Sziasztok!
Édesítőszernek én Steevia-t használok, mert természetes édesítőszer, levelei 30-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek lehetnek annál! Figyelemre méltó, hogy fogszuvasodást nem okoz, és az elhízásra hajlamos fogyasztóknak sem kell aggódnia, mert kalóriatartalma nulla! A növénynek cukor- és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása emelhető még ki, illetve gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin- valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított! Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes! Gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!
Illetve termelői méz-et.Vegyes virág mézet, illetve akácmézet. Erről vélemény?
A zab hőkezelésére nem láttam a választ itt ebben a topikban, többszöri megkérdezés után sem.
Kérlek válaszoljatok, mert engem is nagyon érdekel.
Jó ideje nagyjából csak zab, meg méz, meg zöldségek a szénhidrát bevitelem és érdekelne, a leg egészségesebb elkészítése.