2024. Április 27. - 17:40:08
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Hal ételek és herkentyűk  (Megtekintve 22227 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. Február 25. - 22:41:56
Megtekintve 22227 alkalommal
Nem elérhető

Rencsi


Sziasztok!

Ebbe a részbe az összes halas, és tengeri herkentyűs recept kerül. A szétválasztás ok, hogy nem mindenki szereti a halat, aki meg igen az egyből idetaláljon! ;) Kezdetnek egy egyszerű:

TONHALAS SPAGETTI

Hozzávalók:                        
   4 db olajos tonhalkonzerv (4×185g);
   70 g olívabogyó;
   2-3 gerezd fokhagyma;
   Bors, bazsalikom, oregano, rozmaring, kakukkfű;
   3 evőkanál sűrített paradicsom;
   1 egész paradicsom;
   6-8 dkg reszelt sajt;
   20 dkg teljes kiőrlésű tészta;

Elkészítés:
1.   Tegyük fel a vizet forrni a spagettinek, közben bontsuk fel az olajos tonhal konzerveket, az egyiknek az "olajos levét" egy serpenyőbe önjük, a másikakat félretesszük. Ebből teszünk pár evőkanállal a spagetti vizébe is.
2.   Az olívabogyókat összedaraboljuk, párat egészben hagyunk a díszítéshez. Az olívabogyók levét a spagetti tészta levéhez öntjük (így nem kell bele só). 2-3 gerezd fokhagymát apróra összedarabolunk.
3.   A víz elkezdett lobogva forrni, beletesszük a teljes kiőrlésű tésztát (~20 dkg). A hal olaján megfuttatjuk a fokhagymát, belekerül a darabolt olívabogyó (könnyen leéghet) végül beletesszük a halakat, és jön a fűszerezés: bors, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring (eléggé intenzív, csak keveset), oreganot. (Sót nem teszünk bele, mert a hal és a bogyók is eléggé azok.) Belekerül 2-3 ek sűrített paradicsom és egy egész összedarabolva. Az ízeket összeérleljük 15 perc alatt, közben kevergetjük. Ha nem eléggé híg, akkor a félretett leszűrt olajos hallevet öntünk hozzá, esetleg kis vizet.
4.   A tészta is megfőtt, leszűrjük. Sajttal a tetején kínáljuk.
 
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Február 25. - 22:46:46
Válasz #1

Tündi-Bündi

Vendég
Sziasztok!

Ebbe a részbe az összes halas, és tengeri herkentyűs recept kerül. A szétválasztás ok, hogy nem mindenki szereti a halat, aki meg igen az egyből idetaláljon! ;) Kezdetnek egy egyszerű:

TONHALAS SPAGETTI

Hozzávalók:                        
   4 db olajos tonhalkonzerv (4×185g);
   70 g olívabogyó;
   2-3 gerezd fokhagyma;
   Bors, bazsalikom, oregano, rozmaring, kakukkfű;
   3 evőkanál sűrített paradicsom;
   1 egész paradicsom;
   6-8 dkg reszelt sajt;
   20 dkg teljes kiőrlésű tészta;

Elkészítés:
1.   Tegyük fel a vizet forrni a spagettinek, közben bontsuk fel az olajos tonhal konzerveket, az egyiknek az "olajos levét" egy serpenyőbe önjük, a másikakat félretesszük. Ebből teszünk pár evőkanállal a spagetti vizébe is.
2.   Az olívabogyókat összedaraboljuk, párat egészben hagyunk a díszítéshez. Az olívabogyók levét a spagetti tészta levéhez öntjük (így nem kell bele só). 2-3 gerezd fokhagymát apróra összedarabolunk.
3.   A víz elkezdett lobogva forrni, beletesszük a teljes kiőrlésű tésztát (~20 dkg). A hal olaján megfuttatjuk a fokhagymát, belekerül a darabolt olívabogyó (könnyen leéghet) végül beletesszük a halakat, és jön a fűszerezés: bors, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring (eléggé intenzív, csak keveset), oreganot. (Sót nem teszünk bele, mert a hal és a bogyók is eléggé azok.) Belekerül 2-3 ek sűrített paradicsom és egy egész összedarabolva. Az ízeket összeérleljük 15 perc alatt, közben kevergetjük. Ha nem eléggé híg, akkor a félretett leszűrt olajos hallevet öntünk hozzá, esetleg kis vizet.
4.   A tészta is megfőtt, leszűrjük. Sajttal a tetején kínáljuk.
 
 /7%

szép szép de hol a tészta??? ????...  ;D

2010. Február 25. - 22:51:12
Válasz #2
Nem elérhető

Maszat


AZTAMINDENIT :o

Ezt tuti kipróbálom!
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2010. Február 25. - 23:02:55
Válasz #3
Nem elérhető

Rencsi


"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Február 25. - 23:06:34
Válasz #4

Tündi-Bündi

Vendég
TONHALAS SPAGETTI
szép szép de hol a tészta??? ????...  ;D
Ha már kötözködsz, itt van mellette! :D
Na azé mivel a paradicsomot és az oliva bogyót is utálom valami ehető is legyen benne :)  ;D

2010. Február 25. - 23:16:07
Válasz #5

Tündi-Bündi

Vendég
Surimi saláta

 

Hozzávalók 4személyre:

- jégsaláta 20dkg

- lolo (verde) 1-2levél

- radiccio 1-2 levél

- kínai kel 10dkg

- californiai paprika (piros-zöld) 2db

- tojás 2db

- újhagyma 5szál

- surimi 16rúd

- oliva olaj, szója szósz

- fokhagyma 2gerezd

 

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk. A salátákat leveleire szedjük, jól megmossuk és összetépkedjük. Egy tálba tesszük a salátákat, belevagdossuk a paprikát, a kínai kelt, a tojást, az újhagymát, meglocsoljuk oliva olajjal és szójaszósszal. Egy serpenyőben kevés olajon a rák rudakat, a fokhagymát kevés szójaszósszal megpirítjuk. Az egészet jól összeforgatjuk, és azonnal táljuk.

Ez iszonyatosan finom rák ízesítésű hal snack, magában is és salihoz is és az auchanban 140 Ft körül van egy csomag...de én allergiás vagyok rá sajna :'( de néha megéri...:)

2010. Február 26. - 23:37:13
Válasz #6
Nem elérhető

Rencsi


Ez az finomság, akár a diétás részbe is mehetne.  ;)  A kép meg magáért beszél!

TONHALAS CUKKINI

Hozzávalók:                        
   2 nagyobb cukkini;
   10 dkg száraz rizs;
   20 dkg lecsöpögtetett tonhalkonzerv;
   2 kicsi paradicsom;
   Negyed fej lilahagyma;
   4-5 dkg olívabogyó lé nélkül;
   Oregano;
   Bors;
   4-5 dkg reszelt sajt, vagy 4 evőkanál tejföl;

Elkészítés:
1.   A rizst enyhén sós vízben feltesszük főni. A víz a rizs térfogatának a kétszerese legyen. Közben a konzerveket lecsöpögtetjük, az olívabogyót összedaraboljuk apróra, akárcsak a hagymát. A bogyókból pár szemet tegyünk félre, hogy a tetejét díszítsük. A cukkinikat meghámozzuk és a elfelezve kivájjuk a belsejüket.

2.   A megfőtt rizzsel összekeverjük a hagymás, olívabogyós halat, majd megborsozzuk és oreganoval ízesítjük még. A tölteléket egyenletesen a cukkinikba simítjuk, majd a tetejét végigrakjuk a félretett olívabogyóval és az elnegyedelt apróparadicsomokkal. A tetejüket továbbá megszórjuk reszelt sajttal, vagy tejföllel. Sütőben 170 fokon 25 percig sütjük.

 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Február 26. - 23:40:43
Válasz #7
Nem elérhető

Rencsi


TEJSZÍNES HALFILÉ

Hozzávalók:                        
   50 dkg halfilé;
   2 evőkanál univerzális búzaliszt búzacsírával;
   Só;
   Színes durvára őrölt bors;
   1-1,5 dl tejszín;

Elkészítés:
A halfiléket megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe megforgatjuk majd tűzálló tálba fektetjük. A tejszínt ráöntjük és lefedve 20 perc alatt készre pároljuk, majd hogy szép színe legyen, a tetejét további 5-10 perc alatt megpirítjuk. A mártásunk ekkor fog besűrűsödni. Rizs illik mellé köretnek.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Február 28. - 13:36:35
Válasz #8
Nem elérhető

Rencsi


Olyan szép mint amilyen finom!  /7%

HALFILÉ FOKHAGYMÁS-OREGANO MÁRTÁSSAL

Hozzávalók:                        
   1 kg fagyasztott halfilé;
   Só;
   Oregano;
   1-2 gerezd zúzott fokhagyma;
   2 dl tejszín, vagy növényi főzőkrém szója fehérjével (laktóz mentes);
   1 púpozott evőkanál liszt;
   1 nagy cirtom;

Elkészítés:
1.   A fagyaszott halat kissé kiengedjük, megsózzuk mind a két felüket, egy tepsibe fektetjük őket, hogy elférjenek egymás mellett. Ha kicsit fedik egymást, nem baj, mert sütés közben összébb fognak menni. Fél citrom levét ráfacsarjuk, kis vizet aláöntünk és sütőben lefedve 200°C-on megpároljuk, kb. 20 percig.
2.   A tepsiben lévő ízes hallevet egy kisebb edénybe leöntjük. A halat visszatesszük még egy 10 percre pirulni, hogy szép aranybarna színe legyen.
3.   Ezalatt elkészítjük a mártást. A halról leöntött léhez hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük 2 dl tejszínnel. A citromról egy szép vékony szeletet levágunk a díszítéshez, majd a maradék fél levét hozzáfacsarjuk a mártáshoz. Oreganóval és sóval ízesítjük. A púpozott evőkanál lisztet csomómentesen elkeverjük benne és kis lángon mártás sűrűségűre készítjük.
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 01. - 22:47:58
Válasz #9
Nem elérhető

Rencsi


Amikor expressz módiban nyomom (pl.: este 10-11-kor látok neki főzöcskézni ) akkor egy nagy kedvencem:

PÁROLT HALLAL TZALZIKIVEL


Hozzávalók:                        
   2 kisdobozos natúr joghurt(az egyik kefir is lehet);
   1 db uborka;
   zúzott fokhagyma;
   1 ek. olívaolaj;
   Só;
   Bors;
   pár csepp citromlé;
   kapor (friss!);
A halhoz:
    50 dkg hekk filé;
   Csipet só;
   Fél citrom leve;

Elkészítés:
1.   A halat megsózzuk, citrommal meglocsoljuk és a párolóba tesszük, kb. 20 perc elég, hogy elkészüljön. Amennyiben nincs párolónk, sütőben lefóliázott tepsibe helyezzük 180 fokra 20-25 percre. Aki szereti, megbolondíthatja 2-3 gerezd zúzott fakhagymával, kis oreganoval. Amíg elkészül, megcsináljuk a mártást.
2.   Az uborkát durvára reszeljük, a joghurttal összekeverjük, a fokhagymát és az összedarabolt kaprot hozzáadjuk, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
  /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 05. - 23:38:15
Válasz #10
Nem elérhető

Rencsi


OLASZOS-ZÖLDBABOS HALFILÉ

Hozzávalók:                        
   450 g zöldbab;
   500 g tengeri halfilé;
   2 gerezd fokhagyma;
   1 evőkanál olívaolaj;
   3 közepes paradicsom;
   Oregano; só; bors;

Elkészítés:
1.   A zöldbabot feldaraboljuk 1-2 cm-es darabokra, és enyhén sós vízben készre pároljuk. Kiszedjük a kész zöldbabot, a főzővízbe 10 másodpercre beledobjuk a paradicsomokat, így könnyen meg tudjuk hámozni őket. Kis, egy cm-es kockákra daraboljuk.
2.   Egy kisebb fazékban az olíva olajon lepirítjuk a fokhagymát, hozzátesszük az aprított paradicsomot, a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk, oreganoval fűszerezzük és 5-6 perc alatt készre főzzük.
3.   A kiengedett halat megsózzuk, kevés olajon megsütjük, kb. 10 perc, mikor kész, kisebb darabokra szedve összekeverjük a paradicsomos zöldbabbal. 
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 05. - 23:54:46
Válasz #11
Nem elérhető

doncicco



2010. Március 06. - 00:05:19
Válasz #12
Nem elérhető

Rencsi


Ez igen!!! :-){
Köszi! Akkor úgy nézem, hogy a leírt marha-csirke-pulyka hármas mellett mehet a hal is! :D Gomba, borsó ok?  ))=/  ;D


TEJFÖLÖS GOMBÁBAN SÜLT FOKHAGYMÁS HARCSAFILÉ


Hozzávalók:                        
   1 közepes vöröshagyma;
   50 dkg afrikai harcsafilé;
   Fél fej fokhagyma;
   Só;
   2-2 dkg margarin;
   1,5 dl száraz fehérbor;
   25 dkg csiperkegomba;
   Őrölt fekete bors;
   Fél citrom leve;
   1 csapott evőkanál. zabliszt;
   4 dl tejföl;

Elkészítés:
1.   A halfiléket még előző este bepácoljuk. Ehhez 8-12 szeletre vágjuk, ahogyan éppen adja magát, majd zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük.
2.   Egy kisebb lábasban kb. 3 deci vizet öntünk. Kissé megsózzuk, a lehéjazott, finomra aprított hagymát beleszórjuk. Nagy lángon fölforraljuk, és kis lángon kb. 15 percig főzzük.
3.   Egy tepsik kimargarinozunk vékonyan, a filéket belefektetjük. A bort ráöntjük, ugyanannyi hagymás alaplevet rászűrünk, és megvajazott alufóliával letakarjuk. Közepesen forró sütőben (180°C) kb. 6 percig sütjük.
4.   Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a maradék fölolvasztott margarinon kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a citrom levével ízesítjük. Ezután a liszttel meghintjük, 1-2 percig pirítjuk, a tejfölt ráöntjük. Kevergetve főzzük pár percig, közben a hal leszűrt párolólevéből annyit öntünk rá, hogy sűrű mártás legyen belőle. 2-3 percnyi forralás után a tűzről lehúzzuk.
5.   Ezt a sűrű gombamártást a félig puha halra kenjük, majd a sütőbe visszatoljuk, de már nem fedjük le, még kb. 10 percig sütjük.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2010. Március 06. - 00:07:56
Válasz #13
Nem elérhető

doncicco


Jó! jó! jó! Rencsi holnap azaz ma kitüntetlek!!!!!most már nagyon álmos vagyok... ez a topic a leghasznosabb.

2010. Március 07. - 17:08:45
Válasz #14
Nem elérhető

Rencsi


Jó! jó! jó! Rencsi holnap azaz ma kitüntetlek!!!!!most már nagyon álmos vagyok... ez a topic a leghasznosabb.
Mi lesz a kitüntetés? :D

PARADICSOMOS TENGERI HAL

Hozzávalók: 50 dkg tengerihal-filé (heck); 2kis doboz paradicsompüré (2×70g); 1 vöröshagyma; 2 ek. olívaolaj; 5-6 gerezd fokhagyma; bors, 1 mk só, 70 g olívabogyó (töltőtömeg 170 g),
Elkészítés: 2 evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét meg a karikákra szeletelt fokhagymát és beletesszük a kockákra vágott halat, a felszeletelt olívabogyót, sóval, borssal ízesítjük. Nagyon gyorsan megfő, kb. 10 perc.
 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/