2024. Április 29. - 16:37:33
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Tápanyagokkal, edzéssel kapcsolatos új kutatások  (Megtekintve 11968 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. Augusztus 17. - 09:19:59
Megtekintve 11968 alkalommal
Nem elérhető

FirstLady


Lenmag evésével is csökkenthető a vérkoleszterin

A sok lenmagot tartalmazó étrend hatásosan csökkenti a koszorúérbetegség egyik legfontosabb kockázati tényezőjének, a "rossz" koleszterinnek mennyiségét a vérben. Az egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozó tanulmányt az American Journal of Clinical Nutrition augusztusi száma közölte.

    Manapság a len főleg a belőle készült elegáns ruhák miatt népszerű. A lenmag azonban egykoron az emberiség táplálkozásának egyik alapvető része is volt és az új tudományos eredmények alapján elképzelhető, hogy ismét azzá válik.
    A kínai An Pan vezette azt a nemzetközi kutatócsoportot, amelyik összegyűjtötte az utolsó tíz év orvosi szakirodalmának minden olyan tanulmányát, amelyik a lenmagnak a vérzsírok alakulására vonatkozó hatásával foglalkozott. A munkacsoport még azokat a kutatókat is igyekezett a világban megtalálni, akik ezt a kérdést vizsgálták, de eredményeiket nem közölték.
    A statisztikai értékelésbe 28 tanulmány adatait kerültek. A munkákban mindig szerepeltek megfelelő összehasonlító adatok, például a lenmagot tartalmazó étrend hatását napraforgómag koleszterincsökkentő tulajdonságával mérték össze.
    A szakirodalomból kiemelt vizsgálatok vezetői igen változó ideig alkalmazták a lenmaggal dúsított étrendet: voltak vizsgálati alanyok, akik csak két hétig fogyasztottak ilyen diétát, de voltak olyanok, akik 52 héten keresztül kapták ezt a kosztot. Az átlag a két hónapos kezelés volt.
    A lenmagban gazdag étkezés a "rossz" LDL-koleszterin szintjét jelentősen csökkentette. Az egyéb vérzsírok mennyiségét érdemlegesen nem befolyásolta, tehát a "hasznos" HDL-koleszterin szint nem emelkedett.
    A kutatók azt is megnézték, hogy volt-e valami eltérés a nők és a férfiak vérzsír szintjének változásában a lenmag fogyasztásának hatására. Kiderült, hogy a nők koleszterin értéke a lenmag evésére sokkal kifejezettebben javult, mint a férfiaké. Különösen a korosodó asszonyok laboratóriumi eredményei lettek lényegesen jobbak.
    A kutatók kiemelték, hogy a "rossz" koleszterin vérszintje annál nagyobb mértékben csökkent, minél magasabb volt a koleszterinszint. Ez azt jelenti, hogy kórosabb érték esetén a kedvező is hatás mérhetően nagyobb.
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 17. - 09:23:41
Válasz #1
Nem elérhető

FirstLady


Szívritmuszavart okozó fogyasztószerek

A csak az interneten keresztül rendelhető csodaszerek között több olyan készítmény is van, mely életveszélyes szívritmuszavarokhoz vezethet - közölte a Heart Rhythm orvosi szaklap.

    Az elhízás a jómódú országok leggyorsabban növekvő járványa. Statisztikák szerint a felnőtteknek átlagosan fele fölös kilókat visel magán és mind több a dundi gyerek is.
    Nem csoda, hogy a recept nélkül, szabadon vásárolható fogyasztószerek forgalma mindenfelé növekszik. Az Egyesült Államokban becslések szerint a súlycsökkentésre használatos táplálék-kiegészítőkből és gyógykészítményekből 2001-ben 1,3 milliárd dollárnyi értéket adtak el.
   
Alireza Nazeri és munkatársai a Yahoo, a Google és az MSN útján vizsgálták, milyen testsúlycsökkentőket és hasonló hatású, különleges ennivalókat lehet internetes rendeléssel kapni. Elolvasták, mi van a használati útmutatójukban, van-e valami figyelmeztetés arra, hogy a készítmény szedése milyen egészségügyi kockázattal járhat. Tanulmányozták az összetételt, amennyire az egyáltalán kideríthető volt.
   
Ezután az orvosi adatbázisok átnézése következett. A fogyasztószerekben létező hatóanyagok szívritmust befolyásoló, veszélyes hatásait is kikeresték és szembesítették a készítmények összetételével. Az internet útján megrendelt fogyasztószereket a forgalmazók a megadott címre minden megkötöttség és késedelem nélkül szállították.
   
A súlycsökkentők dobozán 60 különféle hatóanyagot tüntettek fel. Ezek közül 42 növénykivonat volt, ötöt kémiai úton állítottak elő, de voltak bennük vitaminok és különböző nyomelemek is. A hatóanyagok közül 11 szerepelt az orvosi szakirodalomban úgy, hogy legalább egy-egy megfelelően dokumentált esetben életveszélyes szívritmuszavart, vagy hirtelen halált okozott.
   
A gyógyszereknél minden esetleges mellékhatást a készítmények dobozában lévő alkalmazási előírás részletesen ismertet. Az internetes rendeléssel érkező, esetleg életveszélyes ritmuszavart okozó fogyasztószerek egyikével kapcsolatban sem tájékoztatták a vevőt, hogy milyen kockázattal kell szembenéznie, ha ilyen úton szeretne túlsúlyától megszabadulni.


Tehát ajánlatos a megbízható zsírégetőket használni, megbízható forrásból, és az Extremefit munkatársai készségesen segíteni fognak az adagolásban is!
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 17. - 09:30:38
Válasz #2
Nem elérhető

FirstLady


A magas koleszterinszint Alzheimer-kórhoz is vezethet?

Ha valakinek a negyvenes éveiben magas a vérkoleszterinszintje, nemcsak a szívinfarktusra van fokozott esélye, hanem Alzheimer-kór kialakulására is. Finn, svéd és amerikai kutatókból álló munkacsoport vizsgálatának eredményeit a Dementia and Geriatric Cognitive Disorders folyóirat közölte.

    Évtizedek óta nagy vizsgálatok igazolták, hogy a "rossz", az LDL-koleszterin magas szintje jelentősen növeli a koszorúér-betegség kockázatát. Érthető, hogy különféle nem-gyógyszeres és gyógyszeres módszerekkel igyekeznek csökkenteni a vérben a koleszterin mennyiségét.
    Az utóbbi időben mind több szó esik a súlyos, előrehaladó idegrendszeri betegségről, az Alzheimer-kórról is. Ennek a betegségnek a lényege, hogy az agyszövet fontos területein különös, tapadós fehérje, a béta-amiloid rakódik le. Ellentmondó adatok láttak napvilágot arról is, hogy a koleszterin szintjének emelkedése hozzájárul ehhez a kóros folyamathoz.
    Alina Solomon és nemzetközi munkacsoportja olyan 40-45 éves embereket vizsgált, akik 1964-1973 között jelentek meg először orvosi ellenőrzésen. Ezeknek az első vizsgálat idején semmiféle szív- és érrendszeri panasza, vagy idegrendszeri eltérése nem volt. Valamennyiüknél történtek laboratóriumi mérések is, többek között meghatározták a koleszterin szintjét.
    Évtizedekkel később a tanulmány résztvevői újra találkoztak orvosaikkal, akik főleg az esetleges idegrendszeri változásokkal foglalkoztak. Az derült ki, hogy azok között, akiknek a vérkoleszterinje 40-45 éves korban akár csak kissé magasabb volt, lényegesen gyakoribb lett az Alzheimer-kór előfordulása, mint azok csoportjában, akiknél ilyen laboratóriumi eltérést nem észleltek.
    Alina Solomon a tudományos dolgozatban kiemelte: mind többet tudunk arról, hogy a koszorúér-betegség kockázati tényezőinek, a vérzsíroknak, a dohányzásnak, a magas vérnyomásnak, a cukorbajnak, az elhízásnak a visszaszorítása nemcsak az infarktus gyakoriságát csökkentheti, hanem kedvezően befolyásolja a betegek idegrendszerének állapotát is.
    A kutatók további vizsgálatokat terveznek annak tisztázására, hogy a vérkoleszterin szintjét csökkentő gyógyszeres kezelés hozzájárul-e az érelmeszesedés folyamatának késleltetése mellett az agy egészséges működésének megtartásához is.
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 17. - 09:33:16
Válasz #3
Nem elérhető

FirstLady


Súlyemeléssel csökkenthető a mellrákműtét utáni ödéma

A mértékletes súlyemelés enyhíti a kardagadást, amely azoknál a mellrákos nőknél jelentkezik, akiknek a műtét során hónalji nyirokcsomóit is eltávolították - közölték szerdán amerikai kutatók.

    Egy év elteltével azok a nők, akik kompressziós öltözék ("karharisnya") viselése mellett hetente kétszer elvégezték a gyakorlatokat, kevesebb karfájdalomról és kardagadásról számoltak be - foglalták össze a New England Journal of Medicine című szaklapban megjelent tanulmányukban a Pennsylvania Egyetem kutatói.
    Az Egyesült Államokban 2,4 millió a mellrákot túlélők száma, akik negyede nyirokpangással, limfödémával küzd. Sokaknak még az öt kilogramm körüli dolgok megemelése is komoly nehézséggel jár.
    A súlyemelés nem mindenkinek használt, a programban résztvevő 65 nő 14 százalékának romlott az állapota, ám az is igaz, hogy ugyanezen idő alatt a súlyemelő gyakorlatokat nem végző 65 nőnél ez az arány kétszeres volt.
    Az eredményesen súlyt emelgető nők között olyanok is voltak, akik már 15 éve szenvedtek a nyirokpangástól.
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 18. - 07:58:49
Válasz #4
Nem elérhető

FirstLady


A dohányzás elhagyása csökkenti a gyulladásokat

Már néhány héttel a dohányzás abbahagyása után jobb eredményt mutatnak a szívbetegséggel kapcsolatba hozható gyulladásmarkerek - állapították meg egy most megjelent tanulmány szerzői.

    A dohányzásnak ismert a gyulladások előidézésében játszott szerepe, a cigarettázás abbahagyása viszont csökkenti a szív- és tüdőbetegségek okozta halálozást - írta a Chest orvosi folyóiratban a manhasseti Feinstein Orvosi Kutatóintézet munkacsoportja. Azt pontosan nem tudni, a dohányzás elhagyása után rögtön érzékelhetők-e a jótékony hatások.
    Ennek kutatására a szakemberek különböző gyulladásmarkerek - a C-reaktív protein (CRP), a tumornekrózis-faktor (TNF) és más anyagok - kimutatására alkalmas vérteszteket dolgoztak ki. A dohányzásról való leszoktató programban 36 nő vett részt önkéntesként, akiknek a vérét a 6-7 hét alatt négyszer vizsgálták.
    A TNF és két, vele kapcsolatos anyag szintje jelentősen csökkent a kísérlet időszaka alatt a vizsgált személyekben, és csökkent a CRP, valamint az interleukin-6 szintje is.
    Amikor tájékoztatják az embereket a tüdejük "koráról és egészségéről", az segít nekik a dohányzásról való leszokásban. Ebben a mostani kísérletben mért gyulladásmarkerek hasonló tájékoztatást jelentenek számukra a szív- és érrendszer állapotáról.

Szóval hajrá mindenkinek, aki eddig nem szokott le a dohányzásról ;)
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 18. - 08:00:59
Válasz #5
Nem elérhető

FirstLady


A szellemi leépülés ellen omega-3!

Hét fejlődő országban, mintegy 15 ezer idős emberrel elvégzett felmérés szerint a rendszeresen halat fogyasztóknál kisebb a szellemi leépülés kockázata.

    Kínában, Indiában, Kubában, a Dominikai Köztársaságban, Mexikóban, Peruban és Venezuelában kérdeztek ki összesen 14.960, 65 év fölötti embert étkezési szokásaikról. A demencia (elbutulás) jelenléte 19 százalékkal valószínűbb volt a halat legritkábban vagy soha nem fogyasztó emberek körében, mint azok között, akik akár minden nap ettek halat.
    Brit szakemberek az American Journal of Clinical Nutrition című szaklap augusztusi számában tették közzé megállapodásaikat. A felmérés egyszeri kikérdezésen alapult, ok-okozati összefüggést, hátteret nem vizsgált - hangsúlyozta az Emiliano Albanese által vezetett kutatócsoport, amelynek tagjai a londoni King,s College munkatársai voltak.
    "További érdemi bizonyítékokra van szükség" - írták tanulmányukban, hozzátéve, hogy a felmérésben részt vett emberek követéses vizsgálatát tervezik annak megállapítására, hogyan hat az agyműködésre a gyakori halfogyasztás.
    A kutatók úgy vélik: amennyiben a hal védőhatással bír az öregedő agyra, az előny az omega-3 zsírsavból származhat, amely bőséggel található olyan halakban, mint a lazac, makréla vagy a tonhal. Laboratóriumi kísérletek igazolták, hogy az omega-3 zsírsavaknak vannak olyan tulajdonságaik, amelyek távol tarthatják az elbutulást: védik az idegsejteket, csökkentik a gyulladást és segítenek megelőzni az úgynevezett amiloid fehérjék összetapadását. Az utóbbi az Alzheimer-kóros páciensek agyában megfigyelt jelenség.
    A kutatók elemzésük során figyelembe vettek egyéb, az étkezésen kívüli tényezőket is, például a résztvevők bevételét, iskolázottságát, életmódját, estleges dohányzását. Kiderült, hogy ezek a szociális-gazdasági változók nem magyarázzák meg teljesen a leépülésben tapasztalt eltéréseket.
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 18. - 08:39:27
Válasz #6
Nem elérhető

lue


Jobban menne a lányoknak az edzés fogamzásgátló tabletták nélkül?
Köztudott, hogy a hormonháztartás milyen mértékben befolyásolja testünk működését vagy éppen megjelenését, azaz a testalkatot.
Tudjuk, hogy a lányok azért rendelkeznek nagyobb testzsírszázalékkal, arányaiban kevesebb izomzattal, mint a férfiak, mert szervezetük nem bocsájtja kellő mértékben rendelkezésre a tesztoszteron
Ezen felül is felfigyelhettek a személyi edzők arra a jelenségre, hogy egyes hölgyeknek jóval könnyebb csinos, izmos testalkatot kiépíteniük, míg mások alig érnek el sikereket. Egy texasi kutatócsoport most azt állítja, felfedezte az eltérések egyik lehetséges okát. Az eredmény nagy hatással lehet a női sport és női edzés területére!

Chang Woock Lee kutató, akinek a neve már nem is annyira hangzik texasziasan, 73 fiatal hölgyet toborzott, akiknek tíz héten keresztül 13 különböző súlyzós gyakorlatot kellett végrehajtaniuk. A hölgyek azelőtt semmiféle rendszeres sporttevékenységet nem végeztek, a kísérlet alatt azonban komoly kihívást kaptak: a gyakorlatokat a maximális izomerő 75%-ának megfelelő súllyal kellett végezniük, tehát mondhatjuk, hogy testépítő szellemiségben zajlottak a tréningek.

A kísérletben résztvevő hölgyek 34%-a szedett rendszeresen fogamzásgátló tablettákat. Az alakformálásban elért eredményük lényegesen eltér azokétól, akik nem használtak ilyet. A fogamzásgátló tablettát szedő hölgyek 40%-kal kevesebb izomtömeg-növekedést értek el - úgy is fogalmazhatnánk, hogy azoknak, akik tablettával védekeznek, szinte kétszer annyi erőfeszítésre van szükségük az alakformálás területén.

Mi lehet az oka a romló fizikai teljesítménynek? - kérdezték a kutatás vezetőjét
Az egyik lehetséges ok Lee professzor szerint az, hogy azoknak a testében, akik tablettákat szednek, drámai mértékben lecsökken a természetes anabolikus hormonok jelenléte. Az anabolizmus a test felépítő tevékenységét jelenti, jelen esetben az izomzat fejlesztéséről beszélünk. A tablettát szedő hölgyek testében például csökkent mértékben található DHEA anabolikus hormon, vagy ennek szulfidja, a DHEAS.
Másrészről a leépítő folyamatokban szerepet játszó kortizol nagyobb mennyiségben van jelen a fogamzásgátlók mellett döntő hölgyek testében. A leépítő folyamat pedig különösen érvényes az izomzatra!

A történet ezzel még nem ért véget! A kutatók ugyanis felfigyeltek arra, hogy a tablettát szedő hölgyek izomzatának alakulásában is jelentős eltérés volt.
Chang Woock Lee ezért egyenként megvizsgálta a tablettatípusokat. Így felfigyelhetett arra, hogy bizonyos pirulák tartalmaznak progesztint, ami éppen azokhoz a receptorokhoz kapcsolódik, melyekhez a DHEA és DHEAS hormonok. A kutatás vezetője ebből arra gyanakodott, hogy így nem indulhatnak be az izomfejlődést serkentő folyamatok.
Lee professzor további három csoportot hozott létre a tabletták között, attól függően, hogy milyen mértékben kötik le az említett izomnövekedéssel kapcsolatos receptorokat. Azok a nők, akik olyan pirulákat használtak, melyek közepes vagy magas szinten kötik le az androgén receptorokat, 50%-kal kevesebb izmot tudtak felszedni a 10 hetes tréning alatt.

A tabletták márkáját Chang Woock Lee nem tette publikussá, annyit viszont bizonyosan tudhatunk, hogy versenysportolók esetében bizonyos fogamzásgátló tabletták jelentősen rontják a hosszútávú sportteljesítményt, vagy alakformálás során igen nehéz helyzetbe kerülhetnek miatta a hölgyek.

2009. Augusztus 19. - 07:23:16
Válasz #7
Nem elérhető

FirstLady


Függőséghez vezetett a túl sok mozgás

Bár a testedzés jót tesz az egészségnek, fizikai függőséghez vezethet, ha túlzásba viszik. Legalábbis erre utal, hogy egy heroin-túladagolásnál alkalmazott szer megvonási tüneteket váltott ki a korábban szélsőséges mértékben futkosó kísérleti patkányoknál - állapították meg amerikai kutatók.

    A tanulmányban - amelynek eredményeit a Behavioral Neuroscience című szaklap augusztusi számában ismertetik - hím és nőstény patkányok természetes aktivitását figyelték meg hetekig a Tufts Egyetem munkatársai. Az állatokat ezután aktív és passzív csoportba osztották, majd mindkettőn belül az egyik alcsoport csak napi egy órában kapott enni, a másik viszont egész nap hozzáfért az ételhez. A kutatók ezáltal létrehozták az anorexia athletica nevű evészavar, más néven testedzésfüggőség állatmodelljét is.
    A kísérlet végén az összes patkány opiát-antagonistát kapott, egy olyan szert, amelyet heroin-túladagolásnál is alkalmaznak. Az aktív patkányok ekkor a kábítószerfüggőkhöz hasonló megvonási tüneteket mutattak, amelyek közt volt remegés, vonaglás, fogcsikorgatás. A legerősebb megvonási tüneteket azoknál az állatoknál tapasztalták, amelyek csak napi egy órára fértek hozzá az élelemhez, illetve az aktív csoporton belül is kiemelkedően sokat futottak a kerékben.
    Az inaktív patkányok alig reagáltak a szerre.
    A kutatók feltételezik, hogy a patkányok agyának jutalmazó rendszerében ugyanolyan folyamatok zajlottak le, mint a kábítószerfüggő állatokéban. Mivel a mozgás az agyi jutalmazó rendszerben fontos szerepet játszó ingerületátvivő anyagok, az endorfinok és a dopamin termelődését segíti, a mértékkel folytatott testedzés beépíthető a szerfüggők kezelésébe.
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 19. - 07:26:20
Válasz #8
Nem elérhető

lue


A céklalé segítheti a sportolókat:
A cékladzsúsz fogyasztása erősíti az állóképességet, a testgyakorlatok lehetséges idejét pedig 16 százalékkal növeli. Az Exeteri Egyetem augusztus 6-án publikált cikke volt az első, ami kimutatta, hogy a céklában lévő nitrát hogyan csökkenti az oxigénfelvételt, és teszi kevésbé fárasztóvá az edzést.

A kutatók úgy gondolják, hogy a felfedezés érdekes lehet a sportolók állóképességének növelése szempontjából, valamint azon idősebb egyének számára, akik szív- és érrendszeri, légzési, vagy metabolikus betegségben szenvednek.

A kutatók nyolc 19 és 38 év közötti férfit vizsgáltak. Hat napon keresztül mindegyikük napi 500 ml céklalét kapott, mielőtt egy szobabiciklivel tesztelték teljesítményüket. Másik esetben placebóként szolgáló feketeribizli koktélt kaptak, mielőtt elvégeztették ugyanazt a kerékpáros tesztet.

A cékla fogyasztását követően a csoport átlagban 11,25 percig tekert, 92 másodperccel tovább, mint placebo esetén, ami a mért táv 2 százalékos változásának felel meg. A céklalé fogyasztása esetén ráadásul alacsonyabb vérnyomás-értékeket mértek.

A tudósok még nem teljesen biztosak a jelenség pontos mechanizmusát illetően, azonban úgy vélik, a céklában lévő nitrát okozza az állóképesség pozitív változását. Gyaníthatóan a nitrát a testben nitrogén-oxiddá alakul, ami csökkenti a testmozgás oxigénigényét.

A kutatók, akik munkájukat az Exeteri Egyetemen és a Peninsula Orvosi Egyetemen végzik, remélik, hogy a jövőben további kísérletekre lesz lehetőségük, hogy több részletet tisztázhassanak a nitrátgazdag ételek élettani hatásait illetően.

Andy Jones professzor, a tanulmány vezető szerzője így nyilatkozott: "Tanulmányunk elsőként bizonyítja, hogy a nitrátgazdag ételek növelik az edzés hatásfokát. Elégedettek vagyunk a céklalé oxigénfelvételre gyakorolt hatásával, ugyanis ezt az eredményt semmilyen más ismert módszerrel nem lehet elérni, így az intenzívebb edzés segítségével sem. Biztos vagyok benne, hogy mind az amatőr, mind a professzionális sportolók érdeklődni fognak eredményeink iránt. Felfedezésünk azok számára is jelentős lehet, akik rossz edzettségi állapottól szenvednek, ugyanis étkezési összetevőkkel mindennapi életvitelükhöz szükséges fizikumok nagyfokban javítható."

2009. Augusztus 19. - 07:29:12
Válasz #9
Nem elérhető

lue


Fáradtság ellen ezeket a gyümölcsöket egye!
Egy nemrég végzett kutatás szerint a quercetin nevű antioxidánsban gazdag gyümölcsök, és zöldségek fogyasztása segíthet növelni a teljesítőképességet.

A kutatásban részt vett 12 egészséges egyetemista egy héten keresztül kapta a quercetin étrend-kiegészítőt, ami az adatok szerint jelentősen növelte a teljesítményüket a kontrollcsoport tagjainak teljesítményéhez képest.

A főleg almában, vöröshagymában, bogyós gyümölcsökben, káposztában, brokkoliban, valamint zöld és feketeteában előforduló quercetin többszörös antioxidáns, valamint gyulladáscsökkentő és sejtvédő tulajdonságokkal rendelkezik.

A kutatásban részt vett 7 férfi és 5 nő a kutatás elején teljes orvosi vizsgálaton esett át, ahol megmérték szervezetük oxigénfelvevő képességét is. Ezek után egy héten keresztül folytatták normális életüket, annyi különbséggel, hogy naponta 500 milligramm quercetin kellett szedniük. A hét nap leteltével ismét megmérték a maximum oxigén-felvételt.

Az eredmények szerint a quercetint szedett résztvevők oxigénfelvevő képessége 13 százalékkal javult az antioxidáns hatására.

"A quercetin reményeink szerint a jövőben fontos szerepet játszhat majd a testedzéssel együtt járó fáradtság leküzdésében" - nyilatkozta Dr. J. Mark Davis, a kutatás vezetője.

2009. Augusztus 20. - 11:19:45
Válasz #10
Nem elérhető

FirstLady


Miért gyorsabbak a kenyai hosszútávfutók?

Évtizedek óta kenyai hosszútávfutók uralják a világ élmezőnyét. Eddig abból indult ki a tudomány, hogy nagyobb szívük, több vérük és az izmok hatékonyabb oxigénellátása teszik lehetővé kimagasló eredményeiket. A német bayreuthi egyetem kutatói most bebizonyították, hogy a siker nyitja a futáshoz ideális izomtömeg.

A német kutatók tanulmányához tíz futó érkezett a Kenya nyugati részén elterülő fennsíkról Bayreuthba, hogy hat héten át eddzen az eredeti 2100 méteres tengerszint feletti magasság helyett 350 méteren - írja a Die Welt című német lap internetes kiadása.
   
Az elemzés azonban azt mutatta ki, hogy a kenyaiak vérében ugyanannyi hemoglobin volt, mint a német kontrollcsoportéban. Az idő múlásával az értékek még az alá is kerültek. A kenyaiak szívtérfogata is inkább kicsinek volt mondható.
   
Kiderült, hogy a kenyaiak a 18 kilométer per óra feletti sebességnél gazdaságosabban futnak - magyarázta a kutatócsapat egyik tagja, Nicole Prommer. Az afrikaiaknak ugyanis bizonyos sebesség esetén kevesebb oxigént használ el az izomzatuk. Ez nyilván azért alakult ki, mert az izomtömeg optimálisan alkalmazkodott a hosszútávfutás okozta terheléshez, a mozgásban nem használt izomcsoportok pedig nem igényelnek oxigént.
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 20. - 11:31:33
Válasz #11
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Miért gyorsabbak a kenyai hosszútávfutók?

Évtizedek óta kenyai hosszútávfutók uralják a világ élmezőnyét. Eddig abból indult ki a tudomány, hogy nagyobb szívük, több vérük és az izmok hatékonyabb oxigénellátása teszik lehetővé kimagasló eredményeiket. A német bayreuthi egyetem kutatói most bebizonyították, hogy a siker nyitja a futáshoz ideális izomtömeg.

A német kutatók tanulmányához tíz futó érkezett a Kenya nyugati részén elterülő fennsíkról Bayreuthba, hogy hat héten át eddzen az eredeti 2100 méteres tengerszint feletti magasság helyett 350 méteren - írja a Die Welt című német lap internetes kiadása.
   
Az elemzés azonban azt mutatta ki, hogy a kenyaiak vérében ugyanannyi hemoglobin volt, mint a német kontrollcsoportéban. Az idő múlásával az értékek még az alá is kerültek. A kenyaiak szívtérfogata is inkább kicsinek volt mondható.
   
Kiderült, hogy a kenyaiak a 18 kilométer per óra feletti sebességnél gazdaságosabban futnak - magyarázta a kutatócsapat egyik tagja, Nicole Prommer. Az afrikaiaknak ugyanis bizonyos sebesség esetén kevesebb oxigént használ el az izomzatuk. Ez nyilván azért alakult ki, mert az izomtömeg optimálisan alkalmazkodott a hosszútávfutás okozta terheléshez, a mozgásban nem használt izomcsoportok pedig nem igényelnek oxigént.

Kifelejtették azt a kutatásból,hogy azért olyan jók,mert gyerekkoruk óta futnak az oroszlán elől ****:))),így könnyű.... >:D ;D.
Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2009. Augusztus 20. - 11:33:30
Válasz #12
Nem elérhető

FirstLady


Miért gyorsabbak a kenyai hosszútávfutók?

Évtizedek óta kenyai hosszútávfutók uralják a világ élmezőnyét. Eddig abból indult ki a tudomány, hogy nagyobb szívük, több vérük és az izmok hatékonyabb oxigénellátása teszik lehetővé kimagasló eredményeiket. A német bayreuthi egyetem kutatói most bebizonyították, hogy a siker nyitja a futáshoz ideális izomtömeg.

A német kutatók tanulmányához tíz futó érkezett a Kenya nyugati részén elterülő fennsíkról Bayreuthba, hogy hat héten át eddzen az eredeti 2100 méteres tengerszint feletti magasság helyett 350 méteren - írja a Die Welt című német lap internetes kiadása.
   
Az elemzés azonban azt mutatta ki, hogy a kenyaiak vérében ugyanannyi hemoglobin volt, mint a német kontrollcsoportéban. Az idő múlásával az értékek még az alá is kerültek. A kenyaiak szívtérfogata is inkább kicsinek volt mondható.
   
Kiderült, hogy a kenyaiak a 18 kilométer per óra feletti sebességnél gazdaságosabban futnak - magyarázta a kutatócsapat egyik tagja, Nicole Prommer. Az afrikaiaknak ugyanis bizonyos sebesség esetén kevesebb oxigént használ el az izomzatuk. Ez nyilván azért alakult ki, mert az izomtömeg optimálisan alkalmazkodott a hosszútávfutás okozta terheléshez, a mozgásban nem használt izomcsoportok pedig nem igényelnek oxigént.

Kifelejtették azt a kutatásból,hogy azért olyan jók,mert gyerekkoruk óta futnak az oroszlán elől ****:))),így könnyű.... >:D ;D.

De Kenyában már nincs oroszlán, mert csaknem kiirtották az orvvadászok ****:))) ****:))) ****:))) ****:)))
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Augusztus 20. - 11:44:02
Válasz #13
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
Ezzel megmentve a kenyai hosszútávfutókat...
Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2009. Augusztus 20. - 11:53:37
Válasz #14
Nem elérhető

doncicco


Szívritmuszavart okozó fogyasztószerek

A csak az interneten keresztül rendelhető csodaszerek között több olyan készítmény is van, mely életveszélyes szívritmuszavarokhoz vezethet - közölte a Heart Rhythm orvosi szaklap.

    Az elhízás a jómódú országok leggyorsabban növekvő járványa. Statisztikák szerint a felnőtteknek átlagosan fele fölös kilókat visel magán és mind több a dundi gyerek is.
    Nem csoda, hogy a recept nélkül, szabadon vásárolható fogyasztószerek forgalma mindenfelé növekszik. Az Egyesült Államokban becslések szerint a súlycsökkentésre használatos táplálék-kiegészítőkből és gyógykészítményekből 2001-ben 1,3 milliárd dollárnyi értéket adtak el.
   
Alireza Nazeri és munkatársai a Yahoo, a Google és az MSN útján vizsgálták, milyen testsúlycsökkentőket és hasonló hatású, különleges ennivalókat lehet internetes rendeléssel kapni. Elolvasták, mi van a használati útmutatójukban, van-e valami figyelmeztetés arra, hogy a készítmény szedése milyen egészségügyi kockázattal járhat. Tanulmányozták az összetételt, amennyire az egyáltalán kideríthető volt.
   
Ezután az orvosi adatbázisok átnézése következett. A fogyasztószerekben létező hatóanyagok szívritmust befolyásoló, veszélyes hatásait is kikeresték és szembesítették a készítmények összetételével. Az internet útján megrendelt fogyasztószereket a forgalmazók a megadott címre minden megkötöttség és késedelem nélkül szállították.
   
A súlycsökkentők dobozán 60 különféle hatóanyagot tüntettek fel. Ezek közül 42 növénykivonat volt, ötöt kémiai úton állítottak elő, de voltak bennük vitaminok és különböző nyomelemek is. A hatóanyagok közül 11 szerepelt az orvosi szakirodalomban úgy, hogy legalább egy-egy megfelelően dokumentált esetben életveszélyes szívritmuszavart, vagy hirtelen halált okozott.
   
A gyógyszereknél minden esetleges mellékhatást a készítmények dobozában lévő alkalmazási előírás részletesen ismertet. Az internetes rendeléssel érkező, esetleg életveszélyes ritmuszavart okozó fogyasztószerek egyikével kapcsolatban sem tájékoztatták a vevőt, hogy milyen kockázattal kell szembenéznie, ha ilyen úton szeretne túlsúlyától megszabadulni.


Tehát ajánlatos a megbízható zsírégetőket használni, megbízható forrásból, és az Extremefit munkatársai készségesen segíteni fognak az adagolásban is!

Nem kell túl misztifizálni a dolgot az efedrin, szinefrin, guarana, koffein, yohimbe mind okozhatnak szívritmuszavart..