Basszus ez olyan mint a kínainál az ízes csirke totálra , ilyet feltétlen magyarázz
Ha már így követeled, akkor tessék a leírás, csalókajának nagyon jó, bár eléggé sokminden kell hozzá.
Csirkemell szezámos-mézes bundában40 perc+érlelés
Hozzávalók: A páchoz:- 50-60 dkg csirkemellfilé
1 kiskanál só
1 ek méz/(cukor)
1 ek fehérbor
1 kiskanál őrölt fehérbors/fekete bors
1 ek szezámolaj
1 csapott kiskanál 5fűszer keverék
A bundájához:- 7 ek liszt
1 kiskanál sütőpor
1 tojás
2 ek olaj
Kb. 2 dl víz
Fél mk só
Sütéshez: bő olaj
A mézes mázhoz:- 2 ek ketchup
6 ek méz (esetleg fele cukor)
1 ek fehérborecet
A tetejére:
1. A csirkemellet kis csíkokra vágjuk, majd az ötfűszer keverékkel (ezt én kihagytam, mert nem kaptam), a sóval a cukorral, a borral és a szezámolajjal jól bedörzsöljük. Letakarva néhány órán át hűtőszekrényben érleljük (éjszaka is állhat, időtakarékosság).
2. A hús bundázásához valókat simára keverjük, majd a csirkecsíkokat beleforgatjuk, majd forró olajban pár perc alatt kisütjük, kiszedjük, lecsöpögtetjük.
3. A mártáshoz valókat kevergetve megforrósítjuk (fontos, h ne hevítsük túl, mert a méz értékes alkotói 40 °C felett lebomlanak), a bundázott husikat beleforgatjuk, tálaláskor a tetejére szezámmagot szórunk.