2024. Május 10. - 01:28:38
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: új vagyok, tudnátok segíteni, szeretnék teljes egészséges emberként élni  (Megtekintve 21222 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2013. Március 15. - 08:35:10
Megtekintve 21222 alkalommal
Nem elérhető

picurka92



Sziasztok!  #:-)
NOs szeretnék hozzátok fordulni segítségért. Rövid történetem, hogy régen -3 évvel ezelött- dagadt voltam a 165cm-hez 75kg nyomtam, ez rettenetesen sok, akkor voltam kamasz-most 20 éves lány vagyok- és mindenki csúfolt, megfogadtam, hogy lefogyok, támogatást, semmi külön egészségesebb ételt nem kaptam, így elkezdtem csökkenteni az adagokat, csak a végén észre se vettem és úgy lecsökkentettem, hogy 35kg lettem. Persze komoly bajom lett, így vagy meghalok vagy felszedek pár kg-ot, így az utóbbit választottam. Most 56-58kg vagyok de már sok, csúnya a bőröm, nem vagyok szép, nem tetszik a látvány, undorodom magamtól, igaz eddig is de most is, hiába fogytam le valamennyit nem a mérleg a mérvadó. Tudom ezt csak magamnak köszönhetem, bánom is, de megváltoztatni már nem tudom, fogalmam sincs, hogy süllyedtem le ideáig, de z történt, és változtatni szeretnék rajta.
A ruhák nem állnak jól, mellem szinte semmi, de a combom annál nagyobb, hihetettlenül nagy vastag combjaim vannak.
Tanulok, hétvégente dolgozom, ha úgy jön hétköznap délután is, éjszaka általában készülök a következő napra a suliba, sokat kávézok de tej és cukor nélkül, de édesítőt szoktam belerakni, csak sajnos rászoktam, még a teát is édesítővel iszom, csokit nem is tudom, hogy mióta nem ettem. Az ételektől félek, semmi tésztát nem eszek meg, zsíros húst-még a rántott csmellett sem.
A körmeim televannak ilyen fehér foltokkal, a hajam töredezik, a bőröm ilyen foltos és hámlik, nagyon száraz-pedig a babaolajtól kezdve mindennel kenem.
Étkezésem szeretném megváltoztatni de nagy mértékben. Külön főzésre nincs pénz/lehetőség, de a legtöbbett próbálom kihozni az egészből.
reggelire mindennap ennék zabkását(mennyit kéne ennem, hány grammot?) fehérjeturmixxal elkeverve? vagy inkább egyek 5db abonett extrudált kenyeret 1-2szelet szelet sovány sajttal, sonkával és főtt tojással és zöldséggel(most kígyóuborka)

2013. Március 15. - 08:51:48
Válasz #1
Nem elérhető

picurka92


Folytatás:)
tízórai innék egy fehérjeturmixot(ha nem zabpelyhet ettem reggelire) vagy ennék egy db almát
ezt a full force-t



ez olcsó és havi adagban meglenne
ebédre ami van itthon általában májgombócleves, kertészleves-tészta nélkül, tojásleves vagy valamilyen husos levesre gondoltam
másodiknak heti 4-5ször van főtt rizs én ehhez mindennap mást szoktam enni(2db főtt tojás, avyg 2szelet sült hal bazsalikomosan megsütve vagy párolts csirkemell-(néha comb bőr nélkül) csirkemáj vagy ha nincs itthon olyan étel akkor szoktam egy ria maret sós lében lévő tonhalkonzervet hozzákeverni ehhez jön a savanyúság vagy párolr répa/borsó
uzsonnára 1-2alma vagy narancs
vacsora tojás, hús vagy hal zöldségekkel
vagy túró

van egy 4kg-os súlyzóm, tudom nem sok de kezdésnek erre volt pénzem, mert erőm, hogy emelgessem
most nézegetek az expressz oldalán vmi nagyobb de olcsóbb súlyzó iránt

Több kérdés felmerült bennem:

2013. Március 15. - 08:59:05
Válasz #2
Nem elérhető

picurka92


joghurtot, kefírt szabad enni ha nagyon éhes vagyok? vagy teljesen felejtsem el?
a sovány sajtokról mi a véleményetek: belefér 1-2szelet vacsorára vagy reggelire?
az baj, ha csak félzsíros túrót tudok venni(az olcsóbb), vagy inkább felejtsem el, mert ártok vele?
kétnaponta 2tojás sok?
szabad enni estére rizst?
Annyira tanácstalan vagyok! ?:-/
Nagyon narancsbőrös vagyok és nagyon megnyúlta bőröm, ez azt jelenti, hogy tele vagyok méreganyagokkal?
Van rá valamilyen tea ami hatásos lenne?
Néha annyira éhes vagyok, hiába iszok meg egy pohár vizet, szédülök az éhségtől, homályosan látok, fáj a fejem, pedig sokat ettem aznap, ez ellen mit lehet tenni?
Köszönöm aki segít! @-o

2013. Március 15. - 09:32:48
Válasz #3
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Hello picurka!

Először is, nekem úgy tűnik, hogy túlságosan introvertált vagy a témával kapcsolatban(úgy értem, túlságosan a téma közepén vagy és el vagy veszve benne, de nagyon.) Nyugodj le ezzel kapcsolatban és magaddal kapcsolatban is!

A legtöbb ember elégedetlen magával, a kinézetével, szóval ezzel a problémával nem vagy egyedül. Még akkor is sokan nagyon elégedetlenek, amikor tök jó néznek ki, de magukat kicsit(vagy nagyon) eltorzítottan látják. Ez nem vicc. (Ezt például könnyen megfigyelheted fitness és testépítő versenyzőknél is, nekik persze jó okuk van rá.) Ez a probléma még igazabb olyan emberekre, mint akik a fitness és testépítő fórumokon vannak.  ;D

A legnagyobb része az embereknek kritikus vagy túl kritikus magával(a testével) szemben(legalábbis a saját megfigyelésem szerint), és van aki tesz dolgokat, hogy javuljon, van aki meg leszarja, és van aki tényleg túlpörög ezzel kapcsolatban. Te azok közé tartozol, akik túlságosan is bele vannak ebbe a témába zavarodva és/vagy ragadva. Már bocs, hogy ilyen közvetlenül leírom ezt neked, de valószinüleg ezt te is tudod magadról.

A következő probléma, amit látok ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy minél többet tesznek emberek a kinézetükkel kapcsolatban, annál kritikusabbá is válnak a kinézetükkel kapcsolatban. Ez nem fizikai, hanem mentális probléma, amit nem a sport és a protein turmix kezel, hanem ezzel kapcsolatban döntéseket kell hozni mielőtt az ember tényleg komoly problémába kerül ezen a területen.
Valószínüleg láttál már te is olyan embereket, akik az egyik plasztikai műtétet csináltatták a másik után pedig az elején csak a fülük hegye nem tetszett nekik és azt akarták kijavíttatni.

Szóval mielőtt a méreganyagokra meg a diétás tanácsokra térnénk itt, ezt le kellene tisztázni. Mi a célod pontosan? Mi lenne az ideális kép magadról? Nem arra gondolok, hogy Julia Roberts akarok lenni, mert az egy elég hamis cél lenne. Mi az az elérhető cél, amivel elégedett lennél a testeddel és magaddal kapcsolatban?

Bocs, de én úgy látom, hogy ezt kellene először megválaszolnod sokkal tisztábban, mert különben egy soha véget nem érő küzdelembe fogod leélni az életed(ami lehet, hogy nem baj, de ki tudja, lehet, hogy más problémákkal boldogabb lennél), elköltve egy csomó pénzt a nyomorék protein gyártók termékeire meg súlyzókra, beállva azok sorába, akik tömik ezeknek az embereknek a zsebét haszontalan termékekre kidobva a pénzt.




Lehet, hogy én értettelek félre, (bár ezt kétlem), de nézz rá ezekre a dolgokra.
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2013. Március 15. - 13:38:15
Válasz #4
Nem elérhető

Maszat




Étkezésem szeretném megváltoztatni de nagy mértékben. Külön főzésre nincs pénz/lehetőség, de a legtöbbett próbálom kihozni az egészből.


Szia. Ez a mondatod kicsit ellentmondásos, ráadásul nem is helytálló. Ha főzöl magadnak sokkal olcsóbbra jössz ki. Mármint mindőségben, nem a zsömle-felvágott kombórol beszélek, ami eleve kilőve ha normálisan szeretnél étkezni.

Szerintem naponta 1500ft körül ki tudod hozni a napi kajádat, ha nagyon akarsz spórolni, de mégis jól akarsz étkezni. Ennyit tényleg minimum rá kell szánnod. Az egyébként,h 1 jó testalkatot megszerezz és fenntarts közel sem a koplalásról szól, mindamellett,h nem is egészséges (láthatod a körmeiden megjelent fehér foltokról, és a hajad állapotáról). Inkább arról kellene szólnia,h amit megeszel az jó legyen. Gondolok itt arra,h pl a szénhidrát ne gyorsan, hanem lassan felszívódó, összetett szénhidrát legyen. Ne kenyér, vagy sima tészta (durum tészta jó).

Reggelire ehetsz pl teljes kiőrlésű zabot egy kis fehérje turmixal. Fontos,h egész nap egyél, pl 3-4 óránként, de az amit megeszel jó legyen, és ne sok. Van 1 általános séma,h testsúly kilogrammonként mennyi szénhidráttal, és fehérjével kell számolni. Mivel Te hajlamos vagy a hízásra, ezért azt mondanám,h tskg (testsúlykilogrammonként) 3g ch (szénhidrát) és minimum 1, de inkább 1.5-2 fehérje. Ez Te esetedben annyit jelent,h 58kg vagy, akkor 174g ch és 87g fehérjét kellene enned. Ez tök alap. Ennyi kell a szervezeted normális működéséhez is. Arra figyelj,h lassan felszívódó szénhidrát legyen! Szénhidrátnak jó a teljes kiőrlésű zabpehely, a rizs (a barna azt hiszem jobb) és a teljes kiörlésű durumtészta. Ezekből 100g általában 65-70g közötti szénhidrát tartalommal bír, de mindennek rá van írva a csomagolására,h adott 100g mennyi szénhidrátot tartalmaz. Honnan tudod mennyi 100g? Vegyél 1 digitális kis mérleget, kb 5000 ft. Ez elengedhetetlenek ahhoz,h tudd mennyit eszel, ami pedig elengedtethetetlen ahhoz,h olyan testalkatod legyen amilyet szeretnél! A fehérje részt meg tudod oldani tojásból (napi 3-4-5 tojásnál eheted a sárgáját is) mellé ne kenyeret egyél, a teljes kiőrlésű soxor csak  nevében az, ami meg valóban az, az drága. Egyél mellé puffasztott rizst.  A vitaminok alap élelmiszernek kellene,h minősüljenek, próbálj meg beszerezni 1et. Ha nincs pénzed 1 komplex multivitamin pak-ra, akkor vegyél valami kapszulásat, (azon belül ne olyat amiben 60mg c vitamin van...) az is jobb mint a semmi. A bőröd, hajad, körmeid hamar helyrejönnek! Kénytelen vagy főzni magadnak! Ha nem tudsz, eredményeket sem fogsz elérni. Mennyiből tart 1 nap megsütni kevés olajon 300g csirkemellet, meg 150g rizst? Kb fél óra. Ha ennyit nem tudsz magadra rászánni, akkor csak sajnáltatod magad. Fél óra 1 napból az semmi, azért,h elérd a célodat.

Na szóval akkor a te súlyodhoz kellene napi 174g ch és 87 g fehérje. Hogy lehet ezt egy napra beosztani, és miből?

Írok 1 példát, ami elég felszínes lesz, mert reggeliznék már, és itt van mellettem a kajám  ;D

Reggel beáztatsz 70g zabot 1 fehérje turmixba  kb  40g ch 20g fehérje
3-4 órára rá  eszel 150g csirkét 75g (kb) rizzsel. 40g ch 30g fehérje  ehhez ehetsz nyugodtan 1 kis uborkát, vagy paprikát, paradicsomot.
3-4 órára rá ugyan ez. Megfőzöl előző este 150g rizst, meg 300g csirkemellet, és kettéosztod. ennyi. ez a 2. adag. 40g ch 30g fehérje
ha este nyomsz egy ugyan olyan zabot mint reggelire, akkor 40g ch 20g fehérje, ami azt jelenti,h megvan a napi mennyiség. Ettél 4x, és láss csodát még nem is éheztél. De ez csak 1 sablon, úgy varriálod ahogy akarod.

Megettél 150g rizst 300g csirkemellet 2 adag fehérje turmixot, ami SIMÁN kijön 1500ft-ból! Ha nincs egy napban fél órád erre, és 1500ft-od, akkor ne is remélj eredményt. 1500ft (amit amúgy is elkajálnál) meg fél óra főzés nem éri meg azt,h elégedettebb legyél?!

Amiről még nem volt szó, az a mozgás. Nem emlékszem,h írtad-e, de mindenképp kellene. Ha nem is jársz le edzőterembe (pedig az lenne a legjobb) akkor sétálhatsz, vagy futhatsz is. Vagy otthon is tornászhatsz. Ha 1 kicsit odafigyelsz, fent tarthatsz egy  egészséges, normális testalkatot. Egy idő után (kb 2hét) már számolgatnod se kell a kaja mennyiséget, mert rutinból tudni fogod mennyi 100g rizs, a boltba meg lemérik a húst neked. Semmi ördögőség. Sok sikert!
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2013. Március 15. - 13:51:05
Válasz #5
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Ne haragudj Maszat, de ez elég felszinesre sikerült.  ;D
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2013. Március 15. - 13:58:17
Válasz #6
Nem elérhető

Gabe


"Yeah buddy, light weight baby!"

2013. Március 15. - 14:04:01
Válasz #7
Nem elérhető

God Vazzeg


Ne haragudj Maszat, de ez elég felszinesre sikerült.  ;D

Így kérjen segítséget az ember  :'(

 >:D

2013. Március 15. - 14:15:32
Válasz #8
Nem elérhető

Maszat


Ne haragudj Maszat, de ez elég felszinesre sikerült.  ;D

Leragadtam annál,h "20éves lány vagyok" csak erre, meg a mellettem gőzölgő rántottámra tudtam gondolni  ;D
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2013. Március 15. - 14:18:50
Válasz #9
Nem elérhető

pedro0




Étkezésem szeretném megváltoztatni de nagy mértékben. Külön főzésre nincs pénz/lehetőség, de a legtöbbett próbálom kihozni az egészből.


Szia. Ez a mondatod kicsit ellentmondásos, ráadásul nem is helytálló. Ha főzöl magadnak sokkal olcsóbbra jössz ki. Mármint mindőségben, nem a zsömle-felvágott kombórol beszélek, ami eleve kilőve ha normálisan szeretnél étkezni.

Szerintem naponta 1500ft körül ki tudod hozni a napi kajádat, ha nagyon akarsz spórolni, de mégis jól akarsz étkezni. Ennyit tényleg minimum rá kell szánnod. Az egyébként,h 1 jó testalkatot megszerezz és fenntarts közel sem a koplalásról szól, mindamellett,h nem is egészséges (láthatod a körmeiden megjelent fehér foltokról, és a hajad állapotáról). Inkább arról kellene szólnia,h amit megeszel az jó legyen. Gondolok itt arra,h pl a szénhidrát ne gyorsan, hanem lassan felszívódó, összetett szénhidrát legyen. Ne kenyér, vagy sima tészta (durum tészta jó).

Reggelire ehetsz pl teljes kiőrlésű zabot egy kis fehérje turmixal. Fontos,h egész nap egyél, pl 3-4 óránként, de az amit megeszel jó legyen, és ne sok. Van 1 általános séma,h testsúly kilogrammonként mennyi szénhidráttal, és fehérjével kell számolni. Mivel Te hajlamos vagy a hízásra, ezért azt mondanám,h tskg (testsúlykilogrammonként) 3g ch (szénhidrát) és minimum 1, de inkább 1.5-2 fehérje. Ez Te esetedben annyit jelent,h 58kg vagy, akkor 174g ch és 87g fehérjét kellene enned. Ez tök alap. Ennyi kell a szervezeted normális működéséhez is. Arra figyelj,h lassan felszívódó szénhidrát legyen! Szénhidrátnak jó a teljes kiőrlésű zabpehely, a rizs (a barna azt hiszem jobb) és a teljes kiörlésű durumtészta. Ezekből 100g általában 65-70g közötti szénhidrát tartalommal bír, de mindennek rá van írva a csomagolására,h adott 100g mennyi szénhidrátot tartalmaz. Honnan tudod mennyi 100g? Vegyél 1 digitális kis mérleget, kb 5000 ft. Ez elengedhetetlenek ahhoz,h tudd mennyit eszel, ami pedig elengedtethetetlen ahhoz,h olyan testalkatod legyen amilyet szeretnél! A fehérje részt meg tudod oldani tojásból (napi 3-4-5 tojásnál eheted a sárgáját is) mellé ne kenyeret egyél, a teljes kiőrlésű soxor csak  nevében az, ami meg valóban az, az drága. Egyél mellé puffasztott rizst.  A vitaminok alap élelmiszernek kellene,h minősüljenek, próbálj meg beszerezni 1et. Ha nincs pénzed 1 komplex multivitamin pak-ra, akkor vegyél valami kapszulásat, (azon belül ne olyat amiben 60mg c vitamin van...) az is jobb mint a semmi. A bőröd, hajad, körmeid hamar helyrejönnek! Kénytelen vagy főzni magadnak! Ha nem tudsz, eredményeket sem fogsz elérni. Mennyiből tart 1 nap megsütni kevés olajon 300g csirkemellet, meg 150g rizst? Kb fél óra. Ha ennyit nem tudsz magadra rászánni, akkor csak sajnáltatod magad. Fél óra 1 napból az semmi, azért,h elérd a célodat.

Na szóval akkor a te súlyodhoz kellene napi 174g ch és 87 g fehérje. Hogy lehet ezt egy napra beosztani, és miből?

Írok 1 példát, ami elég felszínes lesz, mert reggeliznék már, és itt van mellettem a kajám  ;D

Reggel beáztatsz 70g zabot 1 fehérje turmixba  kb  40g ch 20g fehérje
3-4 órára rá  eszel 150g csirkét 75g (kb) rizzsel. 40g ch 30g fehérje  ehhez ehetsz nyugodtan 1 kis uborkát, vagy paprikát, paradicsomot.
3-4 órára rá ugyan ez. Megfőzöl előző este 150g rizst, meg 300g csirkemellet, és kettéosztod. ennyi. ez a 2. adag. 40g ch 30g fehérje
ha este nyomsz egy ugyan olyan zabot mint reggelire, akkor 40g ch 20g fehérje, ami azt jelenti,h megvan a napi mennyiség. Ettél 4x, és láss csodát még nem is éheztél. De ez csak 1 sablon, úgy varriálod ahogy akarod.

Megettél 150g rizst 300g csirkemellet 2 adag fehérje turmixot, ami SIMÁN kijön 1500ft-ból! Ha nincs egy napban fél órád erre, és 1500ft-od, akkor ne is remélj eredményt. 1500ft (amit amúgy is elkajálnál) meg fél óra főzés nem éri meg azt,h elégedettebb legyél?!

Amiről még nem volt szó, az a mozgás. Nem emlékszem,h írtad-e, de mindenképp kellene. Ha nem is jársz le edzőterembe (pedig az lenne a legjobb) akkor sétálhatsz, vagy futhatsz is. Vagy otthon is tornászhatsz. Ha 1 kicsit odafigyelsz, fent tarthatsz egy  egészséges, normális testalkatot. Egy idő után (kb 2hét) már számolgatnod se kell a kaja mennyiséget, mert rutinból tudni fogod mennyi 100g rizs, a boltba meg lemérik a húst neked. Semmi ördögőség. Sok sikert!

2013. Március 15. - 14:19:01
Válasz #10
Nem elérhető

picurka92


Nagyon szépen köszönöm a segítő válaszokat!
Ma reggelire ettem 2db főtt tojást 2db extrudált kenyerete, 2szelet tolle light sajtot-ilyet, retekkel meg uborkával



tízóraira ettem 1db almát
ebédre ettem egy tányér rizst(ezt nem tudom mennyi, egy átlagos tányérban átlagos mennyiség kb 5-6 evőkanál) 1tonhal rio mare sós lében lévő halkonzervvel összekeverve hozzá csemegeuborka
uzsonnára túrót terveztem
mozgásnap itthon szoktam8-9ig(este) végezni súlyzós edzést szóval azzal szoktam így emelgetni meg felülésezni, combot szokta erősíteni, meg szobabicikli, (a súlyzó 4kg-os)
A fehérje por szerintetek jó ötlet lenne? Igazatok van egy kicsit tényleg görcsösen akarom már, csak tényleg én sose voltam magammal megelégedve és lehet ez abból is következik, hogy most be szeretném bizonyítani, hogy igenis képes vagyok mindenre mindenáron, emelt fejjel végigvonulni és mindenki tekintetét látni, hogy csak rám irányul.Többet mondták már, hogy túl nagy a megfelelési kényszer bennem, de ez sajnos így is van, ezen szeretnék is változtatni,

2013. Március 15. - 14:22:12
Válasz #11
Nem elérhető

pedro0




Étkezésem szeretném megváltoztatni de nagy mértékben. Külön főzésre nincs pénz/lehetőség, de a legtöbbett próbálom kihozni az egészből.


Szia. Ez a mondatod kicsit ellentmondásos, ráadásul nem is helytálló. Ha főzöl magadnak sokkal olcsóbbra jössz ki. Mármint mindőségben, nem a zsömle-felvágott kombórol beszélek, ami eleve kilőve ha normálisan szeretnél étkezni.

Szerintem naponta 1500ft körül ki tudod hozni a napi kajádat, ha nagyon akarsz spórolni, de mégis jól akarsz étkezni. Ennyit tényleg minimum rá kell szánnod. Az egyébként,h 1 jó testalkatot megszerezz és fenntarts közel sem a koplalásról szól, mindamellett,h nem is egészséges (láthatod a körmeiden megjelent fehér foltokról, és a hajad állapotáról). Inkább arról kellene szólnia,h amit megeszel az jó legyen. Gondolok itt arra,h pl a szénhidrát ne gyorsan, hanem lassan felszívódó, összetett szénhidrát legyen. Ne kenyér, vagy sima tészta (durum tészta jó).

Reggelire ehetsz pl teljes kiőrlésű zabot egy kis fehérje turmixal. Fontos,h egész nap egyél, pl 3-4 óránként, de az amit megeszel jó legyen, és ne sok. Van 1 általános séma,h testsúly kilogrammonként mennyi szénhidráttal, és fehérjével kell számolni. Mivel Te hajlamos vagy a hízásra, ezért azt mondanám,h tskg (testsúlykilogrammonként) 3g ch (szénhidrát) és minimum 1, de inkább 1.5-2 fehérje. Ez Te esetedben annyit jelent,h 58kg vagy, akkor 174g ch és 87g fehérjét kellene enned. Ez tök alap. Ennyi kell a szervezeted normális működéséhez is. Arra figyelj,h lassan felszívódó szénhidrát legyen! Szénhidrátnak jó a teljes kiőrlésű zabpehely, a rizs (a barna azt hiszem jobb) és a teljes kiörlésű durumtészta. Ezekből 100g általában 65-70g közötti szénhidrát tartalommal bír, de mindennek rá van írva a csomagolására,h adott 100g mennyi szénhidrátot tartalmaz. Honnan tudod mennyi 100g? Vegyél 1 digitális kis mérleget, kb 5000 ft. Ez elengedhetetlenek ahhoz,h tudd mennyit eszel, ami pedig elengedtethetetlen ahhoz,h olyan testalkatod legyen amilyet szeretnél! A fehérje részt meg tudod oldani tojásból (napi 3-4-5 tojásnál eheted a sárgáját is) mellé ne kenyeret egyél, a teljes kiőrlésű soxor csak  nevében az, ami meg valóban az, az drága. Egyél mellé puffasztott rizst.  A vitaminok alap élelmiszernek kellene,h minősüljenek, próbálj meg beszerezni 1et. Ha nincs pénzed 1 komplex multivitamin pak-ra, akkor vegyél valami kapszulásat, (azon belül ne olyat amiben 60mg c vitamin van...) az is jobb mint a semmi. A bőröd, hajad, körmeid hamar helyrejönnek! Kénytelen vagy főzni magadnak! Ha nem tudsz, eredményeket sem fogsz elérni. Mennyiből tart 1 nap megsütni kevés olajon 300g csirkemellet, meg 150g rizst? Kb fél óra. Ha ennyit nem tudsz magadra rászánni, akkor csak sajnáltatod magad. Fél óra 1 napból az semmi, azért,h elérd a célodat.

Na szóval akkor a te súlyodhoz kellene napi 174g ch és 87 g fehérje. Hogy lehet ezt egy napra beosztani, és miből?

Írok 1 példát, ami elég felszínes lesz, mert reggeliznék már, és itt van mellettem a kajám  ;D

Reggel beáztatsz 70g zabot 1 fehérje turmixba  kb  40g ch 20g fehérje
3-4 órára rá  eszel 150g csirkét 75g (kb) rizzsel. 40g ch 30g fehérje  ehhez ehetsz nyugodtan 1 kis uborkát, vagy paprikát, paradicsomot.
3-4 órára rá ugyan ez. Megfőzöl előző este 150g rizst, meg 300g csirkemellet, és kettéosztod. ennyi. ez a 2. adag. 40g ch 30g fehérje
ha este nyomsz egy ugyan olyan zabot mint reggelire, akkor 40g ch 20g fehérje, ami azt jelenti,h megvan a napi mennyiség. Ettél 4x, és láss csodát még nem is éheztél. De ez csak 1 sablon, úgy varriálod ahogy akarod.

Megettél 150g rizst 300g csirkemellet 2 adag fehérje turmixot, ami SIMÁN kijön 1500ft-ból! Ha nincs egy napban fél órád erre, és 1500ft-od, akkor ne is remélj eredményt. 1500ft (amit amúgy is elkajálnál) meg fél óra főzés nem éri meg azt,h elégedettebb legyél?!

Amiről még nem volt szó, az a mozgás. Nem emlékszem,h írtad-e, de mindenképp kellene. Ha nem is jársz le edzőterembe (pedig az lenne a legjobb) akkor sétálhatsz, vagy futhatsz is. Vagy otthon is tornászhatsz. Ha 1 kicsit odafigyelsz, fent tarthatsz egy  egészséges, normális testalkatot. Egy idő után (kb 2hét) már számolgatnod se kell a kaja mennyiséget, mert rutinból tudni fogod mennyi 100g rizs, a boltba meg lemérik a húst neked. Semmi ördögőség. Sok sikert!
   
hasonló az én étrendem is csak reggel 6 tol -este 10 ig 700g rizs és 2 kg hal és 30 dkg mell reggel 70 gr zabbal a turmixba és mellete 3 fehérje még 50 gr glutamin 15 gr bcaa 15 gr creatin 200gr brokkoli és diétázok

2013. Március 15. - 14:22:24
Válasz #12
Nem elérhető

picurka92



2013. Március 15. - 15:08:28
Válasz #13
Nem elérhető

Gabe


Efit leveszi a moderálást és akkor tudsz magadról képet betenni.  O0
Akkor meg tudjuk nézni, hogy mi kell még hozzá, hogy pont ilyen legyél.
"Yeah buddy, light weight baby!"

2013. Március 15. - 15:17:49
Válasz #14
Nem elérhető

Maszat


"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26