2024. Április 27. - 08:19:42
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Summer Edition with tockon2 & B1ll4  (Megtekintve 37215 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2008. Június 19. - 01:29:06
Megtekintve 37215 alkalommal

B1ll4

Vendég
Sziasztok Fórumozók !

Bátorkodtam ezt a topicot létrehozni , tetszett a teszt vezetése is motivált , hogy figyelnek páran és nem csalódhatnak bennem . Ezért szeretnék tockon2 barátommal egy ilyen nyári kiadást írni ,hogyan is megy a nyári bodys életmódunk . Jelenlegi céljaim nyár folyamán állítólag lehetetlen , de nekem már sikerült 5-6kg-ot felszednem 1-2 nyár ideje alatt , ha rendesen betartok minden szabályt ez az eredmény remélem megint elkerülhetetlen lesz :) . Mi ezt a nyarat arra szenteljük , hogy minél többet kitudjunk hozni az edzésből és tudjunk titeket is talán motiválni ha nem is nagyrészt de ha már valakit megérintett ez a topic már nem dolgoztunk hiába . Mind a ketten felváltva írogatunk ebbe a topicba , remélem sok hasznos infóval lesztek gazdagabbak .

Aki még nem ismerne B1ll4 vagyok ami egy Béla nevet takar magában :) . Augusztusban leszek 19 éves , szeretnék idővel versenyezni majd , de egyenlőre csak növögetni , növögetni és növögetni . Jelenleg 92kg vagyok , fogok fel természetesen képeket is tölteni méreteket is írni , bízhattok bennem  8-) ! A nyár folyamán szeretnék felmenni 95-100kg közötti súlyra .A nyár folyamán minden lehetőségem megvan erre , megfelelő pihenés , folyadékbevitel , tápanyagbevitel , kiegészítés.Viszonylag szerencsés alkatnak számíthatnék elvileg ami a zsírosodást illeti , mert nem igazán zsírosodok . Struktúrálisan a vállaimat , mellemet kell felhozni , hátamat sűríteni .A vállövemet szeretném még szélesíteni , ezért eröltetem jobban a váll edzéseket , csukjázást , hátazást .

Az edzés a következőképpen néz ki mindkettőnknél :

Hetente 5 edzésünk van , 4*8-as szériákba dolgozgatunk javarészt , kivétel a lábak beleértve vádlit is és a hasat . Nah meg a csukját is még a magasabb ismétlésszámba sorolhatjuk , de majd leírunk részletesen mindent.

Hétfő : Hát középső része , evező gyakorlatok + csukjára 1 gyakorlat+vádli

Döntött törzsű evezés
Egykezes evezés alsócsigás gépen vagy evezés gépen
Egykezes evezés padon
Vállvonogatás keretben széles fogással
Állva vádligépen

Kedd : Mell,Bicepsz edzés + has

A mellezésnél mindig variálunk , van alapból 2 nyomó gyakorlatunk , hol áthúzunk , hol tárogatunk egykezesekkel nyomunk vagy rúddal .

fekvenyomás rúddal vagy fekvenyomás egykezes súlyzókkal
30°-os nyomás rúddal vagy egykezes súlyzókkal
áthúzás vagy tárogatás
Hasprés

Szerda : Láb

Ez az amit tockon2 barátomnak fel kell hoznia , kiemelt szerepet kap nálam , ez az egy izomcsoport amivel talán nagyon nincs probléma , de szeretem azért kőkeményen megedzeni , hogy még a lépcsőre is hányingerrel tekintsek :) .

Guggolás keretben vagy elől guggolás
Hack-gépes lábtoló hajlítóra szélesen vagy hajlítóra szűken | Feszítőre szélesen , szűken
Haspadon lábtámaszos hajlítóra való dőlés
Combhajlító gép

Csütörtök : Széles hát : húzódzkodó - lehúzó gyakorlatok , tricepsz , Yates féle vállvonogatás + vádli

húzódzkodás
csigás lehúzás széles fogással mellhez vagy csigás lehúzás szűk fogással mellhez
lehúzás szűken más csuklótartással
vállvonogatás Yates módra (Sima egykezes vállvonogatásként indul a végén ráfeszítesz a felsőhátadra , hátsó vállra mintha evező mozdulatot végeznél)
letolás csigán
fordított fogású letolás vagy fej fölött nyújtás vagy tolódzkodás
homlokra engedés
Állva vádligépen

Péntek : Váll , has

vállból nyomás rúddal , ülve , keretben
oldalemelés állva
oldalemelés ülve
döntött törzsű oldalemelés vagy csigás lehúzás
hasprés

Szombat,Vasárnap teljes pihenés van , ilyenkor megy a töltés ezerrel és a relaxáció amit mi mesterfokon tudunk űzni :D .

A kiegészítésem ebben a hónapban  :-oD :

Dymatize Elite Whey (Rich Chocolate) 10 LBS -> ami napi 5 adagot jelent edzésnapokon reggel zabbal 2 adag , edzés után 2 és lefekvés előtt 1 , szünnapon pedig reggel 2 zabbal napközbe 2 adag meg lefekvés előtt 1 adag
ISS Super Vitamin Pak -> Reggeli zab+fehérje után 1 zacsi
Dymatize Glutamine 300g -> edzés közben pont elég 15g Glutamine amúgyis van szép mennyiségű Glutamine az Elite Wheybe
Dymatize BCAA 200 tabletta -> Amikor nagyon kiéhezett állapotba kerülök vagy felkelek éjszaka vagy valami véletlen hiba folytán más fizikai aktivitást kell végeznem , akkor dúrok be pár szemet az arcba.
California Fitness Creatine Monohydrate -> Napi 5g , edzés után 5g ha edzésnapról van szó , ha szünnap akkor reggel éhgyomorra.
Nutrex - Ignite -> Edzés előtt fél órával 2 aranyos kis kapszulát borítok az arcba és máris nem lesz gond erre a napra  @:-) !
A c-vitamin , fish oil és még sorolhatnám más esszenciális termékeket persze nálam bevannak tartva , mondhatnám kényszer és kötelező jelleggel :).

A táplálkozásom a következőképpen néz ki :

Mivel minden nap tudok eleget aludni , ez nálam azt jelenti , hogy szükségem van a 10 óra alvásra . Este 8-kor edzünk mindig , akkor legalább senki nem tud minket zargatni és itt élvezzük ki a kis terem adotta lehetőségeket , lehet üvölteni , igazi állatként viselkedni :) . Utána kénytelenek vagyunk 2x még turmix után is visszatölteni ezért olyan éjjeli 2 fele kerülök mindig ágyba és délbe kelek . Ehhez van igazítva a napom is .A kiegészítőket már nem írom le csak a táplálkozás részét.

12:00 - 150g zabpehely , 1 banán , 40g protein , 50g földimogyi
15:30 - 125g rizs vagy 125g durumtészta + 200g csirkemell + zöldség
18:30 - 125g rizs vagy 125g durumtészta + 200g csirkemell + zöldség
20:00 Edzés
21:30 - Turmix tskg/1g szőlőcukor , 40g protein , 5g kreatin , vitaminok
23:00 - 125g rizs + 300g csirkemell + zöldség
01:00 - 125g rizs + 200g cottage cheese vagy 10db tojás fehérjéje + zöldség
02:00 - lenmagolaj + 20g protein

Ch bevitel : 640-650g körül mozog , fehérjét emeltem 20-30g-al : 260-270g körül , zsírbevitel : 0,5g/tskg körül

A 2 szünnapon minden szénhidrátforrást felsorakoztatok , bab , újburgonya , rizs , zab  . Ezeken a napokon a szénhidrátbevitelem annyival változik , hogy nem eszem meg az edzés utáni 1g/tskg-nyi szénhidrát mennyiséget , tehát olyan 500 körül van ilyenkor a ch bevitel , fehérje marad ugyanez .

Megyek is utolsó kajámat bedúrom az arcba ami jelen esetben 125g rizs + 10 tojás fehérjéje lesz , mivel kiürült a pennyből az összes Cottage Cheese  :-Đ :-Đ :-Đ ! Remélem figyelemmel kíséritek nyári topicunkat és együtt véghez tudjuk vinni amit elterveztünk !

Jó éjt mindenkinek !  /7% :-oD {-)




2008. Június 19. - 01:37:36
Válasz #1
Nem elérhető

bandus


Hajrá Béla, csak így tovább @:-)
Szerencsémre összejött egy jó munka, így én is tudok mellette edzeni, így beválthatom a nyárra tervezett dolgokat, ami nálam a láb, alsó hát felhozását, illetve a hát vastagítását jelenti. A motiváció nektek köszönhetően adott, így minden klappol. Az első fizumból meg asszem beruházok egy ON zsákra, vagy egy kisebb kiszerelésre :)
"200 Danabolnak magában nem állnék neki,de tény,hogy a methandrostenolonnak az izomépítő hatását érdemes kihasználni legalább 1x-az életben..." by player

2008. Június 19. - 04:41:03
Válasz #2
Nem elérhető

fastor


Basszatok oda neki!!! @:-) ;-oo-;
jóóóó kis motivációóóós olvasmánylessssz ezz @-o =/+'
"evidens volt,hogy FASTor a leggyorsabb,csak kicsit lassan éri a kiteljesedését.
Egy hónap múlva eléri a FASTER rangot és jövőre már FASTEST-ként köszönthetjük!!!" by Hopika ;D

Az utolsó napon pedig szeretnék komótosan de mosolyogva,kedvesen de kellő szigorral és tartással, keményre duzzadó izmokkal és önbizalommal...iszonyatosan berugni OTTHON ;D ba Stereó

2008. Június 19. - 07:53:32
Válasz #3
Nem elérhető

tockon2


Sziasztok!

tockon2 vagyok, polgári néven Patrik. Béla korábbi tesztjében érintőlegesen szerepeltem, az edzésekben azonban maximálisan ott voltam vele, követtem a fejlődését.

Magamról röviden annyit, hogy a nyári találkozó előtt egy héttel leszek 22 éves, jelenleg az ELTE padjait koptatom. Versenyzői ambícióim nincsenek, egy esztétikus testet szeretnék felépíteni, amin közel 6 éve dolgozom. Az induláskori magasságom (185cm) az eltelt idő alatt nem változott. A kezdő súlyom 55kg volt, ezt sikerült több-kevesebb kihagyással a jelenlegi 100kg-ra feltornásznom. A beígért képeket és pontos méreteket a napokban felrakjuk.

A nyári terveim kissé módosultak, ugyanis egy nagy szálkásítás helyett a tömegnövelést tűztem ki célul. Ez most hülyén hangzik, máris magyarázom! Az elmúlt 5 és fél évben a kajálásomra csak nagyjából figyeltem oda, a kiegészítők, ha éppen voltak, kimerültek egy olcsóbb fehérjében. Az elszántság megvolt, ha kellett öt liter tej is lecsúszott egy nap, hogy meglegyen a fehérje mennyiség, de a tudatosság ebben ki is merült.
Most, hogy rászánom a pénzt komolyabb kiegészítőkre, úgy gondoltam megnézem, mit tudok kihozni magamból.

Mindenképpen hangsúlyos a láb edzése a nyáron, ugyanis ezt a testrészemet hanyagoltam idáig, így fel hoznom a felsőteestem szintjére. De nem vagyok megijedve a feladattól, hiszen Tom Platz reinkarnációja segít nekem! ;-oo-;

Az edzésünket részletezte Béla, így erre nem is térnék ki!

A kiegészítésem a következőképpen alakul ebben a hónapban (kevésbé precízen leírva, késő van! {-) )
California Fitness 100% Whey Protein 4kg: napi 5 adag
Dymatize Glutamine 1kg: edzés közben 20g, edzés után 10g
Dymatize Creatine 1kg: 10g reggel éhgyomorra, 10g edzés után
Dymatize BCAA 400 tabletta: napi 20db, amikor szükségét érzem
ISS Vitamin: 1 csomag reggeli után
Nutrex Ignite: értelemszerűen edzés előtt fél órával 2 kapszula

Mellette még C vitmain, kalcium stb megy.

Az étkezésemet nem részletezem, igyekszem tisztán kajálni! Napi 250-300g zab egyben vagy kétfelé osztva, attól függően, hogy mikor kelek. Kb. 600g csirke és ugyanennyi rizs három étkezésre osztva, ebből kettő edzés előtt, egy edzés után. 10db egész tojás, ebből 5 edzés előtti étkezésen, 5 edzés utáni étkezésen. Turmixból 5 adag csúszik naponta.

A turmixok számát felvittem és most nézem csak, hogy 300g felett járok fehérjében és 600g környékén szénhidrátban.  /7%
Pihenőnapokon ugyanez a felállás, csak lentebb szorítom a CH-t majdnem 200 grammal.

Így állunk tehát neki a nyárnak egy minőségi, nagyobb izömtömeg elérése érdekében. Igyekszem rendszeresen írni, de természetesen élem az életem a testépítésen kívül is, csak egy kicsit tudatosabban, mint az átlag. A beszámolóim igyekszem életszerűen megírni, a szakmai részt pedig meghagyom edzőtársamnak.

Köszönöm, hogy végigolvastátok!




2008. Június 19. - 07:54:39
Válasz #4
Nem elérhető

FirstLady


"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2008. Június 19. - 07:57:31
Válasz #5
Nem elérhető

Tus


Srácok ngyon tetszett az ötlet hogy hoztok magatokkal egy ilyen topicot, mivel
a nyár folyamán sokunkkal előfordul hogy a motivációnk lecsökken az edzésssel kapcsolatban
ugyanis ilyenkor mindenki a nyár szépsegeire koncentrál .
Én sem fogok megfeledkezni az edzéssről és az étkezésről ezért leszünk páran akik nagyszerű eredményről fogunk beszámolni
nyár végeztével.
Srácok nem kérdéses oda kell baszni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sok sikert @:-) =/+'
Ha a hang a fejedben hangosabb, mint a velemnyek amik kornyezetedben korbevesznek, akkor mestere vagy az eletednek!

2008. Június 19. - 08:54:22
Válasz #6
Nem elérhető

Jordan


Na meglátjuk mit adtok elő!  >:D
Drugs Bunny Edző Válaszol
Szia Bunny! A Sárga kapszula olyan lett nekem, mint a Szent Grál, egy Szentírás, maga a Szent Biblia :)

2008. Június 19. - 09:35:30
Válasz #7
Nem elérhető

Tus


A korlátaimhoz képest jómagam kihozom a maximumot!
de ezt majd egy másik topicban  ...
Ha a hang a fejedben hangosabb, mint a velemnyek amik kornyezetedben korbevesznek, akkor mestere vagy az eletednek!

2008. Június 19. - 10:45:41
Válasz #8
Nem elérhető

tockon2


Srácok ngyon tetszett az ötlet hogy hoztok magatokkal egy ilyen topicot, mivel
a nyár folyamán sokunkkal előfordul hogy a motivációnk lecsökken az edzésssel kapcsolatban
ugyanis ilyenkor mindenki a nyár szépsegeire koncentrál .

A nyár szépségeihez az is hozzátartozik, hogy kiürül a terem... Łł=
Kb. júliusra a tavasszal edzeni kezdő kocagyúrósok már kigyúrják magukat, akik pedig "komolyan" csinálják, azoknak meg túl meleg van és tartanak egy pár hónapos pihenőt!  @-o
Így maradunk mi edzeni Bélával!  ::) =/+'
Jah, tisztelet a kivételnek, de Tiszakécskén ez így működik! :'(

2008. Június 19. - 11:08:07
Válasz #9
Nem elérhető

George


Srácok ngyon tetszett az ötlet hogy hoztok magatokkal egy ilyen topicot, mivel
a nyár folyamán sokunkkal előfordul hogy a motivációnk lecsökken az edzésssel kapcsolatban
ugyanis ilyenkor mindenki a nyár szépsegeire koncentrál .

A nyár szépségeihez az is hozzátartozik, hogy kiürül a terem... Łł=
Kb. júliusra a tavasszal edzeni kezdő kocagyúrósok már kigyúrják magukat, akik pedig "komolyan" csinálják, azoknak meg túl meleg van és tartanak egy pár hónapos pihenőt!  @-o
Így maradunk mi edzeni Bélával!  ::) =/+'
Jah, tisztelet a kivételnek, de Tiszakécskén ez így működik! :'(
Na azé' jó, hogy nem csak off-season pangást lehet olvasni, kell a motiváció őszre :D Nyáron üres a terem? Itt nem is ;D A pihenőt én is tartom, csak nem az edzéssel :) Képekkel tűzdeljétek teli a topikot, de ne a dobozokat fényképezzétek le, hanem az erektől duzzadó vaskos izomkötegeket 8-) Sok sikert! =/+'

2008. Június 19. - 11:11:58
Válasz #10
Nem elérhető

endre66


Mi a baj a dobozokkal?   :-}
Ne szóljál beee 8-)

2008. Június 19. - 11:17:34
Válasz #11
Nem elérhető

George


Mi a baj a dobozokkal?   :-}
Ne szóljál beee 8-)
Igazad van! Ha a habtested nem oly értékes, hogy lencsevégre kapd, fényképezz inkább sivatagot :D :D !+"% ))=/

2008. Június 19. - 16:30:18
Válasz #12
Nem elérhető

Tus


Igen - igen beköszöntött a rövid polos idöszak itt Pécsen is
A teremben Ahol edzek megkezdődött az egynyári fecskék
1.5 hetes tömegelési időszaka! Az esti órakban edzek az emlitett
ok miatt mivel nem lehet hozzáférni a gépekhez.
Olyat láttam mint még soha
40 esekből álló csoport lejött edzeni mikor is megláttam hogy
a szomjukat a gyakorlatok közt 1 - 1 doboz SOPRONIVAL
csillapitják .
Ha a hang a fejedben hangosabb, mint a velemnyek amik kornyezetedben korbevesznek, akkor mestere vagy az eletednek!

2008. Június 19. - 17:59:22
Válasz #13
Nem elérhető

Boresz


Hajrá srácok  :-):-)::,csak szigorúan a sólyokkal.

u.i.:vaze , ennyi kajából a Tesco boltot nyithat Etiópiában >:D
nem értek semmihez,csak azért vagyok itt mert jó a társaság

2008. Június 19. - 19:17:53
Válasz #14
Nem elérhető

tockon2


Itt a nyár, meleg van, nincs kedve se enni, se edzeni az embernek, de Ti csak gyulladjatok meg a súlyok alatt! (Ignite reklám) Mi is azt tesszük! Széles hát - tricepsz a terítéken!