Bodybuilding.hu Fórumok
Általános Témák => Kaja Zóna => A témát indította: Rencsi - 2010. Február 25. - 22:56:55
-
Halihó!
Az összes diétás kaja részlegébe csöppentél!
Ha nincs ötleted hogyan lehet változatossá tenni a csirkét, pulykát, marhát, túrót, stb.-it, úgy,hogy egy igazán finom, fehérjedús és korántsem egyhangú ételek kerüljenek eléd, akkor a legjobb helyen jársz!
Ízelítőül:
HAJDINÁS HÚSSAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ
Hozzávalók:
~9 darab közepes nagyságú zsenge karalábé (~4×250 g);
50 dkg darált csirkemellfilé/pulykamellfilé;
125 g zabpehely;
25 g hajdinakása;
2+1 evőkanál olívaolaj;
1 közepes fej vöröshagyma (50g)
1 tojás;
1 kisdoboz tejföl (175 g);
Só; bors
10 dkg sajt;
Elkészítés:
1. A karalábék legtetejét levágjuk, és a díszítéshez félretesszük. A többi részét meghámozzuk és az alján kis talpat vágunk, hogy megálljon. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig előfőzzük, így könnyebben ki tudjuk vájni a közepüket. Kiemeljük a vízből és egy élesebb peremű kanállal amennyire lehetséges, kiszedjük a belsejüket.
2. Ameddig a karalábék előkészülnek, megcsináljuk a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a felkockázott hagymát (ne legyen túl forró a zsiradék, mert az olívaolaj hamarabb megég, mint a többi). Amint üveges, beletesszük a darált húst és többször kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amíg fehéredik, egy kisebb serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a zabot, majd, kb. 2-3 perc után az hajdinakását is hozzátesszük és együtt pirítjuk tovább őket. A kifehéredett húst (zsiradékja nélkül) összekeverjük a pirult hajdinás zabbal, ezzel kész a töltelék.
3. A tejfölt elkeverjük kis sóval, borssal és 1 egész tojással. A karalábékat betöltjük, a tetejüket megöntözzük a tojásos szósszal, sajtot reszelünk rá és előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Tálaláskor a félretett tetőkkel díszítjük.
/7%
-
Ez lesz az elkövetkező pár hétben még a kedvenc topicom /7% sok - sok receptet kérünk :-){
-
Halihó!
Az összes diétás kaja részlegébe csöppentél!
Ha nincs ötleted hogyan lehet változatossá tenni a csirkét, pulykát, marhát, túrót, stb.-it, úgy,hogy egy igazán finom, fehérjedús és korántsem egyhangú ételek kerüljenek eléd, akkor a legjobb helyen jársz!
Ízelítőül:
HAJDINÁS HÚSSAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ
Hozzávalók:
~9 darab közepes nagyságú zsenge karalábé (~4×250 g);
50 dkg darált csirkemellfilé/pulykamellfilé;
125 g zabpehely;
25 g hajdinakása;
2+1 evőkanál olívaolaj;
1 közepes fej vöröshagyma (50g)
1 tojás;
1 kisdoboz tejföl (175 g);
Só; bors
10 dkg sajt;
Elkészítés:
1. A karalábék legtetejét levágjuk, és a díszítéshez félretesszük. A többi részét meghámozzuk és az alján kis talpat vágunk, hogy megálljon. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig előfőzzük, így könnyebben ki tudjuk vájni a közepüket. Kiemeljük a vízből és egy élesebb peremű kanállal amennyire lehetséges, kiszedjük a belsejüket.
2. Ameddig a karalábék előkészülnek, megcsináljuk a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a felkockázott hagymát (ne legyen túl forró a zsiradék, mert az olívaolaj hamarabb megég, mint a többi). Amint üveges, beletesszük a darált húst és többször kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amíg fehéredik, egy kisebb serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a zabot, majd, kb. 2-3 perc után az hajdinakását is hozzátesszük és együtt pirítjuk tovább őket. A kifehéredett húst (zsiradékja nélkül) összekeverjük a pirult hajdinás zabbal, ezzel kész a töltelék.
3. A tejfölt elkeverjük kis sóval, borssal és 1 egész tojással. A karalábékat betöltjük, a tetejüket megöntözzük a tojásos szósszal, sajtot reszelünk rá és előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Tálaláskor a félretett tetőkkel díszítjük.
/7%
Na asszem ezt megcsinálom Lalinak imádja a hajdinát :) és van darált húsi otthon :) :-*
-
Csirkemell pizzasütő módra kicsit másképpen
Egy nagy 40 dkg csirkemell
3 paradicsom
3 cikk fokhagyma
só, bors
olasz pizzafűszer, kakukkfű
6 szelet sajt
olaj
Egy nappal a fogyasztás előtt a csirkemellet fölszeletelem, kb 6 szelet lesz belőle. Sóval, borssal és fokhagymával befűszerezem és éjszakára hűtőbe teszem. Másnap egy serpenyőben előmelegitek 2 ek olajat és azon picit átsütöm a húst. Egy tepsit bekenek vékonyan olajjal(kb. 2 ek) és beleteszem az elősütött hússzeleteket. Megszórom kakukkfűvel és pizzafűszerrel, majd a paradicsomot rákarikázom. Enyhén azt is megsózom, majd minden szelet húsra ráfektetek egy szelet sajtot és a sütőbe teszem kb. 15-20 percre.
-
Sonkás- mozzarellás csirkemell
20 dkg (3 szelet) csirkemell
10 dkg mozzarella sajt
3 szelet gépsonka
só, bors, kakukkfű, rozmaring ág
liszt, 2 ek. olívaolaj
Narancs karikák
A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe hempergetjük és mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. Papírral bélelt serpenyőbe tesszük, rátesszük a sonkát, a felszeletelt mozzarella sajtot, és mellé a rozmaring ágat. Rátesszük a narancs karikákat és kakukkfűvel meg sóval, borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
-
Joghurtos sült csirke (150 kcal/adag)
2 csirkemell
2 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, kurkuma, őrölt gyömbér, pirospaprika
A jogurtot összekeverjük a fűszerekkel és az összetört fokhagymával egy nagyobb tálban, belerakjuk a vékonyra vágott, enyhén átklopfolt csirkemelleket, majd egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Egy-két evőkanál olívaolajat felhevítünk serpenyőben, majd miután beleraktuk a húsokat, egy kis vizet öntünk hozzá, így nem spriccel ki az olaj, és a hús is sokkal puhább lesz.
-
Fokhagymás halfilé (120 kcal/adag)
½ kg filézett halfilé
2 dl tej
3 gerezd fokhagyma
Margarin
Grill vagy hal fűszerkeverék, só, bors
Az összetört fokhagymát összekeverjük a tejjel, majd beletesszük a halakat. 3-4 órát állni hagyjuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd az olvasztott margarinon, fedő alatt megpirítjuk mindkét oldalát
-
Görög töltött uborka (205 kcal/adag)
1 egész kígyóuborka
300 ml kefír vagy joghurt (ízlés szerint)
200 gr fetasajt
1 paprika
1 paradicsom
Póréhagyma (ízlés szerint)
Bazsalikom, bors
A hosszában félbevágott uborkák belsejét egy éles késsel kivájjuk, majd az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal alaposan elkeverjük. A szétnyomkodott fetasajtot elkeverjük a kefírrel vagy a joghurttal, majd hozzáadjuk a zöldséges masszához. Végül a félbevágott uborkákat megtöltjük a masszával.
-
Sajtos-joghurtos brokkoli (205 kcal/adag)
1 kisebb fej brokkoli
1,5-2 pohár joghurt
10 dkg sovány sajt
Só, bors
A kisebb darabokra szétszedett brokkolifejeket sós vízben pár percig főzzük, alaposan lecsöpögtetjük, majd a reszelt sajttal összekevert joghurttal leöntjük. A tetejére ízlés szerint szórhatunk egy kis fekete vagy fehér borsot.
-
GOMBÁS-TOJÁSOS CSIRKEMELL PÁSTÉTOM
Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé darálva;
5 főtt tojás;
1 nagyobb egész tojás;
1 vöröshagyma (120 gramm);
2 nagy gerezd fokhagyma;
15 dkg gomba;
Fél csokor petrezselyemzöld;
Durvára őrölt színes bors;
Só;
1-2 ek olaj;
Elkészítés:
1. A tojásokat megfőzzük, közben kis olajon üvegesre pirítjuk az apróra felkockázott hagymát. A felszeletelt gombát hozzátesszük a hagymához és addig pirítjuk kis lángon, amíg a leve el nem párolog.
2. A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, hozzátesszük a darát húshoz, akárcsak a hagymás gombát. Zúzott fokhagymával, petrezselyemzölddel, sóval és színes borssal ízesítjük. Hozzáütjük az egész tojást és elkeverjük.
3. A masszát egy püspökkenyérformába vagy őzgerincformába halmozzuk, a tetejét elegyengetjük. Keresünk egy akkora tepsit, amelyben a forma elfér, és felöntjük annyi vízzel, hogy kívülről a forma feléig érjen. Így gőzöljük a pástétomot 45-50 percen keresztül 160-170 °C-on. Ez azért szükséges, mert így biztos nem marad belül nyers. Végül kivesszük a vízből és 10 percet sütjük, hogy szép színe legyen.
/7%
-
Marha gomba körettel
A marhát két ujjnyi vastagra felszeljük, és befűszerezzük és legalább egy napot hagyjuk állni a pácban.
Tehát a pác: 1-2 ek. olaj, bors, kakukkfű, majoránna, borsikafű, és hozzá 1 nagy teáskanál mustár. A pácolt húst egy tepsibe tesszük, kis vizet öntünk alá és fóliával letakarva elkezdjük sütni. Addig a gombát megmossuk, és kb. húsz perc után a hús mellé rakjuk. Így sütjük tovább, kb. egy óráig. Az utolsó negyed órában levesszük róla a fóliát, hogy piros legyen.
Rizs nagyon illik mellé. Ennek az elkészítéséhez használjuk fel a tepsi alján maradt húslevet, nagyon finom ízt ad a rizsnek.
/7%
-
Ebben a receptben az a jó hogy meg tudod variálni bármilyen hússal, vagy zöldséggel. ****:))))))
Modjuk a pácban nekem még beleférne a fokhagyma. (mondjuk én fokhagymamániás vagyok)
-
Ebben a receptben az a jó hogy meg tudod variálni bármilyen hússal, vagy zöldséggel. ****:))))))
Modjuk a pácban nekem még beleférne a fokhagyma. (mondjuk én fokhagymamániás vagyok)
Vadakkal is hasonlóan csinálom, csak ott sárgarépa, meg zeller van mellette. Igaz, a fokhagyma kimaradt, meg a só is. :) Azt akkor teszem rá, mikor a tepsibe teszem. Ha nem a diétás részbe kerül, akkor 1 dl száraz borral öntöm fel a pácot, a mustárból meg akkor csak egy kávéskanálnyit teszek, mert különben túl savas lenne. :)
-
GOMBÁS-TOJÁSOS CSIRKEMELL PÁSTÉTOM
Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé darálva;
5 főtt tojás;
1 nagyobb egész tojás;
1 vöröshagyma (120 gramm);
2 nagy gerezd fokhagyma;
15 dkg gomba;
Fél csokor petrezselyemzöld;
Durvára őrölt színes bors;
Só;
1-2 ek olaj;
Elkészítés:
1. A tojásokat megfőzzük, közben kis olajon üvegesre pirítjuk az apróra felkockázott hagymát. A felszeletelt gombát hozzátesszük a hagymához és addig pirítjuk kis lángon, amíg a leve el nem párolog.
2. A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, hozzátesszük a darát húshoz, akárcsak a hagymás gombát. Zúzott fokhagymával, petrezselyemzölddel, sóval és színes borssal ízesítjük. Hozzáütjük az egész tojást és elkeverjük.
3. A masszát egy püspökkenyérformába vagy őzgerincformába halmozzuk, a tetejét elegyengetjük. Keresünk egy akkora tepsit, amelyben a forma elfér, és felöntjük annyi vízzel, hogy kívülről a forma feléig érjen. Így gőzöljük a pástétomot 45-50 percen keresztül 160-170 °C-on. Ez azért szükséges, mert így biztos nem marad belül nyers. Végül kivesszük a vízből és 10 percet sütjük, hogy szép színe legyen.
/7%
/7% megvéve :)
-
Cressler, várom majd a megvéve után a megéve tapasztalataid is! ;)
UBIS CSIRKE
Hozzávalók:
500 g csirkemell;
2 evőkanál olívaolaj;
Só;
Színes őrölt bors;
200 g uborka;
150 g durum tészta;
Elkészítés:
1. Feltesszük forrni a vizet a tésztának. A húst összedaraboljuk. Az olívaolajt felhevítjük, a húst beletesszük. Megsózzuk, majd fehéredés után megborsozzuk és tovább sütjük.
2. Beletesszük a lobogó vízbe a tésztát. Az uborkát felaprítjuk, és a majdnem kész húshoz adjuk és összesütjük az ízeket.
3. A leszűrt tésztát az uborkás hússal összevegyítjük.
/7%
-
Diéta mellé jobban ajánlok egy káposztasalátát, vagy uborkasalátát köretnek! Ekkor paradicsomsalátát készítettem mellé, így nem javítok a recepten. :)
KAPROS-TÚRÓS GÖNGYÖLT CSIRKEMELL OREGANOS PARADICSOMSALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé;
100 g pulykamellsonka (nagy, vékony szeletek);
250 g zsírszegény túró;
1 teáskanál friss vagy fagyasztott kaporlevél;
1 csipet kakukkfű;
só, bors,
Olaj
500 g paradicsom;
1 púpozott mokkáskanál oregano;
Olívaolaj;
Elkészítés:
1. A húst felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. A töltelékhez késvillával összedolgozzuk a túrót, 1 mk sót, kaprot és a csipet kakukkfüvet. A hússzeleteken végigfektetjük a sonkát, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kapros tölteléket és szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük.
3. Egy nagyobb serpenyőben olajt hevítünk és hirtelen lángon elősütjük, majd egy jénaiba átpakolva lefedve 20, majd fedél nélkül további 10 percig sütjük.
4. A salátához a paradicsomot összekockázzuk, ízesítjük 1 mokkáskanál sóval, az oreganoval és 1 ek olívaolajjal. Az egészet összekavarjuk és 1 órán át a hűtőben érleljük.
/7%
-
A mai és holnapi kajám. ;D Nekem nagyon ízlett! :)
RAKOTT KELKÁPOSZTA
Hozzávalók:
60 dkg darált csirkemell;
45-50 dkg kelkáposztalevél tisztítva;
15 dkg rizs;
Só, színes bors, fokhagyma granulátum, őrölt fűszerkömény;
5-6 gerezd fokhagyma;
3 szál újhagyma;
2 ek olaj;
175 g kefir;
2 tojás;
Elkészítés:
1. A rizst megfőzzük. Közben a kelkáposztaleveleket lobogva forró vízbe tesszük és 5-6 percig előfőzzük.
2. Egy nagyobb serpenyőben lepirítjuk a zsiradékon az összevágott újhagymát és fokhagymát. Mikor megdinsztelődött, hozzátesszük a húst. A fűszerekkel ízlés szerint beízesítjük és fehéredésig pirítjuk. Az egyik tojást felverjük és a hozzákeverjük a húshoz.
3. A tepsi alját végigrakjuk a kelkáposztalevelek felével. Ráhalmozzuk a rizst, majd a húst. A tetejére a maradék káposzta következik. Végül meglocsoljuk a tojásos-kefirrel, melyet kis sóval ízesítettünk. 180°C-on 25 percig sütjük, az utolsó 10 percre fólia nélkül.
Tipp:
Aki nem diétázik több rizst készítsen, 40-50 dkg-ot is elbír.
/7%
-
Ez az egyik kedvencem. :)
Tündi, ez az egyik recept, amit ígérem neked! A hús beízesítése nekem nagyon ízlik, simán át tudod vinni hajdinára is. ;) Mivel Te nem diétázol, ezért ha egy réteg rizst még főzöl és a hús alá berétegzed, tökéletes lesz tömegnövelőnek is, igaz ekkor a kisdoboz tejföl helyett nagy dobozost használj. Extrának pedig 5 dkg reszelt sajt a tetejére és Isteni finom lesz! ;)
ZABPELYHES RAKOTT KARFIOL
Hozzávalók:
60 dkg tisztított karfiol;
½ -1 fej vöröshagyma,
1-2 tojás,
50 dkg darált csirke/pulykamell,
1 kis doboz tejföl, vagy kefir;
15 dkg zabpehely,
olívaolaj.
Fűszerek: só, bors, (aki szereti: pirospaprika, turbolya, zeller zöld)
Elkészítés:
1. A 60 dkg tisztított karfiolt/brokkolit a szokásos módon megpároljuk. Közben a kis fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, és 2 ek olívaolajon megfuttatjuk, a darált húst beletesszük, sózzuk, borsozzuk és tovább pároljuk (kifehéredés után pici vizet aláöntve fedő alatt is pároltam) Amíg sül a husi, egy másik serpenyőben a 15 dkg zabpelyhet 1 ek olajon arany barnára pirítjuk. Közben a kefirt, vagy tejfölt elkeverjük a 2 egész tojással, sóval, borssal, egyéb fűszerekkel. Ekkorra a zab is megpirult és a húsos masszához keverjük és a karfiol is kész.
2. Tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal, és jöhet a rétegezés: Alulra kerül a karfiol fele, rá a húsos zabos massza, erre a maradék karfiol. A tetejét megöntözzük a tejfölös tojással és mehet 30 percre a sütőbe.
/7%
-
Szeretném,ha írnál valami olyan receptet amelyikben spenót @-o zöldbab, wok zöldség, csirke, marha, pulyka van.Nem szeretem a karfiolt :-/-
-
Szeretném,ha írnál valami olyan receptet amelyikben spenót @-o zöldbab, wok zöldség, csirke, marha, pulyka van.Nem szeretem a karfiolt :-/-
nézd mááá a válogatós mindenit.. ***)))) ;D
-
Nem mindenben.. néha bizonyos fordulatoknál szinte észvesztően habzsolok ::) ;D
-
ZÖLDFŰSZERES RICOTTÁVAL TÖLTÖTT SONKA
Hozzávalók (10 db-hoz) :
10 szelet(~20 dkg) csirkemell/pulykamell sonka szelet;
150 g ricotta (olasz túró);
Csipet só;
Zöldfűszerek: 1 hajtás rozmaring és kakukkfű, 3 hajtás bazsalikom;
Elkészítés:
1. A zöldfűszereket összedaraboljuk, majd kikeverjük a ricottával. Csipet sóval ízesítjük.
2. A nagyobb méretű sonkaszeleteket egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.
Tipp:
Amennyiben a ricotta nem elég krémes, akkor tejfölt tegyünk hozzá, hogy egy krémes masszát kapjunk.
A legjobb ízeket úgy érhetjük el, ha fogyasztás előtt hűtőben tartjuk néhány órára.
Készíthetjük cottage cheese-zel, vagy túróval is, az előbbi esetében a só elmarad.
/7%
-
Ezt a kaját még tegnap éjjel főztem, eredetileg nagyon más akart lenni, de nem kaptam padlizsánt és cukkinit sem. :( De így legalább egy új kedvencemet megalkottam! :D
PULYKALABDÁK RENCSI-MÓDRA ;) <3!
Hozzávalók:
50 dkg darát pulykamellfilé;
4-5 gerezd fokhagyma;
Só, bors, kakukkfű, őrölt rozmaring, csombor, oregano;
1 kisebb fej vöröshagyma;
1-2 paradicsom;
25 dkg uborka;
50 dkg gomba;
175 g kefir, v. zsírszegény tejföl;
Kevés olaj a sütéshez;
Elkészítés:
1. A darált pulykahúst elkeverjük a tojással, és az elmorzsolt barna kenyérrel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megfűszerezzük kakukkfűvel, őrölt rozmaringgal és csomborral (borsikafűvel). A legjobb, ha a masszát néhány óráig a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek átjárják.
2. Egy nagy serpenyőben kevés olajt hevítünk, a húspépből kis golyókat formálunk és közepesen erős lángon szép pirosra sütjük. Amíg a pulykalabdácskák pirulnak, felaprítjuk a hagymát, illetve a gombát. Először a hagymát adjuk a húsgombócokhoz. Mikor már üveges, hozzátesszük a gombát. Megszórjuk kis borssal, kakukkfűvel és oreganoval. Ezalatt, összedaraboljuk az uborkát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a gombás húslabdákhoz.
3. Folyamatosan kevergetjük, 5 perc elteltével elkeverünk benne 1 kis doboz kefirt vagy tejfölt, és elforraljuk a levét.
Tipp:
- 1 egész tojással gazdagíthatjuk, de ekkor 2-3 evőkanálnyi zsemlemorzsa is belekerül, amit helyettesíthetünk zabkorpával is.
- Beáztatott, kinyomkodott szója granulátummal is gazdagíthatjuk.
- Köretnek bármilyen saláta tökéletes.
- Az ízes szósz a rizs és a tészta egyhangúságát is feldobja.
/7%
-
GYÖMBÉRES PULYKAPOGÁCSA
Hozzávalók:
1,2 kg darált pulyka hús (lehet csirke is);
1 egész tojás;
Só, bors;
Gyömbér, Kakukkfű, oregano;
2-3 evőkanálnyi zabkorpa;
1 nagy fej lilahagyma;
3-4 gerezd fokhagyma;
Olaj a sütéshez;
Elkészítés:
1. A lilahagymát nagyon apróra összekockázzuk és elkeverjük a hússal, majd hozzátesszük a tojást, zúzott fokhagymát, sót, borsot és az ízlés szerinti fűszereket (gyömbért, kakukkfüvet és oreganot). Végül annyi zabkorpát adunk hozzá, hogy könnyen formálható masszát kapjunk (mint a fasírtnál).
2. Egy nagyobb serpenyőben olajt hevítünk és az előre megformált pogácsákat, vagy golyókat készre sütjük. A pogácsákat hamburgerhúsként is használhatjuk, az apró ízletes golyókat pedig fogvájóra felszúrva vendégeknek is kínálhatjuk.
Tipp:
- A labdák közepébe kis kockára vágott sajtot is tehetünk.
- Szója granulátumot is adhatunk hozzá.
Nekem nagyon ízlett. /7%
-
wow össze fut a nyál a számba /7%
-
Rencsi: nagyon komoly amiket csináltál...... :-)!
merre is laksz? <3!
gratula.....
-
Rencsi: nagyon komoly amiket csináltál...... :-)!
merre is laksz? <3!
gratula.....
Örülök, hogy tetszenek! :)
Épp költözködésben vagyok, így nem tudom pontosan hol is vagyok. ;D
Egy pasisan egyszerű kaja:
TÖLTÖTT TOJÁSOK
Hozzávalók:
6 db főtt tojás;
20 dkg túró;
1-2 evőkanál tejföl;
Só,
Őrölt pirospaprika;
Zöldségek ízlés szerint (uborka, paradicsom, paprika);
Elkészítés:
1. A tojásokat elfelezzük, kiszedjük a belsejüket. A 20 dkg túrót elkeverjük a tejföllel (1-2 evőkanál, ki milyen állagúnak szeretni) és a sóval. A fehér töltelék harmadával betöltünk 4 elfelezett tojás, ez lesz a natúr töltött tojás.
2. A maradék kétharmadnyi túrós masszát elfelezzük. A rózsaszín töltött tojáshoz elkeverjük a pirospaprikával a natúr alapot, aki szereti borssal, hagymával gazdagíthatja.
A sárga töltött tojáshoz a maradék egyharmadnyi túrós tölteléket alaposan összekeverjük 4 db tojássárgájával (a 6 már nekem túl tömény) és a fehérjékbe halmozzuk.
3. A díszítést tetszőlegesen végezzük a zöldségekkel.
Tipp:
A natúr krém gazdagítható zöldfűszerekkel is ekkor kapnánk meg a zöld krémet a színkompozíciónkhoz. Pl.: bazsalikom és kakukkfű, vagy petrezselyemzöld, vagy medvehagyma tökéletes választás.
/7%
-
Megosztom veletek, hogy én miképp szeretem a vegyes salátát elkészíteni. Valamiért soha nem kedveltem az olajos öntetes megoldásokat, így sikerült találnom egy finom alternatív megoldást. Jó kísérletezést mindenkinek, mert mindenkinek más az ízvilága. ;)
VEGYES SALÁTA
Hozzávalók:
~60 dkg vegyes zöldség (saláta, káposzta, uborka, paradicsom, paprika, hagyma, (alma) … )
2 dl hideg víz;
1 teáskanál 10%-os ecet;
1 mokkáskanál folyékony édesítőszer;
Fél-1 mokkáskanál só;
Elkészítés:
1. A zöldségeket felaprítjuk. A vízben elkeverjük az ecetet, a sót és az édesítőszert. Mikor ezzel megvolnánk, ráöntjük a zöldségekre és összevegyítjük.
/7%
-
Hogyan készítsünk házi joghurtot?
Végy egy natúr bolti joghurtot, az első adag házi joghurthoz a tejet baktériumukkal kell beoltani ezt a bolti joghurttal lehet a legegyszerűbben megtenni. Egy liter tejet forralj fel és várj egy kicsit és ha már langyos adj hozzá egy evőkanál joghurtot. Ez után tartsd az edényt 35-40 fokon 3-4 órán át (pl sütőben) majd hűtsd le és fogyasztás előtt várj 1 2 órát. Ha marad a joghurtból azt felhasználhatod újabb joghurt készítéséhez, és így egyre ízesebb joghurtot kaphatsz, ez mondjuk savanyúbb mint a bolti, de egészségesebb is főleg, ha házi tejből tudjátok készíteni. ;) Viszont 2-3 napon belül el kell fogyasztani, mert hamar megromlik...ezt ugyan úgy fel lehet dobni gyümölcsökkel...
-
vmi lájtos krumplipüré recept? és diétás "prézli" a húsra? @-o <3!
aki tud irja be :)
-
vmi lájtos krumplipüré recept? és diétás "prézli" a húsra? @-o <3!
aki tud irja be :)
Krumpli megfőz sós vízben két evőkanál olivaolaj hozzáad és megtör majd bepuszil. ;D
2 tojás fehérjéje turmixgépben kicsit felver húst beleforgat.
Zabpelyhet megdarál/kukoricapelyhet és a tojásban megpörgetett húst bepaníroz vele majd süt.
-
Ha nem versenydiéta akkor akkor kis 1.5 % tej, MCT olaj(vigyázni a mennyiséggel mert kellemetlen lehet a nagy mennyiség)
Prézinek zabpehely esetleg v főtt quinoa és csak tojásfehérje
vmi lájtos krumplipüré recept? és diétás "prézli" a húsra? @-o <3!
aki tud irja be :)
-
http://csincsilla.blogspot.com/2010/08/paradicsomos-csirkecsikok.html
-
Sziasztok, megosztom veletek a mai ebédem, bár csak képletesen.;)
ZÖLDSÉGES-CSIRKEFALATOK RIZZSEL, CUKKINI CSÓNAKBAN
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé;
4-5 nagyobb darab cukkini;
2 gerezd fokhagyma;
Fél fej vöröshagyma (kisebb, de el is maradhat);
2 mokkáskanál só;
Őrölt bors;
50 dkg zöldség: cukkini összedarabolt belseje, paprika (1 db), gomba (3 db), paradicsom (1 db), sárgarépa (fél db);
30 dkg rizs;
Zöldfűszerek: kapor, kakukkfű, oregano;
1-2 ek. olaj a sütéshez;
10 dkg sajt (elmaradhat és akkor már diétásabb is);
Elkészítés:
1. A rizst kissé lepirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű enyhén sós vízzel fölengedjük, és 10 percig főzzük, majd lefedjük, hogy a saját gőzében megpuhuljon.
2. A csirkemellfilét apróra összevágjuk, megsózzuk és borsozzuk, majd 1 evőkanálnyi olajon pirosra sütjük és kiszedjük egy edénybe. Lefedjük, hogy ne száradjon ki.
3. Amíg a csirke pirul a cukkiniket megmossuk, félbevágjuk. Egy kanál segítségével kivájjuk a közepüket és összekockázzuk. A többi zöldséget is összeaprítjuk.
4. A serpenyőbe (wok a legalkalmasabb) ismét egy evőkanálnyi olajt teszünk, lepirítjuk a vöröshagymát, mikor üveges hozzátesszük a többi zöldséget is. Pár percig sütjük, visszahelyezzük a húsokat, zöldfűszerekkel ízesítjük. Mikor elforrta a levét, hozzákeverjük a kész rizst. Megkóstoljuk, ha szükséges utóízesítjük.
5. A „cukkini csónakokat” kissé megsózzuk, megtöltjük a rakománnyal, sajtot reszelünk a tetejükre és alacsony fokozaton (140-150°C) fél óra alatt készre sütjük, így a cukkini is megpuhul.
Tipp:
Bármilyen zöldséggel gazdagíthatjuk, ami otthon van.
Önmagában is finom ez a rizses-hús, nem feltétlen kell cukkiniba tölteni, csak így szebb.
/7%
/7%
-
Chilis csirkemell cukkinival
- 4 fél csirkemell (csontos)
- csirke-fuszerkeverék
- 2 lime
- 1-2 chilipaprika
- 4 ek. szezámolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cukkíni
- só
- 4-5 szál kakukkfu. vagy fűszer
A chilit és a fokhagymát a kakukkfuvel együtt apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a fuszerpaprikával és a lime levével. A csirkemelleket megsózzuk, bekenjük a fuszerolajjal. Sütoben 15-20 perc alatt pirosra sütjük oket, közben hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukkínit.
-
Lazac és rák paradicsom és édeskömény ágyon
(http://lh4.ggpht.com/_wt4AcIB67RY/THLOTkh7eVI/AAAAAAAAAPM/V0TWBFO0TxA/s1600/P8229891.png)
Amíg a sütő 200 °C-ra előmelegedett egy tűzálló tálat kikentem olívaolajjal és megpakoltam egy ujjnyi vastagra vágott édeskömény szeletekkel, 4 szál újhagymával (pár centis darabokra vágva) és 4 db fokhagymacikkel (vékony szeletekre vágva) és 2 paradicsom negyedeivel. Borsoztam, sóztam, szórtam rá egy kevés oreganot, bazsalikomot, kakukkfüvet és zsályát, fehér és zöld borsot, egy csipet chilit. 15 percet hagytam sülni.
Visszavettem a sütőt 170 °C-ra, rátettem az édesköményágyra a lazacot és egy marék rákot. a lazac kapott babérlevelet, majd mindent megszórtam sóval, chilipehellyel és meglocsoltam egy kevés olívaolajjal és egy fél citrom levével. 15 percet hagytam 170 °C-on sülni, majd a kikapcsolt sütőben hagytam állni 5 percet.
Lazac és rák paradicsom és édeskömény ágyon
-
http://timoandjulien.blog.hu/2009/11/25/omlos_csirkemell_piritott_zoldsegekkel
-
Sziasztok,
marhahús elkészítéséhez kérek segítséget, diétázok keményen és a csirkemelltől egy "kicsit" kezdek besokallni, pedig szeretem, de néha más is jöhetne húsból. A halat nem csípem, az is igaz hogy nem tudom jól elkészíteni azt sem, de egyelőre maradjunk a marhánál. Milyen marha húst ajánlotok (bélszín, hátszín, felsál stb), milyen kiszerelésben és hol kapható, elkészítéséhez tudnátok receptet ajánlani? A "Marha gomba körettel" by Rencsi például jó egynek (de ezt sem tudom milyen húsból csináljam). Köszi /:-)
-
Sziasztok,
marhahús elkészítéséhez kérek segítséget, diétázok keményen és a csirkemelltől egy "kicsit" kezdek besokallni, pedig szeretem, de néha más is jöhetne húsból. A halat nem csípem, az is igaz hogy nem tudom jól elkészíteni azt sem, de egyelőre maradjunk a marhánál. Milyen marha húst ajánlotok (bélszín, hátszín, felsál stb), milyen kiszerelésben és hol kapható, elkészítéséhez tudnátok receptet ajánlani? A "Marha gomba körettel" by Rencsi például jó egynek (de ezt sem tudom milyen húsból csináljam). Köszi /:-)
Hali!
En hatszint vagy vastaglapockat szoktam venni.A lapocka abbol a szempontbol jobb hogy tobb a feherje benne mint a hatszinben.
Elkeszitese nem nagy ordongosseg,ketchup+mustar osszekever es bekened rendesen mindenhol es a talat teljesen feltoltod olajal hogy ellepje.Harom,negy napig szoktam pacolni akkor mar rendesen megpuhul.Ez csak akkor jo ha friss hust tudsz venni.
Gyorspacok gyorsan megpuhitjak ha nincs idod szarakodni vele.
Pacba soha ne rakj sot mert cipotalp lesz a husbol,csak sutes utan+bors.
Remelem tudtam segiteni,en minden heten 2-3 alakalommal tolom a marahat.En is kivagyok neha a csirketol. :----