoldal.hu/img/picture/1044/p1140890s.jpg)

Hozzávalók:
50 dkg darált csirkehús
3 szál citromfű, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
1 fej hagyma, finomra vágva
3 evőkanál halszósz
1 evőkanál kukoricakeményítő
 
valamint barnacukor, saláta, uborka, édes chiliszósz.
 
A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.
A gombóc hozzávalóit összegyúrtam és olajos kézzel kb. 4 cm átmérőjű golyókat formáltam belőle (ízlés szerint lehet még sózni, de a halszósz már sós). Barna nádcukorba forgattam (csak óvatosan, mert féltem, hogy túl édes lesz), és sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket.
Az előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem őket, közben néhányszor megforgattam a golyókat, hogy a cukor egyenletesen alakuljon karamelles réteggé.
 
Tálalás: a kisült gombócokat salátalevélen tálaltam, kis kockára vágott kígyóuborkával és egy tálkányi édes chiliszósszal együtt.
Forrás: GoodFood
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Szeptember 03. - 01:03:27
Sonkás csirkemellcsigák

(http://www.oliva.eoldal.hu/img/picture/951/p1130609s.jpg)

http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/husetelek/sonkas-csirkemellcsigak.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Szeptember 03. - 01:05:41
Bazargan

(http://www.oliva.eoldal.hu/img/picture/755/P1120841_.jpg)

http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/husetelek/bazargan.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Szeptember 03. - 01:07:31
Csirkemell olaszosan

(http://www.oliva.eoldal.hu/img/picture/736/P1120792_.jpg)

http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/husetelek/csirkemell-olaszosan.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Szeptember 03. - 01:09:20
Gyömbéres csirkenyárs

(http://www.oliva.eoldal.hu/img/picture/693/P1120480_.jpg)

http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/husetelek/gyomberes-csirkenyars.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Szeptember 03. - 01:13:02
Thai tonhalsaláta

(http://2.bp.blogspot.com/-t80-giOatRk/Tl5NAXns4CI/AAAAAAAAA1o/NnLrHo8YlaY/s320/PIC_0502.JPG)

http://trollakonyhamban.blogspot.com/2011/09/thai-tonhal-salata.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Szeptember 03. - 01:14:49
Édes savanyú sült csirke és kurkumás piláf

(http://3.bp.blogspot.com/-INlHUHfXpiw/TlqQ4xqTUvI/AAAAAAAAA04/483agJXRfCY/s320/PIC_0549.JPG)

http://trollakonyhamban.blogspot.com/2011/08/edes-savanyu-sult-csirke-es-kurkumas.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2011. Szeptember 03. - 10:17:43
Bazsalikomos-sajtos csirkemell batyuk

(http://4.bp.blogspot.com/-9WN14B1d8uE/TmDUVtULFeI/AAAAAAAAAx0/4-nR5HrzmUg/s400/Augusztus10.jpg)


Hozzávalók:

8 kis szelet csirkemell,

8 db sajt kocka,

8 kis szelet bacon,

8 db bazsalikom levél,

só.


A csirkemell szeleteket besóztam, mindegyik közepére tettem egy-egy szelet bacont, rá a sajt kockát, végül a bazsalikom levelet. Batyu szerűen felhajtottam a hússzeletek oldalait, és fogpiszkáló segítségével rögzítettem. Egy tepsit vékonyan kiolajoztam, rápakoltam a batyukat, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem, majd a fóliát levéve kicsit pirítottam a tetejét.

http://csaladituzhely.blogspot.com/2011/09/bazsalikomos-sajtos-csirkemell-batyuk.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Triszo - 2011. December 18. - 10:00:00
 #:-) beugróként szeretném 1 kedvenc gyúrós receptem megosztani veletek, hátha valaki elkésziti, és megkedveli  :))
http://www.nosalty.hu/recept/thai-teszta
ő lenne az. Tipp: Ha rizstésztából készitjük, és a kinai kelt, bambuszrügyet(én ezeket utálom :D) felcseréljük 4-5 kisebb csilire, és kaliforniai paprikára, valamint répára(ezeket érdemes juliennre vágni) sokkal erősebb izvilágot kapunk vala. Remélem elkészititek, és fasza lesz!:D =/+' <:-)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2012. Május 07. - 18:34:24
BBQ csirkenyárs cukkinivel

(http://lh5.ggpht.com/-lFVgRJ4QJso/Tgd9O_QmN2I/AAAAAAAACJU/QF2wVKw5mmA/IMG_7145_thumb%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800)

A mennyiségek csak közelítő értékek, nem mértem a hozzávalókat (és ez fitness-adag), igazából hozzávalók párosítása a lényeg. Salotta hagyma mostanában mindig szokott lenni a Tescoban, mogyoróhagyma van ráírva, és kis, negyedkilós hálóban van.

Hozzávalók:

1 kis cukkini
pár kanál BBQ szósz
kb. 8 dkg vékonyra szeletelt bacon
kb. 25 dkg csirkemellfilé
5-6 salotta hagyma
A csirkemellet falatnyi kockákra vágom, és kb. 20 percre bepácolom a BBQ szószba, a cukkinit felkarikázom (ahol kicsit vastagabb, ott elfelezem a karikákat, a salotta hagymát megpucolom, és keresztben kettévágom. A bacont ollóval elharmadolom (negyedelem), és előveszek 4 bambusznyársat (sosem szoktam beáztatni, és még egyszer sem égtek meg, pláne nem gyulladtak fel). A húsdarabokat szalonnába tekerem, és a hagyma és cukkini darabokkal váltakozva felhúzom a nyársakra. Grillserpenyőben (vagy kint a grillen) pár perc alatt megsütöm, és salátával tálalom.

Forrás: lillafoz.blogspot.com

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2012. Május 07. - 18:39:55
Taquito (Flauta)

(http://lh5.ggpht.com/-5xcHSgqzRE8/T3hGoNEotLI/AAAAAAAACoE/G7qGkOYGRnU/taquito_thumb%25255B4%25255D.jpg?imgmax=800)

Illetve “fitness” taquito, mert nem olajban sütöttem őket, hanem sütőben. A taquito (avagy flauta) kisméretű tortillalap csirkés vagy marhahúsos töltelékkel töltve, szorosan feltekerve és olajban megsütve. Rendszerint kettévágva, tejföllel tálalják.

Hozzávalók:

8 kis tortillalap
4 szelet csirkemell-filé (27-30 dkg)
1 kis kukoricakonzerv (azt hiszem 17 dkg a töltőtömege)
fél kaliforniai paprika
1 hagyma
1-2 kanál olívaolaj
pár kanál tejföl
pár kanál sajtszósz
a tálaláshoz:

tejföl
guacamole
tortillachipsz


Kevés olajon megsütöm a csirkét, közben apróra vágom a hagymát és a paprikát, a kukoricakonzervet lecsöpögtetem. A maradék olajon pár percig sütöm a hagymát és a paprikát. A csirkét falatnyi darabokra vágom, összekeverem a kukoricával, pár kanál tejföllel és sajtszósszal. Belekeverem a hagymát és a paprikát. Előmelegítem a sütőt 200 fokra, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A tortillalapokat mikróban átmelegítem, hogy könnyebb legyen őket feltekerni. Minden tortillalapra teszek a töltelékből, szorosan feltekerem, és átemelem a tepsibe. Én az illesztéseknél, biztos-ami-biztos megtűzöm őket 2-2 fogpiszkálóval. Kb. 10 perc alatt ropogósra sütöm, középen elvágom, és tejföllel, guacamoléval és pár szem tortillachipsszel tálalom.

Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2012. Május 07. - 18:45:22
Egy pár tudnivaló a steak készítésről:

(http://1.bp.blogspot.com/_db7I12V1zi0/TFsZk6PIX7I/AAAAAAAABHs/bEUkURXF4XY/s640/hatszin+allo.jpg)

http://www.alacarte-kulinaria.blogspot.com/2010/08/tokeletes-marha-hatszin.html
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2012. Május 07. - 18:45:46
Navégre szaros!!   @:-)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2012. Május 07. - 18:49:41
Citromos gyömbéres húspogácsák

(http://2.bp.blogspot.com/-0tff7bC_NBs/TZOPC66IyPI/AAAAAAAABi4/B53SdUh1cZk/s640/citromos+fasirt.jpg)


Ennek a receptnek az alapját egy igazi thai szakácskönyvben olvastam, nagyon megtetszett, mert olyan frissnek, tavaszinak hatott. Most, hogy ennyit süt a nap és a napi hőmérséklet többször is elérte a 15-18 fokot, ideje volt elkészíteni.  Nem is gondolná az ember mennyire üdítően friss ízt tud adni a citromhéj és a gyömbér egy húsnak, főleg ha finom zöldfűszerekkel van kombinálva. A húspogácsában snidling van, a citromos joghurtban pedig koriander, de szerintem mentával is zseniális lenne. Tami is imádta! Érdemes megkóstoltatni a kicsikkel is az ilyen ízeket, ez nem fűszeres annyira, azonban egy más ízvilágot jelent, mint a megszokott, ők pedig még fogékonyak az újdonságokra. Tami úgy ette, mintha egész nap nem evett volna, három hatalmas húspogácsa csúszott le a pici pocijába.

Hozzávalók:
4-5 csirkecomb kicsontozva (mell is jó, de az sokkal szárazabb hús)
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
2 cm-es gyömbér darab reszelve
2 evőkanál aprított snidling

1/2 gerezd fokhagyma reszelve
2 dl natúr joghurt (legjobb a görög)
1 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál aprított koriander
zsemlemorzsa
opcionálisan chili


Elkészítése:
1. A húst daráljuk le és keverjük bele a gyömbért, a tojást, a fokhagymát, a snidlinget és a sót.
2. Hevítsünk fel egy serpenyőt kevés olajjal, a húsból formázzunk pogácsákat, forgassuk meg őket zsemlemorzsában és süssük meg kb 10 perc alatt.
3. A joghurtot keverjük el a citromlével, a korianderrel. Tehetünk bele chilit is, ha szeretjük a csípőset.
4. Salátával, koktélparadicsommal diétás, de finom vacsora.

TIPP: grillezhetjük is a húst. Ebben az esetben nyársnak használjunk ázsiai citromfüvet, a citrusos aroma ez esetben még intenzívebb lesz.

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: http://www.alacarte-kulinaria.blogspot.com
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: VG - 2012. Május 07. - 19:11:40
megyek is, szerintem megcsinálom még most így estére
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: VG - 2012. Május 07. - 19:12:21
demegéheztem   ;D
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: VG - 2012. Május 07. - 20:05:13
el is készült, nagyon finom és tényleg élőben is nagyon jól néz ki!
natúr görög joghurt nem volt, hülyén hangozhat, de helyettesítettem csokissal :D meglepően finom a citromos csokis íz!
(én medvehagymát vágtam a darálthúsba, úgy készítettem el)
meg is ettem!!

*(gyömbér nem volt itthon, azzal biztos még finomabb, köszi a receptet!)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Triszo - 2012. Május 27. - 04:33:50
Én ezt ettem múlt héten, és holnap talán újra előveszem :))) Megunhatatlan!  /7% <3! (http://www.nosalty.hu/files/imagecache/img-421x289-v/recept_kepek/illatos_omlos_csirkemell.jpg)

hozzávalók 4 főre

    60 dkg csirkemellfilé
    3 tojásfehérje
    só
    őrölt bors
    5 ek étkezési keményítő
    olaj a sütéshez

A mártáshoz:

    2 dl ketchup
    0,5 dl balzsamecet
    0,5 dl méz
    3 ek szójaszósz
    1 mk friss reszelt gyömbér
    1 gerezd fokhagyma
    1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma
    só

elkészítés

    A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
    A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
    A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
    A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.

Bon Appetite!
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2013. Február 05. - 00:23:26
A saját készítésű hamburgert nagyon szeretem, mert finom és az van benne amit beleteszek, semmi adalék, és tartósító. Remélem sokak tetszését elnyeri. :)

HAMBURGER

Hozzávalók:                        
   30 dkg darált marhahús;
   2 nagy gerezd fokhagyma;
   Fél fej vöröshagyma;
   5-7 dkg sajt;
   1-2 szál zeller, vagy petrezselyemlevél;
   2 evőkanál olíva olaj;
   1 mokkáskanál só;
   Őrölt bors;
   4 db teljes kiőrlésű zsömle;
   Szeletelt sajt;
   Saláta; paradicsom, paprika, hagyma, uborka…

Elkészítés:
1.   A marhahúst elkeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra összevágott hagymával és petrezselyem zölddel, a lereszelt sajttal, a sóval, borssal és az olívával. Lehetőleg a sütés előtti este készítsük el és éjjelre tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
2.   A hamburgermasszából 4 darab nagyobb lapos korongot formázunk. Sütés közben úgyis összébb esnek. Felhevített olajon oldalankét kb. 5 percig sütjük.
3.   A tálaláshoz a zömléket félbe vágjuk, beletesszük a salátalevelet, a többi zöldséget, a sajtot, majd rá a húst és leborítjuk a zsömle tetejével.
 /7%


Ez kurvajó, szerintem holnap után csinálok, vagy azután.

Én mostanában a filézett csirke felső comb filére vagyok ráállva. Olyan 1600ft\kg, de sokkal finomabb mint az a rohadt unalmas mell.  /7%
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: Maszat - 2013. Szeptember 14. - 20:33:38
Bazsalikomos-sajtos csirkemell batyuk

(http://4.bp.blogspot.com/-9WN14B1d8uE/TmDUVtULFeI/AAAAAAAAAx0/4-nR5HrzmUg/s400/Augusztus10.jpg)


Hozzávalók:

8 kis szelet csirkemell,

8 db sajt kocka,

8 kis szelet bacon,

8 db bazsalikom levél,

só.


A csirkemell szeleteket besóztam, mindegyik közepére tettem egy-egy szelet bacont, rá a sajt kockát, végül a bazsalikom levelet. Batyu szerűen felhajtottam a hússzeletek oldalait, és fogpiszkáló segítségével rögzítettem. Egy tepsit vékonyan kiolajoztam, rápakoltam a batyukat, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem, majd a fóliát levéve kicsit pirítottam a tetejét.

http://csaladituzhely.blogspot.com/2011/09/bazsalikomos-sajtos-csirkemell-batyuk.html

Nekem ez nem ízlett  ;D
Cím: Re: Tömegnövelős extrák
Írta: cpggyurma - 2013. Szeptember 20. - 19:42:54
A saját készítésű hamburgert nagyon szeretem, mert finom és az van benne amit beleteszek, semmi adalék, és tartósító. Remélem sokak tetszését elnyeri. :)

HAMBURGER

Hozzávalók:                        
   30 dkg darált marhahús;
   2 nagy gerezd fokhagyma;
   Fél fej vöröshagyma;
   5-7 dkg sajt;
   1-2 szál zeller, vagy petrezselyemlevél;
   2 evőkanál olíva olaj;
   1 mokkáskanál só;
   Őrölt bors;
   4 db teljes kiőrlésű zsömle;
   Szeletelt sajt;
   Saláta; paradicsom, paprika, hagyma, uborka…

Elkészítés:
1.   A marhahúst elkeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra összevágott hagymával és petrezselyem zölddel, a lereszelt sajttal, a sóval, borssal és az olívával. Lehetőleg a sütés előtti este készítsük el és éjjelre tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
2.   A hamburgermasszából 4 darab nagyobb lapos korongot formázunk. Sütés közben úgyis összébb esnek. Felhevített olajon oldalankét kb. 5 percig sütjük.
3.   A tálaláshoz a zömléket félbe vágjuk, beletesszük a salátalevelet, a többi zöldséget, a sajtot, majd rá a húst és leborítjuk a zsömle tetejével.
 /7%


Ez kurvajó, szerintem holnap után csinálok, vagy azután.

Én mostanában a filézett csirke felső comb filére vagyok ráállva. Olyan 1600ft\kg, de sokkal finomabb mint az a rohadt unalmas mell.  /7%


Én is átálltam a kockázott pulyka comb filére A Lidlbe egész jó árba van. Bár én az elkészítést nem nagyon variállom, serpenyőbe megsütöm és mehet az arcba :)
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2015. Április 16. - 23:11:52
MOZZARELLÁVAL ÉS CUKKINIVEL SÜLT CSIRKEMELL FEKETEERDEI SONKÁVAL ÉS RUKKOLASALÁTÁVAL

https://www.lidlkonyha.hu/component/mozzarellaval-es-cukkinivel-sult-csirkemell-fekete-erdoi-sonkaval-es-rukkolasalataval
Cím: Re:Tömegnövelős extrák
Írta: pmiller06 - 2015. Április 16. - 23:24:09
Fekete erdei csirke muffin

(http://1.bp.blogspot.com/-2jZSQYDueM8/UCpRT5hZROI/AAAAAAAABGM/ba0r5S29Amc/s400/P1070505.JPG)


HOZZÁVALÓK  12 db-hoz

12 szelet fekete erdei sonka
0,5 kg csirkemell

SZÓSZ

4 ek tejföl
2 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymakrém
2 ek liszt
25 dkg reszelt sajt
1 csokornyi petrezselyemzöld
só, őrölt bors


A szósz hozzávalóit összekeverjük (a sajt felét), a csirkemellet kockákra vágjuk, a muffinformát kibéleljük a sonkaszeletekkel és mindegyik mélyedésbe eloszlatjuk a szószos csirkemellet. A tetéjét megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.