Atleeta, örülök, hogy sikerült elkészítened és ízlett!
Persze Balu...hogy 5 perc alatt elpusztítsd az 1 órás munkám!
Csajos 7vége lesz nálam, még nem döntöttem el, hogy mi lesz a menü, de ha lesz időm palacsintára akkor viszek kóstolót, mikor megyek fehérjéért, így ok?
Köszi Prod, igyekszünk a legjobbat összehozni!
Remélem a következő is sikert arat majd.
KARDINÁLIS SZELETHozzávalók:
A tésztához:
8 tojásfehérje;
Édesítőszer: 25 dkg cukornak megfelelő;
3 tojássárgája;
5 dkg liszt;
A töltelékhez:
20 dkg fagyasztott gesztenyemassza;
Ízlés szerinti folyékony édesítőszer;
2 evőkanál rum/rumaroma;
1 evőkanál zselatinpor;
0,5 dl víz;
5 dl tejszínhab;
Kb. fél kisüveg magozott meggybefőtt;
Elkészítés:
1. Kétféle tésztát kell készítenünk. A fehérhez a tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval, majd a legvégén a kemény habba beledolgozzuk lassan a folyékony édesítőt, ügyelve, hogy nehogy összetörjön a hab. Kétharmadát kanállal a sütőpapírral bélelt tepsire egymástól egyenlő távolságban 2×3, egyenként 35-40 cm hosszú, párhuzamos csíkot rakunk belőle úgy, hogy a csíkok között egy csíknyi helyet kihagyunk.
2. A sárga tésztához a tojássárgáját és a lisztet óvatos mozdulatokkal a maradék egyharmadnyi édesítős tojáshabba forgatjuk. A fehér habcsíkok közötti 2-2 sávot ezzel a sárga masszával töltjük ki. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C) 15-20 percig sütjük, vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk.
3. A töltelékhez a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát átpasszírozzuk, majd a rummal összedolgozzuk. A zselatint a vízben kevergetve addig melegítjük, míg föl nem oldódik. A tejszínt kemény habbá verjük. 4-5 evőkanálnyit a gesztenyével összekeverünk, így lesz olyan laza az állaga, hogy könnyebben belefogathassuk a többi habot. A már csak langyos olvasztott zselatint belecsorgatjuk, összekeverjük és megkóstoljuk hogy elég édes e, amennyiben nem, utólag folyékony édesítőszert dolgozunk bele.
4. Az egyik, immár kihűlt tésztalapot alufóliacsónakba helyezzük. Ehhez duplán hajtjuk a fóliát, rátesszük a tésztát, amely köré peremet készítünk, azért, nehogy szétfolyjon a töltelék. A tésztára rákenünk egy réteg gesztenyehabot, amire bőséggel lecsöpögtetett meggyet szórunk, majd a maradék habot rákenjük. A másik tésztalappal befedjük, és egy napra betesszük a hűtőszekrénybe.
5. Másnap forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.