2024. Április 28. - 01:12:48
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Diéta dilemma  (Megtekintve 26038 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. Február 25. - 22:56:55
Megtekintve 26038 alkalommal
Nem elérhető

Rencsi


Halihó!

Az összes diétás kaja részlegébe csöppentél!
Ha nincs ötleted hogyan lehet változatossá tenni a csirkét, pulykát, marhát, túrót, stb.-it, úgy,hogy egy igazán finom, fehérjedús és korántsem egyhangú ételek kerüljenek eléd, akkor a legjobb helyen jársz!

Ízelítőül:

HAJDINÁS HÚSSAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ

Hozzávalók:                        
   ~9 darab közepes nagyságú zsenge karalábé (~4×250 g);
   50 dkg darált csirkemellfilé/pulykamellfilé;
   125 g zabpehely;
   25 g hajdinakása;
   2+1 evőkanál olívaolaj;
   1 közepes fej vöröshagyma (50g)
   1 tojás;
   1 kisdoboz tejföl (175 g);
   Só; bors
   10 dkg sajt;

Elkészítés:
1.   A karalábék legtetejét levágjuk, és a díszítéshez félretesszük. A többi részét meghámozzuk és az alján kis talpat vágunk, hogy megálljon. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig előfőzzük, így könnyebben ki tudjuk vájni a közepüket. Kiemeljük a vízből és egy élesebb peremű kanállal amennyire lehetséges, kiszedjük a belsejüket.
2.   Ameddig a karalábék előkészülnek, megcsináljuk a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a felkockázott hagymát (ne legyen túl forró a zsiradék, mert az olívaolaj hamarabb megég, mint a többi). Amint üveges, beletesszük a darált húst és többször kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amíg fehéredik, egy kisebb serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a zabot, majd, kb. 2-3 perc után az hajdinakását is hozzátesszük és együtt pirítjuk tovább őket.  A kifehéredett húst (zsiradékja nélkül) összekeverjük a pirult hajdinás zabbal, ezzel kész a töltelék.
3.   A tejfölt elkeverjük kis sóval, borssal és 1 egész tojással. A karalábékat betöltjük, a tetejüket megöntözzük a tojásos szósszal, sajtot reszelünk rá és előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Tálaláskor a félretett tetőkkel díszítjük.

 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Február 25. - 22:57:46
Válasz #1
Nem elérhető

atleeta


Ez lesz az elkövetkező pár hétben még a kedvenc topicom  /7% sok -  sok receptet kérünk  :-){
Ma kezdődik életed hátralevő része...

http://www.youtube.com/watch?v=Bt1BDSAzHOA

2010. Február 25. - 23:03:59
Válasz #2

Tündi-Bündi

Vendég
Halihó!

Az összes diétás kaja részlegébe csöppentél!
Ha nincs ötleted hogyan lehet változatossá tenni a csirkét, pulykát, marhát, túrót, stb.-it, úgy,hogy egy igazán finom, fehérjedús és korántsem egyhangú ételek kerüljenek eléd, akkor a legjobb helyen jársz!

Ízelítőül:

HAJDINÁS HÚSSAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ

Hozzávalók:                        
   ~9 darab közepes nagyságú zsenge karalábé (~4×250 g);
   50 dkg darált csirkemellfilé/pulykamellfilé;
   125 g zabpehely;
   25 g hajdinakása;
   2+1 evőkanál olívaolaj;
   1 közepes fej vöröshagyma (50g)
   1 tojás;
   1 kisdoboz tejföl (175 g);
   Só; bors
   10 dkg sajt;

Elkészítés:
1.   A karalábék legtetejét levágjuk, és a díszítéshez félretesszük. A többi részét meghámozzuk és az alján kis talpat vágunk, hogy megálljon. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig előfőzzük, így könnyebben ki tudjuk vájni a közepüket. Kiemeljük a vízből és egy élesebb peremű kanállal amennyire lehetséges, kiszedjük a belsejüket.
2.   Ameddig a karalábék előkészülnek, megcsináljuk a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a felkockázott hagymát (ne legyen túl forró a zsiradék, mert az olívaolaj hamarabb megég, mint a többi). Amint üveges, beletesszük a darált húst és többször kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amíg fehéredik, egy kisebb serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a zabot, majd, kb. 2-3 perc után az hajdinakását is hozzátesszük és együtt pirítjuk tovább őket.  A kifehéredett húst (zsiradékja nélkül) összekeverjük a pirult hajdinás zabbal, ezzel kész a töltelék.
3.   A tejfölt elkeverjük kis sóval, borssal és 1 egész tojással. A karalábékat betöltjük, a tetejüket megöntözzük a tojásos szósszal, sajtot reszelünk rá és előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Tálaláskor a félretett tetőkkel díszítjük.

 /7%
Na asszem ezt megcsinálom Lalinak imádja a hajdinát :) és van darált húsi otthon :)  :-*

2010. Február 25. - 23:13:01
Válasz #3
Nem elérhető

csaba.r


Csirkemell pizzasütő módra kicsit másképpen

Egy nagy 40 dkg csirkemell
3 paradicsom
3 cikk fokhagyma
só, bors
olasz pizzafűszer, kakukkfű
6 szelet sajt
olaj


Egy nappal a fogyasztás előtt a csirkemellet fölszeletelem, kb 6 szelet lesz belőle. Sóval, borssal és fokhagymával befűszerezem és éjszakára hűtőbe teszem. Másnap egy serpenyőben előmelegitek 2 ek olajat és azon picit átsütöm a húst. Egy tepsit bekenek vékonyan olajjal(kb. 2 ek) és beleteszem az elősütött hússzeleteket. Megszórom kakukkfűvel és pizzafűszerrel, majd a paradicsomot rákarikázom. Enyhén azt is megsózom, majd minden szelet húsra ráfektetek egy szelet sajtot és a sütőbe teszem kb. 15-20 percre.
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2010. Február 25. - 23:17:44
Válasz #4
Nem elérhető

csaba.r


Sonkás- mozzarellás csirkemell

20 dkg (3 szelet) csirkemell
10 dkg mozzarella sajt
3 szelet gépsonka
só, bors, kakukkfű, rozmaring ág
liszt, 2 ek. olívaolaj
Narancs karikák


A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe hempergetjük és mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. Papírral bélelt serpenyőbe tesszük, rátesszük a sonkát, a felszeletelt mozzarella sajtot, és mellé a rozmaring ágat. Rátesszük a narancs karikákat és kakukkfűvel meg sóval, borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2010. Február 25. - 23:21:13
Válasz #5
Nem elérhető

csaba.r


Joghurtos sült csirke (150 kcal/adag)

2 csirkemell
2 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, kurkuma, őrölt gyömbér, pirospaprika

A jogurtot összekeverjük a fűszerekkel és az összetört fokhagymával egy nagyobb tálban, belerakjuk a vékonyra vágott, enyhén átklopfolt csirkemelleket, majd egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Egy-két evőkanál olívaolajat felhevítünk serpenyőben, majd miután beleraktuk a húsokat, egy kis vizet öntünk hozzá, így nem spriccel ki az olaj, és a hús is sokkal puhább lesz.
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2010. Február 25. - 23:22:35
Válasz #6
Nem elérhető

csaba.r


Fokhagymás halfilé (120 kcal/adag)

½ kg filézett halfilé
2 dl tej
3 gerezd fokhagyma
Margarin
Grill vagy hal fűszerkeverék, só, bors

Az összetört fokhagymát összekeverjük a tejjel, majd beletesszük a halakat. 3-4 órát állni hagyjuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd az olvasztott margarinon, fedő alatt megpirítjuk mindkét oldalát
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2010. Február 25. - 23:23:22
Válasz #7
Nem elérhető

csaba.r


Görög töltött uborka (205 kcal/adag)

1 egész kígyóuborka
300 ml kefír vagy joghurt (ízlés szerint)
200 gr fetasajt
1 paprika
1 paradicsom
Póréhagyma (ízlés szerint)
Bazsalikom, bors

A hosszában félbevágott uborkák belsejét egy éles késsel kivájjuk, majd az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal alaposan elkeverjük. A szétnyomkodott fetasajtot elkeverjük a kefírrel vagy a joghurttal, majd hozzáadjuk a zöldséges masszához. Végül a félbevágott uborkákat megtöltjük a masszával.
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2010. Február 25. - 23:24:27
Válasz #8
Nem elérhető

csaba.r


Sajtos-joghurtos brokkoli (205 kcal/adag)

1 kisebb fej brokkoli
1,5-2 pohár joghurt
10 dkg sovány sajt
Só, bors

A kisebb darabokra szétszedett brokkolifejeket sós vízben pár percig főzzük, alaposan lecsöpögtetjük, majd a reszelt sajttal összekevert joghurttal leöntjük. A tetejére ízlés szerint szórhatunk egy kis fekete vagy fehér borsot.
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2010. Február 26. - 00:10:38
Válasz #9
Nem elérhető

Rencsi


GOMBÁS-TOJÁSOS CSIRKEMELL PÁSTÉTOM

Hozzávalók:                        
   70 dkg csirkemellfilé darálva;
   5 főtt tojás;
   1 nagyobb egész tojás;
   1 vöröshagyma (120 gramm);
   2 nagy gerezd fokhagyma;
   15 dkg gomba;
   Fél csokor petrezselyemzöld;
   Durvára őrölt színes bors;
   Só;
   1-2 ek olaj;

Elkészítés:
1.   A tojásokat megfőzzük, közben kis olajon üvegesre pirítjuk az apróra felkockázott hagymát. A felszeletelt gombát hozzátesszük a hagymához és addig pirítjuk kis lángon, amíg a leve el nem párolog.
2.   A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, hozzátesszük a darát húshoz, akárcsak a hagymás gombát.  Zúzott fokhagymával, petrezselyemzölddel, sóval és színes borssal ízesítjük. Hozzáütjük az egész tojást és elkeverjük.
3.   A masszát egy püspökkenyérformába vagy őzgerincformába halmozzuk, a tetejét elegyengetjük. Keresünk egy akkora tepsit, amelyben a forma elfér, és felöntjük annyi vízzel, hogy kívülről a forma feléig érjen. Így gőzöljük a pástétomot 45-50 percen keresztül 160-170 °C-on. Ez azért szükséges, mert így biztos nem marad belül nyers. Végül kivesszük  a vízből és 10 percet sütjük, hogy szép színe legyen.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Február 28. - 00:31:59
Válasz #10
Nem elérhető

Rencsi


Marha gomba körettel

A marhát két ujjnyi vastagra felszeljük, és befűszerezzük és legalább egy napot hagyjuk állni a pácban.
Tehát a pác: 1-2 ek. olaj, bors, kakukkfű, majoránna, borsikafű, és hozzá 1 nagy teáskanál mustár. A pácolt húst egy tepsibe tesszük, kis vizet öntünk alá és fóliával letakarva elkezdjük sütni. Addig a gombát megmossuk, és kb. húsz perc után a hús mellé rakjuk. Így sütjük tovább, kb. egy óráig. Az utolsó negyed órában levesszük róla a fóliát, hogy piros legyen.
Rizs nagyon illik mellé. Ennek az elkészítéséhez használjuk fel a tepsi alján maradt húslevet, nagyon finom ízt ad a rizsnek.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Február 28. - 00:36:53
Válasz #11
Nem elérhető

csaba.r


Ebben a receptben az a jó hogy meg tudod variálni bármilyen hússal, vagy zöldséggel. ****:))))))
Modjuk a pácban nekem még beleférne a fokhagyma. (mondjuk én fokhagymamániás vagyok)
Kezdetben nagy izomlázad lesz és meg fogsz halni minden edzés során,de NE ADD FEL!!!  By Szántai Dóra

Az élet a színházhoz hasonlít, mert gyakran a legrosszabbak kapják a legjobb helyet.

Arisztonümosz

2010. Február 28. - 00:56:35
Válasz #12
Nem elérhető

Rencsi


Ebben a receptben az a jó hogy meg tudod variálni bármilyen hússal, vagy zöldséggel. ****:))))))
Modjuk a pácban nekem még beleférne a fokhagyma. (mondjuk én fokhagymamániás vagyok)
Vadakkal is hasonlóan csinálom, csak ott sárgarépa, meg zeller van mellette. Igaz, a fokhagyma kimaradt, meg a só is.  :) Azt akkor teszem rá, mikor a tepsibe teszem. Ha nem a diétás részbe kerül, akkor 1 dl száraz borral öntöm fel a pácot, a mustárból meg akkor csak egy kávéskanálnyit teszek, mert különben túl savas lenne. :)
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Február 28. - 01:07:13
Válasz #13
Nem elérhető

Cressler


GOMBÁS-TOJÁSOS CSIRKEMELL PÁSTÉTOM

Hozzávalók:                        
   70 dkg csirkemellfilé darálva;
   5 főtt tojás;
   1 nagyobb egész tojás;
   1 vöröshagyma (120 gramm);
   2 nagy gerezd fokhagyma;
   15 dkg gomba;
   Fél csokor petrezselyemzöld;
   Durvára őrölt színes bors;
   Só;
   1-2 ek olaj;

Elkészítés:
1.   A tojásokat megfőzzük, közben kis olajon üvegesre pirítjuk az apróra felkockázott hagymát. A felszeletelt gombát hozzátesszük a hagymához és addig pirítjuk kis lángon, amíg a leve el nem párolog.
2.   A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, hozzátesszük a darát húshoz, akárcsak a hagymás gombát.  Zúzott fokhagymával, petrezselyemzölddel, sóval és színes borssal ízesítjük. Hozzáütjük az egész tojást és elkeverjük.
3.   A masszát egy püspökkenyérformába vagy őzgerincformába halmozzuk, a tetejét elegyengetjük. Keresünk egy akkora tepsit, amelyben a forma elfér, és felöntjük annyi vízzel, hogy kívülről a forma feléig érjen. Így gőzöljük a pástétomot 45-50 percen keresztül 160-170 °C-on. Ez azért szükséges, mert így biztos nem marad belül nyers. Végül kivesszük  a vízből és 10 percet sütjük, hogy szép színe legyen.
 /7%
/7% megvéve :)
The Iron is the best antidepressant I have ever found. There is no better way to fight weakness than with strength. Once the mind and body have been awakened to their true potential, it's impossible to turn back.

"Tudnod kell, hogy a felhőkön túl mindig kék az ég!"

You want something? Go and get it!

2010. Február 28. - 13:41:26
Válasz #14
Nem elérhető

Rencsi


Cressler, várom majd a megvéve után a megéve tapasztalataid is! ;)

UBIS CSIRKE

Hozzávalók:                        
   500 g csirkemell;
   2 evőkanál olívaolaj;
   Só;
   Színes őrölt bors;
   200 g uborka;
   150 g durum tészta;

Elkészítés:
1.   Feltesszük forrni a vizet a tésztának. A húst összedaraboljuk. Az olívaolajt felhevítjük, a húst beletesszük. Megsózzuk, majd fehéredés után megborsozzuk és tovább sütjük.
2.   Beletesszük a lobogó vízbe a tésztát. Az uborkát felaprítjuk, és a majdnem kész húshoz adjuk és összesütjük az ízeket.
3.   A leszűrt tésztát az uborkás hússal összevegyítjük.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/