2024. Április 27. - 18:27:58
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Tömegnövelős extrák  (Megtekintve 81199 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

2010. Március 12. - 15:18:44
Válasz #30
Nem elérhető

doncicco


Ma megcsináltam a mézes csirkemellet, nagyon finom lett! jó lett a marhahúsos leves is, megtoldottam tárkonnyal..

2010. Március 12. - 18:34:16
Válasz #31
Nem elérhető

Rencsi


Ma megcsináltam a mézes csirkemellet, nagyon finom lett! jó lett a marhahúsos leves is, megtoldottam tárkonnyal..
Örülök, hogy ízlett! Ügyi vagy hogy sikerült utánam csinálni, hátha mások is látják hogy megy ez!  ****:))))))  :D
Ha már mézes, akkor:

CSIRKEMELL SZEZÁMOS-MÉZES BUNDÁBAN

Hozzávalók:                        
A páchoz:
   60 dkg csirkemellfilé;
   1 kiskanál só;
   1 evőkanál méz;
   1 evőkanál fehérbor;
   1 kiskanál őrölt fehérbors;
   1 evőkanál szezámolaj (esetleg napraforgó olaj);
A bundájához:
   5 evőkanál zabliszt;
   5 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   1 kiskanál sütőpor;
   1 tojás;
   2 evőkanál olaj;
   Kb. 1,5-2 dl víz;
   Fél mokkáskanál só;
Sütéshez: bő olaj
A mézes mázhoz:
   2 evőkanál ketchup;
   6 evőkanál méz;
   1 evőkanál fehérborecet;
   1 mokkáskanál erőspaprika krém;
 A tetejére:
   szezámmag

Elkészítés:
1.   A csirkemellet kis csíkokra vágjuk, majd a sóval, a mézzel, a borral és a szezámolajjal jól bedörzsöljük. Letakarva néhány órán át hűtőszekrényben érleljük (legjobb, ha még előző este megcsináljuk a pácolást).
2.   A hús bundázásához valókat simára keverjük, a vizet apránként adjuk csak hozzá, a lényeg, hogy jó sűrű legyen a bunda. A csirkecsíkokat beleforgatjuk, ehhez legjobb kanalat használni, majd forró olajban pár perc alatt kisütjük, kiszedjük, lecsöpögtetjük.
3.   A mártáshoz valókat kevergetve megforrósítjuk, a bundázott husikat beleforgatjuk, tálaláskor a tetejére szezámmagot szórunk.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 12. - 19:43:13
Válasz #32
Nem elérhető

doncicco


Képzeld el ugyanezt grillen Rencsi.. :-):-):: csak arra kell vigyázni, hogy a parázs gyenge legyen mert megéghet a mustáros mézes pác.

Ennél is turpiskodtam egy kicsit, nagyon kevés szerecsendióval.. rendkívül finom volt (:-)

2010. Március 13. - 18:10:32
Válasz #33
Nem elérhető

H. Laci


Szia Rencsi!  :-*
Az utolsó recepttel kapcsolatban lenne annyi kérdésem hogy az univerzális búzaliszt és búzacsírát mivel lehetne helyettesíteni? Valami eccerű parasztos mögoldással. Mert bemennék a faluban a boltba és mondanám hogy "univerzális búzaliszt és búzacsírát szeretnék" szerintem kiröhögnének.  ****:))) ****:))) ****:)))  Valamelyik nap teszteljük a receptet, ha jól fog kinézni, akkor dobunk képet is, meg esetleg valami megjegyzést.  ;)  Előre is köszi szépen.  ****:))))))

2010. Március 14. - 12:00:10
Válasz #34
Nem elérhető

H. Laci


Itt ilyen lett.   /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Istenien finom egyébként.   Łł= Łł=
(Bocs hogy ilyen béna képet csináltam   :-[ )

2010. Március 15. - 20:34:56
Válasz #35
Nem elérhető

Rencsi


Itt ilyen lett.   /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Istenien finom egyébként.   Łł= Łł=
(Bocs hogy ilyen béna képet csináltam   :-[ )
Örülök, hogy ízlett! Látom megoldódott a lisztes kérdés is, bármilyen jó hozzá, parasztosabb mögoldásnak mondjuk a felétek kapható jánoshalmi félfogós. ;)
Jó lett a kép is! ;)

Doncicco! wow! a Grill még ad neki egy kis plusz füstösséget, úgy még finomabb!  ****:))))))
Kövire képet is tehetsz ám be. ;)

CSIRKEMÁJJAL TÖLTÖTT PULYKAMELLFILÉ BACONBE GÖNGYÖLVE

Hozzávalók:                        
   50 dkg csirkemellfilé, vagy pulykamellfilé;
   15 dkg csirkemáj;
   Fél csokor petrezselyem;
   2 főtt tojás;
   Két szikkadt zsömle;
   1 dl tej, vagy víz;
   1 nyers tojás;
   10 dkg bacon;
   Só, bors;
   Olaj a sütéshez;

Elkészítés:
1.   A húst középen bevágjuk, kihajtjuk, de úgy, hogy egyben maradjon a mellfilé, majd kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, hűtőben letakarva pihentetjük.
2.   A töltelékhez a zsömléket beáztatjuk a tejbe, vagy vízbe. A csirkemájat a késsel elkaparjuk, egyszerűbb így kis mennyiségnél, mint bot mixerrel. A májhoz hozzáteszünk egy mokkáskanál sót két csipet borsot, az összedarabolt petrezselyemzöldet, a két apróra összedarabolt főtt tojást és a nyers tojást, illetve a kinyomkodott zsömléket. A masszát összekeverjük.
3.   A húsok szélétől kicsit bentebb eloszlatjuk a tölteléket, majd az egyik oldaláról indulva szorosan feltekerjük, baconba tekerjük.
4.   Serpenyőben olajt hevítünk. Sütéskor a bacon-toldásos rész kerüljön először alulra, hogy rendesen rásüljön, majd forgassuk. Mikor minden oldala szép piros, kis vizet öntünk alá és fedő alatt készre pároljuk, hogy a belseje is átsüljön. Ezt tepsiben, alufólia alatt is elvégezhetjük.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 17. - 22:48:22
Válasz #36
Nem elérhető

Rencsi


Egy vendégmarasztaló finomság!  <3!

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL


Hozzávalók:                        
   50 dkg csirkemellfilé, pulykamellfilé vagy sovány sertéshús;
   20 dkg aszalt szilva;
   1 dl víz;
   Csipet szegfűszeg, fahéj;
   15 dkg szeletelt light sajt;
   Só, bors;
   Olaj a sütéshez;
   2 dl tej;
   2 dl tejszín;
   2-3 evőkanál liszt;
   1 evőkanál balzsamecet;
   1-2 evőkanál méz;

Elkészítés:
1.   A húst felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Közben a szilvát, hogy eléggé puha legyen, egy kis tálba helyezzük, vízzel felöntjük, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük. Mikroba helyezve nem egészen egy perc alatt meg is puhul.
2.   A töltés során a hússzelet közepére, mérettől függően 1-2 szelet sajtot helyezünk, ennek a közepét végigrakjuk aszalt szilvával. Egyik oldaláról indulva szorosan feltekerjük, fogvájóval, vagy hústűvel megtűzzük, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon. Amennyiben nagyobb, egyben lévő húsunk van, azt felszúrjuk késsel és fakanál nyelével kitágítjuk a nyílást és a sajtszeletbe tekert szilvákat beletunkoljuk.
3.   Egy serpenyőben olajt hevítünk, és megsütjük a töltött husikat. Amennyiben vastagabb a húsunk és nem sülne át rendesen, tepsibe rakjuk őket, a fogvájókat kiszedjük, és készre sütjük őket. Ekkor minimális vizet öntsünk alá és alufóliával takarjuk le.
4.   A szósz elkészítéséhez a serpenyőben visszamaradó zsiradékot használjuk fel. Egy evőkanál balzsamecetet hozzáöntünk. Mikor a heves sistergés alább hagy, felöntjük a tejes-tejszínben elkevert liszttel. Aki szereti, 1-2 evőkanál mézzel édesítheti. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a mártást és a hús mellé kínáljuk.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 17. - 22:55:44
Válasz #37
Nem elérhető

Rencsi


GOMBÁS MILÁNÓI

Hozzávalók:                        
   50-60 dkg darált marhahús;
   1 fej vöröshagyma;
   2 ek olívaolaj;
   25 dkg gomba;
   ~ 20 dkg paradicsomsűrítmény (egy közepes üvegnyi);
   oregano; só; bors; kakukkfű;
   2-3 gerezd zúzott fokhagyma;
   pici rozmaring;
   6-8 dkg sajt;
   durumtészta/teljeskiörlésű;
Elkészítés:

1.   Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, majd a sovány darált marhahúst is hozzáadjuk. Közben a húst fűszerezzük: oreganoval, kakukkfűvel, sóval, borssal.  Folyamatosan kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik. Ez kb. 6-8 perc.
2.   Beletesszük az összedarabolt gombát. 5-6 perc után felöntjük a paradicsomszósszal, elkeverjük, összeforraljuk, és utóízesítjük, hogyha szükségesnek érezzük. Lefedve pároljuk kb. 10-15 percig.
3.   Közben megfőzzük a tésztát és már kész is. A tetejére sajtot reszelünk.

Ha nagyobb adagot készítünk, fagyasszuk le, jól bírja. ;)  /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Április 07. - 17:37:46
Válasz #38
Nem elérhető

balic


Rencsi le a kalappal, nagyon jók a receptek. Jó párat megcsináltam már és mind nagyon finom.  ****:))))))

2010. Április 09. - 13:37:50
Válasz #39

Tündi-Bündi

Vendég
Itt ilyen lett.   /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Istenien finom egyébként.   Łł= Łł=
(Bocs hogy ilyen béna képet csináltam   :-[ )
Lacika megkérhetem a kezed? ;D Nem csak erős, de főzni is tud!Álom pasi...feltétlenül szólj ha betöltötted a 18-at   ****)  ***)))  ****:)))

2010. Április 09. - 16:39:42
Válasz #40
Nem elérhető

H. Laci


Itt ilyen lett.   /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Istenien finom egyébként.   Łł= Łł=
(Bocs hogy ilyen béna képet csináltam   :-[ )
Lacika megkérhetem a kezed? ;D Nem csak erős, de főzni is tud!Álom pasi...feltétlenül szólj ha betöltötted a 18-at   ****)  ***)))  ****:)))
:-* :-*

2010. Április 14. - 16:26:26
Válasz #41
Nem elérhető

Rencsi


Sziasztok! A csináld magad mozgalom nevében házi pizza, ami nekem jobban is ízlett mint némelyik pizzéria "remeke"  /7%

PIZZA

Hozzávalók (2-3 db-hoz):                        
   3 dl langyos víz;
   2,5 dkg élesztő;
   25 dkg zabliszt;
   25 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával;
   1 mk só,
   4-5 evőkanál olívaolaj;
A nyújtáshoz: 3-4 evőkanál liszt;
Lekenéshez: 4-5 evőkanál olaj;
Paradicsommártás:
   3,5 dl sűrű paradicsomlé;
   1,5 dl sűrített paradicsom, jófajta ketchup is lehet;
   Bazsalikom, kakukkfű, oregano;

Elkészítés:
1.   Az élesztőt belemorzsoljuk kb. 1 dl langyos vízbe, 1 evőkanál lisztet beleszórva meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután egy nagyobbacska tálban a többi liszttel, a fele olajjal meg a kb. 2 dl langyos vízzel, megsózva összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 6-8 percig intenzíven dagasztunk, egészen addig, míg az edény falától el nem válik, szép sima nem lesz. Ekkor a maradék olajjal meglocsoljuk, a tésztába dagasztjuk, így jó laza lesz tőle.
2.   A kész tésztát cipóvá formáljuk, a tetejét olajjal lekenjük és letakarva, langyos helyen kb. 40 perc alatta a duplájára kelesztjük.
3.   A hagyományos nagyhoz a tésztát két részre osztjuk, ekkor kicsit vastagabb a tésztája, de három darab vékony tésztájú is kijön belőle. Az egyik kis cipónkat kinyújtjuk, ha van pizza sütőformánk, abba nyomkodjuk bele a tésztát (ez ~ 0.5 cm vastag lesz)
Ha pizzelléket akarunk készíteni, rúddá sodorjuk és 15-18 részre vágjuk, és belisztezett deszkán egyenként ellapítjuk. (ez a minipizza lenne).
4.    A tésztánkat célszerű elősütni, mert így fagyasztható, és másnap is kevesebbet kell vele bajlódni, ha előredolgozunk. A tepsibe tett tészta tetejét olajjal megkenjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben nagy lánggal (kb. 220°C, légkeverésesben 200°C) 5 perc alatt elősütjük.
5.   Csak ezután kenjük meg a paradicsomos mártással. A házi paradicsomlé sűrejét összekeverjük a sűrített paradicsommal, vagy a kechuppal, majd a fűszereket ízlés szerint elkeverjük benne.
6.   Feltétek:
a.   darált húsos: egy vöröshagymát megtisztítunk, felaprítjuk és 4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Fél kg darált marhahúst ráteszünk és kevergetve 10 perc alatt megpirítjuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, oreganoval, rozmaringgal (csak óvatosan) fűszerezzük. Ha kihűlt, egyenletesen a paradicsomos alappal megkent tésztára halmozzuk. Gyűrűire szedett hagymával befedhetjük. A tetejére sajt kerül. (lásd.: kép)
b.   Hawaii: 30 dkg csíkokra vágott sonka + 30 dkg lecsöpögtetett ananászkocka+ edami.
c.   Tenger gyümölcsei: lecsöpögtetett konzerv vagy fagyasztott, felengedett, langyos vízzel leöblített teng gyümölcsei keverék (kagyló, rák, polip) Ezt a paradicsomos alapra szórjuk. + néhány szem olivabogyó, + füstölt lazac vékony csíkokban, végül pizza mozzzarella.

Tipp:
- A tésztát ízesíthetjük is. Pl.: a tenger gyümölcseivel készül, akkor 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, de tehetünk bele bazsalikomot is.
- friss hámozott és felkockázott paradicsom, amit fűszerekkel összekeverünk
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Április 14. - 16:42:46
Válasz #42
Nem elérhető

Rencsi


PALACSINTA

Hozzávalók (20 db-hoz):                        
   25 dkg zabliszt;
   25 dkg rizsliszt;
    2,5 dkg élesztő;
    2 dl langyos tej;
   1 teáskanál cukor;
   1 egész tojás;
   1 tojássárgája;
   1 mokkáskanál só;
   1-1,2 liter szénsavas ásványvíz (min. 4mg/l CO2);
   3 evőkanál olaj;
Elkészítés:
1.   A lisztet átszitáljuk, az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, utána egy kis kanálnyi cukrot (cukor nélkül nekem nem futott fel) hozzáadva, kis liszttel megszórva a tetejét langyos helyen körülbelül 15 perc alatt felfuttatjuk.
2.   Ezalatt a liszthez hozzáadjuk a tojást, olajt és a sót. Mikor felfutott az élesztős tej, hozzáöntjük, kézi habverővel kevergetjük, közben fokozatosan hozzáöntjük az ásványvizet. A kapott palacsintatésztát merőkanál segítségével a palacsintasütőbe öntjük és készre sütjük. Folyamatosan majd hígítani kell szódával.

Tipp:
- Az alaptésztát ízesíthetjük pl.: tehetünk bele almát, fehérjeport.

HORTOBÁGYI PALACSINTA

Hozzávalók (15-20 db-hoz):                        
   70 dkg csirkemell;
   1 nagyobb hagyma;
   Só, bors;
   3 kiskanál fűszerpaprika;
   1 kis mokkáskanál Erős Pista;
   2 evőkanál liszt;
   2 kisdoboz tejföl (375 g);
Elkészítés:
1.   A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, 1-2 evőkanál olajon megdinszteljük, félrehúzva a tűzről belekeverjük a pirospaprikát, majd a húsokat. Felöntjük, kb. 1 dl vízzel. Sóval, borssal, erős paprika krémmel ízesítjük. Lefödve készre főzzük, közben ha elforrta a levét pótoljuk.
2.   A megfőtt csirkemelleket kiszedjük, és vagy ledaráljuk, vagy éles kés segítségével vékony csíkokra daraboljuk, szinte pépesre. A pépesített húst visszatesszük, a tejfölt elkeverjük a liszttel és a paprikás alapba öntjük. Pár perc alatt összeforraljuk.
3.   A kész tölteléket a palacsintákba töltjük és feltekerjük, úgy hogy először a két oldalsó szélét hajtjuk rá, majd a be nem hajtott oldaltól feltekerjük, így nem fog kifolyni a töltelék.

TÚRÓS PALACSINTA
Ez a fajta túrós palacsinta inkább sós karakterű, ezért nem az édességekhez került. ;)
Hozzávalók (12-15 db-hoz):                        
   50 dkg túró;
   175 g tejföl;
   Só;
   2 tojás sárgája;
   Édesítőszer, vagy cukor (kb. 6-8 dkg);
Elkészítés:
1.   A túrót átpasszírozzuk, hozzátesszük a tojást, a sót és az édesítőszert, vagy cukrot. A tejfölt a végén adagoljuk hozzá, annyit, hogy ne legyen túl híg (1-2 evőkanál). Ízileg ez nem egy édes palacsinta, inkább sós alapú, ezért nincs benne mazsola, vagy vanília sem.
2.   A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel. A maradék tejfölt is a túrókrémhez hasonlóan ízesítjük, sóval, édesítővel, ha maradt ki a töltelékből hozzákeverjük. Egy kisebb jénai alját megkenjük a krémmel, majd egy réteg palacsinta következik. Ismét a tejfölös krém jön, rá a palacsinta az előző sorra merőleges rakással. A tetejét tejfölössel leöntjük és előmelegített sütőben közepes lángon 25 perc alatt készre sütjük.

 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Április 14. - 20:16:41
Válasz #43

Tündi-Bündi

Vendég
Most, hogy a látottak alapján majd kilyukassza a gyomrom a gyomsavam  ;D megyek és sütök pár tükörtojást  :-\ máshoz most nincs energiám...Figyu csajszi...nem akarsz vállalkozást csinálni, Rencsi kifőzdéje házhoz szállítással... ;D szerintem lenne forgalmad...pl most rendelnék valami energia dús vacsit  ****:))) ...addig is marad a tükörtojás.. :-\

2010. Április 14. - 20:54:07
Válasz #44
Nem elérhető

Szandi


Most, hogy a látottak alapján majd kilyukassza a gyomrom a gyomsavam  ;D megyek és sütök pár tükörtojást  :-\ máshoz most nincs energiám...Figyu csajszi...nem akarsz vállalkozást csinálni, Rencsi kifőzdéje házhoz szállítással... ;D szerintem lenne forgalmad...pl most rendelnék valami energia dús vacsit  ****:))) ...addig is marad a tükörtojás.. :-\
Ha megfelel rozslisztből frissen készült tészta + tonhal akkor szívesen viszek egy adagot, úgyis kár belém, hiába eszem nagyon sokat, csak fogyok. ****:))) :'(  Sose gondoltam, hogy ilyen problémáim lesznek. (Mondjuk bicajos futárkodást nem vállalok, mert villámlik-dörög.)
Az ember fizikai korlátja csak az, amit ő épít saját maga köré.