Nem mindenben.. néha bizonyos fordulatoknál szinte észvesztően habzsolok
Ez alatt gondolom az alábbi kajákra gondoltál és nem másra, különben nem a kajálós részre írtad volna!
NUTELLÁS KÓKUSZKOCKAHozzávalók:
12 tojás;
12 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer;
Egy csomag sütőpor;
Csipet só;
150 g diabetikus étcsoki/éttortabevonó;
5-10 evőkanál tej;
15-20 dkg Nutella;
15-20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval félkeményre verjük. Ha por édesítővel dolgozunk ekkor tesszük bele, akárcsak ha cukorral készítenénk. A folyékony édesítőszert csak a legvégén a kemény habba keverjük. A tojások sárgáját egyesével hozzátesszük, majd a sütőpor, végül a lisztet szitáljuk apránként hozzá.
2. A piskótát kiolajozott, kilisztezett formába öntjük, és 160-170°C-on előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amint kihűlt felkockázzuk.
3. A tűzhelyen felolvasztjuk a Nutellát, tejjel hígítjuk, a csokoládét beletördeljük és az egészet egybeolvasztjuk.
4. A csokoládémázat levesszük a tűzhelyről, a piskóta kockákat késvillára felszúrjuk, megforgatjuk benne, majd a kókuszreszelékben.
Tipp: A csokoládémázat pikánsabbá tehetjük rummal, vagy rumaromával.
KÓKUSZGOLYÓHozzávalók:
50 dkg darált keksz;
Folyékony édesítőszer ;
5 evőkanál rum, vagy rumaroma;
10-15 dkg Nutella;
4-5 evőkanál diabetikus baracklekvár;
1 üveg meggybefőtt;
10 dkg kókuszreszelék;
Elkészítés:
1. A darált kekszben „szétmorzsoljuk” a Nutellát, hozzátesszük a rumot és a lekvárt. Annyi meggybefőtt levet engedünk hozzá, hogy egy könnyen gombócokká formálható masszát kapjunk. Megkóstoljuk, hogy elég édese a számunkra, és utóízesítjük édesítőszerrel.
2. A meggybefőttet kimagozzuk, és mindegyik gombóc közepébe helyezünk egyet, végül kókuszreszelékben megforgatjuk.
Tipp: A tésztájába is tehetünk 2-3 dkg kókuszreszeléket.
Kókusz helyett csokoládéforgácsba is megforgathatjuk.