Bodybuilding.hu Fórumok
Általános Témák => Kaja Zóna => A témát indította: Rencsi - 2010. Február 25. - 22:08:28
-
Halihó!
Itt minden főzéssel, sütéssel, kajákkal kapcsolatos kérdést feltehettek! Csaba.r alias Aranyfalat Konyhafőnök (köszönöm Csaba! ) segítségére is számíthattok! ;)
-
Brokkolit hogyan érdemes elkészíteni,hogy ne menjen "tönkre"..?
-
Hello itt lennék én is.
Mit értesz azalatt hogy tönkremegy? szétfőződ? Odaégeted?
-
Edd meg nyersen! ;D
De am még Jóba Elek írásába olvastam(ugye ő elég profi táplálkozás téren is) hogy ő úgy csinálja,hogy forrásba lévő vízbe teszi bele a brokkoli rózsákat és kb félperc után kiveszi. Így megmarad még a lúgos pH-ja és sztem jobb lesz az íze.
-
Hello itt lennék én is.
Mit értesz azalatt hogy tönkremegy? szétfőződ? Odaégeted?
jaja ilyesmik. :D Mi a receptje a fagyasztott és a nem fagyasztott Brokkolinak? :)
-
Brokkolit hogyan érdemes elkészíteni,hogy ne menjen "tönkre"..?
1. párolóban készítsd és ne főzd, vagy csak annyira mint Rob is írta.
2. forrázd, és a vizet csak kis idegi hagyd rajta.
3. Csinálj főzeléket. 50-50% krumpli és brokkoli (fagyasztott egyszerre kerül bele nálam a burgonyával, a nem fagyasztott kicsit később), kis só, épp hogy ellepje mennyiségű víz. Mikor megfőtt, leöntöd a levét és letöröd. Ekkor sem fognak a lefőtt kis részek kárba menni, mert a szűrővel felfogod. Kis tejföl bele és egy finom köreted van. ;)
-
Vagy ha kisseb a brokkoli rózsa, akkor kis olívaolajon süsd meg. (ez csak fagyasztotnál jó)
Ezáltal nagyobb hőmérsékletnek teszed ki, és kisül belőle a cukor.
Más ízt fogsz kapni ****:))))))
-
Brokkolit hogyan érdemes elkészíteni,hogy ne menjen "tönkre"..?
1. párolóban készítsd és ne főzd, vagy csak annyira mint Rob is írta.
2. forrázd, és a vizet csak kis idegi hagyd rajta.
3. Csinálj főzeléket. 50-50% krumpli és brokkoli (fagyasztott egyszerre kerül bele nálam a burgonyával, a nem fagyasztott kicsit később), kis só, épp hogy ellepje mennyiségű víz. Mikor megfőtt, leöntöd a levét és letöröd. Ekkor sem fognak a lefőtt kis részek kárba menni, mert a szűrővel felfogod. Kis tejföl bele és egy finom köreted van. ;)
angliában volt nagyon jó kis műanyag pároló edényünk zárható felül lyukacsos..abba egy pici víz kellett épp hogy ellepte a brokkolit, karfiolt, répa karikákat...és be a mikróba 5 percre és akkor még roppant a közepe ;) a kicsik csak így voltak hajlandók megenni, ha már puha volt...repetázhattam, mert otthagyták ;D
-
Köszi a válaszokat :) Mellfilét szeretnék megtölteni vmi jósággal..de hogy mivel azt nem tudom ? A tekercseket érdemesebb sütőben sütni?
-
Töltött csirkemell tormamártással
Hozzávalók:
csirkemellek,
10 dkg mozarrella villával összezúzva,
2 ek. snidling apróra vágva,
1 ek. dijoni magos mustár,
4 szelet bacon,
fűszer,
olaj.
Tormamártáshoz:
2 dl tej,
2 dkg vaj,
1 ek. liszt,
2 ek. friss reszelt torma,
1 ek. citromlé,
pici só,
egy - egy evőkanál aprított snidling és zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtot a mustárral és snidlinggel jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket jó mélyen és megtöltjük a sajtos töltelékkel. Betekerjük egyenként 2 szelet baconnal majd a húst kivülről tetszés szerint fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olajat töltünk és a csirkemelleket előpirítjuk majd egy jénai tálban egymás mellé helyezve 25 perc alatt megsütjük.
Tormamártás:
A tejből, lisztből és a vajból besamel mártást főzünk, majd elkeverjük benne a tormát és a zöldfűszereket, végül citromlével és sóval ízesítjük.
-
Szinte bármivel meg tudod tölteni, és sütőben süsd mert serpenyőben kifolyik a töltelék.
Ha sütöd akkor meg fedd le alufóliával mert akkor nem szárad ki. ****:))))))
-
;-oo-;
-
Engem meg az érdekel, hogy hogy lehet a k@rva rizst úgy megfőzni, hogy finom, puha legyen, de mégse álljon össze egy masszába, mint a gipsz!
Az occo kici kinaiak jol cinaljak!
-
Engem meg az érdekel, hogy hogy lehet a k@rva rizst úgy megfőzni, hogy finom, puha legyen, de mégse álljon össze egy masszába, mint a gipsz!
Az occo kici kinaiak jol cinaljak!
Ez engem is érdekelne! :D
Most valami vacak rizst vásároltam...vagy ropogós, vagy lehetne vele tapasztani, átmenet nincs. :D
Amiből finom pergős rizst tudtam csinálni, az egy hosszú szemű elgőzölt rizs volt. Majd keresek olyat, csak mostanában nem jutottam el rendes üzletbe. :) Iráni barátnőm is panaszkodott, hogy a magyar rizsek milyen kis rossz tömzsik, nem jók. A nagyon hosszú szeműek a jók, amikor nála voltam, akkor az tényleg finom, puha pergős volt. :)
-
Eddig a jázmin rizs, ami nekem leginkább ehető ilyen téren!
-
Sztem a legjobb rizs a basmati. Tescoba van 500gramm 399ért ha jól emlékszem. Nem olcsó,de finom és alacsonyabb GI-vel rendelkezdik,ami ugye jobb mint a sima hagyányos rizsé.
Én mindig beáztatom,addig forr a víz. Csak is forrásba lévő vízbe teszem bele, és nemszabad túlfőzni mert akkor lesz olyan mint a tarkony. ;D
-
Sztem a legjobb rizs a basmati. Tescoba van 500gramm 399ért ha jól emlékszem. Nem olcsó,de finom és alacsonyabb GI-vel rendelkezdik,ami ugye jobb mint a sima hagyányos rizsé.
Én mindig beáztatom,addig forr a víz. Csak is forrásba lévő vízbe teszem bele, és nemszabad túlfőzni mert akkor lesz olyan mint a tarkony. ;D
Köszi, ezt ki fogom próbálni! ;)
A beáztatás meg azért is jó, mert az ember megmossa legalább. :)
-
De az is segít hogyha megpiritjátok kis olivaolajon,mert én pl a ha fűszeres rizset csinálok, akkor még a fűszereket is ilyenkor dobom bele.
A kínaiaknál meg azért nem ragad össze mert nagyon hírtelen főzik meg ami annyit tesz ki, hogy nem fő ki belőle a keményítő, (amitől ugye ragad).
-
Prod!!!!!!!!!!!!!
Itt találtam pár asztali grill készüléket ezeket nézegesd, ha a serpenyős megoldásra vagy kiváncs akkor leírom azt bővebben.
http://bonair.hu/index.php?keret=termek_lista&kategoria_id=3
-
Nekem ilyen kontakt grillem van, fain lesz benne a marhahús is!
(http://www.olcsobbat.hu/static/product_images/400x400/10078/1078778.jpg)
-
A választ ide írom ;D
Fokhagymás marinád - minden húshoz
8 gerezd szétnyomott fokhagyma, 1 ek ketchup, 2 ek bor, 1 kk fehérbors, 2 ek citromlé, 2 ek olaj
Old John marinád - marhához, sertéshez
3 ek erőleves, 1 ek borecet, 3 ek olaj, 2 ek Worcester mártás, 1 kk csípős mustár, 1 kk paprika, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 apróra tört babérlevél, csipetnyi chilipor, csipetnyi őrölt feketebors
Saslik-marinád - sertés-, illetve marhasaslikhoz
2 dl szójamártás, 1 dl ecet, 10 dkg cukor, 1 dl ananászlé, 1/2 kk fokhagymapor
Keverjük össze a hozzávalókat, főzzük össze őket, majd hagyjuk hűlni. A grillezendő húst pár órára dörzsöljük be a marináddal.
Ezek nállam az alapok én ezzel szoktam mindent.
-
Köszi ;)
-
Ezek nagyon jó ötletek Csaba, köszönöm én is! ****:))))))
Eddig én a következőt használtam általában a steakhez: ~1 dl olaj, 1 ek magos mustár; fokhagyma; kakukkfű; rozmaring; bors; gyömbér. Összekevertem és bekentem a húst (ez kb. 60-80 dkg marhához elég pác).
-
Mi a leggyorsabban elkészíthető zsírszegény túróból készült étel? Lehet édes is és sós is. A lényeg az időn és az egyszerűségen van ;)
A segítséget előre is NAGYON köszönöm! :-){
Itt válaszolnék a feltett kérdésedre. ;)
Sósak:
http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=1050.msg176386#msg176386
Ricotta helyett zsírszegény túróval kevered ki a felsorolt zöld fűszereket, amennyiben krémesebbre szeretnéd 1-2 evőkanál kefirt, vagy zsírszegény tejfölt adsz hozzá.
http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=1050.msg174665#msg174665
A töltelék (elkészítése lásd. recept 2. pont) önmagában is igen ízletes!
Édesek:
édességes topicban is találsz megoldásokat, pl.: http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=1052.msg173906#msg173906
Csak nem fagyasztod le pl. :)
Ennél még egyszerűbbek:
- túró + édesítő+ gyümölcs
- túró + finom fehérje + víz/tej/kefir az állaga miatt + esetleg még gyümölcs.
- egy nagy kedvencem: tej+ durum búzaliszt -->felfőz; majd ebbe a tejbegrízbe bele a túró. Fehérje, gyümölcs, fahéj is mehet még bele.
Remélem találtál pár tetsző megoldást. :)
-
Ma próbáltam hátszínt a lehető legnatúrabb verzióban, de nagyon íztelen lett.Mivel pácoljam, vagy fűszerezzem, hogy íze is legyen?
-
Ma próbáltam hátszínt a lehető legnatúrabb verzióban, de nagyon íztelen lett.Mivel pácoljam, vagy fűszerezzem, hogy íze is legyen?
Ha nagyon natúran akarod, akkor az olaj ki van lőve, és a bor is. Vannak jó kis steak fűszerkeverékek is, teszel bele mustárt, fokhagymát, és felengeded erő-/marhaleves levével, amit akár kockából is készíthetsz. Borsot is tegyél bele, ha szereted az erőset akkor egy kis Erős Pista, sózni viszont csak akkor szabad, mikor sütéshez beteszed. Ha ebben a pácban érleled 2-3 napot, közben esténként, reggelenként megforgatod, tuti, hogy jól átjárják az ízek! ;)
-
Köszönöm, jó lesz , de annyi olajtól amennyi a húson marad lecsurgatás után, nem hiszem, hogy probléma volna..
-
Köszönöm, jó lesz , de annyi olajtól amennyi a húson marad lecsurgatás után, nem hiszem, hogy probléma volna..
Ahogy elnéztem, azért elég sokat magába tud szívni. A fűszerkeverék hátulján is kb. 1-1,5 dl olajt ír 1,5-2 kg húshoz, és abból nem olyan sok marad vissza (max. fele), az meg már elég tetemes mennyiség diétában. :)