2024. Június 16. - 08:57:11
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Junior és Masters VB 2007  (Megtekintve 68831 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

2007. December 04. - 14:41:17
Válasz #210
Nem elérhető

Nutzilla

VIP Member
Olympia szinten a fitnessgyakikban vannak szaltók és szuplék. Jen Henderscott...de még a "futottak még" kategóriás Stacey Simmons is szaltózik. Én akkor is aztmondom legyen kuriózum egy olimpián a csúcs gyaki,és hengerelje le a közönséget mint Kormos Zoli az amatőr vb-n.
Jó olimpiát néztél te Brian?  ;D

...de akár meg lehet nézni az egyszerűbb amerikai fitness bajnokságokat....sokan hozzák magukkal a tornából a gyakikat. Az utolsó Fitness Olimpiát nem láttam,mentségemre legyen hozva.  ;D

2007. December 04. - 14:56:28
Válasz #211
Nem elérhető

BrianB


Én az utólsót láttam. De már a tavalyin se nagyott pattogtak a csajok..És ha az Adela nem ugrál (mert nem szokott ;D)akkor miért futottak kategóriás az a versenyző,aki meg mondjuk jobb gyakit csinál, mint Ő? Valószínű mert testben veri. Nem rossz kezdeményezés egyébként ez, mert attól még számít a gyaki,de nem az a lényeg. Ismerek olyan (jó)veresenyzőt aki ha a gyakin múlna, nem lenne soha jó mert a (szerintem szánalmas) Fitness Woman-en olyan sérülést szerzett, hogy az életben nem ugrál többet, viszont erőelemekben meg jó. Nem szabad arra ösztönözni a versenyzőket (55-60kg körüli testsúllyal), hogy szaltózzanak mint egy hülye, mert csak a jobb gyakival tudják megverni a másikat, mert ez olyan sérülésekhez vezet, amivel búcsút inthet a versenyzésnek. Frank Szabináról beszélek egyébként. Próbáltuk már elmagyarázni neki, hogy jöjjön át az IFBB-be és tegye rendbe a fizikumát, mert ritka jó genetikája van.  De hát...na mindegy. :-}

2007. December 04. - 15:09:07
Válasz #212
Nem elérhető

gurkha


Sajnos SZTEREO szerintem olyan gyakit mint a Kormos Zolié szerintem nem nagyon fogsz már látni,mert valamiért elmentek más irányba de hát ez van.Egyébként idén a Felnött nöi V.B.-én csak egy lány volt aki össze-vissza pattogott--egy Canadai,és szerintem a testben is ott volt a dobogó körül---mégsem lett összesitésben a dobogón!!Nagyon nem számit a gyaki! SAJNOS!!!!

2007. December 04. - 16:06:02
Válasz #213
Nem elérhető

Lantos Johnny

VIP Member
Köszi Johnny a bizalmat én tényleg csak egy hülye vagyok aki össze-vissza beszél és semmi közöm a fitnesshez--legalábbis szerinted--ezt is lehet csinálni csak akkor jövőre megint más lessz a hibás?????Az általad emlitett román lány helyezése---még ha lehet is benne valami amit mondasz hogy nem volt reális---szerinted akkor talán bejutott volna valaki a magyarok közül a háromba???Nem másokkal kéne foglalkozni,hanem saját magunkal főleg amig van min javitani de ha te szerinted minden rendben van akkor szerintem viszont nagy a baj!!
Itt megemliteném mégegyszer hogy nem saját magunk ellen vagyok,sőt mindegyik versenyzőt imádom,de el kell fogadni hogy ez reális eredmény volt és júniusban az E.B.-meg kell mutatni hogy hogyan is kell ezt csinálni!!!!
Üdv:egy hozzá nem értő!
Valójában nem ismerem,hogy mennyire értesz a testfordulók pontozásához,az arányosság,szimmetria,harmónia eldöntéséhez.Egy valamit hiányoltam a beszámolódból:az általad imádott magyar lányok hibáinak leírásán kívül nem említettél meg egyetlen külföldi hölgyet sem.Az ő tökéletességüket miért nem vetetted össze a magyarok hibáival.Vagy szerinted ők tökéletesek voltak.Egyáltalán nem írtam hogy bármelyiküknek a 3-ban kellett volna lenni.És ha valaki ,akkor pont velem nem száll el soha a ló a saját versenyzőink felé.Egyáltalán nem volt egyikük sem hibátlan,ezt nem is írtam,de az éremnek két oldala van és ha valakinek a hibáját említem,akkor mellé szoktam tenni az ellenfele előnyeit.Vagy  nem írok egyikről sem,hanem mindössze általánosítok.Te konkrét nevekkel dobálóztál ,de a másik oldal előnyeiről vagy hátrányairól nem nyilatkoztál.De ha a testfordulók alapján Te igazságosnak találtad az eredményt,akkor keress még képeket és nézd végig mégegyszer...(egy sokak által hozzáértő személy)
.."senki sem mondhatja azt,hogy senki..anélkül hogy valaki lenne"
                                                     (MICIMACKÓ)
www.lantosjohnnyfitness.hu

2007. December 04. - 16:19:14
Válasz #214
Nem elérhető

Lantos Johnny

VIP Member
Ezzel nem lehúzni akarlak.Nem tudom hány nemzetközi versenyen voltál már jelen.Hányszor hallotad a bírók egyezkedését a versenyzők helyezéséről.És arról hogy mik lehetnek a hátrányai a gyengécske sportdiplomáciában annak ha többen is indulnak egy kategóriában..Amikor megbeszélik hogy x nemzet bírója jobb helyre teszi a kategóriában y nemzet versenyzőjét,ha x nemzet bírája jobb helyre teszi az y nemzetét a másik kategóriában,stb.Rengeteget tapasztaltam ilyet és éreztem a bőrömön,ezért is hagytam abba 97-ben a versenyzést,pedig maga Albert Busek hívott ki magához Németországba(Arnold felfedezője).Természetesen azután miután megbeszélte az akkori vilászövetség elnökével ,hogy most még hagy a német lépjen előre az amcsival...Valószínű,hogy a következő év már az enyém lehetett volna,de ezt nem bírtam már benyelni.Egy kicsit rossz érzés amikor hasonlót látok,de egyébként elnézést én nem megbántani akarlak,hiszen ugyanazt akarjuk.És persze senkit sem szabad agyon sztárolni,mert a még a vb dobogó odébb volt..CSAK KORREKT BÍRÁSKODÁST SZETETTEM VOLNA.Tényleg bocs,remélem minden OK!!? :-}
.."senki sem mondhatja azt,hogy senki..anélkül hogy valaki lenne"
                                                     (MICIMACKÓ)
www.lantosjohnnyfitness.hu

2007. December 04. - 16:26:23
Válasz #215
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Johnny, én úgy is tudom, hogy nem értessz ehhez az egészhez, bodybuilding, fitness, testépítés, meg ilyesmi furcsa, tőled teljesen távol álló dolgok... ;D  :D  >:D A bírói öltönyödet is csak azért csináltattad, mert fel akartál tünni előttünk... >:D
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2007. December 04. - 16:43:27
Válasz #216
Nem elérhető

gurkha


Valóban nem emlitettem meg egy külföldi versenyzőt sem mert szerintem nem a külföldiekkel kell nekünk foglalkoznunk,azt megtették helyettunk a nálunk sokkal okosabb birók a V.b.-én!!!!!!
Öszintén sajnálom hogy te úgy reagálod le az én véleményemet hogy én bántani akarom a lányokat de ha te is ebbe az irányba mész el hogy nem fogadod el a kritikát----és főleg a V.B.-VÉGEREDMÉNYT--- akkor jövöre sem lesznek jobbak a lányok.Nem kell velem egyetérteni mint ahogyan nekem se veled,ezzel nincs is semmi gond, de hidd el hogy lehet valami abban amit irtam,és főleg a V.B- végeredményben!
Te is elkezdesz azzal megprobálni lejáratni hogy te majd megkérdezel egy ,,valódi" szakértőt,de eggyet ne felejts el,ha a te ,,valódi" szakértőd merőben mást mond mint ami a végeredmény lett akkor nagy a baj!!!Én nem azt irtam,hogy minden magyar helyezésével egyetértek és tapsikolok örömömben csak arra akartam rávilágitani hogy lehet valami igazság a végeredményben, és nem mindig valami másban kell keresni a hibát.

2007. December 04. - 16:49:19
Válasz #217
Nem elérhető

gurkha


Az ok hogy igy mennek a dolgok,de te is látod hogy 97-ben is ez volt és most 2007-ben is valahogy igy van,de a baj hogy 2017-ben is igy lesz és ezt azzal hogy megprobáljuk másokban keresni a hibát jobb nem lessz,sőt csak rosszab!!

2007. December 04. - 16:51:42
Válasz #218
Nem elérhető

gurkha


Bocsi. ezt elfelejtettem az elöbb------- abszolute nincs harag vagy ilyesmi,szerencsére nem vagyunk egyformák ezért a véleményünk is lehet más!

2007. December 04. - 18:03:58
Válasz #219
Nem elérhető

Lantos Johnny

VIP Member
Erről van szó /:-).Egyébként az én szakmai munkámat egy számomra nem elfogadható végeredmény soha sem befolyásolja,csak motivál és ösztönöz a munkában hogy akár én vagy akár az általam készített versenyző a következő alkalommal vita nélkül érhesen el jobb helyezést..Ezt kívánom minden edzőnek
.."senki sem mondhatja azt,hogy senki..anélkül hogy valaki lenne"
                                                     (MICIMACKÓ)
www.lantosjohnnyfitness.hu

2007. December 04. - 18:54:27
Válasz #220
Nem elérhető

Men


A pontozás tudományához nem sok közöm van, csak azt látom, hogy fotogén valaki, vagy kevésbé. Ebből a szempontból itt rendben vannak a dolgok:

2007. December 04. - 19:16:57
Válasz #221
Nem elérhető

izomboy


Hát én hiába próbálom ezt szakmai szemmel nézni, 8-)

Sosem fog mindenki eggyetérteni a bírók döntéseivel, várom azt a pillanatot mikor az egész világ eggyöntetűen eggyetért a  helyezések mindeggyikével.
Várhatom is míg a szubjektivítás mögé lehet bújni, elkerűlve a felelősségre vonást.
Ez volt, van és lessz vita tárgya.
Én inkább a popsikat osztályzom:)

2007. December 04. - 19:28:06
Válasz #222
Nem elérhető

Men


Popsik után hardcore :)


2007. December 04. - 19:46:11
Válasz #223
Nem elérhető

Nutzilla

VIP Member
Én az utólsót láttam. De már a tavalyin se nagyott pattogtak a csajok..És ha az Adela nem ugrál (mert nem szokott ;D)akkor miért futottak kategóriás az a versenyző,aki meg mondjuk jobb gyakit csinál, mint Ő? Valószínű mert testben veri. Nem rossz kezdeményezés egyébként ez, mert attól még számít a gyaki,de nem az a lényeg. Ismerek olyan (jó)veresenyzőt aki ha a gyakin múlna, nem lenne soha jó mert a (szerintem szánalmas) Fitness Woman-en olyan sérülést szerzett, hogy az életben nem ugrál többet, viszont erőelemekben meg jó. Nem szabad arra ösztönözni a versenyzőket (55-60kg körüli testsúllyal), hogy szaltózzanak mint egy hülye, mert csak a jobb gyakival tudják megverni a másikat, mert ez olyan sérülésekhez vezet, amivel búcsút inthet a versenyzésnek. Frank Szabináról beszélek egyébként. Próbáltuk már elmagyarázni neki, hogy jöjjön át az IFBB-be és tegye rendbe a fizikumát, mert ritka jó genetikája van.  De hát...na mindegy. :-}

Beszélgettem Szabinával erről az egészről. A legtehetségesebb versenyző lehetne...
Az alapakrobatika akkor is kellene,és ez meg kell hogy követeljen egy flikket egy szaltót. Vb-t ne nyerhessen senki cigánykerékkel,táncal,susunovával vagy kézenátfordulással. Ez már nem fitness szerintem.Nem tornász gyakit kell csinálni de azért egy mérce legyen!
Én így látom ezt! Én a gyerekkoromtól szertornáztam és onnan hoztam magammal az akrobatikát...(belénkverték). Ezért van az hogy bármikor ugrok bárhol melegítés nélkül flikket vagy szaltót.
Viszont nagyon becsülöm azokat akik felnőtt fejjel tanultak akrobatikát,mert bizony ilyen Székely Moncsi is és pl Palatinusz Tündi is.

2007. December 04. - 19:50:16
Válasz #224
Nem elérhető

Men