2024. November 01. - 01:11:58
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Ki mit reggelizik?  (Megtekintve 31782 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2008. Augusztus 24. - 13:01:37
Válasz #60
Nem elérhető

NaturalBoy


Én egy éve minden nap reggelire 100g. zabkorpát turmixoltam össze Nitro-Techel ezt kb. 3 dl tejbe utánna 4 Amino2222, Kálcium, Vitamin és halolaj.

De már így egy év után nem bírom leküldeni a zabot,annyira hányingerem van tőle és miután megiszom még 1-2 órán át nem múlik el  :-Đ

Ezért is néztem ide be hogy találjak valami alternatív király reggelit.

Úgylátom majdnem mindenki zabot eszik reggelire,de nagyon szimpatizálok Johny mogyoróvajas kenyereivel meg az a pufirizs dolog is eléggé bejön.

Látom nagyjából mindenkinek megvan a reggeliző szokása és ahoz ragaszkodik,van aki szokta váltogatni  a reggelit hogy egy-egy nap reggelijét változatosabbá tegye?

Joe Weider is írta hogy nagyon fontos hogy amelett hogy a testépítéshez megfelelő táplálékokat fogyasszuk az étrendünket kellően változatossá is kell tennünk.

nem tudom hogy ezt hogy csináljam,megköszönném ha valaki tudna segíteni,mert eléggé beleuntam a "testépítő kajákba".

Szinte minden nap csak zab,rizs,csirkemell,brokkoli.Igazából az a gondom hogy nem tudom hogy mibe miylen szénhidrát van mármint hogy egyszerű cukrok vagy öszetett szénhidrátok.
Pl: egyszer-egyszer egy kukoricasaláta is tartalmaz elég szénhidrátot mert 200g. kukoricában van50g szénhidrát de azt hiszem hogy az egyszerű szénhidrát de nem vagyok benne biztos.
Komplex szénhidrátot tartalmazó ételeket csak a rizst,quinoát és a zabot ismerem.
Nem tudom hogy miylen szénhidrátot tartalmaznak mondjuk a tészta,rozskenyér,kukorica,lencse,sárgaborsó,burgonya...Mert eze4kben is van elég szénhidrát.

Akinek van valami információja ezen  a téren,a segítségéért hálás lennék.

2008. Augusztus 24. - 13:26:00
Válasz #61

kes

Vendég
Én reggelire ezeket tolom:

                                   - 5 Tojásfehérje
                                   - 20 dkg barna kenyér
                                   - 1 pohár tej
 /7% /7% /7% /7% /7% /7% /7% /7% /7% /7%
Majd utánna tízórai meg stb. de ez már nem ide tartotik!  @-o @:-) Łł=

2008. Augusztus 28. - 18:00:22
Válasz #62
Nem elérhető

leopard22


Még a nyár elején,amikor a sötét oldal szólított magához,az egyik topicban leírtam a napi kajámat. A válaszokat alapul véve változtattam és lám 5 kg felugrott. Mellette pedig szárazabb is lettem. Jelenleg 88 kg vagyok. Reggel 1 teljes tojás+7-nek a fehérjéje=rántotta + teljes kiörlésű kenyér( keverem-kavarom topicból  <:-)  ) . 1 adag Muscle Milk.  3 órára rá 25dkg csirkemell rízzsel majd ugyanez kétszer 2,5-3 óra közönként. Edzés elött Plasmajet utána True mass majd 2,5 órára rá 20dkg steak barna rízzsel. Lefekvés előtt még egy muscle milk. Remélem nem voltam nagyon Off,hogy az egész napot leírtam....      Tanulság: A sötét oldal kistűjénél sokkal hatásosabbnak bizonyult a kaja rendberakása. Tervemet hagyom jövő tavaszra hisz akkor érdemes kúrázgat... izé túrázgatni......

2008. Október 05. - 08:31:54
Válasz #63
Nem elérhető

csakisti


100g zabpehely, 2dl tej, 25g tejsavó protein, 20g dextróz, és mivel tömegelés van, még bele kb 40g búzadara plusz CH-nak.
No meg vitamin
-Mit szedsz?
-A lábamat, hogy hamarabb odaérjek edzésre :-D


www.csakisti.hu

2009. Február 02. - 17:18:11
Válasz #64
Nem elérhető

powerhuni



A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

2009. Március 25. - 05:59:22
Válasz #65
Nem elérhető

Suncity



2009. Március 25. - 09:24:08
Válasz #66

csery

Vendég
125g zabgenyó, fehérje rá, negyed kiló túró, kb. két deci víz,ritkán tej.B menü :5 tojás fehérje egy sárgája, zacskó pufrizs, turmix.

2009. Április 01. - 23:29:03
Válasz #67
Nem elérhető

Szandi


Az enyém: zabpehely, hajdinapehely, lenmagpehely, amarant, néha gyümölcs keveréke ez leöntve valami forró folyadékkal.
Az ember fizikai korlátja csak az, amit ő épít saját maga köré.

2009. Április 01. - 23:38:12
Válasz #68
Nem elérhető

NaturalBoy


Az enyém: zabpehely, hajdinapehely, lenmagpehely, amarant, néha gyümölcs keveréke ez leöntve valami forró folyadékkal.

Mindig érdekel ha hallok valami újat,amivel változatosabbá tehetném az étkezésem a hajdinát darknighttól kérdeztem,tőled viszont azt hogy myilen az az amarant?Ezt se ismertem eddig.

2009. Április 01. - 23:49:24
Válasz #69
Nem elérhető

Szandi


Az enyém: zabpehely, hajdinapehely, lenmagpehely, amarant, néha gyümölcs keveréke ez leöntve valami forró folyadékkal.

Mindig érdekel ha hallok valami újat,amivel változatosabbá tehetném az étkezésem a hajdinát darknighttól kérdeztem,tőled viszont azt hogy myilen az az amarant?Ezt se ismertem eddig.
Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. Onnan származik, ahonnan a kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab érkeztek hozzánk, az Azték és az Inka  birodalmakból.
Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.
Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Ez nemcsak a vegetáriánusok számára lehet érdekes, akiknek szervezetük vashoz juttatása táplálkozásuk egyik Achilles-pontja, hanem a világ lakosságának 20%-át kitevő valamennyi vashiányosnak.
Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére.
Ezeket a beltartalmi értékeket még értékesebbé teszi az amaránt gluténmentessége, amelynek köszönhetően lisztérzékenyek számára is elérhető.
Étrendünkbe való beillesztése többféle módon is lehetséges:
A nyers, egész mag főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló kitűnő köret. Lisztje, kelt tésztában 5-10, egyéb esetekben 10-50%-ban helyettesítheti a búzalisztet.
Ennél jóval sokrétűbb a pattogatott amaránt mag felhasználhatósága, amelyhez ma már a legtöbb bioboltban hozzá lehet jutni. A legegyszerűbb, ha reggeli müzlinket gazdagítjuk vele vagy önmagában keverjük tejbe, joghurtba. Ezen kívül a sütőipari termékeken, a leveseken, a salátákon, a különböző édességeken keresztül a töltelék és panír anyagig nagy változatosságot biztosít a felhasználónak.
Az amaránt-félék több fajtája már Kolumbusz előtt őshazájában (az Andok trópusi magasföldi völgyeiben) a kukoricával egyenértékű kenyérgabona volt. Az apró magból készült kenyér kissé tömörebb és édeskésebb ízű, mint a búzakenyér. A disznóparéjfélék családjába tartozó növénynek kb. háromezer fajtája van. Ma már nemcsak az inkák termesztik és nemcsak táplálkozási célokból, hanem szemetgyönyörködtető dísznövényként is szerte a világban. Afrikában pl. levélnövényként fogyasztják, Belső-Mongóliában (Kína legszárazabb vidéke) kenyérgabona és zöldtakarmány. Érdekessége ezen a vidéken, hogy lefagyásig folytonosan nő, sőt aratás után hirtelen megugrik, s egyre sűrűsödik. Sokoldalúságára jellemző, hogy egyik variációja a nálunk kakastaréj néven ismert kedvelt dísznövény. Bárhol eredményesen termeszthető, mert rendkívül szívós és ellenálló.
Az amarant magja és lisztje rost-, kalcium-, vas-, vitamin- és fehérje-tartalom tekintetében felülmúlja a hagyományos gabonaféléket. Az amaránt-fehérje különösen gazdag LIZIN-ben, amely összetevő a gabonafélékből és a kukoricából nagymértékben hiányzik és az izommegtartásban segít. Az amarant- és a búza-liszt keverékében viszont a fehérje összetétel majdnem ideális. Az ilyen keverékből készült élelmiszerek élettani és beltartalmi jellemzői kiemelkedően jók (egy majdnem teljes aminosav-választékot kapunk), és az egészséges táplálkozás követelményeit sokkal jobban kielégítik, mint a hagyományos termékek.
A mag főzve, pirítva, csíra-zöldségként, lisztje a búzaliszt helyett, ill. azzal keverve mindenféle ételben használható. A mag hő hatására kipattog, mint a pattogatott kukorica, s így közvetlenül is fogyasztható. Felhasználható müzli-keverékekben, süteményekben, édességekben is. Igen jóízű és sokáig friss kenyér készül az ilyen kevert lisztből.
A mag lapított gömb vagy lencse alakú, színét a maghéj külső rétegében elhelyezkedő festékanyag adja, lehet: csontfehér, sárga, barna, rózsaszín, vörös vagy fekete. Őrleménye hasonló a búzaliszthez, de inkább szürkés színű, enyhén olajos tapintású. Sütésnél a búzalisztet 10-15%-ban (lehet 1/5-öd) helyettesíthetjük ezzel a közönséges amaránt-liszttel. A mag különlegessége, hogy nincs benne glutén, azaz sikér, de több fehérjét, telítetlen zsírsavakból álló olajat, rostot és hamut tartalmaz, mint a gabonafélék, és a B1- és B2-vitaminok mellett C-vitamint is. Teljes kiőrlés esetén 5-ször annyi vasat, kétszer több fehérjét tartalmaz, mint a búzaliszt. A szokásos őrléssel (korpa nélkül) készült amaránt lisztben 10-szer több vas, 7-szer több kalcium és 4-szer több cink található, mint a közönséges búzalisztben.
 Kalcium, vas és foszforban gazdagabb, mint a búzából készült tészták. "Az élelmirost-tartalma alapján a tészta az élelmi rostban gazdag különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek csoportjába sorolható." (OÉTI 1096/96)

Beltartalom:
fehérje 16g
 lizin 8,5 g
 ch 63 g
 kálcium 162 mg
 magnézium 10 mg
 vas 280 mg
 A fehérje tartalma 75 %-ban hasznosul.
Az ember fizikai korlátja csak az, amit ő épít saját maga köré.

2009. Április 02. - 00:00:32
Válasz #70
Nem elérhető

zotja


hol és mennyiért veszed ? :P

2009. Április 02. - 00:02:51
Válasz #71
Nem elérhető

Szandi


hol és mennyiért veszed ? :P
Most bioboltban vettem Árkádban100 gr 280 talán, de láttam márReálban meg Rotschildben is.
Az ember fizikai korlátja csak az, amit ő épít saját maga köré.

2009. Április 02. - 00:06:06
Válasz #72
Nem elérhető

NaturalBoy


Jófélének hangzik.Kipróbálom.

2009. Április 02. - 00:07:10
Válasz #73
Nem elérhető

Gabe


az ár alapján úgy gondolom maradok a zabpehelynél...
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. Április 02. - 00:11:19
Válasz #74
Nem elérhető

NaturalBoy


Én is épp azt néztem hogy nem túl olcsó viszont alkalmanként belefér h kicsit feldobja az unott ízeket.
Viszont kaptam hajdinát amiről darknighttól informálódtam és az fasza árban van.250g. volt 155Ft

Még nem próbáltam ki mert nem tudom h kell készíteni de neten lesek valami receptet /7%