A segítség:
SAJTOS-BROKKOLIKRÉMMEL TÖLTÖTT KARAJ HERCEGNŐBURGONYÁVAL
Hozzávalók: 60 dkg rövidkaraj vagy csirkemellfilé, pulykamellfilé; Flekken fűszerkeverék; 40 dkg brokkoli; Só; Szerecsendió; 2-3 gerezd fokhagyma; 15 dkg reszelt sajt; 12 dkg pulykamell sonka szeletelve; Olaj a sütéshez; 45 dkg burgonya; 1 tojássárgája; 1-2 evőkanál olvasztott margarin.
Elkészítés:
1. A húst felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, és bedörzsöljük flekken fűszerkeverékkel.
2. A brokkolit enyhén sós vízzel leforrázzuk, majd lecsöpögtetve apróra összevágjuk. Ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával, frissen reszelt szerecsendióval és végül hozzáadjuk a sajtot. Jól összedolgozzuk.
3. A töltést a következő képen végezzük: a hússzelet közepére egy szelet sonkát helyezünk, majd erre csíkban a tölteléket. Egyik oldaláról indulva szorosan feltekerjük, fogvájóval, vagy hústűvel megtűzzük, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon.
4. Egy serpenyőben olajt hevítünk, és hirtelen elősütjük a töltött husikat, hogy szép színük legyen. (Amikor beletesszük a forró serpenyőbe, a tűzött rész legyen alul, hogy később ne forduljon szét.) Elősütés után tepsibe rakjuk őket, a fogvájókat kiszedjük, már nem fog szétesni. Minimális vizet öntünk alá, 2-3 ek., alufóliával letakarjuk, és 180°-on 25 percig sütjük.
5. A hercegnőburgonyához a krumplit megfőzzük, letörjük finomra. Sóval és kis szerecsendióval ízesítjük, a tojást is elkeverjük benne. A masszát habzsákba töltjük és formás kis halmokat készítünk. Előmelegített sütőben, nagy lángon 15-20 perc alatt kész is.
6. A mártáshoz a hús alatt lévő ízletes levet 1-2 evőkanál liszttel besűrítjük.
Mindjárt megyek is tesztelni!