Sziasztok!
Ebbe a részbe az összes halas, és tengeri herkentyűs recept kerül. A szétválasztás ok, hogy nem mindenki szereti a halat, aki meg igen az egyből idetaláljon!
Kezdetnek egy egyszerű:
TONHALAS SPAGETTIHozzávalók:
4 db olajos tonhalkonzerv (4×185g);
70 g olívabogyó;
2-3 gerezd fokhagyma;
Bors, bazsalikom, oregano, rozmaring, kakukkfű;
3 evőkanál sűrített paradicsom;
1 egész paradicsom;
6-8 dkg reszelt sajt;
20 dkg teljes kiőrlésű tészta;
Elkészítés:
1. Tegyük fel a vizet forrni a spagettinek, közben bontsuk fel az olajos tonhal konzerveket, az egyiknek az "olajos levét" egy serpenyőbe önjük, a másikakat félretesszük. Ebből teszünk pár evőkanállal a spagetti vizébe is.
2. Az olívabogyókat összedaraboljuk, párat egészben hagyunk a díszítéshez. Az olívabogyók levét a spagetti tészta levéhez öntjük (így nem kell bele só). 2-3 gerezd fokhagymát apróra összedarabolunk.
3. A víz elkezdett lobogva forrni, beletesszük a teljes kiőrlésű tésztát (~20 dkg). A hal olaján megfuttatjuk a fokhagymát, belekerül a darabolt olívabogyó (könnyen leéghet) végül beletesszük a halakat, és jön a fűszerezés: bors, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring (eléggé intenzív, csak keveset), oreganot. (Sót nem teszünk bele, mert a hal és a bogyók is eléggé azok.) Belekerül 2-3 ek sűrített paradicsom és egy egész összedarabolva. Az ízeket összeérleljük 15 perc alatt, közben kevergetjük. Ha nem eléggé híg, akkor a félretett leszűrt olajos hallevet öntünk hozzá, esetleg kis vizet.
4. A tészta is megfőtt, leszűrjük. Sajttal a tetején kínáljuk.