Sziasztok!
19 éves vagyok, most végeztem a gimiben. Nagyjából úgy általános iskola 7. osztály (pontosan nem tudom...) óta van nekem "gerincproblémám". Ezzel elküldtek orvoshoz, (persze gyógytorna, minden volt már akkor is) aki azt mondta, hogy fűző kell. Ha jól emlékszem, talán 1-1,5 éve vették le. Közben, gondolkoztam azon, hogy ha leveszik, utána elmenjek kondizni. Így is tettem, haverral együtt kezdtünk el kondizni, azonban az orvos azt mondta, hogy 2 évig minimum ne járjak. Én nem hallgattam rá, elmentem. Elkezdtem csinálni, fél évenként kell (még most is) visszajárni az orvoshoz, hogy megvizsgáljon. Azonban, nagyon kezdő voltam a téren, és bevallom sok "gyakorlatot" rosszul is csináltam (így utólag kiderült). Az idő múlásával persze elkezdtem szabályosan csinálni ("edző" segítségével). Azonban, közben megint el kellett mennem orvoshoz, aki mondta, hogy romlott a gerincem. Nem sokat, de romlott. Az orvos persze nem tudja hogy kondiztam. Ez után abbahagytam, elküldött közben többször is gyógytornára. Akkor kezdtem el gondolkodni rajta, hogy talán nem a legjobb orvoshoz mentem, mivel ott mondták, hogy "úgy is visszaküld...mindig visszaküld" (vagy valami hasonlót). Mert ez úgy nézett ki, hogy 10 alkalmas volt, heti 1 alkalommal. Jó, első 10 meg volt. Visszamentem, és megint beírt gyógytornára. A "tanár" meg sem lepődött, hogy visszaküldtek. Elkezdett nagyon irritálni a dolog, én akartam (és akarom most is) folytatni a kondizást. Persze, még egy lapáttal rátett nem is olyan rég: azt mondta, hogy már jó a gerincem, csak egy bizonyos ponton túl merev, azt kéne valahogy "rendbe hozni" (pontosan már nem tudom, hogy hogy volt...
). Ezért, elküldött jógázni (!!), hátha az segít. Viszont nagyon nehéznek találom, nagyon fárasztó, és értelmét se nagyon látom. Ráadásul azt mondta a jógáztató, hogy nem elég a heti 1, hogy legyen valami értelme a dolognak, mindenkinek a heti 3-at, 6 éven (!!) keresztül kéne csinálnom. Ezzel több baj is van. A jelenlegi heti 1 is nagyon fárasztó, ráadásul nem is túl olcsó. Kiszámoltam, hogy ha valóban 6 évig kéne járnom, heti 3 alkalommal, az olyan 700.000+ Ft-be kerülne. Itt lett nagyon elegem. Elmentem orvoshoz, aki azt mondta, hogy szerinte hülyeség, hogy nem lehet kondizni. Azt mondta, hogy lehet, csak nem mindent, és kis súlyokkal (egyébként ezt mondta még gimiben a tesitanárom is). Nagyon megörültem, sokan mondták, hogy ne higgyek neki, biztattak, hogy folytassam a kondizást. Azonban, úgy hiszem, hogy ez még nem elég bizonyíték, és gondoltam, megkérdezem itt, hátha tud valaki segíteni. Persze, ha van kérdés, válaszolok, ha tudok.
Előre is köszi a válaszaitokat!