Én a mellett az álláspont mellett vagyok hogy mértékkel mindent. Sajnos ismerek nem egy olyan, gyenge személyiségű embert, aki a problémáit nem tudja megoldani, csak arrébb akarja tenni. Erre használja a füvet, alkoholt, akármit. Oké nem kell állszenteskedni, néha énis bewhiskyztem ha valami nagyon rossz volt, aztán aludtam egy jót és másnap mindent átgondoltam, hogy tudnám megoldani. Ezek az emberek viszont másnap se akarnak foglalkozni vele, és hajrá. Nagyon nem tartom jó ötletnek, hogy 16-18 évesek ebbe keresik a megoldást, és vagy kinövik, vagy van mellettük egy barát, barátnő, baráti kör aki kiráncigálja belőle, és jobb belátásra téríti. Ha nincs, hát akkor van az a bizonyos "szopó", hogy egyre jobban lezüllenek, egyre többet szívnak, ésatöbbit. Összegezve ha valaki füvezik, iszik, azért csinálja mert jólesik neki, mert szereti az érzést, természetesen mértékkel, és véletlenül se azért, hogy amíg tudatmódosult állapotban van addig ne kelljen a külvilággal és a problémáival foglalkozni. A 2. lehetőség amúgy szerintem egyenes út a rászokásra, és a mértéktelen fogyasztásra....