Nemrég találtam ezt a receptet, ma meg is fogom csinálni (már csak sütnöm kell) egy kevésbé korai időpontban, tehát képek később.
Módosítás annyi, hogy sajtot teszek bacon helyett (áruhiány...)
Hagymás tojásban sült csirkemellfiléHozzávalók: 4 fél csirkemellfilé; Só; 4-5 ek liszt; 3 tojás; 1-1 mk. őrölt fekete bors és currypor; 1 nagy vöröshagyma; 4-5 vékony szelet sliced bacon; 2 dl tejföl;
Elősütéshez: ujjnyi olaj;
Elkészítés:
A csirkemellet féltenyérnyi (8 db lesz) darabokra vágjuk, megsózzuk és a lisztben megforgatjuk. A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük, majd 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá, hogy sűrű massza legyen belőle. Kissé megsózzuk, a borssal, curryporral és a sajtreszelőn lereszelt hagymával fűszerezzük, a hússzeleteket beleforgatjuk.
Széles serpenyőben, kb. ujjnyi olajban mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, amíg a bundája össze nem áll. Szűrőlapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük, egymás mellé tepsibe rakjuk. A szalonnát hússzeletek nagyságúra vágjuk és minden hússzeletre rakunk belőle egyet.
A maradék tojásos masszát a tejföllel összekeverjük, egyenletesen a tepsi tartalmára (rákanalazzuk) locsoljuk, forró sütőben (190-200°C) kb. 20 perc alatt barnás-pirosra sütjük.
Szerintem jó lesz.