Egy diétásabb finomság:
KAPROS-TÚRÓS GÖNGYÖLT CSIRKEMELL OREGANOS PARADICSOMSALÁTÁVAL
Hozzávalók:60 dkg csirkemellfilé; 100 g pulykamellsonka (nagy, vékony szeletek); 250 g zsírszegény túró;1 teáskanál friss vagy fagyasztott kaporlevél;1 csipet kakukkfű;só, bors, Olaj 500 g paradicsom;1 púpozott mokkáskanál oregano;
Olívaolaj;
Elkészítés:
1. A húst felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. A töltelékhez késvillával összedolgozzuk a túrót, 1 mk sót, kaprot és a csipet kakukkfüvet. A hússzeleteken végigfektetjük a sonkát, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kapros tölteléket és szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük.
3. Egy nagyobb serpenyőben olajt hevítünk és hirtelen lángon elősütjük, majd egy jénaiba átpakolva lefedve 20, majd fedél nélkül további 10 percig sütjük.
4. A salátához a paradicsomot összekockázzuk, ízesítjük 1 mokkáskanál sóval, az oreganoval és 1 ek olívaolajjal. Az egészet összekavarjuk és 1 órán át a hűtőben érleljük.